Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 21. 5. 2010 14:51

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Re: Proč nás baví trpět?

Terru, já myslím, žes na tu otázku sama odpověděla hned v prvním příspěvku...polebedit si v tom, nechat se vyživovat (energii) okolím a nemuset začít něco dělat.

To "rozhodnutí" netrpět já chápu. Já mám rozhodnutí "být spokojená" , což bude totéž. A vůbec se to nevylučuje s něčím prožitým a odžitým a dlouze vstřebávaným.
Proč falešné? Je-li tomu tak.. To rozhodutí, třeba u mě, přišlo po vyzkoušení asi všeho, všech možností , všech jednodušších možností smile
Zdá se to jednoduché? Není to jednoduché. Tomu "rozhodnutí" hodně předchází. Tedy píšu o sobě...

Není tady

#27 21. 5. 2010 15:17

majkafa
Host

Ano. Není jednoduché se k tomu dopracovat. Byť to vypadá jednoduše. Jak píše wiki.
Teď už to pro mě celkem jednoduché je. Ale vystoupala jsem k tomu z mého dna, z hlubokého bahna nicoty. Pokud jsem tu chtěla zůstat a žít, jinak, než pouhým přežíváním a čekáním na konec. smile

#28 23. 5. 2010 12:35

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Proč si v tom libujeme? No protože je mnohem jednodušší dostávat oporu a sílu od okolí, které se nás snaží držet nad vodou než sebrat svoji sílu a začít se aktivně podílet na svém životě wink

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#29 24. 5. 2010 23:45

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Teru99 napsal(a):

Čauko Lupíšku, no jasně pussa hjarta
Hele, tebe bych na profesionální oběť netipovala ani omylem va Tomu se mi vůbec nechce věřit!

Hergot, princezno - tos mě teda potěšila, ani nevíš jak! Tomu říkám zúročená dřina tillfredslol
Tuli - ale nefalšovanou, pravou oběť nikdo nad vodou nedrží - což jest ovšem její spása. Naopak - oběť nepravou, manipulativní - jo tak tu jo.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#30 24. 5. 2010 23:50

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo Fati, ještě k tomu "můžu si se svým životem dělat, co chci": jasně, že můžeš - pokud máš příslušné orgány, a to plně vyvinuté (myslím to zcela obrazně) Nutká tě to takříkajíc bydlet pod vodou? Musíš mít cosi, jako duchovní žábry...nutká tě to běhat po lese? Tvé duchovní hožky nechť jsou samý sval.
Prostě - s chorou duší moc nepoděláme a  proto si můžeme se svým životem dělat, co chceme - ale až se uzdravíme storstark

Není tady

#31 25. 5. 2010 1:25

haiel
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Jo Fati, ještě k tomu "můžu si se svým životem dělat, co chci": jasně, že můžeš - pokud máš příslušné orgány, a to plně vyvinuté (myslím to zcela obrazně) Nutká tě to takříkajíc bydlet pod vodou? Musíš mít cosi, jako duchovní žábry...nutká tě to běhat po lese? Tvé duchovní hožky nechť jsou samý sval.
[b]Prostě - s chorou duší moc nepoděláme a  proto si můžeme se svým životem dělat, co chceme - ale až se uzdravíme[/b] storstark

godlike

a ještě bych dodala - s chorou duší toho poděláme...že když to zjistíme, co jsme všecko podělali, tak se z toho třeba ani nikdy neuzdravíme sjuk   a budeme choří nafurt sjuk Třeba jako já. Já jsem nejchořejší chořec na světě. Kdybych se měla zbérchat, tak bych musela mimojiné vidět, co jsem všecko potento, no a z toho já ještě víc onemotento. Začarovaný kruh sjuk

Není tady

#32 25. 5. 2010 13:44

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já si naopak zase velice ráda občas zanaříkám, jakej jsem to chudáček ubohej. Jenže druhý den už jsem zas v pohodě a libuju si, jak se mám dobře. A takhle to mám celý život. Jsou chvíle, kdy si s gustem zabrečím a jedu zas dál. Myslím, že nebýt utrpení, ani bychom se neuměli správně radovat. Jsou to prostě 2 strany jedné mince - jako je den a noc, dobor a zlo, tak je žal a radost.

