29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nazdarek kasparek
Do noveho domecku jen dobre zpravy a uz konecne i slunicko
Lischi s tim sedanim ... ja bych treba rada davala Sofinku co nejvic na brisko a nechala ji at sama prijde na to jak se posadit ,ale ona to na bise vylozene nesnasi Zacne se rozcilovata pak uz regulerne rvat ,nechci ji k tomu nutit.Posazujeme za rucicky ,ze se pritahne a kdyz ma vys zadicka ,tak se posadi uz sama a sedi moc hezky.Libi se mi jak Aliyah perfektne dela kliky a jak to ma na brisku rada ,tak je to asi nejlepsi ,ale u nas to tak proste nejde
Porad nad tim premyslim,jestli tim Sofince neskodim ,ale nevim jak jinak to vyresit.Kazdopadne ji rozhodne neposadim a neoblozim polstari ,ma jen kolem sebe dany kojpolstar ,kdyby se zritila ,at to neni na bouli ,ale ona proste sedi a neopira se o nic.... No to je asi jedno ... byla bych proste radeji ,kdyby se dostala do sedu sama z kolinek ,ale bude to u nas trochu jinak.Zatim se totiz ze sedu snazi dostat na kolena a pada na nos
Na zadecku se dokonce zvlada posunovat po pokoji ,uplne jako ja v jejich "letech"
Fotky jsou moc krasne ,zvlast ta spinkaci Ale ty kliky jsou proste uzasne
Alik je sikulka a bude mit asi pekny bicaky
Dekujeme za prani Ted jsme se vratily od doktorky
Sofinka ma 72cm a 8950g.Byla pochvalena ,jak krasne sedi
,ze zapojuje obe strany pekne ,neni nakrivo a vubec je uzasne mila a klidna.No byla ,dokud ji dr. nepolozila na panenku a nozicka se ji nezapichla do ucha a byl rev
Jinak se ale dr. zda ,ze je nejaka bledulka
pry kdyz se v roce tak bude zdat porad ,tak bude krevni obraz kvuli krvinkam
Ja myslim,ze za par mesicu ,uz takova bledulka nebude
a vyhneme se tomu
Achjo mela bych uklizet a boli me cela Zuzanka tak se mi ani nechce ...
Není tady
já tedy žádné sluníčko nevidím. Dáda je tedy oplálenej jak plavčík ve žlutejch jako kdyby bylo léto v plném proudu a zatím.
Zuzi gratulujeme ke kontrole, to je super.
Lischi já používám zapékací omáčku a tam je i celý postup, takže těstoviny, podušenou brokolici, šunku, zalýt tou omáčkou se smetanou a zapéct a hotovo. Umím, ale jsem líná.
Není tady
Ahojky zuzi, gratulace ke kontrole a "narozeninkám"
S tím posazováním mi rehabilitační říkala, že dokud se sama nedostane do sedu a neudrží se tam,tak neposazovat-do té doby nemá dovvyvinuté svalstvo....a pořád mají všechny děti čas,každé je jiné....
To jsem včera potkala naši novou sousedku a ona mi povídá:"naše malá ještě nesedí ani neleze, ale stoupá si a tak jsem ji vzala za ručičky a ušla normálně 2 kroky!" Tak se hezky chlubila
Už pádím, Aduš spí, tak honem utřít podlahu, prach aspoň někde a vytvořit něco jako účes na hlavě
Není tady
Ahoj holky, zase se po nějaké době hlásím.
Ališ já dávám na sváču odpoledne buď banán a mlíko, nebo banán s bílým jogurtem (kupuju Aktivii-bílou), nebo banán s troškou přesnídávky a trochu mlíka a nebo a to jim jede asi nejvíc...normálně uvařím rýži, nechám vychládnout do ní pak nakrájím banán, dám trochu teplého mlíka a to celé rozmixuju a mají "mléčnou rýži"...po té se můžou oba utlouct. U nás je to zatím všechno variace na banán, takže bych taky uvítala nějakou nápovědu co dál nabízet. Přesnídávky se mi zdají málo..že by po ní měli za chvilku hlad, tak nevím.
Není tady
K sezení už budu radši mlčet
Ale napadlo mě něco s úžasnejma "hotovkama k zapečení" Nedávno jsem byla v obchodě a koukám na to "Zapečené brambory se smetanou a s brokolicí a šunkou", tak jsem si říkala, že to bysme si jako mohli dát. Radši vařím sama a hotovky nepoužívám, ale když je nouze... Tak jsem to obrátila a tam bylo napsáno, potřebujeme pouze:
-brambory
- smetanu
- šunku
- brokolici
- sýr
Můžete mi říct, co doprdele v tom pytlíku je? To tam jako nasypou sůl, dva druhy koření a pak Vám to za pade střelí jako hotovku? No to mě pos....r
Glutamát v pytlíku si vážně můžu koupit levněji - fuj
Zdenco . ty dáváš mlíko, jako opravdový mlíko?
Není tady
Normální mlíko asi ne? ne?
Def nevím, co v tom je, ale my hodně používáme ty zapíkací hotové směsky a je to tedy dobrý, ale jak kdy. Jako rychlovka dobrý.
Není tady
ALiš - ale vždyť v tom vůbec nic není Proč to kupujete? Jako kdyby se to prodávalo ve velikosti pytlíčku čaje a jmenovalo se to dochucovací prostředek, tak by po tom nikdo ani neštěkl, ale dát to do desetkrát většího obalu než to skutečně potřebuje, hodit na to epes název, který ti vnukne pocit, že je to vlastně uvařený jídlo, plácnout na to pěknou fotku a jde to na dračku
Tomu se říká marketing.
No, zůstanu u koření v kořenkách, vyjde mě to levněji a určo to bude i ekologičtější a zdravější
Není tady
Sezeni, sezeni a jeste jednou sezeni, ja bych stejne pockala az si ditko samo sedne, vim, ze me se to rika, ale i kdyby si Al jeste sama nesedla, tak bych ji neposazovala a taky vim, ze je to velka vyhoda ji dat na bricho ( je mi jasne, ze to nektere deti nesnasi, jako Astrain, kdyz byl maly) pac umi padat snaz, tim ze maji vyvinuite zadove svalstvo, jen tak lehce na cunu nespadnou, ale krasne se padu vyhnou......nevim, davala bych na bricho co nejvic, pac jak jinak se nauci si sednout?
No a Alis, jela jsem do obchodu a testoviny s brokolici a syrovou omackou jsem si udelala sama
Normos do zakysene smetany rozmichala parmesan, sul, pepr, bazalku, muskatovy orisek a jarni cibulku a to vlila na testoviny s brokolici a dala zapect. Ostatne, tak to delam ja a pytel z regalu netreba
Def, jojo, je to svinstvo ty pytliky, ne vsechny asi (u nekterych je napsano, bez blalabalabala......), ale cerstve je holt cerstve. U nas uz se skoro nic z glutamatem neprodava, ale glutamat je i v cinske restauraci a gastronomii velmi rozsireny a to je pak bud a nebo ( jit do restaurace, anebo nejit) ale doma na cerstvych potravinach nesetrim
Nebo treba takovy masox, podravka apd. - je tam toho jak na...reho, koukam vzdycky u mamy, ale presvedcit ji nemuzu a ani uz to nezkousim
Zdenca myslela mleko, jako sunar, ne?
Upravil(a) lischinka (20. 5. 2010 13:50)
Není tady
Lischi - S tím sezením...prď na to. Akorát se tu strhne hádka, jak mi to máme jednoduchý, když naše děti nechtějí sedět, apod. Mimochodem v tomhle zastávám názor, že pokud si dítě předčasně posadíš, tak se pak nemůžeš divit, že to vyžaduje, že... Tak naše děti budou sedět až se jim to povede, ostatní si holt budou sedět, jak se jim zachce
Tady je glutamát stále ještě skoro ve všem Sice už proběhlo několik mediálních kampaní (ty právě daly za vznik hotovkám s nálepkou "bez blablabal"), ale nic moc extra efekt
Což mi připomíná, máte někdo tip na ozkoušené polévkové koření bez glutamátu? Jaksi mi docházi moje turecký a obávám se, že do Istambulu se ještě chvíli nepodívám D
Není tady
Def já dávám jako polévkové koření libeček, jak čerstvý, tak sušený.
Jo někter=é kupujem, vy si někdy nedáte nebo nedali jste si polívku z pytlíku?
A sezení hotovka. je tzo na každé mamce ne?
Není tady
Polívku z pytlíku si dávám - když jeden třeba na hory, tam se mi fakt nechce všechno tahat. A většinou to ani není kam narvat Jinak doma mám, pohotovostní (většinou ty, co přivezem nesežraný z hor
), ale jelikož mám pořád v mrazáku zeleninu, v lednici smetanu a ve špajzu protlak, tak z toho svoje oblíbený polívku uvařím v okamrku
A polévkové koření jsem myslela vyloženě směs
Není tady
http://www.alnatura.de/de/produkt/20086 tohle pouzivam uz delsi dobu a jsme spokojeni vsichni, k dostani je v DM
Jinak taky orientalni jsou super - naschmarkt ve Vidni, ale to je asi daleko, co? Maji tam koreni a koreni, ze bych tou vuni lehla
Alis, jasne sem tam si koupim neco v pytli a je to v pytli, pac moc mi to nechutna treba Mates, mival Pasta Asciuta od mamy ze sacku a deted mu chutna lip ze sacku, nez ta domaci ode me, ale vi, ze ta moje je hodnotnejsi, tak aspon, ze tak. Kamoska ma manzela a ten vyrostl na spagetach s cukrem
a jak je zdravy
Není tady
špagety s cukrem? Kurňa, já bych si dala škubánky Asi budu muset o víkendu něco sladýho uvařit
Do toho Dm kouknu. A Víděň? no to mám za rohem, tam jsem běžně
Není tady
Tak u nas sviti slunicko, ale fouka a maly skret pred chvili usnul
Def, no jo, posli se sluzebky O. ten tam hrkne a za to bude mit dobru polevcicku A jinak mi prozrad jak se delaji skubanky bez Kati
ne fakt, to jsou jako halusky? Z bramboroveho testa? Tak to bude zase piplacka
Nebo se mylim?
Alis a se sezenim je to opravdu na kazde mamine, jak si to zaridi
Není tady
Já tedy beru tyhle směsy jako nouzovky. Jinak uvařím cokoliv, klíďo i tu kachnu, omáčku. Snad krom svíčkový. VAříme docela dost a jak říkám, tohle jsou nouzovky. Člověk by se toho taky dost přejedl.
Jo a Def jako polévkové koření já používám harmonii chuti, ale fakt většinou hodně dávám tem libček, je to prostě jako magi do polívky.
Škubánky jo? My je dáváme do rajský omáčky a je to delikateska.
Dneska jsme byli venku s kamarádkou a páč mlžilo, tak jsme šly na pivko na zahrádku a dobrý.
Jo a už máme nové capáčky ty červené s kočičko a naprosto luxusní.
Není tady
Ahoj holky, tak jsme doma z plavča Anička vytuhla tak mám chvilku čas na počál,všichni ostatní čučí na hokej.
Sezení je u nás taky zatím tabu, jen při krmení skoro sedí v židličce, děcka se začali posazovat docela brzo sami tak si počkám i u Aničky, jo a mám novinu už se přetáčíme to je teď doma pěkná mela, furt se někomu plantá pod nohy.
Musím říct, že u nás polotovary používají hlavně děcka, no teď už jsem doma ale když jsme pracovali s manžou oba na směny tak si vařili sami a rádi po nich šáhli do skříně. Teď jsme je nevařili ani nepamatuji.
Není tady
Jo a byli jsme na půlroční prohlídce( trochu pozdě) tak jsme moc nepřibrali, Anička váží 8,20kg ale hrozně se vytáhla má 74 cm a to ji moc nenatahovala
Upravil(a) kattyynka (20. 5. 2010 17:54)
Není tady
Katty - 8, 20 na půlroční? Tak to jste teda předběhly i nás
Lischi - no já vím prd jak se škubou škubánky Budu to muset někdenajít
Nebo to obelstím a udělám krupicovou kaši
Nebo nudle s mákem. Ale něco sladkýho asi bude muset být, přes to vlak nepojede
Ališ - dáda se dal na červenou, jo? Já plánuju koupit Nolenky, všude na ně slyším chválu, tak do nich půjdem Matu už se skoro plazí, podtahuje kolínka, tak třeba konečně přestane na tý naší podlaze couvat
Není tady
Ahoj, nějak zlobí u nás internet
Def: myslím, že už i v ČR začíná svítat na lepší časy a zdravější vaření v DM mají od Alnatury opravdu super věci mrkni tam a pak se začala vyrábět Podravka Natur: http://www.podravka.cz/products/podravka-natura ta by měla být taky o.k. nebo se dá taky sehnat - http://www.gresik.cz/nase-vyrobky/dobre … levky.html
Jejda koukám, že tu všichni rostou a přibírají o stošest u nás se akorát klube 7. zub a vypadá to i na 8.
A jelikož Vojta obchází nábytek řeším teď jaké mu pořídit botky zdravotní nemáte někdo tip?
Zuzi: Sofince vše nej nej a hrášek tedy nee? Vojta baští všechno a už mu dávám i kousky do rozmixované konzistence zamíchám třeba brambory na malé kousky a Vojta to pěkně rozkousává
Jinak k sezení - Vojta moc sedět nechtěl, já ho neposazovala, takže nejdřív lezl, začal si stoupat pak jakoby začal sedět na boku opíral se o ruku nevím dr. se to líbilo, že se opírá o tři body no a poslední dobou si sedá sám většinou jednu nohu natáhne před sebe a jednu ohne jakoby za sebe do V a tou to jistí, prostě každý drobek si najde svůj způsob a styl jak se naučit sedět a howk k sezení
Jo a mimochodem už vím kam se podělo naše krásné usínání že jo Zuzi a Sofi u nás je teda tohle poslední dobou dost adrenalinovej sport a spaní přes den taky už skoro není, vstává se v půl šestý a dneska když se Vojtovi super zadařilo tak až v půl 7 ale to už jsem na něj zas čučela já, páč mi to přišlo podezřelý, no a poslední dobou jsou ty rána fakt náročný protože nikdo nesmí odejít - taťka do práce, já nachystat mlíko - vždycky to vyvolá srdceryvný pláč, takže kdyby mě někdo viděl, většinou dělám mlíko s mrskajícím se Vojtou na ruce, nebo když máme doma taťku tak nám ho nachystá a když taťka odjíždí tak vysvětluju, že zas přijede, já nemůžu ani na záchod když jsem tu sama, tak většinou musím počkat něž někdo dorazí protože ten pláč je vážně zoufalej - nikde jsem to neštudovala, ale přijde mi že si Vojta uvědomuje samotu, dřív i když se vzbudil v kočárku náhodou sám tak to bylo v pohodě, teď hned začne nabírat. Tak se snažím s ním být jak je to jen možný
Jo a naučil se rozdělit se o křupku :super: a dává pusinky na tvář (sice občas tam zkouší propašovat zuby a ohlodoat olíbávanou osobu)
Tak dobrou všem
Není tady
Hrozi, tak to jsi me potesila s tou podravkou, je mi sympaticka
No a Al taky prave nasla styl sezeni na boku a sem tam se uz nedrzi vubec a tu nozku jak popisujes ta, tam taky nekdy zabloudi
A u nas je mamincak hotovej, ale ne vzdy vi, ze nekam odejdu, treba na ten zachod, ale kdyz vidi, ze jdu nekam, tak uz vresti, ale ja si ji dam vzdycky pred zachod a ona zkouma treba boty u botniku
Hrozi, to je asi u vswech deti, tohle obdobi, ono zas pomine, treba u Astraina to bylo pekne dlouhe obdobi kdyz jsme ho nechavali napriklad dospat v aute v autosedace, tak jeste nemel otevrene oci a uz vrestel, misto toho aby se nejprve rozhlidnul, kde je a co se deje. Kazdy dite reaguje jinak, treba kamosky dcera se v autosedajde vzbudi a cuci
Vojtik je sikula teda, taky bych chtela dostat hubaka a krupku
Není tady
Def, tak vidim, ze i u vas bude za chvili cisto na podlaze
No a to jsi me teda moc nepotesila, ti reknu, s tema skubosema, pac uz se mi zbihaly sliny a ani nevim poradne na co tak sup sem z receptem
Není tady
Hrozi - díky za odkazy
Jinak na domácí chození plánuju capáčky Nolen
A myslím, že Vojtík prožívá první separační úzkost. Ona většinou přichází s tím, jak se dítě staví... prostě se staví na vlastní nohy, uvědomuje si, že může dál od mámy a zároveň z toho má strach To je normální, tmůže trvat několik měsíců
Jo a tomu sedu se říká překážkový (jste nechodily na tělocvik? )
Lischi - recept na škuboše najdu
Není tady
Ja planuju capacky Bobux, ale proc zrovna Nolen, znam Liliputi, ktery jsem si objednala a nesedely nam vubec, tak jsem je vratila.
No a v telocviku jsem vetsinou nebyla, ale o prekazkovem uz jsem neco zaslechla, to jo
Není tady