29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojtě tetky
Vítám Vás v domečku s číslem popisným 42
Doufám, že bude probíhat ve stejném klidu a pohodě, jako ty předchozí
Hezky se tu zabydlete
Všem našim těhulkám blahopřejeme, držíme palce, aby bylo vše v naprostém pořádku a těhu nevolnosti je trápily co nejméně a všem oslavencům vše nejlepší k narozeninám
A zde jsou naše informace, kdo chce, napište SZ, připíšu vás, upravím aktuální
údaje.......
Srovnávací tabulka, jak nám dítka rostou :
Tady jsou kluci :
Hanina ,ročník 1976 nedaleko Chlumce n./C.
Lukáš ,
Termín porodu: 15.11.2006,Datum narození: 4.11.2006, 3,60 kg
--------------------------------------
Ivana Kosinková, 27 let, Vlčkovice v Podkrkonoší
Miroslav, termín porodu: 27.9.2006, datum narození: 23.9.2006, 2,80 kg, 48 cm
-------------------------------------
Ivule / Iva / 1974 /25.4./,Hradec Králové / 2 děti:
1. Lukáš 8.5.1995 v 16:25 v HK / 3600g,51cm /
2. Matyáš 23.9.2006 v 11:11 v HK-císařem / 3780g,51cm / TP byl 25.9.2006
--------------------------------------------
Lenina2, 31 let, Žďár n/S. Matyáš , 7.11. 2006, porodní váha 3,530 kg, 52 cm
-------------------------------------------
Piia (Petra)/ 29 let/ Ostrava Bastien datum narození: 1.11.2006 v 12:37 (císařským řezem), 53 cm 4200 g
------------------------------------------------------
Puzzle.girl - Pája 26 let (Pardubicko) Míša- TP 20. 12. 06 narozen 23. 12. 06 ve 23:00 hod. 3,75 kg a 51 cm
----------------------------------------------------------
Spirula Kubíček , 3040g 50cm
------------------------------------------
Sudina 29 let, Jičín, datum narození-31.3.1977 Adámek -dat.nar.26.8. 2006., 3,200g;49cm
Štarmik Město Touškov Matýsek - TP. 19.12.2006 dat.nar.30.11. 2006. - plánovaný císař, 3,100g;48cm
Tady jsou holčičky:
Ambra , 34 let, PardubiceAdriana , 23.10.2006 v 5:20 hod, 52 cm, 3780g - císařem (TP byl 1.11.)
Babu 29 let, Zlín Natálka - dat. nar. 19.10. 2006 , 3320g, 50 cm
propouštěcí váha - 3150g
JITKA2 NATÁLKA 3550 g/ 49 cm
Káčátko 28 let, Karlovy Vary Terezka T.P. 5.11.2006, narozena 13.11.2006 v 16.20 hod., 3450 gramů a 50 cm.
-------------------------------------------
Lucka 1 24 let,Svitavy Natálka T.P. 28.11.2006,narozena 21.11.2006, 3400g a 50 cm
------------------------------------------------------
Markéta111 , 34 let,KroměřížDeniska TP 7.11 dat.nar.13.11.2006 po vyvolání,16.25hod. ,3.750g a 53cm.
---------------------------------------------------
Monika - 29 let, PlzeňKarolínka - TP 2.11.06, narozena 29.10.2006 ve 4:47, 50cm, 3050g
Venoušek - TP 30.7.2008, narozen 23.7.2008 v 7:23, 3300 gramů, 52cm.
-----------------------------------------
Sigi 28 let Anička (6.2.2007) 49cm, 3050g - císařským řezem
Špunt 34 let, Praha Lenička - dat. nar. 19.10. 2006 , 2,75 kg, 47 cm
Tiffi, 27 let Chomutov
Valentýnka Nataly naroz. ve 39tt 18.1.07 3100g51cm
----------------------------------------------------
Fufík, 31 let, Plzeň
Vaneska, narodila se 19.12.06, 02:20, 3920kg, 51cm v Rokycanech
Veru, 24 let, Strakonice
Kačka, TP 8.10.06, narodila se 30.9.06, 14:07, 3175kg, 48cm
Není tady
tak tedy tady ...
A nepsala tu Sigi, že se po císaři druhý porod nevyvolává? Že jí nemohli nic dát?
Takže Hani, zase nic nevíš, viď? Každopádně už to máš za pár....
psala ...řekli mi to tak v porodnici, že mi nemůžou dát nic na vyvolání protože jsem po císaři. Tak jsem to tak vzala a dál se po tom nepídila.
Upravil(a) Sigi (13. 5. 2010 20:27)
Není tady
a ještě ....
A už jsem někde slyšela, že když je první císař, že se nenechává přenášet, tak to by taky museli přece vyvolat
Hani omyl..já byla po císaři a přenášela jsem týden
Není tady
Jinak ahojky všechny Vás zdravím.
U nás nic moc ....Anička někde chytla nějakej bacil a prozvracela nám jednu noc a teď už dva dny průjmuje. Já se jen modlím, aby to nechytla i Maruška. Vůbec neřeším to, že nám to pokazilo plány na víkend...měli jsme jet do ZOO do Prahy ...jé teď to vypadá, že mě jsem naštvaná na Aničku ....néé to vůbec ne mě to mrzí kvůli ní...moc se tam těšila a pořád o ZOO mluví. No nedá se nic dělat musíme to nechat na jindy...třeba nám pak bude přát i lepší počasí.
No a Maruška nám dělá jen radost...krásně už se na nás směje, drží hlavičku a pomalu začíná pást koníčky. Je to šikulka ( i když já vlastně ani nevím kdy má mimčo co začít dělat ...od Aničky už si to nepamatuju a nikde to nehledám, prostě to nechávám být jak to samo přichází) Ale ty úsměvy jsou k nezaplacení a pak ještě když Marušku chová Anička ...to je taky nádhera...holky se prostě milují ...a to doslova a hlavně navzájem ...už i Maruška totiž na Aničku krásně reaguje a potvůrka nikdy nebrečí když ji Anička chová ( i když jí ji dám brečící tak u ANičky okamžitě brečet přestane) No snad jim ta láska dlouho vydrží.
Jo a s Maruškou jsem byla v úterý na ko kyčlí tak všechno máme OK takže nás čeká další kontrola na třech měsících
Upravil(a) Sigi (13. 5. 2010 20:36)
Není tady
No koukám, že si tu píšu sama ...tak jdu asi zase něco dělat ....no možná ještě nakouknu na jarňátka ...jestli náhodou není nějaký nový přírůstek
Není tady
Sigi, to je mi Aničky líto... tyhlety střevní virozy jsou děs... tak hlavně at to nechytne nikdo další a hlavně ne Maruška... u nás to měl Maty na půl roce a nerada na to vzpomínám...
Jinak gratuluju ke všem pokrokům
A s tím porodem po císaři se teda informace značně rozcházejí
Není tady
sigi to je nemilé...tak snad bude brzy líp
a je fajn že si holčičky sedly
s tím pláčem jsi mi připoměla........-al. si dneska kýchnul-a št se tak strašně lekl-a hrozně dlouho plakal chudák...uklidnil se až u kozeny
Není tady
Sigi to je paráda,že se ségry milujou tak at jim to vydrží
a Aničku to přejde
Holky zítra nas desátou jedu na gyndu..tak na mě myslete
Není tady
Sigi to jsou hezké zprávy od vás - myslím ty jak se ségry milujou. Tak ať jim to vydrží co nejdéle.
A ať to Aničku brzy opustí - tyhle virozy jsou děs. A výletu nelituj - v neděli má být pěkně hnusně, tak to zmáknete v nějakém lepším počasí.
Hani ty teda toho víš vždycky ještě míň po kontrole než před ní. To jsem zvědavá jak to s tebo nakonec bude. A já jsem byla přesvědčená, že to bude kluk, ale teď už mám pocit že to bude holčička. A máš můj obdiv - nezeptat se. Já sice chtěla holčičku, ale vlastně mi to bylo jedno, ale určitě jsem to chtěla vědět. No jo no , zvědavec.
Luci myslíme na tebe už teď. Doufám že už se něco dozvíš a že to budou jen pozitivní zprávy.
Není tady
Krásné, ale deštivé ráno.
No já nemůžu už spát, pytle pod očima, ale už jsem venku z pelechu
Prostě všechno se mě honí hlavou. Já mám jít totiž ještě k obvoďákovi na předoperační vyšetření, hlavně, že jsem byla na tom EKG teprve před měsícem. Ale je to starý, chtějí novější. Obvoďák má EKG rozbitý, takže zase se štrachat přes celý Hradec. A teď kdy? Mám mít ještě nějaké odběry, takže když tam přijedu v 10 h, tak to je asi pozdě. Takže v pondělí, jenže v pondělí musím ještě na gyndu, to je zase do Bydžova. Taky chci stihnout kadeřnici.
Potřebuju vybrat tu komodu. Chtěla jsem dneska odpoledne do Ikey, jenže manžel "UŽ" objednal pána na zatemňovací rolety na střešní okna a on přijede prej odpoledne, takže musím být doma. V sobotu budeme do patra stěhovat manželské postele. Taky "UŽ" Hlavně, že mu to říkám už kdo ví jak dlouho. No a další a další
Sigi, tak to jsem teda fakt zvědavá, jak to se mnou udělají. Teď mám výčitky, že jsem jim neřekla, že přijdu až v pondělí. Stejně by mě toho císaře nedělali hned 14 dní předem. Takže podle mě zbytečný stres, doufám, že půjdu aspoň na víkend ještě domů. No jestli budu nakonec přenášet, tak mě fakt klepne
Sigi, s tou virózou to je teda fakt blbý, chudák Anička. Hele a to ZOO? Mám být hrozně moc ošklivo, to by nebylo moc příjemný. Pojedete jindy
Není tady
Sudi, neblázni s tím slibem na tu čepičku, ta by se mě líbila
Samozřejmě bych tu holčičku chtěla, ale jelikož říkám, že druhé miminko je hlavně pro Lukáška, tak by byl lepší brácha ne? Každopádně, hlavně ať to je zdravé miminko, protože to je opravdu to nejdůůůůůůůůůležitější
S klukama je i menší starost. A já tu holčičku stejně chtěla hlavně na stáří, ale bůh ví, jak dlouho tady budu, že jo
Jsem teda napnutá jako kšandy, co ve mě vegetí , ale jestli holčička, tak ta bude teda pěkně od rány, to jsou kopance. To Luky tam vyloženě vegetil a nenechal se rušit, tohle já vůbec neznám.
Není tady
Ahojky,
Sigi, tak hlavně ať to Aničku brzo přejde a nikdo další to nechytne. To je krásný, jak popisuješ jak se holky milujou
Luci, držím všechno co můžu!!!
Hani, to jsem zvědavá co Ti na té příští kontrole vymyslí FAkt jsou lidi různí a některý byli docela dost hnusný... Takový na první pohled zazobanci a zrovna oni ani halíř. Dneska jsem byla na poště to předat, tak jsem "vydělala" přes 11500,- Příští rok do toho jdu znova je to příjemný (až na některý protivy...)
Jsi fakt dobrá, že jsi to vydržela to nevědět co nosíš. Já bych to nevydržela. Ne proto, že bych jedno chtěla víc ale spíš abych byla "připravená"...
Není tady
Dobré ránko
teda u nás leje a leje už prakticky celou noc, alůe zase podle předpovědi to tady u nás na západě má dneškem skončit a od zítra bude už jen polojasno a sem tam deštivo,vy si to horší vyžerete až na víkend takže u nás kluci možná v neděli skáknou do plzně do zoo
tak dnešní blitínko je za mnou, že Sudi a ted si dávám velikánský kakao s rohlíkem
nic jiného totiž žaludek neunese, takže už několik dní to samý jídlo...horší je to odpoledne, at sním, co sním, stejně je mi zle a skučím půl večera
Sigi tvůj příspěvek je bezpečně rozbulel to je nádhera, ta láska holek
u mě už to začíná fest...včera jsme řvala jak kůň když jsme vyhráli hokej
Hani já ted v tom u tebe mám takovej guláš no tak jak je to u nás... pokud nebyl první císař ze závažných zdravotních problémů, ale jen kvůli velikosti dítěte nebo kvůli KP, nebo případné těhu cukrovce, která u druhého není, tak se nechává rodit přirozeně, s tím, že se nenechává v žádném případě přenášet a porod se vyvolává nejpozději 39+1-5 tt a co se vyvolání týče tak se vyvolává jen těmi šetrnějšími způsoby, které nezpůsobují nadměrné stahy, tzn, že se nezavádí vícero tabletek,ale dávají se oxytocinové kapačky atp..nevím všechny způsoby, rodička je často monitorovaná, jde o to aby přílišnými stahy "naprázdno" neprtaskla ona stará jizva na děloze
jinak tento způsob se neuplatnuje jen v plzni,ale co vím tak i v motole, kde mám bratrance jako lékaře
takže se Hani vyvolání neboj, oni by to nenechali zajít daleko, kdyby ti to prostě dělalo neplechu
Ivanko....no napsané je to krásně, opravdu hezky se to čte, ale od pravdy je to nahony vzdálené, myslím,že si to představujete trošku jako Hurvínek válku.. tím se tě samozřejmě nechci dotknout, ale z toho co píšeš je mi jasné, že o situaci v anglii nevíš zhola nic, možná jen z dob, kdy jste tam byli naposledy...mám tam spoustu kamarádek, které tam už dlouho žijí a pracují.. myslím jako skutečnou práci a bydlení, ne jako au-pair, takže vydělat si 70 tisíc ve dvou v librách je skoro nic na jejich poměry, to jen pro začátek, nezapomen, že z toho budete platit nájem, a další poplatky, které ve smlouvě od agentury nebývají uvedené jako plyn , elektrika atp. náklad yna bydlení prům. angličana jsou kolem 40-60% prům. výdělku, no a za další, že si povezete jídlo s sebou? no tak to můžete ale víc jak na dva týdny toho s sebou stejně nepoberete a navíc to jídlo, které jsi vypsala jako těstoviny a polívky v pytlíku jsou zrovnka suroviny které tam nestojí skoro nic, naopak pečivo, máslo , sýry, maso to jsou potraviny za horentní sumy, takže na jídle neušetříte prakticky nic, co se týče léků, pozor jak budeš převážet víc jak jednu krabičku od daného sirupu, převážíš víc než potřebné množství a jsi tudíž potencionální pašerák, dále nesmíš vyvážet nic v čem jsou nějaké ty látky co se z nich dají vyrobit drogy, takže ani acilpirin atd...pokud už něco povezeš musíš mít od lékaře papír, přeložený soudně do angličtiny a ověřený, že ty léky skutečně potřebuješ, na každý lék, papír zvlášt... a co se lékařské péče týče a lcen léků v lékárnách tak pravdu taky nemáš, ceny jsou rozhodně nesrovnatelné..můžeš jít do lékárny a tamním magostrem si domluvit že potřebuješ léka na horečku...není volně prodejný..on ti vystaví recept bez lékaře, ty zaplatíš za vystavení receptu a za lék, léku nedostabneč na týden, ale jen na dva dny max pokud tě to nepřejde máš jít k lékaři..návštěva u lékaře at ti něco dělal nebo ne...20-80 liber k tomu si připočti cenu za lék, další prohlídky a klidně se za chřipku dostaneš na 200 liber jen to fikne.. nehci tě samo strašit, jen se ti snažím vysvětlit,že to není sranda jak si to představujete a nedej bože ,aby tam Tomášek měl jeden z oněch záchvatů ( doufám,že je brouček už v pořádku) to bys totiž za vyšetření a nemocnici na dva dny nechala všechno co si za měsíc vyděláte a to si nedělám srandu
tak např. průměrné výdělky v anglii se pohybují mezi 1700-3500 liber měsíčně, mluvím o normální práci a prac. povolením na plný úvazek, u MC Donalds je to kolem 500-900 lib měsíčně, kolem 800 liber jsou náklady na pronájem, plyn, elektriku... za byt alespon 1+1, pokud budete někde na společné ubytovně s ukáčkama tak to samo neplatí... náklady na stravu pro 4 členou rodinu jsou 1200-1600 liber měsíčně.. bráno,že se budete stravovat zdravě a nebudete se zanedbávat, prostě jako tady doma...to nejsou vymyšlená čísla....jenda z mých kamarádek pracuje jako statistická pracovnice na úřadě města Liverpool prost ěsi myslím,že ze 70 t neušetříte zhola nic, co by stálo za to odjíždět z čech, nebot i tady samozřejmě budete dál platit za barák a jiné věci, budete si muset polatit pojištění, soc a zdrav..sice ne tady ale v anglii. musíte si platit hlavně zdravotní pojištění a to nemá s cestovním pojištěním nic společného.. hlavně pro děti doporučuju, jinak se můžete zadlužit na celý život, pokud se stane něco nečekaného..no Ivi já se moc rozepsala,ale promyslete to ještě. tohle je fakt neuvážený krok...zvlášt se dvěma malými dětmi...
Upravil(a) Štarmik (14. 5. 2010 11:38)
Není tady
Štarmí, tak doufám, že tohle si Ivča přečte...
tak já přemýšlím, zda můžu říct, že se naši hoši mají rádi... ale snad jooo M. se v Kubovi vidí...
Není tady
to víš že jo spirul.......
hele mluvila jsem s kámoškou-ta má taky dva kluky-a ty prej se furt řežou,nadávaj si.... -tak jí říkám že s tím počítám taky
-a ona prej -že hlavně ten mladší....
-chodí do 1 tř.
jojo štarmi to napsala dobře -nojo hold realita je jiná ....
týjo holky-venku hnus......pro adama jede děda a pak prej ho tam chtěj...takže dneska těžkej veget......i když mnohem radši šmajdala venku...-ted št. spí tak přemýšlím co pak dělat.....
dopol tu byla sestřenka s malým a co myslíte že donesla....ohromný větrníky -mnam vynikající-čerstvý...áááááách to byla balada-lepší než sex
Není tady
mňááám větrníky, tý jo, já snad někam vyrazím, kdyby nelilo... tohle počasí je děs...
Není tady
Ahoj
nestíhám.....zoo je zrušena,takže za hodku vyrážíme do mostu na tu školu smyku..bylo to domluvený,ale my že nepojedeme,že máme tu zoo,ale když je hnusně tak nakonec pofrčíme...máme zamluvený penzion,tchánovci a spo už tam budou
Jinak u doktora nic novýho i moje výsledky krve,hormon. profilu,štítné žlázy atd, jsou v pořádku..udělal mi ultr. sliznice je krásně vysoká a jedno krásný vejce připraveno k puknutí..takže mi dobnul pregnyl a o víkendu mám prý svádět Jardu
...jinak jsme se domluvili dokonce léta,apak bych se objednala do CARu...taky říkal,že by mi mohl dát nějaký hormony na zvýšení početí..ale že si myslí,že když jsme oba v pořádku že by to byly jasný dvojčata nebo trojčata...a to jako né
...takže uvidíme
mmch zase mu to děsně seklo
jdu balit papa
Není tady
lucinko-já pořád čekám kdo z tohoto chlívku bude mít dvojčátka a ono třeba jo
....ale když pan doktor šebek
viděl na utz vajíčko v rozpuku tak kééééééééž by ted vid
-hlavně že víš že jste opravdu v pořádku a není žádná překážka a jestli jo tak léto to jistí-hmmmmmm třeba bude jaroušek a sofinka vid
Není tady
jojo Sudi
Lucko, tak super zprávy... takže u vás bude žhavý víkend...
Není tady
tak jsme zpět od sporáku já se přidám se žrádlem, Máta si přál k obědu páreček s br. kaší , tak ho ted dobaštil a ještě se cpe jablkovým koláčem
až se docpe tak jde spinkat
no my dneska máme typicky pršící program..kluci mě berou do krámu, prý abch si nakoupila něco na sebe, jako kalhoty a tak..začíná mi být všechno přes bříško těsný a mě to dost vadí..vím,že je to ještě brzy na tloustnutí.. ale asi jsme divná a prostě ted to druhý těhu je jiný a mě ten pupek roste nějak moc rychle...halvně nechápu z čeho tak tloustnu, když všechno vyblinám jak jste to měly vy? mě přijde desátej týden brzo..
chjo já se tak bojím,že zas naberu 20
Lucinko tak na tebe budu celej víkend děsně myslet, teda hlavně na ty vaše spermie a vajíčko a silou vůle je spojíme hlavně,že je všechno v cajku
a copak je to škola smykku? to jako pro Natušku? nebo to je Jardy akce?
Není tady