29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
sandra napsal(a):
moniiikaaa napsal(a):
Zatím se snažím jíst třeba tučné jogurty-pribináček, tučnější sýry, hodně sladím třeba capučíno-třeba 5 vrchovatých lžiček cukru, atd.., ale spíš hubnu než přibírám
není to třeba štítná žláza? byla jsi u doktora na vyšetření, čím je tvé hubnutí způsobeno??
Na vyšetřeí jsem nebyla, jenom u doktorky,a ta mi řekla že vyšetření nemá cenu že bych zase držela dietu a že by to šlo znovu od začátku.
Není tady
moniiikaaa napsal(a):
sandra napsal(a):
moniiikaaa napsal(a):
Zatím se snažím jíst třeba tučné jogurty-pribináček, tučnější sýry, hodně sladím třeba capučíno-třeba 5 vrchovatých lžiček cukru, atd.., ale spíš hubnu než přibírám
není to třeba štítná žláza? byla jsi u doktora na vyšetření, čím je tvé hubnutí způsobeno??
Na vyšetřeí jsem nebyla, jenom u doktorky,a ta mi řekla že vyšetření nemá cenu že bych zase držela dietu a že by to šlo znovu od začátku.
Ty jsi držela dietu? Kolik jsi vážila než ses dopracovala na těch 40 kg?
Jak se k tomu staví rodiče?
Upravil(a) aprill (21. 6. 2010 20:43)
Není tady
rejka napsal(a):
moniiikaaa - jestliže máš po všem průjmy,spíš by ses měla zaměřit ( nebo hlavně tvoje pediatrička jestli to vůbec ví )na to proč je máš. Máš nejspíš narušenou střevní mikroflóru a je třeba jí upravit. Nevím co jsi prodělala za střevní onemocnění- jestli to byla salmonella nebo se léčíš s Crohnovou chorobou nebo nějaká jiná onemocnění,ale jsi vůbec vyléčená? Takže dej do kupy střeva,pak řeš sladkosti. Já také na sladké nejsem,ale ovoce do sebe peru a sem tam něco od koláčků či buchet si taky dám.
měla jsem zánět tenkého střeva a bylajsem skoro týde v nemocici a potom jsem šla dom a na žádnou kontrolu sem potom nešla .a omlouvám se za to jak píši ale hrozně mě blle klávesice, vyechávají mi písmeka..
Není tady
aprill napsal(a):
moniiikaaa napsal(a):
sandra napsal(a):
není to třeba štítná žláza? byla jsi u doktora na vyšetření, čím je tvé hubnutí způsobeno??Na vyšetřeí jsem nebyla, jenom u doktorky,a ta mi řekla že vyšetření nemá cenu že bych zase držela dietu a že by to šlo znovu od začátku.
Ty jsi držela dietu? Kolik jsi vážila než ses dopracovala na těch 40 kg?
Jak se k tomu staví rodiče?
no před rokem jsem držela dietu skrzt ten zánět, to jsem musela a měla jsem 158 cm a 45 kg a potom 164 cm a 47 kg
Není tady
rodiče mi pořád říkají at jím víc a všechno i smažená jídla atd. často mi i nadávají emůžu se moc rozepisovat skrzt tu porouchaou klávesici
Není tady
moniiikaaa napsal(a):
rodiče mi pořád říkají at jím víc a všechno i smažená jídla atd. často mi i nadávají
emůžu se moc rozepisovat skrzt tu porouchaou klávesici
v sobotu a neděli máte společný oběd?
Není tady
Děvenko - zkus si přidat vitamíny - multisanostol, je to sirup pro děti, velmi malé děti a ten by byl pro tebe vhodný . A pak taky existují probiotika - biopron valosun, které upravují střevní mikrofloru. Ty, když spapáš s jogurtem, ti pomohou od těch průjmů . Osídlí střeva správnmi kmeny. Zkus to.
Není tady
Sníš. heh. Ne spapáš. Vždyť je jí 14.
a maso jím většiou jen v neděli protože jsem po něm plná ,nerada ho jím
Není tady
moniiikaaa napsal(a):
a co jíš ráda? (mimo housky se sýrem)
Není tady
PavlaH napsal(a):
Děvenko - zkus si přidat vitamíny - multisanostol, je to sirup pro děti, velmi malé děti a ten by byl pro tebe vhodný . A pak taky existují probiotika - biopron valosun, které upravují střevní mikrofloru. Ty, když spapáš s jogurtem, ti pomohou od těch průjmů . Osídlí střeva správnmi kmeny. Zkus to.
já jsem v květu asi měsíc pila multivitamíový nápoj ale potom jsem užpřestala protožejsem začalachodit kpsychokložce..
Není tady
moniiikaaa napsal(a):
Většinou se večeře nevaří, s tím pátkem to možná zkusímsmile. a doma ví, že je mi psycholožka nesympatická
Maminka se neděsí toho,jak jí mizíš před očima? Nevaří,přestože ty jsi na hranici přežitelnosti? Tak to se mi teda vůbec nelíbí .
moniiikaaa napsal(a):
měla jsem zánět tenkého střeva a bylajsem skoro týde v nemocici a potom jsem šla dom a na žádnou kontrolu sem potom nešla .a omlouvám se za to jak píši ale hrozně mě blle klávesice, vyechávají mi písmeka..
Byla prokázána Crohnova choroba? Ty jsi po propuštění nebyla pozvána na žádnou kontrolu? prosím tě,kde jsi to ležela? Po prodělaném zánětu se drží speciální dieta a užívají léky.Někdy doživotně. Tenhle postup je divný.Buď se pleteš v diagnóze,nebo někdo něco zanedbal.....
Není tady
aprill napsal(a):
moniiikaaa napsal(a):
a co jíš ráda? (mimo housky se sýrem)
třeba jogurty těstoviny
Není tady
co by sis objednala v restauraci k obědu?
Není tady
moniiikaaa napsal(a):
rodiče mi pořád říkají at jím víc a všechno i smažená jídla atd. často mi i nadávají
emůžu se moc rozepisovat skrzt tu porouchaou klávesici
Pitomost. Po prodělaném zánětu tenkého střeva se jí pouze nedráždivá jídla. Vše připraveno jen na vodě,žádné omastky,žádné pečení nebo smažení. Rodiče by ti neměli nadávat,měli by ti uvařit kvalitní jídlo.
Není tady
rejko - ale ona pravděpodobně vůbec nemusí být nemocná.... reiko, je to anorektička a tady si trénuje svoje výmluvy proč to nejde... psycholožka jí samozřejmě nevyhovuje, protože ji "nutí" něco dělat, rodiče si pravděpodobně neví rady a zmatek v tom má i holčina sama....
Není tady
PavlaH napsal(a):
rejko - ale ona pravděpodobně vůbec nemusí být nemocná.... reiko, je to anorektička a tady si trénuje svoje výmluvy proč to nejde... psycholožka jí samozřejmě nevyhovuje, protože ji "nutí" něco dělat, rodiče si pravděpodobně neví rady a zmatek v tom má i holčina sama....
bingo, anorektička jako vyšitá
Není tady
aprill napsal(a):
PavlaH napsal(a):
bingo, anorektička jako vyšitá
No tak to teda nejsem a žádný výmluvy si netrénuju, já se snažím PŘIBRAT a ne HUBNOUT! Ale prostě mi to nejde, když se bojím jíst hodně potravin. A já si nemyslím, že se ten zánět léči doživotně, vždyt když jsem odešla z nemocnice, tak mi doktoři řekli-spíš teda mamce, at nejím to a to a neřekli at jdu na nějakou kontrolu, nebo at užívám nějaké léky..
Není tady
Moni a mas chut na ty sladkosti a jine veci ktere odmitas jist ,nebo vubec nemas?
Není tady
rejka napsal(a):
Rodiče by ti neměli nadávat, měli by ti uvařit kvalitní jídlo.
Souhlas!!!
Není tady
Kdyby ses, Moniko, snažila přibrat, určitě vyzkoušíš víc druhů jídla než housku se sýrem.
Třeba jedno jablko nebo okurka, list salátu apod. pro pestřejší stravu by nemuselo tolik uškodit. Nepřibírá se jen po sladkém, je spousta lidí, co nejí sladké a nejsou hubení. Dá se přibrat zdravým způsobem a ne cpát do sebe oplatky.
A taky si myslím, že zrovna světlé pečivo není na střeva úplně ideální, ale možná se pletu.
Taky mě trochu překvapuje, že po zánětu střev se chodí k psycholožce. To bych spíš očekávala až při následných poruchách příjmu potravy, což je v podstatě anorexie....
Není tady
moniko, nepřibíráš, protože nejíš žádný bílkoviny, radit cukry je pěkná blbost, svalovou hmotu můžeš nabrat jen po bílkovinách. psalas,že maso jíš nerada, co zkusit třeba sojový kousky?ty máš ve stravě jen samý cukry(těstoviny,housky). ryby?luštěniny?
rodičů se snaž si nevšímat, většina začne nadávat,to je naprosto kontraproduktivní a nutit tě jíst smažený jídla je pěkná hovadina. co myslíš,jaká bílkovina by pro tebe byla nejschůdnější?bílkoviny jsou nejzdravější,nejdietnější,mají nejmíň kalorií a pro tělo jsou ta nejlepší stavební hmota,jakou jim můžeš dát.
nebudu tady po tobě řvát, že si anorektička, ale z tvýho psaní pozoruju anorektický myšlení,anorektický strachy. měla bys rodiče poprosit, aby s tebou hledali jinýho odborníka, lidí,kteří se tomuhle věnují kvalitně je totiž málo,většina tě bude nutit jen do jídla příp ti nadávat, že to děláš schválně atd., měla bys najít člověka, co s tebou bude rozebírat tvoje myšlení,tvou psychiku. to je totiž příčina.
Není tady
Milá Moniko, bílá houska s margarínem a sýrem mi nepřipadá jako zdravá strava. Pokud ti není proti mysli kaše, tak bych začala s "jídlem králů" - ovesnou kaší. Pokud jako začátek vezmeš ovesné vločky (později je možné přidat živé zrno) a trošku přisladíš buď dobrým medem nebo hodně tmavým třtinovým cukrem, trochu omastíš pravým máslem - tak to bude první dobrá změna.
Co se týče bílkovin, tak se zkus seznámit s tradičním výrobkem japonské kuchyně s tempehem. Pokud vezmeš třeba tzv. dušený, tak to bude mít i u nás akceptovatelnou chuť - třeba k tomu rýži se zeleninou. Nejlepší tempeh je z Dobrušky. Přimastit olivovým olejem - margarín bych zcela vynechala.
Sice jsi ještě hodně mlaďoučká, ale snad by ses už takto mohla o sebe postarat - rodiče asi zcela neví, která bije, ale nemůžou za to.
Upravil(a) Vějířovka (22. 6. 2010 7:12)
Není tady
rejka napsal(a):
moniiikaaa napsal(a):
Většinou se večeře nevaří, s tím pátkem to možná zkusímsmile. a doma ví, že je mi psycholožka nesympatická
Maminka se neděsí toho,jak jí mizíš před očima? Nevaří,přestože ty jsi na hranici přežitelnosti? Tak to se mi teda vůbec nelíbí
.
moniiikaaa napsal(a):
Byla prokázána Crohnova choroba? Ty jsi po propuštění nebyla pozvána na žádnou kontrolu? prosím tě,kde jsi to ležela? Po prodělaném zánětu se drží speciální dieta a užívají léky.Někdy doživotně. Tenhle postup je divný.Buď se pleteš v diagnóze,nebo někdo něco zanedbal.....
Já ale nemám žádnou Crohnovu chorobu, měla jsem prostě jen zánět tenkého střeva
Není tady
hirondel napsal(a):
Moni a mas chut na ty sladkosti a jine veci ktere odmitas jist ,nebo vubec nemas?
No mám na to chut, hlavně na sladkosti, ale třeba na smažené maso-tak to vůbec ne, nebo na bramboráky, jak je to smažený, tak je mi z toho blbě
Není tady