29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lucka 1 napsal(a):
Štarmí ted kouká,Stříbro je 20 km od Touškova..že bych se stavila na kafíčko
..no uvidíme,brnkla bych ti ju
Jé Luci to by bylo príma, no jasně,že se stavte, budu strašně ráda a vem i Natušku stejně budem dřepět doma, co taky v tomhle počasí
tý bláho to abych začala uklízet
tu naší klec tady
normálně se mi nic nezobrazilo a až ted jste mi naskočili tak dočítám
Není tady
Moňa napsal(a):
ahoj,
Sigi, krásný fotky.
Lucko, užijte si víkend....
Štarmí, ty jsi chodící vědma.Jakýkoliv obor a hned chrlíš vědecké info.
Hani, napínáš nás fakt hodně. No jsem opravdu zvědavá, jak nakonec porodíš. O tom třetím dítku se každopádně doktorům zmiň, ať to berou v potaz. Nikdy nevíš....
Kdepak MOni jen typický blíženec, spousta zájmů, jen žádná do hloubky
ale jestli myslíš to o porodnictví nebo celkově medicínu,tak to je moje vášeň celý život, připravovala jsme se na vysokou , na lékařskou fakultu ještě než jsme onemocněla, pak jsme tomu ještě dva roky po nemocnicích věřila a študovala co se dalo, jenže pak už mě nadšení opustilo páč jsem nedokázala vydržet mezi zdravými dýl jak měsíc,tak jsem studium vzdala a smířila se pouze s laickým samostudiem
takže tak je to se mnou, proč občas chrlím ty nemocniční kydy
a co se anglie týče, sama jsme tam pobývala u kamarádky přes měsíc a zavžovala zda tam zůstat jako au-pairka, nakonec jsme se vrátila ale spousta mých známých tam zůstala, sice jsme v kontaktu přes fb nebo skype ale v kontaktu jsme a zrovna o Šárce vím první poslední..takže jsme mohla Ivče napsat do čeho jde
Není tady
Sigi, holky jsou super Anička je nějak veliká, nebo je Maruška tak maličká?
To je bomba ten rozdíl
Lucinko, to je super, že vše je v pořádku. Tak si to o víkendu krásně užijte. Kéž by to vyšlo. Já ti oznámím , co se nám narodilo a ty nahlásíš pozitivní testík jo? Byla by to paráda, ale je to hóóódně pohádkový. Tak se uvidí, kdyžtak po létě dvojčátka no
Štarmíku, taky jsem si zrovna dneska říkala, že seš vážně úžasná, jak seš všeobecně vzdělaná
Děkuji za vysvětlení. Takle to asi v Jičíně praktikují taky. Říkali mě, že pokud budu rodit normálně, že budu často na monitoru, že to musí sledovat. Každopádně doufám,že mě ve čtvrtek ještě pustí aspoň do pondělka domů. Na normální porod je brzo a na císaře podle mě taky. Ale je fakt, že Luky byl o 11 dní dřív a to by vyšlo už na neděli, tak abych nepřijela jakoby dlouho
A s tou Anglií to nedokážu posoudit, protože jsem tam nikdy nebyla a ani jsem to nikde nezjišťovala. Ale jestli to je tak, jak píše Štarmík, tak bych teda asi nikam nejela. Kór s tak malýma dětma. Já bych teda asi nejela ani bez dětí.
Ivanko a tobě se vyplatí chodit do práce jako spíš myslím, že ty dokážeš vydělat víc než by dokázal manžel? A on je s dětma doma a na tobě je stejně nákup, proč nenakoupí on. Nebo on i vaří a uklízí? Seš fakt dobrá, že když se nepostará on, že to okamžitě řešíš ty, fakt klobouk dolů. Ale je fakt, že nevím, co bych dělala, kdyby manžel nepracoval, stát se může opravdu cokoliv a kvůli hypotéce se to musí řešit hned, pokud člověk nemá rezervy
Holky, byla jsem v Hradci, jelikož už bylo hodně hodin, tak krevní testy a vyšetření moči už se nestihlo, ale aspoň jsem zařídila EKG. Takže ještě tam jedu v pondělí na ten zbytek. Ale koupila jsem si malý koberec pod konferenční stolek a v Asku asi vybrala skříň. V neděli tam dotlačím manžela a případně ji objednáme.
Byla tady moje mamka. Chtěla jsem ji dovézt domů a Lukášek se mě zeptal, kam pojedeme. Tak mu říkám, že odvezeme babičku a on jestli si tam bude hrát. Tak jsem mu řekla, že ne, že ji jenom vyložíme a pojedeme domů. A on, že si tam chce hrát, že tam bude sám a že tam chce spinkat. Během 10 minut jsem mu naházela do batohu věci, takže je tam On tam je můj brácha, takže on je ve svém živlu. On tam sám nikdy ještě nespal a s námi už tam nespal minimálně přes rok, možná to je i dýl. My máme sprchu, takže už se tam prej koupal ve vaně a teď už prej leží a pije mléko. No nevím, doma usíná kolem 21 h, tak jsem zvědavá. Mamka pořád říkala, že budou sousedi koukat, kdo to u nich brečí. (bydlí v řadovce) Ale já myslím, že on už moc dobře chápe, že tam prostě spát bude. Já mu jasně řekla, že pro něho přijedu až se vyspí. Dal mě pusu a řekl mě, ať jedu, takže si myslím, že žádné brečení nebude.
Není tady
Tak to máš Hani dobrý... u nás jak Kuba u tchánovců jednou brečel, tak už ho tam asi nechtějí na spaní... nebo nevím...
A jsem teda zvědavá, jak to s tebou nakonec dopadne...
Není tady
Holky, já teď jsem s jídlem taky hrozná. Prakticky jím taky od rána do večera. Prostě projdu kuchyní a něco si vezmu. Musím se teď do čtvrtka krotit, protože já už se i blbě cítím a tak nějak mě bolí břicho jako kůže, takže se to asi pěkně napíná, když mám narvanej žaludek
Není tady
ahojky!!!
tak my nestíháme.. dnes měli dojed montovat tu klimatizaci ale kvůli dešti nedojeli... natulka je po pichanci byla trošku víc unavená ale jinak je OK ramínko má ale dost napuchlé ale prý jí to nebolí....
na rehabce dobré i nám se zdá, že potom cvičení které doma děláme a masážích je to krapet lepší....
miminko se má čile k světu a já už se valím jak soudeček.....
mějte se tu krásně nakukuju jestli je Haninka ještě celá
Není tady
Krásné ráno. Jíťo, nestraš, já ještě musím být celá, mám toho ještě moc naplánovaného. Teď jdu ještě žehlit, pak dojedu pro Lukáška a stavíme se v kobercích. Dole vyklidíme místnost, postele nastěhujeme nahoru a jelikož tam máme plovoučku, tak na to hodíme koberec, plovoučka je děsně ledová, už bych ji nikdy nechtěla, prostě jak to člověk porovná s linem, tak to je pak jasný.
A tenkrát jsem nereagovala na tu klimatizaci, prostě jsem zapomněla. My teď budeme spát v podkroví, tak si myslím, že to bude hrůza v létě. Manžel se ale bude vesele potit, víc než jindy a já se tam budu dusit. Na dovče se kvůli němu klimatizace pořád vypínala, protože on pak hnedle kýchá a smrká Ale já budu možná jednou bojovat za to přenosnou, prostě se tam ten pokoj před spaním vychladí a na noc se to vypne
A vy budete mít tu po celém baráku? S tou bednou na baráku z venku?
Není tady
Tak volal brácha, ať si pro Lukáška přijedu, jak potřebuju. Tak takle bych si to občas představovala
Vyžehleno mám, tak se jdu nasnídat a jdu rychtovat manžela, aby vynosil věci po Lukáškovi na půdu a pak pojedu na ty koberce.
