1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ahoj vsichni, ja sem spise jen nakukuji, ale jsem momentalne tez "snazilka". No, mam PCOS a zatim se nam moc nedari ("problem" temer jiste na me strane, partner ma dve deti, pred tim jedno nechtene tehotenstvi, vzdy na prvni pokus/omyl ). Sice rozhodne nehazim jeste flintu do zita (nesnazime se moc dlouho a mam urcite alespon nektere cykly ovulacni, jinak jsem zdrava, i kdyz vyssiho veku - blizi se mi petatricatiny). Nicmene pokud "konzervativni" metody nezaberou, do IVF jit nechci (mam s tim osobni problem, vsem ostatnim kdo do toho jdou, preji uspech korunovany zdravym miminkem na konci
, ale pro me to zkratka neni ). Taky si rikam, i kdyby se mi nahodou zadarilo a chtela bych pozdeji pro sve dite sourozence, asi bych tez volila adopci, kvuli veku (svemu). Tak se chci zeptat jestli muzete doporucit nejake dobre webovky ohledne adopce. Tez se zajimam o mezinarodni adopci (ne "na dalku", ale regulerni adopci) - nejake tipy, kontakty, zkusenosti?
a propos, je zde na babinetu nejaka maminka s adopcetem?
Diky, a
Není tady
anais.de napsal(a):
Ahoj vsichni, ja sem spise jen nakukuji, ale jsem momentalne tez "snazilka". No, mam PCOS a zatim se nam moc nedari ("problem" temer jiste na me strane, partner ma dve deti, pred tim jedno nechtene tehotenstvi, vzdy na prvni pokus/omyl
). Sice rozhodne nehazim jeste flintu do zita (nesnazime se moc dlouho a mam urcite alespon nektere cykly ovulacni, jinak jsem zdrava, i kdyz vyssiho veku - blizi se mi petatricatiny). Nicmene pokud "konzervativni" metody nezaberou, do IVF jit nechci (mam s tim osobni problem, vsem ostatnim kdo do toho jdou, preji uspech korunovany zdravym miminkem na konci
, ale pro me to zkratka neni ). Taky si rikam, i kdyby se mi nahodou zadarilo a chtela bych pozdeji pro sve dite sourozence, asi bych tez volila adopci, kvuli veku (svemu). Tak se chci zeptat jestli muzete doporucit nejake dobre webovky ohledne adopce. Tez se zajimam o mezinarodni adopci (ne "na dalku", ale regulerni adopci) - nejake tipy, kontakty, zkusenosti?
a propos, je zde na babinetu nejaka maminka s adopcetem?
Diky, a
Ahoj mas sz
Není tady
Dekuji, Simo, uz jsem odpovedela.
Není tady
hej Símo!!!! jestli má nějaké kontakty, dej vědět, taky by mě to zajímalo!!!!!
Není tady
Ehmm...nápodobně. Ráda bych se někde registrovala, ne něco provihnu ;-)
Není tady
holky ja ted nemam moc casu ,delame kuchyn ,ale ve zkratce pozdeji napisu vice ,miminko dostanete pokud si pozadate do 40 let takze pozdeji ne ,ale doporucuje se dat tu zadost drive ne napr 39letech ,jak uz se tady rikalo projde se psych.testy atd...nic strasneho da se to a ted jak sem mela praxi soc.pravni ochrana deti tak ta co me mela pod sebou mi rikala,ze nejlepsi je od nezletile studentky ponevadz co si budeme rikat ,ono to ted bude znit blbe ,ale tak to je .Vetsinou deti nechavaji narkomanky ,alkoholicky a holky z nefunkcnich rodin ,samo ,ze se najdou i takove co napr.maji jiny problem ,ale tech je malo.Osvojeni je zrusitelne a nezrusitelne holky to si najdete na netu to bych tu psala dlouho a jinak do dvou let se da muze to trvat i dele ,ale co ja jsem videla a slysela tak do tech dvou let ,ale rikaji i pet apod to ja napr jeste nevidela ,ze tak dlouho a jinak vesmes delaji to tak ,ze mimi je vam podobne napr.blond vlasy modre oci atd....jinak konkretni dotaz mi napiste sz
Není tady
sima 75 napsal(a):
holky ja ted nemam moc casu ,delame kuchyn ,ale ve zkratce pozdeji napisu vice ,miminko dostanete pokud si pozadate do 40 let takze pozdeji ne ,ale doporucuje se dat tu zadost drive ne napr 39letech ,jak uz se tady rikalo projde se psych.testy atd...nic strasneho da se to a ted jak sem mela praxi soc.pravni ochrana deti tak ta co me mela pod sebou mi rikala,ze nejlepsi je od nezletile studentky ponevadz co si budeme rikat ,ono to ted bude znit blbe ,ale tak to je .Vetsinou deti nechavaji narkomanky ,alkoholicky a holky z nefunkcnich rodin ,samo ,ze se najdou i takove co napr.maji jiny problem ,ale tech je malo.Osvojeni je zrusitelne a nezrusitelne holky to si najdete na netu to bych tu psala dlouho a jinak do dvou let se da muze to trvat i dele ,ale co ja jsem videla a slysela tak do tech dvou let ,ale rikaji i pet apod to ja napr jeste nevidela ,ze tak dlouho a jinak vesmes delaji to tak ,ze mimi je vam podobne napr.blond vlasy modre oci atd....jinak konkretni dotaz mi napiste sz
Bohuel má pravdu ve vem co jsi napsala . A ance, e rodina získá dítě od nezletilé studenty, která je ze sluné rodiny, není drogově závislá a ani závislá na alkoholu je mizivá.
Není tady
aprill napsal(a):
sima 75 napsal(a):
Bohuel má pravdu ve vem co jsi napsala . A ance, e rodina získá dítě od nezletilé studenty, která je ze sluné rodiny, není drogově závislá a ani závislá na alkoholu je mizivá.
Simi dekuji. Mne by az tak nevadilo, ze dite pochazi z problematicke rodiny (to se jaksi predpoklada a koneckoncu pru*ery se stavaji i v lepsich rodinach), ale u alkoholicek a narkomanek se daji ocekavat vazne zdravotni problemy u ditete. Pro me treba mensi fyzicke postizeni neni prekazkou, ale mentalni postizeni bych asi nezvladla, a to nejspis ani u vlastniho ditete (i kdyz necekam, ze u ditete z kojenaku existuje vysoka pravdepodobnost, ze z nej vyroste druhy Einstein ). Bohuzel jsem behem studia videla fetalni alkoholovy syndrom u miminka, i velmi nezrale miminko narozene narkomance a neni na to vubec pekny pohled.
Na druhou stranu - k tomu Einsteinovi - cetla jsem, ze jeho prvni zena Mileva otehotnela behem univerzitnich studii a dite bud zemrelo nebo bylo dano k adopci ..., takze clovek nikdy nevi .
Není tady
Jo, a nevite nahodou nekdo neco o te legislative co se tyce mezinarodnich adopci?
Není tady
stránky o adopci. www.adopce.com
docela dobrá diskuze najdete na www.rodina.cz (poradny - rodina a vztahy -náhradní rodina)
o mezinárodní adopci tedy nic nevím
No a jen k adopcím, máte pravdu,e větinou je v rodině nějaká zátě, o otci se často mnoho neví. ale z druhé strany můete mít na matku poadavek, e ne alkohol či drogy v diagnoze - samozřejmě je otázka, kolik se toho o matce ví...
Upravil(a) Romisek (25. 6. 2010 21:21)
Není tady
Ja to napsala jak dement po 40ceti neni problem ,ale strasi deti ,ne mimco ,jinak ja to to zjistim o te mezinarodni adopci ,ale vydrz za 14 dni jdu za zenskyma na urad tak se jich na vse zeptam ted mam fofry ,ale taky potrebuji sluzbu tak to vemu pri jednom ,urcite mi aspon poradi kam se obratit ok?
Není tady
anais.de napsal(a):
Jo, a nevite nahodou nekdo neco o te legislative co se tyce mezinarodnich adopci?
Má na mysli adopci českého dítěte do ciziny nebo adopci cizince?
Není tady
Isabel napsal(a):
Simo, super diky za informace
Jinak jsem taky jednou nekde cetla, ze dnes uz nemusi byt adoptivni rodice manzele, staci jen kdyz spolu zijou jako druh a druzka...
Muze byt i zena sama ,jestlize jsou predpoklady ,ze bude plnit spolecenske poslani
Není tady
aprill napsal(a):
anais.de napsal(a):
Ja to pochopila ,ze chce ze zahranici tady
Není tady
Isabel napsal(a):
Simo, super diky za informace
Jinak jsem taky jednou nekde cetla, ze dnes uz nemusi byt adoptivni rodice manzele, staci jen kdyz spolu zijou jako druh a druzka...
Poádat o svěření dítěte do adopce můete. Oba budete muset doloit vechny potřebné doklady a projít odborným posouzením, zda máte vechny předpoklady pro přijetí dítěte do péče. Zařazeni do evidence osvojitelů budete oba dva, avak dítě bude moci být nakonec svěřeno pouze jednomu z vás. Pokud časem uzavřete manelství, pak druhý partner bude moci vae dítě osvojit jako vá manel(ka) s vaím souhlasem.
Není tady
sima 75 napsal(a):
aprill napsal(a):
anais.de napsal(a):
Ja to pochopila ,ze chce ze zahranici tady
Adopce dítěte z ciziny probíhá přes Úřad mezinárodně právní ochrany dětí. Kadá země má jiná pravidla pro mezinárodní adopci.
Není tady
aprill napsal(a):
sima 75 napsal(a):
aprill napsal(a):
Má na mysli adopci českého dítěte do ciziny nebo adopci cizince?Ja to pochopila ,ze chce ze zahranici tady
Adopce dítěte z ciziny probíhá přes Úřad mezinárodně právní ochrany dětí. Kadá země má jiná pravidla pro mezinárodní adopci.
Myslela jsem si to ze to tak nejak bude,ale podle me to bude asi na dlouhou trat co?
Není tady
Je to asi tak rok co jsem si volala na přísluný úřad ohledně adopcí ze zahraničí (číslo u bohuel nemám). Chtěli jsme dítě ze severní Afriky, ale ukázalo se, e ná byrokratický systém je komplikovaný a jejich jakbysmet - jen některé země mají podepsánu s Českem smlouvu o adopcích, a přes to nejede vlak. Pokud byste chtěli dítě ze země, se kterou máme smlouvu, pak to trvá i dva roky a více. Spí bych se klonila k alternativě zaádat si o české dítě a zároveň o dítě v zahraničí. Asi do toho časem půjdu.
Není tady
Berberka napsal(a):
Je to asi tak rok co jsem si volala na přísluný úřad ohledně adopcí ze zahraničí (číslo u bohuel nemám). Chtěli jsme dítě ze severní Afriky, ale ukázalo se, e ná byrokratický systém je komplikovaný a jejich jakbysmet - jen některé země mají podepsánu s Českem smlouvu o adopcích, a přes to nejede vlak. Pokud byste chtěli dítě ze země, se kterou máme smlouvu, pak to trvá i dva roky a více. Spí bych se klonila k alternativě zaádat si o české dítě a zároveň o dítě v zahraničí. Asi do toho časem půjdu.
Jo, Berberko, takhle to bude asi nejefektivnejsi ...
Holky, diky vsem za tipy. Ja jsem jeste nasla k mezinarodnim adopcim toto, kdyby to nekoho zajimalo (moc povzbuzujici to teda neni, viz posledni veta).
http://www.umpod.cz/zprostredkovani-mez … i-z-ciziny
Není tady