|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Téma zavřeno
konvalinko - pokud má doktor dobrý ultrazvuk a umí to vyšetření dělat, tak se na specializované pracoviště nemusí, mě to taky dělají u nás na gyndě, jen jiný doktor, než ke kterému chodím normálně, můj na to nemá papíry. Koukala jsem na net a je tam toho o tom hodně, např. tady je to zhruba popsaný: http://www.lekari-online.cz/gynekologie … -trimestru Takže to vyšetření se skládá z vyšetření z krve a toho šíjového projasnění (ještě by při tom měli zkoumat nosní kůstku, to ti dělal?) a vím, že do toho výpočtu se taky nějak započítává věk matky...
Není tady
Ahoj 
Tak dneska na kontrole OK. Jen jsem musela čekat 1,5 hodiny
v tom vedru to bylo něco. I Štěpula byl v kočáru pěkně protivnej. Nevim proč byli v takovým skluzu
no ale výsledky krve na vývojovky jsou v pořádku, uf. Na ultrazvuku pídě moc nespolupracovalo, tak se nedalo moc změřit, ale dvě ruce a dvě nohy má a hlavu na svém místě taky, tak snad to bude v pořádku.
Jméno Linda má vybráno manžel
my se ještě o jménech nebavili, nějak s tím nepospíchám. U prního jsme se dost hádali a dohadovali
takže to odkládám.... Taky jsme se na Štěpánovi domluvili když mě odvážel do porodnice. Snad to teď nebude tak "ostrý"...
A už bych brala nějakou bouřku 
Není tady

Zuziku diky za odkaz, asi mi neco na ten zpusob tez delal, s tou kustkou ale nevim. Je pravda ze zkoumal mimco ze vsech moznych stran a neco premeroval. Ultrazvuk ma ale nepoznam jak je dobry, ale mamca - tez k nemu chodi, rika ze ma dobry ultrazvuk. Proste me zmatlo kdyz jsem se minule ptala kdy se delaji ty vysetreni na vyvojove vady a sestricka mi rekla ze v tom 16 tydnu. Takze to vypada ze se zbytecne na ne zlobim a nervuju.
Pavko tak super KO TI dopadla, no cekani u doktoru je bohuzel skoro pravidlem. Ja se tedy pokud mozno to jde snazim objednavat na brzy rano, tim nedojde ke skluzu, ale kdyz uz neni misto a nebo to z jakehokoliv duvodu nejde, tak se neda nic delat, ale je to teda vopruz.
Tak tady v Praze je cerno a za chvilku to vypukne. To bude zase smrst. Musim jit pripravit kybliky 
Není tady

Maryt tak to se v tom Motole pekne prostridame - teda kdyz to klapne na termin - jsme od sebe tyden. 
Není tady
ahojte 
vitam nove clenky zimnatok
sa nam rozsirujupekne rady, aspon nas tu bude dost na kecanie 
my kazdy den trajdame vonku aj styri hodky takze na net vobec nemam cas az neskoro vecer.. dnes mala prist sestra s malymi, az do vikendu.. vcera este do dvoch rana som dovarala, upratovala chystala, filipek nadseny ze pridu sestranice su priblizne rovnako stari a co sa nestalo.. rano sa terezka zobudila s rymou a 38 teplotou, takze vsetko padlo
a to mali prist po roku na navstevu... no tak nic..a taky super program sme mali vymysleny aj dinopark aj zoo aj grilovanie, maly cele rano opakoval ze maju prist a usta mal dodola, som myslela ze sa rozplace 
snazila som sa vas docitat.. antalis gratulujem moc moc k skuskam si to pamatam aka je to ulava, si jednicka a teraz hura uzivat si tehu..
pavko ty jo cakanie 1,5 hodiny.. tak to sa u mojej nestava, tam vzdy letim na cas lebo to berie plus minus snad 5 minut a je mi trapne ked meskam.. a aj ked ma sklz tak tehule maju prednost...ovsem ak ste necakali vsetky tehule
na cukrovke som bola aj ked som aj pri minulom tehu ale dr hovorila ze sa to kazdy rok meni...
maryt tie odbery skupina, KO to su zakladne odbery co robia vsetkym..tam by si musela mat specialne oznacenia keby to bolo k tomu NT ale hlavne ze ti urobil prejasnenie a bolo ok 
cizinko ake mate pocasie v spanielsku? urcite este viac ako u nas ze? to musi byt uz leto u vas v plnej parade...
konvalinko jj to som tiez pocula ze sa od testov v 16tom tt upusta. ono ked je to 50:50 tak to moc presne neni 
a uz neviem co som chcela 

Není tady
konvalinko ja id em na kontrolu za tyzden a budem 15 plus nieco a dr mi hovorila ze utz sa nerobi, tak som jej rovno povedala ze si ho priplatim
bude ma stat 300 korun ale uvidim prdolu a budem kludnejsia ze je vsetko ok a hodim fotku do zbierky.. ja mam od zaciatku uz 4 fotky plus dve z nt screeningu, ja ich rada zbieram a hlavne kvoli filipkovi ze si ich pozera stale dokola a ukazuje ze mimi...
krtko ozaj ako reaguje vas malinky na mimi, uz ste mu to povedali? nas je srandovny, napr. ked sa mi vyhrnie tricko hned mi ho stahuje ze mimi a je mu zima, alebo mi kremuje brucho.. a ukazuje ako je velke a mysli si ze vylezie pupkom.. dneska pred spanim ze mimi cez pupok a hovorim ze je este male a on na to takeee velkeeee uz je a ukazal na brucho
sranda s nim...

Není tady
stvorlistok napsal(a):
maryt tie odbery skupina, KO to su zakladne odbery co robia vsetkym..tam by si musela mat specialne oznacenia keby to bolo k tomu NT ale hlavne ze ti urobil prejasnenie a bolo ok
Já vím, myslím, že se na to ptala Konvalinka

Jinak, Konvalinko, já jsem byla na NT v Gennetu, někdy to umí i tvůj doktor, záleží na tom ultrazvuku
Neboj se zeptat, on je tu pro tebe
Zuzíku, já jsem na Bulovku zatím slyšela horší reference, ale to je asi otázka pohledu a názoru. Každopádně si tam radši zavolej, protože od října malujou postupně ve všech hlavních porodnicích v Praze
Např. v Podolí do 9.11., Motol je někdy v říjnu.
Holčiny, nevíte, co na rýmu a nachlazení? Já furt kejchám a mám knedlík v krku a inhaluju zatím jen vincentku 
Upravil(a) Maryt (9. 6. 2010 20:19)
Není tady
Pavka napsal(a):
Ahoj
Tak dneska na kontrole OK. Jen jsem musela čekat 1,5 hodinyv tom vedru to bylo něco. I Štěpula byl v kočáru pěkně protivnej. Nevim proč byli v takovým skluzu
no ale výsledky krve na vývojovky jsou v pořádku, uf. Na ultrazvuku pídě moc nespolupracovalo, tak se nedalo moc změřit, ale dvě ruce a dvě nohy má a hlavu na svém místě taky, tak snad to bude v pořádku.
Super

Není tady
konvalinka009 napsal(a):
Maryt tak to se v tom Motole pekne prostridame - teda kdyz to klapne na termin - jsme od sebe tyden.
To je roztomilý, máme skoro stejný metříky 
Není tady
ahojky
me je blbe, ze nemam ani tuzku. Uz od vcerejsiho vecera. A to jsem dneska jeste malyho Kolomba tahla ven v satku, bo jsem jela autobusem a nechtelo se mi cestovat s kocarem 
.... a objednala jsem se k zubari. Nemuzu uverit, jak se me to povedlo, nic me neboli, ale dneska mi bud vypadl jenom kus plomby ze zubu, nebo se mi kus ulomil, ale najednou zniceho nic mam v posledni stolicce diru jako kra.a. Mam vyzrano minimalne trictvrte zubu
Jak je mozny, ze jsem nic netusila? Normalne prece boli i malinkej kaz 
Nevim jak to preziju, ale pri kazdem tehu se mi strasne zvedal zaludek pri cisteni zubu. Hlavne kdyz se zajede kartackem prave na ty zadni stolicky. Mely jste to nekdo taky tak?
U nas prave probiha priserna bourka, popadali mi zidle na terase, spadla i klouzacka a odlitl mi kyblik. Ten asi chytim zitra nekde u sousedu 

Koukam, ze probirate jmena. Ja chci strasne pro chlapecka jmeno Gabriel a panicek chce zase strasne Alexandra, tak se bud poperem a nebo budou muset bejt dvojky

no a s holcickou jaksi ani nepocitame
abysme se nedivili, ja si totiz nechci nechat rict pohlavi a chcem se nechat prekvapit 
Upravil(a) Dita.L (9. 6. 2010 20:49)

Není tady
jo a Linda je moc hezky, ale kdyz slysim Rebeka, vzpomenu si na byvalou tchyni
to byla fakt desna rebeka

Není tady
Ahoj,
koukám, že máme nové těhulky, to je super.
Jak vás tak odčítám, tak já mám taky hororové sny. Tedy jeden, ale je mi z něj špatně ještě teď - v tom snu museli Tobiáškovi amputovat nožičku. Ráno jsem z toho bulela jak želva
Z minulého těhu si to nepamatuji.
Není tady
ahoj kitkat
ty to je desny, takovyhle sny, brrrrrr
ale pry to znamena, ze se dotycnemu nic nestane 

Není tady
Maryt - no nestraš s tím malováním, na stránkách nic nepíšou, tak to zkusím nějak zjistit. Já na Bulovce rodila Danielku a byla jsem spokojená, nic mi tam nevadilo a všechno proběhlo v pořádku. Jsem i klidnější, že je tam přecejen menší nával a nečeká se tak dlouho na kontrolách, co se chodí ke konci.. A hlavně to máme nejblíž. No ale jestli tam budou zrovna malovat, tak nevím
Ale snad to neplánujou na vánoce.. Na rýmu a nachlazení bohužel nevím 
Dito - Gabriel se mi taky moc líbí, já bych hrozně chtěla holku Gabrielu, ale tomu mýmu se to nelíbí, ten pořád prosazuje Lucku.. Ale Alexandr se mi taky líbí. A čištění zubů mi teda nevadí, naštěstí.. Ale hrozně mi smrdí parfém, kterej používá přítel, to je dost blbý, nemůžu ho vůbec cejtit
A taky tu teď máme bouřku, konečně není takový dusno..
kitkat - teda fuj, to byl hnusnej sen 
Upravil(a) zuzík22 (9. 6. 2010 21:15)
Není tady
Uf to je novinek, teď jsem to dočetla.
Antaliss blahopřeji ke zkoušce, to je super!
Čtyřlístku jak se má Gretka? Je pořád taková princezna?
Jméno neřešíme, zatím to celé těhu raději moc neřešíme. Lindu jsme měli jako holčičí variantu v prvním těhu, teď ji dávat nebudeme. A Rebeka se mi líbí moc, dá se to krásně zdrobňovat. Ale obávám se, že to doma neprojde, máme takové hodně české příjmení a to by moc nesedělo.
Ty pražský registrace mě děsí, taky bych chtěla být jediná rodička v porodnici jako Cizinka 
Zvažuji jestli jít do Podolí, tam jsem byla napoprvé spokojená a máme to kousek, nebo Motol, kde je můj doktor, ale je to totálně přes celou Prahu. Nejradši bych se zapsala na obou 
Není tady
Zuzi malování mají určitě naplánované dlouho dopředu a měli by ti to být schopní říct. Jinak na Bulovce rodila švagrová a byla spokojená, aspoň podle návštěvy to vypadalo o mooooc líp než Apolinář.
Jo a na zimňatech 07/08 se nám narodilo štědrovečerní děťátko, Anička.
Měli termín na 24.12. a opravdu to vyšlo 
Teď nevím, kdo to tu psal, že je marod. Mě na krk hodně pomohlo kloktání a cucací tabletky od Vincentky. Taky jsem ji pila. A na rýmu je super Sinupret, fakt pomáhá a protože jsou to bylinky tak se může v těhu.
Není tady
Zuzi, no Gabrielu prave ze neeee. To se nam zda moc tvrdy, ale Gabriel je takovy spravne chlapsky a hlavne chceme jmeno, ktery nebude blby ani pro mimco, ani pro pubose, ani pro starouska. Nektery jmena jsou strasne roztomila pro mimina, ale pro dospelaky jsou desne priblbly a trapny (nebudu psat o kterych si to myslim, abych nahodou od nekoho nedostala 
a Alexandra nechcu, bo ja bych mu rikala Saso nebo Alexi a to podle Fr jazykovych zakonu zkratka nelze, bo je to tim padem uplne jine jmeno a manzel zuri, ze jmeno se ma respektovat. A tak bych malyho musela furt volat Alexandr, bez sklonovani, bez zkratek a ja bych mu pak stejne rikala Saso a panicka by trefilo
Lucka by se mi libila, ale ve Fr se to vyslovuje Lusi a to se mi strasne nelibi.
to je uz spis takovy anglicky to uz by se nam spis asi libilo jmeno Charléne (cti Sarlen) ale ja bych radsi toho Gabrielka

Upravil(a) Dita.L (9. 6. 2010 21:42)

Není tady
Dito - Francouzi vůbec nezdrobňují?
No to bych teda taky nemohla říkat pořád Alexandr. Ten Gabriel se mi moc líbí, ale jednoho jsem znala a všichni mu říkali Gábine a to mi přišlo divný. Tak tady u toho jména je to výhoda, že se ve fran. nesmí zdrobňovat
Nebo tobě se líbí i Gábin? A Charléne to je teda moc krásný, i to jak se to píše.. Ta Lucka to u nás asi bude, protože já už se nechci dohadovat jako při prvním těhotenství a zas tak moc proti srsti mi to nejde. A kluka máme naštěstí dohodnutýho už od minula, to by byl Honza po příteli, on by si to moc přál a mě se to jméno líbí, i když nás hodně lidí od toho odrazuje, že se nám to bude plést, ale jdeme do toho, protože je mi jasný, že na jiným bysme se těžko dohodli 
kitkat - nebylo by blbý jezdit na konci každej tejden do toho Motola na kontroly, když to máš daleko? To by byla teda náhoda, kdyby mi to vyšlo taky na ten štědrý den přesně v termínu 
Není tady
Zuzi, podomacky se rika Gabi, vyslovuje se to kratce. Jako Krystofovi rikame Chris (Kris) ale to se vetsinou pouziva spis v psanem textu a nebo v nejblizsi rodine. No az budu rikat Gabrielkovi Gabisku, tak asi trefi i tu nejblizsi rodinu

Gàbine je teda fakt divny sklonovani
a Honza je fakt moc krasny jmeno. Klasika, pekny jak pro mimco tak pro dospelaka a navic Jan je muj tata. Jenom vzdycky zuri, kdyz mu nekdo rika Jenicku
(to uplatnuje moje 90ti leta teta a ja se vzdycky potajmu smeju )
jo a aby z toho 24.12 pak treba nebylo 31. 12. vis jak, 40 + 7

Není tady
Dito, mě se líbí když se jména neskoňují. Např.my měli ve škole spolužáka Gabriela a všichni mu říkali Gábo, čoz teda bylo hrozný.Stejně jako Gabriela je hezké jméno a u nás je zkomolené na Gábina..Já jsem Daniela a lidi se mě ptají, jak mi mají říkat, jelikož je moje jméno prý dlouhý. Tak se pouze usměju a řeknu ať jsou laskavě hodný a oslovují mě celým mým jménem.
Není tady

dobré ráno holky,
tak jak se chystáte strávit dnešní perný den ? my sme včera koupili bazén, tak ho pak nafoukneme a napustíme a bduem se čvachtat
máme už asi 4.bazén, ale tenhle mi přijde tak akorát abychom se tam vešli my a zaroven se tam jiřík neutopil
zatim tu jsou mlhy, ale nemám pochyb o dnešním pařáku.
s těma jménama - to zatím neřešíme vůbec...utíká to ryhcleji než při prvním těhu a popravdě to ani tak neprožívám, protože mám spoustu práce s jiříkem
teď ho všecko zajímá, začíná opakovat, trénujeme čůrání bez plínek, no je toho tolik, že je jasný, že nejde brát první i druhé těhu stejně 
ale pravdou je, že mám větší strach co všechno se může poto...tak se těším k doktorovi, co uvidíme 
jinak přede dvěma lety sem přesně prožívala tu euforii po absolutoriu - měla sem najednou tolik času pro sebe, spánek, jídlo, úklid, nákup...všecko 
tak přeji pěkný den 
Není tady

4lístku, jinak jiřík ještě nereaguje vůbec, protože mu to hlavinka ještě moc nebere a bříško ještě nemám - těhu bříško, jinak svoje mám pořád
ale spíš hubnu, takže změnu nevnímám žádnou, jen mu říkáme ať nebuší do bráchy nebo ségry, když po mě rajtuje
tak sem zvědavá jak to pobere potom, ale razím heslo že čím dřív tím méně žárliivosti, tak snad to tak i bude
můj 4,5 letý synovec už teď žárlí na břicho jeho maminky, která ca za měsíc porodí, tak je to peklo, tak si říkám, že aspoň toho sme ušetřeni 
Není tady
Pavko - jsem ráda že kontrola je ok 
Maryt - na rýmu a nachlazení pořád prosazuju ten zázvor 
K těm porodnicím, v Praze je to děsný všude, všude se musí registrovat a jakmile se o den zpozdíte, máte smůlu
taky asi proto, že sem jezdí rodit holky i z daleka, třeba z Benešova, Kolína atd. Četla jsem několik recenzí na porodnice a u každé porodnice byly dobré i špatné ohlasy, takže podle mě je to jedno, kde budete rodit. Pak už jen záleží na pocitech - některá nemocnice se vám zdá hezčí, lepší, máte ji blíž... Já jsem měla poprvé vybranou Thomayerku, protože to tam mám 10 minut pěšky. Což byla výhoda pro mého manžela, když jsem tam prvně ležela kvůli tomu potratu, byla tam za mnou každej den a měl to kousek domu. A na personál si taky nemůžu stěžovat, teda až na jednoho dr., kterému prý přezdívají Doktor House
takže asi tušíte, jakej byl... No a teď si jí dám znova, nemám důvod měnit.
Není tady
Jméno teda ještě neřešíme, předtím jsme měli problém se shodnout. Můj muž měl jasno - syn se bude jmenovat po něm a dcera po mně
tak to jsem odmítla okamžitě - ne že by se mi naše jména nelíbila, ale přijde mi divný pojmenovávat potomky po sobě, mám z toho takový pocit (možná teda mylný, ale nikdo mi ho nevyvrátí), že se tím snižuje osobnost toho dítěte. A navíc to bude pořád malá Anička, malej Pepík, i když jim bude 60, budou vážit metrák nebo mít 2 metry 
Není tady
Téma zavřeno