Není tady
hanina napsal(a):
Krásné ráno. Jíťo, nestraš, já ještě musím být celá, mám toho ještě moc naplánovaného. Teď jdu ještě žehlit, pak dojedu pro Lukáška a stavíme se v kobercích. Dole vyklidíme místnost, postele nastěhujeme nahoru a jelikož tam máme plovoučku, tak na to hodíme koberec, plovoučka je děsně ledová, už bych ji nikdy nechtěla, prostě jak to člověk porovná s linem, tak to je pak jasný.
A tenkrát jsem nereagovala na tu klimatizaci, prostě jsem zapomněla. My teď budeme spát v podkroví, tak si myslím, že to bude hrůza v létě. Manžel se ale bude vesele potit, víc než jindy a já se tam budu dusit. Na dovče se kvůli němu klimatizace pořád vypínala, protože on pak hnedle kýchá a smrkáAle já budu možná jednou bojovat za to přenosnou, prostě se tam ten pokoj před spaním vychladí a na noc se to vypne
A vy budete mít tu po celém baráku? S tou bednou na baráku z venku?
haninko budeme mít tu střešní u natálky v pokojíčku u nás v ložnici a v pokojíčku pro miminko... pustíme ji kolem šesté večer aby se vychladilo a poté třeba v deset vypneme budeme mít chládeček krásně až do rána a budeme spinkat jako andílci
protože v tom podkroví to je fakt děs a to máme / aspoň si myslíme/ dobře zateplené ale tomu se člověk prostě nevyhne
přenosnou manžel nechtěl protože by jsme museli sekat do fasády 110 rouru na zimu potom nějak ucpávat..takže jsme šli do té střesní...
Není tady
tak já te´d vstávala... manžel zatím s natulkou zaběhli pro čerstvé rohlíčky tak se pěkně nabaštíme..a Natulka že chce za babičkou... tak ji vypustíme a já se dám do žehlení a manžel jde řezat stromy do zahrady...
na oběd jsem vymyslela rychlovku smažák super zdravé jídlo rpo těhuli a Natulka chce špagety...
užívejte víkednu
Není tady
ahojda, já vyhnala všechny kluky ven a jdu gruntovat, mám tu opravdu dost restů, i když bych raději hodila nožky nahoru
Není tady
Jo a Jíťo, super, že miminko roste. Koukej se vyfotit, ať tě ještě do mého porodu okouknu.
No mě teď pálilo břicho v místě jizvy, tak jsem se docela lekla, teď jak sedím, tak to je dobrý, namazala jsem to tím krémem, co mám na břicho. Ale já tu nic těžkého nedělám. Vystěhovali jsme nahoře pokoj (já tam měla ty balíky plín, kočárek, věci do porodnice atd. Manžel tam vyluxoval a teď si tam sám po částech přenesl ze zdola postel.
Já vyklidila u Lukáška ve skříni 3 police a teď mu tam rovnám věci, aby se v tom manžel potom vyznal.
Na koberce jsem se vykašlala, když tu nemám Lukyho, musím toho využít, on by mě do všeho fušoval
Není tady
Ahoj holky,
já se omlouvám, ale nějak teď nestíhám....
V práci jsou šílené fofry a já teprve dneska dospávala Lenky horečky před 2 týdny (jsem si schrupla 13 hodin ).
Holky vypadají že jsou konečně zdravé, Lenka půjde v pondělí konečně do školky, doufám že tam už do prázdnin vydrží.
A koukněte prosím sem, na odkaz, chystají se srazíky příznivců babinetu v okresních městech.... postupně se budou přidávat
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=42909#p2475817
A já jdu prát a něco poklidit....
Mějte se všichni mooooc skvěle
Není tady
no to je účast......a to je venku pěkně hnusně...teda u nás... kosa šílená
mi byli dneska u našich-takže veget...o jednom dítěti jsem nevěděla-furt někde poletoval a druhej si hrál na hrací dece nebo spal-norlmálně u našich dal 2 hodiny
jitu-s tou klimou v podkroví naprosto chápu-tam musí být v létě hrozně...
