|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Teru99 napsal(a):
Jé Hirondel, ale já jsem taky nevtrdila, že to Mariposa tvrdila ;o) Já si prostě jenom dělám srandu, protože mně to tady přijde takové příliš brané vážně, ale sakra, zasejc to třeba jenom blbě vnímám ;o)
No jasne i ja to treba blbe vnimam
,ale vnimam ze jsem netvrdila ze jsi tvrdila ze to mariposa tvrdila,vnimam, ze si neco resis/te. 
Nemuzu rict ze vnimas neco blbe a nebo dobre. Proste vnimas.
Ja take ,on, ona, oni, take. 
Není tady
Mariposo,mohla by jsi me podle svych vlastnich slov rict o cem Osho mluvi,co tim ma na mysli? Nebo jinak receno o jakou hlavni myslenku se jedna,jak to vnimas? 
Není tady
mariposa napsal(a):
Teru99 napsal(a):
Jé Hirondel, ale já jsem taky nevtrdila, že to Mariposa tvrdila ;o) Já si prostě jenom dělám srandu, protože mně to tady přijde takové příliš brané vážně, ale sakra, zasejc to třeba jenom blbě vnímám ;o)
Teru, a tu vážnost tady vidíš kde konkrétně?
prostě celý mně to tady připadá, jako byste se tu holky bavily o štěpení jádra, jakože strašně seriózní jemnohmotná debata 
Ale jak už jsem zde psala, třeba to jenom blbě vnímám

Si prostě myslím, že některé myšlenky vyniknou nejlíp, když se nekomentujou, nebo komentujou odlehčeně a všechny ty podmnožiny s hruškama a jabkama a sadama a mrkacíma smajlíkama, jakože odhalily jsme děvčice kosmický řád.. to tak všechno rozblemcaj, až je z toho canc, který není ani úsměvný.
A pak to prostě na některý jedince (to jako na mně) působí tak, že to vyvolává svědění prstů a děsně rejpavou náladu, ale to prosím neznamená, že bych s původní myšlenkou nesouhlasila, nebo že bych vás holky neměla 
Není tady
hirondel napsal(a):
Teru99 napsal(a):
No jasne i ja to treba blbe vnimam
,ale vnimam ze jsem netvrdila ze jsi tvrdila ze to mariposa tvrdila,vnimam, ze si neco resis/te.
Nemuzu rict ze vnimas neco blbe a nebo dobre. Proste vnimas.![]()
Ja take ,on, ona, oni, take.
No ale já pravě neřeším nic

Není tady
Teru : "Si prostě myslím, že některé myšlenky vyniknou nejlíp, když se nekomentujou, nebo komentujou odlehčeně a všechny ty podmnožiny s hruškama a jabkama a sadama a mrkacíma smajlíkama, jakože odhalily jsme děvčice kosmický řád.. to tak všechno rozblemcaj, až je z toho canc, který není ani úsměvný.
A pak to prostě na některý jedince (to jako na mně) působí tak, že to vyvolává svědění prstů a děsně rejpavou náladu, ale to prosím neznamená, že bych s původní myšlenkou nesouhlasila, nebo že bych vás holky neměla ...."
Teru tak vidis a jsme u toho=ja vnimam ,Ty vnimas atd atd.
Ja vnimam ze si neco resis. Ty tvrdis ze nic neresis a ze si delas bzundu, hohoho hoho... ! 
A tak to vypada ze opet kazda vnimame neco jineho. 
Není tady
A pak že v našem právní řádě funguje presumpce neviny ;o)
Hirondel, já vím, nevědomí je mrcha a nevědomí je to ostatně od toho, že je nevědomé a jeho obsah si neuvědomujeme, takže ano, připouštím hypotetickou možnost, že něco řeším ;o)
Tahle debata mi začíná nebezpečně připomínat debaty u nás doma, kdy můj přítel (cizinec, velmi dobře hovořící česky, ale ne perfektně) mně přesvědčuje, co jsem myslela tím, když jsem řekla XYZ a on to ví líp než já ;o)
Takže teď už bych opravdu řešila a proto zbaběle z této debaty couvám ;o)
Není tady
hirondel napsal(a):
Mariposo,mohla by jsi me podle svych vlastnich slov rict o cem Osho mluvi,co tim ma na mysli? Nebo jinak receno o jakou hlavni myslenku se jedna,jak to vnimas?
Podle mě OSHO mluví o hodnotě vlastního prožitku, o vlastní osobní zkušenosti. Ne o něčem zprostředkovaném druhými lidmi. Dokud něco neprožiju na vlastní kůži, bude to jen myšlenka, sen, přání. V momentě kdy se to stane - hruška sama od sebe spadne ze stromu - prožil jsem zkušenost, prošel jsem zkušeností, prožitkem.
Nevědomostí je chtít, aby mi někdo prožitek zprostředkoval.
Nevědomostí je chtít zprostředkovat prožitek někomu druhému.
Jediné co je možné a pravdivé je dosáhnout-projít vlastním prožitkem.
Tak vnímám ta slova já. V tom úryvku je mnohem více myšlenek než tato, tahle mě osobně ale příjde nejdůležitější.
Není tady
Teru, a co si o tom výroku od OSHA myslíš vlastně Ty? Jsem zvědavice zvědavá 
Není tady
Teru99 napsal(a):
Hirondel, já vím, nevědomí je mrcha a nevědomí je to ostatně od toho, že je nevědomé a jeho obsah si neuvědomujeme, takže ano, připouštím hypotetickou možnost, že něco řeším ;o)
A vedomi je ostatne od toho, ze je vedome a jeho obsah si uvedomujeme.
Ve vedomi si neceho (posviceni si neco nevedome) ,v uvedomeni si neceho uz neni (nelezi) zadna hypoteza, ale vedoma skutecnost. 
Tak Teru jestli rada badas a badas ,tak badej. 
Není tady
mariposa napsal(a):
Tak vnímám ta slova já. V tom úryvku je mnohem více myšlenek než tato, tahle mě osobně ale příjde nejdůležitější.
Diky za odpoved.
Dle mne zadna z myslenek obsazena v jeho textu neni vice ci mene dulezita nebo snad nejdulezitejsi. To dle mne. 
Není tady
hirondel napsal(a):
Teru99 napsal(a):
A vedomi je ostatne od toho, ze je vedome a jeho obsah si uvedomujeme.
Ve vedomi si neceho (posviceni si neco nevedome) ,v uvedomeni si neceho uz neni (nelezi) zadna hypoteza, ale vedoma skutecnost.
Tak Teru jestli rada badas a badas ,tak badej.
Bohužel zde jsem příliš naočkovaná Freudem a jsem přesvědčena, že o nevědomí můžeme maximálně usuzovat, nikoliv však si být jisti, co se v něm skrývá.. tedy můžeme nakouknout, nikoliv rozrazit dveře a pěkně si na jeho obsah posvítit ;o)
Není tady
hirondel napsal(a):
Dle mne zadna z myslenek obsazena v jeho textu neni vice ci mene dulezita nebo snad nejdulezitejsi. To dle mne.

Není tady
Ja naopak nejsem naockovana.
A ma presvedceni jsou zase jina. 
Není tady
bla bla bla a furtum furt dokolečka. Teru, že se tím ještě zabýváš... Kdyby chtěly vidět druhý pohled najdou ho.
Není tady
PavlaH napsal(a):
bla bla bla a furtum furt dokolečka. Teru, že se tím ještě zabýváš... Kdyby chtěly vidět druhý pohled najdou ho.
A proč se tím zabýváš Ty, Pavlo? Proč sem na toto vlákno píšeš Tvůj názor, který je totálně mimo téma? Proč máš potřebu to vůbec komentovat, když je to furtum furt dokolečka. Nech to plavat teda a nech ležet tohle vlákno, please 
Není tady
mariposo, dík za Tvůj příspěvek o kamenech a diamantech.
Není tady
mariposo, není mimo téma a je pro teru. Odpovídám jen proto, že se ptáš.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Kliiiiiiid karkulko 
Ty vis jiste jestli vidi druhy pohled nebo nevidi? 
Není tady
Tercila napsal(a):
mariposo, dík za Tvůj příspěvek o kamenech a diamantech.

Není tady
PavlaH napsal(a):
mariposo, není mimo téma a je pro teru. Odpovídám jen proto, že se ptáš.
Ok Pavlo, v jakem momente je tedy Tvuj prispevek "bla bla bla" k tematu "Byt pripraveny"? Pokud je pro Teru, proc ji to nenapises soukrome? Proc to tady vypoustis i mezi ostatni?
Mimochodem co Ty si myslis o tom co OSHO sdeluje? Zaujalo Te nejakym zpusobem co rika?
Není tady
Mariposo - vše souvisí se vším. Pohledy ti byly nabídnuty, tys je odmítla, fajn. Hirondel šla ještě dál, "karkulka" má odvést pozornost. Vyprovokovat střet. To že reaguješ na můj příspěvek má smysl, ale pokládáš svoje otázky a jen ty si na ně můžeš najít uspokojivou odpověd.
Ale kvůli tobě ještě jednou a obecně. Tvůj příspěvek je o tomto:
Mohu se dívat. Pokud se dívám, pak bych měla i vnímat. Pokud se dívám a vnímám, pak mohu i vidět. Teprve pak můžu dojít ke změnám, které mohu a jsem schopna učinit a vím jaké změny učinit. TOlik Jung a Osho.
Upravil(a) PavlaH (3. 6. 2010 12:11)
Není tady
malinahoj napsal(a):
mariposa napsal(a):
Pro mě je duchovní jak zahradní hruška tak každý člověk na této planetě.
A taky východ slunce a čmelák poletující okolo rododendronu a můj pes a všechny stromy, které potkám na dnešní procházce lesem. Neodděluju, neboť pro mě vše na této planetě, v naší sluneční soustavě i ve zbývajícím vesmíru je duchovní - neboli vzájemně provázané a mající společný původ.Myslím, že kdybys neoddělovala a opravdu žila podle toho, co píšeš, nechodila bys sem na diskuze a neměla potřebu to tady "řešit". Možná bys ani nežila jako člověk na této planetě v této "realitě"
Ale věřím, že za tímto poznáním a uvedením ho do praxe vlastně všichni spějeme, krůček po krůčku...
Proč myslíš?
Třeba člověk může mít potřebu sdílet, poznávat názory ostatních, učit se..koexistovat atd...a třeba jen tak..být.. Možná to tu (ten člověk - kterýkoliv) nebere jako nakouknutí do slovníku cizích slov..
Není tady
PavlaH napsal(a):
Hirondel šla ještě dál, "karkulka" má odvést pozornost. Vyprovokovat střet.
Pavlo,opet Tve domnenky jsou tim co je v Tve hlave a prave ony vytvari to co si projektujes. To vsak ale neznamena ze to co vidis je skutecne. To neznamena ze to co pises je v souladu s tim co se skutecne odehravalo v danou chvili na me strane.
Ja Ti uprimne tedy reknu,skutecne neni to co vidis (to co zde pises) je to vymysl Tve mysli.
Posilam Ti zpetnou vazbu aby jsi vedela jak na tom jsi. Mylis se.
A to tak, ze dost. 
Není tady
hirondel napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Hirondel šla ještě dál, "karkulka" má odvést pozornost. Vyprovokovat střet.
Pavlo,opet Tve domnenky jsou tim co je v Tve hlave a prave ony vytvari to co si projektujes. To vsak ale neznamena ze to co vidis je skutecne. To neznamena ze to co pises je v souladu s tim co se skutecne odehravalo v danou chvili na me strane.
![]()
Ja Ti uprimne tedy reknu,skutecne neni to co vidis (to co zde pises) je to vymysl Tve mysli.
Posilam Ti zpetnou vazbu aby jsi vedela jak na tom jsi. Mylis se.A to tak, ze dost.
ANo hirondel? Skutečně? Víš určitě, prč sis vybrala oslovení karkulko? Jsi si tím jistá? Zamyslela se s nad tím proč ti tvoje mysl vybrala právě tuto postavu? Já se jmenuji jinak.
Posilam Ti zpetnou vazbu aby jsi vedela jak na tom jsi. Mylis se.
A to tak, ze dost.
Není tady

Hirondel, ty jsi fakt ztracený případ 
A hlášky typu "to píšeš o sobě, přemýšlej, proč to o mně tvrdíš, co ti to říká atd.", si prosím ušetři. To by ses zase mýlila jako už mockrát na tomto foru 
Není tady