29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zuzi - a to si představ, jakej já jsem tyran, když nedávám dítěti příkrmy (mimochodem, o víkendu jsme s nima skutečně nezačli
). Každý z nás dělá něco, proč si přijde, že ostatní jí nepovažujou za nejlepší matku na světě. Ono to ani jinak nejde. Kdybychom všechny dělaly věci stejně, tak bychom měly všechny stejný názor a to bychom vlastně byly naklonovaný.
Myslím, že deset minut v židličce nezanechá na osmiměsíční Sofince žádný stopy Každá si prostě hledá svojí cestu, taky máme každá úplně jiný dítě, je možný, že moje druhátko si bude sedat ve čtyřech měsících a já se budu držet z hlavu a koumat, jak ho přivázat k posteli
A samo že si budu nadávat, co že jsem to tu vypouštěla za kecy
A neboj, za chvíli přijde řada na chození, a já tu zas budu remcat o tom, jak je nezdravý tahat děti za ruce, poszovat je do těch otřesnejch odrážedel a podobně
Ale víš, že mě kdykoliv můžeš poslat do pr... a říct mi, ať s tím přestanu, že tě to znějisťuje, viď?
Aha, tak jak to po sobě čtu, tak jsi to vlastně tak potichu udělala, že jo? Já už budu fakt mlčet o mých výchovných přístupech
Není tady
Mlčet nebude nikdo a od toho jhe to právě chat, aby jsme se tu podělily o svoje názory a poznatky a zkušenosti
A basta. Ženský jedny.
Každá děláme pro to naše mimčo to nejlepší co umíme a soudě dle příspěvků, tak mám všechny ty mimísky spokojený
Zuzi Sofince je už osm měsíců, takže si nemyslím, že by jí chvilkové sezení nějak uškodilo.
Gall my taky máme ten korbičkovej kočár hlavně na spaní. Dany v něm moc jezdit nechce. Možná i proto, že z něj nevidí. Ale teď o víkednu v něm jel, bo jsme jeli hledat poklad a to bych se šákem špatně dávala. A celou zpáteční cestu jel domů s holou prťkou a moooc se mu to líbilo
A kupodivu mu občasný zásvit sluníčka vyhojil i tu vyrážku na stehýnkách a pindíkovi
Není tady
Zuzi, no ja jsem to tak i citila, ze si kvuli tomu sezeni mela absenci, ja ti rekla doslova, ze bys Sofi asi sedat davat jeste nemela, takze ti ted reknu, ze si ji klidne posad jestli chces Ja jsem Al nechala nastrelit nausnice, jsem jeste vetsi tyran
Ne fakt, je mi to fuk, stejne jako vam ostatnim co delam ja, zejo?
No tady je nadherne, fakt zcela bez chybicky majove
Peti slunicko dela zazraky a holoprtka musi byt extra luxus v takovem super pocasi
Není tady
Mela jsem tu milou navstevu takze pisu az ted.
Holky ja samozrejme nemyslim,ze bychom radsi mely mlcet ,nez vyjadrovat svuj nazor ,to v zadnem pripadku! Je jasny ,ze se nemuzeme shodnout na vsem ,jen me to proste zamrzelo .. Ale to je muj problem
Ja se samozrejme taky ozyvam ,pokud mam pocit ,ze neco neni uplne nej ,ale snad ,jak doufam ,taktne A jestli ne ,tak klidne do me
A absenci jsem mela i z duvodu prace na stavbe
A Def ja bych te do p... e nikdy neposlala A fakt rozhodne nemlc ..aspon se tu zase rozpouta fajn konverzace
Mimochodem choditko taky neplanuju ,ac segra ho maji a Miska beha jak o zivot ,ale ona uz i chodi kolem nabytku Sofinka proste jakoby nozicky ani nemela a choditko mi v necem pripomina az moc klokanku ...
Jo ale mame novinku ,Sofinka se posunuje po zadecku po pokoji ,udela tak i pul metru a kdyz spadne ,sup na brisko a rukama se pritahuje ,jen ty nozicky za sebou stale tahne a nezapojuje
U nas uz dvakrat bourka kvuli tomu ani nemuzeme dal na prochazku ,protoze ja jsem srabik a beh s ditetem na brise nebude to prave orechove na zlepseni kondicky
Peti a nasli jste poklad?
Není tady
Jaký sluníčko? Kdo kde má sluníčko? Tady je extra ultra mega hnusně
Humidita asi 99%, takže sotva vystrčím nos, tak i já, dáma, která se nikdy nepotí, jsem splavená až na pr... Šedo, místy tmavší bouřkové mraky, hřmí a je uklrutný dusno. Sprchlo jednou a vůůůůbec to nepomohlo. A ještě navíc tu všude lítá mrtě hnusnýho hmyzu, takový jako denní můry
No hegeš
Zuzi - já jsem vcelku splachovací, mě pošleš dopr a já se ti vrátím druhou stanou Ale musím napřed trochu vychladnout, to je fakt
Není tady
Tak u nás novinka. Dáda se konečně otočil. Sice jen ze zad na bříško, ale i tak. Prvně to udělal v postýlce. No a pak i na puzzle. Sice jen 2x za den, ale dneska už taky, stačí,a bych mu sahla na nožičku a on si jí vystřelí k pusince a okamžitě je na bříšku. Já mám radost.
Tak my máme sporťák už dlouho. Vlastně od půl roku. Od srazu. Dáda v něm spíš leží, posazovat nenechávám, přišlo by mi blbý, aby v něm seděl a já jsem jela a on by se tam kolíbal. Dejte pokoj. Jak my jsme fakt hodně moc venku, tak ho užijeme. Přikrývám ho šátkem, takže pokud je nevrlej, tak navážu do šátku a tradá dál. dneska jsme fakt byli venku celý den. Dáda měl prvně bílý jogurt a normál řval, když ho celej zbaštil, že chtěl ještě. Lidi koukali, jak Dáda nádherně baští, otevírá pusinku a vůbec ho nepatlal nikde jinde. To měl ale bohužel smůlu. Tak jsem ho dokojla a bylo to dobrý.
najeli jsme na nový hrneček a ten vzal končně na milost a chlemtá o sto šest.
Dneska bylo celý den nádherně. svítilo slunčíko, fakt jsme si to užili. Dopoledne jsme byli venku 2 hodiny, pak Dáda usnul v postýlce na půl hodinky a v jednu jsme šli ven zas. Vrátili jsme se v 6. Teď si dal kaši, koupačka a spát. Dáda je tedy opálenej jak plavčík ve žlutejch. Samo nedávám na sluníčko, mažu o sto š est a i přesto se prostě opaluje snad vzduchem. To má po D.
Jo a vrátilo se nám spinkání. Tluču na všechno kolem. Usne v půl osmé a vstává ve tři hodiny, pak v sedm, vezmu si ho do postele a spíme ještě do půl devátý. Tak snad to bylo období. Udělali jsme totiž to, že ho dáváme spát nepřikrytého, ať si dělá hovadiny a když usne, tak přikrýt. A dobrý, jde to i bez pláče.
Výchovný přístupy. Řeknu to asi tak. Já vůbec nic nečtu, řídím se naprosto svým instinktem, takže jsou mi všechny metody ukradený. Já jsem máma, takže si Dádu vychovávám jak chci a každý mi může vlízt na hrb. Stejně tak se řídím i tím, co mu dávám jíst, kdy chodí spát, co s ním dělám. Prostě se řídím jenom sama sebou. Zítra bude mít prvně maso, budu dávat 2x týdně a jestli se to dává jinak, je mi naprosto fuk, já prostě chci 2x a basta fidli.
Jo a capáčky. Dáda má atky 10cm dlouhou notičku a ty 20 - 21 jsou myslím 12cm, takže jsou mu trošičku velký, ale já je dávám na ponožky, takže dobrý. studen nohy Dáda snad nikdy neměl. TAkže capáčky dávám do kočárku, nosíme doma, no prakticky furt. Te´d je doma krásně teploučko, takže ho nechávám v polooveralu a capáčky k tomu, aby nezáblo.
Není tady
Zuzi jj poklad jsme našli. A to nám Dany před tím "přečetl" mapu, takže jsme museli místo nálezu typovat
Defi u nás bylo taky nádherně. Mega buřina dorazila až teď
Holky budete používat nějaké repelenty na ty prcky? Když mi spí v kočáře, tak má síťku, ale dneska jsem ho měla v lehátku v pergole, když jsem dělala jídlo a lítalo kolem něj několik hmyzáků
A levandule dle mého soudu tyto hmyzáky kousaví neodradí
Ališ tak vidíš. Za chvilku bude Dáda rotovl jak turbína v elektrárně
Není tady
Peti, nejsme od sebe daleko a burina byla u nas pred 5 minutami, az jsem se lekla, coze to je
Neco prirodniho urcite existuje, nejake etericke oleje, ale zatim nas ta havet neotravuje
Alis, to nas Dada poslouchal a tak nam to ted predved, frajer
Není tady
Lischi poklad jsme zase schovali pro další hledače
Znáš Geocaching?
A Dany už je fakt kus chlapa. Hrozně to letí. Když vidím ty fotky z inkubátoru a teď .......
Já budu muset pohledat na netu nějaké ty repelenty
Není tady
Peti - tak vy jste taky Kačeři, jo? Se to množí jak houby po dešti
Teda my nejsme, ale uvažujem o tom, až Matu maličko povyroste, aby se mohla zabavit
A Dany už je fakt velikán A čtení mapy mu evidentně jde
Není tady
Dobré ráno,
tak včera jsme byli na kontrole a Adélka už přerostla Matýska Matýsek má 7,6 Kg a 67 cm a Adélka 7,8 kg a 68 cm, holt je vidět, že jí šmakuje
Jinak se také hlásím ke kačerům, věnujem se tomu už třetím rokem a moc nás to baví a děti určitě bude taky až trošku povyrostou
Není tady
Dobre rano
Leni to je holka sikovna mela bys to Matyskovi vysvetlit ,ze s takovou ho Adelka brzy prepere a jak by to vypadalo
Peti fakt je to uz velky kluk
A prosim pro ty z nas ,ktere se nehlasi ke kacerum muzete mi to vysvetlit o co jde?
Není tady
Zuzi o geocachingu si můžeš přečíst zde: http://www.geocaching.cz/news.php
Není tady
My už kačeříme taky asi tři roky. Je to super. Když někde jsme a nevyjde nám denníprogram, tak pípnem okolní poklady a jde se. A vždycky je to super. Jednou jsme dokonce udělali prodloužený víkend jen kvůli pokladům a bylo to bezva
Ale šílenec nejsem. To unám opravdové šílené hledače a kam se na ně hrabu
Jinak my jsme registrovaný na Geocaching.com
Není tady
Peti také jsme registrovaný na geocaching. com, jen jsem Zuzance radši posílala český odkaz. Jinak také nejsme šílení hledači, momentálně máme něco přes 600 keší, ale teď co máme dvojčata to jde pomaleji, ale zase se rozjíždíme Je to super, člověk má hned spoustu námětů na výlety
Není tady
Ahojte všechny, Zuzi já si myslím, že opravdu každá z nás zná to svoje dítě (děti) nejlíp a ví, co si může a nemůže dovolit. Když dáš Sofinku na půl hoďky do židličky, je to lepší, než aby tu půlhodinu někde probrečela, protože ty musíš uvařit, vyžehlit atd.... Můj názor je ten, že aby jí to sezení ublížilo, musela by sedět denně půl dne v kuse. Ale ta chvilka, co si pohraje v židličce jí neublíží, když už je taková pevná, jak píšeš
Ališ taky musíme Matýska dávat spát nepřikrytého, jinak s tou dekou bojuje a zuří a deka skončí stejně nakonec skopaná v rožku postýlky. Takže položíme a až spí, tak přikrýváme. Ale u nás to teda nemá na kvalitu a délku spánku žádný vliv - Mates spí pořád blbě
Upravil(a) zdenca (25. 5. 2010 13:13)
Není tady
Ach jé, tak naše dnešní noc byla pekelná. Kašel spojenej s nechutí k spánku udělal své a maminka, naorzdíl od miminka, teda vyspaná není vůbec
Ale aby se mi sluníčko odvděčilo, tak dneska, po hooodně dlouhý době, proběhl bobek do nočníku Což je fajne, jelikož frekvence bobkování se nám zase zvýšila na cca jednou za dva dny a produkty jsou adekvátní k velikosti menšího slona
Navíc je Matu celejk den bez plínky a mě vážně neba pořád prát hrací deky a podobně
Tak snad nám to vydrží a bojkot bezplenkovky je už za námi
A spaní u nás probíhá s dekou. Víte jak vždycky dáte třeba plenku nebo kapesník dítěti an hlavu a ono si jí má sundat? (Je to snad dokonce nějakej vývojovej test) Tak naše Matu je opak, sama si to připlácne na hlavu a čeká až jí to někdo sundá. Potom propukne v hurónský záchvat smíchu a může se jet nanovo
Není tady
Ahojky. Tak stíhám občas jen nakouknout a dočíst a už ne reagovat. Markýsek se rozlezla, takže už je nebezpečná a nemůže být chvilku bez dozoru. Video a podobné přístroje jsou nejhezčí, otvírání šuplíků (ty už jsou zabezpečeny), hrabání a kousání časopisů. No leze jak drak, plížením vpřed. Každý voják by jí mohl závidět. Vím, že se tu ohrádky moc neuchytily, ale teď už chápu, že je to dobrá věc, aspoň třeba na to, když si chci dojít třeba na záchod. Zatím teda ohrádku nemáme a snad to bez ní ustojíme, ale někdy by se fakt šikla i kvůli těm pěti miunutám denně.
Jinak jsem včera dala poprvý markétce její polštář. Doteď spala bez. Nikde jsem se nedočetla od kdy na něm můžou spát a názory se různí, někdo dává od narození, někdo ne. Tak já od včera. Už se teda aspoň tolik nemlátí, ale zase do odkopává. Spací pytel se mi ale nelíbí, takl to budu muset nějak vymyslet. Jinak v noci spí teda krásně. Takly ťukám. Někdy se probudí kolem dvanáctý a to pak vydrží do sedmi do rána a když nevstává o půlnoci, tak se budí kolem třetí, čtvrté a pak zase kolem sedmé.
Taťka stále uspává a s úspěchem, že snad pak ani nebudu už chtít uspávát, abych jim to nekazila.
Na co jsem chtěla reagovat už nevím, tak se omlouvám. Jdu odchytit dítě, rřychlostí se blíží do chodby, tak aby nezkoumala kočičí záchod.
Není tady
Hu, tady je teda zdechlo
To jsem vá tak vystrašila povídáním o bobkování?
Zuzi, Liško, vylezte holky Mi neříkejte, že trajdáte někde venku, páč tady zas leje
A doma teda taky nic moc. Máma včera dovezla dědu k doktorovi (strašně se zadýchývá a otýkají mu nohy) a ten zjistil, že děda je na tom velice bídně se srdcem Což mě přivádí k tomu, že naprosto nechápu, jak je možný, že už pět let bere Warfarin (na ředění krve) a za tu dobu mu na tom slavném pracovišti ani nezměřili tlak, natož aby mu provedli nějaký jiný vyšetření
Fakt šílený
No, takže děda jde ve čtvrtek do nemocnice, máma odlítá na dovolenou do Vídně a O. je na služebce na Slovensku. A já tu zůstanu sama s Matu, jedním hyperaktivním psem co pokouše co potká a druhým, třicetikilovým psem, který se nedokáže zvednout ze země. No potěš koště...
Není tady
Nazdar
Tak my nahodou venku opravdu byly a to i v tom lijaku lednicka zeje prazdnotou a nebylo zbyti
Zdeni a Anicka spinka dobre?Nebudi se navzajem?
U nas se muze prikryvat jak se chce ,ale mame tu ted minimalne 27 stupnu a to kdyz je venku joo zima ,takze Sofinka se stale odkopava a ani se ji nedivim Davam slabsi decku ,ale ani tu nechce.
A diky
Hanu tak to utikeeeeej za Marketkou
V kocicim zachode je toho totiz hodne zajimaveho
A tatka je teda sikovnej s uspavanim
Def Maty nema cely den plinku? Ze tys vsechny narvala do pujcovny a ona nema v cem chodit
No i ja nechavam Sofinku hodne bez plinky
je to fajn a v tomhle pocasi mi tak mizerne schnou ty vkladacky do BG ,ze to je o nervy porad
Jaka byla dnesni noc,lepsi?Maty je nachlazena? U nas asi zase ryma nejak mi to dite chrochta ... A zub stale neni uplne venku ,takze nenaladicka trva ...
S tou plinkou pres hlavu ona Maty vlastne dela bubu
Sofinka to miluje ,schovava se mi za zaclonou a vzdycky ceka az ji oddelam a udelam bubu ... No ,to jsem napsala inteligentni vetu ,ale chapes ne
S dedou me to teda mrzi Pripomina mi to nedavnou situaci s tchanem.Ruplo mu nekde v zadech ,odjezd sanitkou do nemocnice ,kde napred cekal hodinu v zkroucene poloze na prijmu ,pak si ho asi 5 hodin predavali navzajem doktori ,jeden "to je od patere,tak k neurologovi" druhej "to je jasne k urologovi
" Urolog "to je od patere" zpatky k neurologovi.... No sileny .. jak nemas v nemocnici nekoho znameho ,tak ti nic nereknou a chovaji se silene ,vsechno si musim vyzadat atd... tak je tomu aspon u nas
Tak at deda dopadne dobre To bude mit ted nejake komplet vysetreni?(konecne?)
Jo a gratuluju k obchudku ,sikovnaaaaaa
Jinak u nas boj s jidlem
des bes.Kase jsem totalne zrusila ,mozna budu davat jednu v nedeli ,ale jinak ted ne.Vsechno ta mala opicka spapa ,ale jak prijde na hlavni jidlo -zelenina,maso ,tak je konec.Vcera uz to aspon probehlo bez place a dokonce snedla asi 10 lzicek ,ale pak se proste sekne a pusu neotevre ani nahodou.Mama mi poradila davat mezi jednou lzickou jidla jednu lzicku s cajem a tak do ni neco dostanu
Dnes jsem koupila nejaka jidla od 8. mesice a budu zkouset... Nebavi me to varit a pak vsechno vyhazovat.Treba jsem jen mizerna kucharka a je to v tom?
Upravil(a) Zuzanka007 (26. 5. 2010 10:07)
Není tady
No, jo, mame tatku doma a videt me tu na compu, tak by asi nepokracoval v praci na zahrade, ke ktere jsem ho roky premlouvala a ted jel neco zaridit, tak jsem se za vami vkradla
no a u nas pocasi, ze radsi ani nemluvim, je mi zle, jen co kouknu z okna, takze Def, ani u nas oskar nesviti, teda jo, ale ty mraky ho porad zakryvaji, asi hrajou naschovku
My byli vcera cely den ve Vidni a tak mame bezpecnostni arzenal jak vysity dvere na schodiste, cojk do zasuvek a na rohy a na otvirani supliku jsme zapomeli
uz si je taky otevre, no a ode dneska ma o patro niz matraci v postylce
uz tyden jsem byla nervozni jak pes, tak ted je dole a jsem zvedava, jestli mi zas rupne v krizi
Def, rekni mame at ti koupi koreni do polevky na Naschmarktu A teda, kdybyste nebyli tak daleko, tak bychom vas prisly podporit z nasim flegmatickym psem, treba by ten vas hyperos, trochu zklapl
Ale tak to budes muset ustat sama
vsechny zdravim, se zase ukazu, az bude chvilka
A ti kaceri zni super, asi jste me nakopli......
Není tady