29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PPavlaa napsal(a):
nevěřím ti hirondel.
Tim se u me nic nemeni.
Není tady
Kiara napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Kiaro, viděla bys to stejně, kdyby takový jak říkáš "exemplář" bylo tvoje dítě ? taky by tě to netrápilo ? nebo bys to v tomhle případě i přes tu hrůzu, který by sis byla vědoma, že spáchal, to prostě vnímala jinak ?
Hirondel, viděla.
Samozřejmě, že bych od něj asi definitivně ruce pryč nedala - jako máma od svého dítěte - ale že by takový člověk měl být v zájmu společnosti někde doživotně internován, na tom si trvám
MMCH Hir, já mám ty děti dvě, dcera je ve věku oběti toho vraha a syn z nich je ve věku toho vraha, tak si troufám tvrdit, že mám dostatek prostoru pro všechna svá tvrzení, které zde byla mnou vyřčena
Tohle zacina byt dost vtipny divadlo,co rikas Pavlo?
Není tady
Není tady
Už vím. Hirondel, ty patříš k těm lidem, o kterých se říká, že jsou citově ploší. A žádné pojmy si s tebou ujasňovat nebudu. Už jsem ti psala dříve, že mě do tenat svých debat o ničem nedostaneš. Nebere mě to. Ty nejsi člověk, který by mi měl co říst. Až jednou budeš mít - jestli budeš - děti, pak, doufám kvůli nim, vypustíš konečně své emoce. A budeš se léčit.
Omlouvám se autorce vlákna za své
hirondel napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
takže nemáš. ale už dopředu víš, že se u tebe v názoru an tohle nikdy nic nezmění. tak doufám, že tě život milá hirondel nikdy neprověří, jestli je to tak, jak tu teď tvrdíš.
Pavlo ,nemusis doufat.
Je a zustane to tak jak tvrdim,to vim uplne jiste a vim to dopredu.
Reknu to znovu Pavli,vim ze me muzes jen ztezi pochopit. A takove to beru a takove to je.
Na tom není nic těžkého k chápání. Každý, kdo pochopil poselství Krista a nehodlá se vracet dva tisíce let zpět ke starozákonnímu "oko za oko, zub za zub", to cítí stejně jako ty.
Děti mám a vím jistě, že svou bolest bych nepřetavila v nenávist a touhu po pomstě. Ta nikomu život stejně nevrátí.
Navíc Ppavlo promiň, ale tvoje otázka je pošetilá.
Stejně tak bys se mohla ptát, co bys dělala, kdyby to bylo tvoje dítě, nebo dokonce ty sama, kdo by byl takhle "naprogramovaný" a zabíjel....
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Kiara napsal(a):
hirondel, mě by to také zajímalo.
Zejména, když by Tvoje dítě muselo zemřít JENOM proto, aby se na něm takový člověk mohl sexuálně uspokojit
MMCH mě by na místě těch pozůstalých vůbec nenadchlo pomyšlení, že vrah jejich dítěte ani nepobyl za mřížemi oněch určených 14 let, ale po deseti odpykaných letech si vesele běhá po svobodě, byťsi částečně omezen pobytem na psychiatrii.
Já osobně jsem toho názoru, že člověk, který provede něco takového by měl být doživotně internován. Je jedno kde, jestli ve vězení, v detenčním ústavu nebo na psychiatrii, jestli takový exemplář někde obroste mechem, to by mě ani v nejmenším netrápiloKiaro, viděla bys to stejně, kdyby takový jak říkáš "exemplář" bylo tvoje dítě ? taky by tě to netrápilo ? nebo bys to v tomhle případě i přes tu hrůzu, který by sis byla vědoma, že spáchal, to prostě vnímala jinak ?
No vidíš
Není tady
hirondel, nepiš mi ty své SZ.
Myslím, že jsem dostatečně vysvětlila, že tu dívčinu zabila zrůda. Zrůda v muži, které dovolil, aby ho ovládla. Možná v příštím životě to už zvládne líp.
Ale myslím si, že v tomto životě by měl zůstat internován, ať ve vězení nebo v léčebně bez vycházek. Protože tohle udělat můžeme. Ale život někomu, komu by ho znovu vzal, (a že v sobě ty předpoklady má daleko větší, než většina lidí) už vrátit neumíme.
Kdyby to bylo mé dítě, nepřestala bych ho zřejmě, i když bych cítila i obrovskou bolest, milovat. Ale přesto bych trvala na tom, aby zůstal do konce života oddělen. Ostatně, jsem přesvědčena, že moudrý člověk, který se naučí se zrůdou v sobě pracovat, si i v takovém prostředí najde činnosti, které ho budou bavit. Které budou třeba i prospěšné. Aby napravil, co udělal, když nebyl dostatečně bdělý a silný. Že bude dostatečně moudrý na to, že svou lekci přijme s pokorou.
Pandorraa napsal(a):
Na tom není nic těžkého k chápání. Každý, kdo pochopil poselství Krista a nehodlá se vracet dva tisíce let zpět ke starozákonnímu "oko za oko, zub za zub", to cítí stejně jako ty.
Děti mám a vím jistě, že svou bolest bych nepřetavila v nenávist a touhu po pomstě. Ta nikomu život stejně nevrátí.
Ano je tomu presne tak.
Kazdy kdo pochopil,to citi stejne jako moje malickost.
Ale jak vidime Pandoro, z nejakeho duvodu se ono rceni "oko za oko,zub za zub " stale nekde drzi.
Viz. dnes zde psane: "Toho cloveka bych nazvala stejne jako Majka a prala bych mu stejnou smrt jakou zpusobil te holcine."
Nicmene naprosto souhlasim s tim,ze bolest pretavena v nenavist a pomstu, jeste nikdy nikomu zivot nejen nevratila ale i nikomu tim ona nenavist a touha po pomste nic nikdy nedala a neda,jen veme.
Je to sebeznicujici a sebedestruktivni onemocneni. V tom spolu budem jiste take za jedno.
Není tady
majkafa napsal(a):
hirondel, nepiš mi ty své SZ.
SZ se pisi predevsim proto ze sem neco nepatri a delej prosim totez pokud nemluvis k veci ,ale off.
Není tady
K věci už delší dobu nemluví nikdo z nás, neboť toto vlákno se jmenuje Neschopnost navázat vztah a zamilovat se.
I když, ten muž možná také není schopen navázat vztah a zamilovat se.
Upravil(a) majkafa (30. 5. 2010 17:52)
Kiara napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Kiara napsal(a):
hirondel, mě by to také zajímalo.
Zejména, když by Tvoje dítě muselo zemřít JENOM proto, aby se na něm takový člověk mohl sexuálně uspokojit
MMCH mě by na místě těch pozůstalých vůbec nenadchlo pomyšlení, že vrah jejich dítěte ani nepobyl za mřížemi oněch určených 14 let, ale po deseti odpykaných letech si vesele běhá po svobodě, byťsi částečně omezen pobytem na psychiatrii.
Já osobně jsem toho názoru, že člověk, který provede něco takového by měl být doživotně internován. Je jedno kde, jestli ve vězení, v detenčním ústavu nebo na psychiatrii, jestli takový exemplář někde obroste mechem, to by mě ani v nejmenším netrápiloKiaro, viděla bys to stejně, kdyby takový jak říkáš "exemplář" bylo tvoje dítě ? taky by tě to netrápilo ? nebo bys to v tomhle případě i přes tu hrůzu, který by sis byla vědoma, že spáchal, to prostě vnímala jinak ?
Hirondel, viděla.
Samozřejmě, že bych od něj asi definitivně ruce pryč nedala - jako máma od svého dítěte - ale že by takový člověk měl být v zájmu společnosti někde doživotně internován, na tom si trvám
MMCH Hir, já mám ty děti dvě, dcera je ve věku oběti toho vraha a syn z nich je ve věku toho vraha, tak si troufám tvrdit, že mám dostatek prostoru pro všechna svá tvrzení, které zde byla mnou vyřčena
A ja si zasa myslím, že sa nikto poriadne nevieme vcítiť ani do pozostalých, ani do rodičov vraha, ani do toho chlapíka samotného... a možno ani do Vilemíny. Takže všetci tu varíme viac-menej z vody a je dosť zybtočné sa dohadovať, čo by bolo keby... Realita je často dosť iná.
Upravil(a) Selima (30. 5. 2010 18:02)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
hirondel napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
takže nemáš. ale už dopředu víš, že se u tebe v názoru an tohle nikdy nic nezmění. tak doufám, že tě život milá hirondel nikdy neprověří, jestli je to tak, jak tu teď tvrdíš.
Pavlo ,nemusis doufat.
Je a zustane to tak jak tvrdim,to vim uplne jiste a vim to dopredu.
Reknu to znovu Pavli,vim ze me muzes jen ztezi pochopit. A takove to beru a takove to je.Na tom není nic těžkého k chápání. Každý, kdo pochopil poselství Krista a nehodlá se vracet dva tisíce let zpět ke starozákonnímu "oko za oko, zub za zub", to cítí stejně jako ty.
Navíc Ppavlo promiň, ale tvoje otázka je pošetilá.
Stejně tak bys se mohla ptát, co bys dělala, kdyby to bylo tvoje dítě, nebo dokonce ty sama, kdo by byl takhle "naprogramovaný" a zabíjel....
víš Pan, já myslím, že dokud máme všichni svoje děti živé a zdravé, je dost mimo tvrdit, jak by se kdo z nás zachoval, kdyby tímto způsobem je někdo zabil. vědět, že by se tvoje bolest nepřetavila v nenávist a touhu po pomstě prostě nemůžeš. nikdo z nás neví, co by kdyby. dokud se do té situace nedostaneš, neprožiješ ji na vlastní kůži, přijde mi prostě tohle tvrzení směšný.
Není tady
Ppavli, taky si to myslím. A je taky dost mimo tvrdit to, co tvrdí hirondel. Neboť to se ukáže až v konkrétních situacích. A pokaždé to může být jinak, než minule.
jj člověk si kolikrát myslí, že VÍ jak by se v které situaci zachoval, ale když ta situace přijde, často překvapí sám sebe, že je to jinak. ať příjemně nebo nepříjemně. netroufala bych si tvrdit, co bych udělala, protože to sama nevím. můžu si myslet, jak bych se zachovala, ale nevím to na stopro a dokud to neprožiju, nikdy to vědět nebudu.
Není tady
majkafa napsal(a):
Myslím, že jsem dostatečně vysvětlila, že tu dívčinu zabila zrůda. Zrůda v muži, které dovolil, aby ho ovládla. Možná v příštím životě to už zvládne líp.
Ale myslím si, že v tomto životě by měl zůstat internován, ať ve vězení nebo v léčebně bez vycházek. Protože tohle udělat můžeme. Ale život někomu, komu by ho znovu vzal, (a že v sobě ty předpoklady má daleko větší, než většina lidí) už vrátit neumíme.
Kdyby to bylo mé dítě, nepřestala bych ho zřejmě, i když bych cítila i obrovskou bolest, milovat. Ale přesto bych trvala na tom, aby zůstal do konce života oddělen. Ostatně, jsem přesvědčena, že moudrý člověk, který se naučí se zrůdou v sobě pracovat, si i v takovém prostředí najde činnosti, které ho budou bavit. Které budou třeba i prospěšné. Aby napravil, co udělal, když nebyl dostatečně bdělý a silný. Že bude dostatečně moudrý na to, že svou lekci přijme s pokorou.
Internován, tedy zavřen bez vycházek, hmmmmm Majko. Ty tady jednoduše píšeš, že bys tomu muži vzala život. Že bys ho zavřela, aby nemohl chodit ven a nemohl se stýkat s lidmi. To už je od Tebe dost silný kalibr. Takhle rozhodovat za život druhého. Když to přeženu, vlastně bys Ty sama toho muže zabila. Tím, že bys ho zavřela a znemožnila mu žít venku. Hmmmmmmmmmmm
Kde se tohle v člověku bere?
Skutečně bys na sebe vzala roli "soudce" a tomu muži vyměřila za svůj nemocný čin tento trest? Soudce druhých
Není tady
Tresty vyměřuje náš právní řád. Máme tam i doživotí. A kdysi tam byl i trest smrti. A ano, muži nebo i ženě, který vlastními rukami někoho uškrtil, bych navrhla doživotí. A jako soudce bych ho k němu odsoudila. S čistým svědomím.
Hir, máš vůbec povědomí o právních systémech? Kor o našem v ČR, když tu nežiješ? A což takhle právní systém států, kde je ještě stále zakotven trest smrti? Hm?
Upravil(a) majkafa (30. 5. 2010 18:31)
majkafa napsal(a):
Ppavli, taky si to myslím. A je taky dost mimo tvrdit to, co tvrdí hirondel. Neboť to se ukáže až v konkrétních situacích. A pokaždé to může být jinak, než minule.
Pokud člověk nezná sám sebe = své vlastní činy, stává se, že je ovlivňován okolím, okolnostmi, mění své názory, mění své postoje - jednou tak podruhé onak a potřetí zase jinak ... takový člověk si nemůže být jistý vlastně ničím, neboť si není jistý především sám sebou, svými vlastními kroky, tím čím je. Takový člověk je neustále smýkán spousty ze strany na stranu, je rozervaný na části. A trpí.
Pokud tady hirondel píše, že si je něčím jistá (konkrétně svým postojem), já osobně jí to věřím. Neboť věřím, že existují lidé, kteří znají sami sebe, nenechají se smést, nenechají se svést ze své cesty, znají svůj směr. Ať se děje co se děje
Není tady
Ano mariposo. Je mi jasné, že hirondel znát musíš. Neboť jsi to ty, schizofreniku.
majkafa napsal(a):
Tresty vyměřuje náš právní řád. Máme tam i doživotí. A kdysi tam byl i trest smrti. A ano, muži nebo i ženě, který vlastními rukami někoho uškrtil, bych navrhla doživotí. A jako soudce bych ho k němu odsoudila. S čistým svědomím.
Hir, máš vůbec povědomí o právních systémech? Kor o našem v ČR, když tu nežiješ? A což takhle právní systém států, kde je ještě stále zakotven trest smrti? Hm?
Právní systém je pomůcka, kterou si lidé vytvořili, z mnoha důvodů.
S čistým svědomím bys někoho odsoudila na smrt. Ty Majkafa.
Zabila bys vlastníma rukama zvíře, tj. zbavila ho života?
Jaký trest bys vyměřila sebevrahovi?
Prosím Majko, upřímně Tě prosím o laskavost, neříkej mi Hir, já jsem mariposa a o právních systémech nemám moc hluboké povědomí (není to můj šálek čaje), přesto že žiju od svého narození v ČR a mám pár kamarádů právníků. Pravda je, že mě právní systém nezajímá, co mě zajímá je složitost lidské psychiky a bezedné nitro člověka. Tam hledám já.
Není tady
mariposa napsal(a):
majkafa napsal(a):
Pokud člověk nezná sám sebe = své vlastní činy, stává se, že je ovlivňován okolím, okolnostmi, mění své názory, mění své postoje - jednou tak podruhé onak a potřetí zase jinak ... takový člověk si nemůže být jistý vlastně ničím, neboť si není jistý především sám sebou, svými vlastními kroky, tím čím je. Takový člověk je neustále smýkán spousty ze strany na stranu, je rozervaný na části. A trpí.
Pokud tady hirondel píše, že si je něčím jistá (konkrétně svým postojem), já osobně jí to věřím. Neboť věřím, že existují lidé, kteří znají sami sebe, nenechají se smést, nenechají se svést ze své cesty, znají svůj směr. Ať se děje co se děje
pane bože, ona ta hirondel je snad nakonec světice, ne ? nebo robot
Není tady
hirondel napsal(a):
Nicmene naprosto souhlasim s tim,ze bolest pretavena v nenavist a pomstu, jeste nikdy nikomu zivot nejen nevratila ale i nikomu tim ona nenavist a touha po pomste nic nikdy nedala a neda,jen veme.
Je to sebeznicujici a sebedestruktivni onemocneni. V tom spolu budem jiste take za jedno.
To bezpochyby.
Jenže k tomuhle poznání si cestičku musí každý prošlapat sám
Musí si prožít období vzteku, nenávisti a pomstychtivosti.
Na vlastní kůži pocítit, co mu to dává a co mu to bere.
A jako tu nejlepší průpravu znovu doporučuji Youngovu "Chatrč".
Není tady
PPavlaa napsal(a):
víš Pan, já myslím, že dokud máme všichni svoje děti živé a zdravé, je dost mimo tvrdit, jak by se kdo z nás zachoval, kdyby tímto způsobem je někdo zabil. vědět, že by se tvoje bolest nepřetavila v nenávist a touhu po pomstě prostě nemůžeš. nikdo z nás neví, co by kdyby. dokud se do té situace nedostaneš, neprožiješ ji na vlastní kůži, přijde mi prostě tohle tvrzení směšný.
To je možné
Chápu to.
Taky mi to před časem přišlo směšný, dnes už ne, dnes to prostě vím. Vím, že by se mnou nejspíš lomcovalo leccos, ale právě že jen lomcovalo. Vím, že to ustojím a nebudu vršit zlo na zlo.
Není tady
majkafa napsal(a):
Majko, problém je, že náš právní systém dbá dodržení PRAVA, ale mnohdy naprosto kašle na SPRAVEDLNOST. Ten bych do toho fakt nezatahovala.
Není tady
Ok, když myslíš, nebudu ti to brát.
Není tady
Název vlákna zní "Neschopnost navázat vztah a zamilovat se". Vraťte se tedy k původnímu směru tohoto ve své podstatě nesmírně vážného tématu, dohady, domněnky a osobní spory si řešte jinde, třeba pomocí SZ. Díky za pochopení.
Není tady