Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#176 30. 5. 2010 18:52

majkafa
Host

Re: Neschopnost navázat vztah a zamilovat se

mariposa napsal(a):

Právní systém je pomůcka, kterou si lidé vytvořili, z mnoha důvodů.
S čistým svědomím bys někoho odsoudila na smrt. Ty Majkafa.
Zabila bys vlastníma rukama zvíře, tj. zbavila ho života?
Jaký trest bys vyměřila sebevrahovi?

Nepřekrucuj. Já jsem psala, že bych konkrétního člověka za konkrétní čin, který jsem popsala, odsoudila k doživotí. A ne na smrt. Jsem ráda, že v našem právním řádu už trest smrti není.
A ne, nikdy jsem žádné zvíře nezabila, nemám na to.
Sebevrahovi nelze vyměřit žádný trest. Neboť je mrtvý. wink
A ten, kterému se to nepovedlo, ublížil především sám sobě. Ale pokud by náš právní řád takový trest měl, držela bych se toho, kdyby mým povoláním bylo - soudce.

#177 30. 5. 2010 18:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Tresty vyměřuje náš právní řád. Máme tam i doživotí. A kdysi tam byl i trest smrti. A ano, muži nebo i ženě, který vlastními rukami někoho uškrtil, bych navrhla doživotí. A jako soudce bych ho k němu odsoudila. S čistým svědomím.

Hir, máš vůbec povědomí o právních systémech? Kor o našem v ČR, když tu nežiješ? A což takhle právní systém států, kde je ještě stále zakotven trest smrti? Hm? smile

Majko, problém je, že náš právní systém dbá dodržení PRAVA, ale mnohdy naprosto kašle na SPRAVEDLNOST. Ten bych do toho fakt nezatahovala.

však taky ta baba, co drží v ruce ty váhy má zavázané oči vissla

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#178 30. 5. 2010 18:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Ppavli, taky si to myslím. A je taky dost mimo tvrdit to, co tvrdí hirondel. Neboť to se ukáže až v konkrétních situacích. A pokaždé to může být jinak, než minule. stolt

Pokud člověk nezná sám sebe = své vlastní činy, stává se, že je ovlivňován okolím, okolnostmi, mění své názory, mění své postoje - jednou tak podruhé onak a potřetí zase jinak ... takový člověk si nemůže být jistý vlastně ničím, neboť si není jistý především sám sebou, svými vlastními kroky, tím čím je. Takový člověk je neustále smýkán spousty ze strany na stranu, je rozervaný na části. A trpí.
Pokud tady hirondel píše, že si je něčím jistá (konkrétně svým postojem), já osobně jí to věřím. Neboť věřím, že existují lidé, kteří znají sami sebe, nenechají se smést, nenechají se svést ze své cesty, znají svůj směr. Ať se děje co se děje smile

Mariposo, je zcela přirozené, že lidé mění svoje postoje a názory, dokonce mění i svou životní filozofii.
A podle mne na to mají právo.
Je to tak správně.
Je to vývoj.
V některých věcech by ale měli mít jasno co nejdřív - zda jdou po cestě Strachu nebo cestě Lásky.
Je to opravdu o SMĚRU, ale i v jeho rámci nemusíš vždy přesně vědět, že NIKDY bla bla stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#179 30. 5. 2010 18:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

PPavlaa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Tresty vyměřuje náš právní řád. Máme tam i doživotí. A kdysi tam byl i trest smrti. A ano, muži nebo i ženě, který vlastními rukami někoho uškrtil, bych navrhla doživotí. A jako soudce bych ho k němu odsoudila. S čistým svědomím.

Hir, máš vůbec povědomí o právních systémech? Kor o našem v ČR, když tu nežiješ? A což takhle právní systém států, kde je ještě stále zakotven trest smrti? Hm? smile

Majko, problém je, že náš právní systém dbá dodržení PRAVA, ale mnohdy naprosto kašle na SPRAVEDLNOST. Ten bych do toho fakt nezatahovala.

To ano - jako symbol nestrannosti wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#180 30. 5. 2010 19:00

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

mariposa napsal(a):

Nepřekrucuj. Já jsem psala, že bych konkrétního člověka za konkrétní čin, který jsem popsala, odsoudila k doživotí. A ne na smrt. Jsem ráda, že v našem právním řádu už trest smrti není.
A ten, kterému se to nepovedlo, ublížil především sám sobě. Ale pokud by náš právní řád takový trest měl, držela bych se toho, kdyby mým povoláním bylo - soudce.

I ten muž ublížil sám sobě, psychicky nemocní lidé velmi trpí, bolest duše je něco co zažívá jak vrah tak sebevrah. Jedna bolest a dva různé projevy jak se s tím vypořádat. Takové lidi dokáže soudit a odsoudit jen nevědomý člověk. Podle mého.

Omlouvám se Vilemíně za offtopic

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#181 30. 5. 2010 19:02

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Ppavli, taky si to myslím. A je taky dost mimo tvrdit to, co tvrdí hirondel. Neboť to se ukáže až v konkrétních situacích.

Myslet si kazdy muze prave to co si myslia to co si myslet nejen chce ale i to na co je pripraven,avsak tim se nezmeni to, jak to maji zase ti druzi.A nezmeni tim ani "pravdivosti-nepravdivost" necich vyroku.  smile

Stejne tak ja bych mohla rict,ze neverim Vam kdo tvrdite ze nevite jak by jste se zachovali v te ci one situaci.

Osobne naprosto jiste vim a znovu to zopakuju,ze bych takoveho cloveka stale povazovala za psychicky nemocneho cloveka.   smile
O to tu slo. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#182 30. 5. 2010 19:06

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

To ano - jako symbol nestrannosti wink

to měla být ironie roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#183 30. 5. 2010 19:59

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

majkafa napsal(a):

mariposa napsal(a):

I ten muž ublížil sám sobě, psychicky nemocní lidé velmi trpí, bolest duše je něco co zažívá jak vrah tak sebevrah. Jedna bolest a dva různé projevy jak se s tím vypořádat. Takové lidi dokáže soudit a odsoudit jen nevědomý člověk. Podle mého.

dobře. v tom připadě , prosím, jasně a bez vytáček řekni, CO BYS s takovým člověkem udělala ty? kdyby provedl, to co provedl?

Není tady

#184 30. 5. 2010 20:13

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

agew, už tady na nás byla andrea, že se nedržíme tématu.

Není tady

#185 30. 5. 2010 21:54

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

mariposa napsal(a):

majkafa napsal(a):

dobře. v tom připadě , prosím, jasně a bez vytáček řekni, CO BYS s takovým člověkem udělala ty? kdyby provedl, to co provedl?

Dobře agewo, už se mě ptáš podruhé. Odpovím jak nejlépe umím a jak to momentálně cítím. Kdybych se s takovým člověkem setkala já, udělala bych si na něj čas a sedla bych si naproti němu, dívala se mu pozorně do očí a naslouchala tomu co říká (pokud by chtěl mluvit), jen ho poslouchala. Dala bych mu (jeho duši) prostor, aby se mohl vyjádřit, projevit co má uvnitř. Byla bych tam s ním a snažila bych se ho chápat, přijmout ho takového jaký je.
Víc mě momentálně nenapadá, z mého úhlu pohledu bych já-mariposa nemohla pro toho člověka (pokud by to nebyl přímo můj kamarád, a to není) udělat víc než to co jsem právě popsala. Myslím, že "víc" bych mu nabídnout nemohla.
Píšu ze své vlastní perspektivy, znám své omezené možnosti, nepíšu nic o psychiatrickém léčení, o právním systému nebo o "spavedlnosti". Jsem pro to, ať každý dělá to nejlepší co umí. A tohle bych udělala já. Ten člověk má rodinu jak Vilemína psala. Možná má i přátele. A pak... určitě má i své vlastní stanovisko k celé věci. Jeho úhel pohledu my tady ale neznáme - je to o něm bez něj, takže chybí důležitá část příběhu (obrazu). Nedokážu spekulovat co by kdyby, nemám informace a toho člověka osobně neznám. Nedokážu si osobně představit jakkoliv trestat takto nemocného člověka - nemohla bych to udělat. Nemoc duše je to samé jako nemoc těla (jen jiný projev nemoci=nerovnováhy). Nikoho ani nenapadne trestat nemocného rakovinou, který už nemá chuť žít, ale mnoho lidí by trestalo psychicky nemocného člověka. Svět nechápe sám sebe.

Upravil(a) mariposa (30. 5. 2010 22:04)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#186 31. 5. 2010 10:15

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Zjistila jsem, že se nedokážu jen tak snadno zamilovat. Myslíte si, že je to tím, že jsem vyhraněný melancholik? Že melancholici se těžce zamilovávají? Nebo to tím není? Co myslíte?
Taky to máte někdo tak, že nezamilujete jen tak? Co třeba pozoruju ze svého okolí, kdy během roku někdo prožívá dva vztahy a je opravdu zamilovaný, tak toho bych já nebyla schopna. I do toho muže, pro někoho zrůdy, jsem zamilovaná, ale ne nějak bláznivě.

Není tady

#187 31. 5. 2010 10:21

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Jak dát najevo muži, že se mi líbí? Mně třeba napadlo vyšít (ano, vyšívám, je to můj koníček) mu obrázek koně (tento muž miluje koně), zarámovat to a dát mu to, ideální by bylo, aby na tom obraze byl jak kůň, tak srdce. Myslíte si, že je to hloupé?

Není tady

#188 31. 5. 2010 11:02

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

Že melancholici se těžce zamilovávají? Nebo to tím není? Co myslíte?

A Ty si myslis co Vil?   smile

Není tady

#189 31. 5. 2010 11:12

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Já si právě myslím, že se melancholici nejhůře ze čtyř typů temperamentu zamilovávají, ale jista si tím nejsem, přece jen v psychologii nemám moc znalosti.

Není tady

#190 31. 5. 2010 13:01

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Zjistila jsem, že se nedokážu jen tak snadno zamilovat. Myslíte si, že je to tím, že jsem vyhraněný melancholik? Že melancholici se těžce zamilovávají? Nebo to tím není? Co myslíte?
Taky to máte někdo tak, že nezamilujete jen tak? Co třeba pozoruju ze svého okolí, kdy během roku někdo prožívá dva vztahy a je opravdu zamilovaný, tak toho bych já nebyla schopna. I do toho muže, pro někoho zrůdy, jsem zamilovaná, ale ne nějak bláznivě.

A zeptám se, ty by ses chtěla zamilovávat snadno? Proč?
Já si myslím, že každý jsme jiný, proto neexistuje žádná časová mez a intenzita (za)milování - obecně platná. Všechno má svůj čas a také u každého je jiný, ... Byla bych si jista, že se vše děje správně, pakliže bych dělala tak, jak nejlépe umím, tak, jak je mi příjemné, tak, abych nikoho neomezovala, neubližovala a respektovala jak sebe, tak druhé. Zkrátka v dobré víře. Toto by byl pro mě ukazatel.

Pak je ještě jedna věc, kterou já považuji za důležitou a vlastně prvotní. Příprava sebe pro vztah. Pokud ty budeš sebejistá, sebe-vědomá, znát svou cenu a přitom stát pevně nohama na zemi, tak pravděpodobně ubyde těchto otázek, protože budeš znát odpověď sama a bude ti jasné, že nikdo ti neodpoví líp, než ty sama sobě.

Vil, pokud nemáš sama v sobě jasno, pokud máš pochybnosti, nepouštěj se do vážného vztahu a nechtěj se zamilovat rychle a násilím. Neběží-li to všechno hladce, přirozeně, hravě, s čistým svědomím, je to většinou špatně. A tím nemyslím určitě hádku v páru nebo něčo podobného...

Ten tvůj objekt zamilovanosti - (můžu se mýlit, ale přesto nabídnu jednu možnost pohledu) -  je možná jen tvá iluze a vyplývá (možná) z touhy po lásce a touha po "být Milována". To nám mnohdy zatemňuje,  jindy jasné, naše smysly. Milovat můžeme pořád, všechno- od sluníčka, přes výhled z okna,.. až po sebe, tedy nouzí o lásku trpět nikdy nemusíme. smile (Nebyl tím pochopitelně myšlen narcisismus). A "být milován" může být  někdy pro někoho zaměněno s pár pěknými slovíčky či větami či úsměvy ..bo polibky.. Proto považuji za důležitou první práci na sobě, na svém sebeuvědomění si, poté teprve řešit vztahy.

A melancholici - nemyslím si, že by to se schopností se zamilovat nějak podstatně souviselo. Vůbec bych neměla snahu se zařazovat do jakékoliv škatulky, abych si pak objasnila či obhájila své chování. Třeba vůbec nejsi melanchilik...třeba je problém úplně někde jinde?

Není tady

#191 31. 5. 2010 13:10

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Vilemína napsal(a):

hirondel napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Já si právě myslím, že se melancholici nejhůře ze čtyř typů temperamentu zamilovávají, ale jista si tím nejsem, přece jen v psychologii nemám moc znalosti.

Myslím, že sa zamilúvajú rovnako ako ostatní, ale možno horšie svoje city zverejňujú a "realizujú". wink Samotná schopnosť zamilovať sa možno nemá až toľko do činenia s temperamentom...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#192 31. 5. 2010 13:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja som skôr sangvinicko-flegmatický extrovert, ale naozaj zamilovaná som bola len párkrát v živote a beriem, že to tak proste je. Vzťah môžem mať aj len pri sympatiách - niekedy zamilovanosť príde neskôr, niekedy vôbec - a ja mám ten problém, že keď sa naozaj a silne zamilujem, býva to dlhodobé a dosť ťažko sa "odmilúvam". Takže pri mojom nastavení je možno aj lepšie, že sa tak ľahko nezamilúvam.
Jedna vec by ma zaujímala a vrátim sa k nej, ak dovolíš, Vil:
Ty si sa NAJPRV zamilovala, až potom dozvedela, čo je tvoj milovaný zač...? Alebo si to už vedela a aj tak si sa zamilovala...?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#193 31. 5. 2010 15:00

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Jedna vec by ma zaujímala a vrátim sa k nej, ak dovolíš, Vil:
Ty si sa NAJPRV zamilovala, až potom dozvedela, čo je tvoj milovaný zač...? Alebo si to už vedela a aj tak si sa zamilovala...?

Už jsem věděla, co je zač a pak jsem se zamilovala.

Není tady

#194 31. 5. 2010 15:08

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Schopnost zamilovat se je hodně individuální. Jsem musela přemejšlet, ale jednou jsem se už zamilovala lol - ale už je to dost let. Jinak se mi spíš stalo, že kamarádství přerostlo v lásku (ale přeskočilo tu fázi zamilovanosti).

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#195 31. 5. 2010 15:46

Blossom
Host

Vilemína napsal(a):

Jak dát najevo muži, že se mi líbí? Mně třeba napadlo vyšít (ano, vyšívám, je to můj koníček) mu obrázek koně (tento muž miluje koně), zarámovat to a dát mu to, ideální by bylo, aby na tom obraze byl jak kůň, tak srdce. Myslíte si, že je to hloupé?

Vilemíno, jsi asi hodný člověk a myslíš to dobře.
Ale obávám se, že pro třicetiletého muže vyšívaný zarámovaný kůň + srdce je dárek, který neocení. Ale třeba se můžu mýlit...
Mluvím jen za sebe - mě to přijde jako nebetyčný kýč, promiň...

#196 31. 5. 2010 16:25

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Ja si myslím, že cokoliv co vychází z hloubky srdce a je nevinné a čisté, má obrovskou hodnotu.
Pokud Tobě samotné udělá radost to, že budeš vyšívat pro toho muže, pokud Ti to bude dělat dobře, jednoduše pokud Ti to dá zpětnou vazbu už jen proto, že to děláš, udělej to. Ten muž má rad koně a proto jsi vybrala pro vyšívání koně, je to tak?
Já osobně si myslím, že pokud Tě to napadlo a máš do toho chuť jít, jdi do toho a vyšívej! smile

Není tady

#197 31. 5. 2010 16:35

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Wiki napsal(a):

Vil, pokud nemáš sama v sobě jasno, pokud máš pochybnosti, nepouštěj se do vážného vztahu a nechtěj se zamilovat rychle a násilím. Neběží-li to všechno hladce, přirozeně, hravě, s čistým svědomím, je to většinou špatně. A tím nemyslím určitě hádku v páru nebo něčo podobného...

... a to by mě nadmíru zajímalo, cos přesně tímto "s čistým svědomím" měla na mysli....

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#198 31. 5. 2010 16:43

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

Wiki napsal(a):

... a to by mě nadmíru zajímalo, cos přesně tímto "s čistým svědomím" měla na mysli....

mě by zajímalo i to zamilování násilím. to jde ? myslela jsem, že zamilovanost buď je, nebo není.

Není tady

#199 31. 5. 2010 16:52

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

hirondel napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Že melancholici se těžce zamilovávají? Nebo to tím není?   Co myslíte?

Nejakou spojitost to mit podle mne muze.
Nicmene podle mne v zadnem pripade nelze rict, ze je to prave tim. smile

Pises:  "Taky to máte někdo tak, že nezamilujete jen tak? "

Ano,take jsem se nezamilovavala jen tak a uz vubec ne dvakrat do roka big_smile 

Vilemino,jsi hloubavy clovek,premyslis rada o vsem do hloubky? Pokud ano,pak prijdes na to cim to je,drive nebo pozdeji. smile

Není tady

#200 31. 5. 2010 18:50

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Vilemíno, mně je 51 let a v životě jsem byla zamilovaná jen 1x (kromě dětských platonických 2 "lásek"). Jsem taky melancholik a introvert a myslím si, že jsem i chladnější typ, i když svého exmanžela jsem milovala tak, že bych za něho dala bez váhání život, ale nikdy (ani s ním) jsem necítila žádné pověstné motýlky v břiše.
Nevím, každý to máme jinak. Někdo se dokáže zamilovat téměř do každého chlapa, kterého blíž pozná, někdo ne. Nedá se říct, co je lepší a co horší. Smiř se s tím, že tobě to tak snadno nejde. Taky si myslím (soudím podle sebe), že kolem sebe nemáš partu kluků, z kterých by sis mohla vybírat, ale že se i těžko s někým sbližuješ a seznamuješ. Takže nemáš ani tolik příležitostí k lásce, jako nějaká extrovertní holčina obklopená bandou přátel.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí