6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, mám poslední dobou fajn ivot, ale přemýlím mj. o jedné věci. Chybí mi nějaké hobby, které by mě pohltilo, zaujalo, na které bych se mohla těit a ve volné chvíli se na něj vrhnout. Připadám si i tak trochu nezajímavá, nudná nebo jak to říct. Má to i ten aspekt, e bych ráda byla v něčem dobrá. Je mi 25 let, dodělávám V, chystám se na hledání první "pořádné" práce, mám skvělého přítele (vlastně u snoubence:)) a nemůu říct, e bych se v ivotě nějak zvlá nudila. Přesto mám dojem, e mi něco chybí. Nějaký můj vlastní zájem - koníček nebo kůň :-).
Proč to píu? Chtěla bych se zeptat vás ostatních, jestli máte koníčky, zájmy, to kterých jste jak se říká zarané. Nebo to patří spí k mládí (resp. dětství)....a je "normální", e v dospělém věku u člověk "vystačí" s prací (studiem), domácností, vztahem...později dětmi.
A jetě jinak - jaké máte koníčky, co vás baví, na co si vdy najdete čas a těíte se na to? Ráda se třeba i inspiruju a rozířím si obzory
Není tady
Ahojky, tak já ráda jezdím na kole, chodím na tůry, hlídám děti ... Dělám taky V. Během semstru teda moc volno nemám, ale kdy se vyskytne nějaká chvíle, tak třeba korálkuju Z korálků vyrábím zvířátka. Tohle mě fakt baví! Jinak si ráda zkusím plno jiných věcí... z dětma jsem dělala ubrouskovou techniku, zaehlování korálků, atd atd Ale je pravda, e toho volného času je čím dál tím míň
Není tady
Znám dost lidí co si vystačí se vztahy, s prácí, se studiem a s domácností. Někdo si dokonce vystačí sám se sebou. Nechci je odsuzovat, moná jim ten jejich svět přináí radost a já nejsem od toho, abych je za to posuzovala nebo odsuzovala. Ale zkuenosti ukazují, e kdy o ten svůj svět přijdou, a u proto, e dostudují, dostanou výpověď, partner je opustí a děti vypadnou z hnízda, zůstanou s prázdnýma rukama, ale hlavně s prázdnou duí a najednou nemají vůbec nic. Děkuji za to, e mi byl dán dar umět se pro něco nebo nečím zaujmout, schopnost poznání, přináí mi to radost, lidský kolektiv a bytí s lidmi při určíté činnosti, sdílet s nimi ten čas záitku. Při tom poznávám různé lidi, někteří jdou vedle mě, s některými jdu kousek cesty a pak se zase nae cesty rozdělují, ale zůstali v srdci a někdy, kdy na to srdce sáhnu, tak tam jsou, i kdy u jsme kadý někde jinde.
A doufám, e mi to nakročení vdycky k něčemu umoní, e i kdy třeba budu sama, tak nikdy nebudu osamělá.
Upravil(a) Hnevka (19. 6. 2010 20:42)
Není tady
Zajímavá otázka, celkem jednoduchá odpověď ... krom mé práce a mých dvou dětí mě neskutečně baví digiscrap (to je opravdu velký "kůň") a focení
Není tady
Moná by bylo fajn zjistit, co dělají lidi v tvém okolí vě svém volnu, přidat se k nim a zkouet nové věci.
Já jsem vdycky ráda tancovala a v poslední době se rozrostly taneční studia, kde si můe vyzkouet různé sólo tance, např.Zumbu. Je to paráda!
Není tady
Díky za vae reakce!
Jenom abych jetě troku přiblíila, proč takováhle podivná otázka. Vdy kadého něco baví a není třeba o tom dlouze přemýlet. U mě je to tak, e po cca 8 letech plácání v anorexii a přidruených problémech (hlavně rodinných) jsem nějak zapomněla, jaké to je pro něco se zaujmout. Pomalu se vracím k focení, sportu, kníkám, ale není to, co to bývalo. Zdravotně i psychicky jsem v pořádku a hledám cestu i k těm příjemným stránkám ivota. Ale nějak se nedokáu zaujmout jako před tím. Ráda bych nala sama sebe a potěení z nějaké činnosti pro radost. Proto hledám inspiraci a proto se takhle ptám :-). A taky jsem se chtěla někde svěřit - i kdy je to taková pitomost
Není tady
Alyssa napsal(a):
Moná by bylo fajn zjistit, co dělají lidi v tvém okolí vě svém volnu, přidat se k nim a zkouet nové věci.
Já jsem vdycky ráda tancovala a v poslední době se rozrostly taneční studia, kde si můe vyzkouet různé sólo tance, např.Zumbu. Je to paráda!
Chodila jsem na orientální tanec a ve dvou na salsu - a bude víc peněz, vrátíme se k tomu. Tanec mám moc ráda, akorát lekce jsou dost drahé. Ale děkuju za tip!
Není tady
Hnevka napsal(a):
Znám dost lidí co si vystačí se vztahy, s prácí, se studiem a s domácností. Někdo si dokonce vystačí sám se sebou. Nechci je odsuzovat, moná jim ten jejich svět přináí radost a já nejsem od toho, abych je za to posuzovala nebo odsuzovala. Ale zkuenosti ukazují, e kdy o ten svůj svět přijdou, a u proto, e dostudují, dostanou výpověď, partner je opustí a děti vypadnou z hnízda, zůstanou s prázdnýma rukama, ale hlavně s prázdnou duí a najednou nemají vůbec nic. Děkuji za to, e mi byl dán dar umět se pro něco nebo nečím zaujmout, schopnost poznání, přináí mi to radost, lidský kolektiv a bytí s lidmi při určíté činnosti, sdílet s nimi ten čas záitku. Při tom poznávám různé lidi, někteří jdou vedle mě, s některými jdu kousek cesty a pak se zase nae cesty rozdělují, ale zůstali v srdci a někdy, kdy na to srdce sáhnu, tak tam jsou, i kdy u jsme kadý někde jinde.
A doufám, e mi to nakročení vdycky k něčemu umoní, e i kdy třeba budu sama, tak nikdy nebudu osamělá.
Přesně tak to cítím také. Potvrzuje to můj pocit, e má smysl hledat cestu k něčemu, co člověka těí. Budu se o to pokouet.
Není tady
Lilly1984 napsal(a):
Díky za vae reakce!
Jenom abych jetě troku přiblíila, proč takováhle podivná otázka. Vdy kadého něco baví a není třeba o tom dlouze přemýlet. U mě je to tak, e po cca 8 letech plácání v anorexii a přidruených problémech (hlavně rodinných) jsem nějak zapomněla, jaké to je pro něco se zaujmout. Pomalu se vracím k focení, sportu, kníkám, ale není to, co to bývalo. Zdravotně i psychicky jsem v pořádku a hledám cestu i k těm příjemným stránkám ivota. Ale nějak se nedokáu zaujmout jako před tím. Ráda bych nala sama sebe a potěení z nějaké činnosti pro radost. Proto hledám inspiraci a proto se takhle ptám :-). A taky jsem se chtěla někde svěřit - i kdy je to taková pitomost
Pitomost to není, drím ti palce a určitě to je dobrej začátek. Kadá cesta začíná prvním krokem. Moná je to o tom, e se vrací po nějakým "divným" období a due a rozum jsou jetě troku v mlze a nebo jsi jenom dozrála jinýmu stupni pocitu, ale na tom není nic divnýho a nebo nedostatečnýho. Někdo, kdy odejde z dětství a z mládí tak ztratí tu jiskru a troku pocitově otupí, někdo tomu i třeba říká zrání nebo ...
Drím palce, nemusí hned zdolávat s partou osmitisicovku.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Zajímavá otázka, celkem jednoduchá odpověď ... krom mé práce a mých dvou dětí mě neskutečně baví digiscrap (to je opravdu velký "kůň") a focení
tak jsem si vygůglila, co je digiscrap, nikdy jsem to neslyela :-). Focení je i moje láska a postupně k ní zase hledám cestu - k té digitální. Moje srdce tak trochu zůstalo v temné komoře a ve vývojce .
Není tady
Hnevka napsal(a):
Moná je to o tom, e se vrací po nějakým "divným" období a due a rozum jsou jetě troku v mlze
Asi tak. Prostě jsem se po tom divným období vrátila do "normálu" a moje due i tělo u mají kapacitu i na jiné věci, ne jsou základní ivotní funkce :-D. Objevilo se prázdné místo a hledám cestu, jak ho zaplnit.
Toti před rokem jsem se rozloučila s psychookou s tím, e ted budu hledat sama sebe a to co mě baví. A e u to bude příjemné. Ale ono to nějak nejde. Proto hledám inspiraci.
Není tady
Hnevka napsal(a):
Někdo, kdy odejde z dětství a z mládí tak ztratí tu jiskru a troku pocitově otupí.
To je právě to, co bych nerada :-) Otupělá snad jetě nejsem, spí roztěkaná a spousta mylenek mě rozptyluje....hledám
Není tady
Od malička čtu. Hodně, hodně, hodně. Dnes u není tolik času jako na střední, kdy jsem přečetla tři knihy týdně, ale stejně bez kníky nevyrazím nikam. Čtu ve vlaku, v autobuse, v letadle, v čekárně u doktora, na lavičce v parku.
Na střední a vysoké mě hodně bavily kreativní věci: batika, savo, patchwork, korálkování, malba na hedvábí, decoupage. Něco jsem i prodávala, tenkrát to byl vítaný přivýdělek. Dnes (kdy u se odstrhnu od počítače) tak raději udělám něco v domě: ráda peču a vařím, ale baví mě i vymalovat, restauruju starý nábytek (pomalu, ale jistě).
S manelem oba milujeme cestování a turistiku, ale to jsou spí víkendy/prázdniny a na to se asi neptá.
Co mě vnitřně naplňuje nejvíc a bez čeho by se mi ilo jen těko je hudba. Hraju kadý den, i kdyby byl stres, i kdy je mi zle...aspoň pár minut. Někdy pár hodin. Flétny, kytara, v posledním roce ale hlavně klarinet. Dává mi to něco, co je slovně nevyjádřitelné a nesrovnatelné a ádným jiným "koníčkem"....prostě - hudba
Není tady
Lilly, drím ti palce, a se v něčem naplno najde .
Částečně bych se podepsala pod slova Ronji - knihy taky miluju. Není nad to zklidnit mysl a ponořit se do světa jejich moudrosti,...příběhů...
Taky mám ráda cestování a nedokáu si představit ivot bez blízkosti přírody,...bezcílných procházek, lesa, západů slunce nebo pěích tůr...
Není tady
Agatha napsal(a):
Částečně bych se podepsala pod slova Ronji - knihy taky miluju. Není nad to zklidnit mysl a ponořit se do světa jejich moudrosti,...příběhů...
Taky mám ráda cestování a nedokáu si představit ivot bez blízkosti přírody,...bezcílných procházek, lesa, západů slunce nebo pěích tůr...
Tak pod to se můu podepsat také :-)
Hudba je krásná záleitost, ale nemám na ni bohuel buňky. Ráda bych měla!
P.S. jak o tom ted večer přemýlím, tak ten zádrhel bude asi v tom, e mě pořád otravuje ten sebehodnotící hlas, který mi říká, e to co dělám já je nějak méněcenné a nemá to smysl. To bude asi jádro pudla. To mě napadlo po tom, co mi přily první reakce od vás. Tak díky za ně! A těím se i na dalí podněty :-)
Není tady
Muj pes,internet,vareni,pokojove kytky.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Moje hobby jsou odjakziva zviratka . Role matky a manzelky mne nikdy neuspokojovala a velmi brzy jsem si prosadila zvire. Zacala jsem s kockama a az v 35 letech jsem si splnila svuj sen mit psa. Nepredpokladam, ze by to mohlo byt nekdy jinak.
Není tady
No já myslím,e se dá podnikat spoustu věcí,ale i s rodinou a dětma se dá dělat spoustu věcí. A myslím,e je fakt důleité mít koníčky nebo dělat věci co člověka baví.
Já třeba ráda cestuji (a to můu i společně s manelem a dětma,brzdí to spí finance a volný čas). Dále mám ráda turistiku (hlavně hory a občas i nějaké památky a zajímavá místa,no a tohle by lo klidně provozovat s nějakým klubem, sama nebo s přáteli,já momentálně nyní s rodinou) a zase jediné co mi k tomu chybí je volný čas. Pak straně ráda čtu,take chodím do knihovny a občas utratím nějakou tu kačku v knihkupectví. Dále ráda kouknu na nějaký fajn film,take návtěva kina,aspoň někdy to jistí. Je to jiné ne si film pustit doma.
Pak mám ráda metalovou a rockovou hudbu (to oba s manelem),take tu poslouchám,známý nás informuje o novinkách. Někdy jetě zajdem na nějaký koncert,ale spí výjmečně,ale zas pak to stojí zato. A je to paráda.
A jetě se momentálně ponořuji do tajů numerologie,astrologie a tak. Jedna mladá kočka z práce mi půjčila nějaké kníky,tak to pročítám.
No a v hlavě mám jetě,e bych si pořídila nové kolo..začla zas pilovat nějaký jazyk,jeliko nyní bohuel zas budu bez práce tak by se to i hodilo. No a momentálně se budu učit řecky(jeliko se chystáme na dovolenou). Uvauji o cvičení pro zpevnění postavy,třeba o pilatesu. No a jetě jsem uvaovala o onlinech bruslích,jene kdo by mě tohle naučil..ani bych přila k úrazu.. Dcera to jetě sama neumí a syn je sportovní antitalent ten zvládne tak to kolo,maximálně..
No a jetě jsem zapomněla na surfování na netu,kde se dozvím také spoustu věcí,já spí pročítám různé fora(hry mně téměř nebaví) a nesmím zapomenout na Babinet..
Musím říct,e mám těstí v tomhle asi na manela a děti,e spousta věcí nás baví dělat společně,hudbu máme také rádi stejnou. Ale manel ze synem zas mají svého koníčka,kterému se větinou věnují doma,syn jetě v krouku,ale dá se kvůli tomu i vyjídět ven. A to zas s něma sdílíme my někdy s dcerou. Ale jinak si umím najít i své aktivity bez nich a jediné co mě brzdí je spí ten čas,kdy člověk pracuje na směny,a do večera a někde začíná cvičení v est a člověk pak pravidelně vynechává tak to nemá ten efekt.. a doma mě to nepřinutí a není to ono.
Zahrádka, domácnost, spinning, brusle. Potřebuju fyzickou aktivitu, abych se "příjemně" unavila .
Reni, bruslit se naučí sama, chce to jen rovný plácek a zpočátku chrániče na ruce, lokty a kolena. A hlavně - nebát se !
Upravil(a) aprill (20. 6. 2010 13:14)
Není tady
Lilly1984 napsal(a):
Agatha napsal(a):
Taky mám ráda cestování a nedokáu si představit ivot bez blízkosti přírody,...bezcílných procházek, lesa, západů slunce nebo pěích tůr...Tak pod to se můu podepsat také :-)
Hudba je krásná záleitost, ale nemám na ni bohuel buňky. Ráda bych měla!
P.S. jak o tom ted večer přemýlím, tak ten zádrhel bude asi v tom, e mě pořád otravuje ten sebehodnotící hlas, který mi říká, e to co dělám já je nějak méněcenné a nemá to smysl. To bude asi jádro pudla. To mě napadlo po tom, co mi přily první reakce od vás. Tak díky za ně! A těím se i na dalí podněty :-)
Lilly, jestli Ti něco přináí radost a uspokojení - cokoliv - tak to je to ono. Asi to chce nějaký čas a vývoj, hledání. Ale rozhodně nic nemůe brát jako méněcenné. Vdy jsme různí a kadý má proto i jiné zájmy a neznamená to, e nějaký je lepí a nějaký horí. Vůbec nic není na tom, e něco zkusí a uvidí, jestli Ti to sedí či ne. Jsou lidé činorodí, kteří mají hodně koníčků a jsou velice ikovní a zase Ti druzí, kterým stačí daleko méně. Vychází to z typu člověka.
Já, protoe pracuji s lidmi, tak si nejlépe odpočnu v přírodě. Vezmu kolo a jedu - nejraději sama. Hudba, to je taky nádhera. Stačí poslouchat. Mně baví kytara a zpěv, někdy si zpívám i na tom kole (proto taky jezdím ráda sama ).
O občas taky pletu. Uklidňuje to. Focení je taky moc fajn, ale s tím digitálem mě to nějak nebaví - odpadá taková ta radost a čekání, jak ty fotky budou vypadat.
A co zvířátka? Pro někoho je to kůň jak blázen. Tak hodně těstí a do ničeho se nenu - nech to plynout.
Není tady
Ja som mala vdy nejaké koníčky, niekedy bolo na ne viac času, niekedy menej. Okrem učenia sa cudzích jazykov (vrátane dos exotických), ktoré ma bavilo odjakiva a baví stále, som kedysi skúala písa a chodila do literárneho odboru ZU, neskôr som robila sprievodkyňu turistov, trempovala, učila som sa country tance, latino a orient - to posledné mi zostalo dodnes a zrejme u zostane navdy. Na vysokej a nejaký čas po nej som chodila s jednou TJ partiou na lyovačky a splavy a celoročne na tréningy do telocvične. Skúala som tai-či a jógu - tai-či vyhovuje viac, ale nestíham vetko. Teraz snívam o lepom foáku a o tom, e by som sa na fotenie vrhla "vánejie", zatiaž si fotím s turistickým foáčikom pre seba, ale určite by ma bavilo ís viac do hĺbky. A raz budem ma veža vožného času, vrátim sa ku keramike. A ako celoivotnú lásku mám psov. Hádam som na nič nezabudla.
Ja som taký hžadačský typ , ale napr. pri oriente som okamite vedela, e TO JE ONO a tento tanec mi dal a dáva ohromne veža, otvoril mi nové obzory, priviedol do ivota nových žudí, nové informácie...
Upravil(a) Selima (20. 6. 2010 16:29)
Není tady
Grainne napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Moje hobby jsou odjakziva zviratka . Role matky a manzelky mne nikdy neuspokojovala a velmi brzy jsem si prosadila zvire. Zacala jsem s kockama a az v 35 letech jsem si splnila svuj sen mit psa. Nepredpokladam, ze by to mohlo byt nekdy jinak.
Moje hobby taky, od mala jsem vyrustala s kockama.Psa jsem vlastne poridila dceri pres velke premlouvani poridit si staforda.Ted bych nasi fenecku za nic nedala mam ji jako dalsi dite
Není tady
Kdysi jsem ráda četla,Dnes se radi podívám na film i kdy vím není to ono! jene já chci prostě vědět hned jak to dopadne!.
filmy,seriály.jsem televizní maniak u toho budu klidně plést,skládat puzzle.(i kdy taky u to upadá,svetr se dá levně sehnat a puzzle skládám na pc).
Hodně výlety.s partou samo i s manelem ,pak vnoučata:lol:....a moje práce -zaměstnaní.,ale workoholik nejsem
Není tady
eremuruss napsal(a):
Grainne napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Moje hobby taky, od mala jsem vyrustala s kockama.Psa jsem vlastne poridila dceri pres velke premlouvani poridit si staforda.Ted bych nasi fenecku za nic nedala mam ji jako dalsi dite
Taky bych moc pejska,ale počkám si na důchod ;)pokud se ho doiji!
Není tady
eremuruss napsal(a):
Grainne napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ja mam mensi psy, takze stafordy apod.moc nemusime.
Není tady