29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Vladena napsal(a):
Vilemíno, já se též přikláním k autismu. Pod touto nemocí si nemusíš představovat hned nejtěžší formy: demence, automatické pohyby, mlácení o podlahu apod. Jsou i lehké formy, které navenek nikdo nepozná. Já pořád pátrám v tvých příspěvcích o tvůj zápas se svojí samotou. Bohužel, stále nic nevidím. Ve sdružení Práh Tě neodmítli, pouze zde nemůžeš uzavírat pracovní smlouvu a vydělávat peníze. Střediska jsou většinou dotována a klienti si svůj pobyt částečně hradí nebo odpracují. Náklady jsou mnohem větší na provoz, než by klienti zaplatili. Ale zaujala mi jedna zásadní věc: Ty jsi tam nešla za lidma, ty jsi tam hledala pro sebe zabavení a výdělek. Celkem jasně si si spočítala, že za doučování němčiny máš mnooohem více než za slepování nějakých krabiček. A jsme u jádra...potřebuješ lidi k životu? Vadí Ti samota? Dovedeš ze sebe dostat zájem o druhou osobu-nemyslím partnera,ale všeobecně ? Umíš na sobě pracovat a poručit si? Například koupíš lístky do kina a pozveš bráchu, co Ty na to? Vrátíš se do střediska Práh a strávíš mezi nima třeba tři dny, poznáš jiné příběhy, jiná trápení. Pozveš mámu do divadla....musíš začít sama od sebe,ale to už jsme zde psali stokrát. Pokud nemáš zájem o lidi, tak nebudeš první ani poslední,ale potom se neboj samoty a najdi si toho pejska či jiný zájem. Je krásné se věnovat třeba fotografování přírody, cestování....
Takhle.... Vilemína je jednoznačně autistická , bohužel se tomu dřív říkalo schizoidní osobnost a řada psychiatrů je líná to řešit , nebo poslat člověka na testy . Podle mě je to Asperger a každý Asperger má vrozené depky . Prostě k týhle formě autismu depky patří a jak vidíte ona si je vyloženě pěstuje, rochní si v nich . Vilemína vidí svět přes rastr deprese a proto má takový rozlady a věci zveličuje. Je to jen ta depka nic víc. BOhužel často ani lék nazabírá a člověk se přesto občas propadne.Sami vidíte jak jí skáče nálada.
Patří k tomu často i sebepoškozování.
A pozor Vladěno, je řada autistů, kteří hladoví po lidech, po kontaktech , nedokážou bejt sami a hromadí lidi, hromadí přátele a zároven se jim neumí věnovat .)
Prostě všechno, co tu Vilemína píše je způsobeno depkou.......to negativní ..........když píše mám problém s tím a tím, měla by napsat mám prostě depku a užírám se.
Takže to nemá cenu rozebírat a radit jí..........
Jediný řešení je testy a odborníci na autismus a zařadit se mezi svoje , myslím pod odborným vedením, nemyslím tím doma autistického tatínka )
)Jsou organizace, které hledají takovým trpícím lidičkám i práci po škole a vedou je životem. Oni totiž bývají nadaní , viz Vilemína.
Mají i psychoterapii přímo určenou pro tyhle diagnozy , obávám se ale, že kvalitní jsou hlavně v Praze.
Není tady
Rádkyně a viď, že Ty jsi amely?
Není tady
mariposa napsal(a):
Ne drahá Mariposo, já jsem Markéta Sommerová alias Rozmarila a mám kolem sebe cca 8 takových pošahanců jako je Vilemína , žiju s nima 25 let ..........uff.........)
)
Není tady
amely napsal(a):
helena napsal(a):
Psa by mi nedovolili rodiče, zejména otec.
Tak tohle je vyjádření odpovídající žákyni třetí... no, spíš druhý... třídy ZŠ.
A neboj, že by ses s nikým nebavila - leda bys venčila v temné noci na hřbitově. Jinak by ti pejsánek už příležitost zajistil - spolehlivě http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.pngVilemína nebydlí ve svém a nevydělává. Kdyby za těchto podmínek chtěla psa moje dcera, tak jí to taky nedovolím - a to zcela zásadně. Nemám nic proti pejskům, ale můj názor je, že psa v bytě nechci a živit ho nebudu.
Až bude holka samostatná, ať si ho pořídí.
Poplatek za psa tady ve městě taky není zanedbatelný a vetrinář taky něco stojí.
obávám se, že Vilemína by se nemusela s nikým seznámit ani kdyby s tím psem pravidelně chodila, nemám pocit, že by Vilemína o psa obzvlášť stála. Kdyby milovala zvířata, tak může chodit pomáhat do útulku.
Já teda musím říct, že dceři kočka moc pomáhá , ona má těžší stav než Vilemína ,ale má svou kočku, kočky si nás rozdělily ..............a ta kočka je pořád s ní, když je doma, v noci jí kočka třeba pusinkuje a dceři to na depresi moc pomáhá .........i ta energie z ní i ten pocit lásky...........
Upravil(a) rádkyně (9. 8. 2010 14:11)
Není tady
mariposa napsal(a):
Nejsem rádkyně, nikdy jsem sem nepsala pod jiným jménem.
Pokud vím tak Rozmarila měla autistickou dceru, to co napsala, tak s tím souhlasím.
Teď ji zablokují, ale myslím, že ona je ta, co má největší zkušenosti a mohla by Vilemíně nejvíc pomoct.
Není tady
Vilemína má Vendelína (morče). To je asi jediný ústupek rodičů. Jinak ji bydlení s rodiči vyhovuje a nic ji neschází, to jsou její slova v jednom z příspěvku. Takže zřejmě ji ani ten pes tak netáhne. Ještě má ráda koně podle prvních příspěvků, ale nějak se mi ta záliba úplně ztratila.....Rozmarilo, já neznám autistu, který by byl nadšen z hromady lidí.....a žít pohromadě s osmi autisty, to bych se zbláznila první. Podezírám Tě, že trošku přeháníš s tím počtem..
Není tady
Téma překročilo tisícovou hranici příspěvků a jako takové ho uzavírám. Pokračujte prosím zde, je založeno nové http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?pi … 7#p2530747
Není tady
Téma zavřeno