Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#801 19. 7. 2010 16:16

amba001
♥♥♥----

Re: Co mohu udělat?

Selima:
Ano, vidíš to správně, sebevědomou ženu, která dokáže uchránit svoje teritorium.

Není tady

#802 19. 7. 2010 16:18

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Snad jen  malá poznámka k obětavkám a potvorám:
Myslím, že pokud je žena  namíchána z obou substancí tak aby jedna nevylézala ven, lze  použít obojí. Musí to být ale v ní. Jakákoliv stylizace obětavky do potvory a obráceně je   blbě proveditelná bez nácviku- obětavka je v té "roli" potvory nesvá, potvora v roli obětavky taky nevydrží.... Ale daleko  lépe a častěji  se předělá obětavka do potvory než obráceně ( to je totiž  většinou nevýhodná proměna!!! tonguelol )

Ale je fakt, že většina  mužů je "manipulovatelná" šikovnou  v dobrém slova smyslu myšlenou "potvorou". 
Taková je totiž umí po celou dobu vztahu držet na  vlně ,kdy si připadají jako ochránci, zachránci a Bivojové- i když třeba  jejich jediný výkon je vyměněná žárovka a fungující PC.... stolt

Přílišné chválení (říkám tomu "slizení" ) je  jak deka- časem ztěžkne a  lehce se přeslechne. Když zase místo ocenění "výkonů" najde chlap jen kyselý ksicht- je jasné, že je něco blbě.

Není tady

#803 19. 7. 2010 16:29

amba001
♥♥♥----

mariposa:
Jiná situace je, když  lásku aktuelně máš, jiná zase, když lásku z nějakého důvodu ztrácíš a chceš ji získat zpět. To jenom snažení a domácí servis nepomůže a věř, že v takovém případě to jako princip funguje.

Není tady

#804 19. 7. 2010 16:38

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

amba001 napsal(a):

Mariposa:
To máš pravdu, nikde jsem o křiku a nepohodě nepsala, naopak , potvora umí pěkně páníčka zapojit do péče o domácnost a o sebe a k tomu úsměvy, pochvaly a obdiv samozřejmě patří. Umí také páníčka maličko znejistit, aby se ještě víc snažil. Když potvora něco udělá, tak to umí dobře prodat tak, aby to nebyla samozřejmost a věř tomu, že si její práce manžel hodně váží a umí ji ocenit. Potvorou rozuměj spíš šikulku, která umí dodat manželství trošku švihu, aby nesklouzlo do nudy a stereotypu, kde se mužíček nudí. Potvorou nemyslím nic hanlivého, naopak, měly by nás to učit, aby se z mnohých obětavých žen nestaly šedé nezajímavé uštvané myšky.

Aha, takže ženská, která "ví co chce"? Dalo by se to tak taky říct?

Jinak, podle mě obecně nefunguje hra na "páníčka a cvičitelku" - taky proto, že jednoho to brzy omrzí. Podle mě ta správná harmonie je když ti dva jsou kamarádi. A kamarádovi povely tedy nedávám.
Jiná ale je, že každému vyhovuje něco jiného. Takže i ta domina.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#805 19. 7. 2010 16:40

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

Myslím, že pokud je žena  namíchána z obou substancí tak aby jedna nevylézala ven, lze  použít obojí. Musí to být ale v ní. Jakákoliv stylizace obětavky do potvory a obráceně je   blbě proveditelná bez nácviku- obětavka je v té "roli" potvory nesvá, potvora v roli obětavky taky nevydrží.... Ale daleko  lépe a častěji  se předělá obětavka do potvory než obráceně ( to je totiž  většinou nevýhodná proměna!!! tonguelol )

Ale je fakt, že většina  mužů je "manipulovatelná" šikovnou  v dobrém slova smyslu myšlenou "potvorou". 
Taková je totiž umí po celou dobu vztahu držet na  vlně ,kdy si připadají jako ochránci, zachránci a Bivojové- i když třeba  jejich jediný výkon je vyměněná žárovka a fungující PC.... stolt

Přílišné chválení (říkám tomu "slizení" ) je  jak deka- časem ztěžkne a  lehce se přeslechne. Když zase místo ocenění "výkonů" najde chlap jen kyselý ksicht- je jasné, že je něco blbě.

tummenupp
Neboli je to o rovnováze big_smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#806 19. 7. 2010 16:53

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

mariposa napsal(a):

amba001 napsal(a):

Mariposa:
To máš pravdu, nikde jsem o křiku a nepohodě nepsala, naopak , potvora umí pěkně páníčka zapojit do péče o domácnost a o sebe a k tomu úsměvy, pochvaly a obdiv samozřejmě patří. Umí také páníčka maličko znejistit, aby se ještě víc snažil. Když potvora něco udělá, tak to umí dobře prodat tak, aby to nebyla samozřejmost a věř tomu, že si její práce manžel hodně váží a umí ji ocenit. Potvorou rozuměj spíš šikulku, která umí dodat manželství trošku švihu, aby nesklouzlo do nudy a stereotypu, kde se mužíček nudí. Potvorou nemyslím nic hanlivého, naopak, měly by nás to učit, aby se z mnohých obětavých žen nestaly šedé nezajímavé uštvané myšky.

Aha, takže ženská, která "ví co chce"? Dalo by se to tak taky říct?

Jinak, podle mě obecně nefunguje hra na "páníčka a cvičitelku" - taky proto, že jednoho to brzy omrzí. Podle mě ta správná harmonie je když ti dva jsou kamarádi. A kamarádovi povely tedy nedávám.
Jiná ale je, že každému vyhovuje něco jiného. Takže i ta domina.

Myslím ,že 100% kamarádství jako model vztahu muž-žena-je taky špatná volba... Ono to pak láká (viz Sorajin muž) ukazovat "kamarádce " milenku a čekat její obdivný souhlas....  hmm
Moje babi-moudrá to žena!! říkala- buď trochu tajemná -svá.  Kamarády má on i ty. Partnera byste měli mít jen sebe.
A teď ještě vymyslet  nějaký fígl aby to bylo přirozené a nenucené chování... A hned by byl model pro ideální partnerství!! dumbomlol

Není tady

#807 19. 7. 2010 17:10

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Zuzííí, ne kamarádi doslova a dopísmene dumbom big_smile

Není tady

#808 19. 7. 2010 17:10

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

zuzi777a napsal(a):

Zuzi, ja si myslím, že sa nerodíme ani ako "obětavky", ani ako potfory. Obomi sa stávame v priebehu života a oboje sa dá rozumne skombinovať (netvrdím, že to je ľahké alebo rýchle... wink ) do koktejlu znesiteľného, ba príjmeného tak pre ženu, ako aj pre okolie. (Inak, podľa mňa je aj obetavka, aj potvora vzorec z detstva, puberty, prvých vzťahov... etc.).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#809 19. 7. 2010 21:12

sorajaa
♥♥♥----

Dnes jsem přišla z práce a na stole ležel dopis od manžela, když prý s ním nechci mluvit, tak mi musí napsat, že si prý bere od středy dovolenou, bude potřebovat auto, protože té jeho paní  budou brát žlučníkové kameny a on ji musí dovézt domů z nemocnice a pak se o ni starat, takže neví, kdy přijede.
Já mám ale moje služební auto mít koncem týdne v servisu, takže budu to naše potřebovat, abych se dostala do práce. Když jsem mu to řekla, tak začal být úplně hysterický, že prý mu to dělám naschvál, že to auto potřebuje, ať se prý dostanu do práce jinak, nebo ať mu dám tisícovku, že si půjčí auto z půjčovny, no byl úplně nepříčetný.
Není mu líto ani peněz, ani vyčerpané dovolené, prostě pro ni udělá všechno. Pro mě ani holky se takto nikdy nesnažil, to mě mrzí.

Není tady

#810 19. 7. 2010 21:37

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Sor- můžeš se do práce dopravit jinak? Respektive, uvědomuje si on, že pokud ti bude bránit ve vykonávání tvé obživy, tak kromě milenčiného žlučníčkového dietkování bude ještě  muset zaopatřit tebe, ježto má k tobě vyživovací povinnost,pokud bys o práci přišla?????

Není tady

#811 19. 7. 2010 21:38

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Při troše dobrý vůle by to paní zvládla ze špitálu i na motorce, ne :-D

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#812 19. 7. 2010 21:40

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

sorajaa napsal(a):

Dnes jsem přišla z práce a na stole ležel dopis od manžela, když prý s ním nechci mluvit, tak mi musí napsat, že si prý bere od středy dovolenou, bude potřebovat auto, protože té jeho paní  budou brát žlučníkové kameny a on ji musí dovézt domů z nemocnice a pak se o ni starat, takže neví, kdy přijede.
Já mám ale moje služební auto mít koncem týdne v servisu, takže budu to naše potřebovat, abych se dostala do práce. Když jsem mu to řekla, tak začal být úplně hysterický, že prý mu to dělám naschvál, že to auto potřebuje, ať se prý dostanu do práce jinak, nebo ať mu dám tisícovku, že si půjčí auto z půjčovny, no byl úplně nepříčetný.
Není mu líto ani peněz, ani vyčerpané dovolené, prostě pro ni udělá všechno. Pro mě ani holky se takto nikdy nesnažil, to mě mrzí.

No vida - už potřebuje tisícovku, aby mohl pro kopretinu - neměla bys mu nabídnout, že by mohl tu ovadlou květinku dovézt k vám domů, že se o ni postaráš a uvaříš ji na žlučníček dietku? A co její dětičky - ty taky potřebují starostlivou péči....

sorajoo - prostě bych mu to auto nedala a peníze at si najde kde chce

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#813 19. 7. 2010 22:00

Simonas
♥♥♥♥♥--

hahaha, on je taaaak vtipny. Ze ty mu neco delas naschval? at si dama zaplati taxika. Proc bys mela spolufinancovat benzin na odvoz jeji svatosti? Sorajo, muzes mu schovat klice od toho auta? Nebo muzes nejak zaridit, aby mu v praci nedali dovolenou?

http://lb1f.lilypie.com/DZuYp2.png

Není tady

#814 19. 7. 2010 22:02

Simonas
♥♥♥♥♥--

Ja bych to opravdu napraskala tchanum ne s nejakou zasti nebo zlobou, ale at ti pujci jejich auto, ze manzel odmitl ho dat k dispozici pro potreby rodiny a vyuziva je pro potreby milenky. A opravdu, opravdu si pores pravnika, finance a jemu nedelej matku, vrbu, kamarada....  Protoze on nebere na tebe zadny ohled a ani na vase deti. Jeho momentalni zatemneni mozku nemuze prece tebe omezovat ve vykonu prace a tudiz i obzive rodiny.

Není tady

#815 19. 7. 2010 22:24

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

sorajaa napsal(a):

...tvůj příběh je fakt hodně zajímavej. Opravdu už sama se sebou uzavírám sázky. Co ještě ti bude muset udělat, aby si bouhla do stolu va

dum spiro spero

Není tady

#816 19. 7. 2010 22:27

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Simonas napsal(a):

hahaha, on je taaaak vtipny. Ze ty mu neco delas naschval? at si dama zaplati taxika. Proc bys mela spolufinancovat benzin na odvoz jeji svatosti? Sorajo, muzes mu schovat klice od toho auta? Nebo muzes nejak zaridit, aby mu v praci nedali dovolenou?

?? k tomu vytučnělému...nechápu proč by to měl někdo dělat, to je přeci dětinské a i těžko proveditelné. Sorajaa má celkem snadnou možnost se takového zacházení zbavit jednou pro vždy, ale zatím to chce takhle.

dum spiro spero

Není tady

#817 19. 7. 2010 22:34

Simonas
♥♥♥♥♥--

Ono to je mozna detinske, ale me prijde, ze Soraja je na nej porad hodna a bere na nej ohled. On kdyz je v nejakem ohrozeni, tak dupe a vriska jako male decko. Proto bych ho pozlobila a vyborne bych se u toho bavila. Jee, ty nemuzes najit klice? No to je mi teda lito,ze pani nepomuzes.... co asi chudak bude delat.Ono to musi asi hodne bolet po te operaci. No a jak budes v jejich ocich vypada.... No mel bys to nejak zaridit...

Není tady

#818 19. 7. 2010 23:10

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Simonas napsal(a):

Ono to je mozna detinske, ale me prijde, ze Soraja je na nej porad hodna a bere na nej ohled. On kdyz je v nejakem ohrozeni, tak dupe a vriska jako male decko. Proto bych ho pozlobila a vyborne bych se u toho bavila. Jee, ty nemuzes najit klice? No to je mi teda lito,ze pani nepomuzes.... co asi chudak bude delat.Ono to musi asi hodne bolet po te operaci. No a jak budes v jejich ocich vypada.... No mel bys to nejak zaridit...

...a není lepší ho poslat do ..... než s ním hrát tyhle tyjátry?

dum spiro spero

Není tady

#819 19. 7. 2010 23:28

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

sorajaa napsal(a):

pokud se madam nemá jak dostat domů, ať si nechá napsat sanitku..

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#820 20. 7. 2010 0:15

amba001
♥♥♥----

Sorajaa:
Nediv se, že se k tobě  chová jak ke kusu hadru, moc dobře ví, že si to k tobě může dovolit a ty to pokorně budeš snášet.To, že mu pereš a vaříš,  neocení, má tě jen za služku. Obdivuji tě, že čekáš s právními záležitostmi. Nemám na mysli rozvod, ale ošetření financí, rozdělení majetku a platbu za podnájem, včetně zastavení veškerého servisu.  Jeho chování jasně signalizuje, jak to s tebou myslí.Dokonce ti řekl, že neodejde s holým zadkem, obava je na místě.

Není tady

#821 20. 7. 2010 7:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Myslím si, že ke změnám v chování manžela jen nepříhlížíme, my ho k těm změnám svou vlastní péčí o jeho pohodlíčko přímo vedeme. V rozpuku lásky a dokud nejsou děti si na to zvykne, a POTOM UŽ TO BEZ ZTRÁTY KYTIČKY NEJDE ZMÉNIT.
Prd a vořech - kočko, já nemám na mysli pouhou transformaci novomanžela opečovávaného z lásky ve starýho ženáče, který si zvykl a vyžaduje. Já mluvím o normálním klukovi (mňo - možná s kouskem žabí kůže http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png), který totálně ztratil zájem prakticky o všechno (kdyby jen o mně, to bych dokázala pobrat a přebrat), kterýmu je fuk, že se mu začíná sypat střecha nad hlavou, kašle na koníčky, kamarády, dobrý vychování (páč už ani nedovede pozdravit mojí ségru nebo kámošku, který zná XX let, když přijdou - ani nevystrčí nos). Tohle skutečně není "zaviněno" přehnanou péčí...

...pokud neuděláš to jediné, co funguje: nezměníš sama sebe. Nestačí jen NABÍZET vlastní změnu, k čemu taky?
Možná jsem to trochu zjednodušila - nabízet změnu = nejdřív se zeptat, co je špatně, když se nedozvím, pak použít metodu pokus-omyl a doufat, že něco z toho zabere. Inu, nezadařilo se... i když vlastně ano, relativně nedávno a jinak, než bych čekala (no - aspoň drobná známka života http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png).

Když jsem mu to řekla, tak začal být úplně hysterický, že prý mu to dělám naschvál, že to auto potřebuje, ať se prý dostanu do práce jinak, nebo ať mu dám tisícovku, že si půjčí auto z půjčovny, no byl úplně nepříčetný.
Tak moment - tady bys měla zasáhnout rychle a tvrdě. Dokud "jenom" přiběhnul na paniččino písknutí, vozil jí dětičky, chtěl si o ní doma povídat a vůbec blbnul, byl spíš komická figurka (i když vím, že pro tebe až tak moc ne). Jenomže teď ti začíná zasahovat i do pracovní a finanční oblasti a to chce okamžitě jasně utnout. Přece kvůli milence nebudeš kdovíjak nepohodlně cestovat do práce, nezpůsobíš si tam problémy třeba zpožděním a už vůbec mu nebudeš sponzorovat jeho vedlejšák. To je chucpe první třídy a měla bys mu dát nekompromisně najevo, že na tomhle se žádným způsobem podílet nehodláš. Mám dojem, že tu jeho nepříčetnost způsobil slib, že paní ze špitálu odveze - a teď bude před ní za vola, což nehodlá dopustit. Nerada bych malovala čerta na zeď, ale necháš-li to takhle pokračovat (= kvůli "klidu" nějak ustoupíš), můžeš se dočkat i toho, že třeba začne odvážet z domova věci, které by se jí mohly líbit...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#822 20. 7. 2010 8:31

javena
♥♥♥♥♥♥-

Sorajo, dej mu auto, do něj kufr a popřej mu hezký život. Na konec týdne bych si auto půjčila já (tcháni, rodiče...) a urychleně sepsala ty rozvodový papíry. Možná je ta kára to jediný, s čím nakonec odejde... pro mopeda se může vrátit - až budeš někdy doma - vyměnila bych zámky. Neřeš proč a co dělá - řeš, jak to udělat, aby se tě to již nedotýkalo...
On ti nepsal, protože s ním nemluvíš, ale proto, že věděl, že to nebude jen takové oznámení... Kus mozku mu ještě funguje natolik, aby odhadl, že vzít si rodinný vůz na několik dní, k opečovávání milenky, je dost přes čáru... vissla
A kdyby si před ní nehrál na haura, odveze jí z nemocnice v autě, které pak vrátí domů (ani to není jaksi úplně normální) a odfrčí zpátky na prskoletu... ale ten není asi dostatečně reprezentativní. tongue

Není tady

#823 20. 7. 2010 8:59

AHabibi
♥♥-----

Sor, manžel u tebe zlegalizoval svoji milenku a ted očekává, že budeš mít pochopení pro jejich problémy !! Váš  společný majetek chce užívat i pro svůj paralelní vztah.
Pro tebe by to mělo být alarmující. Obávám se, že není nač čekat. Začni řešit. Chování zamilovaných hlušců nelze pochopit, nelze očekávat ohledy. Berná mince jsou fakta jeho chování.

Není tady

#824 20. 7. 2010 9:47

Sofi1
♥♥♥----

Sor, nejsem příznivkyně rychlých akcí, ale tohle by bylo silné i na mne, a že jsem si toho užila taky dost. Žádnou tisícovku a auto?  Ať si vezme auto od svých rodičů . Nedívej se na to, že pro vás doma nikdy takhle ochotný nebyl. Kámen úrazu bude asi v tom, že nemusel. Ty jsi si vždy dokázala poradit. Tohle bylo i u nás. Já jsem vše doma zařizovala, bláhová, že budu patřičně pochválena, a on to bral jako samozřejmost. Já tahala bedny, v zimě odhazovala sníh a on mi přitom mával z okna.  Zatím co onédoně tahal nové židle, protože ona to chudinka přeci neunese. Tvůj muž má prostě v mozku Tebe zakódovanou jako "samostatnou, vždy si poradící ženu, která mu nikdy nic neodmítne" a která ho vždy vyslechne a když se něco "poser.." , tak to nějak zařídíš. Chyba, Chyba,chyba. Trvalo mi dlouho než jsem se naučila, že na přibíjení hřebíků, odhazování sněhu, sečení trávy a výměnu žárovek tady nejsem JÁ. 
Tvému muži to začíná přerůstat přes hlavu a pěkně se v tom máchá. Začíná kolem sebe kopat a myslí si, že mu vše projde - výjde, tak jak chce on. No, je asi na čase mu důrazně připomenout, že doba "hájení" končí. dumbom

Není tady

#825 20. 7. 2010 10:10

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sorajaa napsal(a):

Sorajo,
je celkem pochopitelné, že tě to mrzí a nejspíš tě to i bolí... Nevracej se ale do minulosti, řeš přítomnost. Je naprosto nepřípustné, aby tvůj manžel zatahoval problémy své milenky do vaší rodiny. Tobě i tvým dcerám není vůbec nic po tom, že ta paní jde do nemocnice, on nemá sebemenší právo tě tím zatěžovat natož nějak omezovat. Tímhle překračuje všechny meze. Chová se jak trucovité dítě a s tím se nikdy nedomluvíš. To je bezohledné a myslí jen na sebe.
U dospělého muže je o na pováženou. Měl by co nejdříve pocítit důsledky svých činů.
Může mít totiž milenek kolik jen chce, ale ani v nejmenším s tím nesmí omezovat a jakkoliv obtěžovat svou ženu.
Pán to prostě těžce nezvládá, za chvíli bude zralý na psychiatra stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí