Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#951 23. 7. 2010 12:57

javena
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co mohu udělat?

Ambo, už mě předtím napadlo, že paní počítala s odstupným... a i když Sorajin manžel mlží, tak mohla počítat se sestěhováním... Jenže, když si tak jednou posteskl, jak ho chce stará oškubat (promiň Sorajo) a nechce ho vyplatit z baráku, co je jejích rodičů... zablikalo jí červený světýlko a použila děti jako argument, proč stěhování odložit... Ne, že by byla na prachy, ale přece není jednoduchý mít tři děti a nastěhovat si k nim cizího chlapa s tím, že mu bude prát, žehlit a tak dál... to si určitě pamatuje... každých 14 dní možná přijedou jeho holky na oběd... a on jí z platu tak akorát přidá na topinky k večeři s tím, že v neděli si je můžou udělat sváteční s česnekem...  dumbom
To nejsem na prachy, ale tohle bych taky nechala nějaký jiný amazonce... wink Jako údžbář dobrý, občas sexík, výlet, kámoš pro děti... bych mu navrhla bydlení u rodičů i jako milenka... nejen jako manželka. tongue
Pak si mám narazit slušnýho chlapa... volný je jenom tohle, se mi zdá... poslední dobou. To je život ksakru... hmm

Není tady

#952 23. 7. 2010 13:09

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zatáhnout své vlastní děti do vztahu, o kterém si ještě sama není jistá, může jen totální slepice.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#953 23. 7. 2010 13:17

bellatrix
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Zatáhnout své vlastní děti do vztahu, o kterém si ještě sama není jistá, může jen totální slepice.

offtopic Omyl, toto ani "slepice" nerobí, zrovna doma jednu s kuriatkami mám a keď vidím, ako najprv myslí na potreby kuriatok, až potom na seba, tak mám dojem, že niektoré ženské majú asi ešte menší mozog ako ona. V mojom okolí sa takých pohybuje dosť.

Není tady

#954 23. 7. 2010 13:33

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bell, neber to tak vážně, to není slepice jako SLEPICE, rozumíš? To je slepice jako ARCHETYP.
Ani ti nevím, jak k tomu ty slepice vlastně přišly, protože slepice jako SLEPICE jsou docela inteligentní zvířata stolt

Jinak s tebou nemohu než souhlasit.
Tady asi platí ono moravské kouzelné: jaký hopkál, taků potkál stolt

Není tady

#955 23. 7. 2010 14:09

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

Já jen doufám, že dneska cestou z práce Soraja nevyměkne a opravdu přetransportuje dceřiny peníze na její účet a svoje pro jistotu taky.... A taky doufám že  nebude u přepážky koukat na výpis z vybíleného konta....

...od začátku čekám jak se tohle vyvine a vidim to bledě, tak snad to nezakřiknu a Sorajaa si nenechá vytřít zrak

dum spiro spero

Není tady

#956 23. 7. 2010 14:36

majkafa
Host

Reaguju na diskusi, jestli je notářský zápis o SJM k něčemu dobrý.
Pro mě byl dobrý v tom, že po prodeji našeho společného domu jsem si kupovala byt, kam jsem se s dětmi stěhovala a katastr ho na základě kupní smlouvy a notářského zápisu zapsal jako mé vlastnictví a byt nespadl do SJM. Ještě jsme nebyli rozvedeni, když jsem si byt kupovala a nechtěla jsem, aby měl na něj nějaký nárok i můj BM, potažmo jeho slečna milenka,později jeho manželka.

Upravil(a) majkafa (23. 7. 2010 14:37)

#957 23. 7. 2010 15:10

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Pro mě byl dobrý v tom, že po prodeji našeho společného domu jsem si kupovala byt, kam jsem se s dětmi stěhovala a katastr ho na základě kupní smlouvy a notářského zápisu zapsal jako mé vlastnictví a byt nespadl do SJM. Ještě jsme nebyli rozvedeni, když jsem si byt kupovala a nechtěla jsem, aby měl na něj nějaký nárok i můj BM, potažmo jeho slečna milenka,později jeho manželka.

Ano, přesně toto byla moje situace, také jsem si kopupila byt výlučně do svého vlastnictví. Jen mi bylo řečeno, že kdyby to exmanžel napadl, byla bych měla problémy. Jestli ano a jaké, to nevím, protože jsme se dokázali dohodnout.
Naproti tomu moje kamarádka s notářským zápisem u soudu pohořela.
Je to asi v téhle zemi jak kde...

Není tady

#958 23. 7. 2010 15:36

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

no, koukám že v českém právu je pěknej bordel  smile

Není tady

#959 23. 7. 2010 16:53

amba001
♥♥♥----

Petře, nejen v našem právu, ale obecně, záleží na tom, jak který problém právník uchopí a umí zdůvodnit. Proto některý je skvělý, protože umí vymámit z jalové krávy tele. Jiný, i kdyby se rozkrájel, nedosáhne ničeho, i kdyby měl jeho klient pravdu.

Sorajaa nebude kupovat nemovitost, o to by to mělo být jednodušší.  Stačil by jí jen udělat u notáře zápis (dohoda) o tom, že od určitého data všechny dluhy, které vzniknou jednomu z manželů jsou jen jeho. Ověřit a podepsat. To si myslím, že by u soudu bylo dost neprůstřelné. Jde jen o to, aby se jí k notáři podařilo dotáhnout manžela.

Není tady

#960 23. 7. 2010 17:37

sorajaa
♥♥♥----

Holky (a Petře), takže zrovna včera mi bylo manželem řečeno, že  pokud sáhnu k nějakým protiopatřením, jakožto podání žádosti na rozvod, výměnu zámků apod, on si teď hned vezme půjčky a nadělá dluhy, které pak budu splácet já.

Není tady

#961 23. 7. 2010 17:47

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Já to, Sor, nechápu: doma přešlapuje, bude-li ho paní chtít, že hned vystřelí....a rozvod nechce? No a i kdyby si nabral půjčky, čemuž vpodstatě nedokážeš zabránit - polovina bude jeho splácení, ne? Vyveďte mě z omylu, že si jeden nabere půjčky a druhý je celé splácí....tak jestli to tak je, tak si naber půjčky taky, ať je splácí zas on. Nebo jak se to dělí, při vypořádání majetku?
No, ale je to podivný charakter, když už vyhrožuje a vpodstatě vydírá.

Není tady

#962 23. 7. 2010 18:07

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Plné zúžení SJM (až na věci tvořící domácnost) je milionkrát lepší a neprůstřelnější soudní rozhodnutí (rozsudek), než cosi u notáře. Je to jako jakákoliv smlouva, byť sepsaná u notáře a notářsky ověřená - je to stále jen smlouva, od které se dá z kterékoliv strany odstoupit. proti rozsudku soudku jedině odvolání a někde to skončí bez možnosti dalšího odvolání. Soudní rozhodnutí je směrodatné vůči nabrání půjček - podpis u notáře může kdykoliv napadnout, že byl k podpisu dotlačen.

Sor - podej v prvé řadě návrh k soudu na zúžení SJM až na věci tvoříci běžnou domácnost (to je vybavení domácnosti) to poté budete užívat společně dál, jako SJM - a ostatní věci, co si kdo koupí po právní moci tohot rozhodnutí (rozsudku) jde čistě na vlastní triko.

Ohledně účtu - odděl peníze, co jste spořili dcerám a to ulož na nový účet (třeba na jméno dcery), zbytek na účtě rozděl na 4 díly - sobě odděl 3 (ty a tvé 2 dcery) zbytek mu dej k dispozici, je to jeho díl. Jistě, že se bude cukat - ale to jsou společně ušetřené peníze, ať je vkládal kdo chtěl a jaké výši....a ty budeš mít dozačátku, než se vyclomá, jistotu pro holky. Nikoho neokradeš, peníze, pokud by se tedy dělili, se dělí až dnem právní moci rozvodu - jestli je do té doby použiješ (nebo ten tvůj exot), to u soudu nikoho nebude zajímat - pokud ovšem nemáte na účtech miliony a během pár měsíců by je kdokoliv z vás rozfofroval, to už je dost podežřelé wink - ale pokud tam něco máte, je mnohem lepší je investovat do holek, než aby bylo investováno do kopretiny. gloria

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#963 23. 7. 2010 18:16

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Sor, ty jsi dnes zřídila účet (dcery) a převedla tam nějakou část, jak jsi včera psala?

Není tady

#964 23. 7. 2010 18:25

amba001
♥♥♥----

Pěkně tě vydírá, a s půjčkama to má pěkně promyšlené jak tě držet v šachu.
Hned bych se šla poradit s právníkem, co a jak udělat, protože to všechno, čím vyhrožuje, reálně hrozí.
Bohužel, když jeden z manželů nadělá půjčky a neplatí je, MUSÍ je platit ten druhý. Podle zákona jsou společné zisky a bohužel, i dluhy.
Sorajoo, já být na tvém místě, nečekala bych na nic ani chvíli. Jak vidíš, je to zmetek, který je schopen tě uvrhnout do velkých dluhů a je mu to jedno. Šup šup, hned ráno za právníkem a zjistit, co všechno ještě můžeš udělat.
Mne by tahle situace fest nakopla, tady už jde o mnohem víc než o rozvod, jde o holou existenci tvoji i tvých dcer.
Zadarmo se roztahuje v cizím domě, být s tebou nechce, vyhrožuje ti dluhama, vydírá tě a on sám si bude dělat, co se mu zlíbí a ještě si klást požadavky. No, alespoň vidíš, že o nic nepřicházíš.

Není tady

#965 23. 7. 2010 18:48

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

No,  to se dalo čekat, že bude vyskakovat! Někdo tu napsal- když si hrozí půjčkami,pohroz taky.  Na hrubý pytel hrubá záplata. Na  opatrné tanečky kolem zamilovaného panáčka bych se zvysoka vy....!!  Takhle nejedná zamilovaný ,ale zlý člověk....  hmm
Sor- přece si nenecháš všechno líbit???
Dneska si vzal auto, zítra vybílí účty, nájem platit nebude ,holky oškube na výživném, pak si nabere půjčky a ve finále ti tu kopreinu i s dětmi přistěhuje do domu tvých rodičů???? Co si ještě nacháš líbit? Postav se na zadní!!!!

Není tady

#966 23. 7. 2010 19:09

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sorajaa napsal(a):

Holky (a Petře), takže zrovna včera mi bylo manželem řečeno, že  pokud sáhnu k nějakým protiopatřením, jakožto podání žádosti na rozvod, výměnu zámků apod, on si teď hned vezme půjčky a nadělá dluhy, které pak budu splácet já.

Sorajo a jak se cítíš?
Co od něj čekáš?

Ten člověk je evidentně v koutě a neví, co mluví. Kdyby to měl promyšlené, nebude plácat takovéhle blbosti. Nabrat si půjčky a pak je nesplácet není dnes zas až tak jednoduché. To by opravdu musel pak zmizet do zahraničí, jenže to by na něj ta jeho paní asi zase nečekala, že?
Myslím, že on se bojí víc než ty, když ti takhle vyhrožuje.
Žádost o rozvod bere jako PROTIOPATŘENÍ???
Hele nespadl on teď někdy z té své motorky?
Na hlavu?
Chudáček malý...
Možná by nebylo od věci zahájit řízení o zbavení svéprávosti...

No, žerty stranou stolt
Zkouší to na tebe, on moc dobře ví, co na tebe platí..nebo snad dřív platilo?...

Je to tvůj život, je na tobě, co uděláš. Mně takhle někdo vyhrožovat, jel by jak namydlenej blesk. A pěšky stolt
Už nepočítej s tím, že ho dostaneš k nějakému notáři či se s ním domluvíš. Tady ti opravdu pomůže jen soud. Jen soudní rozhodnutí tě může ochránit před nápady tohohle kluka, kterému berou jeho hračku.
A koneckonců ty se s ním ani domluvit nemusíš, stačí napsat žádost o rozvod, uvést všechny okolnosti, které tě k tomu vedou, včetně téhle výhrůžky, a soud vás už rozsoudí.
Je smutné, že to muselo dojít až sem, ale pravděpodobně není zbytí, abys to absolvovala...
Ještě můžeš zkusit jednu věc - využít služeb mediátora a dohodnout se na návštěvě manželské poradny, aby ten hoša přestal blbnout: http://www.amcr.cz/mediace/sluzby-mediace.php
Ale to je tak to poslení, co bych pro něj poté, co bych mu zkrouhla účet, zastavila všecek servis a podala žádost o rozvod, udělala.

A k rozvodu by mne nepřimělo to, že si našel milenku, nakonec to není moje věc, ale to, že se chová jako debil a kašle na základní pravidla slušného chování.
On není nebezpečný ani tak tobě, jako sám sobě stolt
Až se jednou probere, možná skončí v Bohnicích a bude rád, že si ho tam na čas nechají.

Upravil(a) Pandorraa (23. 7. 2010 19:12)

Není tady

#967 23. 7. 2010 19:14

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Mari, pak nechápu, proč tu píšeš ve smyslu - nevnímá, protože má ženu, co pořád mluví...
Můj muž si nezpracoval původní rodinu - jeho rodiče nebyli zdaleka tak strašní - a táhne se to s ním... S tím pak nehneš. Nejdřív máš snahu porozumět... pak pochopíš, kde je problém a stejně je ti to na nic, pokud to nepochopí on... Tak snad už mu to dojde a s touhle mu to vyjde - už kvůli dětem. Nepotřebuju, aby si životem táhli naše balvany... nějakou zbytečnou kládu si najdou i tak sami... tomu se asi málokdo vyhne. wink

Souhlasím Jav, tyhle věci jsou komplikované. Ve hře je toho víc. Přesto to u táty vidím jak to vidím, kdyby to chtěl řešit místo toho, že přestane poslouchat a stáhne se do ulity, tak by situace dnes mezi nimi byla jiná. A samozřejmě nejen on, ale i moje máma by musely chtít s tím něco udělat, k tomu je třeba dvou.
Jen jsem si prostě všimla toho, že když člověk dlouhodobě opakuje: "tohle nebudu poslouchat", tak se to může zhmotnit. Stejně jako moje máma už delší dobu říká: "já už dál nemůžu, už prostě nemám sílu" (co se týká práce na domě) a opravdu začala mít po tom co to začala říkat problém s meziobratlovými ploténkami což se promítlo do dalších orgánů (nohy, kolena, kostrč), dřív neměla problémy, teď skutečně tělo odmítá dál sloužit a tak už nemůže dělat to co dřív dělávala.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#968 23. 7. 2010 19:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Pandorraa napsal(a):

Bell, neber to tak vážně, to není slepice jako SLEPICE, rozumíš? To je slepice jako ARCHETYP.
Ani ti nevím, jak k tomu ty slepice vlastně přišly, protože slepice jako SLEPICE jsou docela inteligentní zvířata stolt

Jinak s tebou nemohu než souhlasit.
Tady asi platí ono moravské kouzelné: jaký hopkál, taků potkál stolt

offtopic hmm Pre mňa sú slepice symbol tuposti... ale pripúšťam výnimky... stolt a kuriatka sú zasa iná kategória. Mne bývalý v období zlomu zamilovanosti rozprával: "Ty si moje kuriatko, ale bacha, aby z teba nevyrástla slepica..." lol Zrejme časom vyrástla. vissla

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#969 23. 7. 2010 19:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Ano, přesně toto byla moje situace, také jsem si kopupila byt výlučně do svého vlastnictví. Jen mi bylo řečeno, že kdyby to exmanžel napadl, byla bych měla problémy. Jestli ano a jaké, to nevím, protože jsme se dokázali dohodnout.
Naproti tomu moje kamarádka s notářským zápisem u soudu pohořela.
Je to asi v téhle zemi jak kde...

Podľa mňa je rozdiel ten, že notársky zápis je proste úradne potvrdená dohoda medzi vami, kdežto súdne zúžené SVM  je ROZSUDOK, výrok súdu a dá sa proti nemu odvolať, ale ide to ťažšie. Inak, napadnúť sa dá samozrejme všetko, aj testament, aj darovacia zmluva, aj čokoľvek. hmm (Pre zmenu MOJE skúsenosti, našťastie nie z vlastného rozchodu...)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#970 23. 7. 2010 19:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Soraja, tak šup, šup! Jasné, že si musíš zobrať pôžičky ako prvá a NEPLATIŤ. wink "Na hrubé vrece hrubá záplata"...

Brita

Není tady

#971 23. 7. 2010 19:42

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Selima napsal(a):

Soraja, tak šup, šup! Jasné, že si musíš zobrať pôžičky ako prvá a NEPLATIŤ. wink "Na hrubé vrece hrubá záplata"...

To je nadsázka- pro ty ,které to berou doslovně! dumbom

Každopádně se nenechat vyděsit  a zahnat do kouta výhrůžkami.  Pokud by mě řekl takovou nehoráznost,okamžitě bych mu řekla  že si  otevírám 3 -4 úvěrové karty, tak ať se klepe, jestli je vyberu až na dno.
A Zúžení SJM je jedním z opatření-soudních- které již dnes docela fungují. Doba díky Bohu pokročila alespoň v tomhle...  stolt

Není tady

#972 23. 7. 2010 20:52

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

sorajaa napsal(a):

sorajao, po takovymhle výstupu bych sháněl právníka. Máš nějakého svědka k těm jeho výhrůžkám o tom jak nadělá dluhy? Musí to jít nějak zařídit, aby tě nemohl naschvál potopit. On už zřejmě nemá o co přijít když mu nic nepatří, ale ty ano. Držím palce

Není tady

#973 23. 7. 2010 21:14

sorajaa
♥♥♥----

Holky, to manželovo vyhrožování půjčkami a naděláním dluhů je reakcí na můj včerejší příspěvek, kde jsem psala, že chci vybrat polovinu peněz a převézt na dceřin účet. Zjistila jsem totiž, že on také čte tuto diskuzi a v příspěvcích poznal, o koho kráčí.
Jinak Pan, taky doufám, už kvůli němu, že neví, co plácá, protože myslet vážně to, že SCHVÁLNĚ nadělám dluhy, na které by doplatily i jeho vlastní děti, které jsou už tak vystresované celou situací, tady už končí veškerá legrace. To asi opravdu nemůže myslet vážně duševně zdravý člověk, který má aspoň co by se za nehet vešlo cti, hrdosti, sebeúcty a tudíž i úcty k ostatním, notabene k  do té doby vlastní rodině.
Pak taky ovšem  takový člověk nemůže čekat, že já tomu budu jen nečině přihlížet.

Není tady

#974 23. 7. 2010 21:21

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Seli, nač ta ironie? Že to bylo myšleno jako nadsázka, to přece víš. Přesto si myslím, že by si měla Soraja aspoň ochránit svůj díl peněz (a dcer, pokud byly určené jim) ze společného účtu.

Není tady

#975 23. 7. 2010 21:25

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Pokud chceš s manželem, Sorajo, komunikovat tímhle způsobem, přes diskusi tady, tak sorry.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí