29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky,je podle vás normální, aby mi manžel ukazoval fotky té jeho paní? Seděl u počítače, pak mě volat, že mi chce něco ukázat, na obrazovce fotka nějaké zmalované ženské s nalepenýma dlouhýma nehtama, no nejdřív mi to nedošlo, jako kdo to je a on prý: tak to je ona! A teď čekal, co já na to, no asi jsem mu ji měla pochválit, jaká to je hvězda a jaký má dobrý vkus a já jsem se začala hrozně smát, mě to v tu chvíli přišlo tak ubohý a fakt až komický, že jsem se prostě neudržela. On vůbec nechápal a hrozně se urazil.
Celý víkend byl zase u ní, přijel až dnes k večeru, a zase začal o ní, že prý jde zítra na nějakou menší operaci a prý chce, aby pro ni potom přijel do nemocnice, víc nestačil říct, protože jsem mu přibouchla dveře před nosem a odešla pryč. Já už přestávám cokoli chápat.
Není tady
sorajaa napsal(a):
Holky,je podle vás normální, aby mi manžel ukazoval fotky té jeho paní? Seděl u počítače, pak mě volat, že mi chce něco ukázat, na obrazovce fotka nějaké zmalované ženské s nalepenýma dlouhýma nehtama, no nejdřív mi to nedošlo, jako kdo to je a on prý: tak to je ona! A teď čekal, co já na to, no asi jsem mu ji měla pochválit, jaká to je hvězda a jaký má dobrý vkus a já jsem se začala hrozně smát, mě to v tu chvíli přišlo tak ubohý a fakt až komický, že jsem se prostě neudržela. On vůbec nechápal a hrozně se urazil.
Celý víkend byl zase u ní, přijel až dnes k večeru, a zase začal o ní, že prý jde zítra na nějakou menší operaci a prý chce, aby pro ni potom přijel do nemocnice, víc nestačil říct, protože jsem mu přibouchla dveře před nosem a odešla pryč. Já už přestávám cokoli chápat.
Tak on ti ukáže svoje nové LEGO a ty se mu směješ???Chudák chlapeček.....
Jinak Sor pro tebe - tohle je přesně to, co tě osvobodí- když ti to celé bude k smíchu...
Není tady
sorajaa napsal(a):
Soraaaaajo! A já se směju s Tebou!
To je vážně komedie, tohleto Ten Tvůj je prostě komediant
Podle mě skvělá od Tebe naprosto dokonalá spontánní reakce. Vůbec se nedivím, že se urazil, dotklo se ho to, jo jo
Není tady
Sorajoo - ono to není až tak neskutečné, oni tohle fakt dělají :-). Mě jí tedy neukazoval přímo, ale založil si složku na našem počítači, u kterého jsme oba denně pracovali, pěkně rovnou na ploše, abych jí nepřehlédla. No samozřejmě jsem se podívala, ale bolelo to tak, že jen jednou. Ona tam pózovala v nejrůznějších pozicích, byla tam i po ránu rozespalá .... on jí tak šíleně miloval, že si jí fotil pomalu i jak si čístí zuby :-). Pak už jsem se nikdy nepodívala.
Taky jsem to nechápala, proč to dělá. Oni se asi fakt chtějí pochlubit, i když to zní šíleně, jak krásnou novou ženu mají. I když může být krásná jen v jejich očích. Možná je to i nějaká forma jejich vysvětlení - jako že přece musíme pochopit, že kvůli něčemu takovýmu stojí za to začít znovu.
Ach jo.
Myslím, že jsi zareagovala dobře. Ať se klidně urazí. A zítra dělá taxikáře.
Jo a že máš pocit, že jsi pořád ve svých pocitech na začátku, z toho si nic nedělej. To je normální. Bohužel ty stavy neproběhnou v řádu několika dní ani týdnů, opravdu to trvá měsíce i roky, než se člověk "osvobodí".
Některá má štěstí, že to nikdy nepozná. Jiná zažije úmrtí manžela, to je zase jiná bolest, jiné zoufalství a trvá to taky hodně dlouho. Další zase prožívá peklo v manželství a nedokáže z něj odejít. A my holt se musíme vyrovnat s tím, že nás manžel opustil kvůli jiné. A každá by chtěla patřit k té první skupině ..... nevím podle čeho to tam "nahoře" rozdělují :-), většinou si každá myslí, že je to nespravedlivé. Ale asi je to prostě život.
Není tady
a já jsem se začala hrozně smát... jsem mu přibouchla dveře před nosem a odešla pryč
Teda ty mu dáváš kapky... a žádný pochopení nemáš...
Chlapeček se přijde pochlubit s novou hračkou, kterou si pořídil úplně sám a ty, místot ho, abys ho pochválila, jak je šikovnej, mu jí (skoro) rozšlápneš
Ale jo - dobře děláš. Jen tak dál. A jeho urážlivost si neber osobně - takhle by zareagoval na každého, kdo by mu řekl, že ta jeho kopretinka má trochu vopršelý okvětní lístky...
Není tady
Sorajoo, že ses mu vysmála a bouchla dveřma to chápu, ale nechápu, že se ti chce v tomhle žít? Do kdy? Proč se nedohodneš s rodičema a nepošleš ho obdivovat jeho madam napřímo? Nemusela by ses dívat na jeho poblblý úsměv, když ti ukazuje fotky jeho paní dokonalé. Pořád tě to vrací na zem. Až vypadne uvědomíš si kolik takových ponížení sis mohla ušetřit.
Není tady
xxxx napsal(a):
Sorajoo, že ses mu vysmála a bouchla dveřma to chápu, ale nechápu, že se ti chce v tomhle žít? Do kdy? Proč se nedohodneš s rodičema a nepošleš ho obdivovat jeho madam napřímo? Nemusela by ses dívat na jeho poblblý úsměv, když ti ukazuje fotky jeho paní dokonalé. Pořád tě to vrací na zem. Až vypadne uvědomíš si kolik takových ponížení sis mohla ušetřit.
Ad vytučněné- JEHO ponížení.... Protože takhle se ztrapňovat a neuvědomovat si to je JEHO totální propadák... On ponižuje sám sebe a ještě to ani netuší....
Sor je ještě (podle mě) nakloněná "malému chlapečkovi" odpustit, zapomenout- protože ho ještě úplně nezatratila. Kdyby jím totiž byla úplně disgustována, už by ho vyrazila- těch důvodů jí během poslednho měsíce dal dost a dost.....
Te´d ještě chybí aby Soraju poprosil, jestli by Kopretince nemohla chvíli prát a vařit , když ona chuderka má bebínko...
Není tady
Hmm - nebo jí sdělit, že přiveze Kopretinčiny dětičky k nim, páč se o ně nemá kdo postarat...
Není tady
helena napsal(a):
pokud si vezmu príma chlapa a po pár letech je to mizera a záletník, tak to pak chyba není pouze v jeho genetice
Mňo... jak kdy. Někdy záleží na tom kým je za mizeru a záletníka označen, někdy se jedná o skutečně nevzdělavatelnou osobu, někdy (jak známo) se špatné vlastnosti věkem zhoršují (u obou, abychom si rozuměly http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png). Jistě, i geneticky dobrý materiál se dá chybným zacházením podtrhnout - ale že by až do těch hrdel a statků?
Heleno, geneticky dobrý materiál se chybným zacházením podtrhnout NEDÁ. Zvlášť, když jde o dospělého člověka.
A nevzdělatelná osoba se může jako príma chlap jevit zase jen osobě s EQ šumícího rákosí.
Tady to prostě neukecáš.
Je to prostě tak, že každý si do života přitáhneme přesně takového partnera, jakého právě potřebujeme, Čím rychleji to pochopíme a příjmeme, tím rychleji to zvládneme a poučíme se.
Můžeme to samozřejmě třebas i "zakonzervovat", jako jsi to udělala například ty,ale taky to můžeme jednou pro vždy vyřešit. Já nevím, co je v konkretní situaci "lepčí", nenexistuje jednotný manuál, takže aby bylo jasno, já TVŮJ způsob řešení TVÉ situace nijak nehodnotím, jaký sis to udělala, takový to máš a ty patříš k těm, kteří to vědí a neházejí nic na druhé, což samo o sobě je super.
Jen si ale myslím, že je třeba se na věci podívat skutečně zcela poctivě a "neukecávat" ani sami sebe
Není tady
sorajaa napsal(a):
No...tak z takovýhohle materiálu dělat chlapa..... proboha, kdo mu tohle udělal?
Není tady
Pandorra
Je to prostě tak, že každý si do života přitáhneme přesně takového partnera, jakého právě potřebujeme, Čím rychleji to pochopíme a příjmeme, tím rychleji to zvládneme a poučíme se.
Takze ja jsem taky presne takoveho potrebovala???? Musim uznat ze to co pises je fakt dobry a libi se mi to.
Není tady
sorajaa napsal(a):
Já normálně lituju, že jsem to neviděla na vlastní oči... Ty jsi číslo a on je vhůůl...
Hele, a začni trochu chápat - paní si jde nejspíš nechat udělat nový prsa, když na tebe neudělala dojem a tys měla říct, že jestli je potřeba, ráda se postaráš o její vychované a milé děti...
Není tady
Soranjaa
Ne neni to normalni dyt ti tim hrozne ublizuje, ale na druhou stranu dela jich to vetsina, taky jsem se nestacila divit,kdyz me coby tehotny demostroval jaky mu pujcuje luxusni auto taky nechapes, ale jak pisou holky nema cenu nad tim premyslet, protoze to nevymyslime, ale zachovala jsi se na jednicku.
Není tady
každý si do života přitáhneme přesně takového partnera, jakého právě potřebujeme
Možná tě špatně chápu - ale chceš tím říct, že změní-li se časem partner, je to kvůli tomu druhému? Že stane-li se z prince žabák, automaticky to znamená, že princezna necejtila hrášek a proto není opravdová princezna?
Není tady
helena napsal(a):
každý si do života přitáhneme přesně takového partnera, jakého právě potřebujeme
Možná tě špatně chápu - ale chceš tím říct, že změní-li se časem partner, je to kvůli tomu druhému? Že stane-li se z prince žabák, automaticky to znamená, že princezna necejtila hrášek a proto není opravdová princezna?
Já to chápu tak, že ten partner nás něco učí. Skrze něj se my učíme tomu čemu máme, v čem máme mezery. Proto si vybíráme takové lidi, aby nám to ukázali, my si toho všimli a něco s tím udělali
Takže... buď můžeme brečet co se nám to děje za nespravedlnosti... anebo to vzít z druhého konce a začít to dělat jinak, líp
Mluvím tady za sebe, jak to myslela Pandora to nechám na ní, ať k tomu řekne svoje
Není tady
Já myslím, že princezny hrášek cítí, ale je táák malý, že si tím nenechají zkazit náladu. Až, když vyroste, nechápou... na malý hrášek už zapomněly a najednou je místo prince žabák. Jen tehdy neslyšely to kvákání.
Ovšem beru dle sebe a toho, co vidím kolem ve vztazích. On mi po šesti letech řekne tohle... nějak zapomněla, že na začátku vztahu s princem se stěhovala princezna dvakrát k mamince, protože soužití bylo nemožný... občas měla pocit, že to není princ, ale žabák, on, aby měl klid a uvařeno, jí šel z cesty, ale nějak nepředpokládal, že tu komedii bude muset hrát celej zbytek života, protože není princ a přestalo ho to bavit... nebo přišla selka, co na prince dlabe a jde vyloženě po obojživelnících...
Já nevěřím na to, že se lidé mění. Jistě je ovlivňuje spousta okolností, ale v jádru jsou stejní. Jen ty hry je matou. Introvert jde do společnosti kvůli svojí lásce, ale prostě mu nedojde, že pořád to tak nepůjde a jí ani ve snu nenapadne, že to dělá kvůli ní - a za tři roky kouká jak puk, že nejdou společně už ani do kina...
Já se v klidu přiznám, že jsem povahu manžela hluboce podcenila. Hrášek byl malinký... A klíďo přiznám i to, že kdybych ho nepotkala a neprožila si to, co mám za sebou, nějak bych to snad ani nebyla já - zapadlo mi to do sebe. Nebo ještě jinak - já taková byla vždycky, ale taky jsem hrála tu hru na někoho jiného. Taky jsem měla hrášek a manžel o něm věděl... taky mi vyrostl... No a teď už žiju v pohodě s tím, že žádný hry hrát nemusím. To jsem se asi měla naučit - když už to beru "duchovně".
Asi dost zmatený, co...
Není tady
sorajaa napsal(a):
Tak tragédia sa nám začína zvrhávať na komédiu...!
To je dobre, ja mám komédie radšej... a lepšie sa žije v komédii ako v tragédii.
Není tady
mariposa napsal(a):
helena napsal(a):
Možná tě špatně chápu - ale chceš tím říct, že změní-li se časem partner, je to kvůli tomu druhému? Že stane-li se z prince žabák, automaticky to znamená, že princezna necejtila hrášek a proto není opravdová princezna?Já to chápu tak, že ten partner nás něco učí. Skrze něj se my učíme tomu čemu máme, v čem máme mezery. Proto si vybíráme takové lidi, aby nám to ukázali, my si toho všimli a něco s tím udělali
![]()
Takže... buď můžeme brečet co se nám to děje za nespravedlnosti... anebo to vzít z druhého konce a začít to dělat jinak, líp
Mluvím tady za sebe, jak to myslela Pandora to nechám na ní, ať k tomu řekne svoje
Každý vzťah a každý človek nás niečo učí, vo tom žádná. Ide len o to, že napr. za 10-20 rokov sa partner fakt môže zmeniť tak, že nestačíme zírať - a vynoria sa dve otázky: 1, ČO s tým? 2, Súvisí to so mnou (ergo: JE to mnou?)?
Upravil(a) Selima (19. 7. 2010 12:05)
Není tady
Ide len o to, že napr. za 10-20 rokov sa partner fakt môže zmeniť tak, že nestačíme zírať - a vynoria sa dve otázky: 1, ČO s tým? 2, Súvisí to so mnou (ergo: JE to mnou?)?
No právě... Na otázku č. 1 většinou odpověď najdeme, ale ta druhá, ta nám může vydržet po zbytek života, bez ohledu na to, jak vyřešíme tu první. Průšvih je v tom, že i když jsme si (téměř) jistí, že na té změně máme podíl minimální, (téměř) vždycky se najde ten hnusnej červík-našeptávač, kterej se ptá "a neměl/a jsem tohle dělat jinak a tamto skousnout a tuto přehlídnout?" Tak trochu jako dejme tomu s nějakou nemocí - potkat nás může naprosto bez našeho přičinění, ale tyhle blbý otázky si klademe.
Není tady
Jo, otázka - Je to mnou? a její pokračování - Co jsem udělala špatně? mě bohužel málem dostala do hrobu. Ne obrazně ale fakticky, kdo zná můj příběh. Takže to, co píše helena, potvrzuju velmi těžkou osobní zkušeností. Neviním tím mého BM. To bylo JEN moje, že jsem sama sebe dostala málem do hrobu. Taková podivná zvrácená logika.
Když se mnou nezůstal, tak jsem totálně k ničemu, jsem totálně špatná matka a špatný člověk a proto nemám právo žít. Mým dětem bude na světě bez totálně špatné matky lépe.
I tohle dokáže udělat psychika nebo rozum nebo co.
Proto je lepší se v tom nešťárat, protože odpověď stejně nenajdeme. Jenom Bůh ví? Bůhví.
Obzvláště nervově labilní člověk, jakým jsem tenkrát byla, by se v tom fakt neměl vrtat, protože v těch kritických chvílích po rozpadu (dlouholetého) vztahu může udělat totálně nesmyslné závěry. Řešit to až pak, když první šoky odezní, řešit své sebevědomí a sebedůvěru.
Pak už člověk dokáže přijmout fakt, že vše se vším souvisí a každý se mění, a ne si to vztáhnout na sebe, že to všechno zapříčinil jenom on a kdyby byl to a to a něco udělal jinak ..... blablabla
Upravil(a) majkafa (19. 7. 2010 12:53)
Sorajaa:
Já bych se především začala chovat jinak, než je zvyklý.Sebrala bych mu jistotu zázemí, to znamená: Přestala bych mu poskytovat jakýkoliv servis, když se chce napapat, tak ať si donese nákup, včetně ingrediencí a uvaří si. Potom by po sobě musel umýt nádobí a uvést kuchyň do původního stavu.
Rozhodně bych(rodiče) uzavřela podnájemní smlouvu, do které bych zakotvila úklid prostor, které užívá, včetně koupelny a WC. Dále bych si určila poměrnou částku na spotřebu energií- elektriky, vody, plynu, odvoz popelnic atd., prostě všeho, co užívá a platí se.
Měla bych na paměti, že když on selhal, jsem to já, kdo musí zajistit dcerám budoucnost. O každou korunu, kterou on utratí s novou paní, vlastně "šidí" rodinu, proto bych mu to neusnadnila.
Nemysli si, že čím víc se žena snaží, tím víc to manžel ocení. Naopak, manžel domácí servis bere jako samozřejmost a neváží si toho. Mnohdy ani netuší, kolik energie musí žena pro jeho pohodlíčko a klídek vynaložit.
Chceš chodit čistý, voňavý, nažehlený? Tak se o to postarej, já nejsem tvoje služka. Že jsem to dělala dřív? Nojo, to bylo z lásky, ale když o ni nestojíš, nemám žádný důvod se starat. Buď si to udělej sám, nebo si špinavé prádlo vezmi k ní, ona se jistě postará lépe.
Jinými slovy:
Dokud manžel nepozná tvrdou realitu, jak placení podnájmu, tak neposkytování domácích služeb, na které byl zvyklý, nezačne si toho VÁŽIT a nebude vědět, o co přišel.
Není tady
Selima napsal(a):
mariposa napsal(a):
helena napsal(a):
Možná tě špatně chápu - ale chceš tím říct, že změní-li se časem partner, je to kvůli tomu druhému? Že stane-li se z prince žabák, automaticky to znamená, že princezna necejtila hrášek a proto není opravdová princezna?Já to chápu tak, že ten partner nás něco učí. Skrze něj se my učíme tomu čemu máme, v čem máme mezery. Proto si vybíráme takové lidi, aby nám to ukázali, my si toho všimli a něco s tím udělali
![]()
Mluvím tady za sebe, jak to myslela Pandora to nechám na ní, ať k tomu řekne svojeKaždý vzťah a každý človek nás niečo učí, vo tom žádná. Ide len o to, že napr. za 10-20 rokov sa partner fakt môže zmeniť tak, že nestačíme zírať - a vynoria sa dve otázky: 1, ČO s tým? 2, Súvisí to so mnou (ergo: JE to mnou?)?
No jo Seli, ale těch 10, 20 let s tím partnerem člověk žije, žije vedle něj a nějakým způsobem spolu vytvářejí jednu choreografii. Rozumíš, co tím chci říct? Není to přeci tak, že manžel se změní ze dne na den. Je to postupná změna, které my přihlížíme. Takže se pak nemáme zas tak čemu divit, když jsme se na to dívali. Nebo jsme se nedívali, protože jsme na společné spoluvytváření vztahu neměli čas, ale zase to je naše práce, ten výsledek. Nic se neděje bez nás. Jaké si to uděláme, takové to máme. Všechno se mění, nic podle mě nezůstává stejné. A vše souvisí se vším. Ne, že partner se úplně otočil o 180 stupňů a my zůstali stejné. Děje se to všechno synchronně
Není tady
amba 001 a jaky je rozdil tohle vsechno udelat a tim ze mu rekne at si sbali a odejde ze to nema zapotrebi????
Není tady
helena napsal(a):
Ide len o to, že napr. za 10-20 rokov sa partner fakt môže zmeniť tak, že nestačíme zírať - a vynoria sa dve otázky: 1, ČO s tým? 2, Súvisí to so mnou (ergo: JE to mnou?)?
No právě... Na otázku č. 1 většinou odpověď najdeme, ale ta druhá, ta nám může vydržet po zbytek života, bez ohledu na to, jak vyřešíme tu první. Průšvih je v tom, že i když jsme si (téměř) jistí, že na té změně máme podíl minimální, (téměř) vždycky se najde ten hnusnej červík-našeptávač, kterej se ptá "a neměl/a jsem tohle dělat jinak a tamto skousnout a tuto přehlídnout?" Tak trochu jako dejme tomu s nějakou nemocí - potkat nás může naprosto bez našeho přičinění, ale tyhle blbý otázky si klademe.
Když si zadrhnu třísku, tak asi proto, že jsem pracovala s dřevem nebo jsem se okolo něčeho dřevěnýho ochomejtala. A asi jsem si dost nedávala pozor a tak mám teď třísku. Mohla jsem si dávat větší pozor, víc si všímat co a jak dělám, nebo jsem se mohla rozhodnout místo dřeva vzít kov. Např., např. ... No a já si myslím, že ani nemoce ani lidé nás nepotkávají/nepotkáváme náhodou. Všechno má svůj význam. Jde jen o to, přijít na to jaký
Není tady