Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 17. 2. 2006 21:01

sarah
♥♥-----

Toulavá kočička

Prosím poradíte mi někdo ohledně toulavé kočičky. Máme u bytovky jednu toulavou kočičku, které dávám každý den jíst ale je tak plachá, že se nedá s ní zblížit abych si ji mohla vzít domu. Má někdo s něčím podobným zkušenosti? Budu ráda když něco poradíte. Děkuji moc.smile

Není tady

#2 17. 2. 2006 21:46

anela
♥♥♥♥---

Re: Toulavá kočička

Sarah, kočička by k tobě domů asi stejně nechtěla. Je zvyklá žít venku a v bytě by byla nešastná. Pokud je plachá, potřebuje hlavně jídlo a ona se už o sebe postará. Nenaučila by se žít v bytě.

Není tady

#3 17. 2. 2006 21:59

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Záleží na tom jak je kočka stará a proč jí někdo vyhodil.Pokud je na ulici delší dobu,nesnaž se brát jí do bytu.
Poskytni jí granule pro kočky,popřípadě pití.Jestliže je vidět že je kočka udržovaná,mohlo se stát že někde vypadla z okna,nebo se zatoulala a ztratila někomu v okolí.V tom případě na ni mluv klidě a tiše,nabídni jí jídlo
tak aby bylo co nejblíže u tebe a snaž se s ní komunikovat z podřepu.Nebudeš pro kočku představovat obrovského tvora a mohla by se přiblížit.Než ale v tebe získá důvěru,může to trvat několik dnů a nebo se kontakt se nemusí vůbec zdařit.Dávej ale pozor jestli na kočce neuvidíš vnější znaky nemoci ,hodně zanedbaná srst,výtok z očí,znečištění.V tom případě doporučuji na zvíře vůbec nesahat.

Není tady

#4 17. 2. 2006 22:00

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Záleží na tom, co chceš s kočičkou udělat. Pokud jí jen ochočit, když budeš trpělivá, kočička si k tobě postupně důvěru najde. Dávej jí pravidelně žrádýlko, mluv na ní tichým hlasem, aby měla kontakt a časem se dá i pohladit (poprvé se hrozně lekne, pak ale tomu přijde na chu).
Pokud chceš kočičku odchytit a pomoct jí dát do nějakého kočičího útulku - depozitáře, tak to asi bude chtít nějakou odchytovou klec, kterou ti tam na požádání zapůjčí (občas je mívají i psí útulky). Do ní připravíš kočičce jídlo a ona, až vstoupí do klece, tam zůstane uvězněná. Možná na první pohled drastické, ale jedna z možností, jak jí dopřát lepší životní podmínky, pravidelnou stravu, socializaci a následně novou rodinu.

Není tady

#5 17. 2. 2006 22:03

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Anko, koukám, že jsme radili ve stejnou chvíli prakticky totéž wink. Jen ještě dodám, do toho papání (nejlépe do kočičí konzervy) je dobré zamíchat rozdrcenou odčervovací tabletku a za pár týdnů zopakovat. Čiči venku žere bůhví co a může být prolezlá vším možným.

Není tady

#6 17. 2. 2006 22:21

anka
♥♥♥♥♥♥-

Ela..vzácná shoda.Snad se to podaří vyřešit.U nás na sidlišti jsou s toulavýma kočkama naopak jen problémy.
Kočky se odchytí,za dva měsíce je sidliště opět plné.Koata si vezmou lidé domů a staré kočky se postarjí o další zásobu.Čipování zvířat by mělo být povinné/pokud by to dalo uhlídat/!

