|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Ahoj,
jak jste na tom s dětmi na dovolené? Berete je s sebou nebo necháváte u babiček? Považujete dovolenou s dětmi za super relax nebose spíše pohádáte a lezete si na nervy? Kamarádka takhle nadšeně loni vyrazila s manželem a dětmi (4 a 7 let) do Chorvatska, vrátili se pohádaní, děti otrávené a prohlašuje, že letos bude společná dovolená jen přes její mrtvolu. Přesto si připadá nesvá, že by eventuálně nechala děti doma. Nevím, co jí poradit?
Není tady

Já bych si dovolenou bez dětí neuměla představit,.Dokonce jezdíme i parta třeba 15 lidí a to i s dětma!Jsou ale rodiny ,kde určo jezdí na dovolenou bez dětí.My jsme k babičkám pokud nějaká hlídala.Děti daly .bu´d ,že jsme šli pařit
a nebo když v létě nebyla školka a chodili jsme do práce.
Není tady
Ani já si dovolendou bez dětí nedovedu představit. Ano dát k babičce - a být doma - odpočnout si od dětí, poklidit, to jo. Ale prostě dovolená - u mě jedině s dětmi. Přišla bych si jak krkavčí matka a ani by mě to nebavilo
Není tady
Umím si představit prodloužený víkend bez dětí, jinak bych asi byla smutná...
Není tady

Bez dětí bych si dovolenou neužila a ani by mě nebavila.Vždyt´celej rok to u nás jde jak na běžícím pásu,doběhnu z práce ,pohonit to doma,navařit,zahrádka rychle kontrola úloh, no prostě všechno v takovém jakémsi poklusu a často mám výčitky,že se jim málo věnuju a čas běží tak rychle .Proto vyrážíme několikrát za rok, kdyby jen na 3dny a ideální je 2-3 rodiny a čím víc dětí tím líp.Pořádáme různé soutěže, rodina proti rodině a užijem si spousta srandy.Máme pěkné vzpomínky a haldy fotek, kterýma se probíráme při dlouhých zimních večerech.Děcka si třeba pamatují dovolené kde jim byly 2-3roky,ne město, ale ,,mamko to bylo tam, co jsme nad strýcem vyhráli v kuželkách".Prostě se snažím si to s dětmi užít ,pokud to jde. Až jim bude 18,19....už s náma pravděpodobně jezdit nebudou chtít, spíš je to potáhne ke svým vrstevníkům.A s manželem až děcka odrostou a vyletí z domu si myslím ještě užijeme samoty do aleluja.
Není tady

Počítám, že tak do dvou, tří let malé budem jezdit samozřejmě s ní, po Čechách, moře si ještě neužije, pěkně do nějaké chatky u lesa..
Ale pak bych ráda obnovila aspoň prodloužené víkendy (občas, tak dva do roka) strávené jen s taťkou.. stát se matkou přece neznamená přestat být ženou, milenkou..
No a až budou školáci, tak to vidím týden s dětmi, týden bez nich.. tak jako to dělali naši, když jsme byli mladí.. jeli jsme na tábor(tenkrát na 3 týdny!! dnes děcka kolikrát nezvládají 10 dní..) a naši v tu dobu jeli sami na dovču, a pak jsme ještě jeli s nima na týden..
Nedávno mě překvapila kamarádka.. děcka maj v 5 a 2 třídě, a ještě s nima nebyli na dovolené sami. Vždycky jen v partě.. kterou máme skvělou, plno dětí, každej rok tábor, a ještě víkendovky (Hnutí Brontosaurus).. ale mně to přijde strašně smutné.. ona řekne, že jsou přece s nima furt doma sami, tak ať jsou v kolektivu.. ale já si moc dobře vzpomínám na dovolené s našima, na Šumavě, nebo v Konstantinvých lázních, a jinde, kolik nám toho předali, jak si s náma hráli, chodili jsme na dlouhé i krátké výlety, kolik nám toho tatka vykládal o hradech a zámcích, jak tam žili, kolik nás naučili znát rostlin a hub, jak jsme v kempu vařili na lihovým vařiči, jak jsme leželi ve spacácích v dešti a hráli karty.. prostě rodina pohromadě, a dodnes na to vzpomínám s láskou.. a dodnes, když do těch míst zavítám, jdu se podívat na ty věci, které si pamatuju a hlásím jim, jak se to změnilo..
Není tady
Tak my zásadně jen s dětma, bez nich by to nebyla dovolená, patří k nám, a proto s náma taky jezdí, a to od nejmenšího věku. Jsou to úžasné vzpomínky.
Není tady