Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#976 23. 7. 2010 21:27

amba001
♥♥♥----

Re: Co mohu udělat?

Soudní rozhodnutí má samozřejme největší váhu, ale zase nějakou dobu trvá, než k němu dojde a než nabyde právní moci. Do té doby se může stát věcí.... Kdyby Sorajaa o zúžení SJM požádala hned, jak jí tu holky radily, asi by už měla o starost méně.
Přesto si myslím, že alespoň něco mít v ruce od notáře, který dohodu může udělat hned, není úplně od věci.

Není tady

#977 23. 7. 2010 22:04

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sorajaa napsal(a):

Holky, to manželovo vyhrožování půjčkami a naděláním dluhů je reakcí na můj včerejší příspěvek, kde jsem psala, že chci vybrat polovinu peněz a převézt na dceřin účet. Zjistila jsem totiž, že on také čte tuto diskuzi a v příspěvcích poznal, o koho kráčí.
Jinak Pan, taky doufám, už kvůli němu, že neví, co plácá, protože myslet vážně to, že SCHVÁLNĚ nadělám dluhy, na které by doplatily i jeho vlastní děti, které jsou už tak vystresované celou situací, tady už končí veškerá legrace. To asi opravdu nemůže myslet vážně duševně zdravý člověk, který má aspoň co by se za nehet vešlo cti, hrdosti, sebeúcty a tudíž i úcty k ostatním, notabene k  do té doby vlastní rodině.
Pak taky ovšem  takový člověk nemůže čekat, že já tomu budu jen nečině přihlížet.

No to je moc dobře, že čte tuhle diskuzi stolt
Alespoň se může vidět zepředu i zezadu lol
Jakej je to krasavec s hardwarem téměř po sezoně, softwarem na odpis a s ubohou patnáctkou měsíčně. Takových pomatenců můžeš mít na jednom prstě deset vissla

Sorajo, neboj se, nadělat dluhy dnes není tak jednoduché, VŠECHNY společnosti vyžadují při podpisu smlouvy občanku a pokud vidí, že je klient ženatý, vyžadují podpis manželky. Nu a pokud si vypujčí někde u lichváře, tak ten z něj spolehlivě sedře kůži, aby své peníze dostal zpět a k soudu jistě nepůjde. Dnes už to prostě není taková divočina, jako před lety. Chlapec jen čeří vodu, je mu nejspíš jasné, že šlápl do ....dejme tomu do kaluže. Měl by honem rychle nabrat zpátečku a začít přemýšlet tou větší hlavou stolt Pak mu dojde, že silou si nic nevydupe a když, tak mu pod nohama zůstane jen spálená země. A na té se bude blbě žít i jemu samotnému. Možná by měl přestat trucovat a kápnout božskou, co vlastně přesně chce a co normálního je schopen udělat proto, aby to dostal. Zatím to vypadá, že umí jen vyhrožovat a naparovat se.
Já dovedu pochopit, že si našel jinou ženu, dovedu dokonce pochopit i to, že se teď v nouzi a když vlastně neví kudy kam, chová jak blb, ale to, že to chápu neznamená, že to toleruju. Každý si musí nést důsledky svých činů, tedy i on.
Neboj se.
Zachovej klid a nedej se.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#978 23. 7. 2010 22:15

sorajaa
♥♥♥----

Nemyslím, že manžel četl nebo čte celou tuto diskuzi, prostě jen včera četl můj příspěvek, který jsem zrovna psala, musela jsem na chviličku odběhnout, protože mi zvonil mobil a on hned koukal na počítač, co tam komu píšu.
Díky Pan, Ty víš, kdy potěšit, uklidnit nebo naopak správně nakopnout, musíš být úžasná ženská.

Není tady

#979 23. 7. 2010 22:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pokud ji doteď nečetl, tak si ji, je-li opravdu takový, jak píšeš, jistě přečte....

Není tady

#980 23. 7. 2010 22:21

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Sorajoo nedej se nechej ho klidně číst jaký je osel. Co si zasel to sklidí. Rychle jednej, žádost o rozvod už by měla být hotová a že půjde z cizího domu to mu musí být jasné. Teda pokud je alespoň průměrně inteligentní běloch....ačkoli, když pozoruju co vyvádí nejsem si jistá. Nech ho kopat kolem sebe, a se sám vyšaví, na víc než na výhružky nemá a na hrubý pytel hrubá záplata. Mně taky ex vyhrožoval a to se moc divil, do mě vjel vztek zapojila jsem právníky, napojila jsem dům na hlídací agenturu a čemu bych sama nevěřila, zavolala jsem na něj policajty a ve spojení s právníkem a st. zástupcem se děly věci. Prostě mě zahnal do kouta a tak jsem se musela vykopat a nakonec myslim, že moc litoval a nebylo mi to vůbec líto, protože vydírání je odpo.rný a na to platí jen odpo.rná odezva. A kdyby se to stalo dneska dostal by přes prsty jednou tolik. Bohužel, tvůj muž nevyužil vekorysé možnosti rozejít se jako inteligentní člověk a tak to bude muset jít po zlém velká škoda, jednou se bude sám stydět...teď to přes přetlak v malé hlavě nechápe

Upravil(a) xxxx (23. 7. 2010 22:24)

dum spiro spero

Není tady

#981 23. 7. 2010 22:22

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

sorajaa napsal(a):

Nemyslím, že manžel četl nebo čte celou tuto diskuzi, prostě jen včera četl můj příspěvek, který jsem zrovna psala, musela jsem na chviličku odběhnout, protože mi zvonil mobil a on hned koukal na počítač, co tam komu píšu.
Díky Pan, Ty víš, kdy potěšit, uklidnit nebo naopak správně nakopnout, musíš být úžasná ženská.

...to se mi na nich líbí, nakonec ještě slídí co kde píšem ale určitě by to sám nesnesl

dum spiro spero

Není tady

#982 23. 7. 2010 22:24

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pokud čte, tak by to chtělo přitvrdit zdejší konverzaci.... vissla Poté by mu možná kromě brady spadla i erekce..... tonguelol

Není tady

#983 23. 7. 2010 22:27

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

Pokud čte, tak by to chtělo přitvrdit zdejší konverzaci.... vissla Poté by mu možná kromě brady spadla i erekce..... tonguelol

...až zjistí, že je bezdomovec, který bude platit na dva vysokoškoláky a skončí bud na ubytovně nebo s paní a jejíma třema ratolestma a na to vše bude mít jen 14 tisíc, tak se mu nepostaví stejně big_smile

dum spiro spero

Není tady

#984 23. 7. 2010 22:31

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

xxxx napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

...až zjistí, že je bezdomovec, který bude platit na dva vysokoškoláky a skončí bud na ubytovně nebo s paní a jejíma třema ratolestma a na to vše bude mít jen 14 tisíc, tak se mu nepostaví stejně big_smile

Možná by to chtělo pojmout trochu rozverně- je  pátek, dva dny volna, my máme žlučník OK...... Co ty na to Xko?lol

Není tady

#985 23. 7. 2010 22:38

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

xxxx napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Možná by to chtělo pojmout trochu rozverně- je  pátek, dva dny volna, my máme žlučník OK...... Co ty na to Xko?lol

...počkej, jak souvisí jeho špatný postavení s naším žlučníkem? big_smile

dum spiro spero

Není tady

#986 23. 7. 2010 22:48

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

xxxx napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

xxxx napsal(a):

Přece paní Kopretina má bebí na žlučníčku, panáček  se musí automobilově přepravovat ji konejšit , tak aby měl nějakou motivaci .  Představ si - pokud tam  u milenky ,v okamžiku ,kdy zahnal tři "vycepované " dítka do peřin, ovázal milence hlavinku obvázkem  zvědavě  dopadne  k  PC aby zjistil , jak ho tu Soraja ( chudák jedna velkorysá ,dobrotivá) podle jeho  pojetí světa   tepe....  No a co uvidí? Dračice, které si z něho a jemu podobných týpků dokážou udělat předložku  u postele! lol
Třeba by se chytnul za nos a  začal se Sor jednat jako člověk- tedy pokud už nadobro nezpitomněl.....

Není tady

#987 23. 7. 2010 22:53

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

xxxx napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Přece paní Kopretina má bebí na žlučníčku, panáček  se musí automobilově přepravovat ji konejšit , tak aby měl nějakou motivaci .  Představ si - pokud tam  u milenky ,v okamžiku ,kdy zahnal tři "vycepované " dítka do peřin, ovázal milence hlavinku obvázkem  zvědavě  dopadne  k  PC aby zjistil , jak ho tu Soraja ( chudák jedna velkorysá ,dobrotivá) podle jeho  pojetí světa   tepe....  No a co uvidí? Dračice, které si z něho a jemu podobných týpků dokážou udělat předložku  u postele! lol
Třeba by se chytnul za nos a  začal se Sor jednat jako člověk- tedy pokud už nadobro nezpitomněl.....

...a jo na tu operaci jsem zapomněla, ale popravdě silně pochybuju, že když si to tu přečte bude se chovat líp. Oni když jsou tokači zamilovaní nevidí neslyší a nečtou. Jdou přes mrtvoly za svým nově budovaným hnízdem.

dum spiro spero

Není tady

#988 23. 7. 2010 23:08

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já bych mu přála aby si pročetl celé vlákno. A hlavně aby mu docvaklo ,jaký přerod se mu v Soraje podařilo svým zblbnutím vyvolat. Když si mrknu na její první příspěvky a pak na tuhle stránku- je to jiná ženská- samostatnější, doufám , že silnější a  furt ještě férová( což se jí zjevně ńevyplácí pro komunikaci s ním)....

Není tady

#989 24. 7. 2010 9:20

amba001
♥♥♥----

Jen a si tu pán počte.
U Soraaji měl a stále si myslí že má jistotu a spolehlivé zázemí, teď si možná uvědomil, že ho ztrácí, tak kope. Sorajaa se totiž začala chovat úplně jinak, než ji zná, tak si s tím neví
rady.

Sor, nedej se a držím ti palce !

Není tady

#990 24. 7. 2010 10:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

on si teď hned vezme půjčky a nadělá dluhy, které pak budu splácet já
Sor, mazej za právničkou a informuj se na možnost vydání předběžného opatření 
§ 76 obč. soud. řádu
(1) Předběžným opatřením může být účastníku uloženo zejména, aby...
e) nenakládal s určitými věcmi nebo právy;
f) něco vykonal, něčeho se zdržel nebo něco snášel.

Zjistila jsem totiž, že on také čte tuto diskuzi a v příspěvcích poznal, o koho kráčí.
Ale to mám radost... http://fora.babinet.cz/img/smilies/stolt.gif
Takže pán jednak vidí, jaké jsou názory jiných, druhak nenadšeně zjišuje, že manželku neoblbne a že to nepůjde  zas až tak, jak ON si představuje. Sice zná "strategii nepřítele", jenže je mu to celkem houby platný, protože proti některým tahům není obrana. Kruci, to mu přeju... http://fora.babinet.cz/img/smilies/stolt.gif
No a jinak -
Vážený pane, kterej si tu čtete - chlapa, který si zašuká bokem, dokážu pochopit, dokonce i omluvit.. Ale ten, kdo pro ten šuk dovede ublížit vlastním dětem a ještě se je snaží sprostě odrbat, to je duševní mrzák tak křivej, že kdyby spolknul hřebík, vyleze z něj na druhým konci vývrtka. Co takhle se "spolku místních jezinek" pokusit vysvětlit svoje pohnutky - jestli teda nejste úplněj srab?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#991 24. 7. 2010 10:50

majkafa
Host

Zlé by se nemělo oplácet zlým. Co vyšleme, to se nám vrátí. Chovat se spravedlivě, to ano. Ale zle ne. Z některých příspěvků to přímo čiší. Věřím, že soraja se bude stále chovat s grácií.

Upravil(a) majkafa (24. 7. 2010 10:50)

#992 24. 7. 2010 11:09

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

majkafa napsal(a):

Zlé by se nemělo oplácet zlým. Co vyšleme, to se nám vrátí. Chovat se spravedlivě, to ano. Ale zle ne. Z některých příspěvků to přímo čiší. Věřím, že soraja se bude stále chovat s grácií.

Nevím, kde na posledních stránkách vidíš "ZLO"-  neboli řečeno Tvými slovy, je to  tvé vidění,asi  chybí špetka nadhledu.... Já vidím ironii, takovou  syrovou, která se mi líbí..Sarkazmus.. On je totiž pro přežití taky potřeba. Někdy  možná víc než  hluboké rozjímání... stolt

Není tady

#993 24. 7. 2010 11:24

majkafa
Host

helena napsal(a):

Vážený pane, kterej si tu čtete - chlapa, který si zašuká bokem, dokážu pochopit, dokonce i omluvit.. Ale ten, kdo pro ten šuk dovede ublížit vlastním dětem a ještě se je snaží sprostě odrbat, to je duševní mrzák tak křivej, že kdyby spolknul hřebík, vyleze z něj na druhým konci vývrtka. Co takhle se "spolku místních jezinek" pokusit vysvětlit svoje pohnutky - jestli teda nejste úplněj srab?

Proč by to měl dělat? va Aby "jezinkám" dal podnět k dalším .. heh...... pavlačovým drbům?
To je mezi jím a jeho paní.
Žádným "spolkům místních jezinek" se zpovídat nemusí, ani na jejich přání. smile

Tím nijak nehájím jeho chování k soraje a jejich dětem.

Tím nastavuju zrcadlo "spolku místních jezinek".

#994 24. 7. 2010 11:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Co takhle se "spolku místních jezinek" pokusit vysvětlit svoje pohnutky - jestli teda nejste úplněj srab?

Tak to ne. Mysím, že on se nemusí nikomu zpovídat, nikomu z nás tady a s tím, zda je či nění srab, to nemá vůbec nic společného.
Tohle je mezi ním a Sorajou stolt

Není tady

#995 24. 7. 2010 11:49

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nemusel by, to je jasné... ale MOHL by. Kdyby náááááhodou chtěl. stolt
Vezmte si dávnější story zde vypisované, kdy se  k jednomu zpovídajícímu přidal někdo ze stejné story a viděl to "ale ouplně jináč"...A pak ty přešlapující diskutéři,kteří najednou nevěděli  "ke komu se přidat" To teprve byla sranda pro pozorovatele s vytříbeným citem pro absurdity....

Není tady

#996 24. 7. 2010 11:54

majkafa
Host

zuzi777a napsal(a):

Vezmte si dávnější story zde vypisované, kdy se  k jednomu zpovídajícímu přidal někdo ze stejné story a viděl to "ale ouplně jináč"...A pak ty přešlapující diskutéři,kteří najednou nevěděli  "ke komu se přidat" To teprve byla sranda pro pozorovatele s vytříbeným citem pro absurdity....

A taky divadlo pro drbny. stolt
Ke komu se přidat? Copak je to nějaká hra "na pravdu"? Nebo na to, kdo je silnější? Kdo má na své straně víc "přívrženců"?
Dost smutné, když se někteří lidé pasou a hledají srandu pro své povyražení na jedné z nejt잚ích událostí, které nás mohou v našem životě potkat. sad

#997 24. 7. 2010 12:00

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

majkafa napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

A taky divadlo pro drbny. stolt
Ke komu se přidat? Copak je to nějaká hra "na pravdu"? Nebo na to, kdo je silnější? Kdo má na své straně víc "přívrženců"?
Dost smutné, když se někteří lidé pasou a hledají srandu pro své povyražení na jedné z nejt잚ích událostí, které nás mohou v našem životě potkat. sad

Vidíš a v tom je právě ten úhel pohledu- já tahle období nepovažuji za  nejt잚í událost.... Znám horší.
A srandu jsem si schopná dělat  i z vlastního funusu.  Zkus to, je to osvobozující.
A taky to nepojímám jako "sousto pro drbny" - spíš jako jeviště  nějaké  hry ,kterou sleduji z pozice diváka,diskutujícího o viděném se "spolukoukateli".... a že to někdo vidí jako drbárnu?  Asi to tak prožívá.... stolt

Není tady

#998 24. 7. 2010 12:04

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

sorajaa napsal(a):

Holky, to manželovo vyhrožování půjčkami a naděláním dluhů je reakcí na můj včerejší příspěvek, kde jsem psala, že chci vybrat polovinu peněz a převézt na dceřin účet. Zjistila jsem totiž, že on také čte tuto diskuzi a v příspěvcích poznal, o koho kráčí.
Jinak Pan, taky doufám, už kvůli němu, že neví, co plácá, protože myslet vážně to, že SCHVÁLNĚ nadělám dluhy, na které by doplatily i jeho vlastní děti, které jsou už tak vystresované celou situací, tady už končí veškerá legrace. To asi opravdu nemůže myslet vážně duševně zdravý člověk, který má aspoň co by se za nehet vešlo cti, hrdosti, sebeúcty a tudíž i úcty k ostatním, notabene k  do té doby vlastní rodině.
Pak taky ovšem  takový člověk nemůže čekat, že já tomu budu jen nečině přihlížet.

No to je moc dobře, že čte tuhle diskuzi stolt
Alespoň se může vidět zepředu i zezadu lol
Jakej je to krasavec s hardwarem téměř po sezoně, softwarem na odpis a s ubohou patnáctkou měsíčně. Takových pomatenců můžeš mít na jednom prstě deset vissla

Sorajo, neboj se, nadělat dluhy dnes není tak jednoduché, VŠECHNY společnosti vyžadují při podpisu smlouvy občanku a pokud vidí, že je klient ženatý, vyžadují podpis manželky. Nu a pokud si vypujčí někde u lichváře, tak ten z něj spolehlivě sedře kůži, aby své peníze dostal zpět a k soudu jistě nepůjde. Dnes už to prostě není taková divočina, jako před lety. Chlapec jen čeří vodu, je mu nejspíš jasné, že šlápl do ....dejme tomu do kaluže. Měl by honem rychle nabrat zpátečku a začít přemýšlet tou větší hlavou stolt Pak mu dojde, že silou si nic nevydupe a když, tak mu pod nohama zůstane jen spálená země. A na té se bude blbě žít i jemu samotnému. Možná by měl přestat trucovat a kápnout božskou, co vlastně přesně chce a co normálního je schopen udělat proto, aby to dostal. Zatím to vypadá, že umí jen vyhrožovat a naparovat se.
Já dovedu pochopit, že si našel jinou ženu, dovedu dokonce pochopit i to, že se teď v nouzi a když vlastně neví kudy kam, chová jak blb, ale to, že to chápu neznamená, že to toleruju. Každý si musí nést důsledky svých činů, tedy i on.
Neboj se.
Zachovej klid a nedej se.

Pan tak to se mylis v dnesni dobe si zenaty pan muze vzit uver treba u ceske sporitelny do pul milionu korun a ten druhy z manzelu se o tom vubec nedozvi dokud ten dotycny splaci.Meho pritele byv.manzelka si brala uvery u ceske sporitelny,komercni banky,postovni sporitelny a cetem.Pritel se to dozvedel  2 mesice po rozvodu,kdy mu na mobil zacali chodit upominky a volani z techto bank,ze byvalka nezaplatila splatku.
Kdyz zasel do sporitelny a chtel vedet kolik cini dluh v te sporitelne tak mu to pry nemohou sdelit,protoze uver si brala jeho manzelka.Jen mu sdelili,ze uver je z roku 2006 a splatka pres 3 tisice a zaroven mu sdelili,ze ten druhy s partneru si muze vzit uver bez druheho partnera do vyse pul milionu.Ale nevim proc tam jeho byvalka davala jeho cislo to pry bylo na prvnim miste jeji na druhem proto volali nejdrive jemu.
Pritelovo rodicum se pres znamou ktera pracuje ve sporitelne podarilo zjistit vyse dluhu,ale pritelovi to nerekli,protoze ta suma je tak velka,ze maji strach,ze by na byvalku vlitnul a udelal by vice skody nez uzitku.Jen rekli,ze ten dluh budou jeste splacet mozna jeji deti.
Ihned jsme udelali opatreni,ze jsme dosli za dobrym pravnikem,ktery sepsal,ze pritel o uverech nevedel,nic nepodepsal takze se ani nepodili na splaceni jejich nasekanych dluzich.Byvalka to tam dosla akorad podepsat.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#999 24. 7. 2010 12:07

majkafa
Host

Zuzi, já taky neberu svou smrt jako něco strašného.
Ale tady mluvím o něčem jiném.
Víš, např. ve statistikách je rozvod, a víme, že nejde jen o to jedno jediné stání u soudu, na druhém místě za smrtí blízkého člověka v rizikových událostech.
Mluvím o příspěvcích "spolku místních jezinek", jak svůj kolektiv nazvala helena, ne o tomto vlákně jako celku. Prostě takové zrcadlo. On každý ví, jestli se v něm uvidí a když, tak jak.
I já se v něm jistým způsobem vidím. A to takovým, že někdy, díkybohu ne často, nebo mi to včas dojde, mívám sklon být členkou "spolku místních jezinek". Ale čím déle s prací na sobě žiju svůj vlastní život, tím je to díkybohu méně časté až výjimečné. Mám ze sebe radost. Že už tam patřím jenom výjimečně a že mi to v debatách brzy dochází, když překročím hranici, když poslouchám své pocity a své nitro a zastavím to.

#1000 24. 7. 2010 12:11

majkafa
Host

eremuruss napsal(a):

Pan tak to se mylis v dnesni dobe si zenaty pan muze vzit uver treba u ceske sporitelny do pul milionu korun a ten druhy z manzelu se o tom vubec nedozvi dokud ten dotycny splaci.

Přesně tak. Dnes bankovní domy a další do jisté částky vůbec nezajímá souhlas druhého manžela. Když tohle udělal můj manžel, když odcházel k milence, byla jsem v České spořitelně zeptat se, jak je možné, že nechtěli můj souhlas, že jsem o tom nevěděla. Řekli mi, že bez souhlasu druhého manžela dají půjčku do výše 100 tisíc. Bylo to v roce 2006 a co mám informace, teď je to ještě benevolentnější. O různých lichvářských půjčovnách peněz už vůbec nemluvím.
Sorajo, neukolébávej se tím, že tě manžel zadlužit nemůže. Urychleně řeš materiální stránku.

Upravil(a) majkafa (24. 7. 2010 12:49)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí