Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#926 22. 7. 2010 21:57

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co mohu udělat?

sasasa napsal(a):

mariposa napsal(a):

sorajaa napsal(a):

Sasasa: tak to jsi mě dostala, je to přesně jak píšeš, taky jsem ve znamení Vah...

Holky, já taky storstark
Taky se shoduje to co Sasasa píše s tím co mi dobře jde big_smile

:storstark:Jsem tak blbě spravedlivá až si lezu občas na nervy:D

storstark
Sranda to je, když rozděluju jídlo na talíře lol

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#927 22. 7. 2010 22:16

amba001
♥♥♥----

Ano Selimo, peníze pro dcery. Sorajaa psala, že jim na stejné konto, konkrétně pro ně, šetřili, tak jsou snad jejich, ne?
Však ona si Sorajaa poradí a rozhodne se sama, jak to udělá, je to šikulka.

Není tady

#928 22. 7. 2010 22:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, ja jej verím, že bude spravodlivá, ale nie hlúpa wink a zvládne to na 1 s * ...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#929 22. 7. 2010 22:48

amba001
♥♥♥----

Sorajaa:
Vím, nechceš do toho zatahovat rodiče, já bych je požádala o plnou moc a podnájemní smlouvu bych vyřídila za ně.
Musel by přispívat na  energie, vodu, prostě na všechno, co se platí, jednou čtvrtinou. Plus za podnájem - jen za to, že může setrvat v domě a používat celé vybavení bytu. Ne přehnanou částku, jen přiměřenou tomu, co je obvyklé v místě, kde žijete. Aby si uvědomil, že se v cizím domě nemůže roztahovat zadarmo a ještě si dávat podmínky a požadavky.
Jsem přesvědčená, že by se hodně rychle odstěhoval sám, ani bys ho nemusela vyhazovat.  Kam, to bych nechala na něm, ani bych za něj neorodovala u jeho rodičů, to je jeho starost. Zatím se celý život o bydlení  nemusel starat, tak nějak začít musí.

U právníka bych sepsala všechno potřebné a víc bych se s ním nebavila. Kdyby bylo potřeba něco domluvit, jen bych řekla, ať se domluví s mým právníkem, že nejsem zvědavá na to, aby na mě řval. Tečka. Pořád bych to mlela dokola jako gramofonová deska.

Naschválů bych se nebála - hned bych na něj zavolala policajty, dnes už na takové ptáčky mají páky.

Není tady

#930 23. 7. 2010 7:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

bydlet přes týden u nás, na víkendy jezdit za ní a čekat, až se ona rozhodne, že by ho chtěla natrvalo
Sorajoo, drze se zeptám - když je doma má pořád ještě uvařeno, vypráno a tak dál? Podílí se nějak na pracích kolem domácnosti a baráku? Nebo si jen chodí odpočinout, aby byl na víkend čerstvoučkej?
začal řvát, že to jsem celá já, že všechno potřebuji mít vyřešené teď hned a že se se mnou o tom nehodlá bavit, že prý potřebuji za vším udělat tlustou čáru, že chce mít klid, ať ho nechám na pokoji
Tipla bych si, že ho škaredě se.re jak není ten, o koho soupeří dvě dámy a on se jenom rozhoduje, které z nich milostivě věnuje svoji přízeň. Kopretinka ho doma nafurt nechce, ty už taky ne... víš, jak mu musí bejt? Dvě baby k dispozici a on ani jednu z nich nezvládá http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png Se nedivím, že mu ten klid poněkud schází...
Dej mu do ruky provaz, on už se oběsí sám http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#931 23. 7. 2010 8:27

javena
♥♥♥♥♥♥-

Bože... já bych asi z druhý strany tý zamčený ložnice nabila nějaký fošny - byl by klid... vissla
Připomíná mi to bejvalýho, jak na mě řval, že ho chci připravit o děti a já mu říkala, že pokud bude chtít, můžeme mít střídavou péči... jel pořád to samý, že se nenechá připravit o děti... pak jsem na něj už zařvala, že je snad hluchej nebo blbej - ať mě poslouchá, že není problém střídavka, když se dohodnem a on mi povídá - to bych nemohl dělat odpoledne a melouchy... dumbom Takže jsem došla k závěru, že ušima to nebude... vissla
Já bych to sepsala dohodou i s.por.ný rozvod. Když podepíšeš, dobrý, když ne, bude se to zbytečně táhnout... Právně máš nárok na tohle a tohle, tak tam hoď parafu a hotovo... Jesli chceš zůstat s námi, skončíš s milenkou a pokusíme se začít znova...
Samosebou bych si ošetřila finance a peníze dětí - první, co jsem udělala bylo, že jsem přepsala všechny svoje spořící účty na děti - v případě mé smrti byly peníze původně psané na manžela... U dětí už jsem to měla tak, že na peníze sahnou jen plnoletí, nebo ten, kdo účet založil a to jsem byla já... když jsem je zakládala, už jsem leccos o svém výběru životního partnera tušila... hmm
A se stěhováním taky nepospíchal... došla jsem tak daleko, že se ptala obden (připadala jsem si sama blbě), jestli už má něco, kam se odstěhuje a doplňovala to nabídkou různých ubytoven a pronájmů... furt sliboval... a jednou jsem to fakt přehnala - řekla jsem mu, ať zavolá paní božské, jestli by ho ještě nechtěla (rozváděla jsem se asi dva roky po milence)... To už jsem fakt přehnala, uznávám, ale já ho musela dostat z bytu... Nakonec se odstěhoval během dvou hodin, než šel ráno do práce a domů už nepřijel - byl to zvláštní pocit a teď se mi vybavil - úleva, strach... samota, nový začátek...
Někdo to tu radil - prudit, prudit, prudit... žádnej sladkej domov - mučírna. wink

Upravil(a) javena (23. 7. 2010 8:28)

Není tady

#932 23. 7. 2010 8:31

amba001
♥♥♥----

Chtěla jsem napsat přesně totéž, co Helena, ale ona mě předběhla a napsala líp. Jen s tím provazem mě to nenapadlo.

Není tady

#933 23. 7. 2010 8:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Takže jsem došla k závěru, že ušima to nebude
Kdesi jsem čtla, jak má probíhat jakákoli verbální komunikace s mužem
1. Řekni mu, co mu chceš říct.
2. Řekni mu to.
3. Řekni mu, co jsi mu řekla.
A všechno to musíš stihnout během pěti minut. http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

že je snad hluchej nebo blbej
Po létech praktického výcviku (mého http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png) mohu zodpovědně prohlásit, že nejpravděpodobnější je varianta C - selektivní hluchota. Co se jim nehodí do krámu, to neslyší, respektive slyšet nechtějí. U nás (protože se doma nemluví) funguje verze - když se o tom nemluví, tak to neexistuje, případně vyšší level - selektivní slepota = týká se převážně vlastního bordelu, drobných oprav a podobně.

Upravil(a) helena (23. 7. 2010 8:41)

Není tady

#934 23. 7. 2010 10:01

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

sorajaa napsal(a):

Jinak Sofi, u mého manžela to bylo úplně to samé, taky se mi prořekl, že říkal té paní, že si už spolu nerozumíme, že spolu žijeme jen kvůli dětem, že ho prý omezuju atd. Ptala jsem se ho, jestli si to opravdu i myslel a jestli ano, proč to teda nikdy neřekl mě. Na to mi vůbec nic nedovedl odpovědět. Přece když mám nějaký problém ve vztahu, tak první jdu za tím partnerem, řeknu mu, co mi vadí a zeptám se ho, jak to vnímá on. Nic neříct, nedat tomu druhému ani šanci a najít si rovnou někoho jiného, to asi není řešení. I když pro někoho možná ano.

tohle bohužel dokáže tak málo lidí....neutral

Není tady

#935 23. 7. 2010 10:14

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Helčo, a z čeho si myslíš, že vzniká hluchota. Přesně jak píšeš, když chlap nechce poslouchat, neposlouchá. A když to dělá dlouhodobě, tak opravdu přestane slyšet. Můj táta tim vyřešil každodení máminy scény, prostě ohluchnul. Znám i dalšího chlapa, kterej si život "vyřešil" stejným způsobem wink

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#936 23. 7. 2010 10:16

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

amba001 napsal(a):

Pandorraa:
Já nevím, jak se to přesně nazývá, ale určitě máš pravdu ty, tedy oddělení majetku či zrušení. Sorajaa byla u právničky, tak ta jí to určitě řekla.

Někdy je řešením zúžení SJM, stačí to. Tady bych ho ale naprosto oddělila. Pán dost blbne stolt

Pan, tohle přece nejde dokud nejsou rozvedeni. Zužení SJM ano, a to bych řešil co nejdříve. Já s ex taky máme zužené SJM už 3 roky ale vypořádané SJM není dodnes.

Není tady

#937 23. 7. 2010 10:26

helena
♥♥♥♥♥♥♥

z čeho si myslíš, že vzniká hluchota
Mezi příčiny hluchoty patří (mimo jiné) poškozeních vnitřního ucha a sluchové dráhy, dědičné poruchy nebo získané během těhotenství, hlasitý zvuk, antibiotika, zánět mozkových blan, úrazy hlavy, nedostatečné zásobování kyslíkem, stařecká nedoslýchavost...
Ty taky musíš úplně všude cpát svoji představu, jak si za všechno můžeme sami... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Není tady

#938 23. 7. 2010 10:34

javena
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Helčo, a z čeho si myslíš, že vzniká hluchota. Přesně jak píšeš, když chlap nechce poslouchat, neposlouchá. A když to dělá dlouhodobě, tak opravdu přestane slyšet. Můj táta tim vyřešil každodení máminy scény, prostě ohluchnul. Znám i dalšího chlapa, kterej si život "vyřešil" stejným způsobem wink

Mari, já myslím, že je velký rozdíl mezi hluchotou kvůli neustále a zbytečně láteřící ženě a hluchotou - slepotou nad nezaplacenými daněmi, splátkami, nevyzvednutými dětmi ze školy, nefungující plynovou karmou, ze které utíká plyn... Nesnaž se mi namluvit, že za to, jak se chová muž může jenom jeho žena... to já neberu a nejen po zkušenostech s mým manželem.
Můj muž byl hluchý už doma v původní rodině - ale měl staršný rodiče, tak na ty se může vybodnout, ne..., pak v prvním manželství - jeho žena byla strašná  a měla potřebu všechno řídit, ve druhém (se mnou) měl pocit, že je doma zbytečnej a všechno zařídím já a popravdě jsem to začala dělat, až když jsem zjistila, že on to neudělá a narovinu jsem mu řekla, že chápu jeho první ženu... a teď má třetí přítelkyni během asi půl roku, když to přeženu... tak nevím, kde je asi chyba. wink Jeho otec z něj má těžkou hlavu, první žena je šťastně vdaná, já jsem vychechtaná jak lečo a on má během dvou let čtvrtou práci a popátý se stěhoval... je nespolehlivej v práci, takže se vždycky nepohodne - dělá se samýma blbcema, co na něm vydělávají,  neplatí včas složenky, nájem... daně, pojištění...
On je chluchoslepej taknějak celkově k reálnýmu životu... jsou tam další věci i ohledně dětí a ty mu fakt nic neudělaly... takže je mi líto, tahle tvoje teorie je šedivá a platí - kdo nezažil, nepochopí... hmm

Není tady

#939 23. 7. 2010 10:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sandra napsal(a):

Sorajoo,

držím ti palce. Já bych peníze na účtu rozdělila na tři díly - ty, vaše děti a on. Nenechávala bych tam tudíž půlku, ale třetinu z celkové částky. Teď opravdu mysli jen na sebe a vaše dcery. Peníze se vám třem budou ještě hodit.

To je velmi rozumné řešení.
Ty totiž zase totálně zapomínáš na SEBE. Vidíš pořád jen JEHO a DCERY. A kde jsi sakra už jednou taky TY?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#940 23. 7. 2010 10:44

javena
♥♥♥♥♥♥-

Mari a když teda tví rodiče žijí tak, jak jsi nastínila - co myslíš, co bylo dřív... vejce nebo slepice. Byl táta dřív hluchej a proto máma láteří, nebo on ohluchl, aby nemusel poslouchat její zbytečný láteření...
Já musím říct, že mě spousta věcí z domova docvakla až když jsem měla vlastní rodinu - celý to do sebe zapadlo, jak puzzle... Já taky stranila tátovi... byla jsem blbá - jsou tým. A tak to posuzuji - už žádný - máma tohle, táta takhle... oni... a už nemám potřebu určovat, kdo z nich a líp. Oba - a podle toho, jak můžou, chtějí a jací jsou. wink
A dělám to nejen u rodičů - funguje to i známých, kamarádů a nejen na partnerský vztahy, ale i rodinný vazby... žádný rychlý soudy - všechno se vším souvisí. wink

Není tady

#941 23. 7. 2010 10:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

javena napsal(a):

Bože... já bych asi z druhý strany tý zamčený ložnice nabila nějaký fošny - byl by klid... vissla

lollollollollollollollollollollollollol
Ten by teda koukal stolt
Chová se opravdu jak malý dítě. Ten si není jistý vůbec ničím.... sakra kdyby věděl, že za sorajou stojí takovej houf čarodějnic, tak by snad ty fošny nechal i na místě lollollollol

Není tady

#942 23. 7. 2010 10:51

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Takže jsem došla k závěru, že ušima to nebude
Kdesi jsem čtla, jak má probíhat jakákoli verbální komunikace s mužem
1. Řekni mu, co mu chceš říct.
2. Řekni mu to.
3. Řekni mu, co jsi mu řekla.
A všechno to musíš stihnout během pěti minut. http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Podstatné ale je, říci jim to marťanštinou nikoliv venuštinou, té oni nerozumějí....stolt

Není tady

#943 23. 7. 2010 10:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

PetrHl napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

amba001 napsal(a):

Pandorraa:
Já nevím, jak se to přesně nazývá, ale určitě máš pravdu ty, tedy oddělení majetku či zrušení. Sorajaa byla u právničky, tak ta jí to určitě řekla.

Někdy je řešením zúžení SJM, stačí to. Tady bych ho ale naprosto oddělila. Pán dost blbne stolt

Pan, tohle přece nejde dokud nejsou rozvedeni. Zužení SJM ano, a to bych řešil co nejdříve. Já s ex taky máme zužené SJM už 3 roky ale vypořádané SJM není dodnes.

Myslím, že to jde, ale nejspíš máš pravdu v tom, že se na tom oba nusejí dohodnout.
Zúžení SJM nejspíš soraju před ničím neochrání, dům jak jsem pochopila, patří rodičům a ona s manželem mají jen peníze na účtě, auto a motorku? Pokud tam není žádný nemovitý majetek nebo třebas IČO, které vydělává, nevidím v zúžení žádnou ochranu před jeho případnými dluhy.
SJM se po třech letech po rozvodu vypořádává v podstatě tak, že to, co v té době užíváš, je tvoje....

Není tady

#944 23. 7. 2010 11:09

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

zužení SJM ji ochrání před tím kdyby on začal dělat dluhy, tak od data podpisu u notářky jsou ty dluhy už jen jeho. A vzhledem k tomu že ho třeba milenka nebude u sebe chtít, doma to bude pro něj taky nesnesitelné - z toho pak plynou vysoké životní náklady. Nechci nikoho soudit, ale dovedu si představit co by byl schopen někdo třeba jen z pomstychtivosti udělat.
Jsem rozhodně pro zužení SJM

Není tady

#945 23. 7. 2010 11:28

javena
♥♥♥♥♥♥-

To nemusí být z pomsty. Jeho příjem není nijak závratný a pokud nebude bydlet doma,u milenky a nebude chtít ani k rodičům... hrdě si něco pronajme - umím si představit ten deficit, když si spočítám pronájem, alimenty, jídlo, provoz auta a něco, aby madam oslnil... vissla

Není tady

#946 23. 7. 2010 11:48

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já jen doufám, že dneska cestou z práce Soraja nevyměkne a opravdu přetransportuje dceřiny peníze na její účet a svoje pro jistotu taky.... A taky doufám že  nebude u přepážky koukat na výpis z vybíleného konta....

Není tady

#947 23. 7. 2010 12:02

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Mari a když teda tví rodiče žijí tak, jak jsi nastínila - co myslíš, co bylo dřív... vejce nebo slepice. Byl táta dřív hluchej a proto máma láteří, nebo on ohluchl, aby nemusel poslouchat její zbytečný láteření...
Já musím říct, že mě spousta věcí z domova docvakla až když jsem měla vlastní rodinu - celý to do sebe zapadlo, jak puzzle... Já taky stranila tátovi... byla jsem blbá - jsou tým. A tak to posuzuji - už žádný - máma tohle, táta takhle... oni... a už nemám potřebu určovat, kdo z nich a líp. Oba - a podle toho, jak můžou, chtějí a jací jsou. wink
A dělám to nejen u rodičů - funguje to i známých, kamarádů a nejen na partnerský vztahy, ale i rodinný vazby... žádný rychlý soudy - všechno se vším souvisí. wink

Jav, jde o vzájemné ovlivnění, přílišné provázání, podle mě. Jak píšeš, vše souvisí se vším smile
Táta dřív hluchej nebyl, to až časem, postupem soužití. Ale děje se to i malým dětem v jejichž rodině se hádají jejich rodiče. Pro některé děti je to tak bolestné, že z toho dostanou zánět středního ucha. I takové případy znám a ty záněty se opakují. A opět je to tím, že ty děti žijí v tomto druhu rodiny (ukříčeném) a že jsou k tomu citlivé a vyřeší to tím že je rozbolí ouška, ta duševní bolest (hádají se rodiče mezi sebou) potřebuje ventil. Táta taky milionkrát říkal, že nemá zapotřebí tohle poslouchat! A to je ono, mozek, mysl to pochopí a projeví do těla. Já tomu věřím, pokud tomu jiní nevěří je to tak jak to je. Moje pětiletá neteřinka mívá časté pravidelné křeče do břicha, lékaři nic nezjistili, křeče přesto pokračují dál. Její rodiče spolu bojují, normální dospělí by s nima nevydržel ani 10 minut, jen křik a křik a špatná energie. Ta kočka malá s tím bojuje jak může, s tou negativní energií. Já mám podobné zážitky z mého dětství.
Já dřív stranila, Jav. Dnes už nestraním, k ničemu to není, nic s tím neudělám. Vidím, že jeden je jako ten druhej. Hledali se. Jedou v tom oba dva a úplně stejně, každej přilejvá ze své strany.

Není tady

#948 23. 7. 2010 12:25

amba001
♥♥♥----

Ano Petře,
jde o to, aby Sorajaa nebyla zatažená do jeho případných dluhů. Nejen běžné životní náklady jsou drahé - což pán ani netuší, když si žil tolik let bez starostí o bydlení, bez placení nájmu, s plným domácím servisem, jako v bavlnce.
Jde o to, že si teď  vyskakuje a chtěl by vyplatit z baráku, aby neodešel s holým zadkem. Spočítal si to dobře, ale zřejmě ještě netuší, že se přepočítal a  z baráku nedostane ani korunu, což bude pořádná čára přes rozpočet. On totiž s takto získanými penízky má jinde jiné plány.
V tom vidím zádrhel. On , kdoví, co nasliboval kopretince, bude každopádně peníze potřebovat. Tato situace vážně nemá daleko k dluhům a stačí, když mu někdo poradí, aby je nesplácel. Bude je muset splácet Sorajaa a nikdo ji z této pasti nepomůže, pokud nebude mít  včas zúžené SJM. 
K otevření očí stačí jen pár minut a k udělání dluhu také. Já bych na nic nečekala.

Není tady

#949 23. 7. 2010 12:43

javena
♥♥♥♥♥♥-

Mari, pak nechápu, proč tu píšeš ve smyslu - nevnímá, protože má ženu, co pořád mluví...
Můj muž si nezpracoval původní rodinu - jeho rodiče nebyli zdaleka tak strašní - a táhne se to s ním... S tím pak nehneš. Nejdřív máš snahu porozumět... pak pochopíš, kde je problém a stejně je ti to na nic, pokud to nepochopí on... Tak snad už mu to dojde a s touhle mu to vyjde - už kvůli dětem. Nepotřebuju, aby si životem táhli naše balvany... nějakou zbytečnou kládu si najdou i tak sami... tomu se asi málokdo vyhne. wink

Upravil(a) javena (23. 7. 2010 12:45)

Není tady

#950 23. 7. 2010 12:50

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

PetrHl napsal(a):

zužení SJM ji ochrání před tím kdyby on začal dělat dluhy, tak od data podpisu u notářky jsou ty dluhy už jen jeho. A vzhledem k tomu že ho třeba milenka nebude u sebe chtít, doma to bude pro něj taky nesnesitelné - z toho pak plynou vysoké životní náklady. Nechci nikoho soudit, ale dovedu si představit co by byl schopen někdo třeba jen z pomstychtivosti udělat.
Jsem rozhodně pro zužení SJM

Já mám se zúžením SJM osobní konkretní zkušenost, ve finále jsem se dozvěděla, že notářský zápis vlastně nemá žádnou hodnotu a všehoschopný právník - takových je dnes většina - by mi asi dost zavařil. Nejspíš bychom se soudili ještě dneska. Naštěstí jsme se ale dohodli, takže k tomu nedošlo. Přítelkyneě udělala stejnou dohodu, ale tam se ten všehoschopný právník objevil. Za tuším 5 let nevysoudila v podstatě nic...

Notář vlastně jen zapíše to, na čem se strany dohodnou a dá na to štempl - tedy ověří pravost podpisů. Nijak to právně nehodnotí. Tak znělo soudní vysvětlení.
Takže pokud už, tak jedině soudní kroky, k notářským zápisům jsem skeptická.

Upravil(a) Pandorraa (23. 7. 2010 12:52)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí