29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pro Def a jiné co mají rády dřevěné hračky sbírka ještě po mě,dnes jsem je Matějíčkovi přinesla ze sklepa a mooc se mu líbí
Není tady
Lischi já myslím že už se od roka trochu solit může, myslím že i Gregora to psal v knížce.
Šátek potřebuju dlouhý, teď mám 5,2 a je to akorát na KsK i DH a že bych nějak výrazně zhubla to teda nepočítám a když jo
tak ho prodám a koupím kratší
ale že je krásnej viď
Věrce už jsme psala asi před 3 dny ale ještě se neozvala tak nevím ještě počkám. Já ale jak se rozhodnu tak všechno musí být honem honem, ale ostatní se honit nenechají a to je naprosto v pořádku
já se na oslavu netěším, jsem akorát naštvaná, s tou naší rodinou je to na prd celkově. ale my si uděláme soukromou oslavu sami tři v pátek, s tchýní v sobotu a s mojí rodinou v neděli, no bude to trochu náročný, ale nějak to zvládneme
naštěstí na dárku jsme se dohodli, koupila Vojtovi gumové oblečení do deště s Tchiba a scháním pro ní hracího Čmeldu ale řeknu vám to je věc v krámě nikeo není a z MMB buď neposílají na dobírku nebo ho nemají skladem, no jsem zvědavá jak to stihnem. toho jsem si vymyslela já mě se hrozně líbí a myslím že bude i Vojtovi.
jinak jsme koupili bubínek a nějaké lego duplo a končíme, nechci aby si zvykal že toho bude dostávat kvanta, rozum z toho ještě stejně nemá a výchovný to není
Není tady
Leni jsou krásný spoustu jich poznávám.
my máme ty navlékací kroužky a něco podobného tahacího a jsou super
Není tady
ALiš - jj, tchýně už hlásila, že by malý k roku chtěla koupit odrážedlo Po mém výhružně zvednutém obočí se ukázalo, že myslela odrážedlo typu kolo bez šlapek, takže v pohodě. Ale to jí zas brzím, že na to je fakt ještě čas a kdoví, jestli to třebas náhodou nepodědíme
Takže zvažuju, že jí asi pošlu nějakej seznam, ať si vybere.
A máma se už včera ptala, jestli budeme dělat rodinnou oslavu Mám stochutí se na to vyprdnout. A nebo to udělat někde, kde budu moct sbalit pět švestek a odejít dom, až mě naprdnou
Všem marodům posílám pusu na čelo
Není tady
Leni - jsou nááááádherný Já to normálně asi začnu vyrábět
Gall - čmeldu kupovala máma synovcovi, můžu se zeptat, koupit a poslat Kdy budete slavit, příští víkend? Aby se to stihlo;
Není tady
Def, jojo příští víkend. A nevíš kde ho kupovala? Mě se těď ozvala jedna paní, ale samotný stojí 300 a dobírka 135,- to mi přijde přehnaný, je to půlka dalšího k tomu
Není tady
Ahoj ,
Luluc jsem moc rada ,ze je Dadulka uz zase v pohode Vcera jsem si zavzpominala ,jak jsi mi psala do porodnice a prcekse stale tvrdohlave drzel v brisku
tak uz je to rok
Nevolnosti jsou proste takova otravna kocovina ,jen mi to vadi ,protoze jsem pak protivna a to hlavne na Sofinku byt nechci
Moc si uzijte oslavu a fot rada se pak podivam na fotky.Prckovi vsechno nejkrasnejsi k narozeninam a hlavne to ZDRAVI ,to plnyma hrstma
Jani tak to jsem zvedava jestli na tebe satek vyjde Hele a jsi si jista ,ze by ti nestacila ta 4,7?Ona je ta Zara diky tem cipum vlastne jakoby delsi.... Urcite nemuzes mit jen jeden satek,teda ti chlapy (nekteri) jsou taaaaaaak nechapavy
Te Vercemozna zkus napsat jeste jednou,mevetsinou odpovida ten samy den ,treba se email ztratil?
Co se tyka oslavy ,tak hodne sil a at to neni takova otrava jak si asi predstavujes
Lischi tak to bude taky oslavicka hele ,to bude urcite dobry
jo a na darku neni potreba se domlouvat.Tchyne neni na nakupovani ,ona dava penize a jsem za to rada
U nas mozna ani zadna oslava nebude trochu predbiham ,ale dnesni noc byla desna.Horecky 39 ,zabaly ,cipky .. teplomer kdyzvidi ,tak rve
.Rano byla prdolka slaba jako moucha.Ani nemohla poradne udrzet hrnicek s cajem ,jak se ji trepaly rucicky
...Volala jsem dr. pokud teploty budou porad kolem 39 ,tak musime na injekci ,aleted je teplota vpohode.No a pry to muze byt ta sesta nemoc.Takze skoro doufam ,ze se najednou osype a bude konecne dobre.Nic neji ,rano parlzicek jogurtu.
Je tak unavena ,zekdyz reknu ze pujde do satecku ,tak jen tak pokyve hlavickou a proste se necha v klidu navazat.Vcera dokonce usnula ,nez jsem ji vubec stacila jednou omotat kolem (DH) a protoze se mi cela uvolnila nedokazala jsem ji vubec dat do normalni polohy.Tak jsem ji vymuchala a nechala psat na posteli.
Def odrazedlo my teda planujeme az nekdy na jare Do Stok ,ne?
Není tady
Ahoj Gall, u nás teď mají na poště věci od Čtyřlístku (kalendáře, postavičky, knížky) a toho hracího Čmeldu tam měli taky , tak nevím jestli je to na všech poštách, ale za zkoušku to stojí.My máme oba, ale dostala je už k narození .
Není tady
Zuzi, jak dlouho už má ty teploty? u nás to u té šesté bylo fakt horečky od noci ze čtvrtka na pátek a v neděli odpo konec, v pondělí se osypal a do čtvrtka všechno pryč.
Věrka už se ozvala, za týden bude posílat nabídku a pak měsíc čekání ale nahlodáváte mě s tím šátkem, vážně je delší? Zuzi ty máš nějakou Zaru? a jak dlouhou? a fakt má ty konce víc zkosenější než girasol?? no teď když na něj koukám tak ty konce nemá zkosené skoro vůbec že
no napíšu ještě jednou Věrce a uvidím.
Luci na poštu zajdu, já totiž už včera když jsem posílala balík koukala že tam něco podobného měli, sice jen Brumdu ale to je šumák, zpívají stejně. Zajedu na hlavní poštu a uvidím. to by bylo úplně nejjednodušší
Není tady
Ahojky, tady je zase taaaak nádherně
Gall, to je krásná zpráva! Takže prckové už jsou na světě Váhu mají na dvojčátka a dříve narozené hezkou, ne? To brzy doženou a půjdou domů za bráškou
A to dýchání určitě taky bude dobré, je v dobré péči, myslím, že vybavení dětského je super.
V neděli jsme byli v Duchcově na zámku, hned u náměstí je hračkářství a hrajícího Čmeldu nevím zda tam mají, ale za výlohou měli hrajícího Pučmelouna? Pamatuju si dobře jména těch broučků? Taky mě zaujal Nezajedeš se tam mrknout? Je to kousek
Leni, hračky jsou krásné To se Matějíček má
Zuzi, ty jo, taky takový horečky. Snad se brzy vysype. Nebo nemůže jí taky bolet krk? Tady u nás teď ty herpes angíny šíleně řádí. To by ale asi dr v krku viděla, že? Z krve by to ale nepoznala, je to virové, nebylo by to na CRP znát, není k tomu zánět... Chuděrka maličká, tak ať se konečně vysype a je zase usměvavá
Jinak k těm dárečkům : Já vůbec netuším, co Davídek dostane od babičky a dědy a ostatních gratulantů. Jen od mojí mamči dostal penízky, za které jsem mu koupila zimní kombinézu a od ségry taky penízky, za to jsem mu udělala výbavu punčocháčů na zimu a teplých ponožek. Takže sice ségra asi čekala něco jiného, ale tohle je taky potřebné a taky to nestojí málo, když se toho kupuje najednou tolik Švagrová se mě ptala, tak jsem jí poprosila, ať vybere něco z hudebních nástrojů pro prcky, pokud možno ze dřeva. tak uvidíme, co vybalí za překvapení od ostatních
Když se mě někdo zeptá, tak povím co by asi tak bylo vhodné, ale když nepadne dotaz, tak sama do toho nemluvím, nějak na to nemám
to radši zkousnu "nevhodný dárek"
Lishi, Anetka naštěstí už taky vyrostla z období, kdy si nenechala vysvětlit a šla si po svém se vztekem. Teď už je to spíš takové to těšení, že Davídek dostane dárečky a co asi dostane a že budeme mít dortík ( stejně ho nejí, ale těší se, že bude krásný ) a tak. Spíš se bojím, aby jí nebylo líto, že dárky dostane teď jen Davídek a ona ne.
Maminy, dvojmaminy, jak toto řešíte? Nedáváte třeba nějakou maličkost i druhému prckovi? Na druhou stranu si říkám, že by to asi být nemělo. Každý má narozeniny své a musí se učit, že ne vždy je on ten oslavenec... No babo raď Přinejhorším už mám něco nasysleného ve skříni na Vánoce, tak holt v případě nouze něco vytáhnu i pro Anulis
hezký den všem
Není tady
Jani od pondelni noci.
Zaru jsem mela dvakrat.Jednu 3,7 a s tou jsem dala i dvojitykriz i ksk a uvazala uzly na cipech.Pak jsem mela 4,2 a v pohode jsem uvazala vsechno a spousta mi zbyla.Bohuzel nemam ted ani jednu ,jinak bych ti ji pujcila ,at zbytecne nekupujes delsi.Zaru ma Alis ,nevim jakou delku ...a i Def ale 3,7 a pak az 5,2 ,ze????
Není tady
Luluc ahoj
v krcku pry malicko zarudle ,ale nic moc ,tim to asi nebude.
Hele s tim darkem.Ja bych Anetce nic nedavalaa ... ja nevim nejak nemam pocit ze by to bylo dobry.Mozna by pro ni melo byt darkem ,ze si da dortik a oslavi to spolecne a pomuze rozbalit darky?Tak nejak si to myslim
Tady v obchode maji paradni sadu ,rumba koule , klavirek a bubinek ,vsechno ze dreva.Tak nevim jestli jeste nezabehnu pro tohle Holky ja si ted uvedomuju ,ze toho cmeldu meli i u nas na poste ,ze ja ho husa nevzala a hned dvakrat
Sofinka si s nim hrala u kamaradky a libil se ji ..
Není tady
Gall - my máme 3,7 a 4,7 Zary. Já uvážu s 3,7 KsK, ale na tílko a tipťop, na bundu to asi nedám. Na 4,7 bych se možná oběsila S ním uvážu KsK, pak vedu na břicho a kousek mi zbyde.
Já osobně, ačkoliv jsem drobek, tak beru šátky větší. Poslední dobou kupuju samý šestky, protože zima se blíží, dítě mi roste a ani doma nebude to nošení na krátký tričko. Mě nějak nevadí, když mi tam plandá deset, dvacet čísel, to je mi fuk
No a střihnout se dá vždycky (už to konečně můžu říkat pyšně, včera jsme totiž s Luli střihly první šátek Teda, ona stříhala, já jen držela
)
Není tady
Zuzi tak jestli je to šestá tak by to mělo dneska skončit.
Tu sadu s rumbakoulí jsem taky viděla, jen mě vždycky zaráží že je na tom napsáno až od tří let
Luci zajedu se podívat na poštu a uvidím. Myslím že se jmenuje Pučmeloud ale je to jedno ne
,
zkoušela jsem najít něco na netu ohledně délky šátku a asi nakonec přece jen objednám dlouhý. Na KsK mi zbývá za uzlem cca 30-40 cm, na DH si myslím že ještě míň a i kdyby Zara byla o cípy delší tak stejně bude akorát, Vojta poroste, v zimě budem oba oblečený, no fakt nevím. A vázat na cípy jsem četla že není moc dobré u větších dětí, že ty uzly tak nedrží.
Defi, SOS, co myslíš ty?
Není tady
Gall - u těch hraček ych řekla, že to můžou být dva důvody:
A) je to natřený nějakou barvou, která není testovaná pro dětio do tří let
B) - rumbakoule se může rozbít, obsah vysypat d ítě spolykat
Já vidím jako pravděpodobnější variantu A)
Luluc - Sestřenka to u staršího sourozence řešila malým dárkem (jako výrazně menším, než co dostal skutečný oslavenec). Obešlo se to bez křiku a v pohodě. A stejně si pak ten starší hrál se vším, co mladší dostal
Asi bych měla něco pohotovostního a spíš bych se snažila ostatní zúčastněné poprosit, aby se Anetce co nejvíc věnovali...
Není tady
Já to s těma hračkama podle věku tuhle viděla v tv a pro děti do 3 let jsou přísnější podmínky a tím pádem dražší atesty a zkoušky tak to výrobci řeší takhle, napíšou od 3 let a jsou z obliga.Tak my máme ty čmelí madvídky Čmeldu a Brumdu nebo jak se jmenujou, prostě blonďák s brunetem a blonďák už dohrál, tak se mu chystáme natrhnout pr...jestli půjdou vyměnit baterky
Není tady
Jo oslavy, oslavy. Já mám 15. třicetiny a Dáda 19. rok, takže spojíme vše v jedno. A já jsem si vybrala k narozkám nááádherný naušnice. Tedy byly drahý jak prase, ale fakt úžo. Mám radost. A docela se těším. Tak nějak už se mě každý ptal, co by měli koupit, takže jsem každýmu řekla, co bychom rádi a když neví, ať dají malýmu penízky. Já si myslím, že z toho ty děti zatím rozum nemají a je jim to jedno.
Leni hračky nádherný. Ty jsou nezničitelný.
Já jsem si na hračky našla webovky modroočko a koupím tam neteřince k vánocům dřevěné magnetické divadlo. Moc se mi líbí.
gall šátek závidím, strááášně se mi líbí. Já mám 4,2 a vážu tím všechno. Je tedy fakt, že DH vážu na cípy. A vážu normál na mikču. A nemyslím si, že by na těch cípech nebyly ty uzle pevné.
A Luci poslala jsem Ti email. Fotečky úžasné. Mám radost.
Rumbakoule? Já bych měla strach, že by Dáda těma rumbakoulema mlátil děti po hlavě. on vždycky něco provede a jak to ví, že to není dobře, tak hned ke mě přileze a tulí se a tulí se a já všechno odpustím.
Jé a jetě k výchově. Jak jsme tu řešili to ne, nesmíš. Tak jsem na to vyzrála. Dáda mi vyndaval z kytky zem. Tak jsem si k němu sedla, a říkám mu. Pročpak to děláš? Je to nezbytný? Máma má tu kytičku ráda, a v takovém duchu mu kecám asi tři minuty, to ho nebaví a jde pryč. Tenhle monolog jsem vedla ještě asi 2x a pak se na kytku vyprdnul, protože jakmile k ní vlezl, tak jsem nakročila a on si asi řekl, hele zase mi jde do toho kecat, tak jdu raději jinam. Dobrý ne?
Není tady
Defi díky, můj vynález. Možná, že je to někde napsaný, ale nevím o tom. Přišlo mi totiž naprosto zbytečný na něho křičet, odnášet ho pryč, říkat mu nedělej to. Naopak ho to víc táhlo tam jít zpátky. Takhle jsem mu to prostě otrávila. No a teď se snažím otrávit mu kabely uložené v lištách v podlaze. Ale je to docela vtipný, já mu říkám věty stylu: je to pro Tvůj život důležitý? Dělá Ti to radost? a pročpak to děláš ty potvůrko podivná. No takový hovadiny. Ale zabralo to. Takhle se na ně musí na mrňousky jedny.
Není tady
Luci, jojo blonďák s brunetem jsou jednodušší. A koukám blonďák je oblíbenější, ale zase chudák bude mít naprhlou prdku, těžko říct co je lepší
Ališ jsi šikula, to mě se nedaří. On ví že to nesmí, ale stejně tam jde. Ale zkusím tvou metodu a uvidím
Defi, přece jen mi ten šátek vrtá v hlavě, ta šestka je 4,7 od cípu k cípu nebo od jednoho kraje k druhému - jestli chápeš jak to myslím, je fakt že mě u KsK zbývá cca 30-40cm za uzlem tak by možná šestka stačila - nevím nejde mi o prachy - ten rozdíl je pakatel, ale to čekání Věrka to musí objednat a min. měsíc to jde z Norska
mohla bys mi to prosím prosím změřit a jestli je 4,7 od kraje ke kraji tak kolik je od cípu k cípu
DÍKY DÍKY DÍKY
Není tady
Gall - standartně (až na pár firem) se šátky měří po jednom lemu, tj obdélník + jeden cíp
Ona většina šátků jde z výroby o fousek delší (některé o dost), třeba kvůli vysrážení, atd. Ale třeba já normálně vážu s pětkou s pohodlnou rezervou a teď jsem vytáhla pětkový Aare a rezerva byla stěží pět čísel.- Tím chci říct, že se může stát, že zrovna ten tvůj bude na mm přesně, nebo dokonce o fous delší.
Jinak zboží se dá do 14-ti dní vrátit. Myslím, že Věrka by pochopila že si ho potřebuješ vyzkoušet. Pak bys jí ho poslala zpátky a předpokládám, že by ho prodala bez problémů. Zkus se jí zeptat, jestli by to nešlo nějak zařídit Ona je moc ochotná
Není tady
Jo to ona je moc ochotná a podle těch mailů i moc milá. Jen je mi blbý, že ho kvůli mě doveze až z Norska a já jí pak řeknu že ho nechci, tomu bych se chtěla vyhnout ale v pohodě teď jsem navázala DH a mám to akorát takto nebudu řešit a vezmu dlouhý. Díky
Není tady