|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

V sobotu jsem dělala piery a jak jsem stará a vařit umím všechno a dobře, tak tyhle potvůrky se mi nikdy nepovedou. Byly jahodový a tak mi to vždycky praskne a vyteče ta šťáva ven a ty knedlíky jsou místy do růžova. Maminka mi říká, že to ovoce musím zabalit do většího kusu těsta, jenže to muž remcá, že je tam moc těsta a málo ovoce. Fakt teda nevím, proč mi ty piery nejdou.
Není tady
Tak tohle zrovna závisí od toho, kolik vody mají jahody a to neovlivníš - ta voda z nich se začne odpařovat a tím to těsto praskne, když je tenké. Tady pomůže opravdu jen větší kousek těsta, ale kolikrát se mi stalo, že knedlík ani nepraskl, ale jahoda uvnitř se doslova vypařila a zůstal jen růžový flek... jahody jsou takové ošidné.
Není tady

Ahoj Betynko, no máš pravdu, když nad tím tak přemýšlím, stalo se mi to jednou i u borůvkových, protože jsem tam dala hodně borůvek, ale u meruňkových se mi to ještě nestalo nikdy. Do těch dávám i kousek hořké čokolády, je to mňamka, ta tekoucí čokoláda s těma meruňkama, ale nikdy mi to nevyteklo při vaření.
Není tady
Modroočka napsal(a):
V sobotu jsem dělala piery a jak jsem stará a vařit umím všechno a dobře, tak tyhle potvůrky se mi nikdy nepovedou. Byly jahodový a tak mi to vždycky praskne a vyteče ta šťáva ven a ty knedlíky jsou místy do růžova. Maminka mi říká, že to ovoce musím zabalit do většího kusu těsta, jenže to muž remcá, že je tam moc těsta a málo ovoce. Fakt teda nevím, proč mi ty piery nejdou.
Jahodové dělám jen a pouze z tvarohového těsta
.
Není tady

No jo, když mi to tvarohový těsto nějak nemáme moc rádi, kluci prostě chtějí kynutý, no. oni je sní, i když nejsou vzhledově moc hezký, hlavně že jsou z kynutýho těsta.
Není tady

Já dělám jak tvarohový tak kynutý..Je fakt ,že kynutý nám chutnají víc!
Není tady