6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Salen i vechny vy ostatní, díky moc,díky za podporu, za vai účast, za to e se můu vypovídat. Pomáhá mi, kdy vím, e v tom nejsem sama, e to zvládly i ostatní. Je to hrozně smutný a bolí to, ale je to ivot.Byla jsem přes dvacet let věrná a předpokládala, teď u vím e naivně, e bude i mě věrnost zachována, člověk by měl být asi připravený na vechno a já vůbec nebyla...
Není tady
xxxx napsal(a):
sorajaa napsal(a):
A jetě jedno, vím e bych měla taky někam vypadnout, věnovat se nějakým koníčkům, jenom na to teď vůbec nemám sílu a energii, nikam se mi nechce, jsem straně unavená, iju ze dne na den. Byla jsem včera sednout se známýma na kafe a stejně si to vůbec neuila, pořád myslela na ty svoje starosti, jak to překonat?
...to je naprosto přirozený, mě taky kamarádky tahaly ale neuměla jsem mlít o ničem ne o tom co mi provedl a tak jsem se v tom máchala víc a víc. Proto, jak jsem psala, mi pomohla hrubá práce jako úklid půdy a pod. Překoná to a časem nejde tuhle fázi přeskočit,ale můu ti slíbit, e kdy si nenechá na hlavě pecky típat ta fáze skončí a bude zase vyrovnaná. Tvůj mu se zachoval jako čuně, kdy mu je fuk, e hrozí e dětem zůstanou "jen " gymply a tak se na jeho obskakování vykali, obskakuj sebe, zajdi si na kosmetiku, k holiči nebo do cukrárny a relaxuj. Na gesta s kuchařkou se vykali, prostě mu nevař a nic nevysvětluj, nech taky nevyprané jeho prádlo, a si vimne, e hotel u doma není. Má svojí lásku a se stará on a ona. Ty má dost co dělat se sebou a dětma a nezapomeň si ulít nejakou korunu. Je to fakt moc důleitý...z keců se nenajíte a on utrací s ní.
ano....toto udělej....pod to se podepisuji
Není tady
peníze stranou jsou moc důleité, jinak to, e ti bude fuk, kde zrovna je a co dělá PŘIJDE, jen co ty si zaběhne pro tebe nový rytmus bez něho, nebo i s ním. Dlouho mi trvalo si přiznat, e jsem nejenom zraněná (pláč, smutek, chaotické přeívání, které kupodivu letělo jak voda), ale taky jako enská neskutečně uraená, e mě vyměnil za jinou. No a tento pocit vystřídal jetě jeden, který taknějak trvá dodnes. Mám svého mue velmi ráda, ale tady a teď jsem důleitějí já a děti.
A se dostane do fáze, kdy bude jeho chaotické a nepochopitelné duevní menstruace vnímat z pozice seriálového nadence z gauče se skleničkou vína a při jeho výkladech o tvém výrazném přičinění se na dané skutečnosti (pozor, velká pravděpodobnost, e to přijde, je potřeba ze sebe tu pínu trochu smýt) si představí, e bys takovýto dáreček měla jetě opečovávat dalí roky, naskočí ti husí kůe. No a pak má vyyhráno.
Není tady
Zase na mě doléhá hrozný smutek,ani nevím, jak jsem přečkala noc,usnula jsem asi hodinku nad ránem, víc to nelo.Manel se zatím neukázal, nenapsal, nevím, kdy přijede a s čím přijede,podle mě se u rozhodnul, protoe na celou noc zatím jetě s ní nikdy neodjel. Dcera u začíná tuit, ptá se, kde je, proč nemyslí aspoň na ty děcka???
Není tady
Řekni jí pravdu. Unese to a třeba v ní najde i oporu.
Zaka si myslet na jestli,moná,snad . . . rozhodni se,e bude nakládat jen s jasnými informacemi a ádná kdyby si nebude poutět do hlavy.
Není tady
wer, v tomhle nesouhlasím.. pokud jsem to pochopila správně tak sorajin mu děti nějak vypustil.. tak proč by tohle měla soraja vysvětlovat za něj...??? jen a si tatínek spapá co si nadrobil.. a co se týče návtěvy rodičů... asi bych si troufla zachovat se jako nevychovanej smrad... pokud o jejich návtěvě věděl i manel tak bych se vypařila a je nějaká sranda.. třeba na chvilku na kolo nebo tak někam... po návratu se sorajo hezky můe hezky podivit nad tím, e manel jetě není doma??? vdy psal, e a vystřízliví tak přijede..?? vím, e je to dost dětinské, ale jestli se M rozhodl soraju vyřadit ze svého ivota pak nechápu proč by měla čekat s otevřenou náručí na návtěvu jeho rodičů kdy se muíček rozhodne vyrazit si z kopýtka a vrátit se a se mu bude chtít..
Není tady
Já bych s "pravdou " počkala . Ono se těko tomu, kdo je v duevních "sr*a*č*k*á*ch říká holá pravda bez osobníh pocitů zklamání... Spokojila bych se s verzí: táta má nějaké blbé období, na mě se to také podepisuje, zkus se spí zeptat táty....
U jen proto aby se v tom ty děti neplácaly s pocitem, e "musí" někoho bránit před někým, koho mají taky rády... Je to děsně těké, vím, měla jsem tuhle povinnost také a ustát situaci ve prospěch někoh, na koho máte vztek a ublíil vám i dětem a přitom tvrdit s ledovým klidem , "e má partner problémy, s kterými JÁ ani ONY nemohou pomoci"- je to fuka!
Není tady
Rei napsal(a):
wer, v tomhle nesouhlasím.. pokud jsem to pochopila správně tak sorajin mu děti nějak vypustil.. tak proč by tohle měla soraja vysvětlovat za něj...??? jen a si tatínek spapá co si nadrobil.. a co se týče návtěvy rodičů... asi bych si troufla zachovat se jako nevychovanej smrad... pokud o jejich návtěvě věděl i manel tak bych se vypařila a je nějaká sranda.. třeba na chvilku na kolo nebo tak někam... po návratu se sorajo hezky můe hezky podivit nad tím, e manel jetě není doma??? vdy psal, e a vystřízliví tak přijede..?? vím, e je to dost dětinské, ale jestli se M rozhodl soraju vyřadit ze svého ivota pak nechápu proč by měla čekat s otevřenou náručí na návtěvu jeho rodičů kdy se muíček rozhodne vyrazit si z kopýtka a vrátit se a se mu bude chtít..
Asi tak to vidím...
Jen mi je líto těch tchánovců. Pokud to jsou dobří tchánovci, třeba u ví- a jsou nachystáni pomoci soraje.... Mám podobný případ ve svém okolí. Mqnel pláchl za milenkou, tchýně- předtím spí trpěná se stala nejlepí kámokou oputěné- včetně hlídání psa a dětí a zalívání kytek v době , kdy si ta oputěná nala nového partnera a potřebovala zkusit "víkend" o samotě...
Není tady
táta má nějaké blbé období, na mě se to také podepisuje, zkus se spí zeptat táty....
tak nějak bych to asi podala taky.. právě protoe to asi momentálně bez emocí soraja zvládne těko..
no a ti tchánovci - pokud jsou dobří tak si myslím, e i takovýhle "úlet" případně pochopí.. jedině takové soraje přeji..
Upravil(a) Rei (19. 6. 2010 11:35)
Není tady
Já jsem dola po létech k závěru, e nejtěí je vdycky dojít k tomu zásadnímu rozhodnutí, jak to vlastně chci já. Protoe monosti jsou v podstatě jen dvě :
1) Buď mi ten manel za to stojí a chci o něj bojovat, pak musím nasadit enské zbraně, spolknout vechnu hořkost a začít se chovat podle molkovských či Plzákovských zásad. A to i s tím rizikem, e nemusím zvítězit. Kdy se to povede, musím to dokázat vymazat z paměti. e to jde, to můe potvrdit i mnohá z "místních". Sice nás to tvrdě změní, ale manelství můe být i lepí ne před tím. Tahle cesta ale asi není pro mnohé sebevědomé eny, které mají v sobě velkou dávku hrdosti.
2) Nebo si uvědomím, e tohle prostě nezvládnu, i kdy jsem s tím chlapem chtěla zestárnout a uívat si vnoučat, tak teď u to prostě nejde. Příli mi ublíil, neodpustím mu to, stejně bych mu to připomínala, stejně bych mu u nemohla věřit, árlila bych, podezřívala ho, byl by to ten pověstný "slepovaný hrnek". Pak je třeba začít myslet opravdu jen na sebe, na děti, jak z toho odejít s co nejmeními ztrátami, abych si nesníila ivotní úroveň. Zajít za právníkem, poradit se, včas udělat opatření kolem účtů, spoření atd. A jednat rychle. Protoe zamilovaný nevěrník má nějaký čas patné svědomí a dokáe být velkorysý. Později u začne počítat taky.
Nejhorí je lítat mezi těmito dvěma variantami, co dělá asi na začátku kadá. Jeden den pokusy být nad věcí, snait se být chápající a vlídná, druhý den záchvaty pláče, výčitek a vzteku, třetí den ignorace, okázalé předvádění, e je mi ukradený, dalí den upadnutí do těké deprese a pak zase "nenápadné" příchody domů nad ránem (i kdybych po ulicích měla chodit :-)), aby viděl ...... A jemu je vechno fuk a kdy nás nenajde doma, tak se mu i uleví, e má taky chvíli klid, protoe on je zamilovaný a plný lásky a těení na tu druhou.
No a pak je jetě jedna monost, která ale asi platí jen u takových těch nevěr z nudy, ze zvědavosti, kdy chlap je v podstatě doma spokojený a odejít nechce .... kdy manelka dá jednoduché ultimátum "buď to ukončí do ..... (termín dle jejího uváení) nebo si sbal věci a odejdi hned! Na slabého mue to zafunguje. Zejména pokud jaksi nemůe jít k milence. Jene tak sebevědomé a silné eny, které toto zvládnou, ty zase nemají zapotřebí ít se slabochem, take ho pak zřejmě časem opustí samy :-)
Není tady
Tak před chvílí odjeli tchánovci,byli zmatení, taky nevěděli co si myslet, na otázku kde je manel jsem jim řekla to, co mi napsal včera v té SMS, e el pařit s kamarády a zatím nepřijel ani se neozval.Bylo jim to samozřejmě divné a asi tomu nevěřili. Jsou hodní, máme dobré vztahy, vím, e teď a se dozvědí pravdu, budou soucítit se mnou, ale do budoucna si iluze nedělám, je to přece jen jejich syn, jak u tady holky psaly.
Teď navíc volala starí dcera, která je momentálně u kamarádky a taky se ptala na otce, řekla jsem jí, e včera odjel a nevím kde je. Řekla mi, e přijede odpoledne domů, i kdy se měla vrátit a v pondělí, je vnímavá a asi vycítila, e není něco v pořádku. Teď nevím, jestli jí mám říct a přijede pravdu nebo trvat na tom, e nevím, kde manel je.Mladí dcera mu volala a psala SMSky,kdy se vrátí, ale má vypnutý mobil. Prostě nás úplně odříznul.Kdyby se něco stalo a potřebovala se ho nutně dovolat, nemám anci. Proč nás nechává v takové nejistotě, proč jasně neřekne, co vlastně chce?
Není tady
Salen, díky, vystihlas to úplně přesně.
Není tady
sorajaa napsal(a):
Tak před chvílí odjeli tchánovci,byli zmatení, taky nevěděli co si myslet, na otázku kde je manel jsem jim řekla to, co mi napsal včera v té SMS, e el pařit s kamarády a zatím nepřijel ani se neozval.Bylo jim to samozřejmě divné a asi tomu nevěřili. Jsou hodní, máme dobré vztahy, vím, e teď a se dozvědí pravdu, budou soucítit se mnou, ale do budoucna si iluze nedělám, je to přece jen jejich syn, jak u tady holky psaly.
Teď navíc volala starí dcera, která je momentálně u kamarádky a taky se ptala na otce, řekla jsem jí, e včera odjel a nevím kde je. Řekla mi, e přijede odpoledne domů, i kdy se měla vrátit a v pondělí, je vnímavá a asi vycítila, e není něco v pořádku. Teď nevím, jestli jí mám říct a přijede pravdu nebo trvat na tom, e nevím, kde manel je.Mladí dcera mu volala a psala SMSky,kdy se vrátí, ale má vypnutý mobil. Prostě nás úplně odříznul.Kdyby se něco stalo a potřebovala se ho nutně dovolat, nemám anci. Proč nás nechává v takové nejistotě, proč jasně neřekne, co vlastně chce?
Nebude lhát,pokud řekne , e neví.... Vdy´t ví také jen to, co ti napsal- to můe dát dceři přečíst. O milence nech vyavit manela- a si ho dcery odchytí... Netrap sebe tím, e uvidí smutnou reakci svých dcer,kdybys jim tuhle zvěst měla říkat ty.
Nehledě na to, e tvůj mu mohl být i s kamarády-kteří mu třeba i "vyprali rádlo"- nejsou vichni chlapi na straně opoutějících manelů..... Neber si do hlavy kde a s kým je on, přemýlej jak se přenést přes tu chu vypovídat se dětem- to není teď dobrá volba- akorát se sesype.
Není tady
Té si myslím, e dětem by to měl vysvětlit tatínek, koneckonců nech se dívá on do očí svých dětí, mnohé tam vyčte. Já bych si v tomto momentě nehrála na statečnou, to co nese je u tak pořádný kýbl sr........, zkus si naplánovat, co dnes a zítra musí stihnout udělat, nech je toho habafuk a pozoruj tu situaci trochu s odstupem. Je to velmi těké, nicméně zvládnout se to dá.
Není tady
.
Upravil(a) werena30 (19. 6. 2010 17:30)
Není tady
Rei napsal(a):
To o milence mi přijde jako nadbytečná informace(stačí říct,e mají manelskou krizi detaily bych vynechala),ale neměla by se před dětmi přetvařovat,e se cítí úplně v pohodě.Tak to bylo myleno.
Upravil(a) werena30 (19. 6. 2010 17:29)
Není tady
Kdy je vás tu tolik, bojím se, ale musím se zeptat... Řeily jste někdy, e v u tak dost vypjaté situaci můete onemocnět AIDS? Pro mne jeden z velkých problémů. Mám jít preventivně na vyetření? Nebo tie doufat, e ta druhá je zdravá...
Není tady
luc- není to tak dávno, co na jednom z vedlejích vláken psala maminka tuím dvou dětí, které její manel přinesl z "románku za Kauflandem" syfilis.... Take - pokud se partner stýká s někým, kdo se třeba snaí v tém čase o několik známostí nebo jeho nahodná partnerka má doma promiskuitního partnera........ Odpověz si sama- je to bezpečné???
AIDS bych se asi tak nebála- ale ony jsou i banálnějí a jetě četnějí neřády, které nám můe partner "dotáhnout" z výletu.
Někdo tu psal o úpo*ných výtocích, které zázračně odezněly po profláknutí nevěry partnera, nebo o bradavičkách na přirození - taky "dárek" od milenky propaovaný manelem..
Není tady
AIDS nechytnes hned, vyvine se po letech z hiv pozitivity. Pokud neznas sexualni historii partnera, tak bych na testy spolecne sla-nejlepe na zacatku zvtahu. Pokud je to dlouhodoby vztah a on neverny, tak bych s ni nespala. On i jeden ulet muze znamenat riziko a to nemusi spat s prostitutkou.
Není tady
Simonas napsal(a):
AIDS nechytnes hned, vyvine se po letech z hiv pozitivity. Pokud neznas sexualni historii partnera, tak bych na testy spolecne sla-nejlepe na zacatku zvtahu. Pokud je to dlouhodoby vztah a on neverny, tak bych s ni nespala. On i jeden ulet muze znamenat riziko a to nemusi spat s prostitutkou.
Ale HIV pozitivitu "chytne" hned. Mě jen rozesmálo, jak jsi to napsala, jak kdyby lo o nějakou běně vyléčitelnou nemoc. A přitom je to nemoc smrtelná. A je jen otázkou času, kdy se u HIV pozitivního AIDS plně rozvine.
zuzi777a napsal(a):
luc- není to tak dávno, co na jednom z vedlejích vláken psala maminka tuím dvou dětí, které její manel přinesl z "románku za Kauflandem" syfilis.... Take - pokud se partner stýká s někým, kdo se třeba snaí v tém čase o několik známostí nebo jeho nahodná partnerka má doma promiskuitního partnera........ Odpověz si sama- je to bezpečné???
AIDS bych se asi tak nebála- ale ony jsou i banálnějí a jetě četnějí neřády, které nám můe partner "dotáhnout" z výletu.
Někdo tu psal o úpo*ných výtocích, které zázračně odezněly po profláknutí nevěry partnera, nebo o bradavičkách na přirození - taky "dárek" od milenky propaovaný manelem..
přesně tak, vůbec nemusí jít hned o AIDS, můj ex dotáhl od té své holubičky výtok. nikdy v ivotě jsem na ně netrpěla, kdy byl s ní, ani bych to tuila, pořád jsem se s tím léčila. vyléčila a up, měla ho zpátky.
kamarádku nakazil její mu, kdy byla těhotná. nevím u o co přesně lo, dr ji řekl, e se to přenáí pohlavním stykem. někdy je neuvěřitelný, jak jsou ti chlapi blbí
Není tady
Holky,tak včera se manel ukázal a večer, e mi musí něco vysvětlit. Byl prý s chlapama celou noc po hospodách, chtěl prý na svoje starosti zapomenout tím, e se totálně opije a pak se vzpamatovával a dospával jednoho z těch kamarádů, je prý rozvedený a ije sám.
Pak mi začal vysvětlovat to o té druhé, i kdy jsem se ho na nic neptala. Prý se do sebe hrozně zamilovali, ale je to platonicjý, prý spolu zatím nic neměli.Její manel mic netuí, bydlí v bytě v paneláku a mají čas se vydívat jen chvíli po práci, ne se vrátí její manel domů. Večery a víkendy jsou čistě v rodinné reii. Prý je v manelství neastná, její mu je ten, co má ve vem hlavní slovo, ona nesmí nic. Mají dvě kolní děti. To s mým muem e je pro ni únik, na který se těí, jak to chce řeit dál, prý neví, jestli se chce rozvést, taky neví, jen to, e je hrozně zamilovaná a je jim s mým muem spolu moc dobře.
Manel taky neví, jak to má řeit, prý si musí ve rozmyslet, rozvádět se mu zatím asi nechce, kdy neví, jak to bude u ní, ale vzdát se jí taky nechce.
Vůbec holky nevím, co si mám o tom myslet, co dělat. I kdybych věřila, e je to mezi nimi jen platonický, není to nakonec jetě horí, ne kdyby spolu i spali? Takto to má pro ně své kouzlo zakázaného ovoce a můe se to vléct hodně dlouho. Teprve a kdy ti dva spolu ijí, přestanou se vidět navzájem růovými brýlemi, přijde i ten normální ivot s normálními starostmi, takto si pro sebe kradou jen krátké chvilky a má to úplně jiný nádech.
Mám mu dát čas a čekat, e to vyumí, ale zase jak dlouho, jak říkám, můe to být běh na dlouhou tra. Co byste dělaly vy?
Není tady
Sorajo,
z toho, co ti řekl, by sis měla odnést jednu základní informaci: ta druhá je ta, u které on můe být za rytíře, ta slabá, kterou je třeba ochraňovat a tak si naplnit jednu ze základních chlapských potřeb.
Ty to nejsi, protoe ty jsi ta silná, která si ví vdy rady.
Někde jsi prostě udělala chybu. Starala ses a moc, nejspí příli posluhovala celé rodině, vstoupila jsi při tom asi i do jeho prostoru - vzala jsi mu monost, aby byl tvůj rytíř.
Tohle je hodně cenná informace pro případ, e chce manelství zachránit.
Zkus navrhnout manelskou poradnu a najdi skutečně kvalitního poradce.
Není tady
Sorajo- kdy opomenu fakt, e si tvůj manel dělá z tebe vrbu a "dovolil" ti nahlédnout do sloité přítelčiny ivotní situace- ani by nějak zvlá pátral po tom, co to dělá s tebou... Kdy si odmyslím důvěryhodnost jeho "platonického " vztahu- tak si myslím, e bys opět měla nechat jeho starosti leet u domovních dveří a vzít si z toho jen to, co se bezpodmínečně týká tebe
a) je schopen (podle toho co ti říká) zahodit letitý vztah , studia dětí, vá společný ivot - kvůli "platonické" lásce s chuděrkou doma opomíjenou manelkou.... Nepřijde ti, e ta dáma , pokud tomu tak je, je tvojí kopií ve vztahu? Tvůj mana zjevně potřebuje vzhlíející kukuč, aby si mohl čechrat peří......
b) co z toho manelova projevu vyplývá pro tebe- čekat a se to domákne přítelčin přísný a dominantní (éf-) manel a vylíská ji z baráku do náruče tvého čekajícího manela? A ty bude čekat jak si to oni dva zařídí, nebo jí přepustí místo v posteli u vás doma?
c) co bude dělat,pokud stupeň utajení "platonického vztahu " bude trvat 3?4?5? let? Bude čekat doma s věčeří, poskytovat nadstandardní servis a k tomu poslouchat svěřování, jak na tom je blbě chudák přítelkyně uzurpovaná manelem ?
d) kdy je to platonický vztah, můe přece bez bázně přivést kamarádku k vám domů- můete jí poskytovat azyl před manelem společně- UTOPIE , co???
Fakt si myslí, e není čas abys začala ít podle svého a manela míjela velkým obloukem po dobu ne si vyřeí sám sebe ?
Upravil(a) zuzi777a (20. 6. 2010 14:03)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Sorajo,
Někde jsi prostě udělala chybu. Starala ses a moc, nejspí příli posluhovala celé rodině, vstoupila jsi při tom asi i do jeho prostoru - vzala jsi mu monost, aby byl tvůj rytíř.
Tohle je hodně cenná informace pro případ, e chce manelství zachránit.
Zkus navrhnout manelskou poradnu a najdi skutečně kvalitního poradce.
Jene, Pan, to samo o sobě je dost těké, to zrytířtění partnera. Zvyk je elezná koile, a to z obou stran. Pokud se nenaučil otevřít a podret otevřené dveře, abys mohla projít, bude se furt cpát jako první, případně tě nechá, a si otevře sama - například. Já vím, e tohle je nepodstatná banalita, ale jednak z nich se skládá souití a jednak je na tom vidět, jak pracná je vlastní změna chování....vlastně očekávat ty otevřené dveře a udiveně se zahledět, pokud tomu tak není, to chce pro začátek pořádnou dávku trvalé sebekontroly. A co teprv vechno ostatní, ten dennodenní koloběh....
Upravil(a) Daphné (20. 6. 2010 14:49)
Není tady