29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tercila napsal(a):
Selima:
A otázke, či by sa dala peniaze dcére, keby išla bývať "na psiu knižku" k priateľovi do JEHO bytu, si stále nezodpovedala.
Že jsi to Ty: moje dcera už svůj byt má. U nás se nemluví o tom, čí je byt, ale že zařízení bytu je obvykle doménou baby.
Jistě by mě mohlo mrzet, že se někde ztratilo "mých" 100 tisíc za zařízení "cizího" bytu, ale
1. všecko se dá ošetřit právníkem
2. by mě daleko víc mrzelo, kdyby moje dcera chodila s takovým týpkem, jako Kokina (tedy myslím v tom směru, jaký popsala)
3. když jednou dceři peníze dám, už je její věc, jak s nimi naloží.
Seli, já Ti rozumím.
To je právě to, že řešení musí nalézt vždycky ti dva nějakou dohodou. Co to je psí knížka po 2 letech chození, co to je "pozvat" si ke společnému bydlení holku do svýho bytu, co to znamená, když já mám ráda světlý nábytek a můj partner chce nekompromisně černý?.... Že jo - a takových otázek bychom mohli položit...
Říkám pořád: je nutno se nějak dohodnout, případně nalézti vhodnějšího partnera.
Ale kdyby mi můj muž diktoval, jaký nábytek chce (a diametrálně se jeho přání lišilo od mého) já bych s ním nebydlela. Však za jeho povahu taky děkuji bohu (ač ateista). Mám rozvedeného kamaráda, který ve svém bytě okamžitě přemístil něco, co jsem mu věnovala, a já v tu chvíli nabeton věděla (fakt skoro jako by někdo rozsvítil žárovku), že s ním bych žít nemohla, i když si ho jinak vážím (mně by prostě ty chlapské rošády v bytě vadily)
, a že jeho případná nová partnerka to nebude mít v tomto směru lehké. Jsem prostě taková. A Ty jsi asi jiná a - každý je holt nějaký
![]()
.
Já myslím, že jestli Kokina položila tuhle otázku, tak o tom asi nějak ze všech stran uvažuje (a dělá správně).
jenže mě přijde, že ty se vlastně chováš podobně jako K. přítel. Ty máš pocit, že byt má zařizovat ženská
viz...Domácnost jsem vždycky považovala za svoji doménu a kam si postavím květináč, nebo jakou barvu sedačky zvolím, jsem odjakživa považovala za svoje "právo.
takže pokud s tím manžel souhlasil, bylo to OK.janže , co kdyby ne?
Není tady
Mám rozvedeného kamaráda, který ve svém bytě okamžitě přemístil něco, co jsem mu věnovala, a já v tu chvíli nabeton věděla (fakt skoro jako by někdo rozsvítil žárovku), že s ním bych žít nemohla, i když si ho jinak vážím (mně by prostě ty chlapské rošády v bytě vadily)
Koukám, že tobě nevadí jen tmavý nábytek versus světlý, ale dokonce i "chlapské rošády", notabene DÁREK pro něj ve VLASTNÍM bytě. To jako dáváš dárky včetně určení lokace, která se tobě líbí? Nebo když si partner přestěhuje dejme tomu pracovní stolek jinam, protože mu to tak víc vyhovuje, budeš se s ním snažit "dohodnout", resp. přesvědčit ho, že v tom koutě je to lepší, páč tam ti to neva???
Není tady
Ja si myslím, že to je proste o kompromise, ktorý ale možno tiež chápeme každý/á inak. Napr. Tercila asi tak, že muž sa bez slova podriadi žene(t.j. JEJ), niektorá tak, že žena (t.j. ONA) sa bez slova podriadi mužovi
a ja tak, že každý v niečom ustúpi a v niečom dosiahne svoje.
Napr. jednu izbu zariadi jeden, druhú druhý (ale zrejme aj za svoje prachy
), alebo že nekúpime ani dizajnérský chróm, ani červotočový starinársky nábytok, ale niečo medzi tým.
Není tady
Selima napsal(a):
Ja si myslím, že to je proste o kompromise, ktorý ale možno tiež chápeme každý/á inak. Napr. Tercila asi tak, že muž sa bez slova podriadi žene(t.j. JEJ), niektorá tak, že žena (t.j. ONA) sa bez slova podriadi mužovi
), alebo že nekúpime ani dizajnérský chróm, ani červotočový starinársky nábytok, ale niečo medzi tým.
Není tady
helena: To jako dáváš dárky včetně určení lokace, která se tobě líbí? Kytku, kterou dlouho pěstuji, a vím, která světová strana jí víc svědčí, fakt k určitému místu v jakémkoliv! bytě doporučím!
- neurčuji lokaci, ale doporučím, kde by se jí v jeho bytě mohlo dařit.
Není třeba ze mě ironicky dělat saň , jiné věci jsou mi u lidí v jejich bytech opravdu putna
.
K Selimě - ono nemusí existovat nějaké manželovo "podřizování", ale pouhý shodný názor, že... , navíc některému chlapovi je prostě fakt jedno, jakou barvu nábytku jeho manželka vybere (pro mě naštěstí)
. Stejně jako mně je jedno, případně souhlasím s tím, jakou barvu auta on zvolí...
Zažila jsi situaci, kdy řekneš: hele ten jasan je ale nádhernej, berme ho, a partner Ti řekne: tý jo, máš pravdu, je to krása... Zažila?
Já naštěstí ano a jak říkám, pokorně (občas) obrátím oči k nebesům se slovy díků .
Není tady
Zažila, ale zopakujem: Pre MŇA sú dôležitejšie veci, ako zhoda ohľadom nábytku (aj keď s milovníkom skla a chrómu by som to asi mala ťažké, aj on so mnou ), napríklad spoľahlivosť, pravdovravnosť, otvorenosť, prítulnosť,, pracovitosť a ak sa ešte zhodneme aj v otázke svetonázoru a morálky, tak sa kľudne podvolím, pokiaľ ide o sedačku alebo komodu. Asi ťažšie by som niesla nekultúrneho človeka, odľuda, človeka, ktorý by nema rád ľudí, zvieratá, apod. Keby si niekto zariaďovl SVOJ byt sám, bez toho, aby som mala právo čo len vyjadriť názor, asi by ma to mrzelo, ale snažila by som sa s ním rozprávať a vysvetliť mu svoj postoj. Môj súčasný mi tiež raz pripravil prekvapenie (do MOJHO bytu, navyše
), ale našťastie má vkus a videl zariadenie, takže sa trafil možno lepšie ako by som sa trafila ja.
a ja mu naoplátku kúpim niečo menšie - tiež vzhľadom na JEHO byt a zariadenie - alebo kvet. A funguje to, máme podobný vkus a rešpektujeme sa. A Vovovovo tom to je.
Upravil(a) Selima (6. 7. 2010 10:28)
Není tady
P. S. Aj Mr. Kokino to možno myslel dobre a chcej K. len prekvapiť, ale nejako to nevypálilo dobre, holt...
Není tady
zde nic, pouze feminismus
Upravil(a) richardr (7. 7. 2010 18:10)
richarde a proč s tím jdeš na téma kokiny
Není tady
Asi si nevie založiť vlastné...
Není tady
Selima napsal(a):
Vidím to podobně. U nás je to spíš tak, že spolu hledáme kompromis mezi tím co by chtěl on a co bych chtěla já, každý přitom trochu ustoupíme a to na čem se shodneme, tak to prostě v domě bude. Jsme s přítelem krátkou dobu, ale v budoucnu plánujeme společné bydlení a pro mě je skutečně jasným signálem, že je to partner, který hledá řešení a neprosazuje jen své potřeby to, že teď třeba bude provádět stavební úpravy v domě a zajímá ho můj názor, protože chce abych se tam v budoucnu i já cítila doma. Nerozhoduje sám, ale se mnou a nehraje pro něj roli to, že úpravy bude financovat jen on. A za to si ho opravdu vážím.
Není tady
Terci, když napíšeš [i]"něco, co jsem mu věnovala"[i/], těžko z toho poznat, že se jedná ausgerechnet o kytku. Tak jasnovidná fakt nejsem
Není tady
Selima napsal(a):
já mám vlastné -číst lépe:jojo:
richardr napsal(a):
Selima napsal(a):
vážně a kde ? asi taky blbě vidím.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
richardr napsal(a):
Selima napsal(a):
Ty jsi ale blbá a návíc ta slovenčina a chytrost feministky!!!
Založ si něco v Blavě huso:reta:
Nemôžem ani za svoju chytrosť, ani za to, že ty nerozumieš slovenčine. Ja rozumiem češtine, angličtine, nemčine, trochu francúzštine, ruštine, atď, etc. Asi preto nemám mindráky a nemusím sa hádať s diskutujúcimi na fórach. A aj ja ti želám pekný večer.
(Mmch, odovedáš niekomu úplne inému, kto ti píše česky, ale už asi kvôli hnevu vôbec nevidíš na oči...
)
Není tady
selimko, asi mu dnes zapařil mozeček
Není tady
richardr napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
richardr napsal(a):
Ty jsi ale blbá a návíc ta slovenčina a chytrost feministky!!!
Založ si něco v Blavě huso:reta:
Richardr, todleto chování se tady opravdu netoleruje. Takže za porušení pravidel uděluju ban. Přemýšlej nad sebou.
Není tady
kokina02:
u mna je to velmi velmi podobne... hm... ked som si precitala tvoj prispevok, akoby som citala svoje myslienky
ja som s priatelom uz 7 rokov, tento rok kupil byt, podobne ako v tvojom pripade, on sam. ja koncim VS a nemam takmer ziadne financne uspory (teda take, ktore by pokryli investicie do bytu). priatel ho momentalne preraba a planuje zariadit z vlastnych zdrojov a tym padom aj podla seba. nas vkus teda, pravdupovediac, nie je natolko odlisny, ako si pisala ty, kazdopadne po tom, co sa uz veci dali skutocne do pohybu, priatel so mnou takmer nic neprebera a nepyta sa ma na nazor. obcas mi posle nejaku fotku planovaneho nabytku a chce po mne vyjadrenie, ci sa mi paci, ale kazdopadne, vzdy uz je to take "po funuse", davno je rozhodnuty a mam pocit, ze sa ma pyta len "zo slusnosti".
co je vsak problem, myslim u teba aj u mna spolocny, nie je vobec otazka vkusu, pretoze vzdy sa vie najst nejaky kompromis, problemom je to, ze partner s tebou o tychto veciach vobec nekomunikuje, nechava si veci pre seba (s tym ze ta chce prekvapit, co samozrejme je mozne ... toto podobne trapi aj mna, pretoze mam pocit, ze cokolvek poviem je vypocute, ale nie je brane nejako vazne. samozrejme, musim povedat, ze sa spociatku drzim tak trochu v ustrani, pretoze naozaj som do toho nedala este ani korunu (euro
ale stale mam pocit, ze by prave tato financna stranka mala byt prekazkou toho, aby ta (mna) partner odsunul z rozhodovania o tom, ako ma byt vyzerat a pod. ak planujete zit v nom spolocne.
mna to celkom trapi, na druhej strane svojho partnera trochu chapem, a neviem naozaj vylucit, ako by som sa zachovala v jeho pripade, mozno by mi prislo rovnako spravne zariadit si svoj byt za svoje peniaze po svojom...
myslim, ze v oboch pripadoch, teda ked ide o uplne prvy byt za tazko nasporene peniaze, chlapi sa v podobnej situacii snazia tymto sposobm prezentovat svoju schopnost o vsetko sa postarat a zariadit. beru to prosto ako vyzvu, ako naozaj vaznu ulohu. skus sa na to pozriet aj z tejto stranky, ja sa to snazim takto brat. a som presvedcena, ze v konecnom dosledku nie je nic stratene, aj zariadeny byt este mozes dotvorit sama podla seba postupne, nenapadne, rafinovane, tak ako to zenske vedia
nenechaj si to tymto pokazit, ani odradit a ak je vas vztah pevny, nemas dovody pochybovat. rozpravali ste sa o tom, povedala si mu o svojich pocitoch? skus si s priatelom o tom este raz pohovorit a dohodnut sa s nim, ze napr. kuchynu (kedze predpokladam, ze budes varit najma ty, alebo inu miestnost v byte, aby som ta hned neodsunula na poziciu kucharky ) si chces zariadit podla seba. a uvidis, ci bude ochotny "ustupit" v niektorych veciach tvojim predstavam. v opacnom pripade, je to uz na vaznejsi rozhovor. drzim ti paste.
Není tady