Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 22. 6. 2010 6:52

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Re: Co mohu udělat?

haiel napsal(a):

Nebude, Zklamaná, on podle všeho neví, čí je. Kdyby mu teď dala nůž na krk, odpověděl by něco lhostejno co, jen aby měl pokoj. Na tom se stavět nedá.

no že on neví je jeho problém, ale Sorajaa by věděla, co upřednostňuje...joo, at mu dá 1-2 dny na rozmyšlenou. A že pokud by sorajaa byla dostatečně přesvědčivé ve svém požadavku na odpověď, věř, že by mu za chvíli začalo šrotovat v hlavě a zapnul by závity. Eventuelně se může Soraja podílet (v zájmu rycheljšího rozsvícení v hlavě jejího manžílka) na rozhodování - kupříkladu nevinou větou: A te´d si představ miláčku, že jak tato "dáma" zanáší svému manželovi, bude zanášet i tobě? Víš, že ti paroží bude slušet?

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#127 22. 6. 2010 7:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Eventuelně se může Soraja podílet (v zájmu rycheljšího rozsvícení v hlavě jejího manžílka) na rozhodování - kupříkladu nevinou větou: A te´d si představ miláčku, že jak tato "dáma" zanáší svému manželovi, bude zanášet i tobě? Víš, že ti paroží bude slušet?
Tetřev hlušec ve stavu toku, pokud tu nevinnou větičku vůbec zaregistruje, ji spíš bude považovat za pokus očernit onu dámu, případně manželčinu zlomyslnost... na nějaké rozsvícení bych v tomhle stadiu moc nevsázela.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#128 22. 6. 2010 7:20

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

on ten nůž na krk zabere na ty co jen ulítli, Sorain muž je ale nejspíš zamilovanej / vycházím z toho že jen slepě zamilovanej trouba může manželce vykládat o chudince milence a dokonce o tom jaký je její muž tyran aniž by situaci znal/  a tak bude nejspíš kličkovat dokud ho Soraia nekopne do řiti už proto, že nemá kam jít. Pomyslné nakopnutí může být opravdu jen pomyslné např: formou "odjíždím s kamarádem na víkend ať máš klid si rozmyslet co vlastně chceš, nebudu na tebe čekat nejsem povinná snášet tvoje divadýlka s milenkou. Na to je život krátký" Ten víkend bych zmizela klidně na hotel, už proto, že zjevně si o víkendu manželovi dobrá, protože ta jeho se kupodivu věnuje rodině. Vidím to tak, že ta milenka si s ním hraje stejně krutě, jako on s tebou. Škoda, že nevíš o koho jde, promluvit si jejím manželem by asi byla veliká legrace a ten tvůj by klusal domu a rychle si lízal rány. Když se kácí les lítají třísky...čekat jestli mi od stolu odpadne kostička co mi jí pohodí milenka není pro mě. Stanovila bych JÁ termín do kdy má muž jít za svým srdcem a řekla bych mu, že jestli to nerozetne postarám se aby i její rodina měla doma tolik štěstí co má ta moje. Ty se trápíš a tvuj manžel se dobře baví. Klidně bych lhala jako on a řekla bych mu, že jsem si podle telefonu od známého co dělá u operátora zjistila její adresu. Až by jí to řekl a spolehni se že jí to řekne za tepla tak by si viděla jak se paní týraná rychle začne sichrovat. Otoč tu situaci už kvůli vlastnímu duševnímu zdraví. Jinak si na tobě bude milenka pucovat boty a ty nebudeš do rána spát ještě měsíce....roky. Jí je to jedno ona si spestřuje život zábavou, na tebe nikdo nekouká, změň to. Tvůj muž nemá právo s tebou takhle jednat. Měl by si to uvědomit sám, ale má mozek v malé hlavě a nevidí neslyší. Povídání typu" asi si vyberu jí" by mě probralo a pakovala bych ho na ubytovnu a v případě, že bych věděla kde milenka bydlí tak bych kufry předala jejímu "tyranovi" manželovi. Rychle by si ho měla doma, jen si nemyslím, že to je pro tebe výhra. Ale ona to na tvého muže koulí dokonale "role týrané manželky" a "ochranitelského hrdiny" to na hloupé muže platí. Nevidí přitom, jak ochotně ty týrané manželky se svými manželi zůstávají. Buď stejně chytrá jako ona.

dum spiro spero

Není tady

#129 22. 6. 2010 7:30

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Já mám pocit, že s tebou, Sorajo, manžel manipuluje a trochu citově vydírá, něco jako..."když budeš dělat scény a výčitky, tak se rozhodnu pro ni a můžeš si za to sama". Myslím, že jeho odloučení by věci popohnalo, ty by ses tak netrápila, zachránila vlastní sebeúctu a on by o samotě získal lepší přehled o vlastní situaci. Musela bys být ale připravená na to, že se vrátit nemusí. Jenže takhle, tím trpným čekáním, si děláš ze života peklíčko a může se stát, že až by vystřízlivěl a vrátil se domů srdcem, že bys ty nebyla schopná žít s ním. Například příběh Karlotiny.
Jestli ale chceš, aby zůstal doma, tak si zařiď život podle svého, co tě baví, neposkytuj domácí servis a ten čas využij jinak. Snaž se získat nezávislost, i když bude žít vedle tebe. Rozhodně není dobře s ním rozebírat jeho city a pocity k té paní, jakoukoli zmínku o ní bych mu zakázala.
Vrať mu třeba jeho hulvátství, protože probírat s manželkou milenku hulvátství je: "Kdybys mi chtěl o té paní a svých citech k ní ještě jednou vyprávět, rozhodnu se nejspíš odloučit já od tebe. Je to tvoje věc a řeš si ji tam, kde jsi ji stvořil, čili ve svém soukromí". Pronesené v klidu a s úsměvem.

Upravil(a) Daphné (22. 6. 2010 7:37)

Není tady

#130 22. 6. 2010 7:38

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Eventuelně se může Soraja podílet (v zájmu rycheljšího rozsvícení v hlavě jejího manžílka) na rozhodování - kupříkladu nevinou větou: A te´d si představ miláčku, že jak tato "dáma" zanáší svému manželovi, bude zanášet i tobě? Víš, že ti paroží bude slušet?
Tetřev hlušec ve stavu toku, pokud tu nevinnou větičku vůbec zaregistruje, ji spíš bude považovat za pokus očernit onu dámu, případně manželčinu zlomyslnost... na nějaké rozsvícení bych v tomhle stadiu moc nevsázela.

Právě proto píši  - v zájmu rychlejšího rozsvícení...tzn. nevyslat tuto nevinou větičku jen tak zbůhdarma do eteru - nýbrž v souvislosti s tím nožem na krku a poté i na tom dodržení důsledku rozhodnutí. Jak soraina - než vlastně dá ten nůž na krk, musí sama vědět, co bude dělat v obou těch alternativách - musí vědět sama za sebe, jak bude dál žít, at se muž rozhodne tak, či onak, ale také i na rozhodnutí toho muže - fajn, chceš zůstat s rodinou (se mnou) jsou tady hranice, že ti tolerovat milenku nebudu - rozhodne-li se ve své hluchotě tetřeva pro milenku, nechť tedy odpádluje, nemá-li kam, starala bych se sama o co nejrychlejší opuštění domácnosti - samozřejmě ihned by přestal jakýkoliv servis - prozatím tedy jak dva spolubydlící..ale ve vlastním zájmu uchování svého zdraví bych co nejdříve postaralo o co nejmenší setkávání...a zejména nastolit nějaký ten pořádek ve financích - zejména, co se týče dětí a jejich studia.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#131 22. 6. 2010 7:50

javena
♥♥♥♥♥♥-

Sorajo, nabývám dojmu, že tvůj manžel naletěl svému přechodu a nespokojené paničce. wink
On cítí, jak léta běží... doma stereotyp... a najednou ona. Smutná, svázaná bohatým manželem, zraněná laň.
Jestli spolu spí, nespí... není podstatné. Podstatné je, že on tvrdí, že ne (nechce si to s tebou rozházet), nezná její děti (ony děti lecos vyžvaní wink, tak proto...) a její manžel ji zabezpečí o mnoho lépe, než je v silách tvého chotě.
Ona to ví a možná jí stačí jen ten zájem (ještě se za mnou chlapi otáčí - který mamině to neudělá dobře) a tvůj muž to možná chtěl udržet v podobných mezích (ještě o mě ženská okem zavadí)... trochu se mu to vymklo. To se stává. A takhle bych mu to i řekla s tím, že - pokud o mě ještě stojíš a já o tebe ZATÍM jo... tak si to prosím rychle rozmysli. Myslím, že teď ještě můžeme začít znova, pokusit se zapomenout na tuhle etapu života a spolu to zvládnem. Dlouho čekat nebudu, nemám na to sílu - už teď jedu na rezervu. Pokud se rozhodneš pro ni, bude to pro mě těžké, já tě mám ráda, ale zvládnu to - budu muset... rozvedeme se, domluvíme se, jak s majetkem a dětmi... každopádně bych nechtěla projít rozvodem s nějakými scénami... věřím tomu, že dva rozumní lidé se dokáží domluvit. wink
Pak bych si dala panáka a tak týden mu šla z cesty. Žádný probírání jeho citů k ní... žádný detaily z jejich báječného vztahu - to mě bolí a svým způsobem uráží. jestli mě máš alespoň trochu rád, nedělej to...
Můj BM se rozhodl během 14 dnů. Řekla jsem mu to podobně. I když byla ta situace jiná.
A nějaké - když ho vyhodíš, nevrátí se, i kdyby chtěl... nevěřím tomu. Ze zkušenosti tady (Deborah) i bohatě z reálu... můžou se vrátit. Dokonce znám osobně jednoho, co vypakoval manželku s dvěma dětma z bytu, nastěhované přítelkyni (do té doby milůence) udělal dítě a když ta odešla zanechajíc jemu dvouletého caparta, tak zkoušel, jestli by manželka náhodou nechtěla navázat tam, kde to tak hloupě přeťali... va dumbom
Někdy člověk fakt nechápe, čím přemýšlejíí... páni tvorstva... No, to jen pro představu, že dobří holuby vracejí. tonguelol

Není tady

#132 22. 6. 2010 8:05

javena
♥♥♥♥♥♥-

A pozor - žádné hodnocení milenky ve smyslu - zanáší jemu, bude i tobě... ten její má prachy, ty máš co - kulový... to by byla blbá...
To je špatně. Dle mého názoru.
Naopak - jasně, že nemůžeš vědět, jak to má ona. Pro ni to není jednoduchý, má děti, to člověk jinak přemýšlí. KAŽDÝ MÁMĚ JDE PŘEDEVŠÍM O DĚTI. Rozvodem děti trpí... a jestli je ten její takovej, jak jsi nastínil, má třeba strach, že jí bude dělat skrz děti peklo. Některý chlapi jsou takový...
Já mít děti, tak si taky rozmyslím, bourat jim rodinu - podívej, my máme děti velký a stejně je pro mě ta představa, že půjdem od sebe... no, myslím na to, jak to vemou holky... co ti mám povídat.
Trochu mu pomoci s tím probuzením z duhového snu a nastínit, jak chápavou má ženu... poklad, co se těžko hledá a bůhví, jak by dopadl. tongue
Toť můj názor a praxe.

Není tady

#133 22. 6. 2010 8:50

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

Helčo( a i ostatní  zastánci ohleduplných tanečků kolem  tetřeva)- zkusím otázku- myslíš, že chlap, který přes mlhu zamilovanosti není schopen  použít  obsah té chlupaté boule na krku(myslím hlavu) , stojí za ohleduplnost? Za šetření ve výrazivu?
  Možná že kus od kusu- ale  na "zamilovaného" psa stačí kýbl studené vody, proč by to nešlo u chlapa? wink
  Jak kýbl lze využít   minimalizaci   domácích samozřejmostí- jídlo, čistý pelech a trencle, žádná nebo nulová chápavost- prostě   zamítavý postoj  a termínovaná  exkomunikace- defenestrace svršků.....

Vím, že to zlehčuji, ale  možná , že pohled, který tu  "tragedii pána středního věku"  převede do absurdního pošklebku může  i pomoci....

Není tady

#134 22. 6. 2010 8:54

Petra1234
♥♥-----

Na mé gusto mnoho tolerance, chtěla bych znát jméno paní, na eventualitu platonického  vztahu zapomeň, jsme už ve věku, kdy nebudeme radikálně bourat rodinu kvůli někomu, koho jsme ještě ani neviděli jak ho příroda stvořila. Přemýšlela bych o krocích směrem k její rodině, když ta tvá je v troskách, manžel "té druhé" by měl být také informován, láska je přeci láska a to musíš jak ty, tak její muž,pochopit. Hýbej situací, potřebuješ nové informace, ať se hneš z místa.

Není tady

#135 22. 6. 2010 8:59

AHabibi
♥♥-----

Milá Sor,před 4 lety jsem byla v úplně stejné situaci - vdaná milenka, dvě nezl. děti, čerstvě koupený dům. Naše manželství 28 let, dvě dospělé děti vdané, už z domova. Na určitý čas mě to zlomilo, pročetla o nevěře kdeco, snažila se zachraňovat, ale bylo to k ničemu ! Čekala DVA ROKY, že se manžel rozhodne a stejně jsem to musela vyřešit já. Po dvou letech jsem požádala o rozvod, protože jsme se propadali z manželovy strany  do nepřijatelného balastu lží, intrik,podvádění, finančních machinací. Pak jsem musela tvrdě zabojovat s pomocí advokáta, abych nezůstala nejen sama, ale ještě utopená v dluzích.
Co bych udělala dnes po svých zkušenostech !! Rozhodně nečekala naivně tak dlouho, že bude na nás manžel brát ohledy - po tolika letech krásného soužití....
Že nemůže vymazat naši rodinu, vnoučata. Může... klidně to všechno spláchl do hajzlu. Dnes je milenka rozvedená, můj ex jí staví nový dům, strhaný jak borůvka, ale zřejmě šťastný...nevím, nemám chuť s ním komunikovat,ani děti, ještě se s tím všichni srovnáváme a je těžko u srdce vysvětlovat vnoučkům co je a proč. Za toto štěstí padly dvě normálně fungující rodiny, zůstal smutek. Herec Pavel Nový říká  "krize je pekelná očista duše" - výstižné. Život jde dál a jeden aspoň zjistí, že zvládne víc než kdy myslel.
Jestli můžu poradit - počítej, že manžel odejde a udělej si krizový plán ekonomických jistot a nějaké kroky pro zajištění sebe a dětí. Když zůstane, prima, moc bych ti to přála. Myslím na tebe, přeji odvahu a sílu.

Není tady

#136 22. 6. 2010 9:21

javena
♥♥♥♥♥♥-

Pro mě to není mnoho tolerance... vymezení pravidel a ukázka vstřícného kroku. Pak je to na něm, co udělá, jak si to přebere. Tohle máme každá jinak. hmm
Nevím, proč bych řešila jméno a jiné nacionále nějaké paní... k čemu. Já řešila mě a manžela. Jí si musel pořešit on... Mě zajímalo, jestli mi manžel stojí za to, abych s ním zůstala, jestli vůbec chci, aby zůstal a za jakých podmínek. Do paní je mi kulový... i když info jako děti, manžel... jsou z jistého hlediska cenné. wink
A opět - osobně znám blb.ce, kterej si psal po netu s jednou raněnou laní, párkrát se viděli, kafíčko, procházky... intimnosti žádný a málem ho to stálo manželství. vissla
Např. pro mě by bylo pod úroveň zvonit někde za dveřma s tím, že pane Novák, už to víte? Můj manžel má něco s vaší ženou... co budeme dělat? roll Bych si připadala jako totální k.ráva. Pro mě je tohle pod úroveň.
A šetřit výrazivo... no, řvát na něj ať táhne za tou štětkou... big_smile, to mi nepřijde jako vhodné... nebo uštěpačné poznámky... než to poslouchat, tak radši půjdu... hmm
Nikde nepíšu o čistém prádle a teplém jídle... to už soraja ví... to pán zvládne sám, na to není třeba ženy. O tomhle tu nepíše nikdo z těch "tolerantních", nebo jsem si toho nevšimla.
Já mít na výběr prázdnou ledničku, špinavý prádlo (s čímž souhlasím) a navíc k tomu kecy a scény s nožem na krku - tak jdu a snad ani nemávám. A podle toho se řídím. Chci ho? Jo. Podstrojovat nehodlám, ale je potřeba, aby věděl, že chci, aby zůstal. Že pokud nechce, jít nemusí. Co se stalo nám se děje dnes a denně a my to můžeme zvládnout. Tak jako jiní. Ale je to na nás dvou - ne na mě a panu Novákovi nebo paní Novákové, i když mají samozřejmě na naši situaci momentálně vliv. A aby ho neměli dál, je dobrý projít tuhle etapu se ctí. smile
Každej jsme nějakej. Já se po tom všem co bylo během milenky a pár let nato kolem rozvodu můžu na sebe podívat do zrcadla, můžu mluvit s manželem i s jeho nynější partnerkou... aniž by v nás zůstal pocit trapnosti. Myslím, že jsme to zvládli na jedničku. I s tolerancí a bez řevu, i když samosebou s několika vyhrocenými výměnami názorů... to k tomu patří. Ale pořád to bylo v rámci slušnosti. smile

Není tady

#137 22. 6. 2010 9:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

PPavlaa napsal(a):

jak dlouho s ní byl Sel ? myslím tvůj ex ?

Cca poldruha roka, dva roky... asi.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#138 22. 6. 2010 9:29

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Helčo( a i ostatní  zastánci ohleduplných tanečků kolem  tetřeva)- zkusím otázku- myslíš, že chlap, který přes mlhu zamilovanosti není schopen  použít  obsah té chlupaté boule na krku(myslím hlavu) , stojí za ohleduplnost? Za šetření ve výrazivu?
Jaký tanečky, prosím tebe? Jaký šetření? Já pouze napsala, že tetřev buď nevnímá, nebo podobné podobné větičky považuje za osobní útok na sebe a/nebo tu druhou paní či pouhou manželčinu jedovatost - že prostě není schopen racionální úvahy, natož pak zamyšlení...

Není tady

#139 22. 6. 2010 9:34

Petra1234
♥♥-----

Javeno, řada věcí se dá udělat, myslet, trochu polechtat ego, ale se ctí se dá si i popovídat s tím manželem. Nikdy bych sama nějaké scény nebyla schopna, protože se znám a dopadlo by to špatně. Ale mluvit v takovéto situaci o cti, kdy mi manžel řekne, že miluje jinou, vlastně jí ani nezná, ale je to chudák, nemaje spokojené manželství. Nějak mi to nesedí, domnívám se, že Soraju pěkně vodí oba za nos a proto bych to řešila otevřenou diskusí. Proč by ona měla neustále čekat, až se to jemu srovná v hlavně? Nechť si to v hlavě srovná ona sama a dělá patřičné kroky. Ale proti čemu se skutečně stavím je hodnotit jakéhokiv jednání týkající se záchrany rodiny jako otázku cti, kdy druhému vnuknu pocit, že rozbití bu .....by někoho je pod něčí úroveň. A proč ne. Nikdy jsem nic takového neudělala, protože mi to za to nestálo, ale nikdy jsem nikoho, kdo se k takovému kroku odhodlal, nehodnotila. Zákulisí jednotlivých příběhů může jen těžko kdokoliv z nás soudit.

Není tady

#140 22. 6. 2010 9:34

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Javena-  myslím, že  mluvíme o stejném, trošku jinými slovy....stolt Nesnižovala bych se k řevu a stříhání košil... Ale jasně vymezit kam už "on" nemůže dokud něco nepořeší....
A k vědění toho čtvrtého- je to velmi lákavá variantka....  Rozhodně by došlo k akceleraci  dění.tongue Jenže přesně jak píšeš- pane Novák já něco vím- to by neměla říkat  Soraja... ale někdo by mohl...cool 
Nemá smysl nějaké   monstr akce - stejně tak  moje zmínka o   defenestraci je nadsázkou... kapitulation

Není tady

#141 22. 6. 2010 9:37

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

[b] - že prostě není schopen racionální úvahy, natož pak zamyšlení...

pravda- pravdoucí -právě proto existují jemné manipulace jak lze dojít k "osvícení" a opětovného  prozření tetřeva.....

Není tady

#142 22. 6. 2010 9:51

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

zuzi777a napsal(a):

....... že chlap, který přes mlhu zamilovanosti není schopen  použít  obsah té chlupaté boule na krku(myslím hlavu) , stojí za ohleduplnost? Za šetření ve výrazivu?
  Možná že kus od kusu- ale  na "zamilovaného" psa stačí kýbl studené vody, proč by to nešlo u chlapa? wink
  Jak kýbl lze využít   minimalizaci   domácích samozřejmostí- jídlo, čistý pelech a trencle, žádná nebo nulová chápavost- prostě   zamítavý postoj  a termínovaná  exkomunikace- defenestrace svršků.....

Tohle me polozilo Zuzi,Ty jsi kousek.  big_smile

Jo, na nekoho tohle zabere a nekomu to spis zase uspisi jeho odchod smile 
No a tak to bude tak a nebo tak.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#143 22. 6. 2010 10:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

právě proto existují jemné manipulace
A kterou máš na mysli - nůž na krku, vyprávění o tom, jak milenka bude zanášet i nadále, nebo "pane Novák já něco vím" ??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Není tady

#144 22. 6. 2010 10:27

werena30
♥♥♥♥---

Já bych vypakovala sebe nebo jeho na dobu určitou,aby jste oba získali odstup. Během té doby bych s ním klidně zašla na rande, ať ta druhá není zvýhodněná.
Na ní a jejího manžela bych kašlala a nepátrala.

Není tady

#145 22. 6. 2010 10:54

javena
♥♥♥♥♥♥-

Petra1234 napsal(a):

Javeno, řada věcí se dá udělat, myslet, trochu polechtat ego, ale se ctí se dá si i popovídat s tím manželem. Nikdy bych sama nějaké scény nebyla schopna, protože se znám a dopadlo by to špatně. Ale mluvit v takovéto situaci o cti, kdy mi manžel řekne, že miluje jinou, vlastně jí ani nezná, ale je to chudák, nemaje spokojené manželství. Nějak mi to nesedí, domnívám se, že Soraju pěkně vodí oba za nos a proto bych to řešila otevřenou diskusí. Proč by ona měla neustále čekat, až se to jemu srovná v hlavně? Nechť si to v hlavě srovná ona sama a dělá patřičné kroky. Ale proti čemu se skutečně stavím je hodnotit jakéhokiv jednání týkající se záchrany rodiny jako otázku cti, kdy druhému vnuknu pocit, že rozbití bu .....by někoho je pod něčí úroveň. A proč ne. Nikdy jsem nic takového neudělala, protože mi to za to nestálo, ale nikdy jsem nikoho, kdo se k takovému kroku odhodlal, nehodnotila. Zákulisí jednotlivých příběhů může jen těžko kdokoliv z nás soudit.

Nikdo tady nepsal o neustálém čekání. Ale i takový jsou, co vydrží rok, dva i tři... každý podle toho, co snese.
A jistěže je to Soraja, kdo si to musí srovnat v hlavě. Ona už to ale udělala a napsala to - chce manžela. wink Hele za týden to může být jinak, ale teď to má takhle... vyrazit ho může vždycky. Teď jí jde primárně o to, aby zůstal.
Nehodnotím nikoho, kdo si to se sokem/sokyní vyřídil ručně či jinak, ale myslet si o tom můžu svý, že jo... wink Pro mě je to pod MOU úroveň... Já bych to neudělala, jinej může - každému, co jeho jest. K Soraje mi to stejně nesedí, takové jednání.
Ajestli ti nesedí, že napíšu, že jsme to s manželem tehdy ustáli se ctí... tak je to tvoje věc. Já to napsat můžu, protože mám kolem sebe dost lidí, kteří to neustáli, hází na sebe špínu a jejich děti v tom doteď lítají, jak nudle v bandě. Takže my to zvládli se ctí a totéž přeju Soraje... Aby až se ohlídne neviděla špínu a naschvály, ale jednání dvou rozumných lidí, kteří přešli přes krizové období (nebo rozvodem) jako lidé, kteří se kdysi milovali a dokážou spolu komunikovat i když je ta jejich společná cesta momentálně krkolomná, nebo jdou každý už cestou jinou ... smile

Není tady

#146 22. 6. 2010 10:58

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

právě proto existují jemné manipulace
A kterou máš na mysli - nůž na krku, vyprávění o tom, jak milenka bude zanášet i nadále, nebo "pane Novák já něco vím" ??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Když Zuzi píše jemné manipulace, určitě tím nemyslí, že ten žabikuch mu drží pod krkem wink je to čistě obrazné - já, nebo ona - pán je svobodný tvor, má možnost se svobodně rozhodnout, stejně, jako ona a ona se rozhodne uspíšit pánovi jeho rozhodování. No a že mu bude zanášet? No jistě, že bude, až se pán projeví v plném světle lautr být stejný, jak její bývalý, navíc s prázdnou šrajtoflí a dožadující se plného servisu, který bude brát tak nějak samozřejmě, ono to zase kopne tu milenku  do nějaké jiné chápající náruče, kde bude moci ronit slzy nad tím mužským plemenem. Možná tento ji neudeří....možná, až se dozví o tom jejím zanášení, tak ji jednu vylískne  - jak se tu píše - život je barevný wink
A jinak, když už se vedou takové ty domácí diskiuze - on plácá o lásce svého života, ona může plácat klidně o zanašečkách. Jde o to, že pán to zatím nevidí - jemu JEŠTĚ přeci nezanáší, když zanáší jinému, že? A paní se na to dívá z jiného úhlu pohledu...ona ty růžové brýle nemá....

Není tady

#147 22. 6. 2010 11:21

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

AHabibi napsal(a):

Milá Sor,před 4 lety jsem byla v úplně stejné situaci - vdaná milenka, dvě nezl. děti, čerstvě koupený dům. Naše manželství 28 let, dvě dospělé děti vdané, už z domova. Na určitý čas mě to zlomilo, pročetla o nevěře kdeco, snažila se zachraňovat, ale bylo to k ničemu ! Čekala DVA ROKY, že se manžel rozhodne a stejně jsem to musela vyřešit já. Po dvou letech jsem požádala o rozvod, protože jsme se propadali z manželovy strany  do nepřijatelného balastu lží, intrik,podvádění, finančních machinací. Pak jsem musela tvrdě zabojovat s pomocí advokáta, abych nezůstala nejen sama, ale ještě utopená v dluzích.
Co bych udělala dnes po svých zkušenostech !! Rozhodně nečekala naivně tak dlouho, že bude na nás manžel brát ohledy - po tolika letech krásného soužití....
Že nemůže vymazat naši rodinu, vnoučata. Může... klidně to všechno spláchl do hajzlu. Dnes je milenka rozvedená, můj ex jí staví nový dům, strhaný jak borůvka, ale zřejmě šťastný...nevím, nemám chuť s ním komunikovat,ani děti, ještě se s tím všichni srovnáváme a je těžko u srdce vysvětlovat vnoučkům co je a proč. Za toto štěstí padly dvě normálně fungující rodiny, zůstal smutek. Herec Pavel Nový říká  "krize je pekelná očista duše" - výstižné. Život jde dál a jeden aspoň zjistí, že zvládne víc než kdy myslel.
Jestli můžu poradit - počítej, že manžel odejde a udělej si krizový plán ekonomických jistot a nějaké kroky pro zajištění sebe a dětí. Když zůstane, prima, moc bych ti to přála. Myslím na tebe, přeji odvahu a sílu.

jj tohle tu omílám dost často...my zhrzený ženský fňukáme kvůli tomu, že je chlap na noc u milenky a nedrží nás v těžký chvíli za ruku, jak sliboval, ale že nás za druhou ruku pomalu bere exekutor, protože manžel se kvuli milé zadlužuje a cpe jí horem dolem i našeho, už nevidíme.
Jsem taky názoru informovat i druhou rodinu, jak jsem psala ráno, když se kácí les lítají třísky a je třeba to zakalené víno pročistit. Jinak se nehne zakladatelka vlákna nikam, jen bude čekat a trápit se pro někoho kdo si to nezaslouží. Ještě asi není dost zničená, aby se naštvala a odrazila se ode dna a plavala už konečně nahoru, zatím se sama žalem žene víc ke dnu a nikdo tam na ní nečeká....

dum spiro spero

Není tady

#148 22. 6. 2010 11:26

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Jaký tanečky, prosím tebe? Jaký šetření? Já pouze napsala, že tetřev buď nevnímá, nebo podobné podobné větičky považuje za osobní útok na sebe a/nebo tu druhou paní či pouhou manželčinu jedovatost - že prostě není schopen racionální úvahy, natož pak zamyšlení...

...no ale zase na co takovýho držet doma ? to mi připadá jako čistý masochismus už jen pak si vystavit jejich společné foto  nad postel a čekat co oni dva na to...ja MI zařídí život. Nerada si připadám jako jachta bez kormidla co jí vichr žene na skály. Asi jsem moc samostatná a raděj kormidlo držím já než aby mi s ním točila nejaká milenka, jejíž manžel ani netuší jak se dobře baví na účet něči rodiny.

dum spiro spero

Není tady

#149 22. 6. 2010 11:28

Petra1234
♥♥-----

Javeno, nic osobního v tom nehledej, ale ustát jakoukoliv životní situaci můžeš mnoha způsoby. Tvůj příběh neznám, tvé řešení nehodnotím. Jen si nemyslím, že otevřená diskuse je něco "špatného", "pod úroveň", pročpak? Pokud on odkryl karty doma, tak je snad odkryla i ona, pokud již zde nenastává problém budoucí komunikace, že se totiž vlastně pořádně nedohodli, a jestli Sorajaa ještě nyní muže opravdu chce a chce zachránit manželství, za měsíc může být situace jiná, protože její "milej" jí může dozásobovat průběžně jinými libůstkami. Pověstná poslední kapka dotéci může, ale nemusí. A když budu s trpělivostí nám ženám danou čekat, jak se manžílek rozhodne, ptám se sebe sama proč, a jak dlouho ještě? Není snad v pořádku, že budu tlačit na to, aby se sitauce rozsekla co nejrycheji, abych už věděla, na čem jsem? I když Sorajaa toho napsala hodně, určitě je mnoho i jiných informací, které z různých důvodů házet na sklo nechce, proto rady zde mohou být návodné, né však hodnotící.

Není tady

#150 22. 6. 2010 11:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

xxxx napsal(a):

helena napsal(a):

...no ale zase na co takovýho držet doma ? to mi připadá jako čistý masochismus už jen pak si vystavit jejich společné foto  nad postel a čekat co oni dva na to...ja MI zařídí život...

No vždyť - žádný vyprávění o tom, jak bude milenka zahejbat, žádný jemný manipulace... v klidu (i kdyby pak měla pustit emoce z řetězu, až u toho chlap nebude) oznámit, že tuhle hru s ním (s nimi) hrát nehodlá a "tvoje rozhodnutí budu akceptovat, ale do té doby se prosím někam odstěhuj. Přispívat na děti je potřeba ve výši XX Kč.".

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí