29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poppy nic pro me, ja nevim, ale jak vidim bavlna, tak to se mnou nehne
Peti-soucitim s klokankama, ja jsem zase kamaradce vysvetlovala, proc neni vhodna, posilala clanky a vysledek je, ze mi poslala fotku ditka v klokance celem vpred Kdo nechce slyset, nepomuze ani svecena...
Ale jedna kamoska me hodne prekvapila, bydli na vesnici, bez netu, necestuje dal, nez do sousedniho mesta, a kdyz jsem ji donesla Mobyho, byla nadsena a sama rikala, ze si satek chtela poridit (videla me, jak nosim Fildu a nastesti asi ani o klokankach nevi). Ucili jsme se s medvedem KsK, tak jsem na ni zvedava, az tam v srpnu pojedem.
Není tady
Mag ty jsi úplně jiný případ a víš to sama.
Mě to taky moc mrzí.
Ono je to Defi těžké. My to tam můžeme psát a posílat odkazy, jenže když tam ty holky přijdou jednou za čas, tak to ani nedočtou.
Jediná možnost je , dát jim to do SZ. Ale mám na to vůbe právo? Je to přeci jen jejich dítě a o rizikách vědí ......
Hele píše se rizikách a nebo rizicích??
Není tady
Mag - zrovna o tobě nepředpokládám, že bys čtyřměsíční či pětimesíční dítko posadila, podestlala polštářema a jela ho hrdě vystavovat na zámeckou dlažbu, kde skáče v kočáru jak o život Viděno u nás, skutečně
Peti - jak se píšou rizika, to netuším Já už si při psaní obchodních dopisů záměrně vybírám jednoduchý věty, abych měla menší šanci udělat nějakou botu
No, já bych jim to do SZ klidně dala. Ono je možmný, že o rizicích (já bych to napsala takhle ) nevědí nic. Viz ta diskuze, asi před třemi dny, kdy si maminka chtěla pořídit to Tomy cosi. A krásně se jí podařilo ukázat, že jsou i jiný volby jak orcíka nosit a minimalizovat veškerá rizika
Takže za mě, ano, napsat jim do SZ. Možná jim to bude i příjemnější a nebudou to brát, jako že je někdo veřejně kárá. Ale přeci jen, jste tam spolu delší dobu, znáte se a radíte si, ta proč neporadit i v tomhle?
Upravil(a) Definitiv (15. 6. 2010 10:55)
Není tady
Peti, asi bych zvolila SZ a je opravdu možný, že o rizicích nevědí vůbec nic. Zvlášť pokud jim dětská doktorka řekne, že to je bezvadný a že její vnučka se taky nosí v klokance Mojí ségře to dokonce schválil neurolog, kterej Eliáška sleduje, takže to mi vzalo úplně argumenty z huby, kterou jsem měla teda úplně dokořán
Navíc tolik dětí bylo odnošeno v klokankách a jsou z nich napohled naprosto zdravý dětičky, že nikoho nenapadne, že by na tom mohlo bejt něco škodlivýho. Případný zdravotní potíže už si s tím nikdo nespojí.
Je fakt, že spousta dětí se brzy v těch klokankách přestane nosit dost brzo, protože to je oboustranně nepohodlný a nikoho nenapadne, že by dítě před sebou mělo mít ještě aspoň rok intenzivního nošení, kdyby mělo ergonomický nosítko, se kterým může máma chodit, aniž by jí dítě nakopávalo do stehen, nebo se kterým se může předklonit do pravýho úhlu, aniž by se dítě zlomilo vejpůl, nebo dokonce ho posunout na záda, a započít tak novou nosící éru na zádech.
Já osobně všem svým klokankovým známým nabízím na půjčení Manduku a stručně představím její přednosti, a je to tak 50/50 - jen půlka lidí pochopí.
A ve vlastní rodině mám viselce, z čehož je mi fakt ouzko. O těch víkendových vedrech ségra vytáhla klokanku s tím, že je prodyšnější než celtová Manduca a já se dívala, jak má Elíšek zlomenou hlavu na stranu do takových min. 70° a s každým ségřiným pohybem jsem úplně skučela a trnula, fakt jsem se bála že uslyším KŘUP! a bude vymalováno
Není tady
Definitiv napsal(a):
Přesvědčte mě, že žádný další šátek neotřebuju
sama bych to potřebovala
a tenhle by tak šel Samovi k očím, co? Jenže mě odrazuje ten kepr, VěrKa má pravdu, bejt Sam malinkej, tak ho vemu na léto v šestce všema deseti, ale takhle to nemá smysl a ty jsi na tom stejně, potřebuješ batolecí šátky...
Není tady
Ty jo Fi.... tak to je hustý, když to máš zrovna u vlastní ségry
Tady jsou to podstatě cizí lidi, že ......
Napsala jsem tu SZ. Prostě mi to nedalo. I s odkazem na ND o klokankách. Tak uvidíme
Defi ...... já ti nevím, ale ta chrpka..... ta je krásná a .... já bych si jí od tebe pak klidně půjčila
Není tady
Nojo, batolecí, batolecí...ale však ještě nějaký miminko bude ne?
Mimochodem, mě asi dneska dorazil Agave Jen ej na poště, tak rpo něj asi za chvíli vyrazím
Jasně že bude kepr slabounkej, ale...hmmm, ach jo, to jsou muka, to je strašný
Není tady
Definitiv napsal(a):
Nojo, batolecí, batolecí...ale však ještě nějaký miminko bude ne?
![]()
Jasně že bude kepr slabounkej, ale...hmmm, ach jo, to jsou muka, to je strašný
Dalš miminko bude, ale do tý doby budou mraky dalších šátků.
Já v tom mám teda jasno. Jsem ráda za modrou barvu, ale tentokrát neberu.
Není tady
Péťo je to hodně hustý, protože na jednu stranu vidím že má malej problémy a musí cvičit Vojtovku 4xdenně a pak vidím jak visí v naprosto nefyziologický poloze... ale větší nátlak už vyvíjet nemůžu, a musím bejt ráda za to, že aspoň někdy ségra nosí v Manduce.
mimochodem jsme si udělali v neděli odpoledne výlet do Písku (což je mimochodem moje rodiště) a je tam překrásně, čm dál hezčí město
Není tady
Jj Písek .... měla si zajet na slavnosti. My tam byli v sobotu odpo a trochu nás vyhnaly kroupy
A samozřejmě jsem tam byla jediná se šátkem a byla jsem za atrakci. A to jsem si myslela, že je Písek město, ve kterém potkám na slavnostech aspoň jednu nosnici. A ne, že ta jedna budu já
Není tady
Fido - nojo, jenže když je někdo nenasyta jako já :vissla
_No, alwe modrou asi nechám běžet a bdu uvažovat o máčku
Peti- nééé ona už mi v kolíbce na břiše spala
A sorry všem za mystifikaci, nedošlo mi, že od Didy rozváží DPD a ne pošta Ale něco z němec tam přeci jen bylo a to šalvěj
je moooooc pěklná, pak hodím fota
A sorry za psaní, píš se mnou Matum tfuy
Není tady
Z našeho výletu na Orlický zámek
Defi ..... kvízová otázka ... co že je to za šáteček?
Není tady
tak tu tak čtu jak pláčete nad klokankama .. u nás máme taky sousedku,která když jsem vyšla s ergem poznamenala že jsem to mohla říct že něco kupuju že má doma senzační klokanku.Tak jsem jemně naznačila jakej je jako mezi těma nosítkama rozdíl..a co myslíte pochopila? grr no a to nosí svého 16 měsíčního klučinku pořád jako opičku v podpaží čelem vpřed ..
No včera jsem to ještě dodělala když jsem večer natáhla přes ergo peekaru a vyrazila
Jo a taky jsem zaregistrovala jedno 9 měsíční mimi v cyklosedačce tak to se mi opravdu chtělo plakat..chuděra
Není tady
ahoj, holky co se dá dělat, já skučím i nad jinýma věcma než jsou klokanky, třeba dnes ráno , bylo 10 stupňů , mamina ve svetru a vestě a mimčo- sotva sedící holčička v tílku s krajkama a 3/4 leginama - evidentně s prmodralýma rtíkama
co naděláme ?
jinak u nás pomohlo nechat vyzkoušet manducu vs. klokanka- jediná kámoška, která klokanku měla - byla jí hodně nepohodlná, tak pak objednala liliputi a nosí v něm
ale cyklosedačku mají taky - to ani nevím odkdy děti můžou do cyklosedačky nebo do cyklovozíku ?
ale to jsem OT
jinak nové limitky mě neberou, já se těším na agave a pak na chvlku oddych, jo a ještě to vlněné indio
a pak už konec, na chvíli :D
Tobi doma moc v šátku být nechce, tak v něm jen chodíme na procházky, na zahradě se rochní v kamenech a honí kočky a psa
Upravil(a) janabas (15. 6. 2010 19:29)
Není tady
Fidorko on je totiž Defiin Já mu jen umožňuju poznávat krásy Jižních Čech
Defi děkujem děkujem
K těm cyklovozíkům ..... když už tu proběhly ..... jen vím, že ty co nemají kojeneckou vložku, tak se do nich musí vejít autosedačka i s prckem, aby v něm mohl jet. Jinak tam to mimčo lítá. Ale věková hranice tam asi není
Jaňule jak jako nosí klučíka v podpaží čelem vpřed??? Já si to ani neumím představit.
To jako v nějakém nosítku? Sem asi natvrdlá
Není tady
Holky chrpa i mak je krasa, ale porad si rikam, budou lepsi, kdo vybira, prebere nebo jak to je....
Peti, Peti, jak to, ze Ti/Vam to tak moc slusi? Ach jo a ja si rikala, ze mas problem s vahou, tak to jsi pekne kecala, pac jsi jako ta lanka na louce
Ne fakt, neudela jsi mi radost
Jo a v podpazi? Taky nevim, Janule asi myslela normalni noseni klokanky celem vpred, ne?
Není tady
Peti aha, no já Tobíka už do vajíčka nenarvu nějaký čas, a velkou sedajdu asi do cyklovozíku nee, a ty sedačky, nevíš jak je to s něma ?
jinak aby jste si nemysleli, tak u nás to taky není tip top, Tobi se zhlédl v aktivním chodítku( takové , co se jen tlačí, vypadá jak sekačka na trávu) - v MC si ho našel ( po té , co holčičkám bral kočárky a jezdil s něma ) a ten řev, jakmile jsem mu ho sebrala
. on teda doma tlačí židle, krabice,... no vše co je po ruce, i barové těžkké židle z nerezu a povídá u toho brm , brm
tak máme pár fotek jak si to drandí s aktivním chodítkem přes zahradu, budiž nám polehčující okolností, že už víc jak 3 měs obchází nábytek a už i sám ťape, sice ne moc, ale už sám pár krůčků dá
Upravil(a) janabas (16. 6. 2010 7:21)
Není tady
Jani tak to fkat netuším. Já jsem to zatím nějak neřešila. Ale myslela, jsem, že když už dítě pevně sedí , tak že už může. Nebo když už začíná chodit. Fakt nevím
Ale Tobi už by do vozíku mohl v pohodě. Otázka je, jestli by ho to tam ještě bavilo. Ale kdyby tam měl sparingpartnera, tak třeba jo.
Lischi ale já mám opravdu problém s váhou. To moje megapanděro je schované pod uzlem šátku. Proč myslíš, že vážu uzle vpředu?
Není tady