Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 19. 5. 2010 15:18

Teru99
♥♥♥----
Místo: Praha

Proč nás baví trpět?

Když už jsme u těch mnoha proč na duchovním, tak si tak říkám, proč nás vlastně baví trpět?
ještě bych chtěla specifikovat, jaké utrpení mám / nemám na mysli. Nechci mluvit o takovém tom "přirozeném" utrpení, kdy mně potká něco nepříjemného a já potřebuji nějaký čas na to, než to vstřebám a chvíli to opravdu bolí a ta chvíle může být kratší nebo delší v závislosti na situaci.
Mám na mysli takové to utrpení, kdy ve chvíli, kdy první šok odezněl a já místo, abych hledala cestu ven z bludného kruhu, tak si v něm spokojeně lebedím a říkám si - ó já chudinka nebohá, ó jak to bylo ošklivé, to jsem si nezasloužila, já, taková čistá duše, ó ó ó, a čí je to vina? jeho? tamtoho? její? protože moje určitě ne. Ne, nebudu hledat cestu ven z bludného kruhu, ne, prosím neříkejte mi, že to přebolí, vy blbové, co říkáte, že si za to můžu sama, tak vy rovnou odprejskněte, protože vy vůbec NECHÁPETE jak se cítím, a kdybych udělala tohle, nebo tamto, proč on/a/i vůbec nevidí, jak strašně se trápím a trápí mně dál, ajá chudinka nebohá s tím nemůžu nic dělat, bé bé.. no věřím, že jsem dostatečně nastínila, jakou situaci mám na mysli wink
Proč nás zkrátka mnohem více baví hledat viníky než hledat cestu ven ze vzniklé situace, cestu k uzdravení srdce / duše? Proč je tak obtížné vidět, že tímhle koloběh si nakonec ubližuju mnohem víc, než jak mi bylo na začátku ublíženo.. proč je tak těžké pustit od sebe tu bolest pryč?

A vůbec, proč je pro mnoho z nás tak strašně těžké žít vlastní život, vyrovnávat se s turbulencemi, které přináší proč je tak moc těžké vzdát se všeho toho lpění, zbytečné bolesti, všech těch "a takhle by to mělo bý"?

Nebylo by krásné si skutečně uvědomit, že se svým životem fakt můžu dělat cokoliv, a přestože nemohu někoho přesvědčit, aby mne miloval, nemůžu ze sebe udělat blondýnu, když jsem černovlasá a pr... můžu mít menší, nikoliv však vel. 36 i přesto fkat můžu dělat všechno CO CHCI?

A prosím nepiště mi ať už to neuhlím lol Mám dneska nějakou speciální náladu tongue

Není tady

#2 19. 5. 2010 17:24

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Proč nás baví trpět?

Teru faaakt to nehul preci.   lol     

Jak sama pises : "Proč je tak obtížné vidět.......,ze....... ?"

No,prave proto. smile Je to v obtiznosti videni veci takovych jake jsou ve skutecnosti.   smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#3 19. 5. 2010 17:54

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Proč je to těžké? Protože změny bolí, protože nás ty zažité vzorce oběti stojí méně úsilí a my si na to už zvykli, že. Protože je někdy moc těžké vystoupit ze svého stínu.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#4 19. 5. 2010 18:49

agewa
♥♥♥♥♥♥-

protože "naprosto jasné" řešení vidíme, když se to týká těch ostatních. jak v tom lítají naše vlastní emoce, těžko se vidí "ven a do dáli".
protože někdy ta bolest nám dává výmluvu, proč něco neudělat či udělat. omluvu za naše chování a nemusíme převzít za vzniklou situaci odpovědnost....

Není tady

#5 19. 5. 2010 20:28

majkafa
Host

Mě už to neba, tak netrpím. big_smile Prostě jsem se rozhodla.

#6 19. 5. 2010 21:10

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Majko, a jak to delas? Co kdyz Ti nekdo sdeli zpravu, ze nekdo Tobe blizky zemrel? Jak to prijmes, abys tou skutecnosti netrpela?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#7 19. 5. 2010 21:18

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

mariposo, prosím, když si pečlivěji přečteš první příspěvek, tak právě tohoto případu se majkafino netrpění netýká wink

Není tady

#8 19. 5. 2010 21:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Pavli, bylas rychlejší, koukám smile

Čauko, Fati! pussa Jestli hádám dobře...
Mno: nevím jak kdo, ale můžu ti popsat, proč to "bavilo" mě, jo?
Já byla typickej obětní beránek rodiny. Ono se mi to teda vůbc nelíbilo - ale nemohla jsem nic děalt, tak jsem si holt zvykla. Tahle role má mimo jiné totiž jednu velkou přednost - člověk je DŮLEŽITEJ pro zdraví svojí rodiny (a nejen člověk - mají to tak i třeba smečky, stáda, tlupy...) Velice důležitej - a podvědomě to ví, přestože se neustále dovídá, jak všechno zavinil, za všechno může a jak by bez něj bylo lépe. Pak ovšem dospěje, což je ten prů*er, protože najednou by měl takříkajíc otočit o 180° a navíc dělat něco, co se absolutně neměl kde naučit: chovat se jako soběstačná, sebejistá bytost. To se například v těch tlupách a smečkách nemusí - tam si buď vybojuješ postup, nebo umřeš jak obětní beránek, takže to má posloupnost a řád.
Takže vlastně, když si libuješ v tom být oběť, víceméně děláš jen to, co ses tak dobře naučila - a odmítáš se učit něco, o čem tušíš, že to bude příšerná námaha a výsledek? Bůhvíjakej. Ergo musí přijít hoodně velký tlak, aby se do toho člověk pustil....
Nicméně, když se to povede, a když se člověk takto uvidí s odstupem, je to dost děsivá podívaná na to, cos byla....Mně se to stalo nedávno: manžel koukal na jakýsi film o Marylin Monroe. Ona se chovala od á do zet jako oběť, všech obětí kapitánka. Já na to nekoukala, slyšela jsem to od počítače - nicméně jsem se přistihla při sladkém pocitu touhy a stesku. Pěkně mě to vyděsilo - přestože to byl jen takový závan....prchavá vůně starých časů smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#9 19. 5. 2010 21:40

majkafa
Host

PavlaH napsal(a):

mariposo, prosím, když si pečlivěji přečteš první příspěvek, tak právě tohoto případu se majkafino netrpění netýká wink

stolt

#10 19. 5. 2010 21:46

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Majko, a jak to delas?

Doporucilas bys na to neco? Sdelila bys vic, abychom se o tom v diskusi mohli pobavit, o tom jak se dostat do bodu, kdy uz clovek netrpi?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#11 19. 5. 2010 21:55

majkafa
Host

Nevím, jak to dělám. Nedoporučila bych na to nic. lol Mi to přišlo, jako co bych doporučila třeba na chřipku. big_smile
Na ten správný způsob pro sebe si musí přijít každý sám.
Já jsem se prostě rozhodla. Nevím, jak to přesně funguje.
Možná - měňte to, co měnit můžete (jestli vás to trápí), nesnažte se měnit, co změnit nemůžete. Učím se rozeznávat, co je co a je to zajímavé. Docela se mi to daří. Čím dál tím víc.

Např. nemůžu změnit, že je můj milý daleko daleko. Tak proč bych se tím trápila. smile Nemůžu změnit, že mě můj BM s námi už není, tak proč bych se tím trápila.
Můžu změnit, když je mi smutno za dcerkou a vnoučkem, sednu na vlak a jedu se za nimi podívat. .......

A ještě - chci to, co právě dostávám. Ať je to cokoliv. stoltsmile
Protože nikdy nedostanu vše to, co bych chtěla.
Tak jsem se naučila netrpět a taky být šťastná s tím, co dostávám. A vděčná. Každou vteřinu je toho taková spousta pozitivního. A když je to smutné, i to je třeba, abych si o to víc vážila toho radostného. Funguje mi to.stolt

Upravil(a) majkafa (19. 5. 2010 22:06)

#12 20. 5. 2010 5:31

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Utrpení , zdá se, dává jakousi "chranu".
Nemuset ještě do toho tvrdého světa.
Ještě se rochnit ve svém utrpení, nepříjemném, ale známém, než budem připraveni vykročit na cestu samostatně.

Jak dlouho to člověk potřebuje, to je velmi individuální a myslím, že to nejde nikým druhým uspíšit proti vůli toho trpícího. Je to jako vývoj dítěte. Můžeš ho stimulovat, podporovat, ale kdy začne chodit a mluvit, to je dáno prostě jeho individuálním biologickým nastavením.

Každý jakoby měl ten svůj čas jindy.
A někdo třeba  nestihne do konce života.
A všechno je to tak "správně". Protože každý jsme jiný.

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#13 20. 5. 2010 8:12

majkafa
Host

Ametyst napsal(a):

Utrpení , zdá se, dává jakousi "chranu".
Nemuset ještě do toho tvrdého světa.

Ještě se rochnit ve svém utrpení, nepříjemném, ale známém, než budem připraveni vykročit na cestu samostatně.

Jak dlouho to člověk potřebuje, to je velmi individuální a myslím, že to nejde nikým druhým uspíšit proti vůli toho trpícího. Je to jako vývoj dítěte. Můžeš ho stimulovat, podporovat, ale kdy začne chodit a mluvit, to je dáno prostě jeho individuálním biologickým nastavením.

Každý jakoby měl ten svůj čas jindy.
A někdo třeba  nestihne do konce života.
A všechno je to tak "správně". Protože každý jsme jiný.

Jo, kdysi jsem taky cosi o tvrdém světě...
Teď už si to nemyslím. Shledávám svět laskavým. I v případě, že mě někdo uhodí, když se dobře dívám kolem sebe, najde se někdo, kdo mě pohladí.
Svět je krásné místo pro žití. Tím nemyslím jenom přeslazené happyendy. I když přijdou třeba živelné pohromy, rány, vyplují na povrch zase jiné krásné stránky žití, třeba soudržnost lidí, obětavost, obyčejné lidské teplo. Které tu pořád je. Když se dobře podívám. stolt

V úterý jsem zažila krásné gesto, a přitom vlastně úplně obyčejné. Přišli jsme do hospůdky ze studeného větrného počasí. Dala jsem si kafe a obejmula rukami sklenici, abych si ohřála ruce. A můj milý mi je obejmul na té sklenici, aby se mi ohřály i zvenčí.

Takový je svět. stolt

#14 20. 5. 2010 8:52

Ametyst
♥♥♥♥♥--

majkafa napsal(a):

V úterý jsem zažila krásné gesto, a přitom vlastně úplně obyčejné. Přišli jsme do hospůdky ze studeného větrného počasí. Dala jsem si kafe a obejmula rukami sklenici, abych si ohřála ruce. A můj milý mi je obejmul na té sklenici, aby se mi ohřály i zvenčí.

Takový je svět. stolt

Svět není ani dobrý ani špatný. Tvrdý, nebo měkký, je to jen naše momentální vidění světa, naše brýle, náš úhel pohledu.

Ty teď vidíš to dobré, po tom, co sis prožila situaci, kdy jsi viděla především to špatné.

Já jsem v opačné situaci. Bývala jsem optimistka, nyní zápasím s tím, jak přežít a nezešílet.

Řekla bych, že ani jedno směřování není výjimkou, asi to bude na tom světě tak nějak pořád nahoru a dolů.

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#15 20. 5. 2010 8:52

Blossom
Host

Teru99 napsal(a):

Když už jsme u těch mnoha proč na duchovním, tak si tak říkám, proč nás vlastně baví trpět?
ještě bych chtěla specifikovat, jaké utrpení mám / nemám na mysli. Nechci mluvit o takovém tom "přirozeném" utrpení, kdy mně potká něco nepříjemného a já potřebuji nějaký čas na to, než to vstřebám a chvíli to opravdu bolí a ta chvíle může být kratší nebo delší v závislosti na situaci.
Mám na mysli takové to utrpení, kdy ve chvíli, kdy první šok odezněl a já místo, abych hledala cestu ven z bludného kruhu, tak si v něm spokojeně lebedím a říkám si - ó já chudinka nebohá, ó jak to bylo ošklivé, to jsem si nezasloužila, já, taková čistá duše, ó ó ó, a čí je to vina? jeho? tamtoho? její? protože moje určitě ne. Ne, nebudu hledat cestu ven z bludného kruhu, ne, prosím neříkejte mi, že to přebolí, vy blbové, co říkáte, že si za to můžu sama, tak vy rovnou odprejskněte, protože vy vůbec NECHÁPETE jak se cítím, a kdybych udělala tohle, nebo tamto, proč on/a/i vůbec nevidí, jak strašně se trápím a trápí mně dál, ajá chudinka nebohá s tím nemůžu nic dělat, bé bé.. no věřím, že jsem dostatečně nastínila, jakou situaci mám na mysli wink
Proč nás zkrátka mnohem více baví hledat viníky než hledat cestu ven ze vzniklé situace, cestu k uzdravení srdce / duše? Proč je tak obtížné vidět, že tímhle koloběh si nakonec ubližuju mnohem víc, než jak mi bylo na začátku ublíženo.. proč je tak těžké pustit od sebe tu bolest pryč?

A vůbec, proč je pro mnoho z nás tak strašně těžké žít vlastní život, vyrovnávat se s turbulencemi, které přináší proč je tak moc těžké vzdát se všeho toho lpění, zbytečné bolesti, všech těch "a takhle by to mělo bý"?

Nebylo by krásné si skutečně uvědomit, že se svým životem fakt můžu dělat cokoliv, a přestože nemohu někoho přesvědčit, aby mne miloval, nemůžu ze sebe udělat blondýnu, když jsem černovlasá a pr... můžu mít menší, nikoliv však vel. 36 i přesto fkat můžu dělat všechno CO CHCI?

A prosím nepiště mi ať už to neuhlím lol Mám dneska nějakou speciální náladu tongue

Já si myslím, že toto (vytučněné) je psychologicky zcela zákonitá fáze vyrovnávání se s nějakým problémem.
A že nemá smysl se snažit tuto fázi uměle úplně PŘESKOČIT. Důležité je jen to, nezůstávat v tomto rozpoložení příliš dlouho a nebo se v něm dokonce neusadit a nezůstat. To se naštěstí ovlivnit dá.

Myslím, že takovýto pocit je naprosto přirozenou lidskou reakcí na nepříznivou situaci a většinou (co jsem vypozorovala) to chodí právě v tomto sledu:

- nepříznivá situace, problém nebo neštěstí
šok

- fáze o které píše Teru: "Proč právě já? Kdo mi to udělal? Čí je to vina? Kdo zlý mě, čisté a hodné duši, tolik záměrně ublížil a proč? Jaktože je svět tak nespravedlivý? "

- dále fáze: "A neudělala jsem chybu někde i já? Co s tím můžu dělat, jak se z toho můžu poučit? Co mi nová situace dává?"

- fáze smíření s realitou a i určité "Poučení z krizového vývoje" wink

- fáze vykročení do dalšího spokojeného života

Víte, nechci nikomu nic brát, každý to máme jinak, nemyslím to osobně vůči tobě, majkafo. Ale právě věty typu: "Netrpím, protože jsem se rozhodla. Je to tak snadné. Stačí jen chtít a prostě se přeprogramovat."
na mě působí jako naučené klišé, šílená falešná fráze, kterou se lidi (upřímně) snaží přebít ty nepříjemné pocity a snaží se přeskočit právě tu fázi, na kterou se Teru ptá.

Mě přijde, že rozumnější je to si to prostě odžít a pochopitelně se přitom aktivně snažit se z toho hrabat ven, směrem k normálnímu spokojenému životu.

A mám pocit, že kdo sám sebe znásilnil a tuto fázi přeskočil, a neustále si dokolečka opakuje "Jsem tak šťastný, jsem tak šťastný, stačilo se jen rozhodnout", tak právě tomu se neodžitá fáze bude neustále negativně vracet do života. sad

#16 20. 5. 2010 9:59

javena
♥♥♥♥♥♥-

Nevím, jestli jsem něco přeskočila, spíš ne, ale nějak se v tom nebabrám... Takže netrpím.
Jak píše Blossom - proč já, proč se to stalo, nějaká chybka? Normální reakce. Ale netřeba se v této fázi zdržovat dlouho, pak asi člověk spadne do sebelítosti a to není dobré - zavře to cestu ven a je pak těžší dojít do fáze smíření s realitou, poučení a vyrazit směr nový život... smile
Není to tak, že netrpím, protože jsem se rozhodla. Netrpím, protože mi to nic nedává, nepřináší, neuspokojuje mě to. Jsou lidi, co je to uspokojuje, mě ne. Tihle lidé mě osobně "vysávají".
Netřeba trpěti zbytečně. Jsou věci závažné a věci malicherné. Ty malicherné vypouštím, abych měla sílu na ty závažné, kdyby přišly...
Ne nadarmo se říká, že stokrát nic umořilo vola. hmm

Není tady

#17 20. 5. 2010 10:23

majkafa
Host

Blossom napsal(a):

Já si myslím, že toto (vytučněné) je psychologicky zcela zákonitá fáze vyrovnávání se s nějakým problémem.
A že nemá smysl se snažit tuto fázi uměle úplně PŘESKOČIT. Důležité je jen to, nezůstávat v tomto rozpoložení příliš dlouho a nebo se v něm dokonce neusadit a nezůstat. To se naštěstí ovlivnit dá.

Myslím, že takovýto pocit je naprosto přirozenou lidskou reakcí na nepříznivou situaci a většinou (co jsem vypozorovala) to chodí právě v tomto sledu:

šok

- fáze o které píše Teru: "Proč právě já? Kdo mi to udělal? Čí je to vina? Kdo zlý mě, čisté a hodné duši, tolik záměrně ublížil a proč? Jaktože je svět tak nespravedlivý? "

- dále fáze: "A neudělala jsem chybu někde i já? Co s tím můžu dělat, jak se z toho můžu poučit? Co mi nová situace dává?"

Víte, nechci nikomu nic brát, každý to máme jinak, nemyslím to osobně vůči tobě, majkafo. Ale právě věty typu: "Netrpím, protože jsem se rozhodla. Je to tak snadné. Stačí jen chtít a prostě se přeprogramovat."
na mě působí jako naučené klišé, šílená falešná fráze, kterou se lidi (upřímně) snaží přebít ty nepříjemné pocity a snaží se přeskočit právě tu fázi, na kterou se Teru ptá.

Mě přijde, že rozumnější je to si to prostě odžít a pochopitelně se přitom aktivně snažit se z toho hrabat ven, směrem k normálnímu spokojenému životu.

A mám pocit, že kdo sám sebe znásilnil a tuto fázi přeskočil, a neustále si dokolečka opakuje "Jsem tak šťastný, jsem tak šťastný, stačilo se jen rozhodnout", tak právě tomu se neodžitá fáze bude neustále negativně vracet do života. sad

Ano, kdo sám sebe znásilnil, a své "štěstí" si jenom namlouvá, tam to dle mého názoru nelze dlouhodobě "ustát".

Já to však mám už několik let jinak. Mé štěstí, můj klid a vnitřní mír, má harmonie je prostě celkem přirozeně ve mně a trvá, i když prožívám různé životní události. Když přijdou nějaké problémy, rozumem si proberu, o co jde, jestli s tím můžu něco udělat nebo ne, když ano, tak co. Pak to třeba udělám. Nebo taky ne, když nechci. A když si to takhle srovnám, zase mám v sobě svůj vnitřní pokoj a klid. Už to se svým egem umím. Daří se mi propojit rozum s duší, srdcem, nitrem, nevím, jak to nazvat.
Kdoví. Možná jednou přijde otřes, který nebudu moct takhle zpracovat, nebo mi to zpracování bude nějakou dobu trvat. To vše ukáže čas.

#18 20. 5. 2010 11:00

Teru99
♥♥♥----

Blossom napsal(a):

Teru99 napsal(a):

šok

Nesouhlasím Blossom, to, co popisuju právě za normální nepovažuju, podle mně už to představuje zbytečné a nekonstruktivní hnípání se...

Není tady

#19 20. 5. 2010 11:02

Teru99
♥♥♥----

lupina montana napsal(a):

Já byla typickej obětní beránek rodiny. Ono se mi to teda vůbc nelíbilo - ale nemohla jsem nic děalt, tak jsem si holt zvykla. Tahle role má mimo jiné totiž jednu velkou přednost - člověk je DŮLEŽITEJ pro zdraví svojí rodiny (a nejen člověk - mají to tak i třeba smečky, stáda, tlupy...) Velice důležitej - a podvědomě to ví, přestože se neustále dovídá, jak všechno zavinil, za všechno může a jak by bez něj bylo lépe. Pak ovšem dospěje, což je ten prů*er, protože najednou by měl takříkajíc otočit o 180° a navíc dělat něco, co se absolutně neměl kde naučit: chovat se jako soběstačná, sebejistá bytost. To se například v těch tlupách a smečkách nemusí - tam si buď vybojuješ postup, nebo umřeš jak obětní beránek, takže to má posloupnost a řád.
Takže vlastně, když si libuješ v tom být oběť, víceméně děláš jen to, co ses tak dobře naučila - a odmítáš se učit něco, o čem tušíš, že to bude příšerná námaha a výsledek? Bůhvíjakej. Ergo musí přijít hoodně velký tlak, aby se do toho člověk pustil....
Nicméně, když se to povede, a když se člověk takto uvidí s odstupem, je to dost děsivá podívaná na to, cos byla....Mně se to stalo nedávno: manžel koukal na jakýsi film o Marylin Monroe. Ona se chovala od á do zet jako oběť, všech obětí kapitánka. Já na to nekoukala, slyšela jsem to od počítače - nicméně jsem se přistihla při sladkém pocitu touhy a stesku. Pěkně mě to vyděsilo - přestože to byl jen takový závan....prchavá vůně starých časů smile

Čauko Lupíšku, no jasně pussa hjarta
Hele, tebe bych na profesionální oběť netipovala ani omylem va Tomu se mi vůbec nechce věřit!

Není tady

#20 20. 5. 2010 11:17

Blossom
Host

Teru, píšeš:
to, co popisuju právě za normální nepovažuju, podle mně už to představuje zbytečné a nekonstruktivní hnípání se...

Pokud se to co píšeš týká konkrétně tebe a ty to cítíš takto, tak to podle mě znamená, že už se přirozeně přesouváš z fáze "já chudinka nebohá, to jsem si nezasloužila" do fází dalších, směrem k vyrovnání se s problémem. stolt

Kdyby tě (dlouhodobě ) "bavilo trpět", tak ve fázi "já chudinka ubohá" budeš zůstávat dál, budeš si v tom rochnit. Ale už to, že to nepovažuješ za normální a že to shledáváš nekonstruktivním, znamená, že asi v tom chudinkovském stadiu nezůstaneš. smile

#21 20. 5. 2010 11:20

Teru99
♥♥♥----

Blossom, to že jsem svůj první příspěvek psala v první osobě tě možná zmátlo a přivedlo k domněnce, že píšu o sobě. A přestože nemohu vyloučit, že jsem se někdy v podobných stavech nacházela, přiznávám, že to, co jsem výše předvedla, byla spíše "parodie" na příspěvky některých spolubabinetek.

A narážím sktuečně spíše na příběhy některých, které i po dlouhé době raději brečí, než by začly znovu žít. A ptám se právě proto, že mi není jasné, jak to někoho dlouhodobě může uspokojovat.

Tož tak.

Není tady

#22 20. 5. 2010 11:35

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom má vtomhle pravdu. Oni se zasekli, protože jim to svým způsobem něco dává. Co jim to dává zase krásně popsala Lupina. takže ze střípků máme celý obraz.

Není tady

#23 20. 5. 2010 12:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Teru99 napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Čauko Lupíšku, no jasně pussa hjarta
Hele, tebe bych na profesionální oběť netipovala ani omylem va Tomu se mi vůbec nechce věřit!

Vitaj! rock

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#24 20. 5. 2010 12:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja si musím dávať pozor, lebo mám k sebaľútosti nejaké priam hormonálne sklony asi dumbom - v rámci PMS mám namiesto záchvatov agresivity alebo nervozity záchvaty šialenej sebaľútosti. Ale našťastie mám na druhej strane optimistickú povahu, takže vo finále prebije aj sebaľútostivý gén alebo čo to je. kapitulation dumbom Myslím, že ja osobne mám súcit a ľútosť spojené s prejavmi pozornosti, priazne, "byť stredobodom pozornosti", brať si od druhých energiu... a ono to funguje. Sebaľútosť zasa zbavuje povinnosti premáhať sa, o niečo sa snažiť, a hlavne RISKOVAŤ ĎALŠIE ZRANENIE. stolt To, že vo finále to odoberá energiu všetkým zúčastneným, je druhá vec. roll (A navyše SEBAľútosť, držaná vovnútri, podľa mňa slušne prispieva k psychosomatickým ochoreniam, vrátane fatálnych nemocí... grater )

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#25 21. 5. 2010 14:50

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Terru, já myslím, žes na tu otázku sama odpověděla hned v prvním příspěvku...polebedit si v tom, nechat se vyživovat (energii) okolím a nemuset začít něco dělat.

To "rozhodnutí" netrpět já chápu. Já mám rozhodnutí "být spokojená" , což bude totéž. A vůbec se to nevylučuje s něčím prožitým a odžitým a dlouze vstřebávaným.
Proč falešné? Je-li tomu tak.. To rozhodutí, třeba u mě, přišlo po vyzkoušení asi všeho, všech možností , všech jednodušších možností smile
Zdá se to jednoduché? Není to jednoduché. Tomu "rozhodnutí" honě předchází. Tedy píšu o sobě...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí