Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 6. 2010 13:38

javena
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co mohu udělat?

My to sice píšem z tepla, jak psala wiki, ale třeba já, kdykoli si tu přečtu, nebo mi někdo ze známých řekne - přišel s tím, že mě už nemiluje a někoho má... já si naprosto přesně vybavím ten pocit, který jsem měla, když mi tohle kdysi oznámil manžel. hmm
Vím, co se mi honilo hlavou, jak mi stoupal tep, jak jsem cítila, že snad zkolabuju... jak se mi zhroutil svět... než jsem si řekla - a co já dopr.dele jako s tím. Ty ses zamiloval a já jako co s tím? To si musíš vyřešit ty. Je to na tobě, ty musíš vědět, co vlastně chceš. Já tě mám ráda, ale nebudu se tu pinožit, abych si tě nějak získávala na svojí starnu a ukazovala ti o co bys mohl přijít... to já fakt nebudu dělat. Ukázalo se, že chtěl zůstat "kvůli dětem" a žít si po svým, což jsem odmítla tak radikálně, že začal stoupat tep jemu a začalo mu docházet, že by si měl jít zajistit místenku na vlak, neboť mu nestartuje auto a vyvolená je z daleka. Já se tu teď nad tím chechtám, ale tenkrát mi do smíchu nebylo... i když asi víc jak jemu. Rozhodl se pro rodinu.
A pak si vybavím ten pocit, kdy jsem pár let na to zjistila, že měl tenkrát fakt jít. hmm

Není tady

#27 15. 6. 2010 13:39

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Wiki napsal(a):

Kdyby neměl zájem na návratu k rodině, také nevadí. Nezasloužil si toto místo - bude tedy volné pro nového partnera. Může tě totiž čekat nový a lepší život, než doposud. není to žádný konec světa a katastrofa. Spíš si myslím, že když uvidí, že ty ho nedržíš a nevyvádíš, že ho to vykolejí , dostane strach ze ztráty zázemí a dá zpátečku

Je potřeba jednat racionálně. Zorganizovat chod domácnosti, prostředky pro zabezpečení rodiny a své zázemí. Vím, že ti nyní  probíhají všechny možné emoce a stavy, vím jak je to nepříjemné, ale vydrž to. Všechno se vyřeší a poskládá. hjarta

Dovolila jsem si vypíchnout z Wikina  příspěvku to absolutně  nejdůležitější: Zůstat alespoň na povrchu  cool.   Spousta  aktérů rozpadlých vztahů po čase řekne - kdybychom si odpustili ty kyblíky emocí , výčitek, špíny ( zbytečné) bylo by možná k čemu se vracet....
Ovšem   klidem nemyslím útrpné čekání na  mužovo zmoudření.

Není tady

#28 15. 6. 2010 13:58

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Romča napsal(a):

A napadá mě, že bych ho klíďo vypakovala k té maldší milence. Se 14 000,- Kč měsíčně a alíkama na dvě děti na VŠ bude vážně nadšená, co našla za poklad. - tak nějak tummenupp .

Pokud Tě má opravdu rád, vše mu docvakne a pochopí že bylo něco špatně, tak se vrátí.
A když nee, tak není o co stát.Jsi mladá, na to aby jsi přežívala.Můžeš spokojeně žít a užívat si, třeba i nějaký čas bez partnera.

Romčo,bohužel jsou ženy,kterým by to ( vytučněné ) stačilo,hlavně,že mají chlapa.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#29 15. 6. 2010 14:30

Rei
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Balit muži kufry a pokřikovat na něj: Táhni k tý couře a už se nevracej!" si může dovolit jen ta žena, která to tak cítí nejen hlavou, ale i srdcem. Nevede jí její uražené ego, ale smířené a uzdravené srdce.

Ale takhle jsem to vůbec nemyslela.. průpovídky o courách bych vynechala, ale nějak mi připadá ze Sorajaa manželovou přítomností - ačkoli zřejmě velice střídmou - docela trpí.. Spíš to vidím tak, že "promýšlet" jestli od rodiny odejde nebo ne, by mohl jinde.. Tím pádem i Sorajaa bude mít čas a prostor si také v klidu promyslet, jestli ještě bude stát o to, aby se případně vracel...

Haha, teď koukám, že jsem nečetla moc pozorně..  Tohle je to co jsem myslela:

"Mám tě ráda, ale donekonečna na tebe čekat nebudu, ani držet tě doma za nohu nebudu.
Můžeš se rozhodnout svobodně, máš na to tolik a tolik času, já budu zatím taky přemýšlet a pak se tu zase sejdeme a řekneme si, k čemu jsme oba došli."

ovšem do toho "pak sejdutí" bych asi opravdu uvítala ho spíš nevidět...

Když už jsem jednou ovce, tak nemůžu být papoušek!

The greatest journeys are the ones that bring you home...

Není tady

#30 15. 6. 2010 14:40

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Spíš to vidím tak, že "promýšlet" jestli od rodiny odejde nebo ne, by mohl jinde
To máš sice pravdu, ale řekni kde? Ledaže by šel na ubytovnu, chatu nebo ke kamarádovi. U vdané milenky azyl nenajde - a doma je o něj (snad zatím?) postaráno. Navíc se sorajaa bojí ho "vyhodit" - "udělám rozhodnutí za manžela a pošlu ho té druhé rovnou do náruče".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#31 15. 6. 2010 16:01

Rei
♥♥♥♥---

helčo,

myslím, že kde bude manža přemýšlet, je čistě jeho problém.. přesně jak říkáš.. existují hotely, ubytovny... možná jsem vedle, ale být postavená před "mám jinou paní, PŘEMÝŠLÍM jestli teď budu s ní nebo s vámi" mi přijde jako jednání dítěte... Vybral si, že Soraja už patrně nemá být součástí jeho života jako jeho partnerka, tak proč by ona měla trpět při pohledu na to jak se přijde domů "zkulturnit" a jde jinam?

Možná jsem se v mém prvním příspěvku vyjádřila se sbalenými kufry příliš ostře.. Pokud tedy budou schopní si spolu promluvit alespoň na tolik aby si tedy vzájemně dali čas a stanovili určité podmínky... Pokud manžel očekává "full service" když se ukáže doma a nic "nenabízí" pak mi to přijde jako jednostranně vyčerpávající a nefér.. a je na Sorajje, aby si ujasnila nakolik to takhle bude přijímat.. Patrně i za cenu "poslání ho do náruče"..

Upravil(a) Rei (15. 6. 2010 16:07)

Není tady

#32 15. 6. 2010 16:24

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Spíš to vidím tak, že "promýšlet" jestli od rodiny odejde nebo ne, by mohl jinde]
To máš sice pravdu, ale řekni kde? Ledaže by šel na ubytovnu, chatu nebo ke kamarádovi. U vdané milenky azyl nenajde - a doma je o něj (snad zatím?) postaráno. Navíc se sorajaa bojí ho "vyhodit" - "udělám rozhodnutí za manžela a pošlu ho té druhé rovnou do náruče".

to už je snad jeho problém,ne? pokud doma řekne, že chce odejít, tak asi ví kam..

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#33 15. 6. 2010 18:52

sorajaa
♥♥♥----

Holky, díky vám všem za vaše příspěvky a zkušenosti, Pandořře za za úžasný článek, ve kterém jsem se místy poznávala. Začínám si vše pomalu srovnávat v hlavě a vidět důvody, proč se to vše stalo. Vdávala jsem se v 18, manžel byl můj první a nepoznala jiný chlapy, takže jsem nemohla srovnávat a brala to moje přizpůsovení jemu jako normální. Vytěsnila jsem svůj svět, svoje zájmy, přání, kamarády a koníčky a žila jen těmi maželovými.Velká chyba, teď to vím. Moje chyba. Jenže co teď dál? Ten můj malý svět s maželem uprostřed se mi rozpadá a já mám hrozný strach z toho velkého světa kolem sebe, který prakticky neznám. Proto se tak upínám k tomu důvěrně známého, i když nevím, jestli to vůbec ještě smysl.
Nelituji těch víc jak 20 let, mám bezvadný děcka, dobrou práci. Jen si říkám, co dál?
Manžel mě za ty roky zřejmě začal brát jako nedílnou a jistou součást zařízení domácnosti, já se vracela pozdě z práce utahaná, do noci uklízela vařila a starala se, manžel, který přicházel o 3 hodiny domů dříve, nedělal skoro nic nebo jen velmi málo. V klidu si pospal po práci a pak se věnoval svým koníčkům. Takže nebyl problém vyplnit svůj volný čas a zahnat nudu milenkou. Má práci, která ho neuspokojuje, ale nic neudělal pro to, aby to změnil. Kdyby měl víc starostí a práce, možná by k tomu nedošlo.
Jenže co teď dál, má to ještě smysl? Manžel odmítá se mnou cokoli řešit, prý se musí rozhodnout sám, kdy to bude, to samozřejmě neví, jestli ho budu tlačit, prý se sbalí a odejde hned, ale netuším kam by šel, možná jen tak vyhrožuje a myslí si,že se leknu, dám mu pokoj a on si bude dál žít svůj pohodlný život teď navíc obohacený milenkou.
Mám obavy, že se to může takto táhnout donekonečna a zároveň nevím, kde vzít v sobě sílu a zbavit se strachu z budoucnosti a vyřešit to sama. A mám to vůbec řešit? Nebo čekat? A jak dlouho?
Moc vám děkuji za další příspěvky, dodávají mi sílu díky nim si vše srovnávám v hlavě.

Není tady

#34 15. 6. 2010 22:33

Rei
♥♥♥♥---

Sorajo, pokud s tebou manžel odmítá cokoli řešit, pak je asi opravdu jen a jen na tobě nakolik jsi ochotná toho vydržet.. Říkáš, že máš dobrou práci, skvělé děti a neměla jsi čas na koníčky.. Pokud nemáš sílu manžela když to tak řeknu "vyexpedovat" tak mu ale nemusíš poskytovat ŽÁDNÝ servis.. Máš dceru? Z toho co jsem pochopila jsi na sebe žádný čas neměla, zajdětě na kosmetiku, zaplavat si.. Místy to vypadá, že bude léto, seberte s dětma stan a vyražte na víkend ven wink Tvoje děti tě určitě rády podpoří.. Pokud žiješ ve větším městě určitě se tam najde nějaký kroužek nebo činnost, kde poznáš nové lidi.. smile jop a jestli můžu jedno doporučení, zajdi si do kina na Ženy v pokušení - hezky nadlehčena oddechovka u které se zasměješ myslím i ty smile

Drž se pussa

Není tady

#35 16. 6. 2010 9:13

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Moc bych ti přála Soraajo abys  našla odvahu se vzepřít. Možná mají tvé děti domov jen za servis( jako ti moji velcí potomci)- tudíž  procházky s dcerou jsou sci -fi,kde by máma byla poněkud out...Možná  tvůj muž  odejde za hlasem hormonů v přechodu- ale kde jsi ty?   Přece mi neříkej, že nemáš jednu jedinou kámošku.  Jedu jedinou zálibu, která by tě vytáhla ven z opečovávané a momentálně poněkud kontraproduktivně fungující domácnosti?!?
Čekání na popravišti nových možností- tak bych viděla tvoji momentální pozici. Ale ty tam nejsi přivázaná za nohu! Můžeš se sebrat a už tenhle víkend jet  za bratru 2tisíce na  víkend pro ženy  do nejbližších lázní, nebo navštívit   nejbližší zoo, nebo já nevím- muzea v Praze, nebo jen obecní knihovnu- prostě NĚCO, COKOLIV - co tě vytáhne a nedovolí ti jen čekat na vysmátého zaláskovaného mužíčka...  Při takové změně stereotypu možná dojdeš k rozhodnutí , co a jak dlouho chceš snášet... Možná si řekneš, že budeš  tiše čekat na to až dostane tvůj muž od manžela milenky na budku a bude  se chtít vrátit lízat si rány domů. Možná si řekneš , že jakékoliv čekání ti bere energii a čas- ale věřím, že takový čas jen pro sebe a v neznámém prostředí tě někam pinkne. Pomůže ti rozhýbat myšlení... Držím pěsti.

Není tady

#36 16. 6. 2010 14:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

rejka napsal(a):

Romča napsal(a):

A napadá mě, že bych ho klíďo vypakovala k té maldší milence. Se 14 000,- Kč měsíčně a alíkama na dvě děti na VŠ bude vážně nadšená, co našla za poklad. - tak nějak tummenupp .

Pokud Tě má opravdu rád, vše mu docvakne a pochopí že bylo něco špatně, tak se vrátí.
A když nee, tak není o co stát.Jsi mladá, na to aby jsi přežívala.Můžeš spokojeně žít a užívat si, třeba i nějaký čas bez partnera.

Romčo,bohužel jsou ženy,kterým by to ( vytučněné ) stačilo,hlavně,že mají chlapa.

Táto ale už jedného má - wink - tá by asi chcela na lepšie, nie na horšie(myslím teraz finančne)...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#37 16. 6. 2010 14:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

sorajaa napsal(a):

Holky, díky vám všem za vaše příspěvky a zkušenosti, Pandořře za za úžasný článek, ve kterém jsem se místy poznávala. Začínám si vše pomalu srovnávat v hlavě a vidět důvody, proč se to vše stalo. Vdávala jsem se v 18, manžel byl můj první a nepoznala jiný chlapy, takže jsem nemohla srovnávat a brala to moje přizpůsovení jemu jako normální. Vytěsnila jsem svůj svět, svoje zájmy, přání, kamarády a koníčky a žila jen těmi maželovými.Velká chyba, teď to vím. Moje chyba. Jenže co teď dál? Ten můj malý svět s maželem uprostřed se mi rozpadá a já mám hrozný strach z toho velkého světa kolem sebe, který prakticky neznám. Proto se tak upínám k tomu důvěrně známého, i když nevím, jestli to vůbec ještě smysl.
Nelituji těch víc jak 20 let, mám bezvadný děcka, dobrou práci. Jen si říkám, co dál?
Manžel mě za ty roky zřejmě začal brát jako nedílnou a jistou součást zařízení domácnosti, já se vracela pozdě z práce utahaná, do noci uklízela vařila a starala se, manžel, který přicházel o 3 hodiny domů dříve, nedělal skoro nic nebo jen velmi málo. V klidu si pospal po práci a pak se věnoval svým koníčkům. Takže nebyl problém vyplnit svůj volný čas a zahnat nudu milenkou. Má práci, která ho neuspokojuje, ale nic neudělal pro to, aby to změnil. Kdyby měl víc starostí a práce, možná by k tomu nedošlo.
Jenže co teď dál, má to ještě smysl? Manžel odmítá se mnou cokoli řešit, prý se musí rozhodnout sám, kdy to bude, to samozřejmě neví, jestli ho budu tlačit, prý se sbalí a odejde hned, ale netuším kam by šel, možná jen tak vyhrožuje a myslí si,že se leknu, dám mu pokoj a on si bude dál žít svůj pohodlný život teď navíc obohacený milenkou.
Mám obavy, že se to může takto táhnout donekonečna a zároveň nevím, kde vzít v sobě sílu a zbavit se strachu z budoucnosti a vyřešit to sama. A mám to vůbec řešit? Nebo čekat? A jak dlouho?
Moc vám děkuji za další příspěvky, dodávají mi sílu díky nim si vše srovnávám v hlavě.

Sorajaa, ja som si pri rozchode s bývalým hovorila "To je koniec, to je Smrť"... grater Tiež sme boli až príliš previazaní, hoci ja som mala svoje kamošky a nejaký ten individuálny záujem, ale on mal syna, ktorého sme spoločne vychovávali - to bol silný argument. Potom mi vrátila kamoška to, čo som jej kedysi povedala pri JEJ rozchode "Každý koniec znamená nový začiatok". stolt Vesmír nemá rád vákuum a ono vždy niečo príde, prázdnota nezostane - bude záležať len na tebe, nakoľko si to "nové" k sebe pustíš. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#38 16. 6. 2010 14:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja som začala po rozchode robiť veci, o ktorých som VEDELA, že s bývalým by to bol boj, že by bol proti, ohováral by mi ich, odrádzal ma apod.: objavila som ezoteriku a orientálny tanec. Ani jedno si úprimne neviem predstaviť POPRI ŇOM. Už len za toto som vďačná, že sme sa rozišli a raz som mu to (po cca 6-7 rokoch) aj povedala. stolt Čumel ako puk...

Brita

Není tady

#39 16. 6. 2010 19:39

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Sorajo, teď to je všechno čerstvý, při představě, že ti muž odejde se bojíš, že se sesypeš, ale jestli mu budeš poskytovat "hotel" který u tebe má nebude nikam spěchat a tvoje utrpení bude nekonečný. Jsou tu holky co na takového parazita čekají i pět let. Prošla jsem podobnou situací a dala na čas sanci / byla to chyba ex ten půlrok  nevyužil na přemýšlení, ale k tomu aby nás se synem oškubal jak jen to šlo/. Nakonec jsem konečně dostala vztek a vyprovodila jsem ho div neběžel big_smile /dneska se tomu opravdu upřimně směju a měla jsem to udělat dřív/Chlap když je zamilovaný tak je uplně mimoň. Ty to vidíš teď hrozně bolavě, ale my z venku to spíš vidíme tak, že by ses měla bát, aby ti ho tak vyvolená nechtěla vrátit. Protože dárečka co bude platit cirka 4 tisíce na svoje děti a přitom vydělá jen 14 tisíc nebude dnešní "moderní matka" asi brát všema deseti. Navíc píšeš, že je vdaná. Možná až to u ní praskne přileze ten tvůj ještě rád ke křížku. Rozhodně se neboj, že zůstaneš sama, jsi ještě mladá a navíc máš odrostlé děti. Jestli můžu poradit jednu důležitou věc, začni místo breční koukat jak se finančně zajistíš alespoň do začátku. Ulej si každou korunu,kterou jen budeš umět ulejt. Ono až se vybrečíš budeš muset dál fungovat. A určitě to netutlej, děti jsou dospělé a není to tvoje ostuda, že se manželovi splašil pohasínající hormónek. Začni tím, že skončíš s pradlenou, žehlenou a posluhou pro všechny. Mně v těch nejtěžších chvílích pomáhala práce, uklízela jsem třeba ve čtyři ráno půdu nebo kůlnu na nářadí, vymalovala jsem si jinak dům, postupně jsem si nakoupila nový nábytek. Padala jsem na hubu a neměla čas na někoho kdo si mě nezasloužil wink Celkem rychle jsem se ze smutnění dostala, pomohl taky "převozník" co mi vrátil sebevědomí a dneska jsem ráda, že to tak dopadlo, spíš si vyčítám, že jsem se nechala dostat do situace, kdy jsem žila život tak aby exovi nic nechybělo a nic nemusel a sama jsem odsunula i sebe stranou.

dum spiro spero

Není tady

#40 16. 6. 2010 20:06

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sarajo,
vrať se sama k sobě, tedy uvědom si sama sebe - získej zpět své sebevědomí stolt Pak budeš hned vědět, co máš dělat.
Muže a jeho milenku neřeš, vyřeš si jen finance a nedělej mu služku. Nedělej nic, co nechceš. Protože NEMUSÍŠ.
Děti i manžel mají občanku, postarají se samy o sebe.
A ten víkend pro ženy je bezva nápad, najdeš tam nové kamarádky. a ne abys si to vyčítala, že ty si užíváš a oni jsou sami doma. Chraň se toho jim navařit! Máš nejvyšší čas začít napravovat chyby, které jsi nevědomky udělala.
Na nic není pozdě smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#41 16. 6. 2010 20:43

sorajaa
♥♥♥----

Holky, ani nevím, jak vám všem mám poděkovat, držíte mně nad vodou a pomáháte ujasnit moji situaci, jste bezvadný..
Vím, že máte pravdu a vím, že si za současnou situaci můžu také sama. Je to pro mě jenom velký šok, že to vše přišlo tak nečekaně a strašně to bolí. Pořád si říkám, že to není možný, aby manžel hodil za hlavu mě, děti, celých těch 20 společných let a bylo mu totálně fuk dívat se, jak mi teď je, jak se trápím, co bude s naší rodinou, dětma...
Pořád to nedovedu pochopit. Proč mi neřekl dřív, jestli mu něco vadilo?
Jak pro něj může nějaká jiná, kterou zná tak krátce, znamenat víc než naše rodina a děti?Na otázku, co bude se studiem dětí jen pokrčil rameny.Pokud prý odejde, bude platit alimenty, co mu vyměří soud, víc ale ani korunu, jemu prý taky nikdo nic nedal, když byl mladý.Beru to jako pozdraz, obě děti mají gymnázium, všichni jsme počítali s tím, že půjdou dál studovat, i manžel to tak chtěl. Starší dcera studuje v Opavě, kde možnost najít nějakou brigádu je takřka nulová.
Nechápu, to té druhé je jedno, že zničí dvě rodiny?
Na druhou stranu nevím, pokud by manžel nakonec přece jen zůstal, jestli bych byla schopná na něj dále pohlížet jako na chlapa, kterému můžu věřit a vážit si ho.
Nechci dělat ukvapené závěry a říct mu, aby odešel okamžitě, vím že to by byl konec.Ale také nevím, jak dlouho budu schopná tuto situaci snášet, je hrozný vidět, jak je zaláskovaný, jak pořád mobiluje s tou druhou, neřekne kam jde a kdy přijde. Zároveň je mi jasný, že tato situace mu maximálně vyhovuje, s tou druhou to má nádech zakázaného ovoce (její muž prý nic netuší) a může se to táhnou hodně dlouho, aniž by měl potřebu něco řešit.
Jak dlouho myslíte, že může taková fascinace milenkou trvat, jak dlouho může trvat než mu spadnou růžové brýle?Jinak aspoň perlička: včera večer přišel od milenku, velmi se podivovatl kde má nachystanou večeři, na stole jsem nechala ležet kuchařku a na ní lístek: Večeři máš na straně 58. Odešel spát hladový.
Ještě jednou vám holky všem moc děkuji, a budu moc ráda, když mi zase napíšete.

Není tady

#42 16. 6. 2010 20:51

sorajaa
♥♥♥----

A ještě jedno, vím že  bych měla taky někam vypadnout, věnovat se nějakým koníčkům, jenom na to teď vůbec nemám sílu a energii, nikam se mi nechce, jsem strašně unavená, žiju ze dne na den. Byla jsem včera sednout se známýma na kafe a stejně si to vůbec neužila, pořád myslela na ty svoje starosti, jak to překonat?

Není tady

#43 16. 6. 2010 21:08

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

sorajaa napsal(a):

A ještě jedno, vím že  bych měla taky někam vypadnout, věnovat se nějakým koníčkům, jenom na to teď vůbec nemám sílu a energii, nikam se mi nechce, jsem strašně unavená, žiju ze dne na den. Byla jsem včera sednout se známýma na kafe a stejně si to vůbec neužila, pořád myslela na ty svoje starosti, jak to překonat?

Aktivitou, byť z donucení..... stolt

Není tady

#44 16. 6. 2010 21:14

javena
♥♥♥♥♥♥-

Sorajo, já ti nechci brát iluze, ale kamarádka má čtvrtý rok ženatýho milence. Ze začátku to jeho žena netušila, pak měl peklo, protože to ruplo... odejít nechtěl... a pak podle mě řekl, že to skončil. Vypadá to tak, podle frekvence návštěv a o hodně menší hodnoty darů... Jeho žena si spíš zvykla, než že by mu věřila - ale tam nejde o průměrný plat - tenhle by uživil Africkou vesnici... Čili tolik k tomu, jak dlouho to může trvat. hmm
I když - po nějaký době přestane mobilovat a zamilovaně čučet... to se asi dá s dobrým žaludkem a nadstandardním příjmem ustát. Pravda taky je, že kámoška nemá manžela - ten by s tím taky trochu zatřepal...
Opravdu záleží na každým, jak sebou nechá manipulovat. wink
A k tomu, že sis neužila to kafe - to je normální. Fakt to přejde. Lepší myslet na svý věci v kavárně, než doma jako vystesovaná podváděná ženuška. wink
Když vydržíš, spadnou mu ty brýle rychle... až si řekne milence o véču, bude to dokonalý... Taky jí jistě zaujmou nevypraný trenky, případně omylem obarvený na růžovo - spěchala jsem na nehty, promiň... big_smile

Není tady

#45 16. 6. 2010 21:19

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

sorajaa napsal(a):

Holky, ani nevím, jak vám všem mám poděkovat, držíte mně nad vodou a pomáháte ujasnit moji situaci, jste bezvadný..
Vím, že máte pravdu a vím, že si za současnou situaci můžu také sama. Je to pro mě jenom velký šok, že to vše přišlo tak nečekaně a strašně to bolí. Pořád si říkám, že to není možný, aby manžel hodil za hlavu mě, děti, celých těch 20 společných let a bylo mu totálně fuk dívat se, jak mi teď je, jak se trápím, co bude s naší rodinou, dětma...
Pořád to nedovedu pochopit. Proč mi neřekl dřív, jestli mu něco vadilo?
Jak pro něj může nějaká jiná, kterou zná tak krátce, znamenat víc než naše rodina a děti?Na otázku, co bude se studiem dětí jen pokrčil rameny.Pokud prý odejde, bude platit alimenty, co mu vyměří soud, víc ale ani korunu, jemu prý taky nikdo nic nedal, když byl mladý.Beru to jako pozdraz, obě děti mají gymnázium, všichni jsme počítali s tím, že půjdou dál studovat, i manžel to tak chtěl. Starší dcera studuje v Opavě, kde možnost najít nějakou brigádu je takřka nulová.
Nechápu, to té druhé je jedno, že zničí dvě rodiny?
Na druhou stranu nevím, pokud by manžel nakonec přece jen zůstal, jestli bych byla schopná na něj dále pohlížet jako na chlapa, kterému můžu věřit a vážit si ho.
Nechci dělat ukvapené závěry a říct mu, aby odešel okamžitě, vím že to by byl konec.Ale také nevím, jak dlouho budu schopná tuto situaci snášet, je hrozný vidět, jak je zaláskovaný, jak pořád mobiluje s tou druhou, neřekne kam jde a kdy přijde. Zároveň je mi jasný, že tato situace mu maximálně vyhovuje, s tou druhou to má nádech zakázaného ovoce (její muž prý nic netuší) a může se to táhnou hodně dlouho, aniž by měl potřebu něco řešit.
Jak dlouho myslíte, že může taková fascinace milenkou trvat, jak dlouho může trvat než mu spadnou růžové brýle?Jinak aspoň perlička: včera večer přišel od milenku, velmi se podivovatl kde má nachystanou večeři, na stole jsem nechala ležet kuchařku a na ní lístek: Večeři máš na straně 58. Odešel spát hladový.

Proč se tak bojíš  osamostanění, respektive toho že by - Tvými slovy:" říct mu, aby odešel okamžitě, vím že to by byl konec.! " Takhle je to co ? Agonie?
Naopak  každý "konec" je začátek.  Budeš čekat na jeho odmilování, nechat se ponižovat a  chystat cedulky na kuchařku? Slabá  náplast! Lepší by bylo, kdyby tě vůbec nenašel doma, kdyby měl místo vypraných komínků s prádlem  hubu otvírající prádelní koš  a každou fusekli jinou a pro jistotu i děravou.... A ty abys přišla jako druhá a s vysmátou tváří třeba z aerobiku ( který já tedy k smrti nesnáším....)

A proč je to té druhé jedno, že něco ničí?  Třeba proto, že ten její se před ní chová stejně jako ten tvůj před tebou... Nebo je to naopak dobrý trouba, který  po večerech hlídá děti aby se mohla jít unavená manželka bavit  s "kamarádkami".... Těch možností je hafo... Pomůže v něčem  TOBĚ  to vědět? Kašli na to. Žij!

Není tady

#46 16. 6. 2010 21:23

werena30
♥♥♥♥---

sorajaa napsal(a):

Jinak aspoň perlička: včera večer přišel od milenku, velmi se podivovatl kde má nachystanou večeři, na stole jsem nechala ležet kuchařku a na ní lístek: Večeři máš na straně 58. Odešel spát hladový.

lol tummenupp
Sorajo, myslím,že o Tebe se bát nemusíme.

Jinak na kafču moc nevypneš(zatím),co zkusit kino(nebo prostě něco,co naprosto zaměstná mozek)?

Není tady

#47 16. 6. 2010 22:50

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Sorajoo - měla jsem to stejně. 23 let normálního manželství, mě bylo tedy už 45, manžel se zamiloval ze dne na den, do týdne to prasklo, tak týden se snažil tvrdit, že o nic nejde, pak obrátil a prohlásil, že se jí nevzdá. Znám přesně to, co píšeš - jak do noci seděl u mailů, jak si celé večery volali, každý víkend odjížděl s ní, doma se válely účty za pobyty, za dárky, ve skříni měl dárky pro ni, nikdy jsem nevěděla kdy odjede, kdy se vrátí. Pak už si od ní vozil i jídlo a vyžehlené prádlo. A nekonečné myšlenky "proč", "jak mi to mohl udělat", "to přece nemůže být pravda". Syn studoval na VŠ.
Já jsem ho hned na začátku vyhodila z ložnice i od stolu. Dotklo se ho to, ale pak byl zjevně i rád.
Na rozdíl od tebe byla jeho láska rozvedená. Neměla jsem šanci.
Za necelý rok jsme byli rozvedení, do dvou let se s ní oženil. Teď jsou to už čtyři roky a já jsem sama. Bývalý manžel mě úplně odříznul, nekomunikuje se mnou, nepozdraví mě.
Těžko radit. Ta zamilovanost trvá až rok. Pak začne myslet i trochu mozkem. Dost velkou naději dává to její manželství - kdo ví jak to ona má.
Moje zkušenost z mnoha příběhů je taková, že pokud chce chlap odejít, nemá manželka moc šancí to zvrátit. Ale pokud chce chlap mít jen milenku, tak nějaká šance je. Jenže která ženská to vydrží tolerovat a žít nějaký čas svůj život jen tak vedle něj, aniž by vyvolávala scény a končila na prášcích.
Obecně tak nějak platí, že ujet můžeme všichni a že žít se dá spokojeně i po zvládnuté nevěře. Samozřejmě pokud se to neopakuje za čas znovu.
Takže já souhlasím s tím, že pokud nejde sám, nikam bych ho nevyhazovala. Ale taky bych se netvářila, že se nic neděje. Prostě žijeme vedle sebe, každý svůj život. Na tu hroznou bolest fakt pomáhá práce, vycházky do přírody, kamarádky, péče o sebe. A čas ..... za dva roky to bude dobrý :-). Vím že to zní hrozně, ale tak dlouho v průměru trvá ta bolest.
A snažit se od něj odpoutat, připustit tu možnost, že zůstanu sama, plánovat co a jak zařídím, jak budu žít.
Mohu ti říct, že se mi vůbec nežije špatně. Ale je fakt, že syn už pracuje a bydlí sám. Všechno se dá zvládnout, vůbec se neboj.

Upravil(a) Salen (16. 6. 2010 22:51)

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#48 17. 6. 2010 10:26

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Salen, moc ráda tě vidím... smile
Pozorně jsem četla tvůj příspěvek a chtěla bych se jen zeptat na pár postřehů z tvých zkušeností- abych se pokusila pochopit  postoj,kterému  při svém založení moc nerozumím..
Pro vysvětlenou- můj nejdelší vztah trval 16 let a ukončila jsem ho já- nevím co to je být s někým 23 a víc let a čekat na něčí rozhodování, zda  se mnou zůstane či nikoliv.

Dotaz- proč si myslíš, že je lépe čekat? Myslíš, že to, že jsi svého muže vykázala rychle z lože je chyba?
Lituješ toho,protože si myslíš, že by býval vystřízlivěl?  Je to samé kdyby- ale  nezdá se ti lepší, i když smutné v důsledku na tvůj vztah- že jsi   manželovi ulehčila odchod?
Pokud si totiž přečtu  příběhy těch "čekanek", zdá se mi každý popisovaný příběh  tisíckrát  víc deprimující pro opouštěnou manželku, než taková "rychlá smrt"...

Není tady

#49 17. 6. 2010 12:15

javena
♥♥♥♥♥♥-

Ano - rozhodnutý muž odchází, aniž by měla stávající partnerka šanci něco ovlivnit.
Muž tápající - toť oříšek... Nechat ho jít, nebo trpělivě čekat? Co když mu to ulehčím, když řeknu, aby šel... ale proč trpět a chápat něčí vrtochy...
Z těchto tápajících mužů je, dle mého názoru, velmi malé procento těch, kteří za to, aby zůstali, opravdu stojí. Většina z nich kalkuluje - chlapácky si narazí milenku, ale srabácky volí rodinu, která je tak dusila. dumbom
Já tedy konkrétně, jsem se po rozchodu, kdy se chtěl manžel vrátit a byl překvapen mým ne, dozvěděla, že on mi tehdy dal taky šanci. Když měl před lety milenku řekla jsem mu, že mu nebudu bránit a dělat scény a jestli chce, může jít... zůstal. Zvláštní - já to tehdy brala jako šanci pro nás. big_smile Tak ten za to fakt nestál.
Jinými slovy, Soraja (a kterákoli, co se dostane do stejné situace) by si měla uvědomit, proč přesně o svého muže nechce přijít. To je klíčové. Děti, hypotéka, co já chudák budu dělat a co tomu řeknou lidi, jsou špatné důvody. wink

Není tady

#50 17. 6. 2010 12:53

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

SOrajo - přišel čas, který máš věnovat sama sobě. Abys zase byla ta atraktivní, nevypočitatelná a supr ženská. Tak ho sobě věnuj. Večeře v kuchařce je začátek. A suprový, směju se tu ještě ted.  Ted jsi hodně pod vlivem stresu a smutku, nedej se jím ovládnout, nerezignuj, at ten hclap vidí, co ztrácí. Usměvavou pohodovou ženskou se kterou se nemusí starat o malé děti.... wink Prostě mu ukaž zase tu svoji  krásnou stránku. A v sobě ji objev...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí