29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hmmm....pán se chová stejně jak puberťák, kterej doma šlohne klíčky od auta, aby se mohl předvést před partou a dovézt je na mejdan. Ukázat, jakej je king.
No, začíná to být dost ošklivé...
Nezbývá než ti držet palce. A nedej se
Není tady
spíš si myslím, že se zase naštve a urazí a jakákoli dohoda nebude možná
Sorajoo, ani by mě nenapado strkat tě do rozvodu, ale uvědomuješ si, že zúžením SJM a dohodou a výživném zas tak moc nedosáhneš? On se ti v tom případě z baráku nehne, bude tam bydlet, koupat se, svítit atd. podle libosti a garantuju ti, že i další společný majetek bude vesele užívat dál (leda by sis taky schovávala klíčky od auta). Navíc jako uraženej tobě (a nakonec i dětem) může dělat schválnosti a jestli bude dost votrlej, co bude "nutně potřebovaTů si vezme, odnesea uleje. Přemýšlej o tom - vždycky je lepší počítat s tou horší verzí... pak můžeš bejt jedině příjemně překvapená.
Není tady
Sorajaa:
O zúžení majetku bych požádala okamžitě, stejně tak bych převedla peníze na konto dospělé dcery, nečekala bych ani hodinu. Připrav se na to, že bude hodně prudit, až zjistí, že z baráku nedostane ani korunu. Zatím si je jistý, že jeho požadavky jsou oprávněné, je přesvědčen, že ty ho budeš muset vyplatit a on bude mít peníze. Stačí ale, když se s někým poradí a on mu otevře oči, to začne dělat psí kusy. Hodně bych se obávala, že si společné peníze vybere a navíc opravdu nadělá dluhy a nebude je splácet.
Kdyby k tomu došlo, zůstaneš na holičkách a peníze co vyděláš, budeš posílat na jeho dluhy a nikdo ti nepomůže. A navíc ti exekutor může přijít zabavit vybavení bytu.
To tě nechci strašit nejhorším scénářem. Věř, že štěstí přeje připraveným a kdybych byla na tvém místě, nebyla bych liknavá a svůj majetek bych už měla zabezpečený. Byla bych připravená, hlavně bych byla určitě o krok dopředu než je on.
Samozřejmě, alimenty na dcery bych také včas ošetřila, vlastně,musejí o ně samostatně požádat dospělé dcery. Nebo ti dcery musejí dát plnou moc, abys to mohla vyřídit za ně.
Tady ti zkušené holky moc dobře radí, mají to odžité, takže vědí, na co si dát pozor.
Není tady
sorajaa napsal(a):
Sasasa: tak to jsi mě dostala, je to přesně jak píšeš, taky jsem ve znamení Vah...
Jinak se snažím v minulosti nijak moc nebabrat, vím, že jsou věci, které prostě člověk nezmění, jednak že už je pozdě a jednak to někdy ani při nejlepší vůli nejde, ale stejně mi to někdy nedá a přemýšlím, proč se to, co se stalo, opravdu stalo, jaký to mělo význam, jestli se tomu nedalo zabránit, jestli jsem to mohla ovlivnit nebo ne, co jsem já udělala špatně, no je toho hodně, co se mi honí hlavou.
Ale snažím se soustředit hlavně na současnost a budoucnost a tam je toho na přemýšlení ještě mnohem víc. Ráno jsem zjistila, že zmizely klíče od našeho auta, takže zítra nejspíš pustí manželovu paní z nemocnice, takže pro ni pojede.Manžel se jistí raději už den předem a schoval si klíče od auta, abych s ním já neodjela do práce, zítra budu mít svoje služební auto v servisu, takže budu muset poprosit kolegyni, aby pro mě přijela, ale jsme už domluvené, tak by neměl být problém.
S manželem se o auto dohadovat nebudu, potřebuji se s ním domluvit na důležitějších věcech (i když to s tím autem mě samozřejmě naštvalo). Chci, aby mi řekl, jak si to představuje dál ohledně našeho manželství a dětí. Vidím dvě možnosti. Buď dohodu o zúžení SJM u notáře a dohodu o výživném na holky u právníka nebo pokud nebude souhlasit, tak rozvod. Nechci žít v neustálem strachu, jestli si nevezme nějaké půjčky a nebude splácet, nebo se s ním každou výplatu dohadovat kolik dá holkám výživného a jestli vůbec nějaké.S tím mě včera dost postrašila právnička, navíc pokud by se přece jen odstěhoval, já nevím, kde ta jeho paní bydlí a on by mi to určitě neřekl, pak by byl problém ho vůbec dohledat nebo mu doručit jakoukoli obsílku. Navíc on pořád prohlašuje, že bude potřebovat peníze, takže si najde nějakou práci v zahraničí, což by pak byl ještě větší problém. Proto bych chtěla mít aspoň tyto věci vyřešené.
Nevím, jestli bude ale ochotný vůbec něco takového řešit, spíš si myslím, že se zase naštve a urazí a jakákoli dohoda nebude možná. On hledí teď jen na sebe, aby mohl být s paní, přitom aby měl kde bydlet, než se ona rozhodne jak dál a vůbec nehledí řešit nějaké důsledky svého jednání. Prostě si myslel, že budu trpělivě čekat na jeho rozhodnutí, čekat, až co on udělá a je dotčený z toho, že jsem si dovolila začít něco řešit sama za sebe.
Ja som bola "mierotvorca" jednému cholerickému Strelcovi a jeho rovnako cholerickému synovi-Strelcovi - a som Panna (hoci pripúšťam Ascendent vo Váhach). Možno to nie je len znamením, ale u mňa určite aj tým, že sa hádať vlastne "neviem" - naši sa nikdy nehádali a ja som z toho mala strach a nenormálne som každú výmenu názorov prežívala.
Takže som vždy radšej sklopila uši a buď ho "poslúchla", alebo si to tíško urobila po sovjom, ale bez hádok.
Není tady
Pandorraa:
Já nevím, jak se to přesně nazývá, ale určitě máš pravdu ty, tedy oddělení majetku či zrušení. Sorajaa byla u právničky, tak ta jí to určitě řekla.
Není tady
sorajaa napsal(a):
Sasasa: tak to jsi mě dostala, je to přesně jak píšeš, taky jsem ve znamení Vah...
Holky, já taky
Taky se shoduje to co Sasasa píše s tím co mi dobře jde
Není tady
sorajaa napsal(a):
S manželem se o auto dohadovat nebudu, potřebuji se s ním domluvit na důležitějších věcech.
Naber směr a vyraž za tím jak to chceš mít Ty!
Není tady
javena napsal(a):
Sofi...
Gutalax - jemné řešení se silným účinkem... to říkají v televizi, tak to musí bejt pravda... Tys mě dostala...
Účel světí prostředky...
Já takhle jednou, když manžel doma usnul (měl frčku, tak byl unavenej... milenka, rodina... práce nad hlavu... chudák) hodila polštář na telefon, aby se nevzbudil. Kdyby to byla ona, jel by třeba k ní...Blbec jsem, no... Shrnuji toto krátké období do kapitoly - mrtvej na haj.zlu je lepší, než s ní v pelechu... člověk si tím asi musí projít...
...holky to je teda legrace a přitom jediný co si ti pánové s mozkem v gatích zaslouží je růže do klopy, aby jim to slušelo a milenka si je vzala k sobě a neotravovali vzduch doma, protože až to skončí začne něco novýho a určitě lepšího a o my máme ve čtyřiceti a víc nárok na líbánky
Upravil(a) xxxx (22. 7. 2010 16:04)
Není tady
amba001 napsal(a):
Sorajaa:
O zúžení majetku bych požádala okamžitě, stejně tak bych převedla peníze na konto dospělé dcery, nečekala bych ani hodinu. Připrav se na to, že bude hodně prudit, až zjistí, že z baráku nedostane ani korunu. Zatím si je jistý, že jeho požadavky jsou oprávněné, je přesvědčen, že ty ho budeš muset vyplatit a on bude mít peníze. Stačí ale, když se s někým poradí a on mu otevře oči, to začne dělat psí kusy. Hodně bych se obávala, že si společné peníze vybere a navíc opravdu nadělá dluhy a nebude je splácet.
Kdyby k tomu došlo, zůstaneš na holičkách a peníze co vyděláš, budeš posílat na jeho dluhy a nikdo ti nepomůže. A navíc ti exekutor může přijít zabavit vybavení bytu.
To tě nechci strašit nejhorším scénářem. Věř, že štěstí přeje připraveným a kdybych byla na tvém místě, nebyla bych liknavá a svůj majetek bych už měla zabezpečený. Byla bych připravená, hlavně bych byla určitě o krok dopředu než je on.
Samozřejmě, alimenty na dcery bych také včas ošetřila, vlastně,musejí o ně samostatně požádat dospělé dcery. Nebo ti dcery musejí dát plnou moc, abys to mohla vyřídit za ně.
Tady ti zkušené holky moc dobře radí, mají to odžité, takže vědí, na co si dát pozor.
... to není strašení tyhle věci se dějí dnes a denně všem "hodným" manželkám, které čekají na "něco". Určitě bych Soraje radila podat žádost o rozvod a vyměřit alimenty, že měly být prachy z účtu fuč už píšu asi ze cviku, on je totiž převede až zjistí, že je bez nároků na věnec a metál
Není tady
amba001 napsal(a):
Pandorraa:
Já nevím, jak se to přesně nazývá, ale určitě máš pravdu ty, tedy oddělení majetku či zrušení. Sorajaa byla u právničky, tak ta jí to určitě řekla.
Někdy je řešením zúžení SJM, stačí to. Tady bych ho ale naprosto oddělila. Pán dost blbne
Není tady
Sorajoo,
jak už zde bylo napsáno, tvůj manžel se chová jak malý kluk, proto si co nejdříve ošetři také účet. Určitě už jsi mu dávno zrušila jakékoliv právo na výběr či převod peněz a změnila PIN u tvé bankovní karty. Nechci dělat z tvého manžela horšího než doopravdy je, ale jestliže je schopen "ztopit" klíče od auta, nebude mu dělat problém, si od tebe půjčit kreditku a vybrat si peníze.
Není tady
Sandra:
Nejsem si jistá, ale myslím si, že zrušit právo výběru je málo. Hlavně proto, že by všechny peníze na účtu musela Sorajaa přiznat u soudu a pak by se dělily na polovinu. Jenomže na účtu jsou i peníze pro dcery a o ty by přišly. Když obě studují, moc by jim chyběly. Tatínek by si ale polepšil, měl by víc na zajištění kopretiny a jejich dětí. Dokonce si myslím, že na účtu by mělo být minimum peněz ještě před případným podáním žádosti o rozvod.
Možná je jinak, to vědí zkušenější, ale já bych to tak udělala, aby to bylo jednoznačné a nemuselo se nic řešit.
Není tady
Sorajo, ty jsi klasa - smekám zas a znovu!
Já tady u počítače - v klidu - čtu... a po přečtení, že sebral klíčky od auta , předem, abys s ním náhodou neodjela - mně vylítnul adrenalin , a to neznám tebe, ani toho pána a může mi to být fuk.Dokonce jsem už dost srovnaná po x letech po rozvodu...
A ty - prostě řekneš, to by neměl být problém. No..jak píše Selima - vzbudilas mé sympatie a vyhnala je až po strop (Selimo !- už podruhé střet o babu ! - my snad máme stejný vkus na baby...
a přitom.. celý život jsem upřednostňovala chlapy!
)
Víš totiž, že s ním potřebuješ prodiskutovat důležitější věci ! a dokážeš svoji "zlost" ovládnout. No tak - jak řekla Majkafa - s noblesou. Panebože on si tě nezaslouží!!
Až se budu zase rozvádět, budu tě žádat o konzultace..
A vážně - peníze bude potřebovat stejně jako ty klíče od auta! Opravdu si je ošetři. Tobě se tomu těžko asi i věří, jenže on je evidentně jiný než ty.
Není tady
amba001 napsal(a):
Sandra:
Nejsem si jistá, ale myslím si, že zrušit právo výběru je málo. Hlavně proto, že by všechny peníze na účtu musela Sorajaa přiznat u soudu a pak by se dělily na polovinu. Jenomže na účtu jsou i peníze pro dcery a o ty by přišly. Když obě studují, moc by jim chyběly. Tatínek by si ale polepšil, měl by víc na zajištění kopretiny a jejich dětí. Dokonce si myslím, že na účtu by mělo být minimum peněz ještě před případným podáním žádosti o rozvod.
Možná je jinak, to vědí zkušenější, ale já bych to tak udělala, aby to bylo jednoznačné a nemuselo se nic řešit.
jj, s tím souhlasím - vybrat peníze, dát je na jiný účet a tam nechat jen pár "drobných".
Není tady
Holky, všem vám moc děkuji, že vás pořád baví číst tyto moje problémy a ještě na ně odpovídat a reagovat, fakt si toho hrozně moc vážím.
Před chvílí jsem se manžela ptala, jak naše problémy hodlá ON řešit dál, no nic nového jsem se nedozvěděla, prostě pořád jako dosud, bydlet přes týden u nás, na víkendy jezdit za ní a čekat, až se ona rozhodne, že by ho chtěla natrvalo.
Pak jsem mu řekla, jak to hodlám řešit JÁ a navrhla prozatím buď zúžení SJM a dohodu o výživném na dcery nebo rovnou rozvod.
Manžel na mě začal řvát, že to jsem celá já, že všechno potřebuji mít vyřešené teď hned a že se se mnou o tom nehodlá bavit, že prý potřebuji za vším udělat tlustou čáru, že chce mít klid, ať ho nechám na pokoji, pak prásknul dveřma a zamkl se v ložnici.
Takže zase potvrdil, co jsem si myslela, prostě nějaká dohoda s ním asi nepřichází v úvahu.
Jediná možnost je, že se mu podaří přesvědčit během víkendu tu jeho paní, aby se s tím bydlením u ní nerozmýšlela a on se mohl nastěhovat hned, pak by on sám snad mohl mít důvod dát věci trochu do pohybu, jinak to asi nehrozí.
Takže příští týden to budu muset řešit, toto čekání a celá ta situace mě hrozně ubíjí, už to dlouho nevydržím.
Zítra jdeme s dcerou založit jí vlastní účet, tam jí převedu všechny její naspořené peníze a taky polovinu peněz z našeho účtu.
Není tady
Sorajo, stůj si za svým a nenech se touhle komedií znechutit nebo snad nějak ovlivnit. On to zkouší, je totálně rozhozenej, je to tajtrlík, nečekal, že budeš tak odhodlaná - sebevědomá, viděl Tě jinak, než jaká se mu teď ukazuješ. On to na Tebe zkouší, vydrž a stůj si za svým! Buď oporou sama sobě
Zdá se, že jeho řešním je čekat "až jak to dopadne" nebo "nechat to vyhnít", nehraj tu hru s ním. Pokud Ti to nedělá dobře, stůj za tím pro co ses rozhodla
Není tady
Sorajoo,
držím ti palce. Já bych peníze na účtu rozdělila na tři díly - ty, vaše děti a on. Nenechávala bych tam tudíž půlku, ale třetinu z celkové částky. Teď opravdu mysli jen na sebe a vaše dcery. Peníze se vám třem budou ještě hodit.
Není tady
Sorajo - ano, jemu tahle situace vyhovuje. Bydlet zatím doma, neumí si totiž představit, že by začal sklízet , co zasel. Řeš to, dokud se nevzpamatuje, protože jakmile začne přemýšlet, jeho ubohost ho posune zase hloubš zase k zákeřnějším krokům. Jsi odvážná holka, držím ti palce.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Sorajo - ano, jemu tahle situace vyhovuje. Bydlet zatím doma, neumí si totiž představit, že by začal sklízet , co zasel. Řeš to, dokud se nevzpamatuje, protože jakmile začne přemýšlet, jeho ubohost ho posune zase hloubš zase k zákeřnějším krokům. Jsi odvážná holka, držím ti palce.
Není tady
Tak mu, Sorajo, dopřej klid, když ho tak moc chce a není přístupný hovoru o dohodách. Nech ho v klidu a řeš věci sama a po svém, s tím účtem a převedením peněz je to další dobrý krok. S tím odstěhováním budeš asi muset, i když nerada, zapojit rodiče. Poraď se s tou právničkou, případně zainteresuj tchýni, vysvětli jí stav věcí a že takto u vás být nemůže, a jestli by se třeba nenašel koutek dočasně u nich... máš můj obdiv.
Není tady
...chlapa který se zamyká v ložnici bych fakt milence dopřála co nejdříve. S těmi penězi si pospěšte, oni to začnou řešit a co mu bude radit paní nedostupná si umíš Sorajoo představit asi taky. Převést peníze, vyměřit výživné a požádat o rozvod, dá se to stihnout v jednom týdnu a jeho bych nechala at si užívá svoje poblouznění. Tchýni bych proprosila ať si ho dočasně vezmou k sobě, že doma dělá zle a až by se jim to povedlo mu jakoby dočasně pskytnout azyl už bych měla nové zámky nebo udělej vše potřebné a začni tlačit na pilu ať doma nemá klid a ostentativně práskne dveřmi, účel světí prostředky. Nezbývá než mu doma dělat husto snad odtáhne sám. Je to hrozný, ale domluvit se nechce a dělat si u vás zázemí a u milenky si natřepávat pírka to asi těžko bude vyhovovat nejen tobě. Nevím jak jsou na tom vaši, ale možná by zvládli mu říct ať táhne k milence a neroztahuje se jim v domě. Čím větší tyjátr tím líp...bohužel nějak mu to je třeba u vás otrávit Právo je jedna věc a druhá je mu to znepříjemnit aby mazal ke svojí mamince, jak o malej se chová tak ať mu utírá zadek jeho rodina.
Není tady
amba001 napsal(a):
Sandra:
Peniaze pre dcéry? Podľa mňa sú tam peniaze zarobené oboma rodičmi, ktoré im NA POLOVICU patria. Zvyšok by mali riešiť alimenty, ale často neriešia.
No ani tak by som neradila Soraji vybrať viac ako polovicu - jednak aby neklesla na úroveň toho svojho zázraka a druhak, aby sa z toho dcéry nepoučili a nerobili v budúcnosti podobné ťahy (napr. aj Soraji...).
Není tady
mariposa napsal(a):
sorajaa napsal(a):
Holky, já taky
Taky se shoduje to co Sasasa píše s tím co mi dobře jde
:storstark:Jsem tak blbě spravedlivá až si lezu občas na nervy:D
Upravil(a) sasasa (22. 7. 2010 21:11)
Není tady
Aj to mi niečo pripomína! (Ale fakt SOM Panna...! Možno ten Ascendent
)
Není tady