6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Audiatur et altera pars...
Mně nezajímá, co pána táhne ke kopretině, je mi fuk, jestli doma bylo "něco", co ho vede jinam... já bych doopravdy jen chtěla poznat a pokusit se pochopit to, co dokáe relativně sluného člověka dovést a k tomu, e je schopen bez skrupulí a chladnokrevně ublíit svým nejbliím nikoli jen po stránce citové, ale doslova existenční. No a kdo jiný by to měl sdělit, ne sám dotyčný?
PS - těm, které jsem zahrnula mezi jezinky, ani by se ony jezinkami cítily být, se omlouvám, by to byla básnická licence. Ale uznávám, e co je psáno, je dáno...
Upravil(a) helena (24. 7. 2010 12:39)
Není tady
amba001 napsal(a):
Soudní rozhodnutí má samozřejme největí váhu, ale zase nějakou dobu trvá, ne k němu dojde a ne nabyde právní moci. Do té doby se můe stát věcí.... Kdyby Sorajaa o zúení SJM poádala hned, jak jí tu holky radily, asi by u měla o starost méně.
Přesto si myslím, e alespoň něco mít v ruce od notáře, který dohodu můe udělat hned, není úplně od věci.
Řekla bych, e Sorajin mu do dohody nepůjde. Co by vak mohla Sorajja pro větí klid udělat je to, e by v návrhu na zúení SJM přidala návrh na "předběné opatření" které by soud měl co nejdříve udělit - pokud budezdůvodněno, proč o předběné opatření ádá (viz - vyhroování půjčkama).
ps. ten návrh na předběné opatření by měl být poadován současně s návrhem o zúení SJM. Jinak k tomu soud nepřihlédne, pokud o něj bude ádat dodatečně
To mě jen tak teď napadlo, e i tohle by byla cesta, jak předejít větímu karambolu ve financích....
aha, tak vidím, e helča u na předchozí stránce o předběném opatření psala....nečetla jsem
Upravil(a) Zklamaná (24. 7. 2010 12:55)
Není tady
majkafa napsal(a):
...Mluvím o příspěvcích "spolku místních jezinek", jak svůj kolektiv nazvala helena, ne o tomto vlákně jako celku. Prostě takové zrcadlo. On kadý ví, jestli se v něm uvidí a kdy, tak jak.
I já se v něm jistým způsobem vidím. A to takovým, e někdy, díkybohu ne často, nebo mi to včas dojde, mívám sklon být členkou "spolku místních jezinek". Ale čím déle s prací na sobě iju svůj vlastní ivot, tím je to díkybohu méně časté a výjimečné. Mám ze sebe radost. e u tam patřím jenom výjimečně a e mi to v debatách brzy dochází, kdy překročím hranici, kdy poslouchám své pocity a své nitro a zastavím to.
A ví, Majko, e mě zahrnutí do "klubu místních jezinek" nijak neuráí, spí jsem to brala jako humornou nadsázku, kdybys to nevypíchla, ani nezareaguju....nepracuju nijak na tom, jako ty, abych do toho klubu patřila jen výjimečně....stejně jsme tu kadá za sebe, se svým pohledem a názory, taková měnící se mnoina podle tématu a zájmu. Nehlídám se v tomhle směru, nato abych sledovala svoje nitro a zastavovala vědomě začleňování do onoho pomyslného klubu.
Chci tím říct, e takhle se ten tebou ádaný pocit (já do tohohle klubu nepatřím) nezíská, si myslím. No, ale to je tvoje, tak se vrame k tématu.
Upravil(a) Daphné (24. 7. 2010 13:14)
Není tady
Daphne, e na tom nepracuje, je třeba i proto, e se tě to nedotýká, e tohle má vyřeeno a řeí jiné věci. Ono je taky důleité, co je pojmem "pracuju na tom" přesně myleno. Lidé si vytvářejí různé domněnky.
Myslím, es nepochopila, co jsem chtěla říct. Zřejmě jsem to nenapsala pro vechny dost srozumitelně a konkrétně. No, to neva. Není to mé vlákno.
Jen jsem chtěla zastavit "hon" na pana soraju. Nikdo nejsme bez viny. Ani ve vztahu, který se rozpadá.
Upravil(a) majkafa (24. 7. 2010 13:22)
Vem vám, holky, moc děkuji, je fajn mít monost se na problém podívat z tolika různých nádhledů.
Majkafa: je to tak, nikdo nejsme bez viny, ani ve vztahu, který se rozpadá. Někdo nese vinu větí, někdo mení, někdy se o vině snad ani nedá hovořit, a někdy se člověk dopracuje k tomu, proč vechno dopadlo jak dopadlo a jak se na tom podílel on sám, a za hodně dlouhou dobu. A v některých případech moná vůbec.
Kdo je bez viny, to jsou podle mě děti, a pokud se někdo sníí k tomu, e se jim snaí vědomě ublíit jetě víc, ne u jim ublíeno je, je to ubohost.
A to by měla být taky výstraha pro toho třetího ve vztahu, protoe začít ít s člověkem, který se takto chová k vlastním dětem, to by od něj byla asi velká hloupost.
Není tady
Dnes u oběda měl můj syn zcela výjimečně povídavou o jistých tématech. Poprvé řekl, co cítí. Nemá s otcem několik let ádný vztah.
Řekl, e se nezlobí na otce proto, e se zamiloval do jiné eny. To se stát můe. Ale proto, e se k nám začal chovat jako hajzl. Lhal, překrucoval, nebyl schopen se postavit čelem, sluně vyřeit ukončení naeho vztahu, nebyl schopen zůstat dobrým otcem svým dětem, i kdy u nechtěl ít se mnou.
Tohle poloilo i mě. e miluje jinou enu, bylo druhotné, to hodně bolelo. Ale jeho chování jsem dovolila, aby mě srazilo na dno. Nezvládla jsem ho ustát.
Člověk by měl zůstat člověkem za kadých okolností.
Mě by ale fakt zajímalo,kde ten "hon" Majko vidí??
Asi chodím na jiné vlákno..... Já tu prostě vidím jen diskuzi, snahu o odlehčení tématu, pokec....
I ty jezinky mi náhodou jsou blízké... proč by ne? Copak baby ,které se slezou u kafe dělají něco jiného ne my tady? Pokecají,zdrbnou,odlehčí si a můou směle vyrazit zpět do reality- jsou tudí taky "Jezinkami".
Nebo znáte spolek ,kde by se dáámy sely a začaly si vypravovat: Mě je tak krásně , e ani nevím, co bych řekla- děti nezlobí, chlap vydělává,neprudí , miluje mě jak pubo..... A co ty Miluko? No u nás to samé: V práci jsem spokojená, peněz mám dost, rodiče mi do ničeho nevaní, hypotéku jsme si nemuseli brát protoe se nemůeme nějak zabvit peněz......
Sorry - ale to by miu přilo uhozené, ne to, e se ti snaíme něco "proprat" pochopit, sdělit názor.... Hon ? To by vypadalo jinak.
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Asi chodím na jiné vlákno..... Já tu prostě vidím jen diskuzi, snahu o odlehčení tématu, pokec....
I ty jezinky mi náhodou jsou blízké... proč by ne? Copak baby ,které se slezou u kafe dělají něco jiného ne my tady? Pokecají,zdrbnou,odlehčí si a můou směle vyrazit zpět do reality- jsou tudí taky "Jezinkami".
Nebo znáte spolek ,kde by se dáámy sely a začaly si vypravovat: Mě je tak krásně , e ani nevím, co bych řekla- děti nezlobí, chlap vydělává,neprudí , miluje mě jak pubo..... A co ty Miluko? No u nás to samé: V práci jsem spokojená, peněz mám dost, rodiče mi do ničeho nevaní, hypotéku jsme si nemuseli brát protoe se nemůeme nějak zabvit peněz......
Sorry - ale to by miu přilo uhozené, ne to, e se ti snaíme něco "proprat" pochopit, sdělit názor.... Hon ? To by vypadalo jinak.
Znám spolek DAM a je mi ctí, e jsem jeho členkou, který kdy se sejde, nepomlouvá a nedrbe nepřítomné, maximálně o nich skonstatuje něco hezkého. Mluví o sobě a svém ivotě. A o jiných tématech - historie, politika, kníky, filmy, divadlo, aktuální denní události... A pokud to někdy začne sklouzávat k drbání, máme takovou větu, která zabrzdí - nebuďme nesnáenlivé. I sama, kdy se přistihnu při tom, e někdo s někým něco, a on není přítomný, utnu se. Díkybohu je to čím dál tím méně často. To je ta práce, jak se tady podivovala Dalea. Sebereflexe.
Takové posezení je nádherně příjemné, laskavé a hladící. Z toho, které popisuje ty, Zuzi, mi jde místy husí kůe a necítila bych se uvnitř sebe dobře, kdybych se takhle chovala.
Upravil(a) majkafa (24. 7. 2010 15:18)
Ta husí kůe ti jde právě proto, e zřejmě nezná laskavé pokecání..... To e se proberou i temata "nií hodnoty" ne literatura 16 století , aktivity Jana z Berry a obrazy bratří z Limburka neznamená, e jsou to pavlačové drbny. A Mluvit o trablích neznamená automaticky drbat nepřítomné.. Mě jde husina z toho, e dává automaticky rovnítko mezi pokec a drbání....
Není tady
jsem chtěla zastavit "hon" na pana soraju
Děvče, hon vypadá jinak a za sebe můu říct, e ádnej nepořádám (i kdy moje flinta u hezky dlouho tluče do dveří od trezoru Dokonce ani o vině se tu nijak zvlá nehovoří - a jestli sis povimla, větinou byl pan S. brán jako trouba, s kterým mává kopretina... tak trochu figurka pro srandu. Přesně do okamiku, kdy začal "jít" po vlastních dětech.
nepomlouvá a nedrbe nepřítomné, maximálně o nich skonstatuje něco hezkého
To by se ten spolek dam divil, kdyby věděl, jak umí občas jedovatě seknout drápem
Není tady
helena napsal(a):
To by se ten spolek dam divil, kdyby věděl, jak umí občas jedovatě seknout drápem http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Ano, někdo to můe vidět i takhle. Ovem je to tak skutečně?
A jestli "seknu drápkem", kdy mám pocit, e je to na místě, vdy to říkám konkrétnímu člověku tady na babi jako reakci na jeho příspěvek a ne za jeho zády. A o tom mluvím.
Svět je naím subjektivním vjemem.
Přemýlela jsem spousty času, proč se můj BM chová tak, jak se chová. Jak já svými "akcemi" způsobuju jeho "reakce" a jak to mělo - mohlo být jinak. Nevymyslela jsem nic, prostě to nevím. Ale tady a teď víc přemýlím nad aktuálními situacemi a ono to opravdu funguje, můeme dělat zázraky. A taky můeme vechno zničit. Kdy v jedné situaci uděláme něco nebo něco úplně jiného.
Soraja je moudrá ena. U jsem psala, e ji obdivuju, jak bravurně situaci zvládá a nenoří se do svého smutku, dívá se na praktické věci reálně a řeí ich. V kritických situacích se projevuje, jací doopravdy jsme.
Upravil(a) majkafa (24. 7. 2010 22:13)
sorajaa napsal(a):
Holky, to manelovo vyhroování půjčkami a naděláním dluhů je reakcí na můj včerejí příspěvek, kde jsem psala, e chci vybrat polovinu peněz a převézt na dceřin účet. Zjistila jsem toti, e on také čte tuto diskuzi a v příspěvcích poznal, o koho kráčí.
Jinak Pan, taky doufám, u kvůli němu, e neví, co plácá, protoe myslet váně to, e SCHVÁLNĚ nadělám dluhy, na které by doplatily i jeho vlastní děti, které jsou u tak vystresované celou situací, tady u končí vekerá legrace. To asi opravdu nemůe myslet váně duevně zdravý člověk, který má aspoň co by se za nehet velo cti, hrdosti, sebeúcty a tudí i úcty k ostatním, notabene k do té doby vlastní rodině.
Pak taky ovem takový člověk nemůe čekat, e já tomu budu jen nečině přihlíet.
Uf-uf. To je nemilé, Emile.
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Vidí a v tom je právě ten úhel pohledu- já tahle období nepovauji za nejtěí událost.... Znám horí.
A srandu jsem si schopná dělat i z vlastního funusu. Zkus to, je to osvobozující.
A taky to nepojímám jako "sousto pro drbny" - spí jako jevitě nějaké hry ,kterou sleduji z pozice diváka,diskutujícího o viděném se "spolukoukateli".... a e to někdo vidí jako drbárnu? Asi to tak proívá....
No tak ale v tom prípade sa mono niektorí aktéri ocitli na scéne tak trochu proti svojej vôli (tak ako Soraja v trojuholníku) a nemajú chu zahra si. Ja by som sa asi nenechala strhnú do tej hry na preltáčanie svalov a vyhráky, ale určite by som sa ani nenechala zastrai...
Není tady
Majkafa: ano, v kritických situacích se pozná jací jsme nejenom my, ale i ti okolo, teď to myslím v tom dobrém, kdy člověku pomohou i lidé, od kterých by to nikdy nečekal, kdy člověk najednou uvidí, kolika lidem není lhostejný. Na druhou stranu v těch, kterým věřil, se zklame. A taky pozná sám sebe a to je myslím jetě důleitějí. Situace, o kterých dříve jen přemýlel, jak by se zachoval, teď přijdou a člověk se zachová úplně jinak, ne by si kdy myslel.
U mě se teď střídají chvilky, kdy je mi opravdu fajn, jsem uvolněná a spokojená, pak se to najednou obrátí a padne na mě nějaká deprese a smutek a obavy a já nevím, jak z toho ven. A můu říct, e na to opravdu pomáhá práce, myslím ta fyzická, jak jste mi radily u na začátku, prostě začnu makat a za chvíli je zase líp. Můu říct, e tak uklizený a vypucovaný byt jsem u dlouho neměla.
Dneska makám u od samého rána, dnes na mě ty deprese fakt nějak dolehly, moná to bude i tím počasím, hlásím ze severní Moravy zataeno, občas mrholí, teploty jen kolem 17 st. a po sluníčku ani památky.
Dřív jsem přemýlela, jak se asi cítí manel, kdy je u ní, jestli si na mě a na holky vzpomene, co třeba děláme, nebo jestli je mu to ukradený, no dnes u si podobné mylenky zakazuji, a snaím se soustředit na svůj ivot.
Byla u mě kamarádka, která se taky rozváděla, a říkala mi, jak to proívala ona. Jí prý hodně pomohlo, e si velmi brzo, asi týden po odchodu manela k milence, nala přítele, ne jednoho, ale hned několik a chodila na rande, nebyla skoro vůbec doma a prý tudí neměla čas se utápět v nějakém trápení.
Kadý to má asi jinak, já jsem la nedávno na kafe s člověkem, do té doby kamarádem, který naznačoval, e by byl rád víc ne kamarád, pěknej a chytrej chlap, ale já u po hodině spěchala domů, prostě jsem cítila, e na to jetě nemám a asi dlouho mít nebudu, e by to bylo z mé strany jen, nevím jak to nazvat, asi vynucený a předčasný. Jak jste to měly vy, co jste proily něco podobného?
Není tady
A povedala by som, e Mr. Soraya momentálne sám netuí, kde je sever, take zmysluplné, inteligentné a dokonca vtipné odpovede by som od neho asi nečakala. Mono po rokoch, s odstupom , po istej sebarefelxii.
Není tady
sorajo, měla jsem po odchodu mého BM pocit, e si musím honem honem někoho najít, e mě zachrání. Omyl, tohle mi nefungovalo. Dokud jsem nezachránila sama sebe, nemohla jsem mít nový vztah. Ten první mu - měla jsem s ním sex 3 měsíce po odchodu mého BM - bylo mi pak hrozně. Měla jsem pocit, e jsem svému mui nevěrná. Proplakala jsem noc poté. Říkala jsem si - jsi hloupá, tvůj mu u s tebou být nechce. Není to nevěra. Rozum to věděl, ale nitro ne. Pak jsem byla 14 měsíců sama a pak jsem proila vztah, jaký je ve filmu eny v pokuení. S muem o 22 let mladím. Mně bylo 44. Ten vztah byl nádherný, by trval krátce a cítila jsem, e budoucnost nemá. Sama sebe jsem překvapila, e jsem do takového vztahu la. Ale straně moc mi pomohl, pocit, e někoho zajímám, e po mně touí. I milování s ním bylo nádherné, překvapilo mě to, říkala jsem si - co mi takový mladíček můe dát. To není o věku. Ukázal mi, e jetě můu zaít krásné milování s jiným muem, ne se svým manelem, dokonce jetě krásnějí.
Ja som bola po rozchode poldruha roka pre vzah nepouitežná a potom som mala "nezáväzné" vzahy. Tých "záväzných" som sa bála ako čert kría. Trvalo mi niekožko rokov a niekožko muov, kým som nala znovu vnútornú rovnováhu a bola shcopná nadviaza rovnocenný naozaj partnerský vzah. (Ale ani tie roky predtým neboli zlé ... )
Není tady
holky ačkoli jsme v posledních příspěvcích tak yjsem si pořídila tři převozníky z toho jednoho kolouka a uila jsem si co mi uteklo za deset let zpátky převozníci fungujou, převezou nás jinam
Není tady
Nemyslím, e jsme mimo. Soraja se ptala v příspěvku 1014, jak jsme to měly po odchodu manela - partnera s mui.
troku se bojim, e a si přečte starý Soraja co si bude uívat jeho manelka tak ho trefí lak myokardu
Není tady
Já jsem měla po tom mladíčkovi taky spoustu nezávazných vztahů či sexu na jednu noc. A pár vztahů se enatými. Teď u jsem vybouřená a cítím touhu po trvalejím vztahu. Tak uvidíme, jak to bude s mým nynejím dál. Zatím je to krátká doba.
Podotýkám, e můj vztah s mladíkem nebyl úplně stejný, jako v tom filmu, nebyl to přítel mé dcerky.Byl to někdo úplně cizí.
majkafa napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
Sorry - ale to by miu přilo uhozené, ne to, e se ti snaíme něco "proprat" pochopit, sdělit názor.... Hon ? To by vypadalo jinak.Znám spolek DAM a je mi ctí, e jsem jeho členkou, který kdy se sejde, nepomlouvá a nedrbe nepřítomné, maximálně o nich skonstatuje něco hezkého. Mluví o sobě a svém ivotě. A o jiných tématech - historie, politika, kníky, filmy, divadlo, aktuální denní události... A pokud to někdy začne sklouzávat k drbání, máme takovou větu, která zabrzdí - nebuďme nesnáenlivé. I sama, kdy se přistihnu při tom, e někdo s někým něco, a on není přítomný, utnu se. Díkybohu je to čím dál tím méně často. To je ta práce, jak se tady podivovala Dalea. Sebereflexe.
Takové posezení je nádherně příjemné, laskavé a hladící. Z toho, které popisuje ty, Zuzi, mi jde místy husí kůe a necítila bych se uvnitř sebe dobře, kdybych se takhle chovala.
Majkafo, jak jsem četla ten tvůj příspěvek a zadívala se na tvůj avatar, měla jsem na chvíli pocit, e místo čelenky má ta osoba kolem hlavy svatozář.
A mimochodem - nechápu, kde vidí hon na kohokoliv.
Upravil(a) Xsara (24. 7. 2010 21:47)
Není tady
No, Arwen moná svatozář má, já vak nikoliv.
Hon na pana Soraju? Třeba výzva, aby se tady vyjádřil a k čemu a takové ty různé poznámky o něm, které u s tématem vlákna a radami Soraji, co dál, nemají nic společného. Moná jsem nepouila zcela výstiný výraz, ale jiný mě nenapadá. Jsme moudré eny a ne pavlačové drbny, abychom se k něčemu takovému, co tady bylo na předposlední stránce, sniovaly. Nejsme jako on. Svěřuje se o milence soraji jako mamince. Nebo jsme jako on? Netaktní?
Upravil(a) majkafa (24. 7. 2010 22:11)
Majkafo, nezlob se teda, ale proč to napomínání ostatních?
O panu Sorajovi víme jen to, to Soraja napíe. Trocha vtipkování na jeho účet můe i Soraje troku pomoci k nadlehčení a lepí náladě. Zná to, veselá mysl, půl zdraví.
Není tady
Daphné napsal(a):
Majkafo, nezlob se teda, ale proč to napomínání ostatních?
O panu Sorajovi víme jen to, to Soraja napíe. Trocha vtipkování na jeho účet můe i Soraje troku pomoci k nadlehčení a lepí náladě. Zná to, veselá mysl, půl zdraví.
Moná ti unikla reakce heleny na sebe sama po mém příspěvku. Moná ti unikla reakce Pandory.
Proč? Prostě proto.
Třeba proto, proč ty má potřebu reagovat a rozebírat mé "napomínání" a napomínat mě, e nemám napomínat.
Upravil(a) majkafa (24. 7. 2010 22:26)