6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ač neuvěřitelné, podařilo se nám na výbaviče na toto téma pokecat celý chlívek
A protoe je hodně látkařek tady, tak jsem témátko také přesunula
Doufám, e nám ho tady moderátoři ponechají
Původní téma zde http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=38136
K tématu:
http://www.plenka-czech.cz/hoja/4-Plenk … -latkovkam
http://www.latkovepleny.cz/latkove-verz … ove-plenky
Tak maminky podělte se o zkuenosti, dejte rady, a se můeme inspirovat my ostatní
Upravil(a) PetraP (29. 6. 2010 12:49)
Není tady
Jé,já látkuju od 8 týdnů a moc mě to baví.Mám takovou kapku chaotickou výbavičku,jak jsem občas něco koupila na zkouku,ale zas je super přemýlet "do čeho tu pr... zabalím teď?"
Není tady
neda mi to, ale musim .... zlaty moderni vek a pemprsky
Není tady
Hurá!!!
Za zdravějí pr... a lepí ivotní prostředí, prostě mi to nedalo .
Kadopádně toto vlákno není o polemice ano či ne, ale o látkování![img][/img]
Není tady
Dita.L napsal(a):
neda mi to, ale musim .... zlaty moderni vek a pemprsky
U jsem to taky slyela a přidávám:...zlaté plné popelnice:lol:
Není tady
plne popelnice ano, odpad, ktery se spali ano a nesouhlasim s tim, ze pemprska se v prirode rozklada 200 let, protoze zadny slusny clovek ji do te prirody nehazi......
latkove pleny se museji vyrobit (elektrina, odpadni voda, chemie ) a potom prat (elektrivna, odpadni voda, chemie, praci prasek ktery se splachuje pravidelne do kanalizace, nasledne cissteni te vody, tudiz dalsi chemie, elektrina...... )
je to opravdu takova vyhoda pro zivotni prostredi?
Není tady
Jé já se nechtěla hádat,promiň,Jsou i horí koníčky ne látkování.
Není tady
Dito na netu je spousta polemik a spousta názorných příkladů, proč je látkování lepí . Pamperska se taky musí vyrobit, i ta náplň doní a to je taky ekonomicky a ekologicky náročné. Zatím co bavlna, bambus a konopí a ostatní materiály,které rostou sami, určitě nejsou tak náročné
A budu mít čas, tak se několik odkazů, které se touto problematikou zabývají, hodím.
Nehledě na to, e se dnes pere v ekologicky odbouratelných prostředkách a ehlit se nemusí
Není tady
teodora napsal(a):
ja se nehadam jen v latkovani nevidim ani zadnou vyhodu, ani zadnou pohodu, tak se rozumne ptam, proc jste si tematko zalozily
Není tady
Petra P.
ano, konopi, bambus a bavlna rostou sice samy, ale museji se nejak osetrovat. Navic si myslim, ze pole bavlny nebo konopi (nebo repky) muze byt mnohem lepe vyuzito napriklad k pestovani ryze ci obyli pro hladovejici deti.
Netvrdim, ze pemprska se nemusi vyrobit, take zatizi ekologii, ale v tom nevidim jeji nevyhodu. Prave naopak, prijde mi tim padem s latkovkou na uplne stejne urovni (vyroba ci prani atd; )
Ja si uzila nucene latkovani s obema vetsima detma (pemprsky tenkat jeste nebyli ) a absolutne nechapu, jak se muze nekomu libit machani pocuranych plen
Není tady
Dito téma je pokračovací, protoe jsme o plenách hodně diskutovaly ji jako těhule na výbavičce. Jen jsem to přenesla sem , aby vechny maminky, co přispívají, měly téma po ruce.
Pokud klikne na odkaz v první příspěvku, dostane se na původní téma.
A dnení látkování je opravdu hodně odliné od způsobu před x-lety. Pokud by jsi chtěla, dám do prvního příspěvku několik odkazů a můe si je přečíst a podívat se na dnení plenky
Není tady
Sudi já taky,ale nebaví mě to a je ráno takový spařený.
Není tady
teodora napsal(a):
Sudi,Peti,do čeho balíte na noc?
Teo dávám bambusový čtverec a do něj itou vkládačku ze čtř vrstev flanelu a nebo bambusového fleesu.
Pobrala vdycky vechno. Ideální jsou přes to kalhotky od FLIP pleny
Není tady
Nikoho nechci přesvědčovat o tom, jaké plenky má pouívat, ale já skoro výhradně pouívala látkové - Popolini, byla jsem totálně maximálně spokojená, dcera nezaila opruzeniny, proteklé pleny a na dupačky atd... a v roce a půl byla bez plen. A podotýkám pro "rýpalky", e jsem ji na nočníku nedrela, jen častěji přebalovala a pokadé oupla na nočník, kde byla max. minutu a buď bylo nebo nebylo...a prostě si v roce a půl začala říkat. V noci byla bez plen 2 měsíce před 2. narozeninami. U kamarádek vidím, e teď, tzn. asi ve 2,5 letech, je velký problém s odnaučováním plen, často na několikrát atd., a to jsem teda nezaila. Samozřejmě záleí i na dítěti, není to jen plenama, ale jsem hodně přesvědčená o tom, e látkovky mi v tomhle dost pomohly...
Není tady
Dita.L napsal(a):
teodora napsal(a):
ja se nehadam jen v latkovani nevidim ani zadnou vyhodu, ani zadnou pohodu, tak se rozumne ptam, proc jste si tematko zalozily
no vzhledem k tomu e u se úspěně prokecalo jedno tohle téma a jak téma, tak látkování samo má svoje příznivce, tak u je to dostatečnej důvod pro to, aby se zaloilo jeho pokračování...
Ohledně látkování a jeho výhod oproti jednorázovkám toho u bylo napsáno tolik, e povauju já osobně za zbytečný to tady znovu rozvádět. Probralo se to ze vech stran u právě i na začátku toho minulého vlákna. Lidi se prostě dělí na dva tábory, na odpůrce a příznivce látkovek a tohle vlákno není určeno zrovna těm, kdo s naprostým klidem balí svoje dítě do tradičních igelitových jednorázovek plných chemie, dávají za to cca 5 korun za kus a nijak je netrápí ani to, e devastují vlastnímu dítěti zdraví a ivotní prostředí
Prodyným plenám zdar (zvlá v tomhle počasí)
Není tady
tak na to jsem také zvědavá-starí byl na jednorázovkách a ne e by jsme měli problémy s odnaučováním,ale myslím e si to dlouho neuvědomoval....aby ne kdy byl pořád v suchu..
ted mám zrovna v okolí případ kdy 2 letý dítě se ani jednou nevyčůralo do nočníku....tomu bych se ráda vyhla.....malýho budu dávat na nočník a začně pořádně sám sedět.... v bkm nejedu......-na to u nezbývá sil
jinak popoliny máme taky a také jsem spokojená!!!a pak s pastelkou
Upravil(a) sudina (29. 6. 2010 13:07)
Není tady
Dita.L napsal(a):
ano, konopi, bambus a bavlna rostou sice samy, ale museji se nejak osetrovat. Navic si myslim, ze pole bavlny nebo konopi (nebo repky) muze byt mnohem lepe vyuzito napriklad k pestovani ryze ci obyli pro hladovejici deti.
- to snad ani nemůe myslet váně
Není tady
co to je - s pastelkou?
Není tady
Musím tu noc nějak pořeit...
Já měla v látce u první dítě-dva a tři obdélníky,na to igelitek a nějak upevnit.Jednorázovky jen v zimě na vycházku,u nás se kupovaly na kusy.Druhé v jednorázovkách.Take vyzkouím fakt vechno a teď je to váně o něčem jiném.
Není tady
Není tady
Je ale pravda, e asi od 8 měsíců jsem na ten nočník posazovala...tzn. dřív ne se vude propaguje A pokakanou plínu jsem neměla od 10 měsíců...take luxus.
Není tady