Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1001 4. 8. 2010 18:26

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Re: Neschopnost navázat vztah a zamilovat se

Mariposo, promiň, že ti to píšu, ale tvoje názory na depresi, potažmo nemoci vůbec, jsou naprosto směšné.
Příčinou endogenní deprese je nedostatek serotoninu v mozku, který si nemocný člověk nezavinil žádným svým nevhodným myšlením. Je to přesně naopak - nevhodné, depresivní myšlenky, např. na sebevraždu, jsou důsledkem nemoci. A depresí mohou onemocnět i naprostí životní optimisté.
Jsem si naprosto jistá, že nemoci si lidé nezpůsobují svými myšlenkami, to by třeba kojenci nemohli být nemocní. A co zvířata? Způsobil si Vilemínin křeček svoji nemoc nevhodným životním postojem?

Není tady

#1002 4. 8. 2010 18:30

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

A Vilemíno, já i když už dávno nemám takové nutkavé myšlenky na vlastní smrt, jako v době deprese, stále mě utěšuje ta možnost, že můžu spáchat sebevraždu, kdybych to tu už nemohla vydržet. To mě velice uklidňuje a když mám problémy nebo smutek, tak si říkám: vždy já tu nemusím být, nemusím to snášet, můžu kdykoliv odejít.

Není tady

#1003 4. 8. 2010 20:31

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Mariposo, promiň, že ti to píšu, ale tvoje názory na depresi, potažmo nemoci vůbec, jsou naprosto směšné.
Příčinou endogenní deprese je nedostatek serotoninu v mozku, který si nemocný člověk nezavinil žádným svým nevhodným myšlením. Je to přesně naopak - nevhodné, depresivní myšlenky, např. na sebevraždu, jsou důsledkem nemoci. A depresí mohou onemocnět i naprostí životní optimisté.
Jsem si naprosto jistá, že nemoci si lidé nezpůsobují svými myšlenkami, to by třeba kojenci nemohli být nemocní. A co zvířata? Způsobil si Vilemínin křeček svoji nemoc nevhodným životním postojem?

Ivano, vím co je deprese z vlastní zkušenosti. Vím jak rychle se mění nálady a co to s sebou nese. Proto tady říkám to co tu říkám, stojím si za tím.
Existují odlišná stadia této nemoci, to je jasná věc. Vilemína zatím studuje, překládá, jezdí na výlety, chtěla by doučovat jazyky, sama se učí další... píšu to tady vzhledem k vláknu Vilemíny a její vážnosti deprese jak na mě působí. Dívám se na ní nezaujatě, čehož ona sama není schopna a proto se tím nechává ovládat. Napsla jsem tu svůj názor, každý a si z něj vezme to co chce jako svobodná svéprávná myslící bytost.

Ta zvýrazněná věta Ivano, tam to píšeš ty sama. Nejpre následuje nevhodné myšlení a poté vzniká deprese, v pokročilejším stádiu sama deprese podporuje negativní myšlení a další a další myšlenky živí depresi a ta rodí další negativní myšlenky, vzájemně je to propojené (mysl, psychika, tělo). Je to samozřejmě komplikovanější, ale v jednoduchosti řečeno Tvé myšlení formuje Tvoji osobu a Tvůj osobní svět. Myšlení, které člověk dnes má mohl nakrásně převzít už jako malé dítě od svého okolí (rodina, škola, přátelé, příbuzní, kdololiv), s něčím se taky člověk rodí a to myšlení to buď rozjede nebo nerozjede, buď přitopíš a rozfajruješ ohýnek depresivního sklonu nebo ne, vyhneš se tomu. Počátek je v myšlení, a nemoc je projevem toho jak myslíme.

Se zvířaty a s dětmi to je jiná kapitola, já tady mluvím o Vilemíně a o lidech jejího typu, kteří si radši budou stěžovat, než aby si vyhrnuli rukávy a postavili se tomu čelem.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#1004 4. 8. 2010 20:37

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

A Vilemíno, já i když už dávno nemám takové nutkavé myšlenky na vlastní smrt, jako v době deprese, stále mě utěšuje ta možnost, že můžu spáchat sebevraždu, kdybych to tu už nemohla vydržet. To mě velice uklidňuje a když mám problémy nebo smutek, tak si říkám: vždy já tu nemusím být, nemusím to snášet, můžu kdykoliv odejít.

Ty si myslíš, že se smrtí něco vyřeší? Narodíš se znovu a budeš si muset projít tím samým před čím jsi smrtí utekla. Tohle je můj názor, taky jsem měla někdy myšlenky na smrt. Kdo nemá, v těžkých chvílích? Útěkem se ale ještě nikdy nic nevyřešilo. Jen oddálilo to co stejně jednou musí přijít.
Ivano, chápu Tě, i Tvoji víru v to, že smrt Ti ulehčí. Můj názor ale je, že před ničím se nedá utéct, natož před svým vlastním stínem, který je Tvojí součástí.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#1005 4. 8. 2010 20:39

LittleRock
♥------

Vilemína napsal(a):

Jsem znechucená. Naprosto vším.
Podala jsem si inzeráty, že doučím němčinu. Zatím se mi nikdo neozval.
Můj křeček zřejmě umírá.
Už cca dva měsíce mi mamka slibuje, že osloví jednoho známého, jehož manželka překládá, že mi dohraje překlady. Zatím se nic neděje a to jí to dnes a denně připomínám.
V sobotu nejspíš nepojedeme na zájezd Alpská jezera. Nemáme to teda zaplacené, jen jsme se na tom domlouvali, že bychom tam jeli, pokud bude pěkné počasí. Bohužel má v sobotu pršet. Takže zase nic.
Dneska jsem se byla podívat ve třech velkých brněnských knihkupectvích (2x Barvič a Novotný, jednou Dobrovský na České) na německé knihy. Prodávají cizojazyčnou literaturu, ale 90% je anglická, tam je krásný výběr. Zbytek je tak dvacet knih německých, samý Kafka, o kterého nemám zájem, patnáct francouzských, pět ruských a možná se najde i něco ve španělštině a italštině. Nic jsem si z toho nevybrala. Před zhruba měsícem měli v němčině Annu Frankovou, dnes jsem ji tam neviděla. Knihkupectví mě zklamala, čekala jsem, že německých knih mají několikonásobně víc.
"Kamarád" (je to vůbec můj kamarád?), kterého jsem řešila na vláknu Neschopnost navázat vztah a zamilovat se, se mi neozývá. Píše čím dál míň, jen krátké vzkazy. Vždy si už myslím, že mi nikdy neodepíše, tak zrovna napíše krátký vzkazík. Pak čekám cca dva týdny, už si kolikrát říkám, že určitě odepíše, ale to se mýlím. Jsem do něho stále zamilovaná, nejde mi ho dostat z hlavy.
Já a vztahy, to je katastrofa. Jsem stále nepolíbená panna. Hlavně mě štve, že jsem nepolíbená.
Závěr - asi ve 30 letech spáchám sebevraždu. Můj život stojí opravdu za houby.

výběr německé literatury v českých knihkupectvích fakt není nic moc. Ale třeba před 2ma týdny se mi podařílo koupit v Luxoru Předčítače v němčině smile Jinak co třeba amazon.de? Plánuju si tam teď koupit jednu učebnici, už jsem kupovala knížky a učebnici z jejich anglický a americký verze a byla spokojená... smile

Není tady

#1006 5. 8. 2010 10:51

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Ivo, to je strašný, co říkáš. tohle bych zrovna od tebe nečekala.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1007 5. 8. 2010 12:33

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

koniklec napsal(a):

Ahoj Vilemíno,
a co zkusit trochu sportovat? Předpokládám, že mě s tím pošleš "někam", že tě sport nebaví apod. Ale zkusila jsi to někdy? Nebo tě nebaví už dopředu, protože se cítíš naohrabaná? Napadlo mě to proto, že při sportu funguje chemiev mozku - endorfiny a jak se ty všechny hormony jmenujou. Proti lehké depresi by to mohlo pomoci - u mě to tak funguje. Navíc pocit, že něco dělᚠpro sebe, že se tak trochu překonáš. A ještě ti to pomůže i líp vypadat. Nejen vytvarovat postavu, ale člověk se celý tak nějak rozsvítí. Zvyšují se tak vlastně i šance na seznámení. Úplně stačí svižné procházky. To jsou aspoň moje zkušenosti a pocity.  Možná můj příspěvek vyzní jako pěkná blbost, pak se omlouvám.  kapitulation

Sporty mě nebaví. Max. mě bavilo rekreačně si zahrát badminton, volejbal, jít si zaplavat. Bohužel ale není s kým, tak žádný z vyjmenovaných sportů neprovozuju.

Není tady

#1008 5. 8. 2010 12:34

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Souhlasím!

Není tady

#1009 5. 8. 2010 12:37

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Přesně o tom mluvil můj "kamarád". Taky má deprese.
Něco na tom je. Já si zase říkám, že to v nejhorším ve 30 letech tady zapíchnu. Beru to jako takový kompromis, že nikdo nemůže říct, že jsem se pár let nesnažila bojovat. Třicítku považuju za zlomový rok.

Není tady

#1010 5. 8. 2010 12:41

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Ty si myslíš, že se smrtí něco vyřeší? Narodíš se znovu a budeš si muset projít tím samým před čím jsi smrtí utekla. Tohle je můj názor, taky jsem měla někdy myšlenky na smrt. Kdo nemá, v těžkých chvílích? Útěkem se ale ještě nikdy nic nevyřešilo. Jen oddálilo to co stejně jednou musí přijít.
Ivano, chápu Tě, i Tvoji víru v to, že smrt Ti ulehčí. Můj názor ale je, že před ničím se nedá utéct, natož před svým vlastním stínem, který je Tvojí součástí.

Tak tímto se vůbec netrápím. Jsem přesvědčena, že po smrti je definitivní konec.

Není tady

#1011 5. 8. 2010 12:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To mě velice uklidňuje a když mám problémy nebo smutek, tak si říkám: vždy já tu nemusím být, nemusím to snášet, můžu kdykoliv odejít.
Na tyhle myšlenky nemusíš mít deprese - naopak. Ano, je to uklidňující, mít v sobě uklizeno natolik, že odchod není něco, co děsí, ale jedna z možností volby.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#1012 5. 8. 2010 12:54

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Ivana napsal(a):

Přesně o tom mluvil můj "kamarád". Taky má deprese.
Něco na tom je. Já si zase říkám, že to v nejhorším ve 30 letech tady zapíchnu. Beru to jako takový kompromis, že nikdo nemůže říct, že jsem se pár let nesnažila bojovat. Třicítku považuju za zlomový rok.

KDO by měl co říkat? Nikomu jinému než sami sobě se nezodpovídáme. Teda Vil, mě by vážně zajímalo koho myslíš tím "nikdo"?

Ty jsi ta co žije Tvůj život, každý žije svůj život a každý tak má dost starostí sám se sebou. Jestli sis všimla, většina lidí mluví jen sama o sobě a o tom co jim se děje, jak oni to mají těžké. Každý má dost starostí se svým vlastním životem, se svojí bolestí a se svojí radostí.

Není tady

#1013 5. 8. 2010 12:55

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

mariposa napsal(a):

Tak tímto se vůbec netrápím. Jsem přesvědčena, že po smrti je definitivní konec.

Však jo, já si zase myslím opak a tak to je, každá žijeme to své smile

Není tady

#1014 5. 8. 2010 13:00

koniklec
♥♥♥♥---

Vilemína napsal(a):

koniklec napsal(a):

Ahoj Vilemíno,
a co zkusit trochu sportovat? Předpokládám, že mě s tím pošleš "někam", že tě sport nebaví apod. Ale zkusila jsi to někdy? Nebo tě nebaví už dopředu, protože se cítíš naohrabaná? Napadlo mě to proto, že při sportu funguje chemiev mozku - endorfiny a jak se ty všechny hormony jmenujou. Proti lehké depresi by to mohlo pomoci - u mě to tak funguje. Navíc pocit, že něco dělᚠpro sebe, že se tak trochu překonáš. A ještě ti to pomůže i líp vypadat. Nejen vytvarovat postavu, ale člověk se celý tak nějak rozsvítí. Zvyšují se tak vlastně i šance na seznámení. Úplně stačí svižné procházky. To jsou aspoň moje zkušenosti a pocity.  Možná můj příspěvek vyzní jako pěkná blbost, pak se omlouvám.  kapitulation

