6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Grainne napsal(a):
Lilly1984 napsal(a):
Grainne napsal(a):
Ja jsem, taky bych občas potřebovala venčení , ale zase to neni tak uplně jednoduche vencit cizi
psy.To je jasné, záleí na konkrétním pesovi - některý je hned s kadým kamarád, některý s cizím nikam nepůjde. Mám zkuenosti s dost pejskama známých a dobře vím, e co pes, to jiná osobnost. Kdytak se můeme domluvit a vyzkouet, kdybys potřebovala :-)
Tak jo, z jaké části Prahy jsi ?
Bydlím na Praze 4
Není tady
Lilly1984 napsal(a):
Grainne napsal(a):
Lilly1984 napsal(a):
To je jasné, záleí na konkrétním pesovi - některý je hned s kadým kamarád, některý s cizím nikam nepůjde. Mám zkuenosti s dost pejskama známých a dobře vím, e co pes, to jiná osobnost. Kdytak se můeme domluvit a vyzkouet, kdybys potřebovala :-)Tak jo, z jaké části Prahy jsi ?
Bydlím na Praze 4
Ja taky
Není tady
Grainne napsal(a):
Lilly1984 napsal(a):
Já osobně bych některé dny potřebovala pro nai psí stařenku venčení
Asi nejsi z Prahy nebo okolí, co?Ja jsem, taky bych občas potřebovala venčení , ale zase to neni tak uplně jednoduche vencit cizi
psy.
To je přesně můj problém. Já bych mohla svého jednoho psa dát komukoliv ( koho znám samozřejmě) a el by. el by rád, ochotně a vůbec by mu to nevadilo. Druhý pes by se nedal. cizí by mu nenasadil ani obojek, a paklie ano, vyváděl by a vyvlekl by se a zdrhnul. Nedal by se chytit, ani na sebe sáhnout. Potřebuje hodně dlohou seznamku. A na druhé straně, ty také neví, co ten pejsek vyvede, obzvlátě bude-li velký. Určitě jde venčit pejky, hodně lidí by to přivítalo, ale musí se s těmi pejsky také prvně seznámit. Majitelé tě asi také budou chtít poznat. Ale věřím, e se to rozběhne, a bude fungovat na základě doporučení, co je nejlepí.
Není tady
Wiki, venčila som psov z útulku(teraz sa tam dostanem u menej), ktorí trebárs mesiac vôbec neboli mimo koterec... A zvládla som, take si trúfnem kžudne venči - po kratom úvodnom zoznámení - aj Psa Baskervilského. (V útulku mám rekord 4 naraz - ale to bolo na hranici mojich moností... .) Len si treba zvái, aké sú moje fyzické a psychické monosti. Neodporúčam, aby krehká krása á la 40kg aj s topánkami venčila dogu alebo írskeho vlkodava. Inak je to vcelku fuk.
Upravil(a) Selima (23. 6. 2010 13:35)
Není tady
Wiki napsal(a):
Grainne napsal(a):
Lilly1984 napsal(a):
Já osobně bych některé dny potřebovala pro nai psí stařenku venčení
Asi nejsi z Prahy nebo okolí, co?Ja jsem, taky bych občas potřebovala venčení , ale zase to neni tak uplně jednoduche vencit cizi
psy.To je přesně můj problém. Já bych mohla svého jednoho psa dát komukoliv ( koho znám samozřejmě) a el by. el by rád, ochotně a vůbec by mu to nevadilo. Druhý pes by se nedal. cizí by mu nenasadil ani obojek, a paklie ano, vyváděl by a vyvlekl by se a zdrhnul. Nedal by se chytit, ani na sebe sáhnout. Potřebuje hodně dlohou seznamku. A na druhé straně, ty také neví, co ten pejsek vyvede, obzvlátě bude-li velký. Určitě jde venčit pejky, hodně lidí by to přivítalo, ale musí se s těmi pejsky také prvně seznámit. Majitelé tě asi také budou chtít poznat. Ale věřím, e se to rozběhne, a bude fungovat na základě doporučení, co je nejlepí.
Moji psi by asi sli , ale cizi clovek by nevedel , jak resit ruzne situace , jeden je submisivni a druhy zase trochu dominantni, ktery by se mohl velmi rychle dostat do situace, kterou by ten dotycny neumel resit .
Není tady
Grainne napsal(a):
Wiki napsal(a):
Grainne napsal(a):
Ja jsem, taky bych občas potřebovala venčení , ale zase to neni tak uplně jednoduche vencit cizi
psy.To je přesně můj problém. Já bych mohla svého jednoho psa dát komukoliv ( koho znám samozřejmě) a el by. el by rád, ochotně a vůbec by mu to nevadilo. Druhý pes by se nedal. cizí by mu nenasadil ani obojek, a paklie ano, vyváděl by a vyvlekl by se a zdrhnul. Nedal by se chytit, ani na sebe sáhnout. Potřebuje hodně dlohou seznamku. A na druhé straně, ty také neví, co ten pejsek vyvede, obzvlátě bude-li velký. Určitě jde venčit pejky, hodně lidí by to přivítalo, ale musí se s těmi pejsky také prvně seznámit. Majitelé tě asi také budou chtít poznat. Ale věřím, e se to rozběhne, a bude fungovat na základě doporučení, co je nejlepí.
Moji psi by asi sli , ale cizi clovek by nevedel , jak resit ruzne situace , jeden je submisivni a druhy zase trochu dominantni, ktery by se mohl velmi rychle dostat do situace, kterou by ten dotycny neumel resit .
Tak jsem o tom přemýlela a asi od téhle mylenky nakonec ustoupím....přece jenom je to velká zodpovědnost. Něco jiného je hlídat psa někomu známému, kdy znám psa nebo aspoň páníčka. Navíc se mi teď rozjídí pár aktivit, take asi ten čas nazbyt ani nebude...ale jen koukám, jaká se tu rozjela debata :-)
Není tady
Selima napsal(a):
Wiki, venčila som psov z útulku(teraz sa tam dostanem u menej), ktorí trebárs mesiac vôbec neboli mimo koterec... A zvládla som, take si trúfnem kžudne venči - po kratom úvodnom zoznámení - aj Psa Baskervilského. (V útulku mám rekord 4 naraz - ale to bolo na hranici mojich moností... .) Len si treba zvái, aké sú moje fyzické a psychické monosti. Neodporúčam, aby krehká krása á la 40kg aj s topánkami venčila dogu alebo írskeho vlkodava. Inak je to vcelku fuk.
Nejsem křehká kráska 40 kg, ale dávám Selimě za pravdu - jde i o velikost a temperament venčeného psa. Já občas venčím dceřina Bernského salanického, a často je to o úraz.... I kdy jinak venčím moc ráda.
Ale kdyby to bylo na mě, preferovala bych venčení psa tak o 30 kg lehčího...
Ja teda vežkých(cudzích) psov venčím s vodítkom okolo pása - ja rozhodne NIE SOM krehká krása a vláči moju toná po okolí si kadý pes rýchlo rozmyslí.
Není tady
Já samozřejmě taky mívám vodítkovou smyčku přes rameno a úhlopříčně přes tělo, jen v ruce bych vodítko neměla vůbec anci udret. Ale i tak mých 61 kg občas letí obloukem tam, kam se naí drahé chlupaté potvůrce zamane, a nedávno jsem to tak-tak ustála, aby mě nevláčela po břie.
jetě naváu na sousední vlákno, kde byly zmíněny krásy babičkování. Tak já si takto pomalu na úlohu babičky zvykám zatím na psovi , protoe dcera kdy mi svou bernskou salanickou fenku předává, říkává jí: No tak pojď, půjde ven s babičkou na procházku...
tanitaa napsal(a):
Zkus geocaching
nic to nestojí,stačí turistická navigace,nohy,moná kolo, později nějaký jiný druh přibliovadla.
Tuto zálibu máme společnou s přítelem,někdy bereme i psa,někdy jedem na kole...a dá se to provozovat vude...
taky vřele doporučuji zpočátku se dá hravě provozovat i bez navigace, jen s nastudovanou a vytitěnou mapkou... my takhle nali prvních asi 30 "keí" , teprve a jsme zjistili, e nás to baví, jsme koupili navigaci... ona to toti není zrovna levná záleitost.
Není tady
Blossom napsal(a):
Já samozřejmě taky mívám vodítkovou smyčku přes rameno a úhlopříčně přes tělo, jen v ruce bych vodítko neměla vůbec anci udret. Ale i tak mých 61 kg občas letí obloukem tam, kam se naí drahé chlupaté potvůrce zamane, a nedávno jsem to tak-tak ustála, aby mě nevláčela po břie.
jetě naváu na sousední vlákno, kde byly zmíněny krásy babičkování. Tak já si takto pomalu na úlohu babičky zvykám zatím na psovi , protoe dcera kdy mi svou bernskou salanickou fenku předává, říkává jí: No tak pojď, půjde ven s babičkou na procházku...
U nás to je to samé - "pojedeme za babičkou" ..... "tatínek ti dá najíst" .... "pojď s maminkou" - máme malého pejska a pro mě to je moje láska a moc mi naplnil a změnil můj ivot... kdo má pejsky rád, tak doporučuju - ta čistá duička, která vás bezmezně miluje, kouká na vás těma očkama, někdy vás potrápí a jindy rozesměje ... obrovsky člověku naplní ivot
Není tady
mala.popelka napsal(a):
tanitaa napsal(a):
Zkus geocaching
nic to nestojí,stačí turistická navigace,nohy,moná kolo, později nějaký jiný druh přibliovadla.
Tuto zálibu máme společnou s přítelem,někdy bereme i psa,někdy jedem na kole...a dá se to provozovat vude...taky vřele doporučuji zpočátku se dá hravě provozovat i bez navigace, jen s nastudovanou a vytitěnou mapkou... my takhle nali prvních asi 30 "keí" , teprve a jsme zjistili, e nás to baví, jsme koupili navigaci... ona to toti není zrovna levná záleitost.
Popelko fakt? Mě geocaching moc láká, ráda bych to zkusila, ale pořád mě brzdí, e nemám navigaci! Take to jde i bez ní? A to si na stránkách geocachingu najde nějaké místo a tam je nějaký popis (mapa) a to si nastuduje a podle toho to najde?
Není tady
tanitaa: Zkus geocaching nic to nestojí,stačí turistická navigace,nohy,moná kolo
v létě jsme potkali na jihu Moravy skupinku zmateně vyhlíejících slovenských "turistů" - pořád jsme si říkali: jak v tomhle jednoduchém terénu můou být tak paf, rozhlíet se pořád, koukat do papírů a celkově vypadat tak roztomile dezorientovaně a uu jsme se chtěli zeptat, jestli jim můeme nějak pomoct a - vtom jsme zjistili, e jsou to "hledači pokladů"
tanito, díky za připomenutí úsměvného záitku a přeji hodně úspěchů v cestování!
Není tady
LENNNA napsal(a):
mala.popelka napsal(a):
tanitaa napsal(a):
Zkus geocaching
Tuto zálibu máme společnou s přítelem,někdy bereme i psa,někdy jedem na kole...a dá se to provozovat vude...taky vřele doporučuji zpočátku se dá hravě provozovat i bez navigace, jen s nastudovanou a vytitěnou mapkou... my takhle nali prvních asi 30 "keí" , teprve a jsme zjistili, e nás to baví, jsme koupili navigaci... ona to toti není zrovna levná záleitost.
Popelko fakt? Mě geocaching moc láká, ráda bych to zkusila, ale pořád mě brzdí, e nemám navigaci! Take to jde i bez ní? A to si na stránkách geocachingu najde nějaké místo a tam je nějaký popis (mapa) a to si nastuduje a podle toho to najde?
ano, jde to, funguje to nejlépe na klasické keky, u multin je potřeba více návtěv místa, protoe postupně posbírá dalí a dalí souřadnice a teprve potom najde cílovku... jde to ovem i pokud se dokáe připojit někde v terénu na net.
klasické se hledají naprosto v pohodě, max. si tím procvičí orientaci v terénu a čtení v mapě... a občas vypadá jako lehce dezorientovaný turista jak tady bylo napsané
na stránkách geocaching.com najde něco ve svém okolí, souřadnice zadá do mapy.cz nebo google mapy.... dá fotomapu.... náleitě přiblíí, abys rozeznala terén.... a můe vyrazit
a zjistí, jestli tě to baví nebo ne, můe přemýlet, jestli investuje do navigace, my u jí máme (přesto ale vdycky máme i hint a mapku, někdy navigace bloudí více ne my )
přeju hodně radosti z nalezených pokladů (my se tetelíme jako malé děti, kdy najdeme třeba travel bug nebo geocoin) a celé víkendy trávíme někde na vzduchu
Není tady
Já mám koníček e s manelem jednou za měsíc zajdeme do nějaké únikovky, měříme si čas a postupně se pak zlepujeme. Plus jetě píu blog s recenzema na ty únikovky. Minulý týden jsme byli na vyloupení banky (https://questerland.cz/ jestli by to někoho zajímalo) a je to celkem prča s manelem loupit banku jinak milujeme bowling o víkendech třeba nebo darts.
Není tady