Není tady

#7 17. 2. 2006 23:30

sarah
♥♥-----

Děkuji zatím za všechny Vaše příspěvky. Víte já tu kočičku jsem, sem tam viděla už dříve ale to bylo teplo tak jsem si myslela, že něčí je. Ale teď v zimě jsem ji viděla pod balkonem ale u jiného vchodu a vyšel jeden pán a já jsem se ho ptala co je to za kočku a on začal nadávat, že je to toulavá kočka a že ji u domu nechtějí a tak. Na a já jsem ji dala něco jíst nebo jsem právě šla z obchodu no a ten soused když přišla k tomu jídlu tak se rozběhl a kopl do ní. Do rána jsem z toho nemohla ani zaspat v jakém šoku jsem byla. No a tak teď ji každý den odpoledne dávám u našeho vchodu pod balkon jídlo. Tak jsem ji stále volala až přišla a tak si zvykla, že ji tam dávám jídlo, že teď pravidelně tam už čeká. Ale bohužel je tak plachá i když na ni mluvím a lákám ji k sobě tak opravdu se mi to ještě nepodařilo, že by šla za mnou třeba domu. Já bych si ji klidně vzala domu. Je mi jí líto jestli jí není teď někde zima. My už jsme měli kocoura z ulice. Byl úžasný ale ten si mě našel a byla to láska jako hrom. Bohužel asi za 7 roku co jsme ho měli zemřel na zápal plic. Ještě k tomu jídlu, kupuji té kočičce takové maso v krabičkách anebo v konzervách. Takže ještě skočím na veterinu pro tu tabletku na odčervení. Kdyby se něco změnilo tak Vám dám vědět. Zatím Vám všem strašně moc děkuji. Sára

Není tady

#8 18. 2. 2006 7:37

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Sahar, je super, že setakto snažíš kočičce pomáhat. Kdyby takových lidiček bylo víc,  hned by bylo na světě líp.
Tu tabletku nemusíš mít od veterináře. Dají se koupit ve většině lékáren, jen řekneš, že chceš tabletku na odčervení pro kočku (jsou různé druhy, podle hmotnosti zvířete). Není drahá, ale čičince určitě pomůže.

Není tady

#9 18. 2. 2006 9:20

Pešta
♥♥♥♥---

Jen nevím jak jí do číči dostaneš, protože s jídlem jí nesežere (naše kočka by radši umřela hlady).

Není tady

#10 18. 2. 2006 10:55

sarah
♥♥-----

Ahojky Elinko, život se zvířátkem je úžasný. Miluji zvířátka a když některé potřebuje pomoci tak nikdy neváhám udělat vše co múžu. Je to taková pro mě normální věc. Tu tabletku příští týden koupím a už něco vymyslím aby ji snědla. Elinko, měj se hezky, krásný víkend přeje Sára

Není tady

#11 18. 2. 2006 11:20

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Milá Sáro, prášek jednoduše rozdr a vmíchej do jídla (ne do granulí, ale konzervyčky nebo smíchej s paštikou), čiči to nepozná, máme to osvědčené od našich kočiček.
Také ti přeji krásný usměvavý víkend !! Páni, hned mám lepší náladu, když vím, že jsou na světě ještě lidi jako ty winksmile !

Upravil(a) Ela.. (18. 2. 2006 11:21)

Není tady

#12 18. 2. 2006 11:49

Pešta
♥♥♥♥---

Elo naše kočka miluje šunku a když do ní rozdrtím prášek tak se jí ani nedotkne.
Sarah přeju šikovnou kočku, potom napiš jak to dopadlo.

Není tady

#13 18. 2. 2006 14:53

sarah
♥♥-----

Ahojky Pešty určitě dám vědět. Mějse hezky. Sára

Není tady

#14 18. 2. 2006 15:19

sarah
♥♥-----

Elinko, děkuji, že jsi mě tak pochválila velmi mě to dojalo. Víš já to nepovažuji za nic mimořádného myslím že je to moje povinnost pomáhat a hlavně zvířátkám, kteří si nemohou sami pomoci. Minulé léto jsem měla zase takový příběh s jednou kočičkou na hřbitově. Byla to kočička, která tam v blízkosti bydlela ale majitelka ji umřela a syn prodal dum a o kočku se nepostaral takže kočka zustala na ulici. To mi řekli ženy které prodávají na hřbitově květy. Té kočičky jsem si všimla proto nebo když jsem šla koupit květy do květinářství tak skoro vešla za mnou až do obchodu takže tam jsem se vlastně dozvěděla o ní co se stalo. Takže jsem kočičku donesla domu autem a měla ji doma asi 3 dni ale tak hrozně chtěla jít ven, že jsem ji tedy pustila v domění, že se vrátí. Nᚠkocour taky chodil ven takže by mě ani nenapadlo že kočička odejde.Ale bohužel kočička se vrátila na ten hřbitov. Prý kočky jsou fixované na místo kde vyrostli tak asi proto. Takže jsem ji každý den nosila jídlo na hřbitov a přidala se ke mě ještě jedna paní, která bydlí v blízkosti ale nemohla si ji vzít nebo má pejska. Tak až do zimy jsme se oni starali dokonce kočička měla 4 koátka tak jsme dali inzerát a sehnali jsme jim domov. No a potom jsme poprosili jednu pani aby  aspoň tu kočičku přes zimu vzala k sobě domu nebo bydlí taky v blízkosti hřbitova tak souhlasila. Tak jsme kočičku dali očkovat a kastrovat a je u té pani a má se moc dobře nebo ji někdy chodíme navštěvovat. Tak jen tolik jsem Ti ještě chtěla říci, že někdy kočka se tak ocitne na ulici když se něco stane s majitelem. Elinko, určitě Ti dám vědět jak to pokračuje s tou kočičkou. Drž mi palce nejradši bych si ji vzala domu. Měj se moc hezky a přeji Ti krásné sluníčkové dni. Sára

Není tady

#15 18. 2. 2006 16:46

anka
♥♥♥♥♥♥-

Sarah,jsi taková kočičí máma.Pokud jsi ochotná si kočku vzít domů,požádej v útulku
nebo na veterině o zapůjčení odchytové klece.Kontakt s kočkou pak bude rychlejší a tebe nebude trápit že je venku a lidé jí ubližují.V té kleci ji zanes na veterinu a jí lékař prohlédne než si jí vezmeš domů.Tyhle pocity znám.Mám 3 kočky.Všechny posbíraly děti.Jedno staré 4 týdny viselo v potoce za větev a děti ho kamenovaly,
druhou kočku vytáhly z popelnice,třetí kotě se za mě pověsilo cestou z obchodu.
Tak hodně štěstíčka tobě i kočce a dejte o sobě vědět.

Není tady

#16 18. 2. 2006 19:54

Betyna
Host

přeji tobě i kočičce a k sobe najdete cestu, jsi moc hodná..smilebig_smile
[img]http://www.clubzena.cz/pohledy/images/0102[img]

#17 18. 2. 2006 23:13

sarah
♥♥-----

smile

anka napsal(a):

Sarah,jsi taková kočičí máma.Pokud jsi ochotná si kočku vzít domů,požádej v útulku
nebo na veterině o zapůjčení odchytové klece.Kontakt s kočkou pak bude rychlejší a tebe nebude trápit že je venku a lidé jí ubližují.V té kleci ji zanes na veterinu a jí lékař prohlédne než si jí vezmeš domů.Tyhle pocity znám.Mám 3 kočky.Všechny posbíraly děti.Jedno staré 4 týdny viselo v potoce za větev a děti ho kamenovaly,
druhou kočku vytáhly z popelnice,třetí kotě se za mě pověsilo cestou z obchodu.
Tak hodně štěstíčka tobě i kočce a dejte o sobě vědět.

:)Ahojky Aničko, víš mi tu útulek nemáme ale stou veterinou je dobrý nápad. Určitě se tam zeptám a dám vědět. Ty případy co mi píšeš jsou strašně krutý a je to o to horší, že ubližují i děti. Aničko měj se zatím hezky a jak budu mít něco nového ohledně kočičky tak dám vědět. Zdraví Sára:)

Není tady

#18 18. 2. 2006 23:16

sarah
♥♥-----

smile

Betyna napsal(a):

přeji tobě i kočičce a k sobe najdete cestu, jsi moc hodná..smilebig_smile
[url]http://www.clubzena.cz/pohledy/images/0102[url]

Bety děkuji moc:)smilesmile

Není tady

#19 18. 2. 2006 23:34

Radka
Host

Sarah, moc bych si přála, aby se Ti podařilo prolomit "ledy" mezi Tebou a mickou a kočenka našla místo u Tebe doma, jestli to dokážeš, budeš mít tu nejvěrnější kamarádku...to už ze zkušenností sama víš. Bodej by se nebála, když nezažila asi nic pěkného, je vystrašená a tomu blbcovi, který do ní kopl bych přála, aby mu ta noha upadla! Budeš ji asi muset chytnout, ona neví, že u Tebe může zažít klid, teploučko a rozmazlování..neví to, nepoznala to. A Ti někdo pomůže ji chytit, zkus to, a takové "rady", že by nebyla v bytě Ąštastná neposlouchej...odchytněte ji, ukažte jí vaše teplo domova a pak, kdyby snad chtěla sama zpátky ven, bych ji převezla k někomu se zahradou s domečkem, kdo jí poskytne alespoň to jídlo...na sídlišti na nic dobrého nečekej, dříve, než bude pozdě.

#20 19. 2. 2006 13:56

sarah
♥♥-----

Milá Radko moc mě mrzí co se Ti stalo je to opravdu hrozné. Mě když zemřel kocour tak jsem žila jen silou vúle. Ještě dnes se stím učím žít. Víš lepšího kamaráda jsem neměla. A když najednou nebyl tak se stím těžko žije. Ono se třeba řekne pořiď si jiného ale ty myšlenky mě stále provázejí k němu a není den abych na něj nemyslela. Radko, tomu blbcovi se to určitě vrátí tomu věřím. Zákon odplaty určitě funguje. Jen ještě aby taky do něho někdo nekopl. A překvapilo mě, že to byl starší pán a tak blbej a surovej. Víš to nechám na vyšší moc ta ho múže soudit. Já ne. Radko ta kočička je tak plachá, že ani nevěřím že se podaří ji odchytit. Uvidím co bude dál. Papání jí každý den dávám a možná že to je ještě krátká dobo pro ni aby mi věřila. Jak budu mít něco nového hned Vám dám všem vědět. Radko tak jen tak krátce, uvidíš to přebolí ale chce to čas, tak Ti přeji klid pro Tvoji utrápenou dušičku. Měj se Sára

Není tady

#21 19. 2. 2006 20:14

moc Ti děkujiRadka
Host

Milá Sarah, moc Ti děkuji za Tvá milá slova....Jsi skvělá, tím, jak dušičkám rozumíš.
Napiš, budu se moc těšit na zprávy o "Tvé" kočičce, věřím, že se vše dobré podaří.hjarta

#22 19. 2. 2006 20:53

sarah
♥♥-----

Radko chci tomu také věřit, že to dobře dopadne. Určitě dám vědět. smileSára

Není tady

#23 20. 2. 2006 12:13

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

To Sarah: Myslím, že v bytě si nezvykne. Rozhodně bych ji ale "odchytla" a dala naočkovat a vykastrovat.....U nás se takhle jedna číča potulovala taky, já ji zjistila v okamžiku, kdy už měla tři koata.....Druhý den bylo jedno přejeté na silnici, další už jsem neviděla....kočku jsem pak párkrát byla krmit, domů jsem si ji vzít nemohla (manžel byl úplný pošuk).....byla hodně plachá.Jednou jsem jí šla krmit a ona mi vběhla až do bytu, podle obrovského břicha mi došlo, že jí nejde až tak o žrádlo, ale hledala klid, aby mohla porodit. Což se taky stalo. Manžel tehdy málem vyletěl z kůže a řval, a jí okamžitě i s koatama vyhodím ven...(byl začátek jara, všude plískanice).....Dopadlo to tak, že si všechny vzala k sobě moje máma do domku. Když se zjistilo, že máme dítě s dispozicí na alergii a s astmatem, číča putovala k jedné vzdálené příbuzné až na Moravu. Asi po roce a půl jsme tam jeli a nevěřila bys, že mě ta micka poznala a běžela se lísat. Paní majitelka byla hodně udivená, kočka totiž k nikomu normálně nejde, jen k domácím.....no a to jsem jí jako podle manžela měla vyhodit...(Dopadlo to tak, že jsem nakonec opustila já jeho.) Přeju, a to dobře dopadne a jak říkám, hlavně bych jí dala vykastrovat...

Není tady

#24 20. 2. 2006 22:21

sarah
♥♥-----

Eva36 napsal(a):

To Sarah: Myslím, že v bytě si nezvykne. Rozhodně bych ji ale "odchytla" a dala naočkovat a vykastrovat.....U nás se takhle jedna číča potulovala taky, já ji zjistila v okamžiku, kdy už měla tři koata.....Druhý den bylo jedno přejeté na silnici, další už jsem neviděla....kočku jsem pak párkrát byla krmit, domů jsem si ji vzít nemohla (manžel byl úplný pošuk).....byla hodně plachá.Jednou jsem jí šla krmit a ona mi vběhla až do bytu, podle obrovského břicha mi došlo, že jí nejde až tak o žrádlo, ale hledala klid, aby mohla porodit. Což se taky stalo. Manžel tehdy málem vyletěl z kůže a řval, a jí okamžitě i s koatama vyhodím ven...(byl začátek jara, všude plískanice).....Dopadlo to tak, že si všechny vzala k sobě moje máma do domku. Když se zjistilo, že máme dítě s dispozicí na alergii a s astmatem, číča putovala k jedné vzdálené příbuzné až na Moravu. Asi po roce a půl jsme tam jeli a nevěřila bys, že mě ta micka poznala a běžela se lísat. Paní majitelka byla hodně udivená, kočka totiž k nikomu normálně nejde, jen k domácím.....no a to jsem jí jako podle manžela měla vyhodit...(Dopadlo to tak, že jsem nakonec opustila já jeho.) Přeju, a to dobře dopadne a jak říkám, hlavně bych jí dala vykastrovat...

:)Ahoj Evičko, to jsem ráda, že to tak dobře dopadlo s tou mickou:)smilesmilea stím manželem si udělala dobře, že jsi se tak rozhodla já bych taky nemohla žít s takovým člověkem, který pro zvířátka nemá pochopení. Já tedy v tomhle mám šěstí. Múj muž je dobrák od kosti a taky miluje zvířata. Máme u jeho maminky německou dogu nebo po takové vždy toužil je to harlekýn jmenuje se Jessica a muž je do ní celý zblázněný. Ten na ni nedá dopustit, když něco udělá tak všichni mi jsme na vině jen Jessica ne. Je to jeho miláček. A Evi, s tou kočičkou no uvidím jak se to bude vyvíjet dál. Možná, že to chce jenom čas. Víš ona kdyby byla u nás v bytě tak já bych ji pouštěla ven a vždy by se vrátila nebo ona to tady pozná tak by to neměl být problém. Nᚠkocour Murinko, taky chodil ven on se vyběhal a přišel zpátky domu. Lidi ho už poznali tak mám i zazvonili u dveří a kocour byl doma. No uvidíme co bude dál, dám všem určitě vědět, chce to určitě čas. Evi moc děkuji za tvuj příběh a přeji krásné dni. Sára

Není tady

#25 23. 2. 2006 12:58

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Bude dobře, ty kočičí mámo smile smile Těším se na pokračování s dobrým koncem. Pa pa.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí