18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky děvčata, nemáte některá recept na dobrou bábovku? Takovou mňam mňam. Děkuji Vám moc. Chasinta:)
Není tady
Olejová bábovka s kakaem
1 hrnek cukru
4 vejce
- dohromady utřít, poté přidat :
1 hořčicová sklenka oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1,5 práku do pečiva
do části těsta pak troku kakaa
ve smícháme, nalijeme do vymazané bábovkové formy a při 200 stupních pečeme cca půl hodiny. Vyklopíme a pocukrujeme.
Není tady
Třená bábovka
40 dkg cukru prákového
20 dkg tuku na pečení
4 loutky = tyto tři ingredience utřít
40 dkg hrubé mouky
1/4 l mléka
1 kypřící práek
ze 4 bílků sníh
troku kakaa
Do utřeného cukru, tuku a loutku přidáme mouku, kypřící práek, zamícháme a pomalu vléváme mléko a potom přidáme ulehané bílky.
Dortovou formu (komín uprostřed) vymaeme tukem a vysypyme hrubou moukou.
Nalijeme do ní polovinu třeného těsta. Do druhé poloviny těsta vmícháme asi tak polévkovou líci kakaa a nalijeme do formy.
Pečeme při 180 stupních 50 minut.
Není tady
Aby se bílek dobře ulehal a byl tuhý, tak do něho přidáme petku soli.
Není tady
Péřová bábovka
250g másla, 300g cukru, 6 vajec, áva a nastrouhaná kůra z půlky citronu, 450g polohrubé mouky, 1 vanilkový puding, 1 balíček kypřícího práku, 1/4 litru mléka, máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy.
Máslo utřeme se loutky a cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu spolu se ávou, dále prosátou mouku smíchanou s pudinkem a kypřícím prákem, mléko, dobře promícháme. Nakonec lehce vpracujeme sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymatěné a vysypané formy a pečeme v mírné, předehřáté troubě asi 50minut. Upečenou vychladlou bábovku vyklopíme a sypeme vanilkovým cukrem.
Toto pečivo vydrí vláčné delí dobu.
(zkopírovala jsem ze "sladkosti", jinou bábovku u nedělám, protoe je moc dobrá...)
Není tady
Jablková bábovka
250 g cukru krupice
300 g nastrouhaných jablek (nahrubo na struhadle)
300 g polohrubé mouky
80 g hery
3 vejce
1 práek do pečiva
1 vanilkový cukr
podle chuti skořice (nemusí být)
Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme strouhaná jablka a celá vejce, vanilkový cukr, mouku s prákem do pečiva, a lehce, ale dobře promícháme. Dáme do vymazané formy a upečeme.
Nejlépe je nechat bábovku uleet do druhého dne, jablka krásně zvláční těsto.
Chu můeme obměňovat, můeme navíc přidat i rozinky namočené v rumu, nebo hrubě sekané ořechy.
Eventuélně místo jablíček přidáme do těsta tři dobře rozmíchané babány, a máme banánovou bábovku
Není tady
TVAROHOVÁ BÁBOVKA
4 vejce,200 g rostlinného tuku, 250g měkkého tvarohu, 250 moučkového cukru, 300g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 6 lic vlaného mléka, postrouhaná kůra z citronu, 1 práek do pečiva
Tuk umícháme s moučkovým cukrem a loutky, přidáme tvaroh a dobře promícháme.
Potom vmícháme vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko, mouku s prákem do pečiva a nakonec tuhý bílkový sníh. Těsto nalijeme do vymatěné a hrubou moukou posypané bábovkové formy a upečeme. Upečenou bábovku posypeme moučkovým cukrem.
Není tady
Verča napsal(a):
Péřová bábovka
250g másla, 300g cukru, 6 vajec, áva a nastrouhaná kůra z půlky citronu, 450g polohrubé mouky, 1 vanilkový puding, 1 balíček kypřícího práku, 1/4 litru mléka, máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy.
Máslo utřeme se loutky a cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu spolu se ávou, dále prosátou mouku smíchanou s pudinkem a kypřícím prákem, mléko, dobře promícháme. Nakonec lehce vpracujeme sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymatěné a vysypané formy a pečeme v mírné, předehřáté troubě asi 50minut. Upečenou vychladlou bábovku vyklopíme a sypeme vanilkovým cukrem.
Toto pečivo vydrí vláčné delí dobu.
(zkopírovala jsem ze "sladkosti", jinou bábovku u nedělám, protoe je moc dobrá...)
http://www.gify.nou.cz/r_jidlo_soubory/15.gif
Věruko bábovku jsem udělala a byla mňam. Moc děkuji vem za recepty. Hezký zbytek neděle.
Není tady
Chasinto, mám radost, e bábovka chutnala. Místo másla dávám větinou Heru, kdy chci uetřit a na chuti to neubere.........Hodně úspěchů v pečení.
Upravil(a) Verča (19. 2. 2006 14:24)
Není tady
Kdy chci udělat změnu, tak do bábovkového těsta přidám nastrouhané kyselé jablko a hrst nastrouhaných ořechů. Je to výborné a díky jablku pěkně vláčné.
Není tady
Taky je moné to těsto rozdělit na víc dílů a ty díly obarvit různobarevnýma pudingama (zachovat poměr mnoství). Bábovka je pak barevná...
Není tady
Teda Verčo, ta péřová bábovka je váně dobrá!!! Včera jsem jí upekla a doma jsem měla pochvalu. Je jí hodně, je lahká přitom hutná. Neměla jsem vanilkový puding, tak jsem dala mandlový a je to taky dobrota. Díky pipina
Není tady
Díky za pochvalu, měla jsem obavy, e svojí pracností bábovka odradí, ale je fakt, e výsledek stojí za to. Pudingy můe střídat podle libovolných příchutí, nemusí být jen vanilkový.
Není tady
Ořechová bábovka:
30 dkg cukru prákového
30 dkg polohrubé mouky
1 hera
1 vanilkový cukr
4 vejce
1 líce rumu
10 dkg ořechů
1 práek do pečiva
1/4 l mléka
Není tady
Co takhle BANÁNOVÁ BÁBOVKA??
2vejce
20dkg cukru krupice
15dkg másla
3-5 banánů - nejlépe jsou ty "jeté" hodně měkké
1dcl sody
30dkg poloh.mouky
1čajová lička PRDP
1/2čaj.ličky soli
10dkg vlaských ořechů
Cukr, tuk uleháme, smícháme vejce a rozmačkané banány s sodou. Chvilinku ve jetě leháme. Vsypeme mouku, a nakones sekaná jádra ořechů.
Bábovka krásně voní po banánech a hlavně nesesychá, je pořád vláčná.
Upravil(a) Kamčitka (28. 2. 2006 16:27)
Není tady
Jetě je prý výborná bábovka z pomazánkového másla, ale já tedy nemám recept, někde jsem ho potratila, neznáte to někdo?
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Jetě je prý výborná bábovka z pomazánkového másla, ale já tedy nemám recept, někde jsem ho potratila, neznáte to někdo?
náhodou jsem narazila na tenhle recept :
BÁBOVKA Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA:
4 vejce, 1 hrnek cukru, 1 van.cukr leháme, přidáme 1 hrnek polohr,mouky, 3/4 práku do peč, 1 celé pomazánkové máslo. Pečeme 3 hodiny.
Ale neručím za to, sama jsem to teda jetě nezkouela, tak a to někdo zkusíte upéct tak dejte vědět
Není tady
Yvett, to "pečeme tři hodiny" se mi opravdu nezdá, ale těsto nemusí být patné. Určitě bych dala míň cukru.
Banánovou bábovku plním raději do koíčků na muffiny, zdá se mi e se to lépe peče, na ni se musí dávat pozor aby byla uvnitř propečená, ten banán v tom je troku těí a tak se musí péct pomalu aby byla uvnitř propečená a ne rozblemcaná.
Není tady
Nemělo to být 3/4 hodiny?
Není tady
a zkoueli jste tu KÁVOVO-SKOŘICOVOU BÁBOVKU? Psala jsem jí do "co dneska vaříte",je opravdu výborná
Není tady
Kamčitka napsal(a):
Co takhle BANÁNOVÁ BÁBOVKA??
2vejce
20dkg cukru krupice
15dkg másla
3-5 banánů - nejlépe jsou ty "jeté" hodně měkké
1dcl sody
30dkg poloh.mouky
1čajová lička PRDP
1/2čaj.ličky soli
10dkg vlaských ořechů
Cukr, tuk uleháme, smícháme vejce a rozmačkané banány s sodou. Chvilinku ve jetě leháme. Vsypeme mouku, a nakones sekaná jádra ořechů.
Bábovka krásně voní po banánech a hlavně nesesychá, je pořád vláčná.
Jo jo, banánová bábovka je krásně voňavá! (Dělám trochu jiný recept, ale je to asi hodně podobné). Kdy mi zbydou nějaké přezrálé banány, dávám je i do těsta skoro jakéhokoli jiného koláče a je to moc dobrý.
Přidávám recept na bábovku z červeného vína, tu jsem dělala zatím jen jednou, ale byla výborná:
BURGUNDSKÁ BÁBOVKA
----------------------------
200g másla
200g cukru
4 vejce
250g polohrubé mouky
1 práek do pečiva
mletá skořice, příp. mletý hřebíček
100g čokolády na vaření nalámané na kousky
1/8 litru červeného vína
vlaské ořechy nalámané na kousky
Příprava:
Utřeme máslo, cukr, loutky, postupně přidáváme mouku smíchanou s prákem do pečiva, koření a víno. Ke konci vmícháme nastrouhanou čokoládu, ořechy a ulehané bílky. Těsto nalijeme do připravené vysypané formy a pečeme 45-50 minut v elektrické troubě vyhřáté na 180°C (horkovzduná cca 160°C).
Já jsem jetě nakonec upečenou bábovku potřela polevou umíchanou z červeného vína a moučkového cukru. Dobrou chu!
Jetě mám recept na svařákovou bábovku (kdy je ten podzim ), ale tu jsem nezkouela:
BÁBOVKA ZE SVAŘENÉHO VÍNA
--------------------------------------
Třené těsto:
300 g měkkého másla,
200 g cukru krupice,
1 balíček vanilinového cukru,
4 vejce,
200 g hladké mouky,
2 zarovnané čajové ličky práku do pečiva,
100 g strouhané hořké čokolády
Svařené víno:
75 ml červeného vína,
2 polévkové líce citronové ávy
1-2 ks skořice vcelku,
1/2 čajové ličky hřebíčku,
1 polévková líce cukru
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
Poleva:
250 g prosátého moučkového cukru,
2-3 polévkové líce citronové ávy
Příprava:
Červené víno svaříme s citronovou ávou a kůrou, skořicí, hřebíčkem a cukrem. Necháme vychladnout a přecedíme přes síto.
Na třené těsto vyleháme pomocí ručního lehače máslo do pěny. Postupně přidáváme cukr a vanilínový cukr a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne kompaktní hmota. Postupně přidáváme vejce (kadé vejce zaleháváme cca 1/2 minuty).
Smícháme mouku s kypřícím prákem do pečiva, prosijeme a po částech při střední rychlosti mícháme do máslové hmoty. Přilijeme svařené víno a zamícháme. Vmícháme čokoládu. Těsto vlijeme do vymatěné a strouhankou vysypané bábovkové formy (průměr 22 cm).
Vloíme do předehřáté trouby cca 180°C a pečeme asi 50 minut.
Bábovku necháme ve formě nejprve 10 minut zchladnout, poté ji vyklopíme na kuchyňskou mříku a necháme zcela vychladnout.
Na polevu rozmícháme dohladka moučkový cukr s citrónovou ávou a bábovku polevou potřeme.
Upravil(a) maya (22. 10. 2006 15:42)
Není tady
Judita napsal(a):
Yvett, to "pečeme tři hodiny" se mi opravdu nezdá, ale těsto nemusí být patné. Určitě bych dala míň cukru.
Holky já fakt nevím jak jsem to nala tak jsem to zkopírovala vůbec netuím ale je to fakt hrozně moc
Není tady