špunti-fajn že jsou holky fit-klepu na dřevo!!!!!!
hani-to je fajn že se lukymu líbí u babi
Není tady
Ahojda... no my dneska zvládli odpolko nákup, kluky hlídala babička... Kubík mě zase před chvílí tááák vytočil... no ale už je to zase dobrý...
Není tady
tak my si dnešek vážně užili...
manžel nás po práci na zahradě vytáhl na nákupy.. takže Natulka má nový šatičky a tríčo a já botičky a kabelku ..a pak jsme se usadili v cukrárně a bylo to stráášně fajn...
Natulka to měla tak trochu jako bolestný protože po obědě spadla ze skluzavky na zem přímo na nos a byla i krvička..ale byla moc statečná a dlouho to neteklo.....
Sudinko užij si zítra nákupy!!
Špuntí tak ať holky dlouho vydrží být zdravé
Haninko po pravdě já nemám ještě ani jednu fotečku bříška..sama to nezvládnu a když je manžel doma tak si jaksi nevzpomenu.... musím to napravit....
a přípravy vrcholí co??
Není tady
Ahoj,
uf....jasně, že jsem si to všechno přečetla.....a musím Vám odporovat!!!
Štarmiku.....celkem ráda bych viděla, jaká rodina utratí cca 35000,- Kč za jídlo??? To je holý nesmysl....pokud nejsou milionáři a mají na to. Nebo nejedí všechno v bio kvalitě!! Což my nejíme!!!
Schválně se koukni na stránky Sainsbury´s.....ceny jsou v přepočtu stejné jako tady. Chleba cca za libru, mlíko, vejce totéž.
Tady máme 1000,- na týden se vším všudy!!!!!!!
Neříkám, že všechno co jsi napsala je nesmysl!! S těma lékama mě to napadlo, když jsem to psala. No, a s jídlem??? Tak se zeptám na celním úřadě, co všechno a kolik si můžu vzít s sebou.
Pokud vím, tak existuje cestovní i zdravotní pojištění do ciziny!!! Když se tam něco stane, nebo kluci budou nemocný, tak jedeme domů, to je jasný!!! A když budeme muset jít k doktorovi, tak nám to tady pak proplatí!!!! To je standartní věc a postup!!
A bydlení?? Pokud bychom si pronajali nějaký domek, nebo byt, tak nééé určitě ve městě. Ale někde buď v menším městě nebo vesnici, kde ty ceny jsou jiné než ve městě. viz
http://liverpool.gumtree.com/liverpool/2022_1.html
A to je ve městě!!!! No a určitě neprotopíme a vodu neprotočíme za majlant!! Jsme zvyklý šetřit!!
To nám poslali z agentury:
Práce je u všech továren legální – zaměstnavatel za Vás bude platit zdravotní a sociální pojištění - V ČR nebo SR si zdravotní a sociální pojištění odhlásíte a zpětně doložíte, že jste to platili v Anglii. Od zaměstnavatele dostanete formulář P45 (zápočták) a poté si zažádáte o formulář E301. Doma tento papír odevzdáte na úřadu práce nebo sociálce. Což znamená, že za prvé se vám doba odpracovaná na území Velké Británie započítá do důchodu a za druhé, když se po příjezdu domů přihlásíte na pracovní úřad, tak vám tenhle papír velmi usnadní získání podpory v nezaměstnanosti a registraci na pracovním úřadu jako takovou. Vaší povinností je si pohlídat Home office a National insurance number. Při vyřizování administrativy Vám podáme bližší informace ohledně legislativy ve Velké Británii.
A tohle je z další agentury:
pojisteni zdravotni a socialni vam plati agentura, pracovni povoleni nepotrebujete pokud jste radny obcan EU po nejakem case a pokud to firma pro kterou budete pracovat vyzaduje se vyrizuje tak zvany homeoffice {dozivotni prac.povoleni} . pracovni smlouva je na neurcito a podepisuje se v pracovni agenture .
Jasně, že tady nevydělám tolik, co manžel!!! Ale teď nám to pomůže!!
A manžel se dokáže postarat o děti, uvaří oběd, uklidí!!!! Narozdíl od jiných otců....máme známé a tam je to nebe a dudy!!!!
Nikdy jsem nepsala, že to nedokáže!!! Možná to, že moc se mu nechtělo nakupovat, když byl v práci 14 hodin!!! Nakoupil, když jsem mu řekla, že mě se nikam nechce!!
Tak zatím pa
Iva
Není tady
Ahojda holky,
to je hrozný,ale já vůbec nestíhám,když mám čas,tak polehávám,neb ji je pořád blbě ,už se těším,až to skončí
Co je tady nového?
Co Haninka,u se připravuje do porodnice?
U těhulí všechno v pořádku?
A co Lucinka,něco nového?
Ivano,vy chcete jet makat do Anglie?Manžel ještě nesëhnal práci?Tak to Tě obdivuju,s dvouma dětma
Shrňte mi někdo prosím novinky
Spuntí,holky jsou zdravé?
Není tady
Krásné dopoledne. Tady je příšerná zima, teď jsme byli chvilku venku,ale to se fakt nedalo. Luky začal trochu pokašlávat, tak jsme šli domů. Doufám, že nepojedu do porodnice nastydlá jako Sudinka
Před chvílí nám sestřenka přivezla kolébku a takovou menší postýlku, je to takový zvláštní pocit, nějak mě nedochází, že tam budu třeba za 3 týdny pokládat miminko.
Ivanko, tak jestli to máš všechno takle zjišťěné a cítíte se na to, tak proč ne, každopádně vrátit se můžete vždycky. Jen tě obdivuju, já nesnáším balení někam na hory a mám strach, aby doma bylo všechno zajištěné na ten týden, tohle si nedovedu představit. Prostě klobouk dolů. Třeba manžel nakonec práci najde a vy nebudete nikam muset.
Já jsem nevěděla, jestli je tvůj manžel schopný uvařit, jen jsem to brala podle chlapů z mého okolí, málokterý se takle postará. Takže super
No a mě poslala ta známá mail kvůli těm jménům a jsem zase pěkně rozhozená. Hlavně že jsem manželovi říkala, že to vědět ani nechci, že se nemůžu rozhodnout normálně, natož když se do toho někdo opře s numerologií A samozřejmě už je to tady, holčičí jméno, které jsem si vybrala není zrovna k našemu příjmení to nejvhodnější. Já tomuhle moc nevěřím, ale bohužel mě to příšerně ovlivňuje
Není tady
Medvídku, koukám, že si ty nevolnosti se Štarmíkem pěkně užíváte Tak ať je brzo líp
Není tady
Medvídku, ahoj... tobě metřík taky slušně popojel...
Hani, ale zas je dobrý, že tu péči o dítě už člověk zná a není ze všeho tak vyjukanej jako při prvním...
A ty jména vyberte podle sebe... co vám se líbí...
Není tady
hani to já si taky nedokázala představit že bude další tvoreček doma.....ani pár hodin před porodem...
fakt že u toho prvního to člověk všechno řeší-dumá jak to bude a u toho druhýho to prostě "nějak" bude....
a to jméno fakt dej podle svýho pocitu a ne podle čísel nebo co to je
sem si udála radost-no si... štěpánovi...objednala jsem několikatery ty polodupačky-já to mám radši než dupačky...stáhnu a natáhnu....u těch dupaček než najdu a spočítám ty patenty
Není tady
já dupačky nedávala vůbec... já hned najela na tepláčky... stačí když ho přebaluju a je v overálku na spaní, než tam ty patenty zapnu a správně... on nepoleží, pořád se kroutí a někam se štrachá...
Není tady
Hani a jaký jména máte teda vybraný?
Spirulko,jojo,metřík poskočil,ale jsem asi o týden míň,tohle je podle MS a to asi nabude směrodatný,no uvidím,co řekne zítra na gyndě.
Holky a co ty novinky?
Není tady