19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Téma zavřeno
Karal napsal(a):
Oskarko, taky jsem podvadela :-))) Nejlepsi bylo jak prisla jedna a rika: Nevazte ho, zkousej te to, je jeste brzo, zbytecne se budete stresovat..za hodku druha a Jak to ze nevazite!!! a za dalsi hodku treti: Jo a vy nemate mliko, nojo, to jine maminky uz nkoji 30, tsss...a pohrdlivy odchod...
Já natěstí měla na pokoji 2 maminky, které u měli druhé dítko, take jsem nějaký rozumy pochytila od nich, ale ze začátku jsem se taky stresovala, dokonce jsem tam kvůli koju i několikrát brečela!
Není tady
Kdy vás čtu s tím kojením, mám úplně husinu Jetě e to není vude, i kdy také jsem se tam se sestrou chytla, ale ta jedna mi moc pomohla a e mám málo mlíka jsem řvala kolikrát jetě doma
A o homeo jsem čerpala odsud http://www.vseprozdravi.cz/homeopatika- … ojeni.html
Není tady
Jo a u máme jasno se jménem, Kubík u to ve rozhlauje - dnes dokonce takové po*né babě - naí vesnické drbně... Ptala se ho, jestli ví, co budeme mít a on jí bez váhání odpověděl, e za chvíli budeme mít LUCINKU. Jméno prostě vybral on.
Není tady
Oskarko, Lucinka je krasne jmeno!!!
Oliii, ono pro prvorodicku to muze byt hodne stresujici, ale je potreba zatnout zuby a rict si, at si kecaji, doma budu mit klid a ono to pujde a kdyz ne, svet se nezbori..Jinak z toho cloveku fakt hrabne, ony ty clanky ze kazda matka je schopna kojit a clanky kde matka nekojici je strasna matka, nezodpovedna, atd., sice prispivaji k uvedomeni dulezitosti kojeni, ale pro ty ktere proste nemuzou to muze byt cesta do pekla.. Me tam neporadili skoro s nicicm, na vse jsem prisla tak nejak diky instinktu a rad tech zkusenejsich, tak jak ise Oskarka..
Není tady
Oskárko, muj mu zase vem, hned po tom, co jsme zjistili, e je to holčička, roztroubil, e to bude Jaruka a tím jsme o jméně dodebatili s tím, e přítě vyberu jméno já
Není tady
No my jsme měli na seznamu Anetku, Adélku a Lucinku. Já i mu bysme se přikláněli k Anetce, ale protoe jsme ty jména řekli nahlas a Kubík konstatoval, e se mu jméno Anetka nelíbí, ale líbí se mu LUcinka, tak je to prostě rozhodnuto.
Nemůu riskovat, e se narodí holčička, dáme jí jméno Anetka a Kubík pak řekne - já nemám Anetku rád...
Není tady
Oskarko, u nas je to podobne, radeji jsem ted uz jmena neprochazela abych se nezamilovala do jineho, protoze od tretiho mesice mluvime o Barborce a Honzik uz by nepochopil, proc najednou jine jmeno..
Není tady
Sakuro, co se týče toho vyvolávání porodu - uvidím ve středu. Díky té hospitalizaci v nemocnici se to ve natáhlo. 25. 5. jsem měla jít naposledy do poradny, kde mě měl odeslat do porodnice, to jsem byla 37tt. Namísto toho jsem la na gyndu v nemocnici kde jsem leela. Ke svýmu jsem la a o týden později - min týden 38tt. Měla jsem se objednat do ambulance PS v porodnici, ale objednali mě a na tuto středu, tak proto je to takové posunuté. Ale ve středu pojedu s takou a třeba je zkusím ukecat, a začnou.
Není tady
Lucinka i Barborka jsou pěkná jména my měli taky celý seznam, vedla u mě Stela, Ema a Madla, ale mu byl proti vem z nich, spolu jsme se shodli jen na Ludmile a Jaroslavě, protoe prostě trvá na ryze českém jméně
Není tady
Ohledně kojení: v Mladé Boleslavi měli natěstí ten přístup, e se dítka neváí před a po kojení, právě proto, e to matky stresuje. Jen jsme měli dělat čárky, kolikrát denně jsme kojili a mělo to být alespoň 7x. Váení 1x denně prý úplně stačí. Doufám, e ani teď mi váení před a po kojení hrozit nebude (budu rodit ve Vrchlabí nebo opět MB) a kdyby to náhodou chtěli, tak budu nespolupracující matka.
Blavuko, zkus se jetě rozkojit, často dítka přikládej, je velká ance, e se doma v klídku rozkojí. Čím častěji v noci, tím lépe.
Ciesko, ehlit budu v odbobí estinedělí a po celé estinedělí poctivě zřejmě jen to, co je přímo v kontaktu s kůí miminka. ehlit později nebudu ani bodíčka a dupačky, budu ráda, e stihnu prát a ehlení mě straně nebaví. U teď s jedním dítětem mi stačí, kolik máme prádla a tak neehlím skoro nic.
Masírujete některá hráz? Já jsem to měla jako předsevzetí, ale nyní je to pro mě těko proveditelné přes břicho, take nemasíruju. Má se masírovat palci asi 5 minut. Já si tam tímto způsobem sotva dosáhnu, ale v této pozici prostě nemůu svobodně dýchat a vydret.
Není tady
Evi, s tim zehlenim mi to pripomina mamku, kdyz jsem se ji pred Honzikem ptala, jak mam zehlit..a ona mi rikala: u prvniho jsem zehlila z obou stran, u druhe jen z jedne a u treti jsem jen skladala :-)) No, budu na tom podobne :-)
Hraz masirovat nebudu, nekde jsem cetla i nazory proti a technicky je to pro me neproveditelne, tak jak popisujes :-)
Není tady
Ahoj, cetla jsem zrovna vcera, ze jako masaz hraze je dobre delat podrepy.
Oskarko, tak to mozna uz zitra budes mit miminko! Uz abys to mela za sebou, ale je fajn, ze je ti lepe a uz te nic neboli. Ja bych taky chtela rodit zdrava, ale porad se me drzi ta chripka, nebo co to je. Vubec se to nelepsi.
Upravil(a) Sakura (8. 6. 2010 5:13)
Není tady
Dobré ránko, já nějak myslela, e se ehlit musí pořád, né poctivě jen těch 6 týdnů no jo prvnička
taky ehlení nesnáim, je to pro mě pěknej úmor
jetě v těhle hicech, ehlim v plavkách a stejně ze mě stříká pot na vechny strany
na sebe taky téměř neehlim, to u musí být a teď co jsem doma, tak to uplně flákám, ehlím jen pro mue, to musím, aby si nedělal v práci ostudu.
Mam dojem, e u nás v porodce se taky váí před a po kojení, alespoň to tak bylo před 4rokama, kdy rodila ségra.
Masá hráze, hm, o tom jsem slyela, ale vzhledem k tomu, e nevim pořádně kde a co masírovat, tak jsem se na to rovnou vybodla jsem ráda, e si jetě zvládnu oholit nohy a prdku a ostříhat nehty, to povauju celkem za výkon přes to panděro, ale občas v některých pozicích mě zřejmě hlavička tlačí na spodek tak, e mam pocit, e mi snad začne vyčuhovat ven
ale je to jen pocit
Sakur, teď řádí po*né chřipky, prvně jí měla neteř, pak se nakazila ségra, no hnus, teklo jim z očí, malé píchali i ouko, kurýrovali se dobré 3 týdny, ale u jsou ok, neboj, do porodu bude taky
Oskárko, ty jo, to je představa, třeba u dnes, nebo zítra si bude moct pochovat svýho drobečka, ty brďo, jsem nervózní za tebe mě zbývají necelé 2 měsíce a pořád mi to připadá jako dlouhá doba
i kdy to utíká jak blázen, pořád se mi to miminko zdá tak vzdálené..
tak dopiju kávičku, dosnídám a pomalu se začnu chystat do poradny, v 9:15 tam máme být a taka jetě v klídku chrupká, ho musim jít vzbudit, já u tu nervózně pobíhám dobrou půlhodinu tak nám drte palce, a jsou jenom pozitivní zprávičky
a a malá pěkně pózuje, kdy se jde podívat i tatínek
Mam dojem, e Evča má dneska taky kontrolu, tak taky drim palce
Zatim páčko kočky a pěkný den.
Není tady
Dobre ranko, tak ja mam dneska cas, na kontrole mam byt az v jedenact, jen se modlim, aby uz nebylo vedro :-( Jinak u nas se niiiic nedeje, krome toho, ze vaham, ze Honzovi ukoncim skolkovou dochazku driv, po tech nestovicich se nemuze vzpamatovat, rano jsou horory dostat ho do skolky, vcera tam rval jak pred rokem, visel mi na noze, na krku, desbes..nemam silu se s nim kazdy den hadat a chodit do skolky se stazenym zadkem co tam zase provede za scenu..MOzna ze je toho na nej moc, prece jen citi blizici se zmenu, v tomhle stavu pro nej bude blby i muj pohyt v nemocnici, ac po revizich to zvladal lip nez ja, me bylo smutno..
Není tady
Cies, tak to presne mame my - malemu za posledni mesic pichali ouska dvakrat, teklo mu z oci, plus ryma a kasel. Hruza. Jeste z toho nejsme venku a tahne se to s nama uz od pulky dubna. Maly aspon muze brat leky, ale ja ne. Snad to do porodu prejde.
Drzim palce na kontrole!!!
Ted jeste mame starosti s manzelovou babickou - nasli ji rakovinu tlusteho streva a v patek jde na operaci, tak jsme z toho vsichni vedle. Snad to dopadne dobre...
Cies, ja taky mela za to, ze ty ctvercovky se maji nejdriv susit na slunicku a pak zehlit, to vse kvuli zlikvidovani bakterii. No uvidim, jak to budu stihat. Ja mam sice v arzenalu i par modernich latkovych plinek, ale prevladaji ctvercovky, tak snad budu mit na zehleni cas. Japonske pracky totiz neumeji vyvaret.
Pekny den, ja jdu malemu naproti na skolkovy autobus a pak pujdeme na to usni nosni na kontrolu, jak se mu po pichani zahojilo ousko.
Není tady
Ahojky holky přeju dobré a teplé ráno bohuel oskar zalezl a já chtěla dát ven prádlo takhle nevím jestlí nezačne pret no ale chci ehlit tak to mi a tak to e nesvítí nevadí je to prádlo tak krásně schlo na sluníčku
Není tady
DObre rano,
tak vsem na dnesni kontroly drzim moc palce!!!me to ceka za tyden
holky,na kolik jste prali mimi veci a v cem? mam tu ten persil sensitive a premyslim,na kolik stupnu to tam soupnu...
v praze je zase sileny vedro tak ja jdu poklizet a pak proberu hadriky
Není tady
Karal napsal(a):
Ciesko, ja pred casem horela pro Saru, jenze sousedi maji pejska Saru, a babicciny sousedi tez :-))
Je tak to jsme na tom stejně dřív jsem chtěla Sáru a pak jsem dělala u efa který si pořídil pitbulku a dal ji jméno Sára tak ted kdy slyím sara tak si představím psa
Není tady
megan2 napsal(a):
DObre rano,
tak vsem na dnesni kontroly drzim moc palce!!!me to ceka za tyden
holky,na kolik jste prali mimi veci a v cem? mam tu ten persil sensitive a premyslim,na kolik stupnu to tam soupnu...
v praze je zase sileny vedrotak ja jdu poklizet a pak proberu hadriky
Plenky jsem vyvařela na 95 a ostatní jsem prala taky v persilu sensitiv bez avivae na 50
Není tady
Téma zavřeno