27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Stránky: 1
Prosím nevíte zda je toto u Cetelem moné? Zaplatit např. místo 2000 Kč 5000 Kč bez poplatku?
Vím, e v případě zaplacení celé částky je tam určitě nějaká sazba ale jak je to z mimořádnou splátkou..to je také tak?
Není tady
No já jsem měla také u celetem myslím e notebook na splátky a doplácela jsem zbylou částku najednou a neplatila jsem ádnou sazbu. Zaplatila jsem pouze to co jsem měla uvedeno na výpisu jako zůstatkovou částku k úhradě.
Ale je pravda, e jsem nikdy neplatila mimořádnou splátku, jen jsem doplácela zbytek. Ale já jsem si pro jistotu volala na infolinku tak to pro tebe moná bude nejjednoduí.
Není tady
Není to moné ! Snad , jedině, kdyby jste si peníze půjčili a nespláceli vůbec, ale tam by to rostlo stále.
Já jsem si brala na půjčku lednici, vůbec jsem nevěděla, co to Cetelem je a bylo mi řečeno, e pokud částku doplatím do 30ti dnů, e se neplatí nic navíc a je to pravda. Doplatila jsem jen do částky lednice na ani korunu navíc! V dobré víře jsem si aktivovala kartu.
Pak jsem si ze zvědavosti vybrala v bankomatu 3tisíce a splatila do 3 měsíců a navýení bylo 300, co se mi nezdálo a tak moc. Tak nevím, kdy náhodou pochybí, se mi to nezdá a tak patné, kdy je záruka, e se to včas organizaci vrátí/nepřijdu o práci a pod./.
Není tady
v kadém případě doporučuju zaplatit co nejdřív.. cetelem a podobné společnosti sou sviňáci kteří sou jen krůček od lichvy
Není tady
Měla jsem od Cetelem na splátky LCD k PC a ádný problém. take si přes ně klidně koupím zase a bylo mi řečeno, e zůstatek můu doplatit bez problémů dřív.
Není tady
Já sice nevím, od kolika % se půjčka povauje za lichvu, ale vezmu.li v úvahu, e nemám na lednici a Cetelem mi dá monost ji uhradit do 30ti dnů bez navýení, mě se to nezdá a tak moc lichvářské. A pokud má např.10% a peníze mám hned , bez lítání, vyplnování stovek papírů, čekání, tak se mi to také nezdá tragické. Pochopitelně u vyích částek to bude víc. Ale tu lichvu povolují nae zákony !
Není tady
no tak jasně kdy si vezme 8 000 na monitor tak je to nic ale.. vezmi si.. proč bych si od nich půjčoval kdychjim to měl monost do 30ti dnů vrátit to je jen lákadlo... to bych si radi vzal tu půjčku v bance ne od těchto společností...
navíc u těch vyích splátek sou to nehorázné pálky.. si představ e si vezme půjčku 40 tisíc a akadý týden k tobě bude chcodit enská a vybírat od tebe 3 000 KADÝ TÝDEN a to moná i víc... pak na to nebude mít půjčí si zas a tak se to krásně navyuje a pak nemá ani na to aby ses vy...
neboj znám to.. toto není z mé hlavy.. nai byly v této situaci... navíc u to řeili i v tv.. podle zákonů to jetě lichva není ale je to podle odpborníků jen krůček od ní
a věř e tato finanční situace dokáe vyvolat takový stre, e to skoro rozvrátí normálně fungující rodinu...
u nás to skončilo tak, e kdy u sem mohl ty\k sem si vzal jednu větí půjčku a zbavil nai rodinu toho ílenství...
kdy ti toti začne otec vykládat e u to s matkou nevydría e se na to vysere a odstěhujese a matka zas e skočí pod vlak jestli to udělá e ji nemáme rádi atd... tak má chu si hodit malu sama.. věř mi...
a od té doby co sme se toho ztřepaly, tak zas fungujeme normálně... jasně ani jeden to nemysleli váně, to u vím ale poslouchej to skoro kadý den.. u zas fungujeme úplně normálně.. jasně občasse nai pohádají ale tak klasicky normálně a za chvilku je čistý vzduch
Není tady
Některý půjčky se pohybují na hranici lichvy, ony to ty společnosti moc dobře ví. Viděla jsem to, kdy nai zaměstnanci tyhle půjčky spláceli srákou ze mzdy, měli obstavený plat a trvalo to dlouho, ne to splatili, zůstávalo jim jen ivotní minimum. Jde o to, aby člověk věděl, co je schopen splatit, jene někteří inteligenčně méně zdatní jedinci si tyhle půjčky naberou a pak se nestačí divit.
Není tady
ví o co jde ? o (s prominutím) nenaranost a skrbličnost lidí... vidím to na mojí máti... kdy sem si tu půjčku bral tak sem ji vzal na co nejdelí dobu, a hned bylo: ví o kolik to přeplatí ? to si neměl atd... a to je kámen úrazu... já raději budu celý ivot platit doslova třeba po dvackách i kdybych jim měl přeplatit 10 miliónů... ale vdycky na to budu mít a nebudu se muset bát e se dostanu do sraček...k čemu mi je, e jim přeplatím pár tisíc, kdy během 3 měsíců nebudu mít peníze, hodí mě do registru neplatičů = ádné půjčky v bance a jediné co zbyde je cetelem a podobní prevíti , kteří tě jakoe vytáhnou ze sraček ale v eskutečnosti tě vlastně oni potopí... pak nemá u na nic a příjde exekucea ty skončí pod mostem... "astný jak blecha" z toho e si chtěl uetřit pár tisíc na úrocích a teď nemá nic...tak by sem přeplatil ale měl bych střechu nad hlavou a klidné svědomí..
Není tady
je toho sice moc ale myslím, e je to čistá realita.. a myslím, e bude dobré aby si to spousta lidí před tím ne si od nich vezmou větí půjčku toto přečetli, aby věděli jak můou skončit...
Není tady
Tak asi velké peníze bych si nepůjčila, to je jasná sebevrada. Chápu, co píe, zase záleí, na co si to rodiče vzali.
Není tady
na zamáznutí díře v hypotéce take udělali přesně tu chyb kterou sem zmiňoval.. ale jak sem psal vechnu u je zas v poho a to je hlavní...
Není tady
Cetelem som pouila raz a bolo to OK, aj z mojej strany, aj z ich; ale s GE Money či ako sa volajú som mala poriadne nervy... Platila som len nejakú meniu vec, splátka 1000 SK mesačne, ale vo chvíli, keď mi to mala banka strhnú, tam neboli... to ste mali vide ten harmatanec! Po týdni - nebolo tam opakované stiahnutie sumy, moja chyba - mi volali v NEDEźU! do bazéna. nevzala som to (do bazéna si mobil fakt nenosím), tak volali k mojim rodičom, ktorých pevnú linku som uviedla ja blbá do formulára... Nai boli na infarkt, ako keby som dlhovala mafiii milióny.
Keď som potom volala spae, nikto to nebral. Dozvedela som sa, e oni "úradujú" len pondelok-piatok od 9,00 do 17,00.
Hlavne, e mne volali - z Prahy!!! - cez víkend a neboli leniví otravova aj rodičov. Jasné, e som to okamite poslala, nebol to iaden problém, len som o tom nevedela; a musela som sa to dozvedie priam infarktovým spôsobom.
Po tomto jednaní pôjdem fakt mono radej za tou mafiou, tá má viac slunosti a súdnosti. (V ich podaní to fakt vyznelo, e ide o ivot a ja e som kriminálnik, ktorý ich chce prirpavi o neviemakú sumu
Tak to podali aj naim. Pritom to bolo krátke omekanie, spôsobneé náhodou a splati to nebol iaden problém...)
Upravil(a) Selima (9. 6. 2010 9:37)
Není tady
Keltský-Drak napsal(a):
.......navíc u těch vyích splátek sou to nehorázné pálky.. si představ e si vezme půjčku 40 tisíc a akadý týden k tobě bude chcodit enská a vybírat od tebe 3 000 KADÝ TÝDEN a to moná i víc...
Ale tohle u není Cetelem, ale Provident, ne?
Není tady
Barborka: jo ? nejsem si jistý ale já sem ymslel e ti to měli stejně, ne ?
no provident to je největí lichva to je jak by řekla dnení mláde a já " Hárdkór" xD
Není tady
Petuna napsal(a):
Prosím nevíte zda je toto u Cetelem moné? Zaplatit např. místo 2000 Kč 5000 Kč bez poplatku?
Vím, e v případě zaplacení celé částky je tam určitě nějaká sazba ale jak je to z mimořádnou splátkou..to je také tak?
je to jasne napsane v podminkach... pokud posles vyssi splatku, budou to brat jako zalohu na dalsi mesic. a pokud to chces najednou doplatit cele, platis tam nekolik procent z castky, kterou mas doplatit.
Není tady
Stránky: 1