29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Teda to kojeni u nas je tez zajimave,bud chvili pije a pak zacne delat blbiny,jako ze nechce a v zapeti zase chce ale jen si cucne,a dalsi kojeni zas koncilo placem,pije pije,najednou se odvalí a řev,nechapu.Takze po kazdem kojeni mu davam jeste UV,vypije tak 120ml(zbytek teda ode mne)po 3koju,sme dali trochu presnidavky+cajík,a vecer klasicky kaše 150ml.
Holky co uz mate zkusenost se zel.prikrmy,MRKEV-jak ji pripravit,nechce se mi vytahovat porad velkej mixér,mam takovej ten uzkej ponornej,asi nejlepsi tu mrkev nastrouhat,to by pak mohlo tim jit rozmixovat ne??samozrejme povarit.A tu vodu slijete,a pridate cistou prevarenou?nebo se to mixuje s tou vodou ve ktere se to vari,jeste se pry muze pridat trochu masla.
Není tady
Pajti, psala jsem ti SZ, levé oko se jí zase hrozně lepí a pořád si ho teď strašně mne, za 14 dní jdeme znova
Není tady
Jinak s tou tchyni mne to pobavilo-jak ji mohl napadnout takovy nesmysl
No,moje tchyne je zlata zenska co by se rozdala,vychovala 4 deti+6 vnoučat,ale taky me nekdy točí.Ale asi uz ma nektere veci pomotane tež.Pry ji ve 3mes.dcera vypila normalne 350ml mleka coz mi prijde teda dost!A manžovi pry ve 4 mes.dala brambor a zelí!!!a pry to prezil,ze nestihala tak to moc neresila,a kdyz ja neco ji reknu-tak prý nemam cist ty blbosti v casopisech.Minule jsem u nich malemu dala presnidavku(par lzicek)pred tim si ode mne cucnul,no ale potom plakal,tak jsem mu udelala jeste mliko,ktere vypil,ale pak zase plakal(to uz ale unavou)no pry mu to nemam davat tak po sobe,ze mu to nedela dobre,no marne sem se zas branila tim ze jsem CETLA ze po prikrmu se muze dite jeste dokrmit mlikem,navic tu presn.nesnedl celou ze.On ale hodne je u nich plactivy,nechapu,jako by se mu tam nelibilo,a z tchyne asi nema dobry pocit(ona je takova hlucna,takova ta babina no)a uz nejednou u ni zacal plakat.Vzdycky se na ni tak divne diva...asi tam budem muset chodit casteji
.Na moje rodice reaguje vpohode.
Není tady
Potvůr tchyně chtěla na batoh přivázat Danyho tím šátkem
Mag tomu se říká totální prsomil. A u nás to je nejspíš taky po úsoěšných pokusech s přikrmem. To jsme nikdy neviděla, že by se takhle vrhal po prsu,jen aby nemusel už jíst z té lžičky
Pajti někde jsem četla, že se to mixuje v té vodě, ve které to vaříš. Takže vařit v kojenecké. A když tu mrkev strouheš na jemném struhadle, tak podlě mě ten ponornej mixer musí stačit. Já hodlám v budoucnu používat taky jen ten ponornej
Mrkni na www.kojeni.net a nebo na www.calendula.cz
Tam určo nadeš rady. Ideální je samozřejmě vařit v páře
Daji zajdi do nějaké Batavie. A nebo na www.batavia.cz A co jsi si teda koupila nového za ten zoubek?
A u nás, když není po ruce dudlík, tak taky jede palec
Není tady
Pajti u našich zase Dany brečí v koupelně.Jinde je naprosto v pohodě a tam rostě vždycky hodně bulí. Takže u rodičů se koupe v kuchyni a je pohodička
Není tady
No co jsem koupila jako sobě nebo Kamče Za zoubek ani nevím, pořád něco kupujeme. Hnedky jsem koupila kousátka
Se divím, že tchýně nechtěla nacpat Danyho do baťohu
Není tady
Ahoj zimní královny
už jste všechny šly na kutě, co..
Myslela jsem že se tu neobjevím, ale jdu se vyplakat
Návštěva mamky (z Čech) neprobíhá zrovna ok...
1) hned ráno jak jel chlap do práce, jsme se mírně rafli, ale odpolko už dobrý..
2) Kristýna mě nechala zaspat!!! Normálně bantuje od sedmi, a když jsem potřebovala uvařit svíčkovou (!!! špikovat maso, čistit zeleninu....), vzbudila jsem se V PŮL JEDENÁCTÉ a mamka měla dojet ve dvě, takže za dvě hodiny jsem měla omáčku hotovou a aspoň vytřeno a vysáto, víc toho fakt stihnout nešlo (ještě koupat psy z venku, ošetřovat nemocný koťata...)
3) mamka je nemocná se štítnou žlázou, takže je pohublá a strašně unavená, jenže TOLIK se na Kiku těšila, že prostě i tak přijela, a představte si že ta Kristýna se jí bojí
Takže zatímco minule ji mamka v klidu houpala, chovala, krmila, hlídala - to ještě Kika nevnímala známou a neznámou osobu - tak teď řve a řve, a jen pomalinku si přivyká. Takže mamina si za ty ani ne dva dny, ji pořádně ani neužije. Jen stojí vedle, když já krmím nebo koupu.. a je mi to samozřejmě líto.
4) je tu šílené počasí, prší a prší, takže místo procházky s kočárem krásnou jarní přírodou, budeme zase sedět v baráku
...tak, co by se ještě mohlo pokazit?
Doufám že vám se vyvede víkend lépe papa
Není tady
Tanko, my jsme ten dudel zrušili jen kvůli tomu, že fakt spala na houby, každou chvíli jí vypadnul a budila se, takže když už to bylo víc na škodu než k užitku, tak jsem si přečetla jednu chytrou knížku o spaní dětí a tam psali, že pokud něco ruší spánek 10x za noc- např. dudlík, tak ho definitivně vzít a do tří dnů mimi neví, že ho kdy mělo. Nevěřila jsem tomu a měla bobky, že bude několik prořvaných nocí, ale fakt to funguje
Ale asi to platí jen u těch dětí, který si ten dudel ještě tak neuvědomujou. Nikča ho měla do roka a půl a nepamatuju se, že bych kvůli dudlíku se tak strašně nalítala v noci jako teď. Když jsme jí ho zabavili, začla hůř usínat a po obědě mi nechtěla jeden čas spát (Nikča)
Peti, to si děláš srandu ne? Tohle by mě ani nenapadlo. Já myslela, že tam chce uvázat psa
Tak to už se ti nedivím, že jdeš vždycky do vrtule.
Pajti, já ti do toho nechci kecat ale počti si něco na netu o příkrmech. Já teda skleničky kupuju a kupovat určitě budu cca do roka, protože je tam hlídaný složení na sodík, dusičnany atd. Když vařit, tak bych asi sáhla po bio zelenině. A nejhorší na dusičnany je prý první jarní zelenina, protože sluneční svit je nějak ničí, takže když už, tak zeleninu sbírat večer. No ale stejně, kupuju a zatím kupovat budu. U Niki to bylo taky tak, chtěla jsem kupovat do roka, ale madam mi potom ty moje blafy vařený nechtěla jíst vůbec, takže jsme skleničkovaly dál
, ale ona je na to jídlo prostě slabší dodneška
I dneska si ráda dá oběd ze skleničky, když nestíhám uvařit.
Upravil(a) potvurkapodivna (14. 5. 2010 23:11)
Potvůrko, gratuluju k úžasnýmu dítěti Sofinka bude zlatá šikovná holčička... a Niky taky
Tany Tobě gratuluju ke kyčlím
Leni, ta fotka Matěje s pružiňákem je super, on je opravdu moc pohledné miminko a moc se mi líbí Nedomluvíme svatbu s naší Kikou?
No a Peti, nezlob se na mně, ale takhle jak to vždycky interpretuješ je to fakt srandovní ty Tvoje zážitky s tchyní, i když věřím že z ní máš pekelné nervy
Pajti, klasika.... prostě prckové sledují okolí, co kde lítá, a kojení je děsně zdržuje!!! Trpělivost
Markeet... jaká vazba proboha?? Jsi hubená a ještě máš super střih, dávej si pozor abysme se s Tebou nepřestaly kamarádit
(Já mám osmdesát kilo.....
)
Upravil(a) clariceann (14. 5. 2010 23:23)
Není tady
Potvůrko, k těm příkrmům - tuhle jsem nahlídla do útlé knížečky od nějaké autorky, kdyžtak můžu napsat název, ale její recepty mi připadají nemožné... všechno bio, nejlíp od někoho ze zahrádky (včetně pohanky, jáhel...?), zkrátka ta nej- nej- makrobiotická strava, což je pro mě vážně nereálné, i když to zní moc hezky....
Není tady
jůůů tak tady jste, já vás nemohla absolutně nikde najít, jste se mi schovaly co?
Není tady
Clai, já nejsem bio magor, ale uvažuju, že kdybych chtěla doma vařit pro prcka už teď sama, tak bych asi sáhla po bio zelenině, ikdyž po zkušenostech z obchodu nevím, vždycky tam ležela taková opuštěná a asi už hodně dlouho Prostě skleničkuju a do roka budu. Basta
A pohanku a jáhly nebaštíme.
jo, a dostaly jsme TAK sladké růžové věcičky!!! Mamka ví že mám všechno po klučičích miminkách, takže modro-zeleno-žluto-béžové, tak přivezla růžovou várku věcí a já jsem úplně nadšená z takových šátečko-čepečků které se neuvazují pod krkem, a z šatečků, jak mamka odjede tak to nafotím a musím se pochlubit
Ahoj Brusinko kde se touláš, có?
A jak se vede?? Koukám už budete mít pět měsíců
Upravil(a) clariceann (14. 5. 2010 23:18)
Není tady
Jo a ještě k tý zahrádce, právě, že si lidi myslí, že domácí ze zahrádky je to to nejlepší, ale nevíš, co máš v půdě za sajrajt a prý tam snad hraje roli i spad z ovzduší a kdesi cosi. Prostě skleničkuju
Třeba tady: http://ekonomika.idnes.cz/kupovana-koje … 6_test_maf
Upravil(a) potvurkapodivna (14. 5. 2010 23:19)
potvurkapodivna napsal(a):
Jo a ještě k tý zahrádce, právě, že si lidi myslí, že domácí ze zahrádky je to to nejlepší, ale nevíš, co máš v půdě za sajrajt a prý tam snad hraje roli i spad z ovzduší a kdesi cosi. Prostě skleničkuju
no právě nemám ráda radikální názory, obvykle se ukáže že všechno je jinak
Co se stalo mně.... v záchvatu horlivosti, jsem vloni nadělala asi čtyřicet sklenic flašek jablečného pyré, že to bude Kika dostávat jako příkrmy.... ale už jsem nebyla dost horlivá na to, abych si nezkontrolovala, že ve sklenicích od okurek nezůstal ten nakyslý "čuch"..... Výsledek je ten, že půlka přesnídávek je znehodnocená a načichlá
Není tady
Tak tyhle záchvaty jsem měla taky, když byla Niki malá Půlka mi toto z nějakýho záhadnýho důvodu chytla plíseň, ikdyž skleničky byly ok, ale nedala jsem tam žádný konzervanty.
Clari, psala jsem ti SZ ohledně Beby
uf, to je vždy fuška to dočíst
potvůr, já jdu v tvých šlépějích, taky skleničkujeme a hodlám aspon do roka, člověk fakt neví co za sajrajt zeleninu koupí v obchodě, když kolikrát vidím jak je nahnilá apod. a ty skleničky jsou kontrolované několikrát (kontroluje se kvalita půdy, vody, plodu, atd atd..)...i když drahé to je jako pr...e, ale co naděláme
Anežka mi příkrmy krásně papá lžičkou a večer kašičku taky krásně baští, úplně u toho vždy mlaská a dělá tokovéto mmmmm, tak myslím, že jsme spokojené obě :-)
jo a máme už druhý zoubek!
Není tady
potvurkapodivna napsal(a):
Clari, psala jsem ti SZ ohledně Beby
pardon, bliká mi to tu jak maják a já to nevidím - jestli to nebude tím portugalským červeným
Není tady
Clari,to musi byt mamce lito treba uz zitra bude lip.My sme taky jednou byli u tchyne a jakmile se na Alika jen podivala,nebo nedejboze promluvila,tak rev
ona z toho byla uplne spatna,ale priste uz to bylo v poho..proste ho nebavila ten den asi
a diky za gratulacku
Potvurko,jak ste na tom vubec vy s kyclema?S tim dudlikem,no ja sem ho puvodne vubec nechtela dat,ale polevila sem pri nejakym vecernim placi.A v noci ho Alik nepotrebuje vetsinu casu,proste ho vyplivne a je v klidu,spis mu to az pak vadi kdyz ho ma,kdybych mu ho chtela strcit,tak ho nebude chtit.NO uvidime..urcite jak rikas,cim driv je pryc,tim lip..
S prikrmama..ja teda hodlam varit zeleninku a myslim,ze oboji ma svoje pro a proti.Bio zelenina u nas nehrozi,tak mozna brambory se tu daj sehnat a to je asi vsechno a co takhle mrkam k podzimnatum,tak vetsina holek vari doma.Ale ja teda nezavrhuju ani sklenicky...dneska neni zdravy nic
Není tady
Tanka napsal(a):
Potvurko,jak ste na tom vubec vy s kyclema?S tim dudlikem,no ja sem ho puvodne vubec nechtela dat,ale polevila sem pri nejakym vecernim placi.A v noci ho Alik nepotrebuje vetsinu casu,proste ho vyplivne a je v klidu,spis mu to az pak vadi kdyz ho ma,kdybych mu ho chtela strcit,tak ho nebude chtit.NO uvidime..urcite jak rikas,cim driv je pryc,tim lip..
My to teda s dudlem nemáme nijak drastické... spíš jí ho dám, když od ní chci mít klid aby se uklidnila, ale ve spánku ho vyplivne. Doufám že ho nebude později tvrdě vyžadovat
a připadá mi to kultůrnější, než když má v pusině narvané obě ruce
Není tady
Pokud to mimčům stačí takhle, že si ho občas podudlají, pak vyflusnou a nedožadujou se ho, tak je to ok, to by mi taky nevadilo. Ale probdět kvůli tomu několik týdnů, to už prostě bylo neúnosný
Tanko,s kyčlema to máme pořád na houby, jdeme za měsíc na kontrolu na ortopedii, tak už se třesu, co nám řekne. Jinak poslední týden Sofča tu dečku absolutně bojkotuje, takže dávám Marwelky nebo plíny navíc. No není to ideální, třeba jí to přejde a nechá si jí zas nasadit.
Clari, písnu ti to do sz.
Jo,Clari,u nas taky dudlik funguje dost na uklidneni,nekdy asi i zapomene kvuli cemu zacal mrnit:D me packy v puse neva..je takovej roztomilej s nima narvanejam v pusine
Jdu do pelechu...dobrou noc
Není tady
Jo Tanko, kdo ví, na co zas přijdou za deset, dvacet let? My jsme taky přežili věci, o kterých se dneska říká, že byly škodlivý, ale věřím, že naši rodiče všechno dělalli v nejlepší víře. Tak i já teď v nejlepší víře budu kupovat ty zatraceně předražený skleničky a pak uvidím . U Niki jsem toho vždycky navařila na týden dopředu a narvala do mrazáku. No a pak vyhazovala a ohřávala skleničky, protože doma vařený jí nejelo
Ale v tu dobu měl Dastík nádhernou srst, všechno dojížděl a že to byly prvotřídní suroviny