29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nharte napsal(a):
Mikeš napsal(a):
majkafa napsal(a):
Mikeši, nikdo nikoho nevyléčí, dokud se nechce vyléčit on sám. Jen tak na okraj. To platí i pro Vilemínu.
Májo, Ty jsi v psychologii kovanější, než já, tak mi promiň laický dotaz: Ty si myslíš, že člověk s psychiatrickou diagnózou, jako má např. onen pán, VÍ, nebo MÁ V TOM JASNO, že: "Ano, jsem pro své okolí potenciálně nebezpečný, takže než bych někoho znásilnil a zamordoval (popř. v opačném pořadí), tak se půjdu léčit" ???
A proč by nemohl? Samozřejmě, že například sadista si může být vědom, že jeho touhy jsou abnormální a že jim nemůže dát prostor, protože by ublížil jinému člověku. Popřípadě lze najít alternativu. To je otázka mimo jiné inteligence a schopnosti sebereflexe, empatie. Lze např. pracovat s agresivitou, impulzivitou a hledat konsenzuální netradiční vztah. To samé funguje u pedofilů- jsou tací, kteří vědí a řídí svůj život tak, aby neublížili. To mimo jiné znamená, že se vyhýbají "pokušení". Samozřejmě ovládnout takovou danost a pudy je těžké a zaslouží to obdiv.
Jeden se není schopen ovládnout ani když má úplně vyhovujícího partnera po ruce, že. A jde si pro vzrůšo ven..
Člověk se sadistickými sklony rozhodně nemusí být psychopat.
Tohle komentuji obecně, nikoliv tady k příběhu. Sexuálně motivovaná vražda je ovšem mazec, ale zase záleží, co a jak proběhlo.
Přesně tak.
Lidsky může být i takovýhle člověk velmi cenná a hluboká bytost. Žije s Damoklovým mečem nad hlavou. Pro takovéhle lidi to musí být peklo na zemi.
Dr Jekyll and Mr Hyde....
Nu a jiným je to zase jedno a stávají se z nich zrůdy jako Lecter Hannibal.
Není tady
majkafa napsal(a):
Mám dobrou paměť. Ale po antidepresivech už to není, co to bývalo. Tvůj avatar je nezapomenutelný. Takový smutný, podzimní. Pro tak mladou holku. To o mnohém vypovídá.
Tvůj avatar Vilemíno mě také zaujal Vidím v něm čistotu, hloubku, nevinnost, velmi příjemné barvy, které jsou mi blízké. Nevnímám ho jako smutný, vnímám ho jako jemnost, čistotu, svěžest. Velmi pozitivně na mě působí. Miluju vodu a loďky
Není tady
majkafa napsal(a):
Vysvětlila mi to kdysi psycholožka. Když jsem říkala, že nemám sebevědomí. Ona říkala, jak si to lidi pletou. Sebevědomí není jen to pozitivní. Já ho taky měla obrovské - ale negativní, až tak velké, že jsem se rozhodla zničit sama sebe a já jsem rozhodla o sobě, že nemám právo tady žít. Sebevědomí jak Himaláje. Ale ne to zdravé. Obávám se, že tento typ sebevědomí má i Vilemína.
Majkafo, je možné, že stejně sám sebe vnímá i ten muž. Od počátku říkám, že je třeba takové lidi chápat, neboť oni mají problém sami se sebou. Nikde jsem neřekla, že jeho čin je správný, naopak, je to nemocný čin, ten člověk není zdravý. Proto ale není nijak méněcennný či dokonce zrůda. Ten muž má zřejmě psychickou poruchu, proto se také léčí na psychiatrii. To, že ho odsuzuješ za to, že má nemocnou duši, nikomu nepomůže.
Mě osobně příjde velmi zajímavé, zvláštní, že Vilemína se toho muže nebojí. Necítí strach, jako mnoho z Vás co se k tomu vyjadřujete. Velmi zajímavá věc. Vilemína dokonce psala, že z něj cítí oporu, bezpečí. Copak to není zvláštní, že její vnímání je úplně jiné než například Tvoje?
Není tady
mariposa napsal(a):
Majkafo, je možné, že stejně sám sebe vnímá i ten muž. Od počátku říkám, že je třeba takové lidi chápat, neboť oni mají problém sami se sebou. Nikde jsem neřekla, že jeho čin je správný, naopak, je to nemocný čin, ten člověk není zdravý. Proto ale není nijak méněcennný či dokonce zrůda. Ten muž má zřejmě psychickou poruchu, proto se také léčí na psychiatrii. To, že ho odsuzuješ za to, že má nemocnou duši, nikomu nepomůže.
Mě osobně příjde velmi zajímavé, zvláštní, že Vilemína se toho muže nebojí. Necítí strach, jako mnoho z Vás co se k tomu vyjadřujete. Velmi zajímavá věc. Vilemína dokonce psala, že z něj cítí oporu, bezpečí. Copak to není zvláštní, že její vnímání je úplně jiné než například Tvoje?
To v mém psaní čteš ty, že ho odsuzuju, neboť tomu tak není. Zamyslela ses nad tím, proč to tam vidíš? Co je v tom tvé, mariposo-hirondel?
Vnímání Vilemíny je logicky jiné, než mé, neboť já nejsem Vilemína. Otázkou je, čí vnímání je pravdivé k tomu, jestli on znovu ublíží nebo ne? To ukáže čas. A taky může být, že Vilemína - kdoví - jen takové myšlenky, co se mi honí hlavou, tu nechce být? Protože, víš, co je to opora a bezpečí? To může být pro každého něco jiného. Vím to možná lépe, než spousta jiných, kdo nemají tu zkušenost. Pro mě byla v jistou chvíli bezpečím má smrt.
Mikeš napsal(a):
Nharte napsal(a):
[Samozřejmě, že například sadista si může být vědom, že jeho touhy jsou abnormální a že jim nemůže dát prostor, protože by ublížil jinému člověku. Popřípadě lze najít alternativu. To je otázka mimo jiné inteligence a schopnosti sebereflexe, empatie. Lze např. pracovat s agresivitou, impulzivitou a hledat konsenzuální netradiční vztah. To samé funguje u pedofilů- jsou tací, kteří vědí a řídí svůj život tak, aby neublížili. To mimo jiné znamená, že se vyhýbají "pokušení". Samozřejmě ovládnout takovou danost a pudy je těžké a zaslouží to obdiv.
Nooo... tak obdiv si to jistě zaslouží, ale... ty takové případy znáš? Teď se ptám čistě proto, že tomu moc nevěřím... četl jsem před lety o muži, kterému byla po sexuálně motivované vraždě (a po výkonu trestu, samozřejmě) soudně nařízena kastrace, které se i dobrovolně podrobil, přesto pak ze stejných pohnutek zabil znovu...
Mikeši, já jsem nechala vykastrovat většinu svých koček. Tím jsem je zbavila rozmnožovací schopnosti, sexuálního libida, ale nezbavila jsem je schopnosti lovit a zabíjet jasně, že kočka není člověk, ale princip je zde úplně stejný a navíc - člověk je v podstatě také šelma
Není tady
Mikeš napsal(a):
Nharte napsal(a):
[Samozřejmě, že například sadista si může být vědom, že jeho touhy jsou abnormální a že jim nemůže dát prostor, protože by ublížil jinému člověku. Popřípadě lze najít alternativu. To je otázka mimo jiné inteligence a schopnosti sebereflexe, empatie. Lze např. pracovat s agresivitou, impulzivitou a hledat konsenzuální netradiční vztah. To samé funguje u pedofilů- jsou tací, kteří vědí a řídí svůj život tak, aby neublížili. To mimo jiné znamená, že se vyhýbají "pokušení". Samozřejmě ovládnout takovou danost a pudy je těžké a zaslouží to obdiv.
Nooo... tak obdiv si to jistě zaslouží, ale... ty takové případy znáš? Teď se ptám čistě proto, že tomu moc nevěřím... četl jsem před lety o muži, kterému byla po sexuálně motivované vraždě (a po výkonu trestu, samozřejmě) soudně nařízena kastrace, které se i dobrovolně podrobil, přesto pak ze stejných pohnutek zabil znovu...
Bavila som sa s POTENCIÁLNYM pedofilom, ktorý napriek svojej sex. orientácii v živote na dieťa ruku nevztiahol... Nikto to o ňom z jeho okolia netuší... ani manželka. Žije si svoje súkromné peklo, ale ako hovorí "aspoň nikomu neubližujem".
Upravil(a) Selima (30. 5. 2010 12:50)
Není tady
mariposa napsal(a):
majkafa napsal(a):
Vysvětlila mi to kdysi psycholožka. Když jsem říkala, že nemám sebevědomí. Ona říkala, jak si to lidi pletou. Sebevědomí není jen to pozitivní. Já ho taky měla obrovské - ale negativní, až tak velké, že jsem se rozhodla zničit sama sebe a já jsem rozhodla o sobě, že nemám právo tady žít. Sebevědomí jak Himaláje. Ale ne to zdravé. Obávám se, že tento typ sebevědomí má i Vilemína.
Je.. a mňa by veľmi zaujímalo, či sa doňho zamilovala už VEDIAC, že je vrah, alebo sa zamilovala ničnetušiac a potom až zistila, čo je jej láska zač. Či, takpovediac, jeho "zaujímavá" minulosť nie je práve pre ňu oným príťažlivým momentom.
Upravil(a) Selima (30. 5. 2010 12:51)
Není tady
mariposa napsal(a):
majkafa napsal(a):
to, že se ho nebojí a strachem ji z něj necvaká pr.del.ka ještě neznamená, že její vnímání je správné
Upravil(a) PPavlaa (30. 5. 2010 12:59)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
mariposa napsal(a):
majkafa napsal(a):
Mě osobně příjde velmi zajímavé, zvláštní, že Vilemína se toho muže nebojí. Necítí strach, jako mnoho z Vás co se k tomu vyjadřujete. Velmi zajímavá věc. Vilemína dokonce psala, že z něj cítí oporu, bezpečí. Copak to není zvláštní, že její vnímání je úplně jiné než například Tvoje?to, že se ho nebojí a strachem ji z něj necvaká pr.del.ka ještě neznamená, že její vnímání je správné
Pavlo, nikdo tady neříká, že vnímání Vilemíny je "správné". KDO vůbec by to dokázal posoudit? A co je to správné? - to se neptám, jen říkám, že toto nedokáže nikdo posoudit pokud se jedná o druhého člověka, tedy v tomto případě o Vilemínu. Pokud se jedná o nás samotné, je víc než důležité vědět co je pro NÁS (pro mně) správné a co ne. NE ale pokud se jedná o druhého člověka. To už pak zavání hodnocením a posuzováním. Už jsem to psala Majkafě.
Já si jen všímám, že Vilemína sama napsala, že toho muže tak vnímá (bezpečí). Takže to je to co Vilemína cítí, to co sama napsala. To, proč to tak cítí, to je jiná věc, k tomu by se dalo taky dostat, ale tyto věci jsou obvykle velmi složité a ukryté hluboko uvnitř člověka a jeho minulosti. Přístup k těmto věcem (svému nitru) má jen Vilemína sama. To, že tady většina bab cítí strach z toho muže a z jeho činu, to je zase jejich věc a jejich osobní vnímání.
Není tady
majkafa napsal(a):
Představa, že by má dcera přišla o život tak strašlivým a hrůzným způsobem, takovou zrůdou. Je mi z toho velmi zle.
Co tohle vypovida o cloveku? O Tobe Majkafo?
Jak se tohle nazyva,pojmenovava, kdyz nekdo rekne (Ty majkafka) o druhem ze je zruda? Je to vlastne co?nejake ohodnoceni,posouzeni,zpusob jak pojmenovat psychicky nemocneho cloveka,jmeno dane spolecnosti ktera takto nazyva nemocne lidi?
Co se skryva za tim slovem Tebou vyslovenym?
Abychom nedosly k zmylene a opet k nedorozumneni (coz je jednou z castych jevu ) ,ujasnime si nase pojmy?
Zda se me ze jedno je jiste,nekdo takoveho cloveka nazve zrudou,nekdo jiny ho nezve nestastnym a psychicky nemocnym clovekem.
Není tady
hirondel, jak bys ho nazvala ty sama, kdyby to bylo TVOJE dítě, které tímto způsobem připravil o život ? fakt mě to zajímá.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
hirondel, jak bys ho nazvala ty sama, kdyby to bylo TVOJE dítě, které tímto způsobem připravil o život ? fakt mě to zajímá.
Nazvala bych ho nemocnym,psychicky narusenym clovekem.
Protoze naprosto chapu ze prave to je pricinou.
Není tady
a máš děti hir ?
Není tady
Moji odpoved jsi dostala,nic se na ni nemeni a menit nebude. Citim ze me muzes jen ztezi pochopit a to rikam zcela otevrene.
Ja vim z jake pozice rikam to co zde vyslovuju a vim ze za tim si stat budu vzdy tak jako prave ted.
Upravil(a) hirondel (30. 5. 2010 14:14)
Není tady
Toho cloveka bych nazvala stejne jako Majka a prala bych mu stejnou smrt jakou zpusobil te holcine.
Není tady
takže nemáš. ale už dopředu víš, že se u tebe v názoru an tohle nikdy nic nezmění. tak doufám, že tě život milá hirondel nikdy neprověří, jestli je to tak, jak tu teď tvrdíš.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
takže nemáš. ale už dopředu víš, že se u tebe v názoru an tohle nikdy nic nezmění. tak doufám, že tě život milá hirondel nikdy neprověří, jestli je to tak, jak tu teď tvrdíš.
Mozna ma Hir nejakou zkusenost ze sve rodiny .
Není tady
hirondel, mě by to také zajímalo.
Zejména, když by Tvoje dítě muselo zemřít JENOM proto, aby se na něm takový člověk mohl sexuálně uspokojit
MMCH mě by na místě těch pozůstalých vůbec nenadchlo pomyšlení, že vrah jejich dítěte ani nepobyl za mřížemi oněch určených 14 let, ale po deseti odpykaných letech si vesele běhá po svobodě, byťsi částečně omezen pobytem na psychiatrii.
Já osobně jsem toho názoru, že člověk, který provede něco takového by měl být doživotně internován. Je jedno kde, jestli ve vězení, v detenčním ústavu nebo na psychiatrii, jestli takový exemplář někde obroste mechem, to by mě ani v nejmenším netrápilo
Není tady
eremuruss napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Myslíš, jako že jestli se v rodině Hir nevyskytl někdy nějaký deviant ???
Omlouvám se, tohle není vlákno, na kterém je vhodné o takovém tématu vtipkovat ale mně to prostě nedalo
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Pavlo ,nemusis doufat. Je a zustane to tak jak tvrdim,to vim uplne jiste a vim to dopredu.
Reknu to znovu Pavli,vim ze me muzes jen ztezi pochopit. A takove to beru a takove to je.
Není tady
Kiara napsal(a):
Zejména, když by Tvoje dítě muselo zemřít JENOM proto, aby se na něm takový člověk mohl sexuálně uspokojit
MMCH mě by na místě těch pozůstalých vůbec nenadchlo pomyšlení, že vrah jejich dítěte ani nepobyl za mřížemi oněch určených 14 let, ale po deseti odpykaných letech si vesele běhá po svobodě, byťsi částečně omezen pobytem na psychiatrii.
Já osobně jsem toho názoru, že člověk, který provede něco takového by měl být doživotně internován. Je jedno kde, jestli ve vězení, v detenčním ústavu nebo na psychiatrii, jestli takový exemplář někde obroste mechem, to by mě ani v nejmenším netrápilo
Kiaro a co s tim muzou udelat pozustaly kdyz je tedy propusten na zaklade rozhodnuti tech co o tom rozhoduji. ?
Tohle je velice slozite tema a ja jsem si plne vedoma jake reakce prijdou na me nazory.
Nicmene situace je takova ,ze nase nazory muzou a jsou proste jine.
Není tady
Kiara napsal(a):
Kiaro, viděla bys to stejně, kdyby takový jak říkáš "exemplář" bylo tvoje dítě ? taky by tě to netrápilo ? nebo bys to v tomhle případě i přes tu hrůzu, který by sis byla vědoma, že spáchal, to prostě vnímala jinak ?
Není tady
hirondel napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Pavlo ,nemusis doufat.
Je a zustane to tak jak tvrdim,to vim uplne jiste a vim to dopredu.
Reknu to znovu Pavli,vim ze me muzes jen ztezi pochopit. A takove to beru a takove to je.
nevěřím ti hirondel.
a těžko pochopitelná jsi pro většinu lidí. možná to je to, co se ti na tom líbí, ne ?
Není tady
Kiara napsal(a):
eremuruss napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Myslíš, jako že jestli se v rodině Hir nevyskytl někdy nějaký deviant
???
Omlouvám se, tohle není vlákno, na kterém je vhodné o takovém tématu vtipkovatale mně to prostě nedalo
To nemusis vtipkovat ja to jako vtip nepsala.Ja to psala vazne jen me to tak napadlo,kdyz hir ma jiny nazor.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Kiara napsal(a):
Já osobně jsem toho názoru, že člověk, který provede něco takového by měl být doživotně internován. Je jedno kde, jestli ve vězení, v detenčním ústavu nebo na psychiatrii, jestli takový exemplář někde obroste mechem, to by mě ani v nejmenším netrápiloKiaro, viděla bys to stejně, kdyby takový jak říkáš "exemplář" bylo tvoje dítě ? taky by tě to netrápilo ? nebo bys to v tomhle případě i přes tu hrůzu, který by sis byla vědoma, že spáchal, to prostě vnímala jinak ?
Hirondel, viděla.
Samozřejmě, že bych od něj asi definitivně ruce pryč nedala - jako máma od svého dítěte - ale že by takový člověk měl být v zájmu společnosti někde doživotně internován, na tom si trvám
MMCH Hir, já mám ty děti dvě, dcera je ve věku oběti toho vraha a syn z nich je ve věku toho vraha, tak si troufám tvrdit, že mám dostatek prostoru pro všechna svá tvrzení, které zde byla mnou vyřčena
Není tady