29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
tak ona je ještě malinká, M. měl krizi, kdy vodu nesnášel a ted jí zase miluje...
právě byl u nás konflikt, M. se probudil... K. kouká na pohádku a leží u toho a M. k němu přišel a pořádně ho zatahal za vlasy, K. začal řvát, pak M. srazil k zemi... no a tohle je na denním pořádku.
Není tady
Sigi, díky moc za nabídky. Pošli mi prosím do SZ číslo, a já Ti pak zavolám abysme se domluvily. Jo bazén je super. Taky už jsem se dneska koupala, ale voda má pouhých 17!! stupňů - včera se dopustila.
Jitu, držím pěstičky aby to bylo v pořádku!!
Není tady
Spirul jsem si jistá, že tohle období nás taky nemine. To bude masakr...zatím se holky milujou,ale až Maruška začne Aničce brát hračky tak to teprve začnou boje
Holky já mám pocit, že jsem matka saň ....včerajsem byla s Aničkou u dr, tam stejně staré mimčo jako je MAruška....MAruška jen v krátkém rukávu a tepláčkách ( bylo to dopoledne) a to mimčo...body s dl. rukávem, punčocháče, kabátek, tepláčky, mikinu plus v kočáru přikryté dekou a zadělané tím papundeklem na kočár a já MArušku pořád v krátkých rukávech plus kalkhoty nebo odpoledne bez nich a ještěji koupu v bazéně
no sociálku na mě
Není tady
to druhý mimčo muselo být pěkně usmažený...
Není tady
spirula napsal(a):
to druhý mimčo muselo být pěkně usmažený...
Taky jsem si říkala, bylo mi tý chudinky líto
Není tady
ahoj holky
nějak nemá náladu na nic..venku krásně a my sedíme doma u doktorky v pohodě,průdušky čistý..jen kvůli těm dutinám atb. ještě na týden a bez sluníčka..se doma asi zblázním a ještě mi tu pořád řve ten posr... pták..ho asi pustím
Není tady
Teda Sigi, tak před tebou teda taky smekám, jak všechno stíháš. Já jsem ráda, že vůbec něco uvařím. A připadá mě, že pořád peru a mám prádlo na žehlení. A bude hůř
Luci, já jsem z toho taky na palici, teď je tady zamračeno, tak jsem Lukáška vyhnala ven, ale zítra má být slunečno, takže mám smůlu i já. co tady jako budeme dělat, to nevím. Navíc už mě taky poškrabuje v krku, manžel v neděli odjíždí a vrátí se až v pátek ráno. Ve středu jdu s Nelinkou poprvé k doktorovi, no to bude nářez.
Tak mě přišli ortopedické kalhotky a mě to připadá, že by měla hrozně roztažený nožičky, takže ji budu muset dát normálně 2 látkovky. Do teď jsem ji nedávala nic, v porodnici to nedělají a pak jak měla bolení, tak jsem ji to dávat nechtěla, aby mohla hýbat nožičkama, ale už musím.
Není tady
sigi-super v bazénku
no chudák to miminko...dneska měl štěpi odpol tričko s krátkým a plínku-hodobožovou -já se na něj nemohla vynadívat
-ale dneska byl pořádnej hic.....
spirul-hahahaha-ty vaše bitky....jen piš-at vím co mě čeká , hele v tom ca-když uvidíš něco za fakt dobrou cenu a co by jsi koupila i svým klukům........vím že máš vkus dobrej....ale jako nic akutního.to jen kdyby jsi měla cestu...
hani-tohle je právě naprd....že oni s těma plínkama nemají žádnej pohyb a nemůžou se vyprdět vid.....ale ty plínky hele dávej!!! norlmálně na 3x složenou!!to ti dr neřekl? -aby se vyvýjeli ty jadýrka..... hele mě i ted dr říká-at ty to dávám dál...ale já jak mám ty látkovky tak ty sou široký dost-oproti papírovce....-ted jdeme na 4 měsících na poslední ko.....teda doufám že poslední...ale minule to měl v pohodě..
no nám celý odpol nešel proud....prej skoro po celým jc.....tudíž se ani neohřívala voda-a já se potřebovala odpol vysprchovat-měla jsem masáž....takže ledovou vodou.....vynikající opravdu ale masáž jsem si užila...
vzal kluky a šli ven-na zmrzku...
Není tady
Lucko, to zvládnete a večer můžete na zahradu do stínu
My dřepíme ve vyhřátém paneláku......
Jitu, držím palce, ale vyvolávačky se nemáš proč bát, také jsem měla vyvolávaný porod.....
Sigi, super fotka z bazenku.... a co se týká toho oblečení, já třeba musela Lenku oblékat daleko více než byly ostatní děti. Doma měla první dva týdny čepičku i když tu bylo 23°C , byla stále podchlazená......
A k těm plínkám, sudi u nás se teď tvrdí, že pokud není nějaký důvod, že se u novorozenců nemusí dávat ty plenky navíc mezi nožičky. Takže Haninka mohla narazit na někoho kdo si myslí že to není nutné
Není tady
Sudi, řekl. Jen jsem mu říkala, že jsem to zatím nedávala, že ji strašně bolelo bříško. No a on mě řekl, že existují kalhotky už přímo na to, že se nemusí pak dávat ty plíny látkovky. Dneska mě to konečně přišlo a zdá se mě to široký. Takže na noc ji dám látkovky a takle to budu dělat až do středy a pak to vezmu s sebou a zeptám se na to.
Holky, nemáte nějaký fígl na ty jizvy? mě to někdy tak strašně začne bolet, že chodím jak po bujné noci
teď jsem osprchovaná a trpím jako pes. Fakt nevím, co je lepší jestli císař nebo toto. Ale já na tu bolest po císaři asi už zapomněla.
Jíťo, já ti napíšu, jakej jsem měla rozdíl mezi porodem, který přišel sám a vyvolávaným jo? U Lukáška mě doma začali zhruba kolem 22 h bolesti po 10 minutách, ale takové normální, prostě bolení břicha jako u MS. Asi za hodinu to bylo už častěji a to už bylo docela i nepříjemný. A za další hodinu asi po 5 minutách a to už jsem v autě fakt musela rozdýchávat. Když jsme dojeli do Jičína za zhruba 45 minut, tak jsem měla bolesti asi po 3 minutách a nepříjemný, postupně se zkracoval interval a nebyli skoro žádné pauzy a bolesti neskutečný.
A u vyvolávačky mě praskla voda a bolesti začali být hned ty nepříjemný a interval nejdřív asi 3 minuty ale strašně rychle se to zkracovalo, nemám pojem o čase, ale do 2 hodin jsem měla po všem Takže u mě to bylo takle. Ale kamarádka měla těch kapaček asi 5, nevím po jaké době ji to dávali a nějak to na ní nepůsobilo, po té 5 už začala rodit, jenže malá nesestupovala, takže se šlo nakonec na císaře. Prostě mě připadá, že bolesti, které máš mít, prostě mít budeš, ať to je po kapačce nebo ne. Já teda nevím. Může tady ještě některá porovnávat?
Jinak já s tím oblečením teda taky nevím. Já na nic dala dneska bodýčko s krátkým a ještě slabounkej overálek, nejdřív jsem táhla deku, ale tu jsem hned po vylezení ven zavrhla, takže měla na kočáru jen ten poklop a pod tím byla takle. A měla slaboučkou čepičku, ale kolem hlavičky je takový bavlněný lem a manžel říkal, proč má toho kulicha , když má vlasy, no tak jsem to teda sundala. Já vůbec nevím, byla ve stínu a je jí teprve 11 dní
Sigi, bazének super, dala bych si říct. Hele 30 stupňů jo? Máte to solárně vytápěné? sousedi to mají jen přikryté a mají 26
Není tady
HOlky, mě celý den třeští hlava, tak jdu raději do hajan.
Lenka je naštěstí lepší a ve výtěrech z krku nic není, uf. Takže ATB má jen do soboty do rána.
Není tady
Já můžu srovnávat jen s ženskýma co byly se mnou na pokoji, vyvolávali nám to 3 najednou a každá porodila za jinak dlouho dobu a měla jinak rychlý a dlouhý nástup, prostě jako porod je také každý jiný
Není tady
sudina napsal(a):
no to jsou zas novoty-s těma kyčlema....já myslela že jinak než tím roztažením se ty jadýrka neudělaj....jestli to teda píšu dobře.....
počkej, já něco napsala asi špatně. Jak jsi to pochopila? No existují kalhotky, které už jsou široké, tak jak mají být, prostě to nahrazuje ty látkovky. Jenže mě se to zdá široký, tak ji dám radši látkovky a tohle ukážu dr., jestli už to může mít.
A dr říkal plínu nejdřív na 4 x a pak na 3 x. Jenže já mám 2 druhy plín
Upravil(a) hanina (9. 6. 2010 20:57)
Není tady
Sudi já si to také myslela.... v porodnici ale říkali že nedávat, já raději trošku dávala.... a samo při kontrole na ortopedii Dr. říkala tak plenku navíc už dávat nemusíte takže se nějak mezi sebou nedohodli....
Není tady
my jsme měli do 3 měsíců široké balení a kyčle měl v pořádku, doporučovali to všem...
Není tady
Já jdu na kontrolu na 6.týdnech a taky to ten náš ortoped doporučuje myslím do těch 3.měsíců, i když se to zdá být v pořádku.
No teď jsem ji to dala, no už to fakt není miminko
Není tady
Hani nech si stechy vytáhnout i ty samo vypadávací - zbytečně to trvá a ono se to jen přtrhne a zůstává tam a pak to může hnisat- můj případ.
Moc mi pomáhala tantum rosa dá to láhve od magnézky s tím sportovním vrškem a po malé ošplíchat a pak taky chlorela - od dr. mullera takový zelený sprej moc mi urychlil hojení a tojak mi to hnisalo a obecně chladit co to půjde se sprše
Není tady
Holky, tak jsem vás přelouskala, ale moc si toho nepamatuju, tak jen co mi utkvělo vpaměti.
Sudi kočárek je parádní, moc se mi líbí a Kuky taky.
Hani já plínu navíc nedávala ani u jednoho a oba kyčle vpořádku. A mě na hojení pomáhala mycí emulze SebaMed - má hodně nízké pH a to je na to prý dobré. A pokud ti stehy nevypadávají, tak si je nech vyndat - teď už by měli být vypadané.
Sigi ty jsi výkonná jako vždy. Já i když mám pocit, že toho některý den udělám hodně, tak oproti tobě se pořád flákám. A musím přiznat - bazén ti fakt závidím a to hodně. Ale já už jsem se taky koupala - včera u nás v rybníku - je to v lese, tak byl studenej, ale čistej - to byla parádička. NO ale bazén na zahradě by sem i teda líbil o moc víc. A ještě takovej - no fuj, teda já jsem ale závistivá. :-))
Marodům přejeme brzké uzdravení. Luci tak na zahradu do stínu si myslím můžete ne? Ale chápu - zrovna se udělá hezky a vy musíte zrovna zobat ATB viď?
Není tady
Jdu založit nový domeček ... takže přestupovat do domku č.43
Upravil(a) spirula (9. 6. 2010 23:17)
Není tady