6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj maminy máme jít s holkou trhat nosní mandli.Buď do nemocnice na 2-3dny a nebo ambulantně ale je to dost daleko.Máte s tím některá zkuenost jak to probíhá atd?Prý to dost krvácí.Mám z toho strach
Děkuji.
Není tady
ahoj...já jsem byla se starím synem v jeho 4 letech a operace probíhala v celkové narkoze asi 30 min, nic mu nekrvácelo, jen trochu bolí v krku, odpoledne nás pustili.....začátkem července nás to čeká s mladím synem, podle lékaře stejný průběh, jen si nás tam nechají do druhého dne (jiná nemocnice) ....já myslím, e strach mít nemusí, po operaci jsou oblbnutí, ale do hodinky je to v pohodě, prospí se...a pak tam větina dětí zase lítala a dováděla ....přeji klidný průběh
Není tady
ahoj, s detma jeste zkusenost nemam a za me to probihalo jeste jinak, ale s dcerou nas to taky ceka a bavila jsem se o tom se znamou zdravotni sestrou z decke nemocnice a ta rikala,ze je 100% pro hospitalizaci, ze to nemusi sice udelat nic, ale muze to, prave jak pises, zacit hodne krvacet, proto, ze je radeji lepsi tam zustat a byt pod kontrolou
Není tady
Holky moc děkuji za odpovědi jste hodné.
Není tady
ahoj Myko
My byli s Dominikem taky kdy mubyly 4, naoperaci el ve 13h a v 17 el domů. Krvácelo mu to jen po probuzení z narkózy, pak usnul a u to bylo ok (operovali mu jetě ui)
Ono záleí jak v které nemocnici, někde nechávají dýl, někde poutí ten den domů. Manel s ním spal první noc v pokojíčku kdyby něco, ale ve ok. Dr říkal e kdyby to krvácelo, hned jet do nemocnice nebo volat sanitku
Není tady
tak a to Elice dobře dopadne (mmch dr. říkal, e pak musí mít "přísnou" dietu, ptal se ho co má nejradi k jídlu, on e hranolky, tak jsme dosali "příkaz" k večeři hranolky a pak tři dny vařit jeho oblíbená jídla )
Není tady
Ivu, to je pořád něco, co? Vandičce trhali tady u nás oboje mandle najednou a byla v pořádku, jetě ten den si hrála s dětma v herně, třetí den la domu, pro jistotu si ji pohlídali Neboj se a myslím, e kdyby si tam s Eli el R. lehnout, bude to ok po vech směrech Drím palečky!
Není tady
Ahoj Verčul no to je fakt hrozný pořád něco chudinky děulky.No u nás nakonec by to asi i tak dopadne e by tam s ní musel být R.protoe Denda je takový maman e ho R.nemůe ani vykoupat nato ho jít uloit do postele.A nevím jak by ty dva dny zvládli.
Petruo a vy jste byli s Domčou v Praze?Dr.mi říkal e tam se to dělá leasrem a skoro vůbec to nekrvácí a je to na vlastní náklady(klidně dáme pro děti cokoliv)ale je to od nás kus cesty a to se bojím jak by to Elika zvládla.
Není tady
Myko tak to je mi líto. Já byla se ségrou v roce 1989 a to teda bylo straný a zaiva take mě z toho mrazí. Jetěe je jiná doba
tak a to Ela zvládne dobře ....
Není tady
Ahojky, tak my jdeme zítra, tak v úterý poreferuju. Mladá je zatím v klidu, snaila jsem se jí popsat co se bude dít. Včetně toho, e se vzbudí s kanylou v ruce, kterou tam musí nechat, a e jí můe týct krev z nosu, aby se jako nelekla. No tak se jí to nelíbilo, ale zatím je v pohodě. Zadala jsem jí úkoly, jako, aby mi pak řekla, jestli měli na sále oblečení modrý nebo zelený, protoe tam nesmím. A jestli "uspávač" byl doktor nebo doktorka a tak :-) Tak uvidíme, a dojde na věc. Ale moc si to nemaluju... Jinak zítra do 7 hod příjem a v úterý asi po 8 hod domu, kdy bude vecno ok.
ahoj holky
nas ceka trhani v rijnu, takze pak se budu ptat ja:-)
budem hospitalizovani na tri dny, pry kvuli krvaceni...
preju at vam to dobre dopadne a deticky to zvladnou a maminky samozrejme taky-)
Není tady
Myko nn, na Kladně. Ale laserem to dělali (myslím teda )
Ambro hodně těstí
Není tady
Ahoj, tak ja prispeju... Ja jsem byla nekolikrat v detstvi na trhani nosnich mandli a jednou na krcnich. Nosni mandle - byla jsem v nemocnici na dva dny, dali mi neco na oblbnuti a pak na sale si me posadili a strikli neco umrtvovaciho do nosu a behem peti minut nebylo co resit. Dela se to pres pusu a dozadu. Rvala jsem jak tur, ale spis z toho soku, ze me drzeli, nez od bolesti. Pak to zastrikli, aby to neteklo a dali na pokoj. Trochu to tece, ale neni to nic tragickeho. Dnes se to dela laserem, ale zalezi na pracovisti a taky lze domluvit uspani. Dobre je vsechno postupne vysvetlit, pripravit a slibit darek za statecnost.
Krcni mi delali v narkoze a to je na tri - ctyri dny. Doporucili mi po operaci zmrzlinku, abych si to chladila. Nicmene u krcnich pozor. Sice jsem se zbavila angin, ktere byly pro me nebezpecne, ale od te doby se mi vsechno dostava primo do plic a mela jsem nekolikrat zapaly.
Jo a hlavne je dulezite, aby detatko neplakalo, nebot ta sliznice se zduri, prokrvi a muze to zacit tect. A to plati zejmena u nosnich.
Upravil(a) Simonas (24. 5. 2010 13:22)
Není tady
tady se to dělá tak, e jeden den je nástup do 12 hod, druhej den ráno je zákrok a dalí den se jde domů
První syn byl s manelem v roce 2008 ( jinak to nelo , já kojila, nejmladí syn byl malinkej) a v pohodě
Druhej syn byl taky s manelem v roce 2009, taky to jinak nelo a tam to bylo horí, dostal druhej den laryngitidu ,ale mandle ok, jetě mu koukali do uí, jeliko na píchání dost trpěl
V srpnu jdu s nejmladím synem u já, má ji hodně velkou a má problémy .... taky nástup do 12, druhej den zákrok ráno a dalí den domů, pokud to bude v pohodě ...
mě osobně to nevadí, e tam budeme, si ho alespoň pohlídají
jinak tady dávají oblbovák před operací, laserem to nedělají, ale je to etrné a v celkové narkóze
Není tady
Holky díky moc za reakce.Já byla včera u naí dětský dr.a koukla na nález a e jí mám objednat co nejdřív e jsou vude straně dlouhý čekačky na termín.No volala jsem tam a prý s narkózou a za tři měsíce co je pro Eli straně za dlouho a nebo mi nabídli jen oblbovačku bez uspání na 10.června tak jsem to přijmula.No snad bude ve o.k.
Ambri tak jak to malá zvládla?Byla celkově pod narkózou?Drím palečky a je ve vpořádku!!!
Není tady
Ahoj holky,
tak jsme doma a u jsme si i dáchli :-)
Myko mladá byla v celkový narkóze a přiznám se, e s pouhou oblbovačkou bych do toho nela.
Jinak my byli v Chrudimi a moc chválím!!!!
Take včera ráno po 7 hod příjem, sepisování anamnézy, měření váení a tak. Taka mazal do přijímací kanceláře, kde vyřizoval nevim co. Ale nechal mi vystavit neschopenku, kterou museli stornovat, protoe nějak zapoměl, e jsem 50x mluvila o tom, e si na ty 2 dny beru dovku :-)))
Ubytovali nás a pohoda, hráli jsme si a tak.
9:45 hod premedikace - vypít z hrníčku. Jinak od rána nic nejíst a nepít. (dovolili ráno dát doma trochu čaje, ale dala jsem jí vodu)
10:30 na sál. K sálům jsem jela s ní. Na vozík jsem si jí sama dala (chtěla jsem). Tam jsem jí svlíkla triko a dala tu zelenou čapku. Pryč mě poslali a ve chvíli, kdy si jí brali dovnitř a to jsem čekala v hale přes kterou pak jela na dospávák. Zákrok trval asi 25 min. Po výjezdu ze sálu u pobrekávala. Byla jsem s ní i na dospáváku (asi 45 nim., břečela, ale proti tomu, co tam vyváděla jedna stará paní to byla brnkačka), pak jsem si jí zas sama mohla dát na vozík a do pokoje jela se mnou za ruku.
Pak u spala jen asi hodinu. Po té hodině u směla po ličkách studený čaj.
Mno ovem pak to byla bída, protoe brečela a byla vyčerpaná a nemohla spát, protoe tam byl kravál. Take se střídavě snaila zabrat a brečela z vyčerpání. Kdy vypadala, e bude fakt řvát, tak zas já na ní řvala a řvala, a neřve, e nesmí zvracet
MNo zabrala po 17 hod na 45 min a den pro ní začal po večerníčku, take ve 20 jsme straili v herničce
Jinnak krev jí netekla od chvíle co jsem jí viděla vůbec.
Jíst dostala asi v 15:30 nějaký pudink a večeři jsem jí dala skleničku od hami, páč měli krupicovou kai a to nejí. Tak to jedla asi 2 hodiny po 3 ličkách :-)
Jo a do 16 hod měla zavedenou flexilu. Ne se ujistili, e jí, pije, čůrá, nemá teplotu a nezvrací.
No a dneska ráno po vizitě jsme li domů. 5 dnů nesmí do kolektivu, na sluníčko a má mít klidový reim. Na kontrolu za 3 týdnyů
Take za sebe můu říct, e pokud by byla monost jít na to ambulatně, tak kvůli tomu následnýmu klidu by to bylo lepí. Samo pro někoho, kdo to má do nemocnice kousek.
Jinak snad nejhorí ze veho byl můj strach před tím :-)
Take teď u jen doufat, e to pomůe a bude furt jen zdravá!!!
jen s tou oblbovačkou bych tam taky nela to mi přijde jako to dělali dříve
Ambro,
je moc dobře,e jsi byla s malou skoro celou dobu, já jsem zvědavá, jak to bude na tom dospáváku, chtěla bych tam být ! a Zvládly jste to moc dobře
Není tady
Tak jen s oblbovákem bych do toho nela. Připadá mi to jako dřív. Mě to dělali v 5ti letech nebo tak nějak a do dneka si pamatuju tu hrůzu. Ne bolest ale ten hrozný strach.
Není tady