Není tady

#33 25. 5. 2010 15:02

Teru99
♥♥♥----
Místo: Praha

Prostě - s chorou duší moc nepoděláme a  proto si můžeme se svým životem dělat, co chceme - ale až se uzdravíme storstark

Krásný hjarta

Není tady

#34 25. 5. 2010 20:02

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ale dřina, Fati...... grater Jenže co už...chorá duše horší chorého těla.
Haiel - ty namě teda nepůsobíš jako chorá duše va ani vzdáleně va
Ivano, kdo si zafňuká takhle, tomu budiž přáno - to je asi neškodné a zdravé. Jenže spousta lidí se v tý sebelítosti rochňá a následně topí a to už zdravý není ani omylem roll

Není tady

#35 26. 5. 2010 6:04

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

haiel napsal(a):

[b]Prostě - s chorou duší moc nepoděláme a  proto si můžeme se svým životem dělat, co chceme - ale až se uzdravíme[/b] storstark

godlike

a ještě bych dodala - s chorou duší toho poděláme...že když to zjistíme, co jsme všecko podělali, tak se z toho třeba ani nikdy neuzdravíme sjuk   a budeme choří nafurt sjuk Třeba jako já. Já jsem nejchořejší chořec na světě. Kdybych se měla zbérchat, tak bych musela mimojiné vidět, co jsem všecko potento, no a z toho já ještě víc onemotento. Začarovaný kruh sjuk

Haiel, to nemyslíš vážně! v tvým případě... Ty s takovým životním nadhledem, který ti můžem všichni závidět.
Právěže to zdravé poznání našich blbostí, které jsme nadělali, bych řekla, že nás nejvíc obohatí... jakoby nám otevřou oči a vidíme i to co jsme dřív neviděli... si čék pak říká... bože jak jsem mohla být tak blbá. Ale nebudu přeci kvůlivá tomu dělat další kopance, ne v tom co už vidím.... jo můžu je dělat tam kde ještě nevidím.... se přeci pořád učíme big_smile A proto je život tak pestrý lol

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#36 26. 5. 2010 6:07

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Jinak ten kdo si libuje v postavení ublíženého a chudinky... to je myslím si stejné jako role toho kdo je ten nej.... taky tou pozorností od druhých polechtává svého egouška a on tu roli jen prohlubuje.

A mě nebaví trpět, já se raději raduju lol
Ikdyž někdy,.. třeba když zakopnu na schodech a zachytí mě pohledný muž vissla lol To ten ukopnutý palec za to stojí a trošku toho utrpeníčka lol lol

Upravil(a) pomněnka (26. 5. 2010 6:11)

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#37 26. 5. 2010 7:29

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Kdo dlouho takhle trpí, asi z nějakého důvodu trpět potřebuje. Mám to teď taky tak, že jsem v tom až po uši. Pořád doufám, kdy mi to dojde, že už toho bylo dost, a už to teď zas může jít nahoru.
Pořád nic. Vymyslela jsem spoustu činností, které mě nutí dělat, zůstávat.
Dělám věci pro věci samotné, nebo abych vyhověla. A radost ze života jako takového je dávno ta tam.
Poslouchat od okolí racionalizace typu "nemáš proč být smutná" taky zrovna nepomůže.
Něco je asi špatně a nefunguje tak jak má, když běžný život se stane neúnosnou zátěží.
Asi třeba může být i duše "chorá", jak psaly holky.

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#38 26. 5. 2010 10:58

Teru99
♥♥♥----
Místo: Praha

Ametyst, někdy není na škodu navštívit psychologa.. některé boje člověk prostě sám nevybojuje, nemůže, protože to není jen o vůli...

Není tady

#39 26. 5. 2010 20:34

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Lupi,
ta pravá oběť si totiž většinou nestěžuje...

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#40 26. 5. 2010 22:50

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ve skutečnosti něco jako oběť neexistuje. Je to pouze ROLE oběti. A role je jen role, nic víc.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#41 27. 5. 2010 7:53

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Teru99 napsal(a):

Ametyst, někdy není na škodu navštívit psychologa.. některé boje člověk prostě sám nevybojuje, nemůže, protože to není jen o vůli...

Teru,
to vím, léčím se přes 2 roky.

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí