|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Blíží se mi přijímačky a mně se začínají množit sny typu - stojím před fakultou, dávám si poslední cigárko předtím, než vyjdu po schodech do budovy a celou tu dobu se mi hlavou honí myšlenky - že já koza jsem si k těm přijímačkám aspoń nepřečetla nějakou knihu
A další, ten mně fakt pobavil.. sedím v místnosti spolu s dalšími desítkami uchazečů, dokonale našprtaná a samozřejmě také dokonale nervózní. Otevřu test a tam jsou jen otázky typu - co bylo napsáno na vstupních dveřích, jakou barvu měla sukně hrdinky XX ve filmu XY 
Ne, že bych nebyla schopna "uhádnout" význam těch snů
, nicméně bych nějak potřebovala zařídit, aby se mi zdálo, jak jsem úspěšně vyplnila všechny numerické řady, pojmové a konfigurální vztahy, jak jsem perlila v biologické části a hlavně, jak jsem perlila v druhém kole u ústního pohovoru
Jak na to?
Už jsem tady před nějakou dobou psala o své předpřijímačkové nervozitě, to ale byly přijímačky celkem daleko, teď už to mám za pár. Někteří mi psali (Pan), že co má být bude a že mi podvědomí asi jasně něco nadhazuje, jiní (Lupiš) doporučovali kapky...
Na čas se mi celkem ulevilo a já byla celkem v klidu, teď už jsem zase v křeči. Nejde o to, že bych si představovala nějaké katastrofické scénáře (pokud tedy neberu v potaz mou snovou aktivitu, která asi hovoří o opaku
) Ale jsem v takové permamentní křeči...
Ten hlavní problém nejsou přijímačky samy o sobě, resp. kdyby šlo jen o to vyplnit test, dosáhnout nějaké bodové hranice, pak bych byla celkem v klidu. Problém je v tom, že se hlásím na obor, o který je enormní zájem a počet uchazečů více jak desetinásobně přesahuje počet přijatých. To hlavní se rozhoduje v druhém kole, u ústního pohovoru. A tam, když sedím naproti lidem, kteří tomu oboru věnovali celý život, tak najednou nejsem schopna slova (což mi nikdo nevěří
), protože ve mně rezonuje - co jim chceš sakra vykládat? Jim, kteří to všechno znají MNOHEM LÍP NEŽ TY? Jako kdybych rozebírala sčítání a odčítání s lčověkem, jehož denním chlebem jsou derivace a integrály.
A pak, je mi strašně trapné a vlastně ani neumím dát najevo, jak moc bych ráda obor studovala... chjo chjo, se z toho zvencnu 
Není tady
Teru a proč se vlastně srovnáváš s lidmi, kteří tomu oboru věnovali CELÝ život, když ty ho teprve chcš ZAČÍT studovat?
Proč to máš takhle nastavené?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Teru a proč se vlastně srovnáváš s lidmi, kteří tomu oboru věnovali CELÝ život, když ty ho teprve chcš ZAČÍT studovat?
Proč to máš takhle nastavené?
Pan, tady nejde o to se srovnávat. Nevím, jak to vysvětlit, možná je to moje račí přecitlivělost, ale pořád mám před očima to loňské fiasko, kdy jsem seděla před druhou komisí, kde polovina idí vůbec nevěnovala pozornost tomu, co jsem říkala a nějaký stoletý docent na mne útočil zákeřnými dotazy a vypadal už dopředu nespokojený s odpovědí, kterou jsem mu byla schopna poskytnout.
Cítila jsem se jako na pranýři 
Není tady
Takže vobyčejnej strach?
Zdá se jakoby Tě ovlivňovala loňská zkušenost kdys natrefila na pana zvědavého. Třeba to ten pán jinak prostě neumí. Já bych se tím nenechala nijak vykolejit.
V tom snu jsi dostávala dost triviální otázky, taky to tak vnímáš?
Není tady
I lidi co sedí u přijímací komise jsou ti co ráno chodí venčit psa, chodí nakupovat do sámošky, jsou třeba zrovna naštvaní, že musí sedět u přijímaček a radši by zrovna potřebovali dopsat ten grant anebo se už vidí na obědě.. Jsou to stejní lidé jako ty, možná by se měla pokusit je vidět takhle 

Není tady
Mariposo - jako triviální otázky to nevnímám. Spíše si to vysvětluji tak, že látka k nastudování je opravdu hodně široká a i když se poctivě učím, tak ve finále to může dopadnout tak, že se budou ptát na věci, o které jsem ani nezavadila.
Takže spíš něco jako - je úplně jedno, jakou aktivitu vyvineš, rozhoduje náhoda (že jsem si náhodou všimla nápisu na dveřích, že jsem náhodou viděla ten film, kde se objevila žena v té nebo oné sukni..)
Andromedo - možná to bylo výsledkem jen mé račí přecitlivělosti na výrazy lidí a atmosféru kolem, ale oni fakt nevypadali, že by si připadali jako ti, co je můžeš ráno potkat v sámošce.. ;o) Vypadali jako "já jsem pan DOCENT a všechno vím nejlíp a nepustím tě ke slovu". Ale jak říkám, to, že já jsem tu situaci tak interpretovala ještě neznamená, že to tak fakt bylo ;o))
V prvním příspěvku jsem se to pokoušela vyjádřit, ale nakonec jsem zklouzla jinam - chtěla jsem říct, že mně drtí vědomí, že ve finále je to o štěstí mnohem více než o znalostech a inteligenci. Je to něco jako v superstar.. prostě porota rozhodne na základě dvou krátkých ukázet písničky, buď zaujmete nebo ne... protože těch, kteří "zpívají stejně dobře", je tam víc, než kolik jich může postoupit do finále..
Není tady
Teru99 napsal(a):
A pak, je mi strašně trapné a vlastně ani neumím dát najevo, jak moc bych ráda obor studovala...
"V prvním příspěvku jsem se to pokoušela vyjádřit, ale nakonec jsem zklouzla jinam - chtěla jsem říct, že mně drtí vědomí, že ve finále je to o štěstí mnohem více než o znalostech a inteligenci. Je to něco jako v superstar.. prostě porota rozhodne na základě dvou krátkých ukázet písničky, buď zaujmete nebo ne... protože těch, kteří "zpívají stejně dobře", je tam víc, než kolik jich může postoupit do finále.."
Teru a proc Te to drti vlastne kdyz vis, ze vsichni nemuzou postoupit do finale. ?
Hrajou v tom roli mnohe okolnosti a jednou z nich muze byt i prave ta ,ze neumis dat najevo jak velky mas zajem a nejen to ,ale i to jaky mas pristup k tem co vybiraji. Viz. : Vypadali jako "já jsem pan DOCENT a všechno vím nejlíp a nepustím tě ke slovu. "
V energetickem poli- mezi Tebou a nejakym zucastnenym panem docentem (co ma uz neco za sebou) se bude Tvuj postoj odrazet na vysledku. 
Není tady
Hirondel, drtí mně to, protože bez této konkrétní školy nejde dělat mé konrkétně vysněné povolání. Jediné, o kterém jsem přesvědčena, že by mně naplňovalo a zároveň tohle je asi jediná škola, kterou bych dokázala dostudovat, protože mně prostě baví ;o)
Vím, co myslíš tím postojem a odrazem. Nicméně já tam loni nešla s tím pocitem a pak si jej potvrdila, já tam šla z rozzářenýma očima - ty jo, druhá komise, no to musí vyjít - a pak taková ledová sprcha ;o)
Prostě moc bych si přála tuhle školu studovat, protože mně děsně baví obor, protože mi už jen příprava na přijímačky dala hrozně moc a vím, o kolik víc by mi dala škola samotná, protože to ze mně "dělá lepšího člověka" (ne v tom významu, že bych měla vejšku, ale čistě ve významu "být """lepší""" člověk"). Protože mi to otvírá dveře do světa, který je pro mně záhadou a který chci děsně prozkoumat, protože mně tam táhne celé moje srdce a duše a nevím co ještě, protože v tuhle chvíli není nic, co bych chtěla víc a kdyby mi teď někdo nabídnul, jestli se tam dostat nebo 10 mega, ale podepíšu, že to nikdy nebudu studovat, tak kašlu na 10 mega. Protože když čtu knihy k tématu, tak si připadám, jako egyptolog, který právě vchází do Tutanchámonovy hrobky.... mně už z toho asi fakt hrabe ;o)))))))))))))
Já věřím tomu, že si na "osudu" nic nevyvzdoruju, věřím, že pokud já udělám maximum, tak to musím prostě pustit z rukou s vědomím, že teď už je to mimo mou vůli, vím vím vím! Jenže teda asi vlastně nevím, protože tohle vědomí by mi mělo přinést úlevu, ne?
Skoro celý svůj život jsem si tak proplavávala od ničeho k ničemu, po ničem jsem extra netoužila, všechno mně bavilo chvilku a hned jsem to opuštěla, nevěděla jsem co je to chtít a nedostat, ne proto, že bych dostala všechno, ale protože jsem prostě nic moc nechtěla. Ani maturita, ani pracovní proces, nic z těch Velkých Životních Zkoušek mně nijak extra nestresovalo. A teď kurňa najednou musím přesnět vědět co chcu a chtít něco, u čeho je tak mizivá naděje to dostat ;o) A možná tak to špatně snáším i proto, že jsem tohle nikdy dřív necítila a neumím si s tím tlakem poradit ;o)
Není tady
Teru99 napsal(a):
Nicméně já tam loni nešla s tím pocitem a pak si jej potvrdila, já tam šla z rozzářenýma očima - ty jo, druhá komise, no to musí vyjít - a pak taková ledová sprcha ;o)
.... "a nějaký stoletý docent na mne útočil zákeřnými dotazy a vypadal už dopředu nespokojený s odpovědí,....."
" Vypadali jako : "já jsem pan DOCENT a všechno vím nejlíp ..."
Nejprve reknu ze se Te nepokousim presvedcit.
Pisu jen to co v tom vnimam. 
Jak jsi sama psala to jak sis to interpretovala neznamena ze tomu tak bylo,je. 
Kdyz jsi tam loni byla ,uz loni se Ti zdalo (znani vsak i klame),mela jsi pocit/y (ktery muze byt mylny) ze docent ma zakerne dotazy a ze vypada (mozna ano ,mozna ne) uz dopredu nespokojeny s odpovedi.
Pises ,ze vypadali (coz podle mne znazornuje uz minuly pocit z onoho pana docenta) jako ze-"ja vim vsechno nejlip".
O tom mluvim ze Tvuj postoj v energetickem poli se zucastenima (docent) odrazi vysledek. 
Stava se take ze prilisne lpeni je pricinou neuspechu. A opet v tom hraje mnoho veci roli. 
Není tady
Teru99 napsal(a):
Mariposo - jako triviální otázky to nevnímám. Spíše si to vysvětluji tak, že látka k nastudování je opravdu hodně široká a i když se poctivě učím, tak ve finále to může dopadnout tak, že se budou ptát na věci, o které jsem ani nezavadila.
Takže spíš něco jako - je úplně jedno, jakou aktivitu vyvineš, rozhoduje náhoda (že jsem si náhodou všimla nápisu na dveřích, že jsem náhodou viděla ten film, kde se objevila žena v té nebo oné sukni..)
Teru, když to tedy vnímáš takhle-že takto to při tom pohovoru funguje, tak proč si z toho vlastně děláš tak velkou hlavu? No a jiná věc je, jestli to není jen Tvá vlastní domněnka, že takto to funguje - na principu nějaké náhody.
Není tady
Holky díky, asi jsem ten přetlak potřebovala ze sebe nějak dostat, někdy si přijdu jak papiňák. Tím psaním tady jsem si dost věcí ujasnila. Držte mi palce příští pátek, to je první kolo ;o) Už aby to bylo za mnou ;o)))
Není tady
Klidná mysl je výborný spojenec 
V pátek Ti budu držet palce 
Není tady
Zlom vaz holka 
Není tady
hirondel, proč máš dva nicky ?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
hirondel, proč máš dva nicky ?
Protoze nemam dva Pavlo.
Není tady
ty nejsi mariposa ?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
ty nejsi mariposa ?
Mam jinou tvar,jine vlasy,jine oci,jine telo....... atd atd.
Není tady

Teru,
já ti hodím ještě jednu věc do placu
Až budeš u té zkoušky, vzpoměň si na pocity, emoce a odhodlání, které jsi měla při psaní příspěvku č.8.... to bude ten motor, který tě tam propašuje
Držím palce!
Není tady
Přesně jak píše Pom, nech se táhnout tou obrovskou motivací, kterou právě máš
Navíc, mohla jsem nakouknout do tohoto prostředí i z druhé strany, kolikrát to bývá jinak, než jak to ty teď vnímáš, protože to vnímáš jakoby ze "snížené" pozice zezdola nahoru
Držím palce 

Není tady
Tak holky, jen pro info, mám to celé za sebou a čekám na výsledky, nicméně bodové ohodnocení vím a (nechci to zakřiknout), ale mám o pět bodů víc, než obvykle stačí k přijetí, takže snad je vše na dobré cestě ;o)
Není tady

Teru, držím moc palce
. Už jsem si říkala, kam ses ztratila
.
Není tady