27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Prosím,potřebovala bych poradit,co dělat,nebo kam se obrátit ohledně mého syna.Otec mu před 5 lety zemřel,jsem na něj a na dceru-18let sama.To je asi kámen úrazu,e toho zneuívají.Nedávno jsem zjistila,e mi syn bere kreditní kartu a po malých částách vybírá peníze.Dělá to u skoro 3 tisíce.Kartu jsem zablokovala,ale nedozvěděla se,kam ty peníze dal.prý mi to nemůe říct.Nepřipadá mi,e by bral drogy....Je v posledním ročníku koly a kdy se dozvěděl,e je přijatý na střední kolu,tak se začal flákat-prý je nemocný a do koly nepůjde.Přitom mu hrozí za 5 z jednoho předmětu.Včera mi nepřiel na noc domů-teď leí v posteli,e je nemocný.Volala jsem tedy k lékařce a váně u ní byl a dostal i antibiotika.Jsem zoufalá,nevím co dál ....
Není tady
Jestli ti peníze bral po malých částkách....předpokládám, e 300-500 - tak si určitě nepamatuje na co a je moné, e to jen probendil a sám, či s kámoem nebo kámokou si dali něco v mekáči....prostě přilepení.
Kartu ani peníze nenechávej volně doma, prostě furt ve nos s sebou, nebo dej někam - schovej - příleitost dělá zloděje - a 16 let to je blbý věk.
Prostě zkusil to a párkrát se mu to povedlo. Ano, teď má veget i ve kole, je vidět e si to "uívá" - nějaká brigáda na léto by nebyla pro něj k sehnání?Protoe dětičky se nudí.... a některé se nudí rády....
Jse na ně sama, má mnoho zodpovědnosti....
Předpokládám, e kdy se bude trochu snait - haha, řekni mu to - tak by mu snad 5 dát neměli, ostatně dají-li, bude na podzim dělat reparát. Já vím, je to pro tebe na mrtvici, ale uvědom si, e by to mělo okovat spí jeho...
Snaím se ve vidět optimisticky, reaguju jen na přečtené
Není tady
mám taky skoro 17ctiletého kluka a je fakt, e pokud si nekoupí něco konkrétního - ala nová kiltovka, triko ... fakt neví, kde kolik utratil a za co ...
má svoje peníze z brigád a je spíe kudla ... ale občas to na něho vlítne a věř, e jak správně psala Mía43, klidně ti projí u Mekáče
ovem proč píu, jemně svého chlapečka upozorni, e i kdy ho přijali, bude muset hnedle v září ukázat vysvědčení, neb oni si ho kontrolují. kluk je na elektroprumce a musel dokonce donést originál, ani kopie jim nestačila
kadopádně se dr
a je fakt, e to e jsi na ně sama je děs běs, neb kdy můj drahý je mimo, tak je chlapec naprosto klidný a vyrovnaný, připojený k PC a na mé naráky a to vypne a jde de učit, v podstatě reaguje jen ... jojo, za chvilku ...
kdy je tam velký táta, tak .... to někdy i nezapne )))))))
Není tady
Taky mám 16-let syna..jsem na něho sama. Na Z jetě docela dobré. Pak první rok učňáku kde měl incident a vyhodili ho, no nemuseli, svezl se jetě s jedním. Je na jiném učnáku jiném oboru, od září chce nastoupit na jiný obor jako do prváku, u ho přijali.chytnul se íleného kamaráda, který kvůli němu přeel na stejný učnák do stejné třídy a také od září jde na jiný obor. Odmítá nyní chodit do koly, je pořád "nemocný" chce se na 2! měsíce odhlásit a jít na pracák, protoe by musel dělat zkouky,má moc zamekaných hodin. Bohuel to není vechno, díme ze mě íleně peníze, ílený psychický nátlak a u mě párkrát i napadl, byla jsem v poradně i psychologa, zjevně má poruchy chování, emoční a nevím jetě jakou a ideální řeení diagnosták..protoe já ho nezastavím v ničem..vůbec si ze mě nic nedělá..Jsem íleně vyčerpaná a zničená. Do toho diagnostáku bych ho i dala, nebyl by to problém, přitom napadení, to mi řekli v poradně,potřebuje reim, který já mu nejsem schopná dát..protoe mi u i vyhrouje zda to řeknu..ale nedovedu pojmout to, e ho vlastně udám, oznámím to buď na sociálce nebo polici a přitom s ním jsem stále stejné domáctnosti, tomu psychu které pak bude následovat, protoe to nebude hned. Syn samozřejmě do diagnostáku nechce, bojí se, ve skutečnosti je srab a bojí se těch kluků tam, prostě mám hrůzu a strach z toho období ne by se tam dostal. Kdyby bydlel do té doby jinde, tak mi to nedělá problém, protoe vím, e mu to tam asi pomůe, protoe jinak se to bude ve stupnovat, a raději nedomýlím kam..Nemáte s tím nějaká zkuennost s diagnostákem, jak dlouho to umístění trvá? ít s partnerem v domácím nasílí je íené, ale můete se rozvést, ale s vlastním dítětem je to milionkrát větí psycho..d
Není tady
Lilina napsal(a):
Taky mám 16-let syna..jsem na něho sama. Na Z jetě docela dobré. Pak první rok učňáku kde měl incident a vyhodili ho, no nemuseli, svezl se jetě s jedním. Je na jiném učnáku jiném oboru, od září chce nastoupit na jiný obor jako do prváku, u ho přijali.chytnul se íleného kamaráda, který kvůli němu přeel na stejný učnák do stejné třídy a také od září jde na jiný obor. Odmítá nyní chodit do koly, je pořád "nemocný" chce se na 2! měsíce odhlásit a jít na pracák, protoe by musel dělat zkouky,má moc zamekaných hodin. Bohuel to není vechno, díme ze mě íleně peníze, ílený psychický nátlak a u mě párkrát i napadl, byla jsem v poradně i psychologa, zjevně má poruchy chování, emoční a nevím jetě jakou a ideální řeení diagnosták..protoe já ho nezastavím v ničem..vůbec si ze mě nic nedělá..Jsem íleně vyčerpaná a zničená. Do toho diagnostáku bych ho i dala, nebyl by to problém, přitom napadení, to mi řekli v poradně,potřebuje reim, který já mu nejsem schopná dát..protoe mi u i vyhrouje zda to řeknu..ale nedovedu pojmout to, e ho vlastně udám, oznámím to buď na sociálce nebo polici a přitom s ním jsem stále stejné domáctnosti, tomu psychu které pak bude následovat, protoe to nebude hned. Syn samozřejmě do diagnostáku nechce, bojí se, ve skutečnosti je srab a bojí se těch kluků tam, prostě mám hrůzu a strach z toho období ne by se tam dostal. Kdyby bydlel do té doby jinde, tak mi to nedělá problém, protoe vím, e mu to tam asi pomůe, protoe jinak se to bude ve stupnovat, a raději nedomýlím kam..Nemáte s tím nějaká zkuennost s diagnostákem, jak dlouho to umístění trvá? ít s partnerem v domácím nasílí je íené, ale můete se rozvést, ale s vlastním dítětem je to milionkrát větí psycho..d
myslím, e tohle je v tvé situaci nejdůleitějí věta. Pokud sama tuí, ře se to bude stupnovat, nezdruj to a hned se na sociálce dohodni na diagnostaku.Kadým zdrením sama sobě ubliuje a pak mu bude 18 a to u nedělá nic.
Není tady