Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 22. 6. 2010 14:33

moniiikaaa
♥♥♥----

Re: Mám strach jíst sladkosti atd..

zenetka napsal(a):

Jo, ještě něco: Kup si v lékárně Pangamin. Jsou to sušené pivovarské kvasnice, smrdí to hnusně, ale v době, kdy jsem se snažila přibrat, se mi to po něm skutečně podařilo, nedávno jsem to poradila švagrové a taky po něm přibrala. Myslím že se berou 3 x denně 3 tabletky. Není to drahé, tak tě to nezrujnuje.
Další varianta z lékárny je Nutridrink, to je takové "pitíčko" plné vitoamínů, které nahradí půl oběda. Je to ale dost drahé.

O těch kvasnicích jsem už četla, ale nemyslím si, že je to pro mě vhodné, protože já se nejdříve musím zbavit toho strachu,

Není tady

#77 22. 6. 2010 14:36

moniiikaaa
♥♥♥----

Majja napsal(a):

Nemáte u vás krámek se zdravou výživou? Co vyzkoušet něco takovýho, když máš chuť na sladký a nechceš klasický sušenky? Mimochodem během dne se cítíš v pohodě? Děláš nějakej sport?

Ted nevím, co myslíš,tím, jestli se cítím v pohodě. Jestli nejsme třeba nervozní? No nejsem, jenom někdy, skrz to jídlo, skrz rodinu, že se bojím reakce, jestli zase budou nadávat, že si na oběd nevezmu smaženej sýr.. A moc nesportuji, jenom 2x týdně mám tělocvik, nechci moc sportovat, ještě bych zhubla.. Vím, že se dá i přibrat z nějakýho posilování, ale rodiče a sestry by to asi nehcápaly, by si mysleli, že civičím abych zhubla

Není tady

#78 22. 6. 2010 14:37

moniiikaaa
♥♥♥----

laminanonte napsal(a):

tady nikdo není odborník na zdravou výživu a  navíc tvůj problém je především ve tvé hlavě.
někdo sladké jíst nechce, kvůli linii, někdo na něj nemá chuť, protože má radši maso, ale pokud se ho bojíš jíst, abys neměla průjem, tak to není obvyklé a je víc než pravděpodobné, že průjem mít budeš, protože to máš vsugerované do hlavy.

rozhodně by ses měla svěřit mamince, nebo babičce a ta by to s tebou měla začít řešit.Na to, aby si sama obcházela lékaře, jsi ještě malá.

S rodinou to řeším, k psycholožce, k doktorce chodím s mamkou,

Není tady

#79 22. 6. 2010 14:39

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

moniiikaaa napsal(a):

Majja napsal(a):

Nemáte u vás krámek se zdravou výživou? Co vyzkoušet něco takovýho, když máš chuť na sladký a nechceš klasický sušenky? Mimochodem během dne se cítíš v pohodě? Děláš nějakej sport?

Ted nevím, co myslíš,tím, jestli se cítím v pohodě. Jestli nejsme třeba nervozní? No nejsem, jenom někdy, skrz to jídlo, skrz rodinu, že se bojím reakce, jestli zase budou nadávat, že si na oběd nevezmu smaženej sýr.. A moc nesportuji, jenom 2x týdně mám tělocvik, nechci moc sportovat, ještě bych zhubla.. Vím, že se dá i přibrat z nějakýho posilování, ale rodiče a sestry by to asi nehcápaly, by si mysleli, že civičím abych zhubla

protože mají podezření na anorexii a vůbec se jim nedivím.

Není tady

#80 22. 6. 2010 14:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

moniiikaaa napsal(a):

zenetka napsal(a):

Jo, ještě něco: Kup si v lékárně Pangamin. Jsou to sušené pivovarské kvasnice, smrdí to hnusně, ale v době, kdy jsem se snažila přibrat, se mi to po něm skutečně podařilo, nedávno jsem to poradila švagrové a taky po něm přibrala. Myslím že se berou 3 x denně 3 tabletky. Není to drahé, tak tě to nezrujnuje.
Další varianta z lékárny je Nutridrink, to je takové "pitíčko" plné vitoamínů, které nahradí půl oběda. Je to ale dost drahé.

O těch kvasnicích jsem už četla, ale nemyslím si, že je to pro mě vhodné, protože já se nejdříve musím zbavit toho strachu,

va To akože nebudeš jesť nič, kým sa nezbavíš strachu? Zvláštne uvažovanie.... A Nutridrink je tiež na čiernom indexe..:? big_smile (Mojej mame pomohol pri chemoterapii, keď jej bývalo zle a chudla... skús ho, možno by pomohol aj tebe. Hnačka z NEHO 100% NIE JE.)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#81 22. 6. 2010 14:42

moniiikaaa
♥♥♥----

rejka napsal(a):

moniiikaaa napsal(a):

Já ale nemám žádnou Crohnovu chorobu, měla jsem prostě jen zánět tenkého střeva

Ve svém věku máš nárok na takový názor,ale zánět tenkého střeva vyžadující hospitalizaci není nějaké "jen". Z tohoto onemocnění může vzniknout mnoho vedlejších potíží a poškození. Ty jsi mladá,je normální,že si neuvědomuješ vážnost situace,ale,že se neděsí ani tvoji rodiče? Jejich pasivní přístup ( usuzuji jen z tvého psaní ) mě docela zaráží.

Napsala jsem JEN, protože mě podle chování doktroů připadalo, že je to jenom nějaký malý zánět, když jsem potom epotřebovala žádný vyšetření, já jsem ani nevběděla, co to mám za zánět a jestli škodí, hledala jsem na netu, ale nic tam nebylo, jenom nějaký léky.. Ani jsem nevěděla, jak dlouho mám nejíst ty nadýmaná jídla atd..

Není tady

#82 22. 6. 2010 14:44

pencila
♥♥♥----

Moni, já být tebou, tak zajdu ještě k doktorovi, aby se na tebe podíval, protože abys měla s každého druhého jídla průjem a bolesti břicha fakt není normální!
aby se ale zjsitilo více, tak se většinou dělá kolonoskopie, a ta je dost nepříjemná (já jsem na ni taky byla, ale já zas trpěla chronickou zácpou).. být tebou, tak si stojím za dalším vyšetřením, protože ono to v budoucnu nemusí už být taková sranda.. a když by bylo vše ok, tak tím líp, ale pro jistotu být tebou, tak bych k doktorovi určitě zašla.. držím palce..

Není tady

#83 22. 6. 2010 14:46

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

aprill, 14ti letá holka si musí nechat nadávat?nechat se nutit do jídlakteré jí nechutná?sorry, tady teda nejde o anorexii, ale každé anorektičce bych tohle poradila,protože rodiče vyšilujou bez ohledu na svý dítě! poradila bych to každýmu, koho rodiče dostávaj ještě níž než je!!

Není tady

#84 22. 6. 2010 14:46

moniiikaaa
♥♥♥----

rejka napsal(a):

pencila napsal(a):

Moniko a co ti tehdy v nemocnici dělali za vyšetření? Udělali ti alespoň kolonoskopii, aby zjistili o co jde? ono totiž vážně může jít o crohnovu nemoc
"Při plíživém začátku onemocnějí jste nejčastěji obtěžováni vleklými průjmy. Často se ozývají neurčité bolesti v podbřišku, nejčatěji vpravo. Začínate hubnout a trpíte zvýšenými tepolotami."
http://www.ordinace.cz/clanek/crohnova-choroba/

Tvé myšlenky se ubírají stejným směrem jako ty moje.Už jsem tu na Crohnovu chorobu upozornila,ale moniiikaaa se tomu vehementně brání.

Já se nebráním, jenom říkám, že si nemyslím,m že bych měla Crohnovu chorobu a na vyšettření už vážně nepůjdu, rodiče by říkali, že nemám žádnou nemoc, at si nevymýšlím atd.. A doktorka mi v květnu  taky už říkala, že vyšetření nemá smysl, že bych držela dietu-tím myslím že bych nejedla nějaké potraviny, které třeba dráždí atd.. , tak by to šlo od začátku, to sem už ale psala.. Nevím, připadá mi, že doktoři nedokážou poradit. Třeba moje sestra má taky problém s břichem, často jí bolí a když šla k doktorce, tak jí řekla, at ten den jí piškoty, černej čaj atd.., a taky jí brala krev a dala jí moč. Výsledky byly v pořádku, byla taky na tom vyšetření jako já s tím přístrojem, nic jí tam nenašli-žádný zánět, slepák, tak šla dom a mamka volala doktorovi, co dál  aon řekl,výsledky jsou dobrý, má jíst podle potřeby a zavěsil. Ty doktory nehcápu

Není tady

#85 22. 6. 2010 14:50

moniiikaaa
♥♥♥----

aprill napsal(a):

moniiikaaa napsal(a):

Majja napsal(a):

protože mají podezření na anorexii a vůbec se jim nedivím.

Ach jo, zase s tím začínáš...

Není tady

#86 22. 6. 2010 14:53

moniiikaaa
♥♥♥----

pencila napsal(a):

Moni, já být tebou, tak zajdu ještě k doktorovi, aby se na tebe podíval, protože abys měla s každého druhého jídla průjem a bolesti břicha fakt není normální!
aby se ale zjsitilo více, tak se většinou dělá kolonoskopie, a ta je dost nepříjemná (já jsem na ni taky byla, ale já zas trpěla chronickou zácpou).. být tebou, tak si stojím za dalším vyšetřením, protože ono to v budoucnu nemusí už být taková sranda.. a když by bylo vše ok, tak tím líp, ale pro jistotu být tebou, tak bych k doktorovi určitě zašla.. držím palce..

Dopadlo by to se mnou jako se sestrou.. A na kolonoskopii bych se bála jít

Není tady

#87 22. 6. 2010 14:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

NUTRIDRINK!! a skús aj CHLORELLU - tá je dobrá na prečistenie čriev a podporu dobrej mikroflóry. (A pravidelné vyprázdňovanie... rodna .)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#88 22. 6. 2010 14:55

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

mirka.. napsal(a):

aprill, 14ti letá holka si musí nechat nadávat?nechat se nutit do jídlakteré jí nechutná?sorry, tady teda nejde o anorexii, ale každé anorektičce bych tohle poradila,protože rodiče vyšilujou bez ohledu na svý dítě! poradila bych to každýmu, koho rodiče dostávaj ještě níž než je!!

ty jsi u toho byla když ji nadávali?!  nedivím se, že by na ni zvýšili hlas, protože monika má na VŠECHNO výmluvu.
a monice nechutná ŽÁDNÉ jídlo, ze všeho má průjem i přestože lékaři žádnou chorobu nenašli kapitulation .

Není tady

#89 22. 6. 2010 14:57

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

NUTRIDRINK!! a skús aj CHLORELLU - tá je dobrá na prečistenie čriev a podporu dobrej mikroflóry. (A pravidelné vyprázdňovanie... rodna .)

a za co si to asi koupí? chlorella je výborná, ale docela drahá pro 14 holku a její "hlavu" to neuzdraví kapitulation.

Není tady

#90 22. 6. 2010 14:59

moniiikaaa
♥♥♥----

Ted jsem si přečetla : Crohnova nemoc může postihovat jakoukoliv část zažívacího traktu, nejčastěji se však vyskytuje zánět konečného úseku tenkého střeva v pravém podbřišku
hm, tam jsem to měla asi já minulý rok, ale kdybych měla mít Crohnovou chorobu, tak mi mi dělalai loni ještě nějaký vyšetření, ne?

Není tady

#91 22. 6. 2010 14:59

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Moniko, můžeš vyjmenovat 5 jídel která máš ráda a která můžeš sníst ?

Není tady

#92 22. 6. 2010 15:05

moniiikaaa
♥♥♥----

aprill napsal(a):

Určitě-jogurty, všechny těstoviny-špagety, vřetena, brambory, pečivo-loupáček.., mám ráda omáčky-svíčková, koprová, polévky-čočková, fazolová, mám ráda rýžový nákyp s ovocem, kynutý pečené buchty-toho se moc nebojím,atd..

Není tady

#93 22. 6. 2010 15:08

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

moniiikaaa napsal(a):

aprill napsal(a):

Určitě-jogurty, všechny těstoviny-špagety, vřetena, brambory, pečivo-loupáček.., mám ráda omáčky-svíčková, koprová, polévky-čočková, fazolová, mám ráda rýžový nákyp s ovocem, kynutý pečené buchty-toho se moc nebojím,atd..

Nějak se neshoduje s tím co jsi psala prve!
Snídaně 6:00 - světlá houska s margarínem, taveným sýrem
Svačina 9:30 - světlá houskas margarínem, taveným sýrem
Oběd 12:15 - těstoviny s tvarohem
Svačina 14:30 - světlá houska s margarínem, eidamem,
Večeře: 17:00 - loupáček s piškotovým jogurtem
Druhá večeře: 19:00 - tmavá houska s pomazánkovým máslem
nějak takhle jím každý den,

Není tady

#94 22. 6. 2010 15:12

moniiikaaa
♥♥♥----

aprill napsal(a):

moniiikaaa napsal(a):

aprill napsal(a):

Ten jídelníček mám každý den jinný,  sice stejný porce, ale mám jinný oběd-třeba ty špagety mám na oběd atd.., ty buchty mám taky někdy na oběd, nebo na večeři. Tento jídelníček jsem napsala prostě jen tak orientačně, je to jenom 1 den, nemohla jsem tam vecpat všechno-třeba ty omáčky

Není tady

#95 22. 6. 2010 15:14

moniiikaaa
♥♥♥----

moniiikaaa napsal(a):

aprill napsal(a):

moniiikaaa napsal(a):

Ten jídelníček mám každý den jinný,  sice stejný porce, ale mám jinný oběd-třeba ty špagety mám na oběd atd.., ty buchty mám taky někdy na oběd, nebo na večeři. Tento jídelníček jsem napsala prostě jen tak orientačně, je to jenom 1 den, nemohla jsem tam vecpat všechno-třeba ty omáčky

A ten jídelníček jsem vybrala z mích zápisů jídelníčků, které si musím psát, řekla mi to psycholožka, at si je píšu..

Není tady

#96 22. 6. 2010 15:20

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

moniiiko,moje kamarádka má Crohnovu chorobu.Začátky byly podobné jako u tebe,dělali jí různá vyšetření na potravinové alergie než zjistili tuto chorobu.Zhubla asi 20 kg,naštěstí měla z čeho čerpat a trvalo víc jak rok.Informace si sháněla sama a tlačila lékaře k různým vyšetřením. Nakonec jí upicli asi metr tenkého střeva kvůli nevratnému poškození. Nevím jak dalece jsi schopná posoudit vážnost tvé situace a jestli je tvůj problém opravdu jen v té tvé hlavě. Mmch,když mi bylo 25,tak jsem v důsledku rodinné tragédie nemohla jíst.Zvracení,průjmy.Zhubla jsem na 39kg ( měřím 167 ).Bylo mi jasné,že takhle to dál nejde,a když mi moje doktorka řekla,že ještě kilo a frčím do nemocnice na kapačky. Začala jsem jíst každou půlhodinu- 1 piškot a 1 lžička jogurtu.Druhý den jsem to zvýšila na 2 a k obědu bramborová kaše. Zkrátka nedráždivá jídla,lehce stravitelná,po malých dávkách a často.Do měsíce jsem měla o 10 kilo víc. U mě to tehdy způsobily nervy,tím to začalo. Když jsem po každém jídle zvracela,měla silné bolesti a průjem bála jsem se jíst.Měla jsem pocit,že tu bolest nevydržím.Jenomže jestliže jsem nechtěla umřít,musela jsem.A já sakra nechtěla umřít.Miluju život,raduju z každého dne,přestože ty důvody pokaždé nejsou.Ještě jedna otázka - máš pravidelnou menstruaci?

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#97 22. 6. 2010 15:21

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

aprill, ty dokážeš napsat jídelníček na jeden den,který by obsahoval všechno,co jsi schopna sníst?
doktoři nic nenašli..doktoři sou často patlalové(dneska na zkoušce jedna slečna vykládala, jak radila nějaké doktorce,jak odlišit šelest na srdci od plicního,protože ta jí tvrdila,že má šelest na srdci a přitom ho nemá)...navíc crohn, to je tak neprobádaná choroba, civilizační,autoimunitní, to se nedá zjistit jen tak jednoduše, rodiče by s monikou měli pěkně obíhat dr,aby se tohle vyloučilo.ale jestliže rodiče mají názor, že dítěti nic není(asi mají radar nebo co), tak se asi nic převratnýho nestane.
jinak pokud je ten jídelníček pravda, tak tohle anorexie není, ne ve své rozvinuté podobě.kdyby tohle anorektička snědla,zbláznila by se výčitkama.

Není tady

#98 22. 6. 2010 15:26

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

mirka.. napsal(a):

aprill, ty dokážeš napsat jídelníček na jeden den,který by obsahoval všechno,co jsi schopna sníst?
doktoři nic nenašli..doktoři sou často patlalové(dneska na zkoušce jedna slečna vykládala, jak radila nějaké doktorce,jak odlišit šelest na srdci od plicního,protože ta jí tvrdila,že má šelest na srdci a přitom ho nemá)...navíc crohn, to je tak neprobádaná choroba, civilizační,autoimunitní, to se nedá zjistit jen tak jednoduše, rodiče by s monikou měli pěkně obíhat dr,aby se tohle vyloučilo.ale jestliže rodiče mají názor, že dítěti nic není(asi mají radar nebo co), tak se asi nic převratnýho nestane.
jinak pokud je ten jídelníček pravda, tak tohle anorexie není, ne ve své rozvinuté podobě.kdyby tohle anorektička snědla,zbláznila by se výčitkama.

a kde máš jistotu, že to usch ? a víš jak je ta houska velká? taky to může být "jednou do pusy"
kdybych psala jídelníček já, tak určitě bych pod něj nenapsala "tak to je každý den"

Není tady

#99 22. 6. 2010 15:26

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

aprill napsal(a):

Myslím, že  by jsme se hodně divili kdyby měli rodiče možnost se vyjádřit stolt .

To jistě, vycházím i informací,které Monika dává. Málo se o rodičích zmiňuje, a když už,tak ne zcela pochvalně. Ale proč to tak je,to se těžko dozvíme.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#100 22. 6. 2010 15:28

moniiikaaa
♥♥♥----

rejka napsal(a):

moniiiko,moje kamarádka má Crohnovu chorobu.Začátky byly podobné jako u tebe,dělali jí různá vyšetření na potravinové alergie než zjistili tuto chorobu.Zhubla asi 20 kg,naštěstí měla z čeho čerpat a trvalo víc jak rok.Informace si sháněla sama a tlačila lékaře k různým vyšetřením. Nakonec jí upicli asi metr tenkého střeva kvůli nevratnému poškození. Nevím jak dalece jsi schopná posoudit vážnost tvé situace a jestli je tvůj problém opravdu jen v té tvé hlavě. Mmch,když mi bylo 25,tak jsem v důsledku rodinné tragédie nemohla jíst.Zvracení,průjmy.Zhubla jsem na 39kg ( měřím 167 ).Bylo mi jasné,že takhle to dál nejde,a když mi moje doktorka řekla,že ještě kilo a frčím do nemocnice na kapačky. Začala jsem jíst každou půlhodinu- 1 piškot a 1 lžička jogurtu.Druhý den jsem to zvýšila na 2 a k obědu bramborová kaše. Zkrátka nedráždivá jídla,lehce stravitelná,po malých dávkách a často.Do měsíce jsem měla o 10 kilo víc. U mě to tehdy způsobily nervy,tím to začalo. Když jsem po každém jídle zvracela,měla silné bolesti a průjem bála jsem se jíst.Měla jsem pocit,že tu bolest nevydržím.Jenomže jestliže jsem nechtěla umřít,musela jsem.A já sakra nechtěla umřít.Miluju život,raduju z každého dne,přestože ty důvody pokaždé nejsou.Ještě jedna otázka - máš pravidelnou menstruaci?

Ne, protože to ještě nemám, moje sestry to dostaly až v 15

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí