Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 17. 2. 2006 21:44

Chasinta
♥♥-----
Registrovaný: 1. 2. 2006
Příspěvky: 25

Dobrá bábovka

Ahojky děvčata, nemáte některá recept na dobrou bábovku? Takovou mňam mňam. Děkuji Vám moc. Chasinta:)smilesmilesmilesmile

Není tady

 

#2 17. 2. 2006 21:55

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12324

Re: Dobrá bábovka

Olejová bábovka s kakaem

1 hrnek cukru
4 vejce

- dohromady utřít, poté přidat :

1 hořčicová sklenka oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1,5 prášku do pečiva
do části těsta pak trošku kakaa

vše smícháme, nalijeme do vymazané bábovkové formy a při 200 stupních pečeme cca půl hodiny. Vyklopíme a pocukrujeme.

                                           http://www.gify.nou.cz/r_jidlo_soubory/29.gif

Není tady

 

#3 17. 2. 2006 22:01

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 247

Re: Dobrá bábovka

Třená bábovka

40 dkg cukru práškového
20 dkg tuku na pečení
4 žloutky                         = tyto tři ingredience utřít

40 dkg hrubé mouky
1/4 l mléka
1 kypřící prášek
ze 4 bílků sníh
trošku kakaa

Do utřeného cukru, tuku a žloutku přidáme mouku, kypřící prášek, zamícháme a pomalu vléváme mléko a potom přidáme ušlehané bílky.

Dortovou formu (komín uprostřed) vymažeme tukem a vysypyme hrubou moukou.
Nalijeme do ní polovinu třeného těsta. Do druhé poloviny těsta vmícháme asi tak polévkovou lžíci kakaa a nalijeme do formy.

Pečeme při 180 stupních 50 minut.

Není tady

 

#4 17. 2. 2006 22:03

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 247

Re: Dobrá bábovka

Aby se bílek dobře ušlehal a byl tuhý, tak do něho přidáme špetku soli.

Není tady

 

#5 17. 2. 2006 22:04

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: Dobrá bábovka

Péřová bábovka
250g másla, 300g cukru, 6 vajec, šáva a nastrouhaná kůra z půlky citronu, 450g polohrubé mouky, 1 vanilkový puding, 1 balíček kypřícího prášku, 1/4 litru mléka, máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy.

Máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu spolu se šávou, dále prosátou mouku smíchanou s pudinkem a kypřícím práškem, mléko, dobře promícháme. Nakonec lehce vpracujeme sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme v mírné, předehřáté troubě asi 50minut. Upečenou vychladlou bábovku vyklopíme a sypeme vanilkovým cukrem.
Toto pečivo vydrží vláčné delší dobu.

(zkopírovala jsem ze "sladkosti", jinou bábovku už nedělám, protože je moc dobrá...)
http://www.gify.nou.cz/r_jidlo_soubory/15.gif

Není tady

 

#6 17. 2. 2006 22:05

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12324

Re: Dobrá bábovka

Jablková bábovka

250 g cukru krupice
300 g nastrouhaných jablek (nahrubo na struhadle)
300 g polohrubé mouky
80 g hery
3 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
podle chuti skořice (nemusí být)

Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme strouhaná jablka a celá vejce, vanilkový cukr, mouku s práškem do pečiva, a lehce, ale dobře promícháme. Dáme do vymazané formy a upečeme.
Nejlépe je nechat bábovku uležet do druhého dne, jablka krásně zvláční těsto.
Chu můžeme obměňovat, můžeme navíc přidat i rozinky namočené v rumu, nebo hrubě sekané ořechy.
Eventuélně místo jablíček přidáme do těsta tři dobře rozmíchané babány, a máme banánovou bábovku tongue


                                         http://www.gify.nou.cz/r_jidlo_soubory/31.gif

Není tady

 

#7 17. 2. 2006 22:48

Zuzajda
♥♥♥----
Místo: Praha
Registrovaný: 26. 1. 2006
Příspěvky: 112

Re: Dobrá bábovka

TVAROHOVÁ BÁBOVKA
4 vejce,200 g rostlinného tuku, 250g měkkého tvarohu, 250 moučkového cukru, 300g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 6 lžic vlažného mléka, postrouhaná kůra z citronu, 1 prášek do pečiva

Tuk umícháme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme tvaroh a dobře promícháme.
Potom vmícháme vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý bílkový sníh. Těsto nalijeme do vymaštěné a hrubou moukou posypané bábovkové formy a upečeme. Upečenou bábovku posypeme moučkovým cukrem. tongue


http://www.rodice.cz/metrik/886.pnghttp://www.rodice.cz/metrik/887.png

Není tady

 

#8 19. 2. 2006 14:06

Chasinta
♥♥-----
Registrovaný: 1. 2. 2006
Příspěvky: 25

Re: Dobrá bábovka

Verča napsal(a):

Péřová bábovka
250g másla, 300g cukru, 6 vajec, šáva a nastrouhaná kůra z půlky citronu, 450g polohrubé mouky, 1 vanilkový puding, 1 balíček kypřícího prášku, 1/4 litru mléka, máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy.

Máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu spolu se šávou, dále prosátou mouku smíchanou s pudinkem a kypřícím práškem, mléko, dobře promícháme. Nakonec lehce vpracujeme sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme v mírné, předehřáté troubě asi 50minut. Upečenou vychladlou bábovku vyklopíme a sypeme vanilkovým cukrem.
Toto pečivo vydrží vláčné delší dobu.

(zkopírovala jsem ze "sladkosti", jinou bábovku už nedělám, protože je moc dobrá...)
http://www.gify.nou.cz/r_jidlo_soubory/15.gif

Věruško bábovku jsem udělala a byla mňam. Moc děkuji všem za recepty. Hezký zbytek neděle.smilesmile

Není tady

 

#9 19. 2. 2006 14:20

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: Dobrá bábovka

Chasinto, mám radost, že bábovka chutnala. Místo másla dávám většinou Heru, když chci ušetřit a na chuti to neubere.........Hodně úspěchů v pečení.http://www.gify.nou.cz/r_dort_soubory/do26.gif

Upravil(a) Verča (19. 2. 2006 14:24)

Není tady

 

#10 23. 2. 2006 12:46

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1548

Re: Dobrá bábovka

Když chci udělat změnu, tak do bábovkového těsta přidám nastrouhané kyselé jablko a hrst nastrouhaných ořechů. Je to výborné a díky jablku pěkně vláčné.


Iveta X

Není tady

 

#11 23. 2. 2006 17:54

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Dobrá bábovka

Taky je možné to těsto rozdělit na víc dílů a ty díly obarvit různobarevnýma pudingama (zachovat poměr množství). Bábovka je pak barevná...


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#12 27. 2. 2006 12:31

PIPINA
♥♥-----
Místo: Praha
Registrovaný: 11. 2. 2006
Příspěvky: 31

Re: Dobrá bábovka

Teda Verčo, ta péřová bábovka je vážně dobrá!!! Včera jsem jí upekla a doma jsem měla pochvalu. Je jí hodně, je lahká přitom hutná. Neměla jsem vanilkový puding, tak jsem dala mandlový a je to taky dobrota. Díky pipina

Není tady

 

#13 27. 2. 2006 12:44

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: Dobrá bábovka

Díky za pochvalu, měla jsem obavy, že svojí pracností bábovka odradí, ale je fakt, že výsledek stojí za to. Pudingy můžeš střídat podle libovolných příchutí, nemusí být jen vanilkový.http://www.sirmi.ic.cz/smajl/60.gif

http://www.gify.nou.cz/r_jidlo_soubory/16.gif

Není tady

 

#14 27. 2. 2006 17:36

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Dobrá bábovka

Ořechová bábovka:
30 dkg cukru práškového
30 dkg polohrubé mouky
1 hera
1 vanilkový cukr
4 vejce
1 lžíce rumu
10 dkg ořechů
1 prášek do pečiva
1/4 l mléka


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#15 28. 2. 2006 16:27

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2601

Re: Dobrá bábovka

Co takhle BANÁNOVÁ BÁBOVKA??

2vejce
20dkg cukru krupice
15dkg másla
3-5 banánů - nejlépe jsou ty "jeté" hodně měkké
1dcl sody
30dkg poloh.mouky
1čajová lžička PRDP
1/2čaj.lžičky soli
10dkg vlašských ořechů

Cukr, tuk ušleháme, smícháme vejce a rozmačkané banány s sodou. Chvilinku vše ještě šleháme. Vsypeme mouku, a nakones sekaná jádra ořechů.

Bábovka krásně voní po banánech a hlavně nesesychá, je pořád vláčná.

Upravil(a) Kamčitka (28. 2. 2006 16:27)

Není tady

 

#16 1. 4. 2006 7:15

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 2655

Re: Dobrá bábovka

Ještě je prý výborná bábovka z pomazánkového másla, ale já tedy nemám recept, někde jsem ho potratila, neznáte to někdo?


Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

 

#17 21. 10. 2006 17:28

Yvett
♥♥♥----
Registrovaný: 29. 7. 2006
Příspěvky: 106

Re: Dobrá bábovka

Irenka21 napsal(a):

Ještě je prý výborná bábovka z pomazánkového másla, ale já tedy nemám recept, někde jsem ho potratila, neznáte to někdo?

náhodou jsem narazila na tenhle recept :

BÁBOVKA Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA:

4 vejce, 1 hrnek cukru, 1 van.cukr – šleháme, přidáme 1 hrnek polohr,mouky, 3/4 prášku do peč, 1 celé pomazánkové máslo. Pečeme 3 hodiny.

Ale neručím za to, sama jsem to teda ještě nezkoušela, tak až to někdo zkusíte upéct tak dejte vědět  smile

Není tady

 

#18 21. 10. 2006 18:53

x256987
Host

Re: Dobrá bábovka

Yvett, to "pečeme tři hodiny" se mi opravdu nezdá, ale těsto nemusí být špatné. Určitě bych dala míň cukru.

 

#19 21. 10. 2006 19:04

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Dobrá bábovka

Banánovou bábovku plním raději do košíčků na muffiny, zdá se mi že se to lépe peče, na ni se musí dávat pozor aby byla uvnitř propečená, ten banán v tom je trošku t잚í a tak se musí péct pomalu aby byla uvnitř propečená a ne rozblemcaná.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#20 21. 10. 2006 19:05

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Registrovaný: 15. 6. 2006
Příspěvky: 16367
Web

Re: Dobrá bábovka

Tý brďo... 3 hodiny??? To jsou sušenky, ne?? big_smile A s tim cukrem Judito... razím poměr.... jeden díl cukru dva díly mouky


http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

 

#21 21. 10. 2006 20:20

Stelička
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 1. 2006
Příspěvky: 1160

Re: Dobrá bábovka

Nemělo to být 3/4 hodiny?


http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

 

#22 22. 10. 2006 8:11

jasminka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 13. 4. 2006
Příspěvky: 647

Re: Dobrá bábovka

a zkoušeli jste tu KÁVOVO-SKOŘICOVOU BÁBOVKU? Psala jsem jí do "co dneska vaříte",je opravdu výborná

Není tady

 

#23 22. 10. 2006 15:39

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Re: Dobrá bábovka

Kamčitka napsal(a):

Co takhle BANÁNOVÁ BÁBOVKA??

2vejce
20dkg cukru krupice
15dkg másla
3-5 banánů - nejlépe jsou ty "jeté" hodně měkké
1dcl sody
30dkg poloh.mouky
1čajová lžička PRDP
1/2čaj.lžičky soli
10dkg vlašských ořechů

Cukr, tuk ušleháme, smícháme vejce a rozmačkané banány s sodou. Chvilinku vše ještě šleháme. Vsypeme mouku, a nakones sekaná jádra ořechů.

Bábovka krásně voní po banánech a hlavně nesesychá, je pořád vláčná.

Jo jo, banánová bábovka je krásně voňavá! (Dělám trochu jiný recept, ale je to asi hodně podobné). Když mi zbydou nějaké přezrálé banány, dávám je i do těsta skoro jakéhokoli jiného koláče a je to moc dobrý.

Přidávám recept na bábovku z červeného vína, tu jsem dělala zatím jen jednou, ale byla výborná:


BURGUNDSKÁ BÁBOVKA
----------------------------
200g másla
200g cukru
4 vejce
250g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
mletá skořice, příp. mletý hřebíček
100g čokolády na vaření nalámané na kousky
1/8 litru červeného vína
vlašské ořechy nalámané na kousky

Příprava:
Utřeme máslo, cukr, žloutky, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, koření a víno. Ke konci vmícháme nastrouhanou čokoládu, ořechy a ušlehané bílky. Těsto nalijeme do připravené vysypané formy a pečeme 45-50 minut v elektrické troubě vyhřáté na 180°C (horkovzdušná cca 160°C).

Já jsem ještě nakonec  upečenou bábovku potřela polevou umíchanou z červeného vína a moučkového cukru. Dobrou chu!



Ještě mám recept na svařákovou bábovku (když je ten podzim smile ), ale tu jsem nezkoušela:

BÁBOVKA ZE SVAŘENÉHO VÍNA
--------------------------------------
Třené těsto:

300 g měkkého másla,
200 g cukru krupice,
1 balíček vanilinového cukru,
4 vejce,
200 g hladké mouky,
2 zarovnané čajové lžičky prášku do pečiva,
100 g strouhané hořké čokolády


Svařené víno:

75 ml červeného vína,
2 polévkové lžíce citronové šávy
1-2 ks skořice vcelku,
1/2 čajové lžičky hřebíčku,
1 polévková lžíce cukru
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu

Poleva:
250 g prosátého moučkového cukru,
2-3 polévkové lžíce citronové šávy

Příprava:
Červené víno svaříme s citronovou šávou a kůrou, skořicí, hřebíčkem a cukrem. Necháme vychladnout a přecedíme přes síto.

Na třené těsto vyšleháme pomocí ručního šlehače máslo do pěny. Postupně přidáváme cukr a vanilínový cukr a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne kompaktní hmota. Postupně přidáváme vejce (každé vejce zašleháváme cca 1/2 minuty).

Smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, prosijeme a po částech při střední rychlosti mícháme do máslové hmoty. Přilijeme svařené víno a zamícháme. Vmícháme čokoládu. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy (průměr 22 cm).
Vložíme do předehřáté trouby cca 180°C a pečeme asi 50 minut.

Bábovku necháme ve formě nejprve 10 minut zchladnout, poté ji vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout.

Na polevu rozmícháme dohladka moučkový cukr s citrónovou šávou a bábovku polevou potřeme.

Upravil(a) maya (22. 10. 2006 15:42)

Není tady

 

#24 22. 10. 2006 18:28

Yvett
♥♥♥----
Registrovaný: 29. 7. 2006
Příspěvky: 106

Re: Dobrá bábovka

Judita napsal(a):

Yvett, to "pečeme tři hodiny" se mi opravdu nezdá, ale těsto nemusí být špatné. Určitě bych dala míň cukru.

Holky já fakt nevím jak jsem to našla tak jsem to zkopírovala dumbom vůbec netuším ale je to fakt hrozně moc

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů