Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 21. 6. 2010 23:10

Lilly1984
♥♥-----

Re: Koníčky a zájmy....co vás baví?

Grainne napsal(a):

Lilly1984 napsal(a):

Grainne napsal(a):

Ja jsem, taky bych občas potřebovala venčení , ale zase to neni tak uplně jednoduche vencit cizi
psy.

To je jasné, záleží na konkrétním pesovi - některý je hned s každým kamarád, některý s cizím nikam nepůjde. Mám zkušenosti s dost pejskama známých a dobře vím, že co pes, to jiná osobnost. Kdyžtak se můžeme domluvit a vyzkoušet, kdybys potřebovala :-)

Tak jo, z jaké části Prahy jsi ?

Bydlím na Praze 4

Není tady

#52 23. 6. 2010 12:53

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Lilly1984 napsal(a):

Grainne napsal(a):

Lilly1984 napsal(a):

To je jasné, záleží na konkrétním pesovi - některý je hned s každým kamarád, některý s cizím nikam nepůjde. Mám zkušenosti s dost pejskama známých a dobře vím, že co pes, to jiná osobnost. Kdyžtak se můžeme domluvit a vyzkoušet, kdybys potřebovala :-)

Tak jo, z jaké části Prahy jsi ?

Bydlím na Praze 4

Ja taky smile smile

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#53 23. 6. 2010 13:14

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Grainne napsal(a):

Lilly1984 napsal(a):

Já osobně bych některé dny potřebovala pro naši psí stařenku venčení

Asi nejsi z Prahy nebo okolí, co?

Ja jsem, taky bych občas potřebovala venčení , ale zase to neni tak uplně jednoduche vencit cizi
psy.

To je přesně můj problém. Já bych mohla svého jednoho psa dát komukoliv ( koho znám samozřejmě) a šel by. Šel by rád, ochotně a vůbec by mu to nevadilo. Druhý pes by se nedal. cizí by mu nenasadil  ani obojek, a pakliže ano, vyváděl by a vyvlekl by se a zdrhnul. Nedal by se chytit, ani na sebe sáhnout. Potřebuje hodně dlohou seznamku. A na druhé straně, ty také nevíš, co ten pejsek vyvede, obzvláště bude-li velký. Určitě jde venčit pejky, hodně lidí by to přivítalo, ale musíš se s těmi pejsky také prvně seznámit. Majitelé tě asi také budou chtít poznat. Ale věřím, že se to rozběhne, a budeš fungovat na základě doporučení, což je nejlepší.

Není tady

#54 23. 6. 2010 13:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Wiki, venčila som psov z útulku(teraz sa tam dostanem už menej), ktorí trebárs mesiac vôbec neboli mimo koterec... roll A zvládla som, takže si trúfnem kžudne venči - po kratšom úvodnom zoznámení - aj Psa Baskervilského. (V útulku mám rekord 4 naraz - ale to bolo na hranici mojich možností... stolt .) Len si treba zváži, aké sú moje fyzické a psychické možnosti. Neodporúčam, aby krehká krása á la 40kg aj s topánkami venčila dogu alebo írskeho vlkodava.  tongue Inak je to vcelku fuk.

Upravil(a) Selima (23. 6. 2010 13:35)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#55 23. 6. 2010 15:32

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

Grainne napsal(a):

Lilly1984 napsal(a):

Já osobně bych některé dny potřebovala pro naši psí stařenku venčení

Asi nejsi z Prahy nebo okolí, co?

psy.

To je přesně můj problém. Já bych mohla svého jednoho psa dát komukoliv ( koho znám samozřejmě) a šel by. Šel by rád, ochotně a vůbec by mu to nevadilo. Druhý pes by se nedal. cizí by mu nenasadil  ani obojek, a pakliže ano, vyváděl by a vyvlekl by se a zdrhnul. Nedal by se chytit, ani na sebe sáhnout. Potřebuje hodně dlohou seznamku. A na druhé straně, ty také nevíš, co ten pejsek vyvede, obzvláště bude-li velký. Určitě jde venčit pejky, hodně lidí by to přivítalo, ale musíš se s těmi pejsky také prvně seznámit. Majitelé tě asi také budou chtít poznat. Ale věřím, že se to rozběhne, a budeš fungovat na základě doporučení, což je nejlepší.

Moji psi by asi sli , ale cizi clovek by nevedel , jak resit ruzne situace , jeden je submisivni a druhy zase trochu dominantni, ktery by se mohl velmi rychle dostat do situace, kterou by ten dotycny neumel resit .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#56 24. 6. 2010 10:04

Lilly1984
♥♥-----

Grainne napsal(a):

Wiki napsal(a):

Grainne napsal(a):

psy.

Moji psi by asi sli , ale cizi clovek by nevedel , jak resit ruzne situace , jeden je submisivni a druhy zase trochu dominantni, ktery by se mohl velmi rychle dostat do situace, kterou by ten dotycny neumel resit .

Tak jsem o tom přemýšlela a asi od téhle myšlenky nakonec ustoupím....přece jenom je to velká zodpovědnost. Něco jiného je hlídat psa někomu známému, kdy znám psa nebo aspoň páníčka. Navíc se mi teď rozjíždí pár aktivit, takže asi ten čas nazbyt ani nebude...ale jen koukám, jaká se tu rozjela debata :-)

Není tady

#57 24. 6. 2010 10:12

Blossom
Host

Selima napsal(a):

Wiki, venčila som psov z útulku(teraz sa tam dostanem už menej), ktorí trebárs mesiac vôbec neboli mimo koterec... roll A zvládla som, takže si trúfnem kžudne venči - po kratšom úvodnom zoznámení - aj Psa Baskervilského. (V útulku mám rekord 4 naraz - ale to bolo na hranici mojich možností... stolt .) Len si treba zváži, aké sú moje fyzické a psychické možnosti. Neodporúčam, aby krehká krása á la 40kg aj s topánkami venčila dogu alebo írskeho vlkodava.  tongue Inak je to vcelku fuk.

Nejsem křehká kráska 40 kg, ale dávám Selimě za pravdu - jde i o velikost a temperament venčeného psa. Já občas venčím dceřina Bernského salašnického, a často je to o úraz.... I když jinak venčím moc ráda.
Ale kdyby to bylo na mě, preferovala bych venčení psa tak o 30 kg lehčího...big_smile

#58 24. 6. 2010 13:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja teda vežkých(cudzích) psov venčím s vodítkom okolo pása - ja rozhodne NIE SOM krehká krása a vláči moju tonហpo okolí si každý pes rýchlo rozmyslí. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#59 24. 6. 2010 14:13

Blossom
Host

Já samozřejmě taky mívám vodítkovou smyčku přes rameno a úhlopříčně přes tělo, jen v ruce bych vodítko neměla vůbec šanci udržet. Ale i tak mých 61 kg občas letí obloukem tam, kam se naší drahé chlupaté potvůrce zamane, a nedávno jsem to tak-tak ustála, aby mě nevláčela po břiše.

offtopic ještě navážu na sousední vlákno, kde byly zmíněny krásy babičkování. Tak já si takto pomalu na úlohu babičky zvykám zatím na psovi wink , protože dcera když mi svou bernskou salašnickou fenku předává, říkává jí: No tak pojď, půjdeš ven s babičkou na procházku... lol  kapitulation

#60 9. 10. 2010 0:28

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

tanitaa napsal(a):

Zkus geocaching
nic to nestojí,stačí turistická navigace,nohy,možná kolo, později nějaký jiný druh přibližovadla.
Tuto zálibu máme společnou s přítelem,někdy bereme i psa,někdy jedem na kole...a dá se to provozovat všude...godlike

taky vřele doporučuji smile zpočátku se dá hravě provozovat i bez navigace, jen s nastudovanou a vytištěnou mapkou... my takhle našli prvních asi 30 "keší" , teprve až jsme zjistili, že nás to baví, jsme koupili navigaci... ona to totiž není zrovna levná záležitost.

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#61 9. 10. 2010 8:24

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Já samozřejmě taky mívám vodítkovou smyčku přes rameno a úhlopříčně přes tělo, jen v ruce bych vodítko neměla vůbec šanci udržet. Ale i tak mých 61 kg občas letí obloukem tam, kam se naší drahé chlupaté potvůrce zamane, a nedávno jsem to tak-tak ustála, aby mě nevláčela po břiše.

offtopic ještě navážu na sousední vlákno, kde byly zmíněny krásy babičkování. Tak já si takto pomalu na úlohu babičky zvykám zatím na psovi wink , protože dcera když mi svou bernskou salašnickou fenku předává, říkává jí: No tak pojď, půjdeš ven s babičkou na procházku... lol  kapitulation

smile tummenupp U nás to je to samé - "pojedeme za babičkou" ..... "tatínek ti dá najíst" .... "pojď s maminkou" smile  - máme malého pejska a pro mě to je moje láska a moc mi naplnil a změnil můj život... kdo má pejsky rád, tak doporučuju - ta čistá dušička, která vás bezmezně miluje, kouká na vás těma očkama, někdy vás potrápí a jindy rozesměje ... obrovsky člověku naplní život hjarta

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#62 9. 10. 2010 8:26

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

mala.popelka napsal(a):

tanitaa napsal(a):

Zkus geocaching
nic to nestojí,stačí turistická navigace,nohy,možná kolo, později nějaký jiný druh přibližovadla.
Tuto zálibu máme společnou s přítelem,někdy bereme i psa,někdy jedem na kole...a dá se to provozovat všude...godlike

taky vřele doporučuji smile zpočátku se dá hravě provozovat i bez navigace, jen s nastudovanou a vytištěnou mapkou... my takhle našli prvních asi 30 "keší" , teprve až jsme zjistili, že nás to baví, jsme koupili navigaci... ona to totiž není zrovna levná záležitost.

Popelko fakt? va tummenupp  Mě geocaching moc láká, ráda bych to zkusila, ale pořád mě brzdí, že nemám navigaci! Takže to jde i bez ní? tummenupp A to si na stránkách geocachingu najdeš nějaké místo a tam je nějaký popis (mapa) a to si nastuduješ a podle toho to najdeš?

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#63 9. 10. 2010 11:01

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

tanitaa: Zkus geocaching nic to nestojí,stačí turistická navigace,nohy,možná kolo

big_smile tummenupp v létě jsme potkali na jihu Moravy skupinku zmateně vyhlížejících slovenských "turistů" - pořád jsme si říkali: jak v tomhle jednoduchém terénu můžou být tak paf, rozhlížet se pořád, koukat do papírů a celkově vypadat tak roztomile dezorientovaně big_smile a užuž jsme se chtěli zeptat, jestli jim můžeme nějak pomoct a - vtom jsme zjistili, že jsou to "hledači pokladů" tummenupp tummenupp
tanito, díky za připomenutí úsměvného zážitku smile a přeji hodně úspěchů v cestování!

Není tady

#64 10. 10. 2010 21:29

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

LENNNA napsal(a):

mala.popelka napsal(a):

tanitaa napsal(a):

Zkus geocaching

Popelko fakt? va tummenupp  Mě geocaching moc láká, ráda bych to zkusila, ale pořád mě brzdí, že nemám navigaci! Takže to jde i bez ní? tummenupp A to si na stránkách geocachingu najdeš nějaké místo a tam je nějaký popis (mapa) a to si nastuduješ a podle toho to najdeš?

ano, jde to, funguje to nejlépe na klasické kešky, u multin je potřeba více návštěv místa, protože postupně posbírᚠdalší a další souřadnice a teprve potom najdeš cílovku... jde to ovšem i pokud se dokážeš připojit někde v terénu na net.
klasické se hledají naprosto v pohodě, max. si tím procvičíš orientaci v terénu a čtení v mapě... a občas vypadᚠjako lehce dezorientovaný turista lol jak tady bylo napsané stolt

na stránkách geocaching.com najdeš něco ve svém okolí, souřadnice zadᚠdo mapy.cz nebo google mapy.... dᚠfotomapu.... náležitě přiblížíš, abys rozeznala terén.... a můžeš vyrazit smile
až zjistíš, jestli tě to baví nebo ne, můžeš přemýšlet, jestli investuješ do navigace, my už jí máme smile (přesto ale vždycky máme i hint a mapku, někdy navigace bloudí více než my lol )

přeju hodně radosti z nalezených pokladů (my se tetelíme jako malé děti, když najdeme třeba travel bug nebo geocoin) a celé víkendy trávíme někde na vzduchu

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#65 3. 7. 2018 15:19

janabratanova
♥------

Já mám koníček že s manželem jednou za měsíc zajdeme do nějaké únikovky, měříme si čas a postupně se pak zlepšujeme. Plus ještě píšu blog s recenzema na ty únikovky. Minulý týden jsme byli na vyloupení banky big_smile (https://questerland.cz/ jestli by to někoho zajímalo) a je to celkem prča s manželem loupit banku big_smile jinak milujeme bowling o víkendech třeba nebo darts.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí