27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Prosím poradíte mi někdo ohledně toulavé kočičky. Máme u bytovky jednu toulavou kočičku, které dávám kadý den jíst ale je tak plachá, e se nedá s ní zblíit abych si ji mohla vzít domu. Má někdo s něčím podobným zkuenosti? Budu ráda kdy něco poradíte. Děkuji moc.
Není tady
Sarah, kočička by k tobě domů asi stejně nechtěla. Je zvyklá ít venku a v bytě by byla neastná. Pokud je plachá, potřebuje hlavně jídlo a ona se u o sebe postará. Nenaučila by se ít v bytě.
Není tady
Záleí na tom jak je kočka stará a proč jí někdo vyhodil.Pokud je na ulici delí dobu,nesna se brát jí do bytu.
Poskytni jí granule pro kočky,popřípadě pití.Jestlie je vidět e je kočka udrovaná,mohlo se stát e někde vypadla z okna,nebo se zatoulala a ztratila někomu v okolí.V tom případě na ni mluv klidě a tie,nabídni jí jídlo
tak aby bylo co nejblíe u tebe a sna se s ní komunikovat z podřepu.Nebude pro kočku představovat obrovského tvora a mohla by se přiblíit.Ne ale v tebe získá důvěru,můe to trvat několik dnů a nebo se kontakt se nemusí vůbec zdařit.Dávej ale pozor jestli na kočce neuvidí vnějí znaky nemoci ,hodně zanedbaná srst,výtok z očí,znečitění.V tom případě doporučuji na zvíře vůbec nesahat.
Není tady
Záleí na tom, co chce s kočičkou udělat. Pokud jí jen ochočit, kdy bude trpělivá, kočička si k tobě postupně důvěru najde. Dávej jí pravidelně rádýlko, mluv na ní tichým hlasem, aby měla kontakt a časem se dá i pohladit (poprvé se hrozně lekne, pak ale tomu přijde na chu).
Pokud chce kočičku odchytit a pomoct jí dát do nějakého kočičího útulku - depozitáře, tak to asi bude chtít nějakou odchytovou klec, kterou ti tam na poádání zapůjčí (občas je mívají i psí útulky). Do ní připraví kočičce jídlo a ona, a vstoupí do klece, tam zůstane uvězněná. Moná na první pohled drastické, ale jedna z moností, jak jí dopřát lepí ivotní podmínky, pravidelnou stravu, socializaci a následně novou rodinu.
Není tady
Anko, koukám, e jsme radili ve stejnou chvíli prakticky toté . Jen jetě dodám, do toho papání (nejlépe do kočičí konzervy) je dobré zamíchat rozdrcenou odčervovací tabletku a za pár týdnů zopakovat. Čiči venku ere bůhví co a můe být prolezlá vím moným.
Není tady
Ela..vzácná shoda.Snad se to podaří vyřeit.U nás na sidliti jsou s toulavýma kočkama naopak jen problémy.
Kočky se odchytí,za dva měsíce je sidlitě opět plné.Koata si vezmou lidé domů a staré kočky se postarjí o dalí zásobu.Čipování zvířat by mělo být povinné/pokud by to dalo uhlídat/!
Není tady
Děkuji zatím za vechny Vae příspěvky. Víte já tu kočičku jsem, sem tam viděla u dříve ale to bylo teplo tak jsem si myslela, e něčí je. Ale teď v zimě jsem ji viděla pod balkonem ale u jiného vchodu a vyel jeden pán a já jsem se ho ptala co je to za kočku a on začal nadávat, e je to toulavá kočka a e ji u domu nechtějí a tak. Na a já jsem ji dala něco jíst nebo jsem právě la z obchodu no a ten soused kdy přila k tomu jídlu tak se rozběhl a kopl do ní. Do rána jsem z toho nemohla ani zaspat v jakém oku jsem byla. No a tak teď ji kadý den odpoledne dávám u naeho vchodu pod balkon jídlo. Tak jsem ji stále volala a přila a tak si zvykla, e ji tam dávám jídlo, e teď pravidelně tam u čeká. Ale bohuel je tak plachá i kdy na ni mluvím a lákám ji k sobě tak opravdu se mi to jetě nepodařilo, e by la za mnou třeba domu. Já bych si ji klidně vzala domu. Je mi jí líto jestli jí není teď někde zima. My u jsme měli kocoura z ulice. Byl úasný ale ten si mě nael a byla to láska jako hrom. Bohuel asi za 7 roku co jsme ho měli zemřel na zápal plic. Jetě k tomu jídlu, kupuji té kočičce takové maso v krabičkách anebo v konzervách. Take jetě skočím na veterinu pro tu tabletku na odčervení. Kdyby se něco změnilo tak Vám dám vědět. Zatím Vám vem straně moc děkuji. Sára
Není tady
Sahar, je super, e setakto snaí kočičce pomáhat. Kdyby takových lidiček bylo víc, hned by bylo na světě líp.
Tu tabletku nemusí mít od veterináře. Dají se koupit ve větině lékáren, jen řekne, e chce tabletku na odčervení pro kočku (jsou různé druhy, podle hmotnosti zvířete). Není drahá, ale čičince určitě pomůe.
Není tady
Jen nevím jak jí do číči dostane, protoe s jídlem jí neseere (nae kočka by radi umřela hlady).
Není tady
Ahojky Elinko, ivot se zvířátkem je úasný. Miluji zvířátka a kdy některé potřebuje pomoci tak nikdy neváhám udělat ve co múu. Je to taková pro mě normální věc. Tu tabletku přítí týden koupím a u něco vymyslím aby ji snědla. Elinko, měj se hezky, krásný víkend přeje Sára
Není tady
Milá Sáro, práek jednodue rozdr a vmíchej do jídla (ne do granulí, ale konzervyčky nebo smíchej s patikou), čiči to nepozná, máme to osvědčené od naich kočiček.
Také ti přeji krásný usměvavý víkend !! Páni, hned mám lepí náladu, kdy vím, e jsou na světě jetě lidi jako ty !
Upravil(a) Ela.. (18. 2. 2006 11:21)
Není tady
Elo nae kočka miluje unku a kdy do ní rozdrtím práek tak se jí ani nedotkne.
Sarah přeju ikovnou kočku, potom napi jak to dopadlo.
Není tady
Ahojky Pety určitě dám vědět. Mějse hezky. Sára
Není tady
Elinko, děkuji, e jsi mě tak pochválila velmi mě to dojalo. Ví já to nepovauji za nic mimořádného myslím e je to moje povinnost pomáhat a hlavně zvířátkám, kteří si nemohou sami pomoci. Minulé léto jsem měla zase takový příběh s jednou kočičkou na hřbitově. Byla to kočička, která tam v blízkosti bydlela ale majitelka ji umřela a syn prodal dum a o kočku se nepostaral take kočka zustala na ulici. To mi řekli eny které prodávají na hřbitově květy. Té kočičky jsem si vimla proto nebo kdy jsem la koupit květy do květinářství tak skoro vela za mnou a do obchodu take tam jsem se vlastně dozvěděla o ní co se stalo. Take jsem kočičku donesla domu autem a měla ji doma asi 3 dni ale tak hrozně chtěla jít ven, e jsem ji tedy pustila v domění, e se vrátí. Ná kocour taky chodil ven take by mě ani nenapadlo e kočička odejde.Ale bohuel kočička se vrátila na ten hřbitov. Prý kočky jsou fixované na místo kde vyrostli tak asi proto. Take jsem ji kadý den nosila jídlo na hřbitov a přidala se ke mě jetě jedna paní, která bydlí v blízkosti ale nemohla si ji vzít nebo má pejska. Tak a do zimy jsme se oni starali dokonce kočička měla 4 koátka tak jsme dali inzerát a sehnali jsme jim domov. No a potom jsme poprosili jednu pani aby aspoň tu kočičku přes zimu vzala k sobě domu nebo bydlí taky v blízkosti hřbitova tak souhlasila. Tak jsme kočičku dali očkovat a kastrovat a je u té pani a má se moc dobře nebo ji někdy chodíme navtěvovat. Tak jen tolik jsem Ti jetě chtěla říci, e někdy kočka se tak ocitne na ulici kdy se něco stane s majitelem. Elinko, určitě Ti dám vědět jak to pokračuje s tou kočičkou. Dr mi palce nejradi bych si ji vzala domu. Měj se moc hezky a přeji Ti krásné sluníčkové dni. Sára
Není tady
Sarah,jsi taková kočičí máma.Pokud jsi ochotná si kočku vzít domů,poádej v útulku
nebo na veterině o zapůjčení odchytové klece.Kontakt s kočkou pak bude rychlejí a tebe nebude trápit e je venku a lidé jí ubliují.V té kleci ji zanes na veterinu a jí lékař prohlédne ne si jí vezme domů.Tyhle pocity znám.Mám 3 kočky.Vechny posbíraly děti.Jedno staré 4 týdny viselo v potoce za větev a děti ho kamenovaly,
druhou kočku vytáhly z popelnice,třetí kotě se za mě pověsilo cestou z obchodu.
Tak hodně těstíčka tobě i kočce a dejte o sobě vědět.
Není tady
přeji tobě i kočičce a k sobe najdete cestu, jsi moc hodná..
[img]http://www.clubzena.cz/pohledy/images/0102[img]
anka napsal(a):
Sarah,jsi taková kočičí máma.Pokud jsi ochotná si kočku vzít domů,poádej v útulku
nebo na veterině o zapůjčení odchytové klece.Kontakt s kočkou pak bude rychlejí a tebe nebude trápit e je venku a lidé jí ubliují.V té kleci ji zanes na veterinu a jí lékař prohlédne ne si jí vezme domů.Tyhle pocity znám.Mám 3 kočky.Vechny posbíraly děti.Jedno staré 4 týdny viselo v potoce za větev a děti ho kamenovaly,
druhou kočku vytáhly z popelnice,třetí kotě se za mě pověsilo cestou z obchodu.
Tak hodně těstíčka tobě i kočce a dejte o sobě vědět.
:)Ahojky Aničko, ví mi tu útulek nemáme ale stou veterinou je dobrý nápad. Určitě se tam zeptám a dám vědět. Ty případy co mi píe jsou straně krutý a je to o to horí, e ubliují i děti. Aničko měj se zatím hezky a jak budu mít něco nového ohledně kočičky tak dám vědět. Zdraví Sára:)
Není tady
Betyna napsal(a):
přeji tobě i kočičce a k sobe najdete cestu, jsi moc hodná..
[url]http://www.clubzena.cz/pohledy/images/0102[url]
Bety děkuji moc:)
Není tady
Sarah, moc bych si přála, aby se Ti podařilo prolomit "ledy" mezi Tebou a mickou a kočenka nala místo u Tebe doma, jestli to dokáe, bude mít tu nejvěrnějí kamarádku...to u ze zkuenností sama ví. Bodej by se nebála, kdy nezaila asi nic pěkného, je vystraená a tomu blbcovi, který do ní kopl bych přála, aby mu ta noha upadla! Bude ji asi muset chytnout, ona neví, e u Tebe můe zaít klid, teploučko a rozmazlování..neví to, nepoznala to. A Ti někdo pomůe ji chytit, zkus to, a takové "rady", e by nebyla v bytě Ątastná neposlouchej...odchytněte ji, ukate jí vae teplo domova a pak, kdyby snad chtěla sama zpátky ven, bych ji převezla k někomu se zahradou s domečkem, kdo jí poskytne alespoň to jídlo...na sídliti na nic dobrého nečekej, dříve, ne bude pozdě.
Milá Radko moc mě mrzí co se Ti stalo je to opravdu hrozné. Mě kdy zemřel kocour tak jsem ila jen silou vúle. Jetě dnes se stím učím ít. Ví lepího kamaráda jsem neměla. A kdy najednou nebyl tak se stím těko ije. Ono se třeba řekne pořiď si jiného ale ty mylenky mě stále provázejí k němu a není den abych na něj nemyslela. Radko, tomu blbcovi se to určitě vrátí tomu věřím. Zákon odplaty určitě funguje. Jen jetě aby taky do něho někdo nekopl. A překvapilo mě, e to byl starí pán a tak blbej a surovej. Ví to nechám na vyí moc ta ho múe soudit. Já ne. Radko ta kočička je tak plachá, e ani nevěřím e se podaří ji odchytit. Uvidím co bude dál. Papání jí kadý den dávám a moná e to je jetě krátká dobo pro ni aby mi věřila. Jak budu mít něco nového hned Vám dám vem vědět. Radko tak jen tak krátce, uvidí to přebolí ale chce to čas, tak Ti přeji klid pro Tvoji utrápenou duičku. Měj se Sára
Není tady
Milá Sarah, moc Ti děkuji za Tvá milá slova....Jsi skvělá, tím, jak duičkám rozumí.
Napi, budu se moc těit na zprávy o "Tvé" kočičce, věřím, e se ve dobré podaří.
Radko chci tomu také věřit, e to dobře dopadne. Určitě dám vědět. Sára
Není tady
To Sarah: Myslím, e v bytě si nezvykne. Rozhodně bych ji ale "odchytla" a dala naočkovat a vykastrovat.....U nás se takhle jedna číča potulovala taky, já ji zjistila v okamiku, kdy u měla tři koata.....Druhý den bylo jedno přejeté na silnici, dalí u jsem neviděla....kočku jsem pak párkrát byla krmit, domů jsem si ji vzít nemohla (manel byl úplný pouk).....byla hodně plachá.Jednou jsem jí la krmit a ona mi vběhla a do bytu, podle obrovského břicha mi dolo, e jí nejde a tak o rádlo, ale hledala klid, aby mohla porodit. Co se taky stalo. Manel tehdy málem vyletěl z kůe a řval, a jí okamitě i s koatama vyhodím ven...(byl začátek jara, vude plískanice).....Dopadlo to tak, e si vechny vzala k sobě moje máma do domku. Kdy se zjistilo, e máme dítě s dispozicí na alergii a s astmatem, číča putovala k jedné vzdálené příbuzné a na Moravu. Asi po roce a půl jsme tam jeli a nevěřila bys, e mě ta micka poznala a běela se lísat. Paní majitelka byla hodně udivená, kočka toti k nikomu normálně nejde, jen k domácím.....no a to jsem jí jako podle manela měla vyhodit...(Dopadlo to tak, e jsem nakonec opustila já jeho.) Přeju, a to dobře dopadne a jak říkám, hlavně bych jí dala vykastrovat...
Není tady
Eva36 napsal(a):
To Sarah: Myslím, e v bytě si nezvykne. Rozhodně bych ji ale "odchytla" a dala naočkovat a vykastrovat.....U nás se takhle jedna číča potulovala taky, já ji zjistila v okamiku, kdy u měla tři koata.....Druhý den bylo jedno přejeté na silnici, dalí u jsem neviděla....kočku jsem pak párkrát byla krmit, domů jsem si ji vzít nemohla (manel byl úplný pouk).....byla hodně plachá.Jednou jsem jí la krmit a ona mi vběhla a do bytu, podle obrovského břicha mi dolo, e jí nejde a tak o rádlo, ale hledala klid, aby mohla porodit. Co se taky stalo. Manel tehdy málem vyletěl z kůe a řval, a jí okamitě i s koatama vyhodím ven...(byl začátek jara, vude plískanice).....Dopadlo to tak, e si vechny vzala k sobě moje máma do domku. Kdy se zjistilo, e máme dítě s dispozicí na alergii a s astmatem, číča putovala k jedné vzdálené příbuzné a na Moravu. Asi po roce a půl jsme tam jeli a nevěřila bys, e mě ta micka poznala a běela se lísat. Paní majitelka byla hodně udivená, kočka toti k nikomu normálně nejde, jen k domácím.....no a to jsem jí jako podle manela měla vyhodit...(Dopadlo to tak, e jsem nakonec opustila já jeho.) Přeju, a to dobře dopadne a jak říkám, hlavně bych jí dala vykastrovat...
:)Ahoj Evičko, to jsem ráda, e to tak dobře dopadlo s tou mickou:)a stím manelem si udělala dobře, e jsi se tak rozhodla já bych taky nemohla ít s takovým člověkem, který pro zvířátka nemá pochopení. Já tedy v tomhle mám ěstí. Múj mu je dobrák od kosti a taky miluje zvířata. Máme u jeho maminky německou dogu nebo po takové vdy touil je to harlekýn jmenuje se Jessica a mu je do ní celý zblázněný. Ten na ni nedá dopustit, kdy něco udělá tak vichni mi jsme na vině jen Jessica ne. Je to jeho miláček. A Evi, s tou kočičkou no uvidím jak se to bude vyvíjet dál. Moná, e to chce jenom čas. Ví ona kdyby byla u nás v bytě tak já bych ji poutěla ven a vdy by se vrátila nebo ona to tady pozná tak by to neměl být problém. Ná kocour Murinko, taky chodil ven on se vyběhal a přiel zpátky domu. Lidi ho u poznali tak mám i zazvonili u dveří a kocour byl doma. No uvidíme co bude dál, dám vem určitě vědět, chce to určitě čas. Evi moc děkuji za tvuj příběh a přeji krásné dni. Sára
Není tady
Bude dobře, ty kočičí mámo
Těím se na pokračování s dobrým koncem. Pa pa.
Není tady