18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Milovnicím látkování zdar
Jsem dneska úpřesvědčila dalí kamarádku. Pro začátek jsem jí dala nějáké froté a svrchňáky, pak chce zkusit pop inky a flipky
Dito, u ses do toho montovala v minulém chlívku, nevím, proč má potřebu nás přesvědčovat o pamprskách. My u to máme vyřeené
Teo, na noc pouívám Bum Hugger od Ellas house A do nich dávám jetě bambusouvou vkládačku.
Není tady
teodora napsal(a):
Musím tu noc nějak pořeit...
Já měla v látce u první dítě-dva a tři obdélníky,na to igelitek a nějak upevnit.Jednorázovky jen v zimě na vycházku,u nás se kupovaly na kusy.Druhé v jednorázovkách.Take vyzkouím fakt vechno a teď je to váně o něčem jiném.
no právě-kadej si myslí e to jsou čtverce který se musej vyvářet a ehlit.......i kdy to můou taky........
Není tady
Tak pastelka vypadá fakt moc dobře! A je dobře, e se o tom hodně diskutuje, protoe kdy já o tom před 3 lety uvaovala, tak jsem nikoho, kdo by látkoval, neznala...neviděla na vlastní oči, neosahala, nikdo o tom nevěděl...a dětská doktorka mi pak říkala, e k ní chodí jen jedna dalí maminka s látkovejma plenama. Jo a na kyčlích nás mooooc chválili!
Není tady
Toto vlákno je opravdu pro příznivkyně látkování, aby si vyměňovaly zkuenosti, případně pro ty, které o tom uvaují, zatím váhají.... ouralky tu nepotřebujeme .
Já sama jsem balila naprosto s klidem svoje dítě do tradičních igelitových jednorázovek plných chemie (citace ), a jsem narazila tady na BB na toto vlákno a svůj přístup jsem přehodnotila....
Mmch větina látkařek pere v ekologických pracích prostředcích, take vodu ani tak nezatěujeme. O ekonomickém hledisku nemluvím, protoe ten kdo propadne látkování se větinou se základní výbavou nespokojí .
Není tady
Teo,
my jsme příznivci IV, take na noc dávám IV biofroté http://www.4babies.cz/e-shop/imse-vimse … y-0-112176 s konopnou vkládačkou a na to vlňáčky. Jetě mám od BabyIdea http://www.4babies.cz/e-shop/baby-idea- … -6-447211, ta je taky super!
Jetě pro Sakuru z minulého vlákna, můe mi prosím poslat odkaz na to lučové mýdlo od IV? Poslala bych to paní co to distribuuje do ČR, jestli by nechtěla rozířit sortiment .
Není tady
Taky by mě nenapadlo před půl rokem, e tomu tak propadnu Je to hnusně návyková záleitost
Není tady
mag napsal(a):
Taky by mě nenapadlo před půl rokem, e tomu tak propadnu Je to hnusně návyková záleitost
tak pod to se podepíu , sice mám dostatečný počet plen i něco navíc , ale furt brousím po Aukru a MMB a hledám, slídím a čeníchám
Není tady
a nevyrábíte si někdo na látkovky takový ten sliz z jelena? Já toti měla froáky a byly po jiném praní trochu hrubý, tak jsem nala recept na výrobu tohohle slizu (fuj, to je slovo) a bylo to super
Není tady
Zlobilka napsal(a):
a nevyrábíte si někdo na látkovky takový ten sliz z jelena? Já toti měla froáky a byly po jiném praní trochu hrubý, tak jsem nala recept na výrobu tohohle slizu (fuj, to je slovo) a bylo to super
O slizu jsem slyela, ale jetě jsem nepátrala po návodu, jestli má, tak ho sem vhoď, určitě nedáme nic za vyzkouení něčeho nového .
Jo a neperete někdo ve Vladěnce (mýdlové vločky)?
Není tady
KatjaCat napsal(a):
Dita.L napsal(a):
ano, konopi, bambus a bavlna rostou sice samy, ale museji se nejak osetrovat. Navic si myslim, ze pole bavlny nebo konopi (nebo repky) muze byt mnohem lepe vyuzito napriklad k pestovani ryze ci obyli pro hladovejici deti.
- to snad ani nemůe myslet váně
to myslim smrtelne vazne
Není tady
Dita.L napsal(a):
KatjaCat napsal(a):
Dita.L napsal(a):
ano, konopi, bambus a bavlna rostou sice samy, ale museji se nejak osetrovat. Navic si myslim, ze pole bavlny nebo konopi (nebo repky) muze byt mnohem lepe vyuzito napriklad k pestovani ryze ci obyli pro hladovejici deti.
to myslim smrtelne vazne
Hele a Dito - proč tě látkovky tak iritujou? Vdy pouívej co uzná za vhodný, a jestli látkovky nesnáí, tak je nepouívej... A kdy se k nim vyjadřuje, má s nimi i zkuenost?
Není tady
Dito prosím, pokud nemá nic k tématu kromě kritiky, ekologických a vykořisovatelských teorií, tak nám tu neplevel vlákno....nemyslím to nijak zle, ale pochop, e to tu asi nikdo nemá chu číst.....
Díky za pochopení!
Není tady
Tak sliz:
nastrouhat mýdlo s jelenem, k tomu půl pytlíku sody na praní, zalít horkou vodou (čím víc horká, tím líp se rozpoutí) - zamíchat a nechat třeba přes noc, ono to ztuhne, je to pak fakt takovej sliz. Dělala jsem poloviční mnoství do takového meního kyblíku, mohl být tak pětilitrový, vydrelo to týden, prala jsem obden...
Není tady
Zlobilka napsal(a):
Tak sliz:
nastrouhat mýdlo s jelenem, k tomu půl pytlíku sody na praní, zalít horkou vodou (čím víc horká, tím líp se rozpoutí) - zamíchat a nechat třeba přes noc, ono to ztuhne, je to pak fakt takovej sliz. Dělala jsem poloviční mnoství do takového meního kyblíku, mohl být tak pětilitrový, vydrelo to týden, prala jsem obden...
Jakou sodu na praní má na mysli? A kolik vody? Kolik se toho dává na jednu dávku praní?
Není tady
KatjaCat napsal(a):
Zlobilka napsal(a):
Tak sliz:
nastrouhat mýdlo s jelenem, k tomu půl pytlíku sody na praní, zalít horkou vodou (čím víc horká, tím líp se rozpoutí) - zamíchat a nechat třeba přes noc, ono to ztuhne, je to pak fakt takovej sliz. Dělala jsem poloviční mnoství do takového meního kyblíku, mohl být tak pětilitrový, vydrelo to týden, prala jsem obden...Jakou sodu na praní má na mysli? A kolik vody? Kolik se toho dává na jednu dávku praní?
Sodu na praní - prostě takovej asi kilovej pytlím, takhle se to jmenuje a je to nějaký myslím modrolutý, kupovala jsem to v Rossmannovi, stojí asi 20 Kč zhruba, vody jsem dávala prostě tolik, aby toho byl plný ten malý kyblík. Kdy to zamíchá, ve se rozpustí, ta soda to pak zahustí, kdy to vystydne. A do praní jsme dávala normálně odměrku, tak třeba kelímek od jogurtu, kdy byly pleny víc pokakaný, tak jsem trochu přidala...
Není tady
Dita.L napsal(a):
KatjaCat napsal(a):
Dita.L napsal(a):
to myslim smrtelne vazne
Dito ono se konopí , bavlna, len i bambus nepěstují jen kvůli plenám. Nebo ty chodí oblékaná v silonu ?
Není tady
PetraP napsal(a):
Dita.L napsal(a):
KatjaCat napsal(a):
- to snad ani nemůe myslet váněto myslim smrtelne vazne
Dito ono se konopí , bavlna, len i bambus nepěstují jen kvůli plenám. Nebo ty chodí oblékaná v silonu ?
ja to nemyslela jen na pleny ale vseobecne. Prijde mi treba, ze s repkou se to prehani a zas tak ekologicka neni.
Není tady
jinak to ze sem pisu, neni kvuli "pleveleni vlakna" ale treba kvuli tomu, ze se nehodlam chytit "kdejake blbosti" jenom proto, ze to tak maji vsichni. Myslela jsem si, ze tu dostanu nejake rozumne argumenty a odpovedi na ty svoje.
No ale vidim, ze asi ne. Konstatovanim ze tu plevelim a ze vy mate vyreseno jste me teda rozhodne nepresvedcili.
Nikdo tu pemprsky neprosazoval a neprosazuje, jen jsem se ptala, v cem jsou ty latkovky teda lepsi.
No ale uz nic, uz je to pase
Není tady
KOukni na některý z odkazů v prvním příspěvku, předností je tolik, e to je na moc dlouhé psaní a navíc ne vichni látkují spí naopak
Nejdůleitějí pro mě je, e je to zdravějí a ekologičtějí, nechci, aby první stopu, co tady Agi zanechá, byla tuna odpadu. Jo a navíc hezky vypadají
Upravil(a) mag (29. 6. 2010 14:17)
Není tady
Důkaz třeba tady
Není tady
Nebo tady, safra, já nemám ádné fotky s růovýma plenama
Není tady
Dito, ty jsi těhule? No tak to moc gratuluju!!!
Ale jinak tady nečekej nějaký argumenty a přesvědčování, tady je fakt jen pokec pro látkařky o látkování. To není diskuse "látkování vs. jednorázovky"..
Není tady