29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
chlapečka má: Pajtašek, RAIEM, Margaretka, FERDAFERDA, Račice Dračice, Leninka41, Sissi, Marluk, Markeeet, Sudina, Nikiska, Tanka, Cream
holčičku má: Potvůrkapodivná,Brusinka, Mag, Jitulak, Clariceann
PETRAP 31 let, Daneček se narodil 36tt 29.10.2009 ve 13:10, CS, 1900g
DAJAJA 29 let, Kamilka se narodila 38tt 19.11.2009 v 5:48, 47cm 2369g
FUFÍK 32 let, Deniska se narodila 40tt 21.11.2009 v 22.20, 50cm 3550g
POTVURKA 32 let, Sofinka se narodila 42+1tt 9.12.2009 ve 13.39, 52cm 3100g
BRUSINKA 25 let, Anežka se narodila 41tt 15.12.2009 ve 11.14, 52cm 3650g
RAČICE DRAČICE 31 let, Ondrášek se narodil 40+1tt 18.12.2009 ve 14.00, 4000g
PAJTAŠEK 32 let, Lukášek se narodil 39+3tt 20.12.2009 ve 12.45, 3280g a 49cm
RAIEM 26 let, Danielek se narodil40+0tt 21.12.2009 ve 8.15, 3700g
MAG 30 let, Agátka se narodila 41+4tt, 3.1.2010 v 6:17 CS, 51cm 3390g
KATY11, Anežka se narodila 7.1.2010,49 cm, 3050g,
NIKISKA 31 let, Tomášek se narodil40+5tt 9.1.2010 ve 15.45, CS, 4100g, 54cm
CREAM 26 let, Mikulášek se narodil41+6tt 9.1.2010 v 8.00, 3210g, 48cm
MAUSKA 28 let, Mikulášek se narodil41+4tt 22.1.2010
CORINNE 33 let, Maxime Henri se narodil39+6tt 24.1.2010, v 8:57, 3480g a 50cm
MARLUK 37 let, Tomášek se narodil 40+1tt 25.1.2010, v 1:59, 3300g a 50cm
ANNIE 28 let, Jakoubek se narodil 39+3tt 26.1.2010, 4050g a 52cm
JANCAS, Kristýnka se narodila40tt, 26.1.2010 20:10,49 cm, 3560g,
TANKA 26 let, Alíček se narodil 38+4tt 27.1.2010 2755g, 48cm
JITULAK 37 let, Terezka se narodila 38+6tt plánovaným CS 28.1.2010 51cm 3200g
CLARICEANN 31 let, Kristýnka se narodila 40+5tt 31.1.2010 v 5:26 50cm 3500g
LENINKA41 35 let, Matěj se narodil 38+6tt 4.1.2010 ve 21:39, 2750g 47cm
MARKET 31 let, Matyášek se narodil 38+1tt 7.1.2010 ve 4:49, 50cm, 3110g
SUDINA 32 let, Štěpánek se narodil 28.2.2010, ve 23:15, 50 cm, 3890g,
SISSI 31 let, Tobiášek se narodil 2.3.2010,52 cm, 3700g, CS
Výbava pro miminko
- je to jen jeden z mnoha seznamů na internetu (pro další si klidně zkuste vygooglovat "výbava pro miminko" a samy uvidíte:). Zdál se mi ale nejobsáhlejší. Nicméně obsahuje hodně osobních rad, se kterými můžeme, ale nemusíme souhlasit. Můžeme to tedy brát třeba jen jako návrh na další diskuze
Výbava do porodnice
Jak vybrat kočárek
Jak vybrat dřevěnou postýlku případně: jak vybrat dřevěnou postýlku II
Monitor dechu
A jak vlastně funguje monitor dechu
Tabulka dětských velikostí
jak koupat miminko
jak správně kojit
jak připravit umělou výživu
jak na říhání
jak si poradit s nadýmáním
jak správně změřit teplotu
jak snížit horečku bez léků
jak oblékat novorozence
jak obléci novorozence na chladnější vycházku
jak zajistit spokojený spánek
jak odsávat hleny
jak správně stříhat nehty
Upravil(a) Zima2009/10 (19. 7. 2010 19:50)
Není tady
Holky změny kdyžtak hlašte...
nebo jestli chce někdo k nám a přidat na nástěnku.
Tanka
Heleee a nechcete si to zkusit otevřít i někdo jiný??? Jsme nemuseli dělat nový nick No dobrá noooo
Jo a dokecekejte starý chlívek
Upravil(a) Zima2009/10 (25. 6. 2010 23:15)
Není tady
A my uz jsme s Alickem ofiko zimnatka uz jsme na nastence.
Dekujeeem,Sissi.
A do novyho chliva hlavne hodny chlapy a spoustu krasnych letniich dni s nasima slunickama
Upravil(a) Tanka (27. 6. 2010 10:18)
Není tady
Sissi, když tobě to tak jde
Všem přeju v novém chlívě samou pohodu s dětma a žádný starosti s chlapama
A už mizíme, papa
Není tady
No Mag, pekne Agi to rozjizdii
to bude fakt za chvilku lezt.Ted to teprve zacne
Nezda se vam,ze sou ty nase zimni deti hrozne akcni a rychly?
JItu,no to nevim proc to vyrabej..asi proto,ze jim je to jedno jestli to je zdravy,hlavne ze vydelaj prachy.Mimochodem v tydnu byl vecer Sex ve meste a ten krasnej "Ejdn" tam byl s miminkem v klokance a jeste celem od sebe achjo.
Jedovaty hracky se taky vyrabej a choditka,ktery taky nejsou zdravy..proste deti sou byznys jako prase.
Btw,koupila jsem si nedavno Zenu a zivot kazda druha dvojstranka byla cela reklama...psani tam bylo opravdu hodne malo a nebo se to tvarilo jako psani,ale byla to stejne reklama.No a k tomu byla priloha ktera se jmenovala Dětičky-100 nejlepších nápadů pro rodiče a děti,a to byla krome asi dvou clanku jen prachsprosta reklama-treba na obleceni kde za bodycko das 900,- nebo na kojeneckou flasku v designu Dior parfemu za 900,- a podobne..
Není tady
Zdravím v novém chlívku a přeji všem maminkám co nejméně starostí a hoooodně pohody a miminkům moc a moc zdravíčka.
Jitu, Leni - holky držte se, když chlap pije tak to nikdy nedělá dobrotu
Mag Agátka je jednička, ještě chvilku a už ti uteče
Není tady
Brý ráno
Holky co to čtu... Leníííí...už se na něho fakt vykašli, opravdu se vše přenáší na dítě, já to vím..jak jsem byla z těch smrtí hotová.. Ten chlap nestojí za to opravdu. Potkáš někoho jiného.... Věnuj se mimču..a kopni ho do prrr.
Byt bych neprodávala. Tahat se po nájmech, tyy jo, není nic horšího. Známí se tahají dodnes, už v 8 tuším. A další ted nemají kde bydlet. Oni si rádi zvedají nájmy a podmínky, no katastrofa, zkus vyřešit třeba odklad...něco jiného
Jitu..to je zákon schválnosti, ale když to ví, tak si to pivo má odpustit že
Mag, už bude lozit
Jinak nástěnka je ok....až třeba když tu nebudu někdy..že. jako odjetá třeba ne tam dole
Není tady
Jééé, děkujeme za nový chlívek Tak hodně štěstíčka všem
a přihodím fotečky - mrkvička
a Kokinka se učí na počítači
Není tady
Hezky nedelni veciiir,
u nas uz se spinka.O hodinu driv nez normalne,nejak nam to dneska blbe vyslo se spanim,uz byl tak unavenej,ze rval i ve vanicce,coz se jeste nestalo.Vetsinou vanicku jeste v pohode dava treba pul hodky klidne..no uvidime,jesli sem mu to nejak nerozhodila tim.
Není tady
Tanka my chodíme kolem 7 furt... A to jsme začínali na 8.30večer
Zítra jdu k dr na léky na otoky furt neobuju boty...nárt přece netloustne ne?? Když mám váhu i menší než před otěhu co?? Nebo se noha rošlápne v jiných botech?? To se mi taky nezdá..takže si tam zajdu.
A v úterý na očkování
Není tady
Sissi,my jdem na ocko zitra taky se netesim.
No s tema tvejma opuchlejma nohama to asi nebude jen tak...ja myslela,ze uz si s tim byla
Není tady
Tak u nás dneska u kaše řev jak blázen a to včera byl v pohodě a ještě jsem mu musela přidělávat
. Tak nevím
Holky jak děláte kaši máte tam taky hrudky? Já mám od nestlé rýžovo mléčnou a ať míchám jak míchám pořád mám pocit, že tam jsou hrudky, dávám mu to sice lžičkou, ale i tak. A to je na té kaši napsáno, že se nesmí šlehat.
Není tady
Marluk a co to zkusit poštěrchat ve flašce?To není šlehaní ne? Ja davam ted ryžovou od Hami a je to v pohodě.Jen nevím,jestli jí to nedělam moc huste,pač dneska kakala a taaaak strašně plakala ,jak jí to nešlo
No ryže vlastně staví,že?Tak asi budu muset dat jinou
Tanko u nas se šlo taky dnes dřív,už o půl sedme se šlo koupat Jinak chodíme v těch sedm.
Jsem vyhnala s malou a došli s takovym řevem,že to jsem u male ještě nezažila
No holt je pořad jen s maminkou
A to jsem si dnes domluvila,že tento tyden už bych jela uklízet do Raichu.Ale nemam z toho dobry pocit
Je to skoro na cely den
Mě se od ní tak nechce
Sissi raději tam zajdi,at něco nezanedbaš.To moc normalní není,jedině že by to bylo z tepla
Clari a jakpak chutna male mrkvička??Na fotce to vypada,že neee
Mag Agi je fakt šikulka
A do noveho chlívečku hodna a pohodova miminka a co nejmín starostí všem
Není tady
Tak Agi zdlábla kaše cca 60ml, dala to lžičkou, ale vypadala fakt rozkošně a kaše po celé kuchyni Zapila to mlíčkem a chrupká.
Tanka, včera to bylo úplně to samé u nás, řev i ve vaničce, jak byla přetažená a dneska zase dobrý
Jsem sekala ty naše lány, takže jsem úplně černá Jak od móře
Není tady
A já se přidávám do klubu "očkování" my jdeme ve středu. A my dnes večer v pohodě a usnul v půl 9.
Není tady
no když je mi horko, tak mi natékají ruce , ale ne nárty...fakt se mi nezdá, žeby se mi za 5-6měsíců tozšlápla noha ve volných botech...takže to bude nateklé Jinak já mám vyšetření hotové v porodnici a jsem ok. Tak mi dá něco na splasknutí a bude to
Holky to očkování, chjooooo
Není tady
Jo a nalepila jsem si do auta ofiko "dítě v autě" a dala clony proti slunci.... Tož taková jsem už šoférka
Jsem najezdila ta 200km na zaučení..a prý ok
V uterý premiéra s malým...ale máma bude u něj sedět vzadu, tak se ničeho nebojím..a další očkování dám taky jak bude mít máma odpolední aby jela semnou
Není tady
Leninka41 napsal(a):
A já se přidávám do klubu "očkování"
my jdeme ve středu. A my dnes večer v pohodě a usnul v půl 9.
leni mi taky ve středu.....
sissi tak štastnou cestu....sem se musela tlemit tý tvojí cvičný jízdě....
mag-černá jo.......já včera sekala u našich a mám tak akorát červený ramena......
jitu,leni-sakra chlapy-takový fajn baby mají doma a takhle je zlobí........
clari-tak co mrkev.......
no holky dneska teda co štěpán vyváděl v kočárku...to bylo divadlo....ječel šíleně-tak jsem ho vzala do ruky-pěkně se pronese,a ještě tlačit kočárek...... ,a tohle předvádí často......nevím co v tom kočárku takhle blbne
,takže bud už přesedláme na sporťák nebo musím nosit sebou manducu kdyby ho zas chytil histerčák.....
Není tady
Sudí, no po několik,a letech sednout za volant..to je prostě odznova se učit...a ještě to je u nás úzké a dodávky u obchodů ve městě..bych je praštila
No malý chce v kočárku sedět prostě ty mimča už se zajímají o okolí a nechcou jen v něm spát a čučet
Jdu koukat na tel dobrou všem
Není tady
Krásné slunečné ráno
Včera jsem si dala procházku k mojí sestře na vesnici za naším městem.Jsou to asi 3 km,ale do kopce a z kopce.Docela jsem toho měla dost.
Čekám kdy se milostpán ozve kdy si vyzvedne věci,ať mi to tu nestraší.Jo a všechno špinavé prádlo jsem mu naházela do igelitky,nejsem padlá na hlavu abych mu to ještě vyprala
Dnes mám doma Nikču,mají ředitelské volno jen dnes,ve škole opravují prasklé potrubí.
A musím k našim na rozhovor,ale nechce se mi,nemám chuť něco řešit.A budu si muset sehnat nějakou práci aspoň na víkendy.
Upravil(a) Leninka41 (28. 6. 2010 8:18)
Není tady
Ahojky maminy
Tak do nového chlívečku jen to nejlepší
Dočetla jsem a zkusím si vzpomenout:
Marluk nádherná videjka. Máš doma šikulíka šikovnýho
Mag s tím ódsunem to nedopadlo. Já bych to nezvládla. Takže Dany jde spát v osm, já ho většinou svým příchodem vzbudím, takže kojíme. Al to hned zaspí a pak vstává v kolem té čtvté na přebalení a nočník. A to pak chvilku trvá než usne. To většinou usnu já dřív než on.
Jitu to je fakt na ho :-) Chalp by zasloužil pár facek. Dofám, že je to pro něj dostatečná lekce a že seká latinu. Napsali mu to do zápočťáku?
Leni ... u tebe nějak nevím co napsat. Je mi to líto, ale nějak jsem to tušila. Promiň. Nejvíc mě štve, že si to opravdu nezasloužíš. Máš i bez toho problémů dost. Kdybych ti mohlanějak pomoct, tak se ozvi, Telefon na mě máš
Sissinko ... ty jo já myslela, že už ty nohy máš v pohodě Tak uvidíš, co doktor řekne. Havně, ať je to jen nějaká blbost a ty nemusíš lítat po doktorech
Holky jestli jsem na něco zpomněla, tk se omlouvám
Není tady
Jooo Mag Agi je fakt rychlík To tě tu za chvilku neuvidíme, bo budeš nahánět po bytě
Není tady
U nás co se pohybu týče, tak žádné změny. Decentně válí sudy a kolínka jen občaz zkusí, ae bez valných výsledků.
Zato komunikace. Tam to jede Opakuje po mě pohyby, co dělám já, pořád se něčemu řehtá...prostě jen tak
A mele a mele a mele. Baba, tata a mama už je na denním pořádku , pak když je rozčílenej tak říká Hač a Haží, na mě pořád volá Nemé a taky tu frčí Umpa. Má toho víc, ale teď si nevzpomenu.
Takže tu mám pořád veselo. Někdy bych potřebovala ubrat volume
nej hračka je teď petka naplněná suchým hráškem. Do tý se tu pořád mlátí a je to faaakt nejeukčnější hračka na světě
A baštíme už třikrát denně a celkem mu šmakuje. Kaši dá i 200 ml večer. Ale pak stejně ještě několikrát v noci kojím (Mag
)
Není tady
Ahoj holky, můžu k vám?Mám zimňátko Martínka a chybí mi pokec s podobnýma maminama.
Není tady