|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahojky holky letím jen pozdravit, pokud si myslíte že se nudím tak fakt ne,stačí když kuknete na rajče na rekonstrukci
, všechno z přízemí je tu nahoře takže vařím v bojových podmínkách, snad na konci června by to mělo být hotový. Tak se mějte krááásně babuchy!!
Není tady

Jééé Mali ahooooj, zrovna jsem si tak asi před dvěma dny říkala, kde jsi?
Není tady
Já jsem ještě nepoděkovala Topi za krásného ráčka, takže moc moc děkuji
mail už jsem dostala.
Holky, co je to za diskuzi o které mluvíte. Já sem na Babinet chodím jen sem, takže předpokládám, že to byla asi nějaká vedlejší diskuze.
Každopádně křičet na tak malé miminko normální není. Navíc to nikomu nepomůže, spíš naopak.
Já byla z porodnice taky totál nevyspalá, skoro jsem přišla o mlíko, ale dejme tomu řvala bych na všechny okolo, ale na mimi určitě ne!
A souhlasím s Florankou, že dneska se na dítě pohlíží skoro jako na hračku. Ani já nevěděla do čeho jdu, neměla jsem nikoho takového poblíž a měla jsem iluze co všechno budu při mateřské dělat a nedělat.
Není tady

Leni bylo to na Baby-Café, zde: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?nam … mp;start=0
Není tady
Aha, tak tam jsem taky dlouho nebyla. Bývá to tam někdy dost vyostřené......
A dávám opožděně šuplíkovou Lilibuli a už se k ní jdu omluvit, že si dám pauzu nebo že končím.
Vypadá to, že u nás začíná bouřka.

Není tady
Ahoj Mali, at se vam to vyvede k uplne spokojenosti!!!
A k ozehavemu tematu.. Ja si nemyslim, ze by kterakoliv mamina, ktera privedla na svet chtene dite, na nej rvala z nenavisti. Nez jsem mela vlastni deti, jsem proste nedokazala pochopit, jak muze matka opustit novorozenatko (viz obcasni nalezenecci at jiz zivi nebo...). Ted uz vim, jak moc dokazou hormony s telem a potazmo mozkem po porodu zamavat. A se mnou obzvlast po druhem porodu mavali ne sestinedeli, ale cele tri mesice, nez jsem nabyla opet pocit svepravneho cloveka. Bulila jsem porad jak zelva, stacilo, aby kolem me preletela moucha a divne bzucela a uz to bylo... A s kazdym, kazdou z nas, to mava jinak.
Bohuzel ani ja nejsem dokonala (a Buh vi, jak moc bych chtela byt) a stane se, ze po klukach jecim... omlouva me, ze jsem uz tri roky po sobe nespala celou noc v kuse a jsem na vsechno sama? Ne a ja to vim, ale kolikrat uz nemam silu vsechno opakovat po milionte... Ale jestli me to v uvedomeni me lasky ke klukum ma posunout dal, tak jsem za to, ze se sama pred sebou za to pak stydim, nakonec rada... Protoze clovek zjisti, kolik toho ma, az kdyz o to prijde... nebo kdyz se neco deje...
jeste jsem neco chtela, ale kluci uz jsou vzhuru, tak zase jindy 
Není tady

Je Ti pořád šoufl Leni? Tak ať to brzy přestane. U Lilibule je to krušný co? Chrlí jeden kit za druhým, čekám kdy dá další.
U nás pořádně pere sluníčko, za chvíli jdem ven, to zase budu spařená jako prasátko 
Sillwi, máš úplnou pravdu a ty jsi dobrá máma a to tě ani nemusím znát osobně 
Upravil(a) kindle (9. 6. 2010 15:42)
Není tady
Silwi, je jasné, že až je dítě větší , tak prostě někdy musíš zvednout hlas, ale agrese vůči miminu je hodně silné kafe. Hormony, nehormony.
Mělas vidět, jak to se mnou vnitřně cloumalo a jak jsem se já musela ovládat, abych neřvala po těch puberťákách a Ti dokázali jinak vytočit!!! jenže bych docílila jen toho, že bych jim byla pro smích. Čím víc mě štvali, tím tišej jsem mluvila. A z tebe je cítit láska na dálku.
Jo a mám stažený kit s Pacinčinou pomocí a dokonce už z něj tvořím.
teda původně jsem chtěla udělat něco jako Spirulka , Evajsek, Paci , Jiruška , Dagi, degi nebo jiné rámečkové , nad kterýma áchám. No prd. Nevím jak na to, tak zas extrakce.
Jo Linti, jsem ráda, že už je dobře. Ale to počasí nám dáva zabrat, jen co je pravda
Upravil(a) Floranka (9. 6. 2010 15:55)
Není tady
Floranko..... pod vše, co jsi uvedla se plně podepisuji... Myslím, že lépe napsat to ani nelze...

Není tady
Mluvíme stále o ječení, či hysterickém řvaní na miminko.... které nechápe vůbec nic... a které by mělo slyšet matčin hlas jen a jen v milé a konejšívé podobě....
Tutulko.... to o čem mluvíš... to je ok... i já jsem v krizi kolikrát miminku říkala ... spinkej už broučku nebo se ti maminka nadobro zblázní...... ale hlas byl pro miminko.... pro moje malé miminko.....
Jak říka Lenka, seřvat můžeme v krizi kdekoho - mimi ne... Dospělému se totiž můžeme omluvit a vysvětlit krizi... Miminku to vysvětlit nejde.... A opravdu nemyslím, že takové ječení na mimi funguje a že ho uklidní či utiší..... Myslím, že účinek je opačný...
Upravil(a) Štěpánka.Š (9. 6. 2010 16:13)
Není tady
Stepanko, ja vim, ze mluvime o miminku...
Taky, kdyz jsem mela vseho plne kecky, tak jsem prdolku odnesla radeji tatinkovi, abych si i ja odpocinula tech svych deset vterin
Jen se tak nejak vnitrne nedokazu stotoznit s tim, ze miminko, batole, pubertak - porad je to moje dite, a ikdyz jsem na nej nedokazala rvat kdyz mu bylo 14 dnu, proc to dokazu ted? Co se zmenilo?
Samozrejme, ze z celeho srdce mi je toho miminka lito a tim padem jeste vice toho, ze se ani ja obcas neovladnu... Omlouvam se, ja cele to vlakno na BC prelouskala a vycitky z mych selhani na sebe nenechaly dlouho cekat...

Není tady
Tak jsem si tu diskuzi přečetla. No je mi té maminky každopádně líto a snad jí ta sousedka pomůže.
Víc nemá cenu to asi rozebírat, ale je fakt, že dříve to fungovalo jinak. Ty rodiny byly pospolu a pomáhaly, ale dneska jsou povětšinou ty mámy na všechno sami. Jó, zlatý starý časy..........ale soudím podle řečí mojí mámy to spíš bylo za mojí babičky, protože jsem neustále slyšela, jak ona to všechno taky musela zvládnout sama.
Leni, dneska mi dopoledne bylo dobře a když jsme se chystali ven, zrovna k mému údivu přišla mamka, že vezme Marťu na písek......asi se v ní pohnulo svědomí.......... Ale teď mi je zase nějak divně od žaludku.
Není tady
Nikdy nezapomenu na dva dny a noc mezi nimi...... když byly malé první dvě děti...
Ivě byly čerstvé tři roky a Péťa měl 4 týdny... Spustil se mi zánět prsů.... Jak už to tak bývá.... začalo se to stupňovat k večeru.... Bývalému manželovi přijel na návštěvu kámoš, co ho dlouho neviděl.... Tak se ubytovali v obýváku a já se s dětmi nastěhovala do ložnice... On mi jen nanosil deky a polštáře navíc..... protože nejschůdněji bylo v pololeže... a protože jsem měla návaly šílené zimnice.. Informovanost o kojení tehdy byla nulová..... věděla jsem jen, že musím co nejčastěji kojit, aby to v prsech nezatvrdlo... Takže sama v horečkách, jsem se celou noc snažila ulevit Ivě, fňukající po levé straně a často kojit Péťu po straně pravé... Co pro mě znamenal každý sebemenší pohyb, to ani neumím napsat.... Nevím, jestli jsem cvakala zuby od zimy nebo od bolesti.. Každé přisátí miminka mi tekly slzy proudem....a do toho mamííí.. mám plnej nooos.... Nevěděla jsem, co dřív..... ale nenapadlo by mě, na někoho z nich jen zvýšit hlas... Manžel vyprovodil kámoše...a šel spát vedle, protože ho chytlo astma z alergie...a nemohl dýchat... Kdopak šel asi ráno první k dr....? Jistě, že muž..... Měla jsem štěstí v neštěstí, když se manžel vrátil od dr... přijela neplánovaně na návštěvu mamka a pomohla mu děti pohlídat.... Když jsem dorazila k dr... dostala jsem sodu, jako malá holka - seřvala mě na dvě doby... jestli chci, aby mi prsa řezali...!! Injekce, antibiotika.... ukončení laktace... Vrátila jsem se domů... máma-babička vyžehlila asi 20 plenek - tehdy se vyvářely plínky a žehlilo se pořád dokola... a odjela... Byla přeci pracující babička... Manžel polehával.... chudinka a druhý den jel taky do práce....
Nebylo to jednoduché...ani trochu..... ale vylévat si to na dětech...? Svést to na šestinedělí...? Ne..
Ani teď při Šárce jsem to jednoduché neměla... Sice "zralá zkušená matka"..... ale po 15 letech jsem si připadala, že nic neumím a že je vše jinak, než tehdy... Když jsem v Sokolově na kanapi v koupelně odrodila.... a třetí den mě poslali kvůli narvané porodnici domů... myslela jsem, že se zblázním... Robert pro mě jen přijel.... vysadil mě domů... a jel do práce..... Byla jsem strachy bez sebe, že dělám všechno blbě.... pocit, že jsem neschopná...a jen jsem brečela..... Všichni blízcí tak daleko..... byla jsem zralá na prášky..... Ale zvládnout se dá moc... Jen musí člověk počítat v první řadě sám se sebou...
Upravil(a) Štěpánka.Š (9. 6. 2010 16:36)
Není tady
Sillwi, abych zase nevypadala jako svatoušek, já už teď na Marťu ječím taky,myslím, že už solidně chápe, ale na tak malé mimi ne. Já jsem Marťu začala tak nějak vychovávat cca od 10 měsíců, tzn. že začal třeba dostávat sem tam i přes ruku, třeba když opakovaně lezl do koše apod. Takže nic si nevyčítej.
Ale je fakt, že nechápu, jak to dělají ostatní bez absolutního křiku a mírného trestání. Na našeho Máťu totiž nic neplatí, ze všeho má akorát srandu a směje se do obličeje, tož jsem musela jinak aby mi nehráblo.
Není tady

ahojky 
Tak pro upřesnění..stále se tu bavíme o nějaké informaci zprostředkované přes jakýsi chatovací web 
Tudíž nejen že nevíme,jak to vlastně je,protože sama zakladatelka tématu píše o nějaké své sousedce, ale řešíme prostě věc někoho cizího, koho ani neznáme, nevíme,co jej k tomu vede, jestli enní psychicky nemocný apod. Samozřejmě šestinedělí není omluva, ale proboha proč to řešit tady prostřednictvím svých zkušeností a srovnávání se svými strašně těžkými situacemi??
Skoro každý večer když usínám, uvědomuju si,jak jsem šťastná, že mám vytoužený dítě,který spí kousek ode mě, je zdravý a myslím,že šťastný že má ono mě a nemůžu se ubránit myšlenkám na děti, které třeba zrovna v té chvíli pláčou nemocné v postýlce, nikdo je nemopazlí, neponosí, protože se jim opilí rodiče válí po zemi, nebo jim ubližují...ale bohužel nestačím na to, abych jim pomohla,protože nevím kde jsou a kdo jsou jejich rodiče...
ta paní tam psala o radu jak jí pomoct, jestli je to normální si musí každý říct sám..nevím ale na základě čeho, když to jen čte... 
Rozhodně nedokážu posoudit co je normální a co ne, když na mě konkrétně se řvalo celkem dost (jestli jako na miminko to fakt netuším,pač si pamatuju dětství zhruba od tří,čtyř let a to jen nějaký zásadní okamžiky
)
já se snažím neřvat,ale né protože to není normální,ale protože tím nic nedocílím a jsem veselá povaha 
A jestli to dřív bylo těžší? nemyslím si...ženy byly zvyklé dělat všechno samy, ale mohly nechat kočár před obchodem, dát jej povozit komukoli, nechat dítě běhat nahý po dvorku, nebo ho nechat chodit samotný do školy a jezdit trolejbusy do kroužků...všechno má svý pro a proti...ani nevím,co znamená bejt připravená na mateřství, tomuhle fakt nerozumím...ale myslím,že kdyby mi bylo 18 a né 30, když jsem Káču prorodila, připravemá bych rozhodně nebyla 
nic, jen mě zaráží,kolik toho dokážem napovídat
kéžbychom tím mohly cokoli změnit 
Musím do práce,tak papa snad večer 
Není tady
Mně toto téma přijde celkem zajímavé...... kolikrát se tu bavíme o úplných blbůstkách...... ale ok.... můžeme zůstat u fotek............................................
Není tady
Evajsku a proc ne, vzdyt jsme na chatu...
Muzeme se bavit ocemkoliv a konec koncu to i delame, ne? Nemyslim si, ze bychom se zde bavili vyhradne o fotkach a scrapovani, navzajem se neurazime a to ze si sdelime navzajem sve pocity a ev. zkusenosti je snad jen a jen dobre...
Není tady
Já jsem si do dneška také moc vážila toho, že je tu Babinet, který umožňuje těm, které mají momentálně nějaký splín,možnost ventilovat to a najít i podporu. A ne babinec, kde každý s jiným názorem je nepřítel, kde budou intriky a pomluvy, jak to někdy v ženském kolektivu je. A taky je fajn že je tu místo jak pro starousedlíky i pro nováčky. Doteď to tu bylo super a reagovalo se na různá témata.
K danému tématu se mi nechce vracet, ale jen jedno musím napsat.
Být připravená na mateřství nezáleží na věku, ale na tom, že žena má v sobě tolik lásky , že dokáže přijmout dítě jakékoliv, zdravé i nemocné, donošené i nedonošené, hodné i zlobivé, krásné i třeba postižené. A je ochotná udělat pro ně všechno, aby mu zajistila podle svého nejlepšího svědomí a možností, život plný lásky a pochopení. Protože lásku dítě potřebuje ze všeho nejvíc hned od prvního nadechnutí
Upravil(a) Floranka (9. 6. 2010 20:34)
Není tady
Floranko..... napsala jsi to tak krásně..... že jsi mě úplně dojala.....

Není tady
Být připravená na mateřství nezáleží na věku, ale na tom, že žena má v sobě tolik lásky , že dokáže přijmout dítě jakékoliv, zdravé i nemocné, donošené i nedonošené, hodné i zlobivé, krásné i třeba postižené. A je ochotná udělat pro ně všechno, aby mu zajistila podle svého nejlepšího svědomí a možností, život plný lásky a pochopení. Protože lásku dítě potřebuje ze všeho nejvíc hned od prvního nadechnutí...
Opravdu krasne napsane...

Není tady

Floranka napsal(a):
Já jsem si do dneška také moc vážila toho, že je tu Babinet, který umožňuje těm, které mají momentálně nějaký splín,možnost ventilovat to a najít i podporu. A ne babinec, kde každý s jiným názorem je nepřítel, kde budou intriky a pomluvy, jak to někdy v ženském kolektivu je. A taky je fajn že je tu místo jak pro starousedlíky i pro nováčky. Doteď to tu bylo super a reagovalo se na různá témata.
K danému tématu se mi nechce vracet, ale jen jedno musím napsat.
Být připravená na mateřství nezáleží na věku, ale na tom, že žena má v sobě tolik lásky , že dokáže přijmout dítě jakékoliv, zdravé i nemocné, donošené i nedonošené, hodné i zlobivé, krásné i třeba postižené. A je ochotná udělat pro ně všechno, aby mu zajistila podle svého nejlepšího svědomí a možností, život plný lásky a pochopení. Protože lásku dítě potřebuje ze všeho nejvíc hned od prvního nadechnutí
Díky za krásná slova 

Není tady

Ahoj babunky 
tak nevím, že mi občas připadá, že jsem totálně nepochopená
Svými příspěvky nechci shazovat babinet, povídání si o čemkoli, cizí trápení, nebo názory
Jen si myslím, že je třeba brát občas věci s nadhledem a humorem...chápu, že leckoho může něco nadzvednout a někoho enchat chladným ,ale spíš mě vždycky zaráží jak se dokážeme navzájem přesvědčovat o nějakých svých pravdách
Možná to vypadá, že to zlehčuju,ale ,bohužel(nbo bohudík) jsem už holt ten typ člověka,který raději než záležitosti jiných)pro mě cizích lidí), řeší tady a teď
Ale nikdy tím nemyslím nic zlýho ,to mi věřte...
prostě kolkirát vidím fakt závažný problémy lidí okolo a tak mi třeba v určitý chvíli připadá něco banálnější než ostatním...ale to jsem prostě já a věřím,že mě takovou berete stejně jako já vás ostatní
A že rozdílnej názor na určitý věci nebo cyničtější větu ode mě neberete nijak dramaticky, na to už se doufám,známe 
Protože jen prolítávat s ločkama mě nikdy moc nebavilo a jsem ráda,že tu s vámi můžu bejt...i když to třeba není denně 
Navíc mně vlastně nikdy nešlo o to se jen "vykecat", mám to tu už pár let jako takovou komunitu mně blízkých lidí a nějak tiše doufám, že kdybych měla opravdu trápení, většina z nich mi třeba vážně pomůže nejen nějakou napsanou frází, ale opravdovým přátelským podpořením
hezkej večer 
Není tady

Holky dobrou noc!
prosím kdo jdete na srazík v kolik plánujete příchod.Nevím jestli to na tu pátou stihnu,vypadá to na šestou.zatím pa a krásné sny.tady se nedá dýchat,mohlo by sprchnout. 

Není tady
Krásný večer holky moje milované, sto lidí, sto názorů, kdyby měli všichni stejný, bylo by to nuda a nebylo by to kouzlo a různorodost života, ale fráze vyčtená z příručky "jak žít". To neznamená, že je jeden horší než druhý
Nekamenujme se tady pro to, že má někdo názor takový či makový
Každý tady píše sám za sebe, své postřehy, zkušenosti, životní nadhled a moudrost. Každý jsme prostě jiný. A to je to správné. Jedno ale máme určitě tady všichni společné. Milujeme své děti. A jsme tady jedna pro druhou, jsem tu skupina holek (mimochom, jsme svým zaměřením opravdu rarita na Babinetu - v dobrém myšleno, jsme nejvýraznější skupina tady
) a já prostě věřím tomu, že se dokážeme bavit o všem, jedna druhou vyslechnout, poradit, pomoc, pohladit na dálku. A to dělá skupinu skupinou. Mám vás tady moc ráda
Jste moje rodina, oáza pohody a pochopení
Strašně ráda bych vás všechny poznala osobně !!!
Není tady
pacina1 napsal(a):
Holky dobrou noc!
prosím kdo jdete na srazík v kolik plánujete příchod.Nevím jestli to na tu pátou stihnu,vypadá to na šestou.zatím pa a krásné sny.tady se nedá dýchat,mohlo by sprchnout.
Paci, je to od pěti, já tam budu určitě první, až dorazíš, tak dorazíš, ale hlavně přijď, těším se na Tebe. Čím dříve příjdeš, tím více můžeme pokecat 
Není tady