Sporty mě nebaví. Max. mě bavilo rekreačně si zahrát badminton, volejbal, jít si zaplavat. Bohužel ale není s kým, tak žádný z vyjmenovaných sportů neprovozuju.

Jeden malý tip - dá se zadat inzerát - třeba na lide.cz je taková rubrika - že hledᚠparáka na tyto sporty. Zrovna lidí hledajících spoluhráče na volejbal jsem tam onehy viděla dost. Je to i výborná příležitost na seznámení. Lidí, kteří nemají s kým je fůra. Ale spíš čekám, že se ti do toho nebude chtít. Nicméně ta možnost tu je. Než to tu "zapíchneš", můžeš přece ještě zkusit pár "divných" věcí smile. Minimálně jako zkušenost, že už nikdy víc big_smile. Měj se co nejlíp! Ahoj

P.S. Před nějkým tím rokem jsem měla podobný plán jako ty - že to tu ve 30 zapíchnu. Fakt, i tohle slovo jsem používala. A změnilo se to. Ale ne samo od sebe. Sezením doma na zadku a nadáváním se nezmění nic. Nemyslím to ve zlém, fakt ne.

Není tady

#1015 5. 8. 2010 13:15

majkafa
Host

Na plavání není třeba parák. Já taky chodím plavat sama. V zime do bazénu a v létě nekam ven k rybníkum.
Vil, taky mě zaujalo tvé - nikdo nemuže říct. Žiješ pro sebe a ne pro jiné. Nebo ne?

#1016 5. 8. 2010 14:33

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

majkafa napsal(a):

Na plavání není třeba parák. Já taky chodím plavat sama. V zime do bazénu a v létě nekam ven k rybníkum.
Vil, taky mě zaujalo tvé - nikdo nemuže říct. Žiješ pro sebe a ne pro jiné. Nebo ne?

No v tom je asi právě zakopaný pes, já teda nemůžu za sebe říct, že bych žila jen pro sebe a ne pro jiné (třeba děti, manžel,rodiče). A tam právě vyvstává ta otázka co by tomu řekli. Jenže na druhou stranu, kdo z nich u Vilemíny ví, co má Vilemína za potíže a jak těžce s tím bojuje.

Out from the dark into the light !

Není tady

#1017 5. 8. 2010 14:59

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Ja jsem pro sport a jakoukoliv praci take - v tele titiz probiha nasledne take chemicka reakce.
Poprve se treba dokopes, ale pozdeji te to zacne bavit.
Mela jsem jiste obdobi, kdy jsem nemohla napr. bez tenisu (ani den) vydrzet. Mela jsem doslova abstak. Totez mel můj pritel (nekdy v mych 18ti) - ten denne behal. Nebyl schopen vynechat. behal i v desti a mrazu. Pokud vi, beha dodnes (neni to Forest Gump big_smile)
Co to takhle doopravdy neco zkusit. .. Verim, ze nesportujes-li a nejsi-li ke sportu vedena, tak ti to pripada jako pitomost a zbytecnost spojena s pocenim....ale i tak..co se ti muze stat? Maximalne se seznamis s novymi lidmi...

Sama jsem chodila i do posilovny, na vaku shaper (no asi jsem to napsala blbe) - takove to vakuum s behanim. Na tenis jsem chodila i sama - treba jen placat na zed- , coz me vyridilo vic nez hra na kurtu. Nebo s babama chodit na nejake tajci (jsou tam vesmes same baby- chvili jsem chodila). Tezko jsem sladovala svůj program s kamaradkama ci kolegyni. Vetsina lidi tam chodi sama. Parta na lyze - to nemas v okruhu znamych? Nebo s rodici nejezdite?

Pisu to proto, že clovek zaživa opravdu vyjimecne okamziky, pro ktere stoji za to zit.
Ale pokud je ani nezkusi?? ! roll

Není tady

#1018 5. 8. 2010 15:55

Anna1
♥♥-----

ja jsem taky pro sport. Pro me bylo nejtezsi se donutit a udelat ten prvni krok. Kdyz prijdu z prace,  nohy za sebou vlecu a - takhle bych mela jit ven? No, sla jsem, jeden vecer, druhy.....a ted chodim kazdy vecer na prochazk; ve vsedni den do parku, o vikendech mimo mesto do prirody. I zacvicim. Protahnu si nejen telo, ale kocham se i prirodou kolem. Nabije me to pozitivni energii a uklidni stres z prace.

Není tady

#1019 5. 8. 2010 17:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Rosamunda napsal(a):

majkafa napsal(a):

No v tom je asi právě zakopaný pes, já teda nemůžu za sebe říct, že bych žila jen pro sebe a ne pro jiné (třeba děti, manžel,rodiče). A tam právě vyvstává ta otázka co by tomu řekli. Jenže na druhou stranu, kdo z nich u Vilemíny ví, co má Vilemína za potíže a jak těžce s tím bojuje.

No, podža mňa je príma da v prvom rade sama na seba a by sám/sama sebe žalobcom, obhajcom, sudcom aj katom. stolt A bacha: sudca Lynch sa už nenosí!

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#1020 5. 8. 2010 17:54

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Rosamunda napsal(a):

majkafa napsal(a):

Na prvním místě by měl žít člověk pro sebe. Co můžeš nabídnout svému okolí, když to ani neumíš dát sobě? Nic moc to nebude.

Jo a Ros, to slovo "jen" sis tam vložila sama. Není to "žít jen pro sebe". Je to žít pro sebe, v souladu se sebou a s ostatními. Ty i ti druzí. Když ale vyděluješ sebe, skřípe to wink

Upravil(a) mariposa (5. 8. 2010 17:57)

Není tady

#1021 5. 8. 2010 18:55

koniklec
♥♥♥♥---

Vilemína:
Když to řeknu hodně laicky, tak pokud deprese je nedostatek určitých hormonů radosti a dobré nálady, tak pohyb tyhle hormony dokáže vyrobit a doplnit. Může tedy fungovat jako lehké antidepresivum. A to by na lehkou chronickou depresi, jakou máš,  mohlo pomoci. Mě osobně to pomáhá hrozně moc, proto mě to napadlo.

Jinak já třeba často nemám náladu jít třeba běhat nebo cvičit, tak se úplně normálně obléknu a obuju a jdu na svižnější procházku. Cestou zpátky si třeba nakoupím smile. Výhoda je, že to vypadá, jakože prostě někam jdeš a nepřipadᚠsi blbě, že funíš po sídlišti v teplákách smile. A na tu náladu to opravdu funguje. Ideální je aspoň půl až hodinka. A pak si taky lehce cvičím doma na karimatce. Nebo apu na stepperu u televize. Jen tak pro sebe, nikdo mě nevidí. A když nálada je, tak pohyb mezi lidmi a venku je úplně super "pračka" na hlavu. Člověk se hned cítí líp ve své kůži. 

Já jsem teď taky zavřená doma, učím se na státnice a stresuju se, jak to s mojí školou dopadne. Mám taky sklony hrozně přemýšlet, dumat, vidět sebe i svůj život negativně. Dala jsem si pravidlo, že každý den aspoň na chvilku věnuju pohybu. Ideálně venku. A je to fajn.

Můžeš to hned zmítnout. Ale taky to můžeš nejdřív zkusit...

Upravil(a) koniklec (5. 8. 2010 18:59)

Není tady

#1022 5. 8. 2010 19:01

koniklec
♥♥♥♥---

P.S. Moc hezký a ženský "sport" je také orientální tanec. Není tam "nadvláda hubených" jako někde ve fitku a pokud vím, chytlo to hodně holek a žen, které sport nesnáší. A dokonce jsem četla, že vysloveně kladně působí na ženskou psychiku. Za sebe to můžu potvrdit. To jen další návrh do placu smile

Není tady

#1023 5. 8. 2010 19:18

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já chodím plavat. A taky chodím na procházky kolem Brna. Sama, když nemá žádná kamarádka čas. Vždycky si představuju, že jdu vlastně s mým BM, ale opozdila jsem se a on je za nejbližší zatáčkou. Moc mi to pomáhá. A na plavání chodím radši sama, snažím se plavat intenzivně, 50 bazénů v kuse. Mám potom opravdu lepší pocit. Ale při depresi jsem nebyla schopna nikam jít.

Není tady

#1024 5. 8. 2010 19:25

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Wiki napsal(a):

Ja jsem pro sport a jakoukoliv praci take - v tele titiz probiha nasledne take chemicka reakce.
Poprve se treba dokopes, ale pozdeji te to zacne bavit.
Mela jsem jiste obdobi, kdy jsem nemohla napr. bez tenisu (ani den) vydrzet. Mela jsem doslova abstak. Totez mel můj pritel (nekdy v mych 18ti) - ten denne behal. Nebyl schopen vynechat. behal i v desti a mrazu. Pokud vi, beha dodnes (neni to Forest Gump big_smile)
Co to takhle doopravdy neco zkusit. .. Verim, ze nesportujes-li a nejsi-li ke sportu vedena, tak ti to pripada jako pitomost a zbytecnost spojena s pocenim....ale i tak..co se ti muze stat? Maximalne se seznamis s novymi lidmi...

Sama jsem chodila i do posilovny, na vaku shaper (no asi jsem to napsala blbe) - takove to vakuum s behanim. Na tenis jsem chodila i sama - treba jen placat na zed- , coz me vyridilo vic nez hra na kurtu. Nebo s babama chodit na nejake tajci (jsou tam vesmes same baby- chvili jsem chodila). Tezko jsem sladovala svůj program s kamaradkama ci kolegyni. Vetsina lidi tam chodi sama. Parta na lyze - to nemas v okruhu znamych? Nebo s rodici nejezdite?

Pisu to proto, že clovek zaživa opravdu vyjimecne okamziky, pro ktere stoji za to zit.
Ale pokud je ani nezkusi?? ! roll

Popravdě řečeno, do sportů se mi příliš nechce. Přes rok jsem chodila do jógy, teď o prázdninách není. Po prázdninách zase budu chodit, baví mě to.
Na lyžích jsem v životě nestála. Pocházím z nelyžařské rodiny. Výbava je hodně drahá, navíc ne každý rok napadne sníh, navíc se musí platit ještě pobyt na horách a vleky, zkrátka je to drahý sport. Vůbec mě nepřitahuje. Ze zimních sportů pěstuju bruslení, páč máme za barákem (to doslova) nekryté kluziště, tak tam v zimě občas chodím. Mám ale velký problém, jsem strašně moc zimomřivá. Jsem chudokrevná, beru železo, snažím se jíst víc masa (zejména hovězího), obecně moc ale maso nemusím. Taky mám problémy s prokrvováním cév. V důsledku toho se mi neprokrví dostatečně končetiny. Pak chodím bruslit při -5 stupních v punčocháčích a dvojích kalhotách, jinak bych umrzla. Proto mi představa jet na hory a lyžovat vůbec neláká.

Není tady

#1025 5. 8. 2010 19:36

koniklec
♥♥♥♥---

Ivana napsal(a):

Vždycky si představuju, že jdu vlastně s mým BM, ale opozdila jsem se a on je za nejbližší zatáčkou.

Ježiš, to je smutný....dokážu to pochopit, ale je to děsně smutný.... Co kdyby za tou zatáčkou byl nějaký nový bezvadný sympatický a pěkný chlap? smile Nebo třeba vyrovananá a spokojená a nezávislá Ivana? :-) Co by tam tak ještě mohlo být? Budoucnost?

Při t잚í depresi to určitě nejde, to úplně chápu. Právě jsem záměrně psala, že by to mohlo pomoci na lehkou depresi, jako psala Vil, že má.... fakt to byl laický nápad.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí