|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Téma zavřeno

Leňulko, já mám teď taky dva dny, že mě dost bolí "spodek" - taky jsem přemýšlela, čím to je, tak jste mě uklidnily, sice se snažím posedávat na balonu, ale moc nestíhám, pořád někde lítáme. s malou právě mám chvílema starosti držet krok - jak jdu rychleji, tak to bolí docela výrazněji... 
Jinak já mám jen ty chrániče na matraci a přes to prostěradlo a jeto supr. rychle se to převlíká, když je akutka 
Já doufám, že stihneme porodnici, kde jsem byla minule. Tam byly návštěvy na pokoji omezené asi na 5 lidí a v nějakou dobu, jinak v jídelně, takže to bylo fajn, stejně jsem si pak užila nadstandart. Je ale fakt, že bylo zezačátku supr, že jsme byly dvě na pokoji, spolubydla byla supr. Ale byl to třílůžák a ten den, kdy jsme tam byly půl dne spolu, než spolubydla odešla a já se přesunula na nadstandart jsme tam byly jak sardinky. Záleží na štěstí.
Jinak tady se v porodnicích snaží udržovat sourodé maminky na pokojích - tím myslím, že ty s bohatým příbuzenstvem, nebo sociálně slabé dávají většinou spolu a jinam než ostatní. I kvůli krádežím...
Není tady
Lenulo, zkus pohledat nejake cviceni na mici na internetu. Hybat jsme se myslim nemely z duvodu rizika predcasneho porodu/potratu, ale v tretim trimestru bychom se mely hybat. Navic kdyz se hybeme, tak dite musi vyrovnavat polohu a tim padem cvici motoriku. Nejde o skakani,behani, ale o sviznejsi chuzi, nebo protahovani.

Není tady
ahojky!!
tak jsme zpátky ze svatby a bylo to super!!!
nestíhám všechno číst tak snad jste všechny ok

jen si všímám že tady někdo posedává na balónu a tak...na to pozor na rehabilitačních míčích se otvírají porodní cesty používají se při ulehčení porodu tak pozor ať se nezačnete moc brzo otvírat!! tuším že je doporočeno až po 36t ale přesně to nevím....
Simonas po normálním porodu prvorodičku propouští na čtvrtý den.....jen pro upřesnění
Není tady
ahoj holky. Tak jsme posnídali koláč s ovocem a želatinou. Ted si vařím květák a v 10 má dojít holička, tak budem všichni krásní
A odpoledne hurá na gyndu
Stím cvičením na míči teda nevím, já s prckem chodila do cvičení a na baloně jsme cvičily od začátku. Ted mám doma 4 dvd, ale ještě jsme nezacvičila ani jednou
musím se polepšit.
Není tady
krásné dobré ránko!!!
tak my teď vstávali..dali si rohlíčky a půjdeme k našim......
no nám právě v kurzu říkali že na tom balóně se musí opatrně že se přitom otvírají porodní cesty takže jen pod zkušeným dohledem poro. asistentek v těhu cvičení...tak nevím... je fakt že já ho vyfoukla a nafouknem ho znovu až budu kolem toho 36t
já chci jen na těhu cvičení ve čtvrtek ale nevím jak my to vyjde..s natulkou už se to špatně plánuje hlídání vaření a tak... když jsem byla sama a čekala ji tak jsme chodila poctivě každé podnělí a čvtrtek ale teď to nějak moc pravidelně nestíhám

všem přejeme krásné ultrazvuky kde se budou broučkové nakrucovat a vystavovat... prohlídky jen se super výsledky.... a krásný sluníčkový den

Není tady
Dobré skoro poledne 
tak mám za sebou kontrolu, prý ještě nerodím 

to je ale ftipálek ten doktor 

A jinak pristi týden - v pátek jdu na cukr ...
Není tady
Ahoj holky,
tak já včera koupila peřinku s polštářem, povlečení, 2 prostěradla a navíc spací pytel - vše v Tchibu a v jednom designu, jak sem dávala odkaz Simona.
Ještě nemám mantinely - potřebuju bílé bez obrázku, bez potisku - nemáte někdo tip?
Není tady
ahoj holky,
tak jsem také dnes byla na kontrole u dr. ,dělala mi 3 a poslední ultrazvuk. Mám prý pokleslou dělohu a že si mám dávat pozor v tomhle vedru a celkově ,že mám zapomenout na nějaké courání a chození ,že mám spíš odpočívat 
Jinak na další ko.jdu za 14 dnů a napíše mi už nástup na mateřskou,říkala,že to dělá až ten poslední termín,ale když to chci takhle,že také není problém.Já si zase říkám,čím dřív tím lípe,už jen z důvodu finančního,kdoví jak to zase bude příští rok ! Pořád to ve vládě mění 
jo a malá je hlavičkou dolů 
TEDA JÍŤO- KOUKÁM NA TVŮJ METŘÍK - TAKHLE JSI UŽ DALEKO - SUPER 
mějte se všechny krásně 

Není tady
Ahoj holky.
Leňul blahopřeji k hlavičce dolů
. Hodíš zase fotku pupíku, ať porovnám
? A odpočívej, ono to fakt není sranda.
Co děláte, holky? Ono se toho moc v tom vedru stejně dělat nedá, co? Teda alespoň na mne to nepůsobí nejlíp. Já jsem dnes byla u zubařky, udělal se mi kaz... říkala, že mám přijít na prohlídku ještě v srpnu, že pak už nebudu mít čas
No a teď ležím u našich na zahrádce pod slunečníkem a odpočívám a odpoledne si ještě akorát jedu vyzvednout nově ušité záclony a závěsy 
Není tady
Ahoj holky, tak dnes jsem byla rano v predporodnim kurzu a bavily jsme se o opet o kojeni, co pomaha pri zanetech, jak to udelat, aby nepopraskaly bradavky a jak si pomoci. A nenabizili nam zadne drahe pripravky, ale normalni obycejne babske rady. Cast jsem jich znala jiz od mamky a babicky, co mi rikaly. A taky tam byla dermatolozka, ktera rikala, co mame delat, kdyby se nam deti osypaly nebo kdyby mely nejake ekzemy atd.
No a co se tyka cviceni. My mame chodit bud civicit do plavani nebo na balonech.Balon mam celou dobu doma a pomaha mi, kdyz mi tuhne bricho. Takze ja ho nezavrhuji.

Není tady
Jo a na obed jsem si udelala tortilku s cerstvou zeleninou, syrem a sunkou. Mam to hodne rada.

Není tady
tak jsme došla od dr. No pohlaví opět nevíme
ultrazvuky se prý za těhotenství dělaj 2. Jeden už mám zasebou a další po 30 týdnu. Tak leda mě zachrání 3D ultrazvuk na který sem se objednala na čtvrtek. Jinak hold bude překvápko 
Není tady
Simonas napsal(a):
Ahoj holky, tak dnes jsem byla rano v predporodnim kurzu a bavily jsme se o opet o kojeni, co pomaha pri zanetech, jak to udelat, aby nepopraskaly bradavky a jak si pomoci. A nenabizili nam zadne drahe pripravky, ale normalni obycejne babske rady. Cast jsem jich znala jiz od mamky a babicky, co mi rikaly. A taky tam byla dermatolozka, ktera rikala, co mame delat, kdyby se nam deti osypaly nebo kdyby mely nejake ekzemy atd.
No a co se tyka cviceni. My mame chodit bud civicit do plavani nebo na balonech.Balon mam celou dobu doma a pomaha mi, kdyz mi tuhne bricho. Takze ja ho nezavrhuji.
Ahoj Simi, napiš, co vám říkali, že dělat proti popraskání bradavek a co dělat při zánětu. Já o tom zatím moc nevím, ještě jsem to nestudovala.
Není tady
Po kojeni se maji prsa nechat vetrat, pak odmacknout trochu mleka, rozetrit po bradavce a nechat zaschnout. To slouzi jako prevence.
Praskliny potirat roztokem Betadine v pomeru 1:10, ktere to zaceli.Bepanthen nepouzivat, nebot nepropousti vzduch a trva hojeni dyl.
V porodnici prsa masirovat, nejdriv zahrat ve sprse pak tlakova masaz a pak krouziva. Jestže nez se naliji a ztvdnou.
Kdyz je zanet, zatvrdlina tak chladive obklady v pauze mezi kojenim, ale pred kojenim teple nahrati a opet masaz. Stridave kojit z prsu, nedavat jen z jednoho pri jednom kojeni. Az kdyz se rozkojime, tak co tri hodiny prsa stridat.
No a kdyz je to hodne bolestive, decko neprikladat, mleko odstrikat rucne a strikackou dat
do pusy decku. Elektricke odsavacky a i rucni sice vycucnou mliko, ale ten princip sani je jiny. Taky by se nemely hned davat dudliky, nebot decka pak muzou blbe sat.
Melo by se hodne pit, jist kminovou polivku, aby se vic tvorilo mliko.

Není tady
Babucha napsal(a):
Ahoj holky.
Leňul blahopřeji k hlavičce dolů. Hodíš zase fotku pupíku, ať porovnám
? A odpočívej, ono to fakt není sranda.
Co děláte, holky? Ono se toho moc v tom vedru stejně dělat nedá, co? Teda alespoň na mne to nepůsobí nejlíp. Já jsem dnes byla u zubařky, udělal se mi kaz... říkala, že mám přijít na prohlídku ještě v srpnu, že pak už nebudu mít časNo a teď ležím u našich na zahrádce pod slunečníkem a odpočívám a odpoledne si ještě akorát jedu vyzvednout nově ušité záclony a závěsy
babu- foto hodím časem,ale upozorňuju že už to opravdu není pupík,ale pořádný pupendo 
Není tady
tak já hodně používala bepanthen a můžu říct že jsem byla moc spokojená..potom je moc dobrá mast na bradavky Purelan a můžete ho použít stejně jako bepanhten i na zadaček miminka
http://www.medela.cz/produkty/purelan.php
lenulo to je co... no fakt jsem v 31t
síla... už pomalu chystám tašku do porodnice

a koukej opravdu odpočívat

Není tady
Purelan nam taky rikali, ze je vyborny. Doporucili ho na noc, ze to krasne promasti a taky rikali na pr....

Není tady
zadecek a ja to napsala hezky zdrobnele....

Není tady
Ahoj, jste tu někdo, takhle poránu?
Není tady
Tak nic, myslela jsem, že ještě před procházkou s někým pokecám

Tak až pak 
Není tady
Ahoj, já jsem tu taky
Dnes jsem se konečně docela vyspala, malý Lukášek byl zlatíčko, dnes mě moc nekopal a nebudil a na záchodě jsem byla jen 2x 
Teď čekám na mamku, přijde mi pomoct pověsit záclony.
Jo a lístek na peníze... mám to teď docela blbé.. naše účetní je teď na dovolené, potom 5. a 6. jsou svátky, takže lístek na socku poputuje nejdříve 7.7. No a pak budu čekat až někdy do srpna, až přijdou penízky na účet, ach jo, tak to tak blbě vyšlo
Ale co, hlavně, že jsme zdraví 
Kde se všechny touláte, holky? Asi venku, když je tak krásně, co? Ale dávejte na sebe pozor, buďte ve stínu a hodně pijte.
Není tady
Ja jsem se taky dneska po 14 dnech vyspala dobre. Pouzila jsem poprve polstar na kojeni, ale ne mezi nohy, pod hlavu 
Jo, chtela jsem se zeptat co si myslite o ultrazvuku. Ja ted zacnu chodit na kontroly co druhy tyden a vzdy me udela ultrazvuk. No a pristi tyden budu mit asi hned dva. V utery a ve stredu. Skodi to miminku, nebo je to jen nepohodlne pro neho?
Není tady
krásné dobré ránko!!!
s tím ultrazvukem se vůbec neboj... mě dělali ultrazvuk snad pořád když jsem ležela v nemocnici tak jsem se ptala jak to je a říkali že by museli ten ultrazvuk dělat 50krát za den aby to mělo nějaký následek a to si ještě nebyli úplně jistí jestli by to na mimi nebo mě mělo nějaký vliv....
jinak já zítra valím na matriku kvůli jménu a taky na sociálku a holky podržte se já za 8dní nastupuju na MD
síla co
tak si říkám jestli budu mít PPM o malinko větší než tu almužnu na neschopence...co myslíte

Není tady
Téma zavřeno