6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mefinka napsal(a):
O tom poporodnim pasu taky uvazuju. Rikala jsem, ze az mi opadaji vsechny stroupky, tak si ho sezenu a zacnu nosit. Jaky sis poridila? Nemela bys odkaz?
Ja to kolem te jizvy mam taky mistama dost tvrde - rikas, ze se to ma rozmasirovat? Me jen rikala rehab. sestra, ze po 14 dnech mam tu jizvu davat jakoby do eska, aby zustala pruzna a nezarostla vevnitr, ale nerikala, ze bych ji mela vyslovene promasirovavat a o boulich nemluvila... Ale tvrde to tam mistama opravdu mam.. Jak jsi to masirovala? A kdy jsi s tim zacala?
Pás mám ze zdravotnických potřeb je to tento: http://www.samoleceni.cz/8594744005947/ … bezovy-c.4
Ale moná by byl tenhle lepí, nevim... http://www.detsky-eshopek.cz/produkty/p … /462.html#
Já jsem si jizvu mazala měsíčkovou mastí a snaila jsem se trochu na ni tlačit. V papírech co máme od rehabilitační píou tzv. tlakovou masá - palcem nebo ukazovákem zatlačit, chvilku přidret a kůe zbělá, poté pustit. Tak postupovat v celém okolí i průběhu jizvy. Vzhledem k tomu, e jsem na to měla klid a čas vdy a v noci, tak jsem si to mazala před spaním v posteli a nějaké zbělení neřeila...prostě jsem trochu přitlačila
Má se to dělat 3 dny po vyndání stehů, v případě samovstřebávacích zhruba 10 dní po porodu. Takto pečovat o jizvu 2 týdny a 3 měsíce....no vida, to jsem si nepamatovala a u to nedělám,tak budu muset taky jetě občas namazat
Upravil(a) mraketa (8. 6. 2010 10:16)
Není tady
mraketa napsal(a):
Já jsem si jizvu mazala měsíčkovou mastí a snaila jsem se trochu na ni tlačit. V papírech co máme od rehabilitační píou tzv. tlakovou masá - palcem nebo ukazovákem zatlačit, chvilku přidret a kůe zbělá, poté pustit. Tak postupovat v celém okolí i průběhu jizvy. Vzhledem k tomu, e jsem na to měla klid a čas vdy a v noci, tak jsem si to mazala před spaním v posteli a nějaké zbělení neřeila...prostě jsem trochu přitlačila
Tak o te tlakove mi taky rikala. Primo na jizve zatlacit - klidne i tremi prsty najednou. Ale o zbeleni nemluvila. Ja to vzdy, kdyz to mazu, tak to mackam. Ale tvrde okoli mam porad... Tobe na to ztvrdle okoli zabralo jen tohle nebo jsi pak masirovala treba krouzivym pohybem?
Není tady
ale holky, zahoďte ty cigára, vdy je to hnus smradlavej... Já jsem nekuřák, manel je léta odnaučenej a za nic na světě bych nechtěla kuřáka doma. V tomto směru jsem absolutně netolerantní.
Osobně si myslím, e není nic horího ne mamina s kočárkem, která hulí...
No nic, jdu pověsit prádlo. Stázka se probudila a bečí, no musí počkat.
Meryblue - my jsme u samy a docela to jde Holt se musí obrnit a vydret, kdy ti mimčo bečí ( a běela bys nejraděj k němu) a potřebuje se věnovat tomu starímu
Není tady
Hezke dopoledne
ja kdyz jsem byla jeste tehu, tak jsem mivala na cigaro sileny chute, ale ted mi to strasne smrdi a jen ta predstava, ze to citim v blizkosti Verunky mi dela zle... zaplat panbuh za to, protoze jsem si rikala, ze az dokojim, beztak zacnu znovu
Jo a my vcera meli v kocarku uplne stejnou scenu Verunka rvala a rvala a rvala... dokonce nas zastavila nejaka cizi pani a zacala mi radit, co s ni mam delat Veru se s tim taky nejak neroztahuje, proste zacne rvat i z niceho nic a hlas ma jak zvon doma pak ani nechtela prso... musela jsem ji nejdriv pracne uklidovat a az pak se konecne vklidu prisala... to horko tem prckum vazne nejak neprospiva... vubec nevim, jestli s ni mam vubec chodit ven ale sedet doma, kdyz je tam tak krasne je asi taky blbost
Není tady
Přeju hezké dopoledne, u nás je zas pod mrakem, ale teplo
Včera byly asi nějaký erupce na slunci, byli jsme v Polsku odvézt sekačku do opravy a pak skočili na nákup a Tobík taky spustil tu svojí sirénu ale natěstí zabralo vzít do náruče, vyjít z obchodu a dát cecínka
Mahari, taky se přidávám k zástupu gratulantů jsi fakt dobrá
My jsme taky doma oba nekuřáci a je to fakt jediný co nesnáím, jak si někdo začudí a pak se ene, e se poňuchňá s Tobiákem, to bych střílela takový lidi k malýmu ani nepoutím
Toi já tam ádnou reklamu neměla, měla jsem ji zablokovanou, tak jsem měla klid
Jdu pichtit, Tobík spí s plínkou na hlaavě , tak musím vyuít situace. Pak jak vstane půjdeme na potu.
Není tady
Hezké poledne dnes je fakt krásně,měla jsem Matýska na balkoně v lehátku a krásně v chládku spinkal-ven se mi do takového horka fakt nechce
S tím kouřením-tak jít s malým v kočárku a zapálit si-to by mě fakt nenapadlo a hrozně to oduzuju!!Já,kdy si zapálím(kouřím jahodové nebo jablečné slimky) tak se musím pak pořádně umýt a na ruce si stříknu antibakter.sprej a buď si vyčistím zuby,nebo pouiju ústní vodu,protoe je to fakt cítit a vím,e to nevoní!Přítel je nekuřák,take u nás kouřím jen já!
A to hulákání z ničeho nic je i u nás .Chvíli se smějě a během vteřiny spustí neskutečný randál
Dneska zase spinkal celou noc-nikdo tomu nechce věřit,e se v noci neprobudí
Mahar,doufám,e malá to ouko bude mít v pořádku a u ji to nebude bolet
Není tady
Ahoj holky,
tak my jsme konečně doma, Niki má zánět zvukovodu, tak z toho moc odvařená nejsem, protoe musíme být doma
Teda jak to e miminko Danyly neslyí? Chuděrka malá
Jinak musím říct, e ty vedra nám opravdu nesvědčí, malá je protivná, vůbec nemůe spát a je pořád opruzená, tak ji musím často větrat zadek...a pořád je chudina spocená, ikdy ji vůbec nenavlíkám...
Není tady
MAHARI, se zpoděním gratuluju k titulu, já bych to teda nedala...
U nás se taky u hodinu a půl spí, Bibi padla za vlast (no aby ne, vstávala v půl estý a nespí po obědě...) a Anastázku jsem musela zas ududlat u kozy, jsem normální otrok.
To vedro je nářez, Stázinka je uřvaná a běda.
Není tady
Vechny zdravím,
tak koukám, e u jste v maminkách. Sem tam jsem zavítala za vámi do těhotenství Jarňátka a teď u jsem vás nalezla zde.
Mám také malé Jarňátko, narozené 25.4. a měla bych pár dotazů, kdy odpovíte, budu jen ráda.
Plně kojím a nevím, zda mám v těchto vedrech dávat čaj, malý je u třetí den uplakaný a chtěl by být jen u prsa, no ale to bych musela pořád jen sedět a hlavně se nehnout z domu. Jak to řeíte vy? Dále nevím, jak můu malého obléci, kdy je takové teplo. Zatím má normálně bodíčko s dlouhým rukávem a dubky nebo lehké tepláčky, ale připadá mi, e je mu teplo. Jak oblékáte vy? No a pak ohledně usínání, usínají vám drobečci v postýlce nebo musíte uspat na rukách, tak jako my. Vím, můeme si za to my.
Díky za odpovědi a mějte se a hlavně zdravíčko:)
Není tady
Pet, já Stázku ničím "nedolévám",ale uvauju o tom. Pak bych dala jen převařenou vodu.
Oblečení - na ven měla dnes jen bodýčko s krátkým rukávem a fusekle, kdy zaleze slunce, přikreju ji plenou nebo zapnu deklík na korbičce kočáru. Nebo oboje.
Uspávání - u nás se ududlává u kozy nebo houpe na rukou. V postýlce ani omylem. Ale zas tolik mě to netrápí, Anastázka je jetě mrňousek a věčně dudlat taky nebude
Není tady
jeje, par dni tu nejsem a my uz jsme v maminkach
tak preji at se tu maminkam i detickam libi
Není tady
nestihnu docist, jen jsem prolitla posledni stranku
Maha gratuluju k titulu
add koureni, ja tipla posledni cigaretu cca mesic pred otehu s A. (ale ja byla svatecni kurak), manza prestal ze dne na den pred rokem a jsme tomu rada
add dudla, male jsem ho dala uz v porodnici, ale zadna slava - nekdy ho chce, nekdy ho odmita
Pet nic nedavam, melo by stacit dat trochu cucnout, predni mliko je na zizen (zadni na hlad), ale kdyztak jen prevarenou vodu. Co se tyka oblekani, dneska mela S. jen bodycko s kr. rukavem a ponozky, pak jsem ji prikryla plenkou a na vecer dala slabe kalhoty. Na rukach neuspavam, nakrmim, polozim a vetsinou usne, pokud ne, chvilku ji pohoupu (spi v kolibce).
Není tady
PetJo napsal(a):
Vechny zdravím,
tak koukám, e u jste v maminkách. Sem tam jsem zavítala za vámi do těhotenství Jarňátka a teď u jsem vás nalezla zde.
Mám také malé Jarňátko, narozené 25.4. a měla bych pár dotazů, kdy odpovíte, budu jen ráda.
Plně kojím a nevím, zda mám v těchto vedrech dávat čaj, malý je u třetí den uplakaný a chtěl by být jen u prsa, no ale to bych musela pořád jen sedět a hlavně se nehnout z domu. Jak to řeíte vy? Dále nevím, jak můu malého obléci, kdy je takové teplo. Zatím má normálně bodíčko s dlouhým rukávem a dubky nebo lehké tepláčky, ale připadá mi, e je mu teplo. Jak oblékáte vy? No a pak ohledně usínání, usínají vám drobečci v postýlce nebo musíte uspat na rukách, tak jako my. Vím, můeme si za to my.
Díky za odpovědi a mějte se a hlavně zdravíčko:)
Zatím jen kojím, ale pokud bych dodávala tekutiny, tak jako Gabrielle jen převařenou vodou. Ale zatím se mi to nezdálo nutný.
Já oblékám jen do kraáskového body s krátkým rukávkem. Případně ponoky a kdy se ochladí opět stejné řeení jak Gabrielle.
A Kubík usíná přes den různě (v kočárku jízdou, v lehátku s vibracemi, nebo u prsa, kdy jdu spinkat taky )...spí toho teď moc nenaspí, ale večer po koupání a kojení spinká sám v postýlce. Dělali jsme to tak od začátku a nemá s tím vůbec problém.
Není tady
Vechny moc zdravím
já mám od včerejka manu v nemocnici , take nemám čas ani dočítat a jsem z toho vyřízená. Včera jsem celý odpoledne jezdila mezi nemocnicí, domovem a známýma, kde jsem měla Tobínka
Tobík taky moc to vedro nesnáí, včera hodnně poplakával a ani moc nechtěl tutat, ale zvládli jsme to.
Není tady
Ahojky jen na skok...niic nestíhám, protoe jsme pořád někde venku a koupeme se v bazéně ..dám Vám sem fotečku
Situ drím palečky a manu brzy pustí domů...snad to není nic váného
Není tady
Ahoj holky!
Situ, tak doufám, e to není nic váného...drím pěstičky, a ho má co nejdřív doma
Sigi, teda vy si uíváte . Krásná fotečka..kolik máte stupnů v bazénku, e tam berete i malinkou?
Já jsem dnes byla na kafíčku a procházce s Toou, bylo to fajn, pokecali jsme...a teda na to, e moje malá byla zase protivná...Toina Verunka je nádherná a straně hodná
Any, tak doufám, e se přítě přidá
Není tady
Mahari bazén má úasných 30 stupňů take pohodička ...teda dneska u zas moná o stupínek víc , máme ho zakrytý take se tam ta voda krásně ohřívá
Není tady
teda Mahari, aja si rikala, ze tu budu prvni Vikinka je krasna a vubec neni protivna... to mi ver, ze jsme fakt meli kliku, ze Veru spala, protoze ta se neda tak krasne uklidnit jak Viki
Sito taky doufam, ze to neni nic vazneho preju at jste co nejdriv pohromade doma
Sigi tak takhle si predstavuju materskou dovolenou uplne vam holky zavidim
Není tady