Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 31. 5. 2010 7:11

Petuna
♥♥♥♥♥--

Cetelem a předčasné splacení nebo vyšší splátka

Prosím nevíte zda je toto u Cetelem možné? Zaplatit např. místo 2000 Kč 5000 Kč bez poplatku?
Vím, že v případě zaplacení celé částky je tam určitě nějaká sazba ale jak je to z mimořádnou splátkou..to je také tak?

Není tady

#2 31. 5. 2010 9:00

KatieD
♥♥-----

Re: Cetelem a předčasné splacení nebo vyšší splátka

No já jsem měla také u celetem myslím že notebook na splátky a doplácela jsem zbylou částku najednou a neplatila jsem žádnou sazbu. Zaplatila jsem pouze to co jsem měla uvedeno na výpisu jako zůstatkovou částku k úhradě. 
Ale je pravda, že jsem nikdy neplatila mimořádnou splátku, jen jsem doplácela zbytek. Ale já jsem si pro jistotu volala na infolinku tak to pro tebe možná bude nejjednodušší.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/0;1;10712;106/st/20081122/k/8e97/ttc.png

Není tady

#3 31. 5. 2010 10:38

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Není to možné ! Snad , jedině, kdyby jste si peníze půjčili a nespláceli vůbec, ale tam by to rostlo stále.
Já jsem si brala na půjčku lednici, vůbec jsem nevěděla, co to Cetelem je a bylo mi řečeno, že pokud částku doplatím do 30ti dnů, že se neplatí nic navíc a je to pravda. Doplatila jsem jen do částky lednice na ani korunu navíc! V dobré víře jsem si aktivovala kartu.
Pak jsem si ze zvědavosti vybrala v bankomatu 3tisíce a splatila do 3 měsíců a navýšení bylo 300, což se mi nezdálo až tak moc. Tak nevím, když náhodou pochybí, se mi to nezdá až tak špatné, když je záruka, že se to včas organizaci vrátí/nepřijdu o práci a pod./.

Není tady

#4 7. 6. 2010 12:36

Keltský-Drak
♥♥-----
Místo: Mysločovice

v každém případě doporučuju zaplatit co nejdřív.. cetelem a podobné společnosti sou sviňáci kteří sou jen krůček od lichvy

každý prochází vývojem a má své problémy, nedivte se proto, že někdy reaguji impulzivně a zbrkle a jindy zase klidný a s rozvahou, sem prostě impulzivní člověk.. snažím se s tím něco dělat ale mládí je divoké big_smile

Není tady

#5 7. 6. 2010 18:43

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Měla jsem od Cetelem na splátky LCD k PC a žádný problém. takže si přes ně klidně koupím zase a bylo mi řečeno, že zůstatek můžu doplatit bez problémů dřív.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#6 7. 6. 2010 18:51

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Já sice nevím, od kolika % se půjčka považuje za lichvu, ale vezmu.li v úvahu, že nemám na lednici a Cetelem mi dá možnost ji uhradit do 30ti dnů bez navýšení, mě se to nezdá až tak moc lichvářské. A pokud má např.10% a peníze mám hned , bez lítání, vyplnování stovek papírů, čekání, tak se mi to také nezdá tragické. Pochopitelně u vyšších částek to bude víc. Ale tu lichvu povolují naše zákony !

Není tady

#7 7. 6. 2010 22:48

Keltský-Drak
♥♥-----

no tak jasně když si vezmeš 8 000 na monitor tak je to nic ale.. vezmi si.. proč bych si od nich půjčoval kdychjim to měl možnost do  30ti dnů vrátit big_smile to je jen lákadlo... to bych si radši vzal tu půjčku v bance než od těchto společností...
navíc u těch vyžších splátek sou to nehorázné pálky.. si představ že si vezmeš půjčku 40 tisíc a akaždý týden k tobě bude chcodit ženská a vybírat od tebe 3 000 KAŽDÝ TÝDEN a to možná i víc... pak na to nebudeš mít půjčíš si zas a tak se to krásně navyšuje a pak nemᚠani na to aby ses vy...
neboj znám to.. toto není z mé hlavy.. naši byly v této situaci... navíc už to řešili i v tv.. podle zákonů to ještě lichva není ale je to podle odpborníků jen krůček od ní
a věř že tato finanční situace dokáže vyvolat takový stre, že to skoro rozvrátí normálně fungující rodinu...
u nás to skončilo tak, že když už sem mohl ty\k sem si vzal jednu větší půjčku a zbavil naši rodinu toho šílenství...
když ti totiž začne otec vykládat že už to s matkou nevydržía že se na to vysere a odstěhujese a matka zas že skočí pod vlak jestli to udělá že ji nemáme rádi atd... tak mᚠchu si hodit mašlu sama.. věř mi...
a od té doby co sme se toho ztřepaly, tak zas fungujeme normálně... jasně ani jeden to nemysleli vážně, to už vím ale poslouchej to skoro každý den.. už zas fungujeme úplně normálně.. jasně občasse naši pohádají ale tak klasicky normálně a za chvilku je čistý vzduch big_smile

každý prochází vývojem a má své problémy, nedivte se proto, že někdy reaguji impulzivně a zbrkle a jindy zase klidný a s rozvahou, sem prostě impulzivní člověk.. snažím se s tím něco dělat ale mládí je divoké big_smile

Není tady

#8 8. 6. 2010 17:20

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Některý půjčky se pohybují na hranici lichvy, ony to ty společnosti moc dobře ví. Viděla jsem to, když naši zaměstnanci tyhle půjčky spláceli srážkou ze mzdy, měli obstavený plat a trvalo to dlouho, než to splatili, zůstávalo jim jen životní minimum. Jde o to, aby člověk věděl, co je schopen splatit, jenže někteří inteligenčně méně zdatní jedinci si tyhle půjčky naberou a pak se nestačí divit.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#9 8. 6. 2010 22:39

Keltský-Drak
♥♥-----

víš o co jde ? o (s prominutím) nenažranost a skrbličnost lidí... vidím to na mojí máti... když sem si tu půjčku bral tak sem ji vzal na co nejdelší dobu, a hned bylo: víš o kolik to přeplatíš ? to si neměl atd... a to je kámen úrazu... já raději budu celý život platit doslova třeba po dvackách i kdybych jim měl přeplatit 10 miliónů... ale vždycky na to budu mít a nebudu se muset bát že se dostanu do sraček...k čemu mi je, že jim přeplatím pár tisíc, když během 3 měsíců nebudu mít peníze, hodí mě do registru neplatičů = žádné půjčky v bance a jediné co zbyde je cetelem a podobní prevíti , kteří tě jakože vytáhnou ze sraček ale v eskutečnosti tě vlastně oni potopí... pak nemᚠuž na nic a příjde exekucea ty skončíš pod mostem... "šastný jak blecha" z toho že si chtěl ušetřit pár tisíc na úrocích a teď nemᚠnic...tak by sem přeplatil ale měl bych střechu nad hlavou a klidné svědomí..

Není tady

#10 8. 6. 2010 22:40

Keltský-Drak
♥♥-----

je toho sice moc ale myslím, že je to čistá realita.. a myslím, že bude dobré aby si to spousta lidí před tím než si od nich vezmou větší půjčku toto přečetli, aby věděli jak můžou skončit...

Není tady

#11 8. 6. 2010 23:39

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Tak asi velké peníze bych si nepůjčila, to je jasná sebevražda. Chápu, co píšeš, zase záleží, na co si to rodiče vzali.

Není tady

#12 9. 6. 2010 2:00

Keltský-Drak
♥♥-----

na zamáznutí díře v hypotéce smile takže udělali přesně tu chyb kterou sem zmiňoval.. ale jak sem psal všechnu už je zas v poho a to je hlavní...

Není tady

#13 9. 6. 2010 9:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Cetelem som použila raz a bolo to OK, aj z mojej strany, aj z ich; ale s GE Money či ako sa volajú som mala poriadne nervy... Platila som len nejakú menšiu vec, splátka 1000 SK mesačne, ale vo chvíli, keď mi to mala banka strhnú, tam neboli... to ste mali vide ten harmatanec! Po týždni - nebolo tam opakované stiahnutie sumy, moja chyba - mi volali v NEDEźU! do bazéna. nevzala som to (do bazéna si mobil fakt nenosím), tak volali k mojim rodičom, ktorých pevnú linku som uviedla ja blbá do formulára... dumbom Naši boli na infarkt, ako keby som dlhovala mafiii milióny. roll Keď som potom volala spae, nikto to nebral. Dozvedela som sa, že oni "úradujú" len pondelok-piatok od 9,00 do 17,00. supermario Hlavne, že mne volali - z Prahy!!! - cez víkend a neboli leniví otravova aj rodičov. Jasné, že som to okamžite poslala, nebol to žiaden problém, len som o tom nevedela;  a musela som sa to dozvedie priam infarktovým spôsobom. sad Po tomto jednaní pôjdem fakt možno radšej za tou mafiou, tá má viac slušnosti a súdnosti.  (V ich podaní to fakt vyznelo, že ide o život a ja že som kriminálnik, ktorý ich chce prirpavi o neviemakú sumu hmm Tak to podali aj našim. Pritom to bolo krátke omeškanie, spôsobneé náhodou a splati to nebol žiaden problém...)

Upravil(a) Selima (9. 6. 2010 9:37)

Poriadok je potešenie rozumu a chaos je slasou fantázie.“ Paul Claudel
Brita

Není tady

#14 9. 6. 2010 12:26

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

Keltský-Drak napsal(a):

.......navíc u těch vyžších splátek sou to nehorázné pálky.. si představ že si vezmeš půjčku 40 tisíc a akaždý týden k tobě bude chcodit ženská a vybírat od tebe 3 000 KAŽDÝ TÝDEN a to možná i víc...

Ale tohle už není Cetelem, ale Provident, ne?

Není tady

#15 9. 6. 2010 22:49

Keltský-Drak
♥♥-----

Barborka: jo ? nejsem si jistý ale já sem ymslel že ti to měli stejně, ne ?
no provident to je největší lichva to je jak by řekla dnešní mládež a já " Hárdkór" xD

Není tady

#16 10. 6. 2010 8:21

clavel
♥♥♥♥♥--

Petuna napsal(a):

Prosím nevíte zda je toto u Cetelem možné? Zaplatit např. místo 2000 Kč 5000 Kč bez poplatku?
Vím, že v případě zaplacení celé částky je tam určitě nějaká sazba ale jak je to z mimořádnou splátkou..to je také tak?

je to jasne napsane v podminkach... pokud posles vyssi splatku, budou to brat jako zalohu na dalsi mesic. a pokud to chces najednou doplatit cele, platis tam nekolik procent z castky, kterou mas doplatit.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí