18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den
Tak dnes jsem si koupila kapra... na gril, k obědu, zakrátka celého. V Tescu, krásně loeného na ledu, ádná vietnamská zmraenina... doma dám pochoutku do lednice, e jí odpoledne vykostím a připravím. Nooo, ta "vůně", která se z toho kapra linula, byla opravdu silná. e já snesu dost, nevadí mi ani "bahňák" mám prostě ryby ráda, ale smrad zahnívajícího masa fakt nemusim. ila jsem v domění, e tyto chlazené ryby musí být opravdu čerstvé, tak jak říká jistě pravdivá reklama...
Prosím o tipy jak poznám, e ryba zahrabená v ledu, nedejboe u vyfiletovaná, je skutečně čerstvá?? Nerada bych přítě zase vyhodila 300,-
Není tady
Marketo, zkus si precist tohle, sice se jedna o morske ryby, ale snad to neni takovy rozdil:
http://ekonomika.idnes.cz/cerstva-ryba- … p?c=463795
Jinak v Tescu mam s rybama dost spatnou zkusenost, teda sice s krajenyma. Kupovali jsme lososa, nechali jsme si uriznout kus. Hygiena teda hrozna, navic toho lososa ten - asi brigadnik - nechal lezet na prkynku a nevratil ho hned na led. Vzpominala jsem na 4 mesice prozite ve Svedsku, kde v supermarketu pracovali s rybama profesionalove, krasne nam lososa stahli, ukrojili, byl vynikajici a nebali jsme se ho jist syroveho. Takze na ryby v Tescu pozor - podle me je dost spatne skladuji, nevim, jak ve skladu, ale na krame pak horor. Nejlepsi je asi si nechat klepnout kaprika, co maji v tech nadrzich. Pak je jistota cerstvosti. Asi je to drazsi, ale lepsi, nez si zkazit zaludek.
Není tady
Sakura: Vzpominala jsem na 4 mesice prozite ve Svedsku, kde v supermarketu pracovali s rybama profesionalove,
Sakuro, souhlasím s Tebou, ale řekni, který "profesionál" půjde makat od nevidím do nevidím do Tesca za 12 tisíc hrubého?
Vechno toti souvisí se vím, ví...
Není tady