29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Katja, krásné
Musím nafotit tu flipku, se mi fakt děsně líbí, už chápu, že si všichni tak chválí BG, teda zrovna kromě tebe Katjo
Není tady
Dito, toto vlákno není o přesvědčování, jak psala Mag, ty co látkují to vyřešené mají. Pokud má někdo zájem látkovat a váhá, tak se tu ptá, případně dostane odkaz na jiné stránky (většinou je již má nastudované a zjišťuje zkušenosti z "praxe"). Tak asi tak....
Není tady
Jo Mag, tato fotka v IB SIO je jedinečná , taky se u nás neosvědčily a šly do světa, ale určitě někomu udělaly radost....
Nevím proč, ale nám většinou dobře referované plenky nesedí ...
Není tady
Další důkaz
http://sami1.rajce.idnes.cz/Samuel_mode … G_6738.JPG
Upravil(a) Fidorka (29. 6. 2010 14:24)
Není tady
Katja, já mám IB SIO jednu a navíc jeden set a u nás dobrý Mám sytě růžovou, je sváteční
Tohle asi byla nějáká limitka, což.
Není tady
tak taky hlásím že jsem propadla ..a to jsem ještě před měsícem při koupi šátku hlásila že tím končím s experimentováním
no jo když už je to poslední miminko tak musím zkusit všechno ..a navíc ty pr... v plínkách vypadají sladce.No a v neposlední řadě i naše dr nás moc pochválila že nebalíme do igelitu
Není tady
Katjo,já mám 2 IV flanelky,moc nadšená nejsem,ale froté jsou určitě lepší.Jen se mi nechce objednávat po netu.Otravuju muže ať mě hodí do Brna k Bráně něco si osahat.S prckem se mi nechce do vlaku a v Brně fakt neřídím.
Není tady
Jaňule napsal(a):
tak taky hlásím že jsem propadla
..a to jsem ještě před měsícem při koupi šátku hlásila že tím končím s experimentováním
no jo když už je to poslední miminko tak musím zkusit všechno ..a navíc ty pr... v plínkách vypadají sladce.No a v neposlední řadě i naše dr nás moc pochválila že nebalíme do igelitu
Jaňule u mě taky tak.Vím jistě,že je to poslední miminko,tak si ho užívám s plínama,šátkem i RS.
Není tady
Teo,
já zase mám nejoblíbenější ty flanelky, dávám do nich různý vkladačky, origoš IV, bambusky a ručníky z Ikei , sice přebaluji často, ale nevadí mi to.
Jsi od Brna? Z kterého směru?
Není tady
Dita.L napsal(a):
neda mi to, ale musim
.... zlaty moderni vek a pemprsky
Boha jeho Mária Že tys držela v ruce látkovku cca tak před dvaceti lety, ne?
Holky to možná myslí v dobrém a nechtějí se hádat, ale já klidně jo
Tak třebas tvoje super perla o náročnosti výroby látkovek a jednorázoek - víš, že ta jednorázovka se potom použije na hodinku a půl, zatímc ta vyrobená látkovka se využije třeba na pětset hodin?
Tebe opravdu na používání látkových plen přesvědčovat nebudu, i když jinak předvědčuju moc ráda, ale komu není dáno, ten si pr... oprudí
Není tady
KatjaCat napsal(a):
Teo,
my jsme příznivci IV, takže na noc dávám IV biofroté http://www.4babies.cz/e-shop/imse-vimse … y-0-112176 s konopnou vkládačkou a na to vlňáčky. Ještě mám od BabyIdea http://www.4babies.cz/e-shop/baby-idea- … -6-447211, ta je taky super!
Ještě pro Sakuru z minulého vlákna, můžeš mi prosím poslat odkaz na to žlučové mýdlo od IV? Poslala bych to paní co to distribuuje do ČR, jestli by nechtěla rozšířit sortiment.
Katjo, protoze ten odkaz byl v japonstine, coz by si pani asi moc nepocetla, zahledala jsem na netu a nasla to na oficialnich strankach Imse Vimse - zda se, ze je to uplna novinka.
http://www.imsevimse.co.uk/shop.pab?cat … mp;id=8617
Upravil(a) Sakura (29. 6. 2010 17:32)
Není tady
Dita.L napsal(a):
, ale komu není dáno, ten si pr... oprudí
Tak tohle se mi ani jednou v pemprskach nestalo. (Mimo dvou tydnu s rotaviry, ale to by nezmakly ani latkovky )
a drzela jsem je v ruce pred 16 lety
Není tady
Jinak to znecistovani vody...Kdyz jde dospely na zachod, taky prece znecisti vodu, ne? A pradlo se taky pere kazdy den, ne? Podle me je lepsi znecistit vodu, ktera se da v cistirne odpadnich vod vycistit, nez produkavat kila tuheho odpadu tydne a pak spalovanim znecistovat ovzdusi.
Není tady
Katjo,mně se do nich špatně balí jak sebou mele,nejde do nich snapka.
Jsem od Kyjova.
Není tady
Dita.L napsal(a):
Dita.L napsal(a):
, ale komu není dáno, ten si pr... oprudí
Tak tohle se mi ani jednou v pemprskach nestalo. (Mimo dvou tydnu s rotaviry, ale to by nezmakly ani latkovky )
a drzela jsem je v ruce pred 16 lety
Dito podívej se na ty odkazy,které jsem dala do prvního příspěvku. Uvidíš sama
Není tady
teodora napsal(a):
Katjo,mně se do nich špatně balí jak sebou mele,nejde do nich snapka.
Jsem od Kyjova.
Je fakt, že to chce cvik, viděla jsem na netu paní, která si na ně našila suché zipy a jednu co mám z MMB tak na ní paní našila stužky na zavazování. Jinak někdy je to fakt záhul ji přebalit, musím mít po ruce milion různých věcí abych ji zabavila a měla chvilku na přebalení .
Tak to já jsem od Tišnova, takže jinej směr .
Není tady
Mám koupenou šňůrku na přišití, no ale musela bych vzít do ruky jehlu....
Není tady
Holky nemáte nějakej návod na "domácí" vlhčené ubrousky?
Já zatím omývám froté ručníčkama, ale když je hovňous, tak to nejhorší stáhnu nejdřív jednorázovým koupeným ubrouskem a pak teprve umývám ručníčkem.
Není tady
Vlhčené ubrousky domácí výroby
Proč kupovat něco, co si s minimálním úsilím můžeme vyrobit doma?
Domácí vlhčené ubrousky můžeme vyrobit z vhodné látky nastříhané na malé kousky (např. z plenky nebo osušky), ze separačních plenek (lze opakovaně vyprat 3-4x) a nebo i z již použitých kupovaných ubrousků. Máme vyzkoušeno, že i ty lze vyprat a znovu použít.
Na internetu existuje mnoho návodů, jak takové ubrousky vyrobit, v podstatě by je i stačilo namočit do vody a máme vystaráno. Další možnosti jsou různé bylinkové čaje (heřmánkový, řepíkový). Do této základní tekutiny pak můžeme přidat další "ingredience" - olejíčky vhodné pro děti - mandlový, slunečnicový, meruňkový atd. Lze přidat pár kapek esenciálního oleje - levandulového nebo tea tree, trochu medu, dětského šampónu ... záleží jen na nás a na tom, co vyhovuje našemu děťátku.
K výrobě budeme potřebovat dobře uzavíratelnou krabičku - klidně stačí nějaká z běžných ubrousků z obchodu a nebo menší dóza na potraviny. Na dno krabičky nalejeme připravenou tekutinu a do ní naskládáme ubrousky. Nesmí v tekutině plavat, ale jen ji nasáknout. Pokud by bylo tekutiny příliš mnoho, ubrousky vyždímáme a přebytek tekutiny vylejeme.
Není vhodné vyrábět velkou zásobu ubrousků, protože by se mohly začít kazit, nejlépe tak na 1-2 dny.
Nám se nejvíce osvědčil jednoduchý postup: do krabičky nalejeme trošku vody a zastříkneme trochou koupelového nebo sprchového oleje Saloos. Koupelové oleje od firmy Saloos jsou tvořeny bio slunečnicovým olejem, esenciálním olejem a malým množstvím chemických emulgátorů pro lepší mycí vlastnosti. Tím pádem máme ve směsi vše, co potřebujeme a s minimálním úsilím :-)
Tohle jsem teď našla.
Upravil(a) teodora (30. 6. 2010 14:37)
Není tady
aký máte názor na toto? http://www.ekoplienky.sk/product/gro-ba … rbach-282/
Není tady
pripájam sa k látkovkám !!!!
milujem látkovanie neskutočne ma teší, robím to s láskou a Natáločka je v nich rozkošná
s ditou sa hádať nejdem, tú lúbim, takže jej iný názor rešpektujem bez komentára
mám zatiaľ len flipky,ale chcem niečo farebné, s obrázkami, takže teraz pozerám po nete...ekonomické hľadisko ide do čavesu tiež chcem pomaly začať látkovať aj v noci,len chcem ešte počkať, ako to bude vyzerať keď bude Natálka staršia...či mám dokúpiť viac plienok, lebo teraz mi kadí do každej
Upravil(a) ADRIANA 1 (30. 6. 2010 15:36)
Není tady
Mat este jedno, tiez idem do latkoviek. Takze latkovaniu zdar... U nas uz pomaly plienkam definitivne odzvonilo.
Není tady
sorry za veľkosť, neviem to inak
Upravil(a) ADRIANA 1 (30. 6. 2010 15:37)
Není tady
Latkovani zdar
Adriano Gro ma tusim Def urcite ti o nich neco povi ,zvlast o tom BAJECNEM suchem zipu ,co neskrabe
Jinak latkovani v noci jsem zkousela se vsim moznym a nakonec mam na noc proste jednu Alanu
Malicke plinka moc slusi